גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נתניהו מציג, שוב: תוכנית פוליטית לקראת בחירות בכסות של פתרון מיידי למשק

העלות הכוללת של תוכנית הסיוע הכלכלית שהציגו ראש הממשלה ושר האוצר מוערכת בכ–15 מיליארד שקל ותמומן באמצעות הגדלת הגירעון • תוכנית מענק לכל אזרח עוררה את מירב ההתנגדות מצד גורמי המקצוע באוצר, אך נכללה בכל זאת • וההבטחה לדמי אבטלה לעצמאים שוב ריקה מתוכן

כ"ץ (מימין) ונתניהו מכריזים על התוכנית. הדרג המקצועי התנגד לחלקים / צילום: צילום מסך מתוך וואלה!NEWS
כ"ץ (מימין) ונתניהו מכריזים על התוכנית. הדרג המקצועי התנגד לחלקים / צילום: צילום מסך מתוך וואלה!NEWS

שתי תוכניות כלכליות רחבות היקף למשק הוצגו ביום ראשון: האחת של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר ישראל כ"ץ והשנייה של מנהיג תקווה חדשה גדעון סער. בשני המקרים מדובר בתכניות שהוצגו על ידי גורמים פוליטיים ויש לראותן על רקע הבחירות הקרובות לכנסת - אך רק תוכניתו של סער מצהירה על כך בגלוי, בעוד שתכנית נתניהו-כ"ץ נועדה, לטענת יוזמיה, נועדה לספק פיתרון מיידי לעסקים, לעצמאים ולבעלי הכנסות נמוכות.

שתי התוכניות מציגות שורה ארוכה של צעדים שנועדו לעודד את הצמיחה במשק, הקלת נטל הרגולציה והביורוקרטיה, הגדלה ניכרת של ההשקעה בתשתיות, רשתות ביטחון סוציאליות ותוכניות להחזרת מובטלים לעבודה. סער אינו מפרט בשלב זה נתונים מרכזיים לגבי התוכנית הכלכלית שהציג. בין היתר לא נמסרו, ההיקף הכספי של התוכנית, אומדן עלותה לתקציב המדינה, מקורות המימון של התוכנית או שמות של גורמי מקצוע שהיו מעורבים בהכנתה. בתגובה לפניית גלובס נמסר מתקווה חדשה כי פרטים נוספים על התוכנית יפורסמו בהמשך.

תוכנית נתניהו כ"ץ, לעומת זאת מספקת תשובות למרבית השאלות הבסיסיות. העלות הכוללת של התוכנית מוערכת בכ-15 מיליארד שקל והיא תמומן כולה באמצעות הגדלת הגירעון בתקציב המדינה (כלומר בדרך של לקיחת הלוואות). התוכנית הוכנה בשיתוף המועצה הלאומית לכלכלה וגורמי מקצוע במשרד האוצר וברשות המסים. ראש הממשלה נערך היטב לביקורת שתופנה אליו בנקודה הזו: התוכנית פותחת בציטוט דברי ג'נט ילן שרת האוצר הטרייה של ממשל ביידן ובעבר נגידת הפד שאמרה בשבוע שעבר כי כשהריבית זולה כל כך יש לפעול בגדול.

בנוסף ציינו כותבי התוכנית כי יחס החוב-תוצר של ישראל נמוך יחסית ועומד על 73%, דירוג האשראי גבוה ותחזית הצמיחה של בנק ישראל לשנת 2021 עומדת על 6.3% תוצר. הכותבים "שכחו" לציין כי תחזית בנק ישראל לצמיחה כזו היא בתרחיש של התחסנות מהירה של האוכלוסייה ולצידה הוצגה תחזית לצמיחה בשיעור של 3.5% בלבד בשנת 2021 בתרחיש של קצב התחסנות איטי (שתי התחזיות הוצגו בתחילת החודש על ידי חטיבת המחקר).

בנוסף יש להזכיר כי למרות שדירוג האשראי הנוכחי (והגבוה) של ישראל אינו נמצא בסכנת ירידה בטווח המידי, הזהיר נגיד בנק ישראל כי הדירוג עלול לרדת אם יחס החוב יחצה את קו ה-80% תוצר - אירוע שצפוי לקרות בסביבות 2023 לפי תחזיות בנק ישראל.

באשר לתוכנית עצמה - גורמים באוצר היו מעורבים בתוכנית אך חלקים בה הוכנסו ללא הסכמתם ואף בניגוד לדעתם. המקרה הבולט הוא תוכנית המענקים או "צ'ק לכל אזרח 3", שעוררה את מירב ההתנגדות בקרב הדרג המקצועי. בנק ישראל לא היה מעורב. שני מרכיבים מהתוכנית נידונו בהרחבה על ידי גורמי מקצוע והם מענקי הסיוע לעסקים והתוכנית להחזרת מובטלים כרוניים לשוק העבודה. את פריסת המע"מ הציגה רשות המסים ואת השינויים במסלולי האשראי לעסקים הציג החשב הכללי. דמי האבטלה לעצמאים היא תכנית שנהגתה במקור על ידי רשות שוק ההון. רכיבים אחרים בתכנית הם מחזור של תוכניות ישנות שכבר נכללו למשל בטיוטת חוק ההסדרים שהאוצר ניסה לקדם בתחילת 2020.

שני הצעדים המרכזיים בתוכנית מבחינת עלותם התקציבית הם מענקים לעסקים ולאזרחים.

מענקים לעסקים: עלות מוערכת של כ-4 מיליארד שקל

המענקים לעסקים הם בשתי מדרגות: האחת מענק של 8,000 עד 15 אלף שקל לעסק שמחזור פעילותו עד 300 אלף שקלים והשנייה מענק של 15 אלף עד 100 אלף שקל לעסק שמחזור פעילותו בין 300 אלף ל-400 מיליון שקל. תנאי הזכאות לכניסה לתוכנית הם ירידה של 25% לפחות במחזור העסקים בתקופה שבין 1 במרץ 2020 עד ל-31 בדצמבר (בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2019) וכן שהעסק קיבל מענק השתתפות בהוצאות קבועות שלוש פעמים לפחות (לעסקים שמחזורם עד 20 מיליון שקל) או ארבע פעמים לפחות (לעסקים במחזור שמעל 20 מיליון). עלות המהלך מוערכת בכ-4 מיליארד שקל.

מענקים לאזרחים: כ-4.5 מיליארד שקל, ומגבלת הכנסה

התוכנית השנייה היא צ'ק לכל אזרח בדומה לתוכנית שהופעלה כבר פעמיים בשנה האחרונה. הפעם התוכנית הוגבלה לעשירון השביעי ומטה (הכנסה חודשית של 13 אלף שקל ברוטו) - בדומה למגבלה שהונהגה בארה"ב על ידי ממשל טראמפ. המענקים למשקי בית: 500 שקלים לילד, 300 שקל מהחמישי ומעלה. 750 שקל למבוגר עד עשירון שביעי. עלות המהלך מוערכת בכ-4.5 מיליארד שקל.

מובטלים כרוניים: תמריצים לעובדים ולמעסיקים בכמיליארד שקל

החלק השלישי בתוכנית הוא תוכנית להחזרת מובטלים "כרוניים" או "מפונקים" לשוק העבודה. מדובר במובטלים שאינם רוצים לשוב לעבוד בשכר נמוך הודות לדמי האבטלה הנדיבים שהם מקבלים. התוכנית מיועדת לכ-300 עד 400 אלף מובטלים שמתקשים למצוא עבודה כשהרעיון הוא להגדיל משמעותית את שכרם של מובטלים כאלה בארבעת החודשים הראשונים לעבודתם ולהוסיף להם בחודש הראשון והרביעי את מלוא דמי האבטלה (בנוסף למשכורת) ובחודש השני והשלישי מענק השלמת השכר. ההנחה של כותבי התוכנית היא שבתום ארבעה חודשים המשק יתאושש ממשבר הקורונה ומודל החל"ת יוחלף במודל אחר. כותבי התוכנית מקווים שהתוכנית תצליח להחזיר לעבודה כ-100 אלף איש, כך שעלותה הכוללת תעמוד על כמיליארד שקל.

מענק לנכים: חצי מיליארד שקל, שהפסידו בגלל התקציב ההמשכי 

החלק הרביעי הוא מענק לנכים, שהפסידו את ההעלאה הקבועה שהובטחה להם בגלל התקציב ההמשכי. בשנת 2020 קיבלו הנכים באופן חד פעמי את הפעימה השנייה שהובטחה להם בצורת מענק מיוחד בסך מיליארד שקל. הפעם הוחלט לשלם מענק לחצי שנה בלבד לאור ההערכות שהממשלה הבאה תטפל בהמשך הסיוע לנכים.

פריסת מע"מ: הרחבה של הסדר שנעשה באופן פרטני 

החלק החמישי הוא פריסת תשלומי המע"מ לשישה חודשים באישור רשות המסים - מדובר בהסדר שנעשה עד היום באופן פרטני בלבד. בתוכנית הוצהר כי כל בקשה תאושר. הצעה שעלתה לדחות תשלומי מע"מ נדחתה בין היתר כי הדבר היה מוביל לשלילת זכאות של עסקים למענקים. בנוסף יוחזרו מקדמות ששולמו בהיקף של חצי מיליארד שקל, בדומה למהלך שננקט בעבר.

הלוואות לעסקים: עוד שנת גרייס, פריסת החזר והגדלה לעסקים בסיכון

החלק השישי בתוכנית מדבר על שנת גרייס נוספת בהחזרי הקרן על הלוואות שניטלו במסגרת קרנות האשראי של החשב הכללי להלוואות לעסקים קטנים, בינוניים וגדולים בערבות מדינה. מסלול נוסף יאפשר ללווים לפרוס מחדש את תקופת החזר ההלוואות מחמש לעשר שנים. שינויים נוספים יוכנסו לתכניות ההלוואות של החשב הכללי והרחבת תכנית הריפו של בנק ישראל שמאפשרת לקיחת הלוואות בריבית שלילית של 1% לגופים חוץ בנקאיים נוספים.

דמי אבטלה לעצמאים: כוונה ליישום מיידי אך ללא פירוט 

החלק השביעי בתוכנית הוא דמי אבטלה לעצמאים (ראו מסגרת). פרטי המתווה עדיים לא פורסמו, אך מסתמן שהם שישולמו מתוך החלק המיועד לאבטלה בהפרשות של העצמאים לפנסיה. ההסדר הזה יוכל להיכנס לתוקף ברגע שהתקנות יאושרו על ידי ועדת הרווחה של הכנסת של ח"כ חיים כץ.

הקלות ברישוי עסקים והקפאת רגולציה: מיחזור מחוק ההסדרים

החלק השמיני בתוכנית הוא מיחזור של תוכניות שהוצגו כבר במסגרת טיוטת חוק ההסדרים שהכין האוצר בתחילת כהונתה של הממשלה. מדובר בהארכת הקלות ברישוי עסקים הפחתת אגרות בשנה נוספת. בנוסף הוכנסה לתוכנית רפורמה בהליכי רישוי עסקים וצמצום הרגולציה (מסלול ירוק בתקינה ורפורמה בתקינת התמרוקים).

עידוד השקעות: קרנות פנסיה וביטוח ישקיעו בהייטק ובתשתיות

החלק התשיעי בתוכנית מתייחס לעידוד השקעות בהייטק באמצעות חוק האנג'לים, תקנות השקעה לגופים מוסדיים בהייטק (בהיקף של 50 מיליארד שקל) והמשך תוכנית ההאצה בהיקף של 5 מיליארד שקל מתקציב המדינה - שקצב ביצועה מתקדם עד היום בעצלתיים.

הודעה חגיגית על דמי אבטלה לעצמאים, אבל נתניהו שוב ממחזר הבטחה שחוקה מהעבר וריקה מתוכן | אלה לוי-וינריב

בין תשעת הצעדים של נתניהו וכץ "להזנקת הכלכלה בגדול", רגע לפני הסוף, נמצא סעיף 7, שכולל משפט אחד בלבד אך טומן בחובו את "אם כל ההבטחות" עבור העצמאים: דמי אבטלה, להם משוועים העצמאים מאז קום המדינה פחות או יותר. בתוכנית נכתב כי דמי האבטלה יינתנו "לכל עצמאי שירצה בכך" וכי הנושא "יובא השבוע לאישור בוועדת העבודה והרווחה". וזהו. זה כל מה שנכתב בתוכנית הגרנדיוזית של נתניהו-כץ על אחד הדברים הכי דרמטיים והכי משמעותיים שהם מבטיחים לעצמאים בפתחם של הבחירות.

מה שכתוב בסעיף 7 מדגיש בעיקר את מה שאין בו. אין הסבר למה התכוונו המשוררים (נתניהו-כץ) כשהם כתבו שדמי האבטלה יוענקו "לכל מי שירצה"; אין גם הסבר או פירוט לגבי מה יהיו התנאים לקבלת דמי האבטלה או כמה יידרשו העצמאים להפריש כל חודש לטובת הביטחון הסוציאלי הזה; ובוודאי שאין תשובה לשאלה כמה זה יעלה למדינה.

בשורה התחתונה ההודעה החגיגית על כינון דמי אבטלה לעצמאים ריקה מתוכן.

אבל זה לא הכול. כנראה שמרוב חגיגיות נתניהו שכח שאת מה שהוא מבטיח בסעיף 7 היום, הוא כבר הבטיח בעבר. ולא פעם אחת.

הפעם "האחרונה" הקודמת שבה נתניהו הבטיח לעצמאים זכאות לדמי אבטלה הייתה במאי אשתקד, בשיאו של המשבר, במהלך פגישה שקיים עם ראשי ארגוני העצמאים. "בוא נתחיל לעבוד על זה כדי להכניס את החקיקה הזאת לחוק ההסדרים הקרוב", אמר נתניהו למשתתפים. כמובן שמאז לא קרה דבר, וכבר אז "נשכחה" העובדה שהדרישה לרשת ביטחון סוציאלית אינה דרישה חדשה בקרב העצמאים, ואינה הבטחה חדשה בקרב הפוליטיקאים.

משנת 1996 ועד היום הוגשו מעל 30 הצעות חוק להחיל רשת ביטחון סוציאלית לעצמאים, בעיקר דמי אבטלה, אך כולן נפלו. רוב הצעות החוק נפלו בתקופה שבה נתניהו כיהן כראש ממשלה. בינואר 2018 הגיש חבר הכנסת מאיר כהן (יש עתיד) את הצעת החוק האחרונה שעסקה בדמי אבטלה לעצמאים, ומי שהפיל אותה היו נציגי הליכוד. ביוני אשתקד, חודש אחרי שנתניהו הבטיח לעצמאים דמי אבטלה, הוא הצביע במליאת הכנסת נגד הצעות החוק של יאיר לפיד ועודד פורר להענקת דמי אבטלה לעצמאים.

אז מה המטרה של נתניהו כשהוא ממחזר הבטחה שחוקה שהוא מעולם לא קיים? נתניהו זיהה מזמן את הכוח הפוליטי של העצמאים שהפך לאיום ממשי בעקבות משבר הקורונה. לאחרונה הוא ניסה להניא אותם מלהיכנס לזירה הפוליטית ולהתמודד נגדו, וכעת, לאחר שהם התעלמו מבקשתו, הוא מנסה לשחד אותם בהבטחות לעריכת שינויים היסטוריים לטובתם. 

עוד כתבות

דירה במגדל בר''ג נמכרה ב־15% מעל מחיר השוק / צילום: Shutterstock

בכמה נמכרה דירת שני חדרים במגדל סיטי טאואר ברמת גן?

המגדל היוקרתי מציע מבחר גדול של דגמי דירות, ורמת המחירים בו יציבה בשנתיים האחרונות ● הדירה, עם שני חדרים בשטח של 51 מ"ר, נמכרה ב-2.23 מיליון שקל

דליה קורקין / צילום: נועה זני

למה באמת עמל ומעבר התפשרה על 400 מיליון שקל מהשווי בהנפקה?

בשבוע הקרוב צפויה לצאת לדרך אחת ההנפקות הגדולות של השנה, כשמניות עמל ומעבר יחלו להיסחר בבורסה בת"א לפי שווי של 2.6 מיליארד שקל ● בתחילה ביקשו בעלי המניות לבצע את ההנפקה לפי שווי של מעל 3 מיליארד שקל, אך לבסוף נאלצו לוותר על 400 מיליון

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מצביע על ההשלכות הבלתי צפויות של ירידה במשקל בגיל מבוגר

באוניברסיטת בן גוריון גילו כי הירידה במשקל בגיל מבוגר עלולה לעורר דלקת במוח ● מודולייט מגייסת 12 מיליון דולר לטיפול נוירולוגי באור ● הסטארט-אפ סליגנוסטיקס מירושלים החל לשווק בדיקת הריון ראשונה מסוגה, המבוססת על דגימת רוק ● ניטינוטס מקבלת אישור לפרוצדורה חלופית ולא פולשנית לניתוחי קיצורי קיבה ● וגם: המדע הישראלי זוכה לבמה מרכזית בכנס יוקרתי בברלין ● השבוע בביומד

פרופ' אמיר ירון ופרופ' אבי שמחון / צילום: יוסי כהן, קובי גדעון לע''מ

נתוני הצמיחה הפתיעו לטובה והאינפלציה מתמתנת, אז למה דילמת הריבית מסתבכת?

האינפלציה מתמתנת ותומכת בהפחתת ריבית ראשונה מאז 2024 ● במקביל, נתוני הצמיחה לרבעון השלישי הפתיעו עם קצב שנתי של 12.4% ועלייה חדה בצריכה הפרטית ● בשוק מעריכים שהריבית תרד בשבוע הבא, אך חוששים מריסון בהמשך ● וגם: יוזמת סבסוד המשכנתאות של שמחון מוסיפה לחץ על בנק ישראל

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

האב החליט להוריש את נכסיו רק לבן אחד. האם הצוואה תקפה?

רו"ח דרש שכר־טרחה עבור סגירה פיננסית בפרויקט של חברה לה ייעץ כמה שנים קודם לכן, אך לבסוף חויב לשלם את הוצאות המשפט ● אישה שביקשה מחצית מנכסי בן זוגה לשעבר נדחתה משום שלא הוכיחה שיתוף כלכלי, מעבר להכנסות מסחר בסמים קלים ● וגם: צוואה שנישלה את רוב הילדים נותרה על כנה ● 3 פסקי דין בשבוע 

אמיר טייג / צילום: פרטי

המשקיע שעבר למדריד ויצא לפנסיה מוקדמת בזכות רכישת דירות

החיים האינטנסיביים בישראל וסקרנות הובילו עיתונאי ואדריכלית לעזוב את ישראל לטובת ספרד - לאחר שהחלו להשקיע בה בנדל"ן מניב ● כעת הם מחזיקים במדריד מספר דירות, חלקן להשכרה לטווח קצר וחלקן לטווח הארוך

קרן גידור לכל פועל / צילום: Shutterstock

מכשיר ההשקעה של המיליונרים מוצע עכשיו לכולם, אבל האם הוא מתאים לכם?

לפני כשנתיים וחצי התרחשה מהפכה קטנה בתל אביב, כשאסטרטגיות השקעה שהיו מנת חלקם של בעלי הון נפתחו לציבור הרחב באמצעות קרנות גידור בנאמנות ● הקרנות הצליחו למשוך לקוחות בהיקפים של מיליארדים, וגם הציגו תשואות נאות, אבל האם הן יצדיקו את העלויות לאורך זמן? ● וגם: היתרונות והחסרונות של המוצר שמוצע היום לכולם

אלי כהן, מנכ''ל הבנק הבינלאומי / צילום: אייל טואג

הרווח הנקי של הבנק הבינלאומי נשחק במעל 6% - זו הסיבה

הירידה ברווחיות נבעה מהפסד חד פעמי שהציגה חברת כאל ● למרות זאת, הגאות בבורסה הזניקה את היקף העמלות שנבעו בין היתר מפעילות זו ל-461 מיליון שקל, עליה של 16% ● יחלק דיבידנד נדיב באופן חריג

אייל פסו, דניאל שרייבר, עופר דרוקר / צילום: יח''צ גאוזי, שלומי יוסף, ענבל מרמרי

ענקית ההשקעות שחיסלה את רוב ההחזקות בלמונייד, והמניה הישראלית שצללה ב־30% ביום

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● גאוזי צנחה במעל 30% לשפל של כל הזמנים, לאחר שביהמ"ש המסחרי בצרפת הורה על פתיחת הליכי חדלות פירעון במדינה זו בנוגע לשלוש חברות בנות שלה ● נקסן הורידה תחזיות ל-2025 והמניה נחכתה בשיעור דו־ספרתי ● וסופטבנק מכרה ברבעון השלישי 40% ממניות למונייד

תחנת כוח אשכול / צילום: יוסי וייס חברת החשמל

נכנסים מהדלת האחורית: איך הסינים ממשיכים לזכות במיזמי תשתית עצומים בישראל

למרות המגמה העולמית להתנתק מסין בתחום התשתיות הקריטיות, חברות מבייג'ינג שותפות בהקמת מיזמים מרכזיים בישראל • שר האנרגיה אלי כהן: "ברגע שאין עמדה מצד המל"ל, כמוה כהסכמה"

גלולת הקסם של כוכבי הוליווד / צילום: PA - Jordan Strauss, Evan Agostini, Jordan Strauss

הגלולה שמשגעת את אמריקה, הרופאים שידם קלה על ההדק - והביקורת

היא פותחה כדי להפחית לחץ דם וקצב לב, אבל בשנים האחרונות הפכה פרופרנולול לתרופת ההרגעה שהסלבס לא זזים בלעדיה - על השטיח האדום, לפני הופעות וגם בדייטים וחתונות ● אפילו הרופאים כבר לא מהססים, עם זינוק של 28% במספר המרשמים, למרות שב-FDA התכוונו למשהו אחר לגמרי

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שיירדו היום, הדוחות שכולם מצפים להם וההשקעה החדשה של באפט

על רקע נתוני האינפלציה ביום שישי, מתגברת ההערכה שהורדת הריבית בישראל בעוד שבוע מתקרבת ● בינתיים, במהלך השבוע הקרוב, ידווחו הבנקים הגדולים ומניות רבות נוספות ● בוול סטריט, תדווח החברה הגדולה בעולם – אנבידיה ● וגם: המניה החדשה של וורן באפט, והאם אפל מתכוננת לפרישה של המנכ"ל טים קוק?

בנין בנק דיסקונט יהודה הלוי ת''א , רחוב יהודה הלוי 23 , תל אביב / צילום: איל יצהר

נותר באותה הרמה: הרווח הנקי של בנק דיסקונט 1.1 מיליארד שקל ברבעון

הבנק בניהולו של אבי לוי נמצא בהליכי מכירת שליטתו בחברת כרטיסי האשראי כאל ואף פתח במהלך חשבונאי להגדרת הפעילות שלה בהתאם בדוחות ● בנטרול רכיבים מסוימים, בעיקר המס המיוחד שהוטל על הבנקים וההפרשות שנבעו בשל השינוי בכאל, הרווח הנקי עלה ב-4.2% ביחס לשנה שעברה והסתכם ב-1.24 מיליארד שקל

ביל ומלינדה גייטס / צילום: ap, Seth Wenig

קרן ביל ומלינדה גייטס קיצצה ב-65% את החזקותיה במיקרוסופט

רשות ניירות הערך האמריקאית דיווחה כי ברבעון האחרון קיצצה הקרן הפילנתרופית של ביל ומלינדה גייטס בעשרות אחוזים את ההחזקות שלה במיקרוסופט ● המהלך מעורר שאלות משום שמיקרוסופט שימשה זמן רב כנתח המרכזי של תיק ההשקעות של הקרן

טראמפ. ''אפילו פרס נובל לשלום לא יספיק'' / צילום: ap, Jacquelyn Martin

מאינטל ועד ברודקום: אלו האג"חים שנוספו לתיק ההשקעות של טראמפ

מדובר ברשימת רכישות שכללה אג"חים של חברות קונצרניות, ובהן בין היתר: אינטל, ברודקום, קוואלקום, מטא ועוד ● עפ"י דוח שפורסם בחודש יוני האחרון, העריכה באותו מועד סוכנות רויטרס כי היקף נכסיו המדווח של הנשיא הסתכם ב-1.6 מיליארד דולר

הדמיית פארק טבעון טק / הדמיה: Oilin

כך ישנה הקמפוס של אנבידיה בקריית טבעון את המציאות במקום

כפי שנחשף לראשונה בגלובס, הקמפוס החדש של אנבידיה צפוי להיבנות בקריית טבעון ● העיירה הקטנה והפסטורלית, שנבחרה בקפידה על ידי ענקית השבבים הבינלאומית, תשנה את אופייה - עם אלפי עובדים חדשים, שינויים בתשתיות ובתחבורה וביסוס מעמדה האזורי

מהרן פרוזנפר / צילום: דוברות משרד האוצר

דיל חדש באוצר: סמוטריץ' בוחן מינוי אישה כחשכ"לית בתמורה לאישור ראש אגף התקציבים

ארבעה חודשים אחרי שהמינוי של מהרן פרוזנפר לתפקיד ראש אגף התקציבים נפסל בטענה לחוסר ייצוג לנשים בצמרת האוצר, נבחנת בסביבת השר סמוטריץ' פשרה תקדימית: מינוי חשכ"לית חדשה במקום הארכת כהונתו של יהלי רוטנברג ● בינתיים, הצעת תקציב 2026 מגובשת ללא ממונה על התקציבים וללא ממלא-מקום

שלוש עצות מיתולוגיות למנהלים / צילום: Shutterstock

טוב, רע, טוב: מה הדרך המיטבית לתת משוב לעובדים, ולמה מנהלים נמנעים ממנה?

למה חופש לעובדים הוא לא תמיד טוב ● איך זה שאנחנו מעדיפים משוב שלילי על חיובי, ומדוע מנהלים נמנעים מלתת כזה ● וכיצד ג'ף בזוס מציע לפעול כשלא מצליחים לרתום את הצוות למשימה? המלצות למנהלים לעובדים ● פופקורן

מל''ט של חברת בלו בירד / צילום: 2.      WonderB UAS (קרדיט: BlueBird Aero Systems )

החברה הישראלית שהחלה לייצר מל"טים מתאבדים במרוקו

בלובירד, החברה הבת של התעשייה האווירית, חנכה מפעל לייצור מל"טים מתאבדים במרוקו ● במבט רחב יותר - בשנים האחרונות המדינה המוסלמית הפכה ליעד פעילות משמעותי של התעשיות הביטחוניות הישראליות ● ואיזו מדינה מפסידה מכל זה?

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

המסחר צפוי להיפתח במגמה חיובית ● הבנקים במוקד: דיסקונט דיווח על צמיחה זניחה ברווח, הרווח של הבינלאומי נשחק ● בנק הפועלים ממליץ על פוזיציות לונג על השקל, בהפניקס חולקים, "תוחלת התשואה במט"ח קרובה לאפס" ● הביטקוין ירד ב-9% בשבוע, מייקל סיילור אופטימי, "המחיר יזנק" ● משקיעי העל חשפו את ההשקעות שלהם: הרוכשים והמוכרים של גוגל, אלו שרכשו אמזון, וזה שחתך את אינטל רבעון אחרי שרכש אותה ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר