גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת"א ננעלה בירידות: פורסייט זינקה ב-36%, טבע עלתה ב-6.5%

מדד ת"א 35 רשם ירידה של כ-0.3% ומדד ת"א 90 ננעל בירידה של 0.2% ● מחזור המסחר הסתכם בכמיליארד שקל ● עליות בולטות במניות נקסט ג'ן, מדיוי, וויטסמוק, בלייד ריינג'ר, ג'נסל ומיט-טק

אילוסטרציה - בורסה ת"א / צילום: שלומי יוסף
אילוסטרציה - בורסה ת"א / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

15:57

יום המסחר בבורסה ננעל בירידות קלות. מדד ת"א 35 רשם ירידה של כ-0.3% ומדד ת"א 90 ננעל בירידה של 0.2%. מחזור המסחר הסתכם בכמיליארד שקל.

עליות בולטות רשמו מניות טבע, פורסייט, אודיוקודס , נקסט ג'ן, מדיוי, וויטסמוק, בלייד ריינג'ר, ג'נסל  ומיט-טק.

מנגד, ירידות חדות רשמו מניות אירודרום, קנזון, פריון ובוני תיכון.

חברת אלקטריאון  הודיעה היום על השלמת ההפריסה וההתקנה של מקטע כביש חשמלי אלחוטי באורך של 1.65 ק"מ המחבר בין שדה התעופה לעיר ויסבי באי גוטלנד אשר בשבדיה. בשבועיים האחרונים, ביצעה החברה במסגרת הפיילוט נסיעות מבחן באמצעות משאית חשמלית עליה מותקנים מקלטים פרי פיתוחה של החברה לאורך 200 מטר, לצד ובמקביל לנסיעתם של רכבים נוספים. נסיעות המבחן בוצעו במהירויות שונות עד 60 קמ"ש ובתנאי מזג-אוויר קשים וכאשר הכביש מכוסה בשלג.

בנוסף הודיעה אלקטריאון על השלמת פריסת מקטעי הכביש החשמלי האלחוטי במסגרת הפיילוט שעורכת החברה עם עיריית ת"א יפו, באורך כולל של כ-700 מטרים, ברמת אביב וכן פריסת עמדת טעינה סטטיות במסוף הרכבת בתחנת האוניברסיטה שבעיר. האוטובוס החשמלי מתוצרת חברת הייגר (Higer), שעתיד לשמש את החברה לצורך ביצוע הפיילוט, נבדק בהצלחה במתחם הניסויים של החברה בבית-ינאי והוא מוכן לנסיעות המבחן שיתקיימו בשבועות הקרובים על-גבי הכביש הציבורי בתל-אביב.

13:50

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בטריטוריה האדומה. מדד ת"א 35 מאבד 0.3%, ת"א 90 יורד ב-0.6% ומדד הבנקים מאבד 1.1%.

טבע בולטת בעלייה של 5.7%, פורסייט מזנקת ב-35%, נקסט ג'ן מזנקת ב-20%.

מחזור המסחר בשעה זו בשוק המניות מסתכם ב-686 מיליון שקל.

בשלושת הרבעונים הראשונים של 2020 התכווצה הפעילות הכלכלית במשק ב-2.9% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2019 - כך עולה מאומדן שלישי לנתוני הצמיחה שמפרסמת הלמ"ס.

11:55

מגמה מעורבת בבורסה. מדד ת"א 35 עבר לעלייה של כ-0.2% ומדד ת"א 90 נסחר בירידה קלה. מחזור המסחר מסתכם בכ-396 מיליון שקל. 

נקסט ג'ן  בולטת בעלייה חדה במחזור גבוה ולצידה בולטות בעליות מניות וויטסמוק , אינטר ומדיוי. 

11:10

מגמה מעורבת בבורסה. מדד ת"א 35 עבר לעלייה של כ-0.1% ומדד ת"א 90 נסחר בירידה קלה.

מניית פורסייט  בולטת בעלייה של יותר מ-30% במחזור ענק ומשלימה קפיצה של 80% בשלושה ימי מסחר. 

חברת רני צים מרכזי קניות  השלימה בהצלחה את השלב המוסדי של הנפקת סדרת אגרות החוב החדשה (סדרה ב'). במסגרת השלב המוסדי זכתה החברה לביקושים גבוהים של כ- 650 מיליון שקל, מתוכם בחרה לגייס בשלב זה סכום של כ- 250 מיליון שקל . השלב המוסדי ננעל בריבית שנתית צמודה של כ-1.08%, נמוך משמעותית מהריבית המקסימלית שהוצעה במכרז שעמדה על 2.25%.

אקסל  הודיעה כי קיבלה הזמנה לאספקת ציוד להעברת שידורי טלוויזיה על גבי האינטרנט מלקוח חדש - ספק טלוויזיה רב ערוצית בישראל. היקפה הכספי של ההזמנה הראשונה עומד על כ-1.55 מיליון דולר למוצר חדש שטרם הושק בישראל לאספקה בשנה הנוכחית. אספקת הציוד צפוייה במהלך השנה הקרובה.

10:00

שבוע המסחר בבורסה המקומית נפתח במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 רושם ירידה של כ-0.1% ומדד ת"א 90 נסחר ביציבות.

עליות בולטות נרשמות במניות אופקו, טבע, נייס, גילת , לייבפרסון ואודיוקודס.

08:00

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה 

1. לקראת הפתיחה בת"א: הדואליות יספקו תמיכה

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח על רקע הירידות שנרשמו בסוף השבוע האחרון בוול סטריט, אם כי המניות הדואליות צפויות לספק תמיכה בפתיחת המסחר. בורסות וול סטריט בשישי איבדו גובה, כך הנאסד"ק איבד 0.9%, הדאו ג'ונס השיל ב-0.6% ומדד S&P 500 ירד ב-0.7%. 

בקרב המניות הדואליות, אופקו הלת' חוזרת עם פער חיובי של 5%, איי.סי.אל חוזרת עם פער חיובי של 0.9%, אלביט מערכות  חוזרת עם פער חיובי של 1.4%, טבע  חוזרת עם פער ארביטרז' חיובי של 7% לאחר שהשיקה גרסה גנרית למוצר למניעת הריון שמכירותיו כ-850 מיליון דולר לשנה. לייבפרסון עם פער חיובי של 3.3%, נייס  עם פער חיובי של 3% וסאפיאנס עם פער ארביטרז' חיובי של 2.6%. פורסייט חוזרת עם פער חיובי של 41%.

בסיכום שבועי מדד ת"א 35 עלה ב-3.4% (ומתחילת השנה עלה ב-6.3%), מדד ת"א 90 עלה השבוע ב-3.2% (ומתחילת השנה עלה ב-2.3%), מדד הבנקים זינק השבוע ב-6.9% (ומתחילת השנה עלה ב-9.9%).

2. אחרי שלוש שנים האינפלציה חוזרת לטריטוריה שלילית 

מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.1% בחודש דצמבר בניגוד לציפיות האנליסטים, שחזו שהמדד יישאר ללא שינוי. במבט על 2020 כולה, השלים המדד ירידה של 0.7%. ירידות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי ירקות ופירות טריים -2.9% - ובשירותי החינוך שירדו ב-0.9%. מחירי הדירות, שאינם נכללים במדד המחירים לצרכן, עלו ב-1.0% בחודשים אוקטובר-נובמבר לעומת ספטמבר-אוקטובר, ובכך השלימו עלייה של 3.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (אוקטובר 2019- נובמבר 2019).

3. הדולר טיפס ב-5% מול השקל מאז ההודעה הדרמטית של בנק ישראל

בהמשך להודעה של בנק ישראל ביום חמישי על רכישה צפויה של כ-30 מיליארד דולר בשנת 2021 וזאת בניסיון למתן את החלשות שער הדולר, המטבע האמריקני טיפס בשני ימי המסחר האחרונים ב-5% ונושק כעת לרמה של 3.26 שקלים. המשנה לנגיד בנק ישראל אנדרו אביר הסביר בשיחה עם גלובס את המהלך ואמר: "שלא תהיה אי-ודאות אנחנו נקנה את כל ה-30 מיליארד דולר בשנת 2021. המצב הנוכחי הוא חריג ולכן הודענו על צעד שהוא חריג לא משנה לנו אם היתרות הם 150 מיליארד או 200 מיליארד. אם מישהו מכר דולרים שלשום אני מצטער, Tough luck". 

4. נחשפה תוכנית הסיוע של ביידן בהיקף של 1.9 טריליון דולר

ג'ו ביידן, שיתמנה שבוע הבא לתפקיד נשיא ארה"ב, הציג ביום חמישי את התוכנית הכלכלית שלו להתמודדות עם הקורונה ונזקיה הכלכליים. התוכנית, שנקראת בשם "תוכנית ההצלה האמריקאית", תעלה כ-1.9 טריליון דולר וכוללת שלל תמריצים כלכליים למשפחות ועסקים שאמורים להספיק "עד שהחיסון לקורונה יהיה זמין לכולם".

התוכנית כוללת שליחת צ'ק בסך 1,400 דולר לרוב האמריקאים, העלאת דמי אבטלה הפדרליים השבועיים ל-400 דולר, והעלאת שכר המינימום הפדרלי ל-15 דולר, לצד השקעה של 350 מיליארד דולר בעזרה לממשלות "הקטנות" (ברמת המדינות והמחוזים), 170 מיליארד להשקעה בכלכלה, 50 מיליארד להשקעה בבדיקות קורונה, ו-20 מיליארד לטובת חיסונים לקורונה.

5. עונת הדוחות בוול סטריט מעלה הילוך

עונות דוחות ראשונה ל-2021 תימשך עם פרסום תוצאות הבנקים הגדולים לפני המסחר ביום שלישי, ושל נטפליקס לאחר המסחר. בסוף השבוע החולף סיטיגרופ דיווח על רווח של 1.34 דולר למניה, והכנסות של 16.7 מיליארד דולר ברבעון הרביעי של 2020 - מעל קונצנזוס האנליסטים. ג'י.פי מורגן צ'ייס דיווח גם הוא על תוצאות גבוהות מצפי האנליסטים עם רווח של 3.79 דולר למניה ברבעון האחרון, לעומת צפי אנליסטים לרווח של 2.62 דולר למניה.

אינטל תפרסם את דוחותיה ביום חמישי בסימן החלפת המנכ"ל והתערבות של קרן אקטיביסטית בחברה. ביום שני לא יתקיים מסחר בוול סטריט בשל יום מרטין לותר קינג. ביום שלישי סין תפרסם את נתוני הצמיחה.

עוד כתבות

פערי שכר / אילוסטרציה: Shutterstock, Ink Drop

ישראל במקום הרביעי מהסוף: פערי השכר בין נשים לגברים לא הצטמצמו בשני העשורים האחרונים

הדוח, שנערך על ידי ד"ר אלינה רוזנפלד, מראה כי בקרב שכירים ושכירות בעלי תואר ראשון בגילאי 64-25 המועסקים במשרה מלאה, הפערים בשכר מגיעים ל-36% ● בעוד מדינות ה-OECD הצליחו לצמצם פערים והגיעו לממוצע של 11.4% בין השכר החציוני לגברים ונשים, ישראל דרכה במקום ונותרה עם פער של 20.8% לפי חישוב הארגון, לנתוני 2022

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

שעון החול לחתימה על הסיוע האמריקאי התהפך. היעד: בחירות האמצע לקונגרס

הקונגרס עומד לבחור מחדש את חבריו, וההחלטות על הסיוע עלולות להשתנות בהתאם ● במקביל, סעיף ההמרות, המאפשר להמיר חלק מהכסף לשקלים ולתמוך בתעשייה המקומית, מצטמצם במהירות ● בישראל מציעים פתרונות: לראות את ההסכם כ"שיתוף פעולה" ולא כ"סיוע"

שמאי רז אברהם / צילום: רון כהן

שמאים מכריעים נגד ועדות מקומיות: מעכבות תשלומים עבורנו

מספר ועדות מקומיות מעכבות תשלומים לשמאים מכריעים, בנוגע להכרעות של היטלי השבחה, ובכך מעכבות את ההליך ופוגעות ביזמים ובאנשים פרטיים, כך לפי כמה משרדי שמאים • השמאי רז אברהם: "הוועדות המקומיות מתעשרות על חשבון הנישומים"

מהפכת ה-AI בפירמות עורכי דין / צילום: Shutterstock

תפקיד חדש נולד: פירמות עוה"ד כבר מרגישות את השפעות מהפכת ה־AI

למרות אזהרות של בתי המשפט משימוש לא מפוקח בבינה מלאכותית, פירמות עורכי הדין בישראל לא חוששות להטמיע כלי AI ● עוה"ד מסבירים כיצד משתמשים בכלים, מה הם מחפשים בעובדים בעידן החדש, ולמה עדיין מוקדם להספיד את התחום

אילוסטרציה: Shutterstock

המדינה תאסוף דאטה על עובדים ישירות מהמעסיקים. כך זה יעבוד

לפי סעיף חדש בחוק ההסדרים, לטופס 100 שהמעסיקים מגישים למדינה מדי חודש יתווסף סעיף חדש - עיסוק העובד ● לפיכך, המדינה תחזיק לראשונה בנתוני אמת על כל המועסקים במשק ● הוספת הסעיף נועדה לאפשר קבלת החלטות מבוססות יותר ולפתח מענים תעסוקתיים מדויקים ומותאמים לצרכים בשגרה ובמשבר

תאונת דרכים / צילום: פביו טרופה

הכאוס יידחה: משרד התחבורה מאריך בשנה את הרישיון של שמאי הרכב

לאחר חשיפת גלובס, משרד התחבורה ממהר למנוע מצב שבו חברות הביטוח לא יכולות לשלם על תיקון רכבים, ולכן מוסכים לא יתקנו והציבור יתקע בלי כלי רכב לאחר תאונה ● עד כה, ניתנו לשמאים רישיונות רק לחמש שנים, וכעת אלו יהיו תקפים לשש שנים

ארכיון / צילום: Shutterstock

כוננות לסופת "ביירון": צפי לכמויות גשמים גדולות והצפות

יחד עם כמות המשקעים צפויים להיות גם פרצי רוח של עד 80 קמ"ש ● בארגוני החירום מזהירים כי אין לחצות שיטפונות או אזורי הצפה בכביש, גם אם נראה שהדבר אפשרי, ולא לטייל באפיקי נחל ● בחברת החשמל תגברו את צוותי השטח

דירה במתנה / אילוסטרציה: Shutterstock

להגן על ההון המשפחתי: האם דירה שאדם קיבל במתנה יכולה להיות על תנאי?

בית המשפט הורה לגבר להחזיר להורי אשתו לשעבר את הסכום שנתנו להם לצורך רכישת דירה ● זאת מכיוון שחתם על "כתב התחייבות" שבו הסכים כי אם יתגרש ישיב להורים את הכסף שקיבל לקניית הדירה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בבורסה בת"א; טבע עולה ב-3%, מניות הגז מזנקות

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.2% ● מניות הגז מזנקות לאחר שהושגו הסכמות על יצוא הגז למצרים ● הנשיא טראמפ אישר לאנבידיה למכור שבבי AI לסין תחת תנאים מסוימים ● מניות אוריון וסוגת זכו לקבלת פנים חיובית ביום המסחר הראשון שלהן ● השקל הפך החודש למטבע החזק בעולם מול הדולר ● וגם: האסטרטג הוותיק בוול סטריט שממליץ לצמצם אחזקות במניות "שבע המופלאות"

גיא ברנשטיין, מנכ''ל מג'יק ופורמולה; ומוטי גוטמן, מנכ''ל מטריקס / צילום: יח''צ, עידן גרוסמן

מאז הודעת המיזוג: מניות מטריקס ומג'יק השאירו אבק למדד ת"א 125

בעלי המניות יצביעו השבוע על המיזוג שייצר חברת ענק בשווי 3.5 מיליארד דולר ● לידר: "השווי המצרפי ממקם את השתיים במקום השמיני בין חברות ה־IT הציבוריות בארה"ב, ובמקום השלישי באירופה"

פיוניר / צילום: Shutterstock, Primakov

חברת פיוניר מפטרת כ-4% מהעובדים בישראל

מספר העובדים בישראל עומד על כאלף איש, והפיטורים יכללו עשרות עובדים ● המהלך מתרחש במקביל לשינוי ארגוני רחב שמעביר את החברה לעבר מבנה עבודה "רזה" בסגנון סטארט-אפ

מתחם הנרקיס, בית שמש - הדמיה / צילום: קסם הדמיות

אושר פרויקט פינוי־בינוי מבין הגדולים בארץ: 3,500 יחידות דיור חדשות בבית שמש

הוועדה המחוזית לתכנון ובניה במחוז ירושלים אישרה את פרויקט הפינוי-בינוי הגדול ביותר בתולדות העיר בית שמש ● יוקמו כ־3,500 דירות חדשות, לצד מוסדות חינוך ותשתיות ציבוריות משודרגות ● המודל שאושר מאפשר לדיירים לעבור ישירות לדירות החדשות במגרש החלוץ, ללא מעבר ביניים

כנס החירום של ארגון העיתונאים: ''בלי תקשורת חופשית – אין דמוקרטיה'' / צילום: אלעד גוטמן

עשרות עיתונאים נכחו בכנס החירום: "קרעי מאיים גם על ערוץ 14"

ברקע הצעות החוק של הממשלה, בכירי התקשורת הישראלית התכנסו הבוקר לכנס חירום של מועצת העיתונות וארגון העיתונאים ● "הממשלה הזו לא אוהבת אמת, אבל מי שמתעסק, מתרסק. אנחנו ננצח אותם", אמר יו"ר הארגון חיים הר זהב ● וגם: מגיש ערוץ 14 שלקח חלק באירוע

כמה עלו מבצעי המימון ליזמי הנדל''ן? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המרוץ אחרי קונים: הדוחות חושפים את המשקולת של מבצעי המימון על היזמים

דוחות חברות הנדל"ן חושפים כי גל מבצעי המימון גובה מהיזמים עלויות כבדות של הצטמקות ההכנסות, זינוק בהוצאות המימון ופגיעה בתזרים ● למרות כל זאת מכירות הדירות ממשיכות לדשדש, והחברות חוששות מהורדת מחיר רשמית, שתגרום לקונים לחכות ולמכירות לרדת עוד

ראש עיריית רעננה, חיים ברוידא / צילום: יחצ - רפי דלויה -

"רעננה אינה תפאורה לפריימריז בליכוד": פוצץ אירוע חתימת הסכם הגג בעיר

טקס החתימה הופסק לאחר שראש עיריית רעננה חיים ברוידא סירב שיו"ר הליכוד וסגנה בעיר ישתתפו, ואילו שר הבינוי והשיכון חיים כץ התעקש על נוכחותם ● לפי ההסכם, המדינה צפויה להשקיע 1.75 מיליארד שקל להקמת שכונה חדשה

עומס תנועה בנתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

אלקטרה זכתה במכרז להקמת מערך מס הגודש בגוש דן

הפרויקט נועד לעודד מעבר לתחבורה ציבורית ולצמצם את עומסי התנועה בכניסה לתל אביב ובצירים המרכזיים ● הטמעת מס הגודש בישראל צפויה להניב לקופת המדינה 1.3 מיליארד שקל מדי שנה, ומיועדת למימון פרויקטים של תחבורה ציבורית, כולל פרויקט המטרו

טעינת כלי רכב חשמליים / צילום: ap, David Zalubowski

ועדת הכספים דחתה את מתווה מיסוי הרכב של האוצר לשנת 2026

ועדת הכספים דחתה את מתווה מיסוי הרכב של האוצר לשנת 2026, ודרשה ממשרדי הממשלה לשוב עם תכנית שתעודד את החדרת הרכבים הירוקים לשוק ● ללא הסכמה עד סוף החודש - המסים יזנקו אוטומטית בתחילת ינואר

אוניברסיטאות העילית האמריקאיות שקיבלו ציון נכשל בהתמודדות עם אנטישמיות

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: חמאס ממשיך להתחזק בעזה, ניתוח חדש של האו"ם קובע כי "בעזה יש 68 טון של פסולת בניין", והדוח שמעניק ציונים למוסדות אקדמיים בארה"ב על התמודדות עם אנטישמיות ● כותרות העיתונים בעולם

מירן פחמן / צילום: טרלן בן אבי

איזה משרדים שיגרו הכי הרבה פיינליסטים לתחרות הפרסום גרנות?

תחרות גרנות חושפת את מפת הפיינליסטים עם הובלה למנצ’, ליאו ברנט ובלאנקו ● וגם: יניב סנה מצטרף כשותף בחברת OMD , הנציגה הישראלית של תאגיד הפרסום הגדול בעולם, אומניקום ● אירועים ומינויים

מגרש רכבים / צילום: Shutterstock

ישראל עיכבה חידוש זיכיונות יבוא רכב, וסין דורשת הבהרות

סין פנתה רשמית לישראל בדרישה להבהרות אחרי שעיכוב בחידוש רישיונות יבוא, לרבות של מותגים בבעלות ממשלתית סינית, יצר חשש לפגיעה בפעילותם ● רשות התחרות בוחנת הגבלות נוספות על יבואנים גדולים, בעוד המתיחות בין המדינות כבר מתרחבת לזירת הביטחון