גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למרות החיבוק מוול סטריט בפברואר: מחיר הביטקוין צנח 20% בשבוע האחרון

נפחי המסחר בבורסות הקריפטו עלו החודש לשיא כל הזמנים, כשחצו את רף הטריליון דולר ● בחלוף השבוע הגרוע ביותר שלו מאז מרץ 2020, ביטקוין קרוב לסיים את פברואר עם עלייה חודשית של 33% במחירו

ביטקוין / צילום: shutterstock
ביטקוין / צילום: shutterstock

ביטקוין, המטבע הגדול בשוויו בשוק הקריפטו, מאבד גובה בשבוע האחרון של פברואר: ביום ראשון בבוקר ירד מחיר הביטקוין עד לכ-44,200 דולר, אחרי נפילה של 7% ביממה האחרונה, כשהוא משלים צניחה שבועית של כ-20%. מבחינת שיעור הירידה במחירו הדולרי, ביטקוין מסכם את השבוע הגרוע ביותר שלו מאז מרץ 2020 - חודש שבו החשש מפני התפרצות מגפת הקורונה הוביל לנפילות בכל השווקים הפיננסיים.

לפני שבוע בדיוק, ב-21 בפברואר, נסק מחיר הביטקוין לשיא של כל הזמנים, 58,330 דולר. למרות הצניחה של השבוע האחרון, ביטקוין קרוב לסיים את פברואר עם עלייה חודשית של 33% במחירו, על-פי נתוני אתר CoinMarketCap, שאוסף נתונים על המסחר במאות בורסות קריפטו בעולם. ביטקוין (סימול: BTC) פתח את פברואר במחיר ממוצע של כ-33,115 דולר, ומאז עלה מחירו ביותר מ-11 אלף דולר.

מתחילת 2021 עד כה עלה מחיר הביטקוין ב-55%. מחירו ביום ראשון בבוקר משקף לביטקוין שווי שוק של כ-836.5 מיליארד דולר - 61.5% משוויו של כלל שוק הקריפטו, המונה כיום 8,612 סוגי מטבעות דיגיטליים.

מעבר לתנודות המחיר הקיצוניות של ביטקוין ושל מטבעות קריפטו אחרים בחודש החולף, שוק הקריפטו מסכם חודש מצוין מבחינתו. אנליסטים של אתר The Block האמריקאי מצאו כי נפחי המסחר בבורסות הקריפטו הגיעו החודש לשיא של כל הזמנים, כשחצו את רף הטריליון דולר. מתחילת החודש ועד 27 בפברואר, הסתכם נפח המסחר בשוק ב-1.05 טריליון דולר - עלייה של כ-16% לעומת חודש ינואר. מהנתונים עולה כי בורסת הקריפטו המובילה בהיקפי המסחר היא Binance, עם כ-60% מכלל המסחר החודש, ואחריה בורסת Coinbase עם כ-11% מהמסחר.

וול סטריט מלווה את קוינבייס אל נאסד"ק

בסיכום פברואר, שהיה חודש רווי התפתחויות מעניינות בשוק מטבעות הקריפטו, ניתן לקבוע כי השוק זכה להבעת אמון ותמיכה מובהקת מגופי ההשקעות הגדולים בוול סטריט. כדי להיווכח בכך, די לראות את הרשימה המכובדת של בנקי השקעות שמלווה את בורסת הקריפטו האמריקאית קוינבייס בהפיכתה לחברה ציבורית, ובהם גולדמן זאקס, ג'יי.פי מורגן וסיטיגרופ.

ביום חמישי דיווחה קוינבייס לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) על כוונתה לבצע רישום ישיר (direct listing) של מניותיה למסחר בבורסת נאסד"ק, בלי שתגייס הון במהלך זה. החברה לא מסרה עדיין מתי בדיוק יבוצע המהלך ומה יהיה מחיר המניה עם רישומה למסחר.

הדיווח של קוינבייס ל-SEC חשף, בין השאר, את הגידול העצום בהכנסותיה של בורסת הקריפטו בשנה שעברה, שהוכפלו יותר מפי שניים בהשוואה ל-2019. קוינבייס סיכמה את 2020 עם רווח נקי של 322 מיליון דולר והכנסות של 1.3 מיליארד דולר, לעומת הפסד של 30 מיליון דולר על הכנסות של 534 מיליון דולר ב-2019. לקוינבייס, בורסת הקריפטו הגדולה ביותר בארה"ב, יש בסך הכול 43 מיליון משתמשים רשומים, ובממוצע חודשי 2.8 מיליון משתמשים פעילים.

קוינבייס, שנוסדה ב-2012, מחזיקה במשמורת מטבעות קריפטו בשווי כ-90 מיליארד דולר עבור משקיעים מיותר מ-100 מדינות בעולם, הכוללים, בין השאר, כ-7,000 גופי השקעות מוסדיים. לדברי מומחי השקעות בוול סטריט, שווי החברה מוערך בטווח של 100-80 מיליארד דולר.

עם בעלי המניות הגדולים בקוינבייס נמנים כיום קרנות ההון סיכון של אנדריסן הורוביץ, Tiger Global, Ribbit Capital, Union Square Ventures וגם צמד המייסדים השותפים, פרד אהרסאם והמנכ"ל בריאן ארמסטרונג.

הזרמות הכספים של חברות אמריקאיות ציבוריות הגיעו בחודש האחרון להיקפים חסרי תקדים. ביום רביעי האחרון, כפי שדיווחנו בגלובס, הודיעה חברת התוכנה האמריקאית MicroStrategy, הנסחרת בנאסד"ק, כי הגדילה את החזקות הביטקוין שלה עם רכישה נוספת בהיקף של יותר ממיליארד דולר, כמה ימים לאחר שהשלימה הנפקה נוספת של איגרות חוב להמרה. בסך הכל הוציאה מיקרוסטרטג'י בתוך כשבעה חודשים סכום אדיר של 2.17 מיליארד דולר על רכישות ביטקוין, שאותן התחילה לבצע באוגוסט האחרון.

מייקל סיילור, מייסד ומנכ"ל החברה, אמר בשבוע שעבר בראיון לרשת CNBC האמריקאית כי לדעתו, שווי השוק של ביטקוין צפוי לצמוח בעתיד ל-100 טריליון דולר - יותר מפי 100 משוויו כיום.

נוסף על כך, בשבוע שעבר דיווחה חברת הפינטק האמריקאית Square, שבראשה עומד ג'ק דורסי, מייסד ומנכ"ל טוויטר, כי היא מגדילה את ההשקעה שלה בביטקוין בעוד 170 מיליון דולר, אחרי שדיווחה על גידול בהכנסותיה מהיישומון Cash App, המשמש בין השאר משקיעי ביטקוין בארה"ב. מוקדם יותר החודש דיווחה חברת טוויטר, המחזיקה באחת הרשתות החברתיות הגדולות בעולם, כי היא שוקלת אפשרות של רכישה או ביצוע תשלומים באמצעות ביטקוין, אבל עדיין לא קיבלה החלטה בעניין.

ב-8 בפברואר הצליחה טסלה, יצרנית הרכב החשמלי שנמצאת בשליטת המנכ"ל אלון מאסק, להסעיר את שוק הקריפטו, כשדיווחה כי במהלך ינואר השקיעה סכום של 1.5 מיליארד דולר ברכישת ביטקוין. על-פי דיווח באתר The Block, שלא אושר על-ידי טסלה, מקורות המקורבים לעסקה מסרו כי טסלה ביצעה את רכישת הביטקוין העצומה באמצעות בורסת קוינבייס, הנערכת בימים אלה להפיכתה לחברה ציבורית.

תת'ר וביטפינקס נפרדות מהמשקיעים בניו יורק

עוד התפתחות חשובה עבור שוק הקריפטו נרשמה החודש בחזית הרגולטורית: בשבוע שעבר הודיעה התובעת הכללית של מדינת ניו יורק כי הגיעה להסדר פשרה עם Bitfinex, אחת מבורסות הקריפטו הגדולות בעולם, בנוגע לאישומים שלפיהם הסתירה הפסדי הון עצומים, שבהם לכאורה כרוכים יחד כספי החברה וכספי לקוחותיה, ואף מסרה דיווחים שקריים בנוגע לעתודות ההון שלה. למרות ההסדר, מתחה התובעת הכללית, לטישה ג'יימס, ביקורת חריפה על ביטפינקס ועל החברה האחות שלה, Tether.

במסגרת הסדר הפשרה, תשלם חברת iFinex מהונג קונג, בעלת השליטה בביטפינקס ובתת'ר, עיצום כספי בסך 18.5 מיליון דולר. כמו כן, תת'ר התחייבה כי בשנתיים הקרובות תמסור למדינת ניו יורק דיווחים רבעוניים בנוגע לעתודות ההון שלה, שאמורות לגבות את המטבע "היציב" (סטייבלקוין) שהיא מנפיקה, ושתי החברות האחיות מתחייבות להפסיק לחלוטין את כל המסחר באמצעותן למשקיעים מניו יורק.

עוד כתבות

ביטולי עסקאות לרכישת דירות / איור: גיל ג'יבלי

נתוני הכלכלן הראשי מגלים: כמה עסקאות רכישת דירות מקבלן מתבטלות?

כמעט 2,000 עסקאות על דירות חדשות בוטלו בשנים האחרונות, מהן כ-1,500 שבוצעו ב-2022 וב-2023 ● אזור הדרום הינו הבולט ביותר מבחינת ביטולי העסקאות, עם 6.5% מכלל העסקאות שבוצעו ב-2023 ובוטלו בסופו של דבר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בג"ץ למשרד האוצר: גבשו פתרון זמני לחוסכי סלייס

בג"ץ הורה לשר האוצר ולממונה על שוק ההון לעדכן בתוך 45 יום אם יינתן סיוע זמני לעמיתי סלייס שכספם אבד, עד לאישור סופי של הסדר החוב בחברת הגמל שקרסה ● נציג המדינה הציג עמדה שמתנגדת לערבות וטען: מדובר במכשיר השקעה עם סיכון גבוה ● סמוטריץ': בשלב זה יש להמתין להתקדמות בהשבת הכספים

מדד הנדל''ן בבורסה מצטמק / צילום: Shutterstock

שווי המניות הביטחוניות השאיר אבק לחברות הנדל"ן במדד הדגל של ת"א

הזינוק במניות הפיננסים הותיר את ענקיות הנדל"ן מאחור, והן מהוות כיום רק 8% ממדד הדגל התל אביבי - מחצית ממשקלן לפני ארבע שנים ● מניות הבנקים והביטוח כבר מהוות 38% ממדד ת"א-35, ושתי מניות ביטחוניות תפסו 10% ● האם זה הופך את השוק המקומי לדפנסיבי פחות?

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

מה צפוי במדד המחירים לצרכן, והאם נראה הורדת ריבית נוספת כבר בפברואר?

הקונצנזוס בקרב הכלכלנים למדד בחודש דצמבר עומד על 0.1%-, מה שישקף עלייה קלה לקצב אינפלציה שנתי של 2.5%, אך יש גם מי שצופה עלייה יותר חדה ● בבנק ישראל מעריכים כי כבר ברבעון הראשון האינפלציה תרד למרכז טווח היעד (2%) ● הכלכלנים לא פוסלים הורדת ריבית נוספת כבר בהחלטה הקרובה פברואר

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

הביקושים לקופנהגן הוכפלו: כך טיסות ישירות משפיעות על בחירת יעדי הנופש

ענף התעופה המקומי מתחיל להתאושש, והחברות מזהות את ההזדמנות ופותחות קווים ישירים חדשים להאנוי, לקופנהגן ולברטיסלבה ● אלה מקלים על הנסיעה ומגבירים את האטרקטיביות של היעדים ● ומתי טיסות ישירות לא מגדילות את הביקוש?

פאנליים סולריים על שטחים חקלאיים / צילום: תמר מצפי

קריטריון יוצא דופן: כך יקבע באילו קיבוצים ניתן להקים שדה סולארי

בדיון בערר על הקמת שדות סולאריים בקיבוצי עוטף עזה, הוצג קריטריון חריג לצמצום היישובים הזכאים: האם הייתה חדירת מחבלים בפועל ב־7 באוקטובר או "רק" לחימה על הגדר ● מסמך צה"לי שסיווג את היישובים לפי עצימות הלחימה הונח בפני הוועדה, שטרם הכריעה

מנכ''ל תע''א בועז לוי ומנכ''ל רפאל יואב תורג'מן / צילום: תע''א, סיון פרג'

התנאים מושלמים, אז למה הנפקות התעשייה האווירית ורפאל עוד רחוקות

מנהל רשות החברות הצהיר השבוע כי הנפקת תע"א ורפאל תתרחש בקרוב ● על הנייר מדובר בעיתוי נכון, ברקע השגשוג של הסקטור בעולם ● אלא ששורת אתגרים מציבים את המהלך בספק

מאיר שמיר, מנכ''ל ובעל השליטה במבטח שמיר / צילום: כדיה לוי

הקפיצה האנרגטית של מאיר שמיר: המניה שהניבה 450% בשלוש שנים

לאחר האקזיטים ההיסטוריים בתנובה, בביטוח ובהייטק, מתברר כי ההימור הנוכחי של מבטח שמיר על תחום תחנות הכוח מוכיח את עצמו - לפחות בבורסה ● שווי החברה כבר עומד על יותר מ-4 מיליארד שקל ומקנה למאיר שמיר הון של 1.7 מיליארד שקל על הנייר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ: "נאמר לנו שההרג באיראן נעצר, אין יותר הוצאות להורג"

סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה מפי גורמים כי תקיפה אמריקאית באיראן עשויה להתרחש ביממה הקרובה ● באיראן מאיימים ב"נקמה", בכיר בטהרן קורא ל"משפט מהיר" למוחים ● בסעודיה מזהירים מתוצאה הפוכה: "התקיפה עלולה לשרת את המשטר" ● סטיב וויטקוף הודיע היום: עוברים לשלב ב' בהסכם לסיום המלחמה בעזה ● מקורות דיפלומטיים לרויטרס: הכוחות האמריקאים התבקשו לעזוב עד הערב את הבסיס בקטאר ● עדכונים שוטפים 

קרן מור (''כוכבה שביט'') בקמפיין של קופ''ח לאומית / צילום: פיגמנט

כוכבה עוברת לסגול: קופ"ח לאומית משנה את המיתוג, וזו הסיבה

לאחר שנת שיא עם תוספת של יותר מ-10,000 לקוחות, ובהמשך למיקוד בבריאות האישה, קופת החולים לאומית מחליפה מיתוג ● המהלך כולל התאמה לחברה החרדית והערבית וילווה בקמפיין חדש

ימים לפני תחילת המחאות: "ההסכם הסודי" בין איראן וישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: לפי דיווח של וושינגטון פוסט, ישראל העבירה מסרים דרך הרוסים לאיראן לאי-תקיפה הדדית, למה גרמניה עדיין סוחרת עם איראן, וסערת הקצין הבריטי שמנע מאוהדי ת"א להגיע למשחק לא נרגעת • כותרות העיתונים בעולם

רו''ח אפי סנדרוב, המנהל המורשה של סלייס / צילום: טל שחר

תביעה נוספת בסלייס: המנהל המורשה תובע 100 מיליון שקל ממארגני קרנות אדומות

מדובר באשכול אנה חיימוב, שבראשו עמדו לפי החשד אנה חיימוב, ליעם ישראל ואחרים, ועימם נתבעו גם הקרן הזרה דנה 21, סוכני ביטוח ששיווקו את הקרנות לעמיתי סלייס וגורמים נוספים ● בתוך כך, רו"ח סנדרוב הגיש היום לביהמ"ש הסכם שחתם עם קרן Shayna להשבת כספי עמיתים שהושקעו באשכול שניהל גיא שנצר

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

סירב להביא עוד ילדים לעולם - וחויב בגט ובכתובה

אישה שלה בן יחיד, אשר בעלה סירב להביא עמה ילדים נוספים, עתרה לחייב את הבעל לתת לה גט ואף לשלם לה את דמי הכתובה להם התחייב בעת הנישואים ● מה קבע בית הדין הרבני, וכיצד נימק זאת?

תל אביב / צילום: Shutterstock

בזכות המבצעים: תל אביב מובילה במכירת הדירות החדשות

היצע הדירות בת"א ירד אל מתחת ל-10,000 דירות חדשות לא מכורות - כך עולה מסקירת העסקאות הנדל"ן של הלמ"ס ● חיפה מוסיפה להוביל את שוק הדירות יד שנייה

יניב ויצמן, מייסד teenk / צילום: כפיר בנישו

למה הצעירים של היום כבר לא נכנסים ליוטיוב?

בני הנוער מעדיפים לבלות בחוץ, מתעניינים בהשקעות, משלמים בכרטיס אשראי פרטי אך מצמצמים הוצאות בשל יוקר המחיה ● סקר חדש של סוכנות הפרסום לצעירים teenk מגלה למנהלי השיווק איך מגיעים ב-2026 לארנק ולרגש של הדור הצעיר

מטוס לופטהנזה / צילום: יח''צ

מחשש להסלמה: לופטהנזה החלה לבטל טיסות לישראל

קבוצת לופטהנזה הודיעה על המשך פעילותה בארץ במתכונת של טיסות יום בלבד, על רקע צפי מתחזק להסלמה ביטחונית - זאת כדי לאפשר לצוותי האוויר לשוב למדינות המוצא ללא לינה בישראל ● הניסיון מהמלחמה מראה: כאשר קבוצת לופטהנזה מחליטה לצמצם פעילות בארץ, חברות תעופה אירופיות נוטות ללכת בעקבותיה

ההצעה של אב־גד / צילום: יח''צ

הטרייד־אין של אב-גד חוסך עשרות אלפי שקלים ובעיקר כאב ראש

החברה מציעה לרוכשים למכור עבורם את הדירה הישנה בהפחתה של 6% מהמחיר שיקבע שמאי, ב־14 פרויקטים שהיא משווקת כיום בארץ • למשפרי דיור ההצעה יכולה לחסוך בעיות בתקופה קשה בשוק היד השנייה ● מאחורי המבצעים, מדור חדש

חן עמית, מנכ''ל טיפלתי / צילום: תמונה פרטית

טיפלתי תפטר עשרות עובדים בישראל ובחו"ל, חודשיים לאחר הסבב הקודם

חברת הפינטק החלה במהלך פיטורים נוסף, זאת חודשיים לאחר גל הקיצוצים הקודם במסגרתו כ־40 מעובדי החברה בישראל פוטרו

הפגנות בטהרן נגד המשטר / צילום: ap

מתי ארה"ב תתקוף באיראן? זה מה שחושבים באתר ההימורים הגדול

על רקע המהומות באיראן, באתר פולימרקט, המבטא חוכמת המונים ולעתים מידע פנים, נרשמים הימורים בהיקף של עשרות מיליוני דולרים לגבי מועד לתקיפה אמריקאית וישראלית, להדחת חמינאי ולקריסת המשטר ● אז מה צופים המהמרים?

הבנקים לא מגלגלים את הירידה בריבית לנוטלי המשכנתאות / איור: גיל ג'יבלי

אחד מכל חמישה מאריך את המשכנתא: הנתון שחושף את מצוקת הלווים

בנק ישראל הפתיע בשבוע שעבר עם הורדת ריבית נוספת של 0.25%, שהביאה את שיעור הריבית הכללי לרמה של 4% ● עם זאת, למרות שתי הורדות רצופות, הבנקים לא ממהרים להוריד את הריביות גם על המשכנתאות החדשות ● ובמקביל, לפי בדיקת בנק ירושלים, אחד מכל חמישה לווים מותח את תקופת המשכנתא למקסימום