גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למרות החיבוק מוול סטריט בפברואר: מחיר הביטקוין צנח 20% בשבוע האחרון

נפחי המסחר בבורסות הקריפטו עלו החודש לשיא כל הזמנים, כשחצו את רף הטריליון דולר ● בחלוף השבוע הגרוע ביותר שלו מאז מרץ 2020, ביטקוין קרוב לסיים את פברואר עם עלייה חודשית של 33% במחירו

ביטקוין / צילום: shutterstock
ביטקוין / צילום: shutterstock

ביטקוין, המטבע הגדול בשוויו בשוק הקריפטו, מאבד גובה בשבוע האחרון של פברואר: ביום ראשון בבוקר ירד מחיר הביטקוין עד לכ-44,200 דולר, אחרי נפילה של 7% ביממה האחרונה, כשהוא משלים צניחה שבועית של כ-20%. מבחינת שיעור הירידה במחירו הדולרי, ביטקוין מסכם את השבוע הגרוע ביותר שלו מאז מרץ 2020 - חודש שבו החשש מפני התפרצות מגפת הקורונה הוביל לנפילות בכל השווקים הפיננסיים.

לפני שבוע בדיוק, ב-21 בפברואר, נסק מחיר הביטקוין לשיא של כל הזמנים, 58,330 דולר. למרות הצניחה של השבוע האחרון, ביטקוין קרוב לסיים את פברואר עם עלייה חודשית של 33% במחירו, על-פי נתוני אתר CoinMarketCap, שאוסף נתונים על המסחר במאות בורסות קריפטו בעולם. ביטקוין (סימול: BTC) פתח את פברואר במחיר ממוצע של כ-33,115 דולר, ומאז עלה מחירו ביותר מ-11 אלף דולר.

מתחילת 2021 עד כה עלה מחיר הביטקוין ב-55%. מחירו ביום ראשון בבוקר משקף לביטקוין שווי שוק של כ-836.5 מיליארד דולר - 61.5% משוויו של כלל שוק הקריפטו, המונה כיום 8,612 סוגי מטבעות דיגיטליים.

מעבר לתנודות המחיר הקיצוניות של ביטקוין ושל מטבעות קריפטו אחרים בחודש החולף, שוק הקריפטו מסכם חודש מצוין מבחינתו. אנליסטים של אתר The Block האמריקאי מצאו כי נפחי המסחר בבורסות הקריפטו הגיעו החודש לשיא של כל הזמנים, כשחצו את רף הטריליון דולר. מתחילת החודש ועד 27 בפברואר, הסתכם נפח המסחר בשוק ב-1.05 טריליון דולר - עלייה של כ-16% לעומת חודש ינואר. מהנתונים עולה כי בורסת הקריפטו המובילה בהיקפי המסחר היא Binance, עם כ-60% מכלל המסחר החודש, ואחריה בורסת Coinbase עם כ-11% מהמסחר.

וול סטריט מלווה את קוינבייס אל נאסד"ק

בסיכום פברואר, שהיה חודש רווי התפתחויות מעניינות בשוק מטבעות הקריפטו, ניתן לקבוע כי השוק זכה להבעת אמון ותמיכה מובהקת מגופי ההשקעות הגדולים בוול סטריט. כדי להיווכח בכך, די לראות את הרשימה המכובדת של בנקי השקעות שמלווה את בורסת הקריפטו האמריקאית קוינבייס בהפיכתה לחברה ציבורית, ובהם גולדמן זאקס, ג'יי.פי מורגן וסיטיגרופ.

ביום חמישי דיווחה קוינבייס לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) על כוונתה לבצע רישום ישיר (direct listing) של מניותיה למסחר בבורסת נאסד"ק, בלי שתגייס הון במהלך זה. החברה לא מסרה עדיין מתי בדיוק יבוצע המהלך ומה יהיה מחיר המניה עם רישומה למסחר.

הדיווח של קוינבייס ל-SEC חשף, בין השאר, את הגידול העצום בהכנסותיה של בורסת הקריפטו בשנה שעברה, שהוכפלו יותר מפי שניים בהשוואה ל-2019. קוינבייס סיכמה את 2020 עם רווח נקי של 322 מיליון דולר והכנסות של 1.3 מיליארד דולר, לעומת הפסד של 30 מיליון דולר על הכנסות של 534 מיליון דולר ב-2019. לקוינבייס, בורסת הקריפטו הגדולה ביותר בארה"ב, יש בסך הכול 43 מיליון משתמשים רשומים, ובממוצע חודשי 2.8 מיליון משתמשים פעילים.

קוינבייס, שנוסדה ב-2012, מחזיקה במשמורת מטבעות קריפטו בשווי כ-90 מיליארד דולר עבור משקיעים מיותר מ-100 מדינות בעולם, הכוללים, בין השאר, כ-7,000 גופי השקעות מוסדיים. לדברי מומחי השקעות בוול סטריט, שווי החברה מוערך בטווח של 100-80 מיליארד דולר.

עם בעלי המניות הגדולים בקוינבייס נמנים כיום קרנות ההון סיכון של אנדריסן הורוביץ, Tiger Global, Ribbit Capital, Union Square Ventures וגם צמד המייסדים השותפים, פרד אהרסאם והמנכ"ל בריאן ארמסטרונג.

הזרמות הכספים של חברות אמריקאיות ציבוריות הגיעו בחודש האחרון להיקפים חסרי תקדים. ביום רביעי האחרון, כפי שדיווחנו בגלובס, הודיעה חברת התוכנה האמריקאית MicroStrategy, הנסחרת בנאסד"ק, כי הגדילה את החזקות הביטקוין שלה עם רכישה נוספת בהיקף של יותר ממיליארד דולר, כמה ימים לאחר שהשלימה הנפקה נוספת של איגרות חוב להמרה. בסך הכל הוציאה מיקרוסטרטג'י בתוך כשבעה חודשים סכום אדיר של 2.17 מיליארד דולר על רכישות ביטקוין, שאותן התחילה לבצע באוגוסט האחרון.

מייקל סיילור, מייסד ומנכ"ל החברה, אמר בשבוע שעבר בראיון לרשת CNBC האמריקאית כי לדעתו, שווי השוק של ביטקוין צפוי לצמוח בעתיד ל-100 טריליון דולר - יותר מפי 100 משוויו כיום.

נוסף על כך, בשבוע שעבר דיווחה חברת הפינטק האמריקאית Square, שבראשה עומד ג'ק דורסי, מייסד ומנכ"ל טוויטר, כי היא מגדילה את ההשקעה שלה בביטקוין בעוד 170 מיליון דולר, אחרי שדיווחה על גידול בהכנסותיה מהיישומון Cash App, המשמש בין השאר משקיעי ביטקוין בארה"ב. מוקדם יותר החודש דיווחה חברת טוויטר, המחזיקה באחת הרשתות החברתיות הגדולות בעולם, כי היא שוקלת אפשרות של רכישה או ביצוע תשלומים באמצעות ביטקוין, אבל עדיין לא קיבלה החלטה בעניין.

ב-8 בפברואר הצליחה טסלה, יצרנית הרכב החשמלי שנמצאת בשליטת המנכ"ל אלון מאסק, להסעיר את שוק הקריפטו, כשדיווחה כי במהלך ינואר השקיעה סכום של 1.5 מיליארד דולר ברכישת ביטקוין. על-פי דיווח באתר The Block, שלא אושר על-ידי טסלה, מקורות המקורבים לעסקה מסרו כי טסלה ביצעה את רכישת הביטקוין העצומה באמצעות בורסת קוינבייס, הנערכת בימים אלה להפיכתה לחברה ציבורית.

תת'ר וביטפינקס נפרדות מהמשקיעים בניו יורק

עוד התפתחות חשובה עבור שוק הקריפטו נרשמה החודש בחזית הרגולטורית: בשבוע שעבר הודיעה התובעת הכללית של מדינת ניו יורק כי הגיעה להסדר פשרה עם Bitfinex, אחת מבורסות הקריפטו הגדולות בעולם, בנוגע לאישומים שלפיהם הסתירה הפסדי הון עצומים, שבהם לכאורה כרוכים יחד כספי החברה וכספי לקוחותיה, ואף מסרה דיווחים שקריים בנוגע לעתודות ההון שלה. למרות ההסדר, מתחה התובעת הכללית, לטישה ג'יימס, ביקורת חריפה על ביטפינקס ועל החברה האחות שלה, Tether.

במסגרת הסדר הפשרה, תשלם חברת iFinex מהונג קונג, בעלת השליטה בביטפינקס ובתת'ר, עיצום כספי בסך 18.5 מיליון דולר. כמו כן, תת'ר התחייבה כי בשנתיים הקרובות תמסור למדינת ניו יורק דיווחים רבעוניים בנוגע לעתודות ההון שלה, שאמורות לגבות את המטבע "היציב" (סטייבלקוין) שהיא מנפיקה, ושתי החברות האחיות מתחייבות להפסיק לחלוטין את כל המסחר באמצעותן למשקיעים מניו יורק.

עוד כתבות

דרור בין מנכ''ל רשות החדשנות / צילום: חנה טייב

450 מיליון דולר ל"מוצר מוחשי": כך מנסה רשות החדשנות לעודד יזמים לוותר על חלום הסייבר

השיעור הגבוה למדי של יזמים ישראלים שבוחרים להקים או לעבוד בחברת סייבר הביא להצלחות כבירות בתחום - אבל הוא הגיע בהכרח על חשבון הקמה של סטארט-אפים חדשים בתחומי תעשייה אחרים ● כעת מודיעה רשות החדשנות כי הפעילה בשנה באחרונה תוכנית לעידוד השקעה בחברות שמייצרות מוצרים מוחשיים

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

הבקשות להיתרי בנייה חדשים צנחו: היזמים העדיפו לחכות להגדלת הממ"דים

מדוח הרשות להתחדשות עירונית עולה כי בשנה שהסתיימה כמות הדירות המוצעות בהיתרי בנייה פחתה לעומת זו שלפניה ● ברשות מעריכים כי הסיבה המרכזית לירידה בהיקף טמונה בהאטה הכללית במכירות ב־2025 ● הפריפריה שוב משתרכת מאחור במספר הפרויקטים

דרכונים / צילום: Shutterstock

דירוג הדרכונים החזקים: לאילו מדינות חדשות הישראלים לא יכולים להיכנס בלי ויזה?

חברת הייעוץ הנלי ושות' פרסמה את הדירוג השנתי המעריך "חוזק" של דרכונים לאומיים לפי מספר המדינות שניתן להיכנס אליהן ללא הוצאת ויזה ● לפי הדוח, ישראל איבדה גישה חופשית לשש מדינות, אך עלתה למקום ה-18 בדירוג ● ומי במקום הראשון?

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי, רימונים / צילום: ענבל מרמרי

"אני יודע שלהוריד חשיפה למניות זה לא עובד. אבל צריך לבנות את התיק השנה שונה"

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי בבית הסוכן רימונים, פעיל בשוק ההון כבר 35 שנה ● אחרי 3 שנים טובות הוא מזהיר מפני האופטימיות בשווקים: "בתמחור לשלמות אין מקום לטעויות", וממליץ לצאת מגבולות וול סטריט: "תשואת החסר תימשך"

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי מגיב לראשונה לסערת העברות הכספים לחינוך החרדי: "מציאות מערכתית"

יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד הטיח במשרד האוצר כי מדובר ב"פרקטיקה עבריינית" וקומם את החשב הכללי יהלי רוטנברג, שהגיב לו במכתב שהגיע לידי גלובס ● "הצגת פרקטיקה מערכתית מוכרת כ״מעילה״ או כ״מפעל עברייני״ אינה רק שגויה, היא מסוכנת. היא מטשטשת את ההבחנה בין מחלוקת לגיטימית על מדיניות ותקצוב לבין הטחת האשמות חמורות בדרג מקצועי"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; ה-S&P 500 והדאו ג'ונס בשיאים חדשים

הנאסד"ק עלה בכ-0.2% ● פתיחת החקירה נגד יו"ר הפד ג'רום פאוול מעוררת חששות מפני פגיעה בעצמאות הבנק המרכזי ● מניות הבנקים רשמו ירידות, לאחר שהנשיא טראמפ קרא להגביל את הריביות של חברות האשראי ל-10% ● הדולר נחלש ברחבי העולם עקב החששות לעצמאות הפדרל ריזרב ● עונת הדוחות בוול סטריט נפתחת השבוע עם הבנקים ● השבוע יפורסמו נתוני אינפלציה בארה"ב

נמל אילת / צילום: תמר מצפי

למרות תוכניות הממשלה: נמל אילת נותר שומם

שער הכניסה הימי של ישראל מים סוף, שהיה במשך שנים שער מרכזי ליבוא רכב, נותר שומם בימים אלה ● בוועדת הכספים הוחלט כי בשבוע הבא יכריעו בעניין ● אלו האפשרויות שעומדות על הפרק

הדמיית מלון LUMINA / צילום: יח''צ ברקליס

ריזורט תיירות מרפא: ההשקעה החדשה של קבוצת ברקליס בים המלח

קבוצת ברקליס בשליטת מוטי גרין נכנסת לזירת תיירות המרפא העולמית: תשקיע כ-350 מיליון שקל בהקמת ריזורט לונג'ביטי (אריכות ימים) ורפואה מונעת בים המלח, שייקרא LUMINA ● מיהם שרי הממשלה שהגיעו לאירוע הפרישה של מנכ"ל רמ"י ינקי קוינט, והמינוי החדש בסוכנות ארלו דיגיטל של קבוצת ראובני-פרידן ● אירועים ומינויים

דפנה קולר, מקימת אינסיטרו / איור: גיל ג'יבלי

החברה של דפנה קולר מקימה אתר פיתוח בישראל: "עסקה סינרגטית. מוסיפה לנו יכולות"

חברת הביוטק אינסיטרו, המשתמשת ב־AI לפיתוח תרופות, רוכשת את קומביינבל הישראלית ● דפנה קולר, ישראלית במקור, נבחרה ב־2024 לאחת מבין המשפיעים בעולם בתחום ה־AI של מגזין הטיים ● ראיון עם קולר יפורסם במהדורת סופ"ש של גלובס

רקטת אקסטרא של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

"להתעלם מהסקטור הזה זה מסוכן": המניות האלה הפכו למנוע של ת"א

עם רוח גבית מהסלמה באיראן וחוזים חדשים, מדד ת"א ביטחוניות עבר מירידות לעליות חדות בתוך שבועות בודדים ● כך, מניות כמו אלביט ונקסט ויז'ן הוסיפו לשווי שלהן מיליארדים, ומשקל הסקטור בתל אביב עקף את הנדל"ן ● אבל האם העליות כאן כדי להישאר?

פרופ' יורם פלטי, יזם חברת נובוקיור / צילום: ערן גילווארג

יזם חברת נובוקיור פרופ' יורם פלטי הלך לעולמו

פרופ' יורם פלטי, חוקר בטכניון והממציא של טכנולוגיית הטיפול בסרטן החדשנית של חברת נובוקיור, הלך לעולמו אתמול בלילה, בגיל 89 ● נובוקיור נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר ● "הבורסה לא הייתה החלום שלי. לראות חולה שהבריא זה יותר טוב מכל הנפקה"

שמעון גולדברג, בעל השליטה בסלייס ועמית גל, הממונה על שוק ההון / איור: גיל ג'יבלי

דרישה להזרמת מיליונים לסלייס מעוררת מחלוקת על אחריות בעל השליטה לקריסה

שמעון גולדברג, בעל השליטה בסלייס, עתר לביהמ"ש נגד דרישת הממונה על שוק ההון כי יזרים 71 מיליון שקל לכיסוי הגירעון בחברת הגמל שבמרכז פרשת ההונאה ● גולדברג טוען כי מנסים לגלגל אליו חובות עתק, בעוד שהרגולטור מזהיר מפני מתן חסינות למי שהכשל אירע במשמרת שלו

מצלמה של עין שלישית / צילום: עין שלישית

לראשונה: משרד הביטחון אישר מכירת מניות בחברה ביטחונית לקבוצה אמירתית

לגלובס נודע כי אגף הפיקוח על היצוא הביטחוני אישר את העסקה לפיה קונגלומרט EDGE מאבו דאבי ישקיע כ־10 מיליון דולר תמורת 30% ממניות עין שלישית, ויהפוך לבעל המניות הגדול בה ● המטרה: שילוב המערכות הישראליות במוצרי הקבוצה ומכירתן בשווקים גלובליים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

אפל בחרה בג'מיני, והשווי של גוגל זינק לראשונה מעל 4 טריליון דולר

אפל הודיעה כי היא צפויה לשתף פעולה עם גוגל ולהישען על מודל ה-AI שלה, ג'מיני, במסגרת פיתוח מוצרי הבינה המלאכותית שלה, ביניהם העוזרת הקולית סירי ● בתחילת נובמבר, דווח בבלומברג כי העסקה תהיה בהיקף של כמיליארד דולר בשנה

בניין WIX. בעיגול: הנשיא ניר זהר / צילום: איל יצהר, שלומי יוסף

סערת וויקס: מודל העבודה מהבית עומד למבחן

ההחלטה הדרמטית של וויקס מסמנת מפנה אפשרי בשוק המעסיקים, כשיש מי שצופים שחברות נוספות יאמצו את המודל כדי לשקם את הפרודוקטיביות והתרבות הארגונית ● מנגד, מומחים מזהירים כי מדובר בפגיעה באיכות החיים של העובדים, שתקשה על גיוס טאלנטים ועלולה להוביל לגל עזיבות ● מה קורה בשאר חברות ההייטק בארץ?

המומחה שמזהיר: המהלך שיהיה "מכתב התאבדות של איראן"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: טראמפ הצהיר כי לא יסבול יותר אנטישמים בקואליציה שלו, בעיני מומחים רבים ההכרה של ישראל בסומלילנד עלולה לגרור את אפריקה למאבקי המזרח התיכון, ובישראל עוקבים אחר ההשלכות של המחאות הנרחבות באיראן • כותרות העיתונים בעולם

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

חברה שכנעה חוסכים למשוך את הפנסיה מוקדם - ותשלם קנס של 2.3 מיליון שקל

רשות שוק ההון הטילה קנס של 2.3 מיליון שקל על חברת אלמוג פתרונות פיננסים, שגרמה לחוסכים למשוך כספים מוקדם מהפנסיה תמורת עמלה גבוהה וללא רישיון פנסיוני ● לטענת הרשות מדובר בקנס הגבוה ביותר שהוטל על חברה בשל סיבה זו ● לאחרונה נחשף בגלובס כי ישראלים מושכים בכל שנה מיליארדי שקלים מחסכונות הפנסיה

חנן שמש ואבי כץ, מייסדי קרן הגשמה ומנהליה / צילום: תמר מצפי ואילן בשור

מתי חייבים לשתף במידע? הפסיקה החדשה בפרשת קרן הגשמה

השופטת סיגל יעקבי שדנה בכללים של שותפויות מוגבלות ציבוריות, ובראשן קרן הגשמה, התמקדה בשאלה עקרונית: מהי מידת האחריות של הנאמן והמפקח

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

ירידות בתל אביב; מניות הביטוח והבנקים מאבדות גובה

מדד ת"א 35 יורד בכ-0.7% ● אורמת מזנקת במעל 7%, בעקבות הסכם למכירת חשמל מול חברת סוויץ' לתקופה של 20 שנה ● המניות הביטחוניות כיכבו אתמול בתל אביב ● על אף החקירה הפלילית נגד יו"ר הפד ג'רום פאוול, וול סטריט ננעלה אתמול בעליות קלות ● מחירי הזהב והכסף זינקו אתמול בחדות לשיאים חדשים ● וגם: איך צפויה להיראות עונת הדוחות בוול סטריט?

מרין לה פן / צילום: ap, Harry Nakos

יהיה קלון? המשפט שיכריע את גורלה הפוליטי של לה-פן נפתח בצרפת

מנהיגת מפלגת "האיחוד הלאומי" הורשעה במרץ האחרון במעילה בכפסי ציבור ונגזרו עליה חמש שנות קלון שבהן אסור לה להתמודד או להתמנות לתפקיד ציבורי ● השאלה הגדולה במשפט, שנפתח היום בערכאה גבוהה יותר, תהיה לגבי משך תקופת הקלון, והאם מרין לה-פן תוכל להתמודד בבחירות הקרובות לנשיאות בצרפת שיתקיימו בשנה הבאה