גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל eToro: "התגלה דור חדש של משקיעים, המילניאלס, והם מצביעים בכספם על העתיד"

פלטפורמת ההשקעות eToro נהנתה בשנה האחרונה מהצטרפות של מיליוני לקוחות - רבים מהם משקיעים חדשים בשוקי ההון ● המנכ"ל והמייסד יוני אסיא מספר לגלובס איך הואצה צמיחת החברה ב-2020 - "השנה שחיכינו לה מאז שהקמנו את איטורו", ומה היעדים שלה לשנה הקרובה

התפשטות וירוס הקורונה בעולם הפכה את 2020 לשנה קשה ומאתגרת ביותר, מהרבה מאוד בחינות. ואולם, למשקיעים רבים בעולם ובישראל סיפקה השנה החולפת הזדמנות אדירה ליהנות מתשואות יוצאות דופן בשווקים הפיננסיים - ובתוכם גם שווקים אלטרנטיביים כמו מטבעות הקריפטו.

אבל מעבר לתשואות, השנה הזאת חוללה שינויים משמעותיים בשוקי ההון, שבאו לידי ביטוי, למשל, בהצטרפות של מיליוני משקיעים צעירים למסחר בשווקים, כפי שעולה גם מנתוני הבורסה בישראל וחבריה. אחת החברות הישראליות שנהנו משינויים אלה באופן בולט, היא eToro - פלטפורמת ההשקעות הדיגיטלית הבינלאומית, שאותה מוביל המנכ"ל והמייסד השותף יוני אסיא.

בשיחה עם גלובס מסכם אסיא את השנה החולפת בשווקים הפיננסיים בכלל, ועבור משקיעי איטורו בפרט, ומספק כמה תובנות מעניינות באשר לתמורות שהתחוללו בשווקים ובחברה במהלך 2020.

 

מנקודת המבט שלך כמי שמנהל פלטפורמת השקעות בינלאומית, מהן ההשפעות העיקריות של משבר הקורונה על שוקי ההון ועל עסקי איטורו?
"בשנה האחרונה העולם עבר האצה משמעותית מאוד של טרנספורמציה דיגיטלית בהרבה תעשיות, החל במסחר אלקטרוני (e-commerce) ועד לתחום ההשקעות, שבו איטורו עוסקת. בעצם, מה שהיינו מצפים שיקרה בתוך 3 או 5 שנים - קרה בשנה אחת בלבד. זה קרה בגלל שכל העולם נכנס לסגר בעקבות התפרצות וירוס הקורונה, ובמצב כזה רוב האנשים נאלצו להסתמך על הטלפון או על המחשב שלהם ולהשתמש בפלטפורמות דיגיטליות.

"יחד עם הסגרים במדינות השונות הגיעו גם מדפסות הכסף של ממשלות, שניסו להתמודד עם המצב שבו הרבה אנשים מוצאים עצמם מחוסרי עבודה, בעיקר אלה שעובדים בסביבות פיזיות ולא בסביבות דיגיטליות.

"להדפסת הכסף היו שתי השפעות עיקריות על תחום ההשקעות: השפעה אחת היא שחיקה בערך הכסף לאורך זמן. הממשל האמריקאי, למשל, כמעט הכפיל את המאזן שלו עם הדפסה של 6-4 טריליון דולר; השפעה שנייה היא הגדלת החוב דה-פקטו של מדינות והורדת הריבית לרמה אפסית או אפילו שלילית לפרק זמן ארוך.

"להורדת ריבית כזאת יש השפעה ברורה מאוד על שוקי ההון בכלל, וגם על שוק הקריפטו, מציין אסיא. "אם נסתכל על זה לפי תפיסת העולם של וורן באפט, כל דבר שמייצר ערך, או שמייצר תזרים מזומנים חיובי - טוב יותר מדבר שיש לו ערך אינפלציוני. תיאורטית, ברגע שהודפסו פי שניים מכמות הדולרים בעולם, כל המניות היו צריכות להכפיל את ערכן ביחס לדולר, וכך גם מטבעות הקריפטו היו צריכים להכפיל את ערכם. בפועל, זה לקח תשעה חודשים - אבל בסופו של דבר, זה קרה.

"אז ראינו גם הלם במערכת הפיננסית במרץ, שהפיל את כל הנכסים לרצפה, ויחד עם זה ראינו תופעה מעניינת, שהיא עלייתם של המשקיעים מקבוצת המילניאלס (בני דור ה-Y, שנולדו בשנות ה-80 וה-90 של המאה ה-20; ר' ק'). באיטורו אנחנו רואים משקיעים כאלה שמגיעים מ-100 מדינות ברחבי העולם שבהן אנחנו פועלים. בשנה האחרונה פתחו מיליוני לקוחות את חשבון ההשקעה הראשון בחייהם.

"התופעה הזאת נובעת משילוב של ריבית אפסית או שלילית יחד עם העליות בשוקי ההון, שקרו בזמן שמיליוני אנשים בעולם נאלצו לשבת בבית בגלל סגרי הקורונה. גם שוק הקריפטו עלה בשנה האחרונה משמעותית על רקע השחיקה בערך הדולר. אפשר לראות שהנכסים שערכם עלה, במקרה או שלא במקרה, היו הבחירה של המשקיע הממוצע מקרב המילניאלס.

"כשמסתכלים על המניות הכי נסחרות באיטורו ב-2020, אפשר לראות שם בצמרת את Nio ואת טסלה, שתיהן יצרניות רכב חשמלי - חברות שמונעות על-ידי צריכה. מנהלי השקעות שמרנים היו אומרים שאלה מניות מסוכנות, כי המחיר שלהן מגלם בעיקר פוטנציאל עתידי ולא פעילות קיימת. לעומתם, משקיעי ריטייל מדור המילניאלס בעצם אומרים: 'אנחנו לא רואים עתיד של מכוניות עם מנועי בנזין, אלא עתיד של רכב חשמלי' - ולכן שתי השחקניות האלה כבשו את הלבבות של המשקיעים האלה".

אתה מתרשם שיש עלייה ברמת הסיכון שלקחו המשקיעים בשנה האחרונה?
"דווקא בשנה האחרונה ראינו שהלקוחות של איטורו לקחו פחות סיכון. בהשוואה לשנים קודמות, הם היו פחות ממונפים בהשקעות שלהם והשקיעו יותר במניות מאשר במטבעות קריפטו. ההשקעה במניות הייתה התחום הצומח ביותר בפלטפורמה שלנו ב-2020, וזה קרה בזמן שנהפכנו לברוקר שמציע ב-100 מדינות מסחר במניות ללא עמלות, עם אפשרות להשקעה בשברי מניות (fractional shares).

"אם נסתכל על המניות הכי פופולריות בשנה האחרונה אצלנו, אחרי Nio וטסלה, אפשר לראות את אפל, אמזון ומיקרוסופט, ואחריהן פלנטיר, פייסבוק, אלפאבית (גוגל) ועליבאבא. כלומר, המשקיעים הקמעוניים קנו בדיוק את המניות שיכולנו לנחש שירכשו בשנה כזאת - וכמעט כל אחת מהמניות האלה עשתה תשואה מרשימה מאוד ב-2020.

"ההמון של המשקיעים הקמעוניים נכנס בשנה האחרונה לשוק ההון, הצביע בכסף שלו על העתיד - וזה מה שמשך את כל השוק, עד למצב שבו גופים מוסדיים כבר שוקלים מה יחשוב המשקיע הקמעוני על מניה מסוימת כשהם צריכים לתמחר אותה. אפשר לראות משקיעים מוסדיים שמעריכים כי אם מניה מסוימת תהיה פופולרית בקרב משקיעי ריטייל, תהיה לה רוח גבית בשוק גם בזמנים קשים.

"נכון שבאופן כללי יש עלייה בסיכון בשוקי המניות, אם נבחן את מדד 'הפחד' (VIX), שעלה ב-2020 ביותר מ-60% ונמצא ברמות גבוהות הרבה יותר משהיה בממוצע של 10 השנים האחרונות. אנחנו מעריכים כי התנודתיות הגבוהה בשווקים כאן כדי להישאר. המשקל של משקיעי ריטייל בנפח המסחר הגלובלי במניות גדל בשנה האחרונה, למשקיעים האלה יש כיום יותר השפעה על השוק, ולכן גם השוק תנודתי יותר.

"במבט ל-10 השנים הבאות, איטורו צופה את התחזקות המגמה של עליית משקל המשקיעים הקמעוניים וההשפעה שלהם בשווקים הפיננסיים, כך שיותר אנשים מכל העולם ינהלו את הכסף שלהם בעצמם".

 

"מטבעות הקריפטו נתנו לנו רוח גבית"

אסיא הוא משקיע מנוסה בשוק מטבעות הקריפטו, והחברה בראשותו מנהלת גם בורסת קריפטו בארה"ב, שהושקה במרץ 2019. ביטקוין, המטבע המוביל בשוק זה, סיים את 2020 במחיר של 29 אלף דולר, אחרי זינוק שנתי של יותר מ-300%. בחודש דצמבר לבדו עלה מחיר הביטקוין 54% - וברבעון האחרון של 2020 השלים זינוק של כ-170%.

שלושה ימים מפתיחת שנת 2021 שבר ביטקוין שוב את שיא כל הזמנים שלו, כשביום ראשון השבוע עלה עד לרמה של 34,608 דולר. בעת כתיבת שורות אלה, ביום שלישי בבוקר, נע מחיר הביטקוין בבורסות הקריפטו סביב 31 אלף דולר, אחרי ירידה של 6% ביממה האחרונה. על פניו זוהי תנודה שאינה יוצאת דופן בביטקוין, שעולה וגם יורד בחדות.

איך משפיעה עליית הביטקוין לשיא כל הזמנים על המשקיעים באיטורו?
"ראינו בשנה שעברה צמיחה של מאות אחוזים במחזורי המסחר של קריפטו בפלטפורמה של איטורו, בעיקר בחודשיים האחרונים של השנה. מרגע שמחיר הביטקוין שבר שיא היסטורי של שלוש שנים וטיפס מעל לרמה של 20 אלף דולר באמצע דצמבר, ראינו כניסה של הרבה משקיעים חדשים למסחר בביטקוין - אבל זה עדיין רחוק מההתנפלות על הביטקוין בסוף 2017".

בסוף השבוע שעבר, עם פתיחתה של 2021, הודיעה איטורו כי בורסת הקריפטו שלה בארה"ב משעה את המסחר במטבעות XRP החל ב-3 בינואר. בכך הצטרפה איטורו אל בורסות הקריפטו הגדולות בארה"ב, ובראשן Coinbase, שהחליטו להפסיק את המסחר ב-XRP בעקבות התביעה שהגישה בחודש שעבר רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) נגד ריפל לאבס, החברה שפיתחה והנפיקה את XRP, ונגד שניים ממנהליה הבכירים.

לטענת התביעה, XRP הוא למעשה נייר ערך, שלא נרשם כחוק על-ידי ריפל. בעקבות התביעה נגד ריפל, ובהמשך להפסקת המסחר במטבע הקריפטו שלה בארה"ב, נרשמה בדצמבר ירידה חודשית של 64% במחירו של XRP.

"רוב העסקים שלנו עדיין באירופה"

מה היתה ההתפתחות העסקית המשמעותית ביותר עבור איטורו בשנה האחרונה?
"זאת היתה שנה של צמיחה משמעותית מאוד, שבאה ממקום אסטרטגי של התמקדות בשוק המניות. ראינו כ-5 מיליון לקוחות שהצטרפו ב-2020 לפלטפורמה - יותר מפי שניים מהלקוחות שהצטרפו שנה קודם לכן. במחזור המסחר במניות אצלנו נרשם גידול שנתי של יותר מפי ארבעה. מטבעות הקריפטו נתנו לנו רוח גבית, וזה תחום שאיטורו ממשיכה להאמין בו, אבל הקריפטו צריך להיות בסופו של דבר חלק מתמהיל השקעות בריא של הלקוחות שלנו.

"איטורו היתה במקום הנכון ובזמן הנכון עם המוצר הנכון, כדי לספק לאנשים מהמון מדינות בעולם גישה לשוק ההון בצורה פשוטה ושקופה, עם פלטפורמת השקעות חברתית שמאפשרת לאנשים ללמוד זה מזה. הפלטפורמה הזאת מסירה חלק מהמגבלות של החשש והפחד של משקיעים חדשים מפני כניסה לשוק ההון.

"2020 זאת השנה שחיכינו לה מאז שהקמנו את איטורו. בשנה זאת התגלה דור חדש של משקיעים שמבין את החשיבות של שוק ההון - וכך ראינו את העלייה של שיעור המילניאלס מקרב המשקיעים החדשים".

באוקטובר האחרון הודיעה איטורו כי תרחיב במחצית הראשונה של 2021 את פעילותה בארה"ב למסחר במניות, נוסף על מטבעות קריפטו. ביחס לתוכנית זו אומר אסיא: "אנחנו עובדים כרגע במלוא המרץ על הרחבת העסקים שלנו בארה"ב. בשנה האחרונה ראינו צמיחה בשיעור תלת-ספרתי מרבעון לרבעון במסחר הקריפטו בפלטפורמה האמריקאית שלנו. כרגע זה המוצר העיקרי שלנו בארה"ב, ואנחנו מאוד מתרגשים לקראת השקת המסחר במניות שם".

מה יהיה האתגר העיקרי של איטורו השנה?
"אני אוהב להסתכל על זה כעל הזדמנות ולא כעל אתגר - ואני חושב שהכניסה למסחר במניות בארה"ב תהיה הזדמנות גדולה עבורנו. עדיין, רוב העסקים שלנו באירופה - ואנחנו מתכננים להשיק במדינות אירופה ובריטניה מוצרים חדשים, כמו כרטיס חיוב מיידי (דביט) עבור לקוחות איטורו.

"השקנו ב-2020 עוד מוצר חדש, Delta Investment Tracker, שמאפשר ללקוחות שלנו לעקוב גם אחרי ההשקעות שלהם מחוץ לפלטפורמת איטורו". את המוצר הזה פיתחה איטורו באמצעות סטארט-אפ בלגי, שאותו רכשה בסוף 2019 בסכום מוערך של 5 מיליון דולר.

"כשהחברה גדלה, אנחנו לומדים להבין כמה מעט חברות מנצלות את ההזדמנות האדירה שטמונה בשוק ההשקעות העולמי", אומר אסיא. "ההזדמנות היא לייצר פלטפורמת השקעות דיגיטלית גלובלית, שתאפשר לכל אדם בעולם, בין אם הוא באמריקה, באירופה או באסיה, להשקיע בשווקים בקלות".

תיכננתם השקה של כרטיס דביט ללקוחות איטורו כבר ב-2020, מתי זה ייצא לפועל?
"כרטיס הדביט נמצא כעת בתהליך ניסוי (בטא), ונבצע השקה מסודרת שלו במחצית הראשונה של 2021".

איטורו, שהוקמה על-ידי האחים יוני ורונן אסיא, יחד עם דודו רינג ב-2007, גייסה ב-14 שנות פעילותה כ-162 מיליון דולר למימון פעילותה. כשסבב הגיוס האחרון של החברה הושלם ב-2018, הוערך שווייה ב-800 מיליון דולר. באחרונה פורסמו דיווחים בתקשורת, שבהם הוערך שווייה של איטורו ביותר מ-2.5 מיליארד דולר, בעקבות רכישה של מניותיה על-ידי משקיע מוסדי בארה"ב. בדצמבר פורסמו דיווחים שלפיהם איטורו מתכוננת להפוך לחברה ציבורית - ואף נערכת להנפקה ראשונית של מניות בניו יורק לפי שווי חברה של 5 מיליארד דולר.

דווח לאחרונה על מכירת המניות או על כוונה להפוך לחברה ציבורית.
"באופן רשמי, איטורו לא מגיבה באופן כללי לשמועות".

בראיון הקודם עמו לגלובס, באוקטובר 2020, כשנשאל אם יש לו כוונה להפוך את איטורו לחברה ציבורית ולצאת להנפקת מניות, השיב אסיא: "הנפקה זה לא משהו שאנחנו דנים בו כרגע באופן ציבורי. החברה רווחית כיום, ואין לנו בשלב הזה צורך בגיוסי הון נוספים, אבל אנחנו בהחלט מנהלים דיאלוג שוטף עם שוק ההון גם בנושאים האלה". 

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

צה"ל השתלט על מעבר רפיח בצידו הפלסטיני; שני חיילים נהרגו במטולה

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • אחרי הודעת חמאס, צה"ל החל בפעילות ממוקדת במזרח רפיח • לשכת רה"מ: ממשיכים במקביל גם במו"מ • גורם אמריקני: יש לממשל חששות לגבי מבצע גדול ברפיח, אך לא נראה שזה מה שקורה בשלב זה • התרעות בעוטף עזה: 6 רקטות נורו לשדרות, שברי יירוט נפלו בחצר בית; צה"ל תקף את מרחב השיגור • כל העדכונים 

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אחרי חמש שנים: מנכ״ל בנק הפועלים דב קוטלר פורש

דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו ● דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל, בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען שבתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר