גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ת"א ננעלה בירידות: פורסייט זינקה ב-36%, טבע עלתה ב-6.5%

מדד ת"א 35 רשם ירידה של כ-0.3% ומדד ת"א 90 ננעל בירידה של 0.2% ● מחזור המסחר הסתכם בכמיליארד שקל ● עליות בולטות במניות נקסט ג'ן, מדיוי, וויטסמוק, בלייד ריינג'ר, ג'נסל ומיט-טק

אילוסטרציה - בורסה ת"א / צילום: שלומי יוסף
אילוסטרציה - בורסה ת"א / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

15:57

יום המסחר בבורסה ננעל בירידות קלות. מדד ת"א 35 רשם ירידה של כ-0.3% ומדד ת"א 90 ננעל בירידה של 0.2%. מחזור המסחר הסתכם בכמיליארד שקל.

עליות בולטות רשמו מניות טבע, פורסייט, אודיוקודס , נקסט ג'ן, מדיוי, וויטסמוק, בלייד ריינג'ר, ג'נסל  ומיט-טק.

מנגד, ירידות חדות רשמו מניות אירודרום, קנזון, פריון ובוני תיכון.

חברת אלקטריאון  הודיעה היום על השלמת ההפריסה וההתקנה של מקטע כביש חשמלי אלחוטי באורך של 1.65 ק"מ המחבר בין שדה התעופה לעיר ויסבי באי גוטלנד אשר בשבדיה. בשבועיים האחרונים, ביצעה החברה במסגרת הפיילוט נסיעות מבחן באמצעות משאית חשמלית עליה מותקנים מקלטים פרי פיתוחה של החברה לאורך 200 מטר, לצד ובמקביל לנסיעתם של רכבים נוספים. נסיעות המבחן בוצעו במהירויות שונות עד 60 קמ"ש ובתנאי מזג-אוויר קשים וכאשר הכביש מכוסה בשלג.

בנוסף הודיעה אלקטריאון על השלמת פריסת מקטעי הכביש החשמלי האלחוטי במסגרת הפיילוט שעורכת החברה עם עיריית ת"א יפו, באורך כולל של כ-700 מטרים, ברמת אביב וכן פריסת עמדת טעינה סטטיות במסוף הרכבת בתחנת האוניברסיטה שבעיר. האוטובוס החשמלי מתוצרת חברת הייגר (Higer), שעתיד לשמש את החברה לצורך ביצוע הפיילוט, נבדק בהצלחה במתחם הניסויים של החברה בבית-ינאי והוא מוכן לנסיעות המבחן שיתקיימו בשבועות הקרובים על-גבי הכביש הציבורי בתל-אביב.

13:50

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בטריטוריה האדומה. מדד ת"א 35 מאבד 0.3%, ת"א 90 יורד ב-0.6% ומדד הבנקים מאבד 1.1%.

טבע בולטת בעלייה של 5.7%, פורסייט מזנקת ב-35%, נקסט ג'ן מזנקת ב-20%.

מחזור המסחר בשעה זו בשוק המניות מסתכם ב-686 מיליון שקל.

בשלושת הרבעונים הראשונים של 2020 התכווצה הפעילות הכלכלית במשק ב-2.9% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2019 - כך עולה מאומדן שלישי לנתוני הצמיחה שמפרסמת הלמ"ס.

11:55

מגמה מעורבת בבורסה. מדד ת"א 35 עבר לעלייה של כ-0.2% ומדד ת"א 90 נסחר בירידה קלה. מחזור המסחר מסתכם בכ-396 מיליון שקל. 

נקסט ג'ן  בולטת בעלייה חדה במחזור גבוה ולצידה בולטות בעליות מניות וויטסמוק , אינטר ומדיוי. 

11:10

מגמה מעורבת בבורסה. מדד ת"א 35 עבר לעלייה של כ-0.1% ומדד ת"א 90 נסחר בירידה קלה.

מניית פורסייט  בולטת בעלייה של יותר מ-30% במחזור ענק ומשלימה קפיצה של 80% בשלושה ימי מסחר. 

חברת רני צים מרכזי קניות  השלימה בהצלחה את השלב המוסדי של הנפקת סדרת אגרות החוב החדשה (סדרה ב'). במסגרת השלב המוסדי זכתה החברה לביקושים גבוהים של כ- 650 מיליון שקל, מתוכם בחרה לגייס בשלב זה סכום של כ- 250 מיליון שקל . השלב המוסדי ננעל בריבית שנתית צמודה של כ-1.08%, נמוך משמעותית מהריבית המקסימלית שהוצעה במכרז שעמדה על 2.25%.

אקסל  הודיעה כי קיבלה הזמנה לאספקת ציוד להעברת שידורי טלוויזיה על גבי האינטרנט מלקוח חדש - ספק טלוויזיה רב ערוצית בישראל. היקפה הכספי של ההזמנה הראשונה עומד על כ-1.55 מיליון דולר למוצר חדש שטרם הושק בישראל לאספקה בשנה הנוכחית. אספקת הציוד צפוייה במהלך השנה הקרובה.

10:00

שבוע המסחר בבורסה המקומית נפתח במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 רושם ירידה של כ-0.1% ומדד ת"א 90 נסחר ביציבות.

עליות בולטות נרשמות במניות אופקו, טבע, נייס, גילת , לייבפרסון ואודיוקודס.

08:00

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה 

1. לקראת הפתיחה בת"א: הדואליות יספקו תמיכה

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח על רקע הירידות שנרשמו בסוף השבוע האחרון בוול סטריט, אם כי המניות הדואליות צפויות לספק תמיכה בפתיחת המסחר. בורסות וול סטריט בשישי איבדו גובה, כך הנאסד"ק איבד 0.9%, הדאו ג'ונס השיל ב-0.6% ומדד S&P 500 ירד ב-0.7%. 

בקרב המניות הדואליות, אופקו הלת' חוזרת עם פער חיובי של 5%, איי.סי.אל חוזרת עם פער חיובי של 0.9%, אלביט מערכות  חוזרת עם פער חיובי של 1.4%, טבע  חוזרת עם פער ארביטרז' חיובי של 7% לאחר שהשיקה גרסה גנרית למוצר למניעת הריון שמכירותיו כ-850 מיליון דולר לשנה. לייבפרסון עם פער חיובי של 3.3%, נייס  עם פער חיובי של 3% וסאפיאנס עם פער ארביטרז' חיובי של 2.6%. פורסייט חוזרת עם פער חיובי של 41%.

בסיכום שבועי מדד ת"א 35 עלה ב-3.4% (ומתחילת השנה עלה ב-6.3%), מדד ת"א 90 עלה השבוע ב-3.2% (ומתחילת השנה עלה ב-2.3%), מדד הבנקים זינק השבוע ב-6.9% (ומתחילת השנה עלה ב-9.9%).

2. אחרי שלוש שנים האינפלציה חוזרת לטריטוריה שלילית 

מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.1% בחודש דצמבר בניגוד לציפיות האנליסטים, שחזו שהמדד יישאר ללא שינוי. במבט על 2020 כולה, השלים המדד ירידה של 0.7%. ירידות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי ירקות ופירות טריים -2.9% - ובשירותי החינוך שירדו ב-0.9%. מחירי הדירות, שאינם נכללים במדד המחירים לצרכן, עלו ב-1.0% בחודשים אוקטובר-נובמבר לעומת ספטמבר-אוקטובר, ובכך השלימו עלייה של 3.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (אוקטובר 2019- נובמבר 2019).

3. הדולר טיפס ב-5% מול השקל מאז ההודעה הדרמטית של בנק ישראל

בהמשך להודעה של בנק ישראל ביום חמישי על רכישה צפויה של כ-30 מיליארד דולר בשנת 2021 וזאת בניסיון למתן את החלשות שער הדולר, המטבע האמריקני טיפס בשני ימי המסחר האחרונים ב-5% ונושק כעת לרמה של 3.26 שקלים. המשנה לנגיד בנק ישראל אנדרו אביר הסביר בשיחה עם גלובס את המהלך ואמר: "שלא תהיה אי-ודאות אנחנו נקנה את כל ה-30 מיליארד דולר בשנת 2021. המצב הנוכחי הוא חריג ולכן הודענו על צעד שהוא חריג לא משנה לנו אם היתרות הם 150 מיליארד או 200 מיליארד. אם מישהו מכר דולרים שלשום אני מצטער, Tough luck". 

4. נחשפה תוכנית הסיוע של ביידן בהיקף של 1.9 טריליון דולר

ג'ו ביידן, שיתמנה שבוע הבא לתפקיד נשיא ארה"ב, הציג ביום חמישי את התוכנית הכלכלית שלו להתמודדות עם הקורונה ונזקיה הכלכליים. התוכנית, שנקראת בשם "תוכנית ההצלה האמריקאית", תעלה כ-1.9 טריליון דולר וכוללת שלל תמריצים כלכליים למשפחות ועסקים שאמורים להספיק "עד שהחיסון לקורונה יהיה זמין לכולם".

התוכנית כוללת שליחת צ'ק בסך 1,400 דולר לרוב האמריקאים, העלאת דמי אבטלה הפדרליים השבועיים ל-400 דולר, והעלאת שכר המינימום הפדרלי ל-15 דולר, לצד השקעה של 350 מיליארד דולר בעזרה לממשלות "הקטנות" (ברמת המדינות והמחוזים), 170 מיליארד להשקעה בכלכלה, 50 מיליארד להשקעה בבדיקות קורונה, ו-20 מיליארד לטובת חיסונים לקורונה.

5. עונת הדוחות בוול סטריט מעלה הילוך

עונות דוחות ראשונה ל-2021 תימשך עם פרסום תוצאות הבנקים הגדולים לפני המסחר ביום שלישי, ושל נטפליקס לאחר המסחר. בסוף השבוע החולף סיטיגרופ דיווח על רווח של 1.34 דולר למניה, והכנסות של 16.7 מיליארד דולר ברבעון הרביעי של 2020 - מעל קונצנזוס האנליסטים. ג'י.פי מורגן צ'ייס דיווח גם הוא על תוצאות גבוהות מצפי האנליסטים עם רווח של 3.79 דולר למניה ברבעון האחרון, לעומת צפי אנליסטים לרווח של 2.62 דולר למניה.

אינטל תפרסם את דוחותיה ביום חמישי בסימן החלפת המנכ"ל והתערבות של קרן אקטיביסטית בחברה. ביום שני לא יתקיים מסחר בוול סטריט בשל יום מרטין לותר קינג. ביום שלישי סין תפרסם את נתוני הצמיחה.

עוד כתבות

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

ירידה בתוצאות צים ברבעון השלישי; איך מתמודדים בחברה עם טענות בעלי המניות?

חברת התובלה הימית דיווחה על הכנסות בגובה 1.78 מיליארד דולר ועל רווח נקי של 123 מיליון דולר ● בימים האחרונים, נרשמו מאבקים בין החברה וחלק מבעלי המניות, באשר להרכב הדירקטוריון שלה ● יו"ר החברה יאיר סרוסי: "כל חברות הספנות נסחרות בדיסקאונט, אך עדיין, אנו ערים לנושאים של ערך החברה ורווחיות שלה"

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ בפגישתם בבית הלבן היום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ערב הסעודית נכנסת למשחק הגרעין ומציתה מרוץ אזורי חדש

הכניסה הסעודית לתחום הגרעין האזרחי מסמנת שינוי עמוק במזרח התיכון ומקרבת את האזור לעידן שבו יותר שחקנים מחזיקים יכולות מתקדמות ● לצד הממלכה, גם טורקיה ומצרים מקדמות את תוכניות הגרעין שלהן ● כמה קצר המרחק בין העשרה אזרחית ליכולת צבאית, ומה ישראל יכולה לעשות בעניין?

שלומית ברנד / צילום: ענבל מרמרי

סגנית יו"ר מטה התכנון הלאומי: "יש מלאי של דירות מתוכננות, השאלה איך נבנה אותן"

שירה ברנד, סגנית יו"ר מטה התכנון הלאומי, גאה במלאי התכנוני הגדול ובמאמצים לקצר את הליכי התכנון והרישוי בישראל, ומקווה שהשנה תירשם פריצת דרך בתחום ● בראיון לגלובס היא מספרת גם על המאמצים לשיקום היישובים שנפגעו במלחמה והנגשת הבתים לפצועים הרבים

מאור מלול, עומר אדם ונסים גאון / צילום: עידן כהן, שי פרנקו

לפי שווי של מיליארד ש': קרן אמריקאית רוכשת 20% מחברת חוות השרתים של עומר אדם, מאור מלול ונסים גאון

קרן ההשקעות האמריקאית BGA רוכשת 20% מחברת חוות השרתים של היזמים מאור מלול, נסים גאון ועומר אדם ● לפי ההערכות, העסקה מגלמת לחברה שווי של מיליארד שקל ותאפשר לה לרכוש קרקעות נוספות ולהתרחב לפרויקטים נוספים

בכובע DOGE: מאסק בבית הלבן / צילום: Reuters, Nathan Howard

שנה אחרי הקמת המחלקה של מאסק: מה יצא מריצת האמוק הזו

בינואר הוקמה בסערה המחלקה לייעול ממשלתי, עם אילון מאסק כנער הפוסטר שמצהיר על קיצוץ של טריליון דולר ● המהלכים שלה גרמו למאות אלפים לאבד את עבודתם, יש שאומרים גם עלו בחיי אדם, ומנגד התומכים מתעקשים שהיא משמעותית ● מה קרה בסיכום השנה הזו

מחבלי חמאס לאחר הפסקת האש / צילום: ap, Jehad Alshrafi

חמאס מעכב במכוון את איתור החטופים החללים: "מנסה למשוך זמן"

חוליית מחבלים יצאה ממנהרה מעבר לקו הצהוב - וחוסלה מהאוויר ● בחמאס סבורים שישראל מחכה להזדמנות להביא לקריסת ההסכם, ולכן הם מעכבים את המשך העברת החללים ● טראמפ נפגש עם שורדי שבי בבית הלבן: "אתם לא חטופים - אתם גיבורים" ●  צה"ל והשב"כ עצרו את מרוואן אלהמץ שהיה שותף בקביעת מותו של סגן הדר גולדין וחשוד כמי שידע היכן נקבר במנהרה ברפיח ● עדכונים שוטפים

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

לוין מינה רשמית את בן-חמו למפקח על חקירת הפצ"רית; בג"ץ הוציא צו שמעכב את המינוי

לפני יומיים הודיע שר המשפטים כי בכוונתו למנות את שופט המחוזי בדימוס לתפקיד, וזאת למרות שאינו עובד מדינה בכיר כפי שדרש בג"ץ ● ואולם, הנשיא עמית הוציא צו שמקפיא את המינוי בינתיים "מטעמי שימור המצב הקיים" ● לשכת עוה"ד הודיעה כי תעתור נגד המינוי לבג"ץ

מפעל סוגת - סוכר -  קרית גת / צילום: תמר מצפי

מלח הארץ וקפה נח'לה בדרך לבורסה: סוגת רוצה לגייס לפי שווי של 900 מיליון שקל

יצרנית ויבואנית המזון הגישה תשקיף ראשון לקראת הנפקה אשר צפויה לצאת לדרך עד סוף השנה ● החברה, המחזיקה בשורה ארוכה של מותגים פופולאריים, תתחיל להציג את פעילותה לגופי ההשקעות בשבוע הבא

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית / צילום: יוסף יהושע

דוחות התעשייה האווירית: צמיחה בכל היבשות, שיאים חדשים

דוחות הרבעון השלישי של התעשייה האווירית מצביעים על צבר ההזמנות הגדול ביותר אי פעם - 26.5 מיליארד דולר ● סך כל ההכנסות צמחו ב-18%, כאשר שליש מהן הגיעו מישראל ● תזרים המזומנים, לעומת זאת, היה שלילי

שמואל אברמזון, הכלכלן הראשי / צילום: יוסי זמיר

מסמך האוצר חשף בטעות: הכנסות המדינה יקפצו השנה ב־33 מיליארד שקל

התחזית נחשפה בדוח החודשי של החשב הכללי - ומציגה עודף של 12 מיליארד שקלים בהכנסות, לצד ירידה אנומלית בצמיחה ● ההכנסות ב־2026 צפויות לגדול משמעותית

מנכ''ל בנק הפועלים, ידין ענתבי / צילום: יונתן בלום

הפועלים נגד המגמה: מגדיל את ההפרשות ומחלק פחות - הרווח הנקי 2.8 מיליארד שקל

הרווח דומה לתחזיות האנליסטים והושפע לחיוב מהכנסות מס חד-פעמיות ● בניגוד לבנק לאומי שחילק דיבידנד בשיעור של 75% מהרווח הנקי, בחר הפועלים לחלק נתח צנוע יותר מרווחיו – 50% ● הבנק הודיע הבוקר כי יחלק 1.1 מיליארד שקל במזומן לבעלי המניות ויבצע רכישה עצמית של מניותיו בהיקף 276 מיליון שקל

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

גם זה קרה פה / צילום: נועם מושקוביץ דוברות הכנסת

משהו לא טוב עובר על אחת הכלכלות הגדולות במזרח, וההשלכות לא ייעצרו שם

שוב פותרים משבר בלי לתכנן הלאה ● מה פרסם האוצר בלי להתכוון ● ואיתותים מדאיגים מיפן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

עמירם שחר / צילום: Upwind

לפני פחות משנה הסטראט־אפ הישראלי הזה נמכר. עכשיו הוא עומד להיסגר

כשנה לאחר שפלקסרה רכשה מ־NetApp את חברת הענן הישראלית ספוט, שנמכרה במקור ב־450 מיליון דולר, החברה האמריקאית מחליטה לסגור את פעילות הסטארט־אפ בארץ ● העובדים המקומיים פוטרו, והפיצויים הוענקו לפי ותק

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

היקף המכירות ירד בכ־33%: דוחות דמרי ממחישים את המשבר העמוק בענף המגורים

בדוחות לרבעון השלישי ציינה דמרי כי מכרה כ־51% מהדירות "בתנאי מימון מיטיבים" – אך היקף המכירות מתחילת השנה הסתכם ב־536 דירות, לעומת 805 בתקופה המקבילה אשתקד • ולמרות זאת, הרבעון השלישי הוא המוצלח ביותר של החברה השנה מבחינת היקף מכירות, וגם הרווח הנקי הוסיף לעלות

בשורה לחוסכים / אילוסטרציה: Shutterstock

העברות כספים בשוק הגמל: אנליסט, מיטב ומור בצמרת המגייסים. ומי איבד הכי הרבה?

בית ההשקעות מיטב ממשיך להתקרב לאלטשולר שחם מבחינת היקף הכספים המנוהלים, מור מסמן ציון דרך וחוצה שווי נכסים בגמל של 100 מיליארד שקל ● אוקטובר היה החודש שבו איבד ילין לפידות הכי הרבה כספים למתחריו מעולם - 703 מיליון שקל

המעבר הגדול של צה''ל לדרום / איור: גיל ג'יבלי

המעבר הגדול של צה"ל לדרום מתחיל, ללא פתרונות תחבורה או דיור כרגע

18 שנה לאחר החלטת הממשלה, המעבר של אגפי המודיעין והתקשוב לנגב יתחיל בהדרגה בחודש הבא ● במסגרתו, אלפי חיילים ואנשי קבע יחלו לשרת בדרום, ומאות דונם במרכז יפונו לטובת מסחר ומגורים ● אלא שהתקציבים לפתרונות תחבורתיים ולדיור נותרו על הנייר או טרם יושמו בשטח, ובדרום מזהירים: אנו רחוקים מלהיות מוכנים

גבינות בסופרמרקט / צילום: שירה ספיר

האוצר פרסם את התוכנית לייבוא גבינות. במשרד החקלאות תקפו: "אובססיה"

משרד האוצר פרסם היום (ה') את התוכנית לפיה יגדילו פי 3 את יבוא הגבינות במכסות פטורות ממכס ● במשרד החקלאות תקפו במילים קשות: "משרד האוצר הפך אובססיבי לענף החלב, כאילו הוא המקור ליוקר המחיה"

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

החברה שהציגה זינוק של מעל 40% ברווח הנקי, וזו שהעלתה תחזית

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● עלבד דיווחה על זינוק של 42% ברווח הנקי ● ריט 1 הודיעה על עלייה של 8% ב-NOI והעלתה את תחזיתה ל-2025 ● וחילן דיווחה על עלייה של כ-14% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ● אלוט עקפה את תחזית הרווח של האנליסטים בפער, והמניה מזנקת

מטה בזק בחולון / צילום: חן כליפה לוי צילומי אוויר

אחרי הפרידה מבזק: מה יעשו יבואן תרופות וקרן זרה עם מניות בשווי 2 מיליארד שקל

סיבוב רווחי במיוחד הסתיים במימוש יתרת מניות השליטה בקבוצת התקשורת שהחזיקו קרן סרצ'לייט ודוד פורר, תמורת כ־2.7 מיליארד שקל ● עם קופת מזומנים תפוחה יידרשו כעת בעלי ביקום לבחור בין דיבידנד, מכירת החברה או רכישה חדשה ● ומה יקרה לבזק שנותרה ללא שליטה?