גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה בעליות חדות: הנסאד״ק זינק בכ-3%, זום ב-9.5%

התשואה על אג"ח אמריקאי ל-10 שנים ירדה מתחת ל-1.43% ● מדד ISM למגזר הייצור בחודש פברואר בארה"ב עלה מעבר לצפי ● פריגו זינקה לאחר הדוחות; מוכרת את החטיבה הגנרית לתרופות מרשם שלה בכ-1.55 מיליארד דולר ● גולדמן זאקס הפעיל מחדש את דסק הקריפטו

הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי
הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

23:00

יום המסחר הראשון לשבוע בוול סטריט ננעל בעליות חדות על רקע התפוגגות אפקט עליית תשואות האג"ח. מדד S&P 500 עלה ב-2.4%, מדד דאו ג’ונס הוסיף כ-2% לערכו, ומדד הנסאד״ק זינק בכ-3%. מניות הטכנולוגיה זינקו בהובלת מניית זום שבלטה בעלייה של 9.5%, אפל קפצה ב-5.3% על רקע פתיחת כל החנויות בארה"ב לראשונה מאז סגירת חלקן במרץ 2020 עם פרוץ הקורונה.

20:45

עליות בוול סטריט על רקע התפוגגות החשש מהמשך עליית התשואות על האג"ח האמריקאיות, לצד נתוני מאקרו חיוביים. המדדים המובילים מטפסים בעד 3% ומדד הפחד (VIX) צונח ב-17%. הנפט צונח ב-1.6% לרמה של 61.5 דולר. הזהב מאבד 0.75% לרמה של 1,739.1 דולר לאונייה.

חברת Hindenburg Research (הינדנבורג), בית השקעות שמתמחה במכירה בחסר של מניות, מתיימר לחשוף פרשת שחיתות של אורמת בפרויקטים חשמליים בקניה, גואטמלה והונדורס, שתרמו ל-70% מהרווח הנקי של החברה בשנת 2020. 

19:47

גולדמן זאקס הפעיל מחדש את דסק הקריפטו שלו, כל לפי דיווח ברויטרס. הדסק יאפשר ללקוחות לסחור בחוזים עתידיים בביטקוין ובפרוורדים שאינם ניתנים למסירה החל משבוע הבא. נזכיר כי בשנת 2018 הבנק ביטל תוכניות לדסק מסחר בקריפטו.

19:00

מדדי המניות בניו יורק מזנקים בחדות ביום המסחר הראשון לשבוע זה, לאחר הירידות שנרשמו בשבוע שעבר על רקע עליית התשואות על האג"ח האמריקאיות. נראה כי הערכות הכלכלנים כי העלייה בתשואות הינה זמנית מסתמנת כנכונה לעת עתה, כאשר מרבית המניות בוול סטריט צבועות בירוק.

טסלה מזנקת ב-5.6%, כך גם מנייתה של חברת התעופה בואינג, יונייטד איירליינס קופצת ב-4.5%. פריגו מזנקת ב-4.9% לאחר הדוחות, אפל מזנקת ב-3.8% על רקע ההודעה על פתיחת כל חנויותיה בארה"ב לראשונה מאז הסגר הראשון בחודש מרץ.

הביטקוין מזנק ב-8.5% מעל לרמה של 49,000 דולר. מניות 'המשקיעים הצעירים' מזנקות. גיים סטופ  קופצת מעל ל-11%, AMC  עולה ב-16% ומנייתה של KOSS ב-15%.

באירופה המדדים ננעלו בעליות בקע לדבריה של יו"ר ה-ECB קריסטין לגארד, שהבהירה כי הקורונה עדיין מכבידה מאוד על הכלכלה והבנק המרכזי יעזור להבטיח שחברות ומשפחות יוכלו לגשת למימון הדרוש להן כדי להתמודד עם הסערה.

 

 17:13

מתחזקות העליות בוול סטריט על רקע התפוגגות החשש מהמשך עליית התשואות על האג"ח האמריקאיות, לצד נתוני מאקרו חיוביים. המדדים המובילים מטפסים בכ-2% ומדד הפחד (VIX) צונח ב-15%.

מדד ISM למגזר הייצור בחודש פברואר בארה"ב עלה ל-60.8 נקודות, לעומת הצפי לקריאה של 58.8 נקודות. קריאה מעל ל-50 נקודות מצביעה על התרחבות הפעילות הכלכלית.

לראשונה מאז חודש מרץ של 2020, כל חנויותיה של אפל בארה"ב יהיו פתוחות מהיום.

16:40

המסחר בבורסות וול סטריט נפתח בעליות חדות של 1.1% עד 1.5% במדדים המובילים. 

התשואה על האג"ח האמריקאי, שהציתה חששות בשבוע שעבר כי הפד צפוי להקדים העלאת ריבית, יורדות מתחת לרמה של 1.5%. 

14:40

חברת הדפסות התלת ממד סטרטסיס  עקפה את תחזיות האנליסטים בדוחות הרבעון הרביעי, שפורסמו היום. החברה רשמה הכנסות של כ-142 מיליון דולר, בעוד שהאנליסטים ציפו לכ-135 מיליון דולר, ובשורה התחתונה היא הציגה רווח נקי Non-GAAP של 13 סנט למניה, ואילו האנליסטים ציפו שתציג הפסד של 3 סנט.

פריגו  הודיעה היום כי היא מוכרת את החטיבה הגנרית לתרופות מרשם שלה לקרן Altaris Capital Partners בכ-1.55 מיליארד דולר, כשמתוך סכום זה תקבל פריגו כ-1.5 מיליארד דולר במזומן. 

12:10

עליות של 1.2%-1.8% במדדי המניות המרכזיים באירופה. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות של 1.5%-1%.

במסחר המוקדם נרשמות עליות בולטות במניות טסלה , גיימסטופ, בואינג ואפל 

10:20

שבוע המסחר בבורסות אירופה נפתח בעליות של 1.2%-1.5% במדדי המניות המרכזיים. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות של 1.5%-1.1%.

הביטקוין מתאושש ונסחר כעת ברמה של 46,550 דולר לאחר שאתמול צנח ל-43,400 דולר. בגזרת הסחורות, חוזה על הנפט מסוג ברנט מטפס ב-1.9% ל-65.7 דולר לחבית.

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, מתייחס הבוקר בסקירת הנפט השבועית שלו לעלייה במחירי הנפט: "העלייה במחירי הנפט מעלה את הכדאיות של יצרני הנפט לסטות ממכסות הייצור. להערכתנו, שיתוף הפעולה בין חברי קבוצת OPEC+ ימשך על אף חילוקי הדעות הנראים כעת. עם זאת, אנו צופים כי בפגישה הקרובה ב-4 למרץ ערב הסעודית תחליט על הפסקה של קיצוץ תפוקת הנפט שלה מעבר למכסות OPEC כבר בחודש אפריל, זאת לאחר שהיא התחייבה על קיצוץ של מיליון חביות ביום מעבר למכסות בחודשים פברואר-מרץ".

עוד הוא מוסיף כי "במידה וחברי OPEC+ יחליטו על חזרה להסכם המכסות המקורי, שהתקבל באפריל 2020, אזי היצע הנפט בשוק צפוי לגדול בהמשך השנה, מה שימנע עלייה נוספת במחירי הנפט במהלך הרבעון השני של השנה". במבט קדימה צופה בפמן כי "במידה וערב הסעודית ושאר חברי OPEC+ ימשיכו לציית למכסות, הפורמליות והוולונטריות, הדבר יאפשר רמת היצע שתתמוך ברמת המחירים הנוכחית. בפרט, לאור המדיניות של הממשל החדש בארה"ב אשר צפוי לפעול כנגד הרחבת פעילות הפקת הנפט והולכתו. כנגד, כפי הנראה שעיראק לא תעמוד בהתחייבותה לפצות על אי הציות למכסות, מה שעשוי להגביר את המתחים בין חברי הקבוצה ולהביא בהמשך להגדלת היצע הנפט, ככל הראה במהלך הרביע השני של השנה, זאת באופן שהשוק לא מתמחר סיכון זה".

08:15

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה חיובית בהובלת מדד הניקיי בטוקיו שקופץ בכ-2.4%.  במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות של 0.6%-1.1%.

הביטקוין מתאושש ונסחר כעת ברמה של 46,230 דולר לאחר שאתמול צנח ל-43,400 דולר.

בגזרת הסחורות, חוזה על הנפט מסוג ברנט מטפס ב-1.7% ל-65.5 דולר לחבית. הזהב מתאושש לאחר הירידות של השבועיים האחרונים ונסחר בעלייה של 1.1% לרמה של 1,748 דולר לאונקיה. 

התשואה על אג"ח אמריקאי ל-10 שנים יורדת לכ-1.405% כעת לאחר שבמהלך השבוע שעבר התקרבה לכ-1.6%.

בזירת המאקרו, בסין פורסם היום כי מדד מנהלי הרכש (PMI) לסקטור התעשייה הגיע בפברואר לרמה של 50.6 נק' לעומת 51.3 נק' בינואר.

עוד כתבות

הדיון בוועדת הכנסת על הקמת ועדה מיוחדת לחוק השידורים / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ועדת הכנסת הצביעה: תוקם ועדה "עוקפת ביטן" לעניין חוק השידורים של קרעי

ועדת הכנסת אישרה היום להקים ועדה מיוחדת שתדון בחוק השידורים שהגיש שר התקשורת שלמה קרעי ● יועמ"שית הכנסת טענה כי הסמכות לדון בחוק היא של ועדת הכלכלה, ויו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן טען כי הממשלה לוקחת סמכויות מהכנסת - אך למרות זאת הקמת הוועדה המיוחדת אושרה

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: שלומי יוסף

יו"ר רשות ני"ע בביקורת על הבנקים: מקשים על חברות הפינטק להיכנס לשוק

לדברי יו"ר רשות ניירות ערך בכנס של בנק ישראל, "המערכת של שירותי תשלום יושבת על כמה רגולטורים וגם על מערכת מורכבת בין חברות התשלומים למערכת הבנקאית שמספקת להם שירותים" ● עוד הוסיף כי "נעשים הרבה מאמצים, אבל צריך להגיד ביושר, זה לא עובד נכון לעכשיו והמצב לא טוב"

יפית גריאני / צילום: רמי זרנגר

המנכ"לית שתוביל את מכירת חברת כרטיסי האשראי כאל לבעלי שליטה חדשים

יפית גריאני, לשעבר בכירה בישראכרט ובדיסקונט, נבחרה להוביל את כאל בעיצומו של הליך מכירה לבעלי שליטה חדשים ● היא נכנסת לתפקיד תחת מגבלות של חוסר ודאות רגולטורית ועם ציפייה ברורה: לשמור על ביצועים חזקים שיבטיחו את השווי המרבי בעסקה

חיים גליק ודדי שמחי / צילום: בר לביא, איל יצהר, צילום מסך

דדי שמחי וחיים גליק רוצים לחבר את אצולת אזרבייג’ן למכרזי הענק של המטרו

על רקע מכרזי המטרו הגדולים בתולדות המדינה, צמד המתווכים פועלים להביא לישראל שחקנים זרים חדשים ● בין המתעניינות: אקורד האזרית, שכבר החלה במהלך לרישום כקבלן ישראלי - בזמן שחברות אירופיות ותיקות דווקא נסוגות מהשוק ● מי עומד מאחורי החברה?

בורסת KOSDAQ בסיאול / צילום: ap, Lee Jin-man

כמו משחקי הדיונון: הסוחרים מאחורי אחת התופעות הבולטות בוול סטריט

נוכח הזינוק החד בהשקעות מסוכנות של משקיעי הריטייל בדרום קוריאה במניות מם ותעודות סל ממונפות בארה"ב, רשות ניירות הערך בסיאול מחמירה את הפיקוח ● החל מדצמבר יידרשו משקיעי ריטייל לעבור קורסים וסימולציות בעקבות חשש להחרפת התנודתיות בוול סטריט והסיכונים לכלכלה המקומית

מאיה ורטהיימר בקמפיין יד2 / צילום: יחצ

עסקת ענק: קרן אייפקס רוכשת את אתר יד2 בכמיליארד דולר

קרן אייפקס רוכשת את אתר יד2 מידי קרן KKR בכ-950 מיליון דולר, לאחר שניצחה במכרז וגברה על קרנות ההשקעה הפרטיות בלקסטון ו-cvc

רינת אשכנזי כלכלנית ראשית הפניקס בית השקעות / צילום: טומי הרפז

הכלכלנית שמסתכלת על השוק הישראלי ב־2026 ורואה "פיל בחדר"

רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות, ממליצה לקראת השנה החדשה להגדיל החזקות מעבר לים, ולחפש שני נתונים מרכזיים בכל השקעה חדשה: מאזן חזק ורווחיות גבוהה ● וגם: מהו ה"פיל שבחדר" שמאיים על התשואות בישראל בעתיד?

תל אביב / צילום: נוי מאיה

בעלי דירות נגד עיריית ת"א: מפריזה בדרישות לשיפוץ חזית אחידה

בעתירה שהוגשה לעליון  נטען כי עיריית ת"א מפרשת בצורה שגויה את חוק העזר העירוני - מכוחו היא יכולה לדרוש מבעלי דירות לשפץ את חזיתות המבנים לאחידות ● דרישה זו לפי הטענה מעלה באופן משמעותי את עלויות השיפוצים ● להערכת חברת המועצה שולה קשת, העלות הכוללת של יישום עקרון ההאחדה תגיע ל-1.6 מיליארד שקל בשנה

אהרון סנקרי / צילום: פרטי

"הייתי בן 21 וחשבתי שאני מרוויח בענק": כך איבד משקיע צעיר את הכסף בפרויקט בחו"ל

אהרון סנקרי הוא רק אחד ממאות משקיעים שטוענים כי הולכו שולל בפרשת בראשית־סיגנצ'ר, שבה גויסו לכאורה כ־44 מיליון שקל במרמה ● מה אפשר ללמוד מסיפורו על זהירות בהשקעות בכלל ובחו"ל בפרט

בנייה בתל אביב / צילום: Shutterstock

דוחות חברות הנדל"ן מציגים מה באמת קורה בשוק הדיור בישראל

ירידה של 24% במספר הדירות שנמכרו ושל 9% במחיר הממוצע: דוחות תשע חברות נדל"ן בולטות חושפים מה באמת קורה בשוק הדיור בישראל ● וגם: מדוע סיום המלחמה לא הביא לזינוק במכירות, ומי מכרה מאות דירות במחיר ממוצע של 6.6 מיליון שקל?

ח''כ דוד ביטן ושר התקשורת ד''ר שלמה קרעי / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

למרות התנגדות הייעוץ המשפטי: חוק השידורים בדרך לוועדה מיוחדת

ועדת הכנסת תדון ביצירת מסלול עוקף לקידום הצעת החוק של שר התקשורת שלמה קרעי, ובכך תדלג על ההתנגדות שהוביל יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ דוד ביטן ● בענף מביעים חשש מפוליטיזציה

יו''ר קרן הריט מגוריט, ארז רוזנבוך / צילום: איל יצהר

רוצה להתחרות בשכ"ד: מגוריט תחלק דיבידנד כל חודש החל משנה הבאה

קרן הריט למגורים תחל לחלק מהשנה הבאה לבעלי המניות דיבידנד מדי חודש, במטרה להציע אלטרנטיבה להשקעה בדירה ● הקרן צופה כי תחלק בעוד כשלוש שנים סכום של כ-86 מיליון שקל בשנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה אדומה בוול סטריט; המניה שזינקה לאחר שאנבידיה השקיעה בה

אירופה ננעלה בירידות קלות ● אנבידיה רכשה מניות סינופסיס בהיקף של 2 מיליארד דולר ● המניות הביטחוניות באירופה ירדו על רקע המגעים לסיום מלחמת רוסיה־אוקראינה ● פעילות המפעלים בסין התכווצה בחודש השמיני ברציפות ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין צנח

רובי ריבלין / איור: גיל ג'יבלי

פונה לביטקוין: הסיבוב הכואב של רובי ריבלין באלקטריאון נגמר

כארבע שנים אחרי שמונה לנשיא אלקטריאון, דרכיהן של חברת הטכנולוגיה ונשיא המדינה לשעבר נפרדות ● לאחרונה דווח על מינויו של ריבלין לנשיא חברת המטבעות הדיגיטליים ביטקור, המקדמת מהלך לרישום מניותיה בבורסה המקומית

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

המסחר בבורסה ננעל במגמה מעורבת; אל על ומניות הביטוח ירדו

ת"א 35 עלה ב-0.1%, ת"א 90 ירד בכ-0.7% ● ירידות בוול סטריט ● סדרה של נתוני מאקרו בארה"ב תקבע את הכיוון אליו ילכו השווקים בדצמבר ● וגם: בנק ההשקעות ג'פריס מסמן שתי מניות צמיחה "במחיר סביר" שצפויות להניב ביצועים חזקים ב-2026

נגיד הבנק המרכזי ביפן, קאזו אואדה / צילום: Reuters, Kyodo

ביפן נערכים להעלאת ריבית בניגוד למגמה העולמית, ובשווקים מודאגים

בזמן שבעולם החלו להוריד ריבית, בבנק המרכזי של יפן נערכים להעלות אותה ברבע אחוז, לרמה של 0.75% ● "נדון בהתפתחויות הכלכליות", אמר הנגיד קאזו אואדה, וטלטל את הבורסה בטוקיו ● המהלך מעלה תהיות, ברקע התוכנית שחשפה לאחרונה הממשלה כדי לתמרץ את הכלכלה

חימושים של אלביט בדרך למשימת הפצצה באיראן / צילום: ביטאון חיל האוויר

שלוש ישראליות ברשימת 100 החברות הביטחוניות הכי גדולות. ומי הראשונה?

אלביט, התעשייה האווירית ורפאל מדורגות ב-34 המקומות הבכירים בעולם ב-2024 ● בראייה כלל־אזורית, תשע חברות מהמזרח התיכון נכנסו לרשימה, כשההכנסות שלהם יחד עמדו על כ־31 מיליארד דולר ● ומי מובילה את הרשימה?

מאגר לוויתן. בעיגול: עבד אל־פתאח א־סיסי, נשיא מצרים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

עסקת הגז ב–35 מיליארד דולר עם מצרים תקועה וקטאר מנסה להיכנס לתמונה

העיכוב המתמשך באישור עסקת הענק ליצוא גז ממאגר לוויתן למצרים פותח פתח לקטאר להציע לקהיר אספקת גז טבעי מונזל בהיקפי ענק ● בינתיים גורמים ישראליים ומצריים זועמים, ולגלובס נודע כי שורת בכירים אמריקאים בראשות טראמפ מנסים לפתור את הפלונטר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ במסר לישראל: חשוב מאוד שלא יתרחש דבר שיפריע להתפתחותה של סוריה

טראמפ ונתניהו שוחחו, מלשכת ראש הממשלה נמסר: "נשיא ארה"ב הזמין את נתניהו לפגישה בבית הלבן בזמן הקרוב" ● צה"ל חיסל מחבל נוח'בה של הג'יהאד האיסלאמי ● התושבים בעוטף עזה על ההחלטה של צה"ל לבטל את ההגנה היישובית:"מישהו חייב להתעורר" ● בוועדת החוץ והביטחון נערך היום דיון על חוק הפטור מגיוס ● משבר כוח-האדם בצה"ל: חוסר של מאות קצינים, עומס כבד על מערך המילואים ● עדכונים שוטפים

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

אחרי הזינוק בבורסה: מיטב מכרה 5% מהמניות בחצי מיליארד שקל

לאחר שמניית מיטב זינקה בתוך שנה וחצי ב-650% והפכה לאחת מ-40 החברות הגדולות בבורסה עם שווי שוק של 9.5 מיליארד שקל, החברה מגייסת 500 מיליון שקל ממשקיעים בארץ ובחו"ל ● את הגיוס הוביל בנק ההשקעות ג'פריס