גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההנפקות שוטפות את ת"א: פרימוטק מחזירה את מוצרי הניקיון של קלין לבורסה

חברת מוצרי הצריכה מבקשת לגייס 100 מיליון שקל, לפי שווי של כ-400 מיליון שקל "לפני הכסף" ● עוד נערכות להנפקה: Trucknet, המפתחת טכנולוגיה לאופטימיזציה של תובלה יבשתית, ו-Pomvom, הפועלת בתחום של זיהוי ועיבוד תמונה

עופר גלזר, מבעלי מניות טראקנט / צילום: אביב חופי
עופר גלזר, מבעלי מניות טראקנט / צילום: אביב חופי

נמשך שטף החברות החדשות המגיעות להנפקה ראשונית (IPO) בבורסה לניירות ערך בתל אביב, בעיקר מתחומי הטכנולוגיה ובשלב מוקדם של הפעילות - עוד לפני יצירת הכנסות משמעותיות ועם הערת "עסק חי" בדוחות הכספיים.

אותן חברות מקדמות בדרך כלל גיוסים מצומצמים יחסית, בהיקפים של כמה עשרות מיליוני שקלים, וביניהן כעת על הפרק ניצבות חברת Trucknet, המפתחת טכנולוגיה לאופטימיזציה של תובלה יבשתית; וחברת Pomvom, הפועלת בתחום של זיהוי ועיבוד תמונה - שתיהן פרסמו טיוטות תשקיף ציבוריות ראשונות.

בד בבד, ממשיכות לזרום לבורסה גם חברות מתחומים אחרים, ועם פעילות מבוססת יותר, ועם אלה נמנית חברת מוצרי הצריכה פרימוטק, שנמצאת בשליטת היו"ר אלי זנה והמנכ"ל אלי גבריאל. על פי ההערכות, פרימוטק מבקשת לגייס כ-100 מיליון שקל, לפי שווי חברה שינוע סביב כ-400 מיליון שקל "לפני הכסף". את הנפקתה מובילות לאומי פרטנרס ולידר.

פרימוטק היא ממשיכת דרכה של חברת קליר, שהוקמה ב-1985, ואשר הגיעה לבורסה בת"א כבר ב-2006 (ונמחקה ממנה בעשור הקודם), והיא עוסקת בייצור, יבוא ושיווק של "חומרי ניקוי, מוצרי נייר, מוצרי ניילון, מוצרים לשימוש חד-פעמי, תמרוקים, ציוד משקי (ציוד משלים), ציוד נלווה לרפואה וגריאטריה ומוצרי אריזה".

לפי נתוני החברה, בשנה החולפת היא שיווקה כ-2,000 מוצרים שונים לכ-5,000 לקוחות, ופעילותה מתרכזת בישראל. את פעילותה מחלקת פרימוטק לשתי זרועות - שיווק מוצרים לשוק המוסדי, הכולל מגוון לקוחות מענפי הביטחון, תעשייה, תיירות ועוד, ושיווק דרך קמעונאים לצרכן הסופי, שהינו "משני מבחינת נתחו מכלל פעילות הקבוצה".

לפרימוטק שני מפעלים הממוקמים באופקים, ומייצרים עבורה את עיקר מוצרי הנייר וחומרי הניקיון שהיא משווקת. עם המותגים המוכרים של פרימוטק נמנה המותג "קלין", שאותו רכשה ב-2005.

פרימוטק מגיעה לבורסה בתקופת פעילות חיובית, וכמו חברות צריכה רבות אחרות גם היא נהנתה מהשפעות משבר הקורונה. בסיכום תשעת החודשים הראשונים של 2020 הציגה החברה שיפור של 4% בהכנסותיה, שהגיעו ל-179 מיליון שקל בתמיכת "עלייה במכירות בתחום הרפואי וצה"ל", שקיזזו פגיעה במכירות לתחום התיירות, שנפגע מהמשבר.

לצד זאת, נהנתה פרימוטק משיפור תנאי הסחר, ירידת שערי מט"ח ביחס לשקל, ירידה בעלויות שכר ושימוש בכלי רכב, שתמכו בשיפור שיעור הרווחיות מההכנסות, ובשורה התחתונה, הציגה קפיצה של 60% ברווח הנקי שלה, שהגיע לכ-20 מיליון שקל, אחרי שנהנתה גם משינוי חד בסעיפי מימון.

טראקנט התחילה פיילוט עבור דואר ישראל

באשר לחברות הטכנולוגיה המבקשות להנפיק את מניותיהן: טראקנט (Trucknet) הוקמה ב-2016 על ידי המנכ"ל חנן פרידמן, ופעילותה מתמקדת "בפיתוח פלטפורמה ייחודית מבוססת ענן למיטוב (אופטימיזציה) של תובלה יבשתית עבור חברות המנהלות ציי רכב". פלטפורמה זו, לפי החברה, "מאפשרת התאמה בין מקום פנוי להובלה במשאית לבין מטענים, ובכך משפרת את היעילות והרווחיות של החברות ומפחיתה את פליטת המזהמים והפגיעה באיכות הסביבה".

ההתאמה בין המקום הפנוי במשאית לבין מטענים זמינים, לפי טראקנטק, "נעשית אוטומטית, תוך התחשבות בתנועת המשאית, המקום הפנוי בה ופרמטרים נוספים המובאים בשקלול". בהסכמים מול חברות לוגיסטיקה, התמורה לטראקנט כוללת תשלום קבוע עבור המערכת ותשלום עבור ההתאמה שנעשית בין מקום פנוי להובלה במשאית לבין המטענים הזמינים. את הנפקתה מובילות חברות החיתום איפקס ואוריון.

פרידמן חולק את השליטה בטראקנט עם חברת הון הטבע - בעלת החזקות משמעותיות בעוד כמה חברות טכנולוגיה שנכנסו באחרונה לבורסה או שנמצאות בדרכן אליה (אלקטריאון, בלייד ריינג'ר, אוגווינד, צ'אקרטק). בהון הטבע מושקעות, בין השאר, אלביט, רפאל, ביטוח ישיר וקרן פרו־סיד. עם השמות הבולטים הנוספים כבעלי מניות בטראקנט נמנה עופר גלזר, בעלה לשעבר של שרי אריסון.

בשלב הנוכחי טראקנט לא מייצרת הכנסות משמעותיות, ולצד הערת "עסק חי", רואי החשבון שלה מציינים כי "המשך פעילותה של החברה תלוי בקבלת מימון מבעלי המניות של החברה ומשקיעים נוספים", וזאת על רקע העובדה שהחברה נמצאת בשלבי המחקר והפיתוח של המוצר.

בסיכום המחצית הראשונה של 2020 הפסדיה של טראקנט הגיעו ליותר מ-3 מיליון שקל, אחרי שבשנתיים הקודמות (2018-2019) הפסדיה הצטברו לכ-8.5 מיליון שקל.

עוד עולה מטיוטת התשקיף של טראקנט, כי ב-2019 ביצעה החברה פיילוט, ש"במסגרתו הופעלה המערכת בכ-1,850 חברות הובלה באירופה (כ-175 אלף כלי רכב)", וכן כי בסוף 2019 היא התחילה בפיתוח פיילוט עבור דואר ישראל ובסוף 2020 ביצעה ניסוי עם קבוצת רנו. טראקנט מדווחת כי משבר הקורונה "יצר עיכובים בהתחלה של תוכניות פיילוט", אבל החברה מדגישה כי עד כה, המשבר לא השפיע על פעילותה "באופן מהותי".

עוד מעריכה טראקנט במבט על שוק הפעילות כי "שימוש ברכבי הובלה אוטונומיים עשוי להעמיק את הצורך בפתרונות כמו פלטפורמות טראקנט, המסוגלים להתממשק ישירות למערכות של כלי הרכב האוטונומיים".

נוסף על פעילותה בישראל, טראקנט כבר הקימה שתי חברות בת בצרפת וברומניה, כדי לשמש ערוץ שיווק והפצה של הפלטפורמה שלה שם - שני שווקים שבהם היא מזהה פוטנציאל לפיתוח משמעותי של הפעילות.

פוםוום הפסידה 5.5 מיליון ש' במחצית השנה

המועמדת הטכנולוגית הנוספת העושה דרכה למסחר היא חברת פוםוום (Pomvom), שהוקמה ב-2015 על ידי המנכ"ל יהודה מינקוביץ, חגי פינברג ושמואל אסא, וכיום הם מחזיקים בשליטה בה לצד כמה משקיעים, ובהם חברת הייעוץ הפיננסי MNS (בראשות שרון זאורבך). יו"ר החברה הוא יצחק אברהם כהן.

הפסדיה של פוםוום במחצית הראשונה של 2020 הגיעו ל-5.5 מיליון שקל, אחרי שבשנתיים קודמות (2018-2019) הם התקרבו יחד ל-12 מיליון שקל.

לצד הערת "עסק חי", רואי החשבון של פוםוום מפנים את תשומת לב המשקיעים לצורך שלה "להמשיך לגייס הון כדי לממן את הפעילות שלה", וכן להפסדיה ולתזרימי המזומנים השליליים מפעילות שוטפת.

לפי תיאורי החברה, פוםוום מספקת ללקוחותיה "פתרון מקיף של מערכת המיועדת לתיעוד, זיהוי והפצה בזמן אמת של אינדיבידואל, באופן אוטומטי וללא צורך במידה מקדים". פוםוום מתמקדת בתיעוד "באירועים חווייתיים ומרובי משתתפים", ובמסגרת זו "מאפשרת הרכבה של פרופיל דיגיטלי של המתועד, ללא מגע יד אדם" ומספקת "פלטפורמה לשיתוף, הפצה ומכירה של התיעוד שנאסף באירועים".

שוק היעד של החברה הוא בעיקר פארקי שעשועים ברחבי העולם, מארגני אירועים, תחרויות ספורט וכנסים, והיא מעסיקה כ-200 עובדים.

הפלטפורמה של פוםוום מבוססת, בין השאר, על מערכת בינה מלאכותית (AI) לזיהוי תמונות, והיא מאפשרת להתחבר "תוך אינטגרציה פשוטה ומהירה, בכל מקום ולכל אמצעי צילום, החל במצלמות אוטומטיות, מצלמות DSLR, טלפונים סלולריים, רחפנים וכדומה, והיא מעלה את עדכוני המדיה (תמונות ווידאו) בזמן אמת לשרת בענן".

טראקנט

שנת הקמה: 2016 ● תחום פעילות: מיטוב תובלה יבשתית עבור חברות המנהלות ציי רכב ● מייסד ומנכ"ל: חנן פרידמן ● בעלי מניות בולטים: חנן פרידמן, הון הטבע, עופר גלזר ● הפסד מחצית 1 2020: 3.2 מיליון ש'

עוד כתבות

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסכים ירוקים בוול סטריט: נאסד"ק עולה באחוז וחצי

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● מניית אפל עולה במסחר המוקדם ב-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ●  לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

היא חקרה את אחד הכלכלנים המפורסמים בעולם ובטוחה - אנחנו עושים לו עוול

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו