גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למרות החיבוק מוול סטריט בפברואר: מחיר הביטקוין צנח 20% בשבוע האחרון

נפחי המסחר בבורסות הקריפטו עלו החודש לשיא כל הזמנים, כשחצו את רף הטריליון דולר ● בחלוף השבוע הגרוע ביותר שלו מאז מרץ 2020, ביטקוין קרוב לסיים את פברואר עם עלייה חודשית של 33% במחירו

ביטקוין / צילום: shutterstock
ביטקוין / צילום: shutterstock

ביטקוין, המטבע הגדול בשוויו בשוק הקריפטו, מאבד גובה בשבוע האחרון של פברואר: ביום ראשון בבוקר ירד מחיר הביטקוין עד לכ-44,200 דולר, אחרי נפילה של 7% ביממה האחרונה, כשהוא משלים צניחה שבועית של כ-20%. מבחינת שיעור הירידה במחירו הדולרי, ביטקוין מסכם את השבוע הגרוע ביותר שלו מאז מרץ 2020 - חודש שבו החשש מפני התפרצות מגפת הקורונה הוביל לנפילות בכל השווקים הפיננסיים.

לפני שבוע בדיוק, ב-21 בפברואר, נסק מחיר הביטקוין לשיא של כל הזמנים, 58,330 דולר. למרות הצניחה של השבוע האחרון, ביטקוין קרוב לסיים את פברואר עם עלייה חודשית של 33% במחירו, על-פי נתוני אתר CoinMarketCap, שאוסף נתונים על המסחר במאות בורסות קריפטו בעולם. ביטקוין (סימול: BTC) פתח את פברואר במחיר ממוצע של כ-33,115 דולר, ומאז עלה מחירו ביותר מ-11 אלף דולר.

מתחילת 2021 עד כה עלה מחיר הביטקוין ב-55%. מחירו ביום ראשון בבוקר משקף לביטקוין שווי שוק של כ-836.5 מיליארד דולר - 61.5% משוויו של כלל שוק הקריפטו, המונה כיום 8,612 סוגי מטבעות דיגיטליים.

מעבר לתנודות המחיר הקיצוניות של ביטקוין ושל מטבעות קריפטו אחרים בחודש החולף, שוק הקריפטו מסכם חודש מצוין מבחינתו. אנליסטים של אתר The Block האמריקאי מצאו כי נפחי המסחר בבורסות הקריפטו הגיעו החודש לשיא של כל הזמנים, כשחצו את רף הטריליון דולר. מתחילת החודש ועד 27 בפברואר, הסתכם נפח המסחר בשוק ב-1.05 טריליון דולר - עלייה של כ-16% לעומת חודש ינואר. מהנתונים עולה כי בורסת הקריפטו המובילה בהיקפי המסחר היא Binance, עם כ-60% מכלל המסחר החודש, ואחריה בורסת Coinbase עם כ-11% מהמסחר.

וול סטריט מלווה את קוינבייס אל נאסד"ק

בסיכום פברואר, שהיה חודש רווי התפתחויות מעניינות בשוק מטבעות הקריפטו, ניתן לקבוע כי השוק זכה להבעת אמון ותמיכה מובהקת מגופי ההשקעות הגדולים בוול סטריט. כדי להיווכח בכך, די לראות את הרשימה המכובדת של בנקי השקעות שמלווה את בורסת הקריפטו האמריקאית קוינבייס בהפיכתה לחברה ציבורית, ובהם גולדמן זאקס, ג'יי.פי מורגן וסיטיגרופ.

ביום חמישי דיווחה קוינבייס לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) על כוונתה לבצע רישום ישיר (direct listing) של מניותיה למסחר בבורסת נאסד"ק, בלי שתגייס הון במהלך זה. החברה לא מסרה עדיין מתי בדיוק יבוצע המהלך ומה יהיה מחיר המניה עם רישומה למסחר.

הדיווח של קוינבייס ל-SEC חשף, בין השאר, את הגידול העצום בהכנסותיה של בורסת הקריפטו בשנה שעברה, שהוכפלו יותר מפי שניים בהשוואה ל-2019. קוינבייס סיכמה את 2020 עם רווח נקי של 322 מיליון דולר והכנסות של 1.3 מיליארד דולר, לעומת הפסד של 30 מיליון דולר על הכנסות של 534 מיליון דולר ב-2019. לקוינבייס, בורסת הקריפטו הגדולה ביותר בארה"ב, יש בסך הכול 43 מיליון משתמשים רשומים, ובממוצע חודשי 2.8 מיליון משתמשים פעילים.

קוינבייס, שנוסדה ב-2012, מחזיקה במשמורת מטבעות קריפטו בשווי כ-90 מיליארד דולר עבור משקיעים מיותר מ-100 מדינות בעולם, הכוללים, בין השאר, כ-7,000 גופי השקעות מוסדיים. לדברי מומחי השקעות בוול סטריט, שווי החברה מוערך בטווח של 100-80 מיליארד דולר.

עם בעלי המניות הגדולים בקוינבייס נמנים כיום קרנות ההון סיכון של אנדריסן הורוביץ, Tiger Global, Ribbit Capital, Union Square Ventures וגם צמד המייסדים השותפים, פרד אהרסאם והמנכ"ל בריאן ארמסטרונג.

הזרמות הכספים של חברות אמריקאיות ציבוריות הגיעו בחודש האחרון להיקפים חסרי תקדים. ביום רביעי האחרון, כפי שדיווחנו בגלובס, הודיעה חברת התוכנה האמריקאית MicroStrategy, הנסחרת בנאסד"ק, כי הגדילה את החזקות הביטקוין שלה עם רכישה נוספת בהיקף של יותר ממיליארד דולר, כמה ימים לאחר שהשלימה הנפקה נוספת של איגרות חוב להמרה. בסך הכל הוציאה מיקרוסטרטג'י בתוך כשבעה חודשים סכום אדיר של 2.17 מיליארד דולר על רכישות ביטקוין, שאותן התחילה לבצע באוגוסט האחרון.

מייקל סיילור, מייסד ומנכ"ל החברה, אמר בשבוע שעבר בראיון לרשת CNBC האמריקאית כי לדעתו, שווי השוק של ביטקוין צפוי לצמוח בעתיד ל-100 טריליון דולר - יותר מפי 100 משוויו כיום.

נוסף על כך, בשבוע שעבר דיווחה חברת הפינטק האמריקאית Square, שבראשה עומד ג'ק דורסי, מייסד ומנכ"ל טוויטר, כי היא מגדילה את ההשקעה שלה בביטקוין בעוד 170 מיליון דולר, אחרי שדיווחה על גידול בהכנסותיה מהיישומון Cash App, המשמש בין השאר משקיעי ביטקוין בארה"ב. מוקדם יותר החודש דיווחה חברת טוויטר, המחזיקה באחת הרשתות החברתיות הגדולות בעולם, כי היא שוקלת אפשרות של רכישה או ביצוע תשלומים באמצעות ביטקוין, אבל עדיין לא קיבלה החלטה בעניין.

ב-8 בפברואר הצליחה טסלה, יצרנית הרכב החשמלי שנמצאת בשליטת המנכ"ל אלון מאסק, להסעיר את שוק הקריפטו, כשדיווחה כי במהלך ינואר השקיעה סכום של 1.5 מיליארד דולר ברכישת ביטקוין. על-פי דיווח באתר The Block, שלא אושר על-ידי טסלה, מקורות המקורבים לעסקה מסרו כי טסלה ביצעה את רכישת הביטקוין העצומה באמצעות בורסת קוינבייס, הנערכת בימים אלה להפיכתה לחברה ציבורית.

תת'ר וביטפינקס נפרדות מהמשקיעים בניו יורק

עוד התפתחות חשובה עבור שוק הקריפטו נרשמה החודש בחזית הרגולטורית: בשבוע שעבר הודיעה התובעת הכללית של מדינת ניו יורק כי הגיעה להסדר פשרה עם Bitfinex, אחת מבורסות הקריפטו הגדולות בעולם, בנוגע לאישומים שלפיהם הסתירה הפסדי הון עצומים, שבהם לכאורה כרוכים יחד כספי החברה וכספי לקוחותיה, ואף מסרה דיווחים שקריים בנוגע לעתודות ההון שלה. למרות ההסדר, מתחה התובעת הכללית, לטישה ג'יימס, ביקורת חריפה על ביטפינקס ועל החברה האחות שלה, Tether.

במסגרת הסדר הפשרה, תשלם חברת iFinex מהונג קונג, בעלת השליטה בביטפינקס ובתת'ר, עיצום כספי בסך 18.5 מיליון דולר. כמו כן, תת'ר התחייבה כי בשנתיים הקרובות תמסור למדינת ניו יורק דיווחים רבעוניים בנוגע לעתודות ההון שלה, שאמורות לגבות את המטבע "היציב" (סטייבלקוין) שהיא מנפיקה, ושתי החברות האחיות מתחייבות להפסיק לחלוטין את כל המסחר באמצעותן למשקיעים מניו יורק.

עוד כתבות

2025 צפויה להיות שנה חזקה לפנסיה של החוסכים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

"השאלות החשובות השתנו": החוסכים זכו לשנה היסטורית, אבל איך תיראה 2026?

ביצועי הגמל והפנסיה בשנה הנוכחית בדרך לעקוף את שנת 2021, ולהפוך לטובים ביותר מזה עשור וחצי, הרבה בזכות הפריחה בבורסה המקומית ● במסלולי המניות התשואה מתחילת השנה כבר מתקרבת ל־23% ● ובכל זאת יש מי שמציע למשקיעים לעבור לאסטרטגיה זהירה

בנייה בתל אביב / צילום: Shutterstock

דוחות חברות הנדל"ן מציגים מה באמת קורה בשוק הדיור בישראל

ירידה של 24% במספר הדירות שנמכרו ושל 9% במחיר הממוצע: דוחות תשע חברות נדל"ן בולטות חושפים מה באמת קורה בשוק הדיור בישראל ● וגם: מדוע סיום המלחמה לא הביא לזינוק במכירות, ומי מכרה מאות דירות במחיר ממוצע של 6.6 מיליון שקל?

יפית גריאני / צילום: כדיה לוי

דירקטוריון כאל בחר: יפית גריאני מונתה למנכ"לית

לגריאני צפויים לא מעט אתגרים בניהול חברת כרטיסי האשראי, ובראשם הליך המכירה של מניות החברה שצפוי להימשך עוד חודשים ארוכים ● גריאני שימשה בעבר הלא רחוק  כמשנה למנכ"לית ישראכרט

רצועת עזה מוצפת באייפון הכי חדש, והתושבים חושדים בישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: רוסיה רוצה להחזיר את ההשפעה שלה על סוריה, חיזבאללה וישראל עלולות להילחם שוב, ורצועת עזה מוצפת במכשירי אייפון חדשים ● כותרות העיתונים בעולם

מאיה ורטהיימר בקמפיין יד2 / צילום: יחצ

עסקת ענק: קרן אייפקס רוכשת את אתר יד2 בכמיליארד דולר

קרן אייפקס רוכשת את אתר יד2 מידי קרן KKR בכ-950 מיליון דולר, לאחר שניצחה במכרז וגברה על קרנות ההשקעה הפרטיות בלקסטון ו-CVC

ראש הממשלה ג'ורג'ה מלוני / צילום: ap, Phil Noble

2,452 טון זהב עלולים להצית עימות חדש שיטלטל את כלכלת איטליה

תיקון חוק חדש באיטליה מבהיר כי זהב המדינה שייך לעם, ומעורר חשש שהממשלה תנסה להשתלט על העתודות ולפגוע בעצמאות הבנק המרכזי ● המהלך מעורר דאגה גם באיחוד האירופי: לאיטליה יש עתודות זהב בשווי 280 מיליארד אירו, שהן חלק מהגיבוי למטבע המשותף

החזר מס על תרומות יוצא לדרך / צילום: Shutterstock

כללי המס משתנים, רוב העמותות לא ערוכות: איך תקבלו החזרים על תרומות

היקף התרומות בישראל עומד על כ-4 מיליארד שקל בשנה, בגינם ניתן כמיליארד שקל זיכוי ממס ● בעקבות רפורמה חדשה של רשות המסים, החל מינואר תרומה שלא דווחה במערכת דיגיטלית לא תזכה בהטבת מס

שר החוץ גדעון סער. פוסט ברשת איקס, 12.11.25 / צילום: מארק ניימן, לע''מ

האם גדעון סער עקבי בתמיכה במתן חנינה לנתניהו?

גדעון סער אכן קרא לסיום משפט נתניהו עוד כשישב באופוזיציה ● אלא שאז היה מדובר בהסדר טיעון, וכעת בחנינה, וההבדלים לא זניחים ● המשרוקית של גלובס

סניף הקפה של פקטורי 54 בביג פאשן גלילות / צילום: מושי ניטליס

רשת פקטורי 54 פותחת בית קפה בביג פאשן גלילות

בהשראת מותגי היוקרה בעולם, רשת פקטורי 54 פותחת השבוע בית קפה בסמוך לחנות שלה בביג פאשן גלילות, שיתפרס על פני כ-60 מ"ר ● וגם: 20 שנה לאחר ההנפקה בנאסד"ק - האחים אייל, ניר וגיל שרצקי, בעלי איתוראן, צלצלו בפעמון פתיחת המסחר של הבורסה ● אירועים ומינויים

הכוח בשוק הרכב עבר לקונים: הצפת דגמים, ירידות מחירים והסערה הצפויה ב-2026

שוק הרכב צפוי להמשיך לעמוד ב-2026 בסימן המעבר מ"שוק של מוכרים" ל"שוק של קונים" ● על הפרק: ירידת המחירים צפויה להמשיך בשל המלחמות השיווקיות בין היצרנים הסינים והיבואנים שלהם, קטגוריות חדשות ידרסו קיימות, והסביבה התחרותית תהפוך קשה עוד יותר

ג'ו מאלינגס, מייסד קבוצת מאלינגס / צילום: LCI

"מישהו צריך לומר שהתינוק מכוער": למגייס הטאלנטים המוביל יש מסר ליזמים הישראלים

ג'ו מאלינגס, מייסד קבוצת מאלינגס האמריקאית, הוא ממגייסי הטאלנטים הבולטים בתעשיית הביומד ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע דווקא עכשיו הוא רוצה לפעול בארץ, ואילו טעויות יזמים ישראלים עושים כשהם מגייסים בחו"ל

יו''ר קרן הריט מגוריט, ארז רוזנבוך / צילום: איל יצהר

רוצה להתחרות בשכ"ד: מגוריט תחלק דיבידנד כל חודש החל משנה הבאה

קרן הריט למגורים תחל לחלק מהשנה הבאה לבעלי המניות דיבידנד מדי חודש, במטרה להציע אלטרנטיבה להשקעה בדירה ● הקרן צופה כי תחלק בעוד כשלוש שנים סכום של כ-86 מיליון שקל בשנה

עו''ד עמית בכר, ראש לשכת עורכי הדין / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

עורכי הדין גזרו קופון מהמלצות על יועצים חיצוניים. עכשיו הלשכה שמה ברקס

ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין מרחיבה את האיסור להמליץ ללקוחות על יועצים חיצוניים תמורת תשלום, מעורכי דין בתחום ההתחדשות העירונית - לכלל התחומים ● איך בכל זאת אפשר להמליץ?

פערים במחירי הדירות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אותו בניין בתל אביב, שתי דירות שונות. למה יש פער משמעותי במחיר?

רובעים 3 ו־4, שעברו גל של התחדשות עירונית ומזוהים עם "תל אביב של פעם", נחשבים למבוקשים במיוחד בשוק הנדל"ן ● אך בעוד שמחירי דירות מסוימות נשארים גבוהים, דירות בקומות נמוכות ועורפיות רושמות ירידות משמעותיות, ויוצרות פערים גדולים בין דירות סמוכות

חיים גליק ודדי שמחי / צילום: בר לביא, איל יצהר, צילום מסך

דדי שמחי וחיים גליק רוצים לחבר את אצולת אזרבייג'ן למכרזי הענק של המטרו

על רקע מכרזי המטרו הגדולים בתולדות המדינה, צמד המתווכים פועלים להביא לישראל שחקנים זרים חדשים ● בין המתעניינות: אקורד האזרית, שכבר החלה במהלך לרישום כקבלן ישראלי - בזמן שחברות אירופיות ותיקות דווקא נסוגות מהשוק ● מי עומד מאחורי החברה?

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

התקדמות משמעותית במגעים על עסקת היצוא בין משרד האנרגיה לחברות הגז

לגלובס נודע על התקדמות משמעותית במגעים לגבי עסקת הגז הענקית עם מצרים, העומדת על היקף של 35 מיליארד דולר ● לפי המתווה, חברות הגז יתחייבו לספק גז למשק המקומי במחיר נמוך יותר, שיוצמדו למה שנקבע במתווה

יוסי תורג'מן, והדמיית פרויקט YBOX art / צילום: משה צור אדריכלים, יובל חן

"האטה? אנחנו מוכרים דירות ב-90 אלף שקל למ"ר בדרום ת"א": מנכ"ל YBOX לא מתרגש ממצב ענף המגורים

יוסי תורג'מן, מנכ"ל YBOX, מספר אחרי אישור הפרויקט המדובר בדרום תל אביב־יפו: "ברובעים 3 ו־4 בעיר יש האטה מאוד רצינית - אבל באזור הפרויקט אנחנו מוכרים סביב 90 אלף שקל למ"ר" ● ואיזו ביקורת יש לו על הורדת הריבית? "הייתה צריכה להיות דרסטית יותר"

בורסת KOSDAQ בסיאול / צילום: ap, Lee Jin-man

כמו משחקי הדיונון: הסוחרים מאחורי אחת התופעות הבולטות בוול סטריט

נוכח הזינוק החד בהשקעות מסוכנות של משקיעי הריטייל בדרום קוריאה במניות מם ותעודות סל ממונפות בארה"ב, רשות ניירות הערך בסיאול מחמירה את הפיקוח ● החל מדצמבר יידרשו משקיעי ריטייל לעבור קורסים וסימולציות בעקבות חשש להחרפת התנודתיות בוול סטריט והסיכונים לכלכלה המקומית

סם אלטמן / צילום: ap, Kevin Wolf

לסם אלטמן חסרים מעל 200 מיליארד דולר. מאיפה הוא יביא אותם?

דוח חדש של בנק HSBC מציף סימני שאלה סביב המודל הכלכלי של OpenAI ● איך החברה מתכוונת לכסות על חובות הענק שטיפחה, ואיך היא משפיעה על השוק כולו?

רובי ריבלין / איור: גיל ג'יבלי

פונה לביטקוין: הסיבוב הכואב של רובי ריבלין באלקטריאון נגמר

כארבע שנים אחרי שמונה לנשיא אלקטריאון, דרכיהן של חברת הטכנולוגיה ונשיא המדינה לשעבר נפרדות ● לאחרונה דווח על מינויו של ריבלין לנשיא חברת המטבעות הדיגיטליים ביטקור, המקדמת מהלך לרישום מניותיה בבורסה המקומית