גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ה-OECD מנחה להתחשב בישראלים ברילוקשיין ש"נתקעו" בארץ; רשות המסים לא מאמצת את ההנחיה

הנחיית ה-OECD קובעת יש לנטרל את השהייה הכפויה של אזרחים במדינות שאינן מדינות המגורים הנוכחיות שלהם עקב משבר הקורונה, ולא להחשיב אותם לתושבי או אזרחי המדינה לצורך חיובם במס ● ואולם, ברשות המסים לא ממהרים לאמץ את הגישה המתחשבת

מנהל רשות המסים, ערן יעקב / צילום: איל יצהר
מנהל רשות המסים, ערן יעקב / צילום: איל יצהר

ר' ואשתו, ת', תושבי איטליה, עזבו את ישראל לפני למעלה מעשר שנים. זמן קצר לאחר התפרצות הקורונה באיטליה, בחודש מרץ אשתקד, הגיעו בני הזוג לישראל ונשארו פה עד חודש דצמבר האחרון. ר', מרצה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת גנואה, עבר להרצות בזום, ו-ת' איבדה את עבודתה.

לאורך כל התקופה המשיך ר' לקבל משכורת מהאוניברסיטה באיטליה.

בשנת 2020 שהו ר' ו-ת' יותר מ-183 ימים בישראל. על-פי הוראות פקודת מס הכנסה, עליהם להגיש דוח לרשות המסים ולצרף אליו טופס 1348 - הכולל טבלה בה יש לסמן תושבות ואינדיקציות בדבר מרכז החיים שלהם (מיקום בית הקבע שלהם, בעלות על רכב, מדינת התושבות שבה הם משלמים מסים, היכן הם משלמים ביטוח לאומי, שליחת הילדים למוסדות לימוד וכיוצא באלה).

ג' ואשתו נ', ישראלים לשעבר, עזבו את ישראל בשנת 2012 וגרו ב-9 השנים האחרונות באיטליה ובצרפת. באפריל 2020 הם הגיעו לישראל לאור משבר הקורונה והעובדה שנ' הייתה בהריון. נ' ילדה באוגוסט בישראל את ילדם השני של בני הזוג.

לאורך תקופת שהותם בישראל, המשיכו ג' ו-נ', שכירים של חברות תושבות צרפת, לעבוד מישראל עבור חברות אלה, קיבלו תלושי שכר מהחברות הזרות, והדירה ששכרו בצרפת עמדה זמינה בכל התקופה בה היו בישראל ולא הושכרה לצד ג', לטובת חזרתם. עם זאת, לנוכח התקדמותה המהירה של ישראל במתן החיסונים, ביקשו ג' ו-נ' להישאר בישראל עד לקבלת החיסון השני, ורק אז לשוב לצרפת.

התוצאה של החלטתם הייתה שבשנת 2020 שהו ג' ו-נ' יותר מ-183 ימים בישראל, ולכן גם הם נדרשים להגיש דוח לרשות המסים ולעדכן איפה היה מרכז החיים שלהם. 

שחרור מחבות המס שנוצרת בשל "שהייה כפויה"

אם ר' ו-ת' וכן ג' ו-נ' היו תושבי אוסטרליה, קנדה, ניו זילנד או בריטניה, הם לא היו צריכים לשלם מס על הכנסותיהם בחו"ל רק בשל שהייתם במדינות אלה "בעל-כרחם" בתקופת הקורונה. זאת, היות שמדינות אלה אימצו הנחיה של ארגון ה-OECD בנוגע לתושבות וחיוב במס בתקופת הקורונה.

ההנחיה, שפורסמה לראשונה באפריל 2020, קובעת יש לנטרל את השהייה הכפויה של אזרחים במדינות שאינן מדינות המגורים הנוכחיות שלהם עקב משבר הקורונה, ולא להחשיב אותם לתושבי או אזרחי המדינה שבה הם שוהים כעת, באורח זמני, לצורכי חיובם במס.

על-פי עמדת ה-OECD, יש להמשיך לראות את השוהים בכפייה במדינות השונות כתושבי המדינה שבה הם גרים ועובדים באורח קבע, ולא לראות בנוכחותם במדינה שבה הם נמצאים כעת כנוכחות המייצרת אזרחות או כ"מוסד קבע" של חברה זרה או נוכחות המקימה שליטה וניהול של חברה זרה מהמדינה שהם נמצאים בה.

החודשים חלפו, משבר הקורונה סירב להסתיים, וב-21 בינואר השנה חזר ארגון ה-OECD וחידש את עמדתו, המגלה התחשבות רבה בתושבי מדינות שונות ששהו ברילוקיישן או עזבו את מדינתם אך נאלצו לחזור אליה או נתקעו בה בעקבות המגפה. הארגון הנחה את המדינות החברות בו לשדר "איתות הרגעה" לתושביהן שנאלצו לשנות את מקום מגוריהם רק בשל הנגיף, ולשחרר אותם מחבות מס שעלולה להיווצר רק מעצם שהותם חודשים ארוכים במדינות המקור שלהם בשל הימשכות משבר הקורונה, בין היתר בשל סגירת השמיים וחוסר יכולת לחזור למדינות בהם הם התגוררו טרם פרוץ המשבר.

המשבר הוביל גם לחזרתם לישראל, בעל-כורחם, של ישראלים לשעבר, שנחשבים זה מכבר לתושבי חוץ. הגל הראשון היה תושבי סין והונג קונג ש"היגרו" לארץ עד "יעבור זעם". אחר-כך החלו ישראלים לחזור מאירופה, ובהמשך גם מארה"ב. לנוכח סגירה מוחלטת של השמיים האוויריים במדינות רבות בעולם, רבים מהם נאלצו להישאר בישראל חודשים רבים או עד לסיום המשבר, שעיתויו אינו ידוע, ואחרים "בוחרים" להישאר לפרק זמן מסוים בישראל בשל החששות מהשלכות המגפה.

ההנחיה של ה-OECD הייתה יכולה להרגיע את כל מי ששהה ברילוקיישן וחזר בתקופת המשבר לישראל כדי להעביר כאן את תקופת המשבר, כמו ת' ו-ר', ג' ו-נ', אך ברשות המסים לא מיהרו לבחור בגישה המתחשבת, ולא הודיעו על אימוצה. היות שעמדת מזכירות ארגון ה-OECD מותירה את שיקול-הדעת בידי רשות המס המקומית כדי לספק ודאות לנישומים, כל רשות מסים יכולה להחליט האם להתחשב בתושביה והאם להעניק להם ודאות.

רשות המסים בישראל לא הודיעה דבר בנוגע לאימוץ או דחיית ההנחיות, ועובדה זו מובילה לכך שהכללים הרגילים חלים גם על הישראלים שנכפה עליהם לחזור לארץ ולהישאר בה לאורך משבר הקורונה.

ברשות המסים סבורים גם כי אם אדם נשאר בישראל מרצונו לאורך תקופת המשבר, לא מדובר בשהות כפויה (למשל נ' שנשארה בישראל כדי ללדת את בנה), ועל כן אין רלוונטיות כלל להנחיית ה-OECD.

אי-ודאות וויכוחים עם רשות המסים

ההגדרה של "תושב" לצורכי מס קובעת כי מי ששהה בישראל יותר מ-183 יום בשנת המס, או מי ששהה לפחות 30 יום בשנת המס הנוכחית, ובספירה תלת-שנתית של השנה הנוכחית יחד עם השנתיים שקדמו לה, יותר מ-425 יום - נחשב לתושב ישראל.

לצד המבחן של "מספר הימים", קיים גם מבחן מהותי הגובר על החזקות המספריות, והוא "מבחן מרכז החיים" המשקלל קריטריונים שונים, ובכללם בית הקבע, מיקום התא המשפחתי, מיקום העסק או העבודה, מיקום הנכסים, מיקום הקשרים החברתיים, שייכות לארגונים מקצועיים וכיו"ב.

לדברי עו"ד ורו"ח יועד פרנקל, שותף מיסוי בינלאומי במשרד זיו שרון, לשעבר מנהל תחום חילופי מידע ברשות המסים, "ישנם ישראלים רבים, שהיו תושבי חוץ לפני שפרצה המגפה, 'שנתקעו' בישראל או שהגיעו לישראל מבלי שחזרו למדינת תושבותם בשל מגפת הקורונה. גישת רשות המסים, לפיה מקום שאותו אדם חזר מרצון לישראל ולא 'נתקע' בה כי כבר היה בישראל ערב פרוץ המגפה, ההנחיה אינה חלה, סותרת במפורש את ההנחיות ואת העדכון הכוללים במפורש מצב שבו אדם עובד במדינה בה נמצא ביתו ומקום עבודתו, והוא נחשב בה 'תושב' לצורכי מס, אך בשל משבר הקורונה הוא שב למדינת מוצאו".

לדבי עו"ד פרנקל, "המצב שבו רשות המסים לא פרסמה עמדה מוצהרת לאחר שפורסמו הנחיות ה-OECD וגם לאחר העדכון מינואר השנה, יוצר אי-ודאות רבה בקרב נישומים תושבי חוץ שנתקעו בישראל או שבו אליה משום שזו מדינת המוצא שלהם. היעדר פרסום עמדה עשוי ליצור ויכוחים לגבי יצירת מוסד קבע למעביד הזר שהעובד שלו נתקע/חזר לישראל בגלל הקורונה, ויכוחים לגבי שליטה וניהול ביחס לחברות זרות שהמנכ"ל/יו"ר הדירקטוריון שלהם נתקע/חזר לישראל בגלל הקורונה, לגבי מיסוי הכנסת עבודה של יחידים שנתקעו/חזרו לישראל בגלל הקורונה ושהו בה יותר מ-183 ימים (אם הם תושבי מדינת אמנה, ואם לא, אפילו רף זה לא יידרש כדי למסות הכנסת העבודה) וקביעת תושבות לצורכי מס של היחידים ש'נתקעו' או חזרו לישראל בגלל הקורונה".

איך מתייחסות רשויות המס במדינות אחרות להנחיות של ה-OECD?
עו"ד פרנקל: "בדוח מוזכרת עמדת רשויות מס זרות שבחרו לנטרל את ימי השהייה הכפויה ולאמץ את ההנחיות. מדינות רבות בעולם (אפילו הודו באופן חלקי) מספקות ודאות לנישומים בשל המגפה. לגבי תושבות יחיד לצורכי מס - אוסטרליה, קנדה, ניו זילנד, בריטניה וארה"ב פרסמו הנחיות בניואנסים שונים שבגדול תומכות ברוח ההנחיות.

"פינלנד וצרפת החליטו לפרסם הנחיה שלא מאמצת את ההנחיות וקובעת כי מגפת הקורונה לא משפיעה על האופן שבו רשויות המס המקומיות מסווגות תושבות של אדם לצורכי מס. יוון הודיעה כי מצד אחד המגפה לא משפיעה על בדיקת מבחן בית הקבע, אבל הסכימה לנטרל ימים בשל שהייה כפויה לאור המגפה. הודו הסכימה לנטרל ימים בכפוף לנסיבות המגבלות שהוטלו על היחיד.

"לגבי מיסוי הכנסת עבודה, אוסטרליה, אוסטריה, קנדה, גרמניה, יוון וארה"ב פרסמו הנחיות בניואנסים שונים שבגדול תומכות ברוח ההנחיות. פינלנד ובריטניה פרסמו הנחיה בנושא זה, שההנחיות אינן משפיעות על הדרך במסגרתה רשות המס המקומית מפרשת את סעיפי האמנות בנושא זה, אולם ייתכן כי ימי שהייה כפויה של אדם במדינת המקור בנסיבות של FORCE MAJEURE ינוטרלו אם השהייה הכפויה באותה מדינה נובעת מנגיף הקורונה".

לדברי עו"ד פרנקל, "טוב תעשה רשות המסים אם תפרסם הנחיה לפיה יש לנטרל בנסיבות אלה ימי שהייה כפויה ולפטור מהחובה לפתוח תיק ולהגיש דוח עם טופס 1348. לחלופין, אם הרשות אינה מבטלת את חובת הגשת הדוח, מוצע כי תפרסם הנחיות ברוח המדינות הזרות שקיבלו את הנחיות ועדכון ה-OECD".

יחד עם זאת, עו"ד פרנקל מוסיף כי אף אם רשות המסים תפרסם הנחיה הדוחה כליל את הנחיות ה-OECD ותוציא שומות בנושאי מיסוי ליחידים או לחברות, עדיין רשאים אותם תושבי חוץ שנתקעו או חזרו לישראל בגלל הקורונה או החברות הזרות שסווגו כבעלות מוסד קבע/נשלטות ומנוהלות מישראל לפנות למדינת התושבות שלהם, במקרה שקיימת אמנה, ולנקוט הליכי הסכמה הדדית שבמסגרתם עשויה רשות המס של מדינת התושבות להגן על העמדה של הנחיות ה-OECD והעדכון. 

עו"ד רני שורץ, שותף במשרד ירון אלדר פלר שורץ ושות', מוסיף כי "תושבות איננה תכנון מס, שינוי תושבות איננו תכנון מס. שינוי תושבות במציאות שלנו היום הוא כורח המציאות, זה מאפשר להמציא את עצמך מחדש ולמצוא פרנסה ודרך השתכרות. כאשר מערימים קשיים ומסווגים את רוב האנשים ככאלה שבאמת לא היה עליהם מגבלות, ובשל כך יימנע מהם האפשרות לשנות את התושבות שלהם לצורכי מס, זה אי-הכרה במציאות ואי-הכרה במצב הקשה בו שרויים הרבה אנשים, ובמיוחד צעירים בתחילת הקריירה שלהם, שמחפשים את דרכם איפה למקם את החיים הכלכליים שלהם. לכן טוב תעשה רשות המסים אם תעודד גם את שינוי התושבות, תגלה גמישות ותטפל במי שמשתמש בשינוי התושבות ככלי לתכנון מס".

רשות המסים: הנחיה לא מחייבת 

מרשות המסים נמסר בתגובה: "פרסום מזכירות ארגון ה-OECD מהווה מעין מדריך למדינות בעת יישום הוראות האמנה, שנועד להעניק כלים לרשויות המס ולרשויות המוסמכות של המדינות לעת צורך, ולהבנתנו אינו מחייב לבצע שינויים בדין הפנימי של כל מדינה.

"קיימים שני מבחנים חלופיים לקיומו של תושב ישראל: מבחן מרכז החיים; ומבחן כמותי, שבוחן את מספר הימים בישראל למשך שנה. מי שנמצא בארץ מעל 183 ימים בשנה מסוימת, אך מרכז חייו נותר בחוץ לארץ, יכול ויישמר מעמדו כתושב חוץ. חזקת 'כמות הימים' בדין היא חזקה הניתנת לסתירה הן על-ידי הנישום והן על-ידי פקיד השומה. עבור מי שחזר ארצה ‘מרצון’, בשונה ממי שנקלע לכאן בלי יכולת לצאת את הארץ, הפרסום של מזכירות הארגון כלל אינו רלוונטי, ותושבותו של אותו נישום תיבחן בהתאם לנסיבותיו".

עוד כתבות

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"