גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בירידות: אקסיליון קפצה ב-7.7%, קמהדע ב-4.3%

מדד ת"א 35 נסוג בכ-1.1% ● האג"ח הממשלתיות השקליות לטווחים ארוכים רשמו ירידות של 0.6%-0.7% ● מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:27

יום המסחר בבורסה ננעל בירידות, במקביל לעלייה בתשואות בשוק האג"ח הממשלתי. מדד ת"א 35 נסוג בכ-1.1% ומדד ת"א 90 ננעל בירידה של כ-0.6%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל.

ירידות בולטות רשמו מניות קומפיוג'ן, גילת, לייבפרסון , אופקו, אורמת (השלימה צניחה של 21% ב-5 ימי מסחר), נובה, פריגו ובזן.

16:05

מגמה שלילית בבורסה כעת. מדד ת"א 35 נסוג בכ-0.6% ומדד ת"א 90 יורד בכ-0.4%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.03 מיליארד שקל.

בונוס ביוגרופ מזנקת במחזור גבוה לאחר שהחברה דיווחה הבוקר על גיוס של כ-20 מיליון שקל באמצעות הקצאה פרטית למשקיעים פרטיים.

עוד בולטות בעליות חדות מניות אקסיליון, ויקטורי , נייר חדרה ודלתא.

15:00

המסחר בבורסה עבר למגמה מעורבת כאשר מדד ת"א 35 משיל 0.3% ומנגד ת"א 90 מטפס ב-0.1%.

14:00

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל ללא שינוי מהותי, כאשר המדדים המובילים נסחרים סביב רמת הפתיחה. מנייתה של יוניטרוניקס בולטת בעלייה של 8.8% לאחר פרסום הדוחות הבוקר.

השקל מתחזק מול הדולר והאירו. הדולר משיל 0.35% לרמה של 3.287 שקלים, בעוד האירו מאבד 0.06% לרמה של 3.965 שקלים.

קמהדע השלימה את הרכישה, שפורסמה לאחרונה, של מרכז איסוף הפלסמה ונכסים נוספים של Blood and Plasma Research Inc (B&PR) , חברה פרטית מהעיר בומונט בטקסס ארה"ב.

12:30

נמחקו העליות בבורסה בתל אביב. מדד ת"א 35 נסחר ללא שינוי. שופרסל עולה לאחר הדוחות, ויקטורי מטפסת ב-3.6%, מנגד טבע מאבדת 0.25%.

מחזור המסחר מסתכם בשעה זו ב-430 מילון שקל בלבד.

11:20

המסחר בבורסה עבר לעליות קלות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.2%, ת"א 90 מטפס בשיעור זהה. בונוסביוגרופ עולה ב-9%, מנגד שפיר הנדסה יורדת ב-1% במשך להכרזה אתמול על החברה כגורם ריכוזי בשוק.

שופרסל פרסמה דוחות כספיים לפיהם המכירות של המותג הפרטי עלו ל-3.9 מיליארד שקל, המהווים 25% מסך המכירות של החברה. מכירותיה באונליין הסתכמו ב-3 מיליארד שקל, המהווים 19.9% מכלל המכירות קמעונאות המזון לעומת 15% ב-2019. בשורה העליונה הכנסותיה של שופרסל ב-2020 עלו לשיא של 15.23 מיליארד שקל, שהניבו רווח תפעולי של 718 מיליון שקל, על ווח נקי של כ-387 מיליון שקל.

אמות הודיעה כי חתמה על הסכם לרכישת מחצית מהזכויות במתחם לוגיסטי בקרבת קיבוץ חפץ חיים בתמורה לכ-71 מיליון שקל. הזכויות נרכשו מצד ג', כאשר יתרת הזכויות תמשיך להיות מוחזקת בידי הקיבוץ. המרלו"ג. הנכס מושכר במלואו לחברת גלובוס אריזות ומשלוחים בינלאומיים בע"מ, לתקופה של 10 שנים וצפוי להניב לאורך תקופת השכירות NOI בגובה 8.1 מיליון שקל לשנה (חלקה של אמות 50%). תשלום התמורה ומסירת החזקה צפויים להתבצע בשבועות הקרובים.

מחזור המסחר בשוק המניות מסתכם בשעה זו ב-207 מיליון שקל בלבד.

10:00

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח הבוקר ביציבות וללא שינוי מהותי במדדים המובילים. אלביט מערכות עולה ב-1%, בונוס ביוגרופ מטפסת ב-7%, גילת צונחת ב-5%.

הוט מכריזה היום במסיבת עיתונאים על השקת רשת הסיבים החדשה שלה. טל גרנות-גולדשטיין, מנכ"לית הוט, אמרה כי החברה נמצאת בפתחה של מהפכה גדולה עם שתי רשתות מקבילות.

קרן הריט אזורים Living, מקבוצת אזורים , המתמחה בדיור להשכרה לטווח ארוך, מסכמת את שנת 2020 עם צמיחה בהון העצמי של הקרן לכ-720 מיליון שקל כתוצאה מההנפקה לציבור והרווח שיצרה במהלך השנה, במקביל רשמה הקרן גידול בסך הנכסים לכ-1.3 מיליארד שקלים ובהיקף יחידות הדיור בשלבי בשלות שונים לכ-1500 יח"ד. הרווח הנקי של הקרן הסתכם בכ-70 מיליון שקל המשקף תשואה על ההון של כ-11% (ביחס להון לאחר ההנפקה). לקרן יתרות מזומנים של כ-280 מיליון שקל המיועדות לעסקאות חדשות.

שוהם ביזנס דיווחה אתמול על תוצאותיה הכספיות לפיהן תיק האשראי צמח מ-312 מיליון שקל ברבעון השלישי ל-338 מיליון שקל בסוף שנת 2020. במצגת שפרסמה הבוקר החברה דווח כי תיק האשראי עומד על 360 מיליון שקל. בשורה התחתונה, הרווח הנקי המתואם הסתכם ב-4.6 מיליון שקל לאחר התאמת הוצאות לא תזרימיות של אופציות וערבות בעל שליטה. החברה הכריזה על דיבידנד של 10 מיליון שקל.

חברת יוניטרוניקס , הפועלת בשוק מוצרי האוטומציה, ונמצאת בשליטת קרן פימי, סיכמה את 2020 עם רווח נקי של כ-14.9 מיליון שקל לאור צעדי התייעלות וצמצום עלויות, לצד התמתנות מסוימת במחצית השנייה של 2020 בהשפעת וירוס הקורונה על מכירות החברה. הרווח התפעולי ב-2020 צמח ב-27% בהשוואה לזה ב-2019 והסתכם בכ-16.5 מיליון ש"ח. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת גדל ב-68% בהשוואה לזה ב-2019 והסתכם בכ-37.5 מיליון שקל.

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה בת"א

1. הבורסה בתל אביב תיפתח בסימן המשך הסרת ההגבלות

יום המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר על רקע פתיחת השמים כחלק מהסרת ההגבלות על המשק, ועל רקע הירידות שנרשמו אמש בניו יורק. מדד דאו ג'ונס שהתנדנד לאורך היום בין עליות לירידות סיים בנסיגה של 0.5%, נאסד"ק ירד ב-1.7% ומדד S&P 500 נחלש ב-.0.8%.

מנגד, החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מטפסים בשעת בוקר מוקדמת זו.

אתמול הסתיים יום המסחר בבורסה בתל אביב בנטייה לעליות. מדד ת"א 35 התחזק ב-0.3%, מדד ת"א 125 התקדם ב-0.2% ומדד ת"א 90 ננעל ביציבות, מהצד השלילי. מדד הבנקים בלט בקפיצה של 2.5%. עוד מבין המדדים הענפיים, מדד פיננסים התחזק ב-1.2% ומדד נפט וגז נחלש ב-0.5%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל.

2. הדואליות יכבידו

המניות הדואליות צפויות להעיק על מדד ת"א 35. עם פער ארביטראז' שלילי שבות אופקו (3.1%), אורמת (2%), איי.סי.אל (0.7%), טאואר (0.7%), טבע (0.9%), לייבפרסון (0.6%), נובה (1.3%), נייס (0.9%) סאפיינס (1.4%) ופריגו (1.7%). היחידה מבין מניות מדד הדגל ששבה עם פער חיובי היא אלביט (1%).

3. קבינט הקורונה אישר את פתיחת השמיים

קבינט הקורונה החליט שלא תחודש שוב מדיניות השמיים הסגורים שהחלה ב-26.1 במטרה למגר כניסת מוטציות לישראל, והחל מה-7.3 יוכלו נוסעים לשוב ארצה ללא ועדת חריגים. המתווה החדש לכניסה ויציאה מישראל יצטרך לעבור גם אישור של הממשלה לפני שיאושר סופית.

הטריגר לפתיחה נעוץ בבחירות שיתקיימו ב-23 במרץ ובהבנה שלא ניתן יהיה למנוע מישראלים להגיע ארצה ולממש את זכותם להצביע. המודל שאושר הוא של הגדלת מכסת הנוסעים ל-3,000 ביום. המכסה כעת עומדת על עד 2,000 נוסעים אולם בפועל נוחתים כ-600-800 נוסעים בטיסות ה"חילוץ" ובטיסות פרטיות.

4. הנפט סביב ה-60 דולר לחבית; הביטקוין עולה

הנפט עולה בכ-0.4% לאחר שירד אתמול מתחת ל-60 דולר לחבית לראשונה זה יותר משבוע: חוזה למסירה באפריל נסחר כעת במחיר של 59.9 דולר לחבית. מחיר הביטקוין מטפס ונושק לרמה של 50,000 דולר.

5. התפוגגות עליית התשואות נמשכת, עליות באסיה

התשואה על האג"ח האמריקאיות ל-10 שנים ממשיכה לרדת ל-1.40%, לאחר העלייה בשבוע שעבר שהלחיצה את המדדים ואת המשקיעים מפני העלאה אפשרית של הריבית מוקדם מהצפוי. המדדים באסיה נסחרים בשעה זו בעליות של כ-1.5%.

עוד כתבות

ימים לפני תחילת המחאות: "ההסכם הסודי" בין איראן וישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: לפי דיווח של וושינגטון פוסט, ישראל העבירה מסרים דרך הרוסים לאיראן לאי-תקיפה הדדית, למה גרמניה עדיין סוחרת עם איראן, וסערת הקצין הבריטי שמנע מאוהדי מכבי ת"א להגיע למשחק לא נרגעת • כותרות העיתונים בעולם

אפי כץ, מנכ''ל ענב ייזום / צילום: יח''צ

ביהמ"ש המחוזי מחק תביעה של חברת נדל"ן נגד עורכי דינה

נמחקה התביעה שהגישה חברת הנדל"ן ענב ייזום נגד עורכי דינה לשעבר, האחים ליאור וחן עמידור, ואיש התקשורת רונן צור בטענה כי ניהלו נגדה קמפיין אנונימי מכפיש ● הצדדים הופנו לגישור ● ענב: "מדובר במחיקה טכנית בלבד שנועדה לאפשר הגשה מחדש"

מאיר שמיר, מנכ''ל ובעל השליטה במבטח שמיר / צילום: כדיה לוי

הקפיצה האנרגטית של מאיר שמיר: המניה שהניבה 450% בשלוש שנים

לאחר האקזיטים ההיסטוריים בתנובה, בביטוח ובהייטק, מתברר כי ההימור הנוכחי של מבטח שמיר על תחום תחנות הכוח מוכיח את עצמו - לפחות בבורסה ● שווי החברה כבר עומד על יותר מ-4 מיליארד שקל ומקנה למאיר שמיר הון של 1.7 מיליארד שקל על הנייר

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: באדיבות אנבידיה

המשקיע שבטוח: זו החברה שתעקוף את אנבידיה בשווי שוק

היזם והסוחר המפורסם טום סוסנוף טוען כי "אנבידיה היא השקעה משעממת שתאבד את התואר הנכסף לגוגל" ● אבל הוא די לבד - למעט מייקל ברי, יש קונסנזוס בקרב אנליסטים מובילים בוול סטריט שמניית החברה תספק אפסייד משמעותי ב־2026 ואף תעבור שווי שוק של 6 טריליון דולר ● בבלומברג מציינים את הסיכונים והמהמורות שבדרך ● וגם: אנבידיה היא החברה הכי זולה בין "שבע המופלאות", בנק אוף אמריקה: "זו הזדמנות"

מטוס לופטהנזה / צילום: יח''צ

מחשש להסלמה: לופטהנזה החלה לבטל טיסות לישראל

קבוצת לופטהנזה הודיעה על המשך פעילותה בארץ במתכונת של טיסות יום בלבד, על רקע צפי מתחזק להסלמה ביטחונית - זאת כדי לאפשר לצוותי האוויר לשוב למדינות המוצא ללא לינה בישראל ● הניסיון מהמלחמה מראה: כאשר קבוצת לופטהנזה מחליטה לצמצם פעילות בארץ, חברות תעופה אירופיות נוטות ללכת בעקבותיה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ: "נאמר לנו שההרג באיראן נעצר, אין יותר הוצאות להורג"

סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה מפי גורמים כי תקיפה אמריקאית באיראן עשויה להתרחש ביממה הקרובה ● באיראן מאיימים ב"נקמה", בכיר בטהרן קורא ל"משפט מהיר" למוחים ● בסעודיה מזהירים מתוצאה הפוכה: "התקיפה עלולה לשרת את המשטר" ● סטיב וויטקוף הודיע היום: עוברים לשלב ב' בהסכם לסיום המלחמה בעזה ● מקורות דיפלומטיים לרויטרס: הכוחות האמריקאים התבקשו לעזוב עד הערב את הבסיס בקטאר ● עדכונים שוטפים 

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

מה צפוי במדד המחירים לצרכן, והאם נראה הורדת ריבית נוספת כבר בפברואר?

הקונצנזוס בקרב הכלכלנים למדד בחודש דצמבר עומד על 0.1%-, מה שישקף עלייה קלה לקצב אינפלציה שנתי של 2.5%, אך יש גם מי שצופה עלייה יותר חדה ● בבנק ישראל מעריכים כי כבר ברבעון הראשון האינפלציה תרד למרכז טווח היעד (2%) ● הכלכלנים לא פוסלים הורדת ריבית נוספת כבר בהחלטה הקרובה פברואר

אוהד יאסין / צילום: Netanel tobias

מיקרוסופט ממנה סגן נשיא ישראלי לתפקיד רגיש

אוהד יאסין, המשמש כיום כסגן נשיא וחבר הנהלת מרכז הפיתוח במיקרוסופט ישראל, ינהל מאות עובדים בישראל וברחבי העולם, ויוביל פעילות אסטרטגית מול ממשלות וארגונים ריבוניים ● את התפקיד קיבל הבכיר הישראלי בין השאר על רקע התפקיד המרכזי שממלא מרכז הפיתוח בישראל בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית, ענן וסייבר

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

הביקושים לקופנהגן הוכפלו: כך טיסות ישירות משפיעות על בחירת יעדי הנופש

ענף התעופה המקומי מתחיל להתאושש, והחברות מזהות את ההזדמנות ופותחות קווים ישירים חדשים להאנוי, לקופנהגן ולברטיסלבה ● אלה מקלים על הנסיעה ומגבירים את האטרקטיביות של היעדים ● ומתי טיסות ישירות לא מגדילות את הביקוש?

''אין ודאות שנפילת המשטר תביא לאיראן טובה יותר''. כרזה עם תמונת חמינאי בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

תקיפה ירדה מהפרק? כל האפשרויות של טראמפ במזרח התיכון

הניו יורק טיימס: "בפנטגון נערכים להחזיר את הכוחות שפונו מבסיסים באזור" ● שר החוץ של טורקיה: אנקרה אינה מקבלת אפשרות של שימוש בכוח נגד איראן ● הבריטים עדכנו את אזהרת המסע לישראל ● דיווחים: הפנטגון הורה להעביר את נושאת המטוסים אברהם לינקולן מאזור ים סין הדרומי למזרח התיכון ● הרמטכ"ל הנחה על חיזוק המוכנות בהגנה ● שר החוץ של איראן: "אין כוונה לתלות אנשים" ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל תע''א בועז לוי ומנכ''ל רפאל יואב תורג'מן / צילום: תע''א, סיון פרג'

התנאים מושלמים, אז למה הנפקות התעשייה האווירית ורפאל עוד רחוקות

מנהל רשות החברות הצהיר השבוע כי הנפקת תע"א ורפאל תתרחש בקרוב ● על הנייר מדובר בעיתוי נכון, ברקע השגשוג של הסקטור בעולם ● אלא ששורת אתגרים מציבים את המהלך בספק

מפעל ענקית השבבים הטייוואנית TSMC / צילום: Shutterstock

יצרנית השבבים הגדולה בעולם עקפה את התחזיות. ומה היא צופה להמשך?

TSMC עקפה את תחזיות האנליסטים ברבעון הרביעי ומציגה המשך צמיחה מהירה, וזאת על רקע הביקוש לשבבים מתקדמים לשרתי בינה מלאכותית

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; מניות השבבים מזנקות בעקבות הדוחות של TSMC

הנאסד"ק עולה בכ-0.9% ● מניית בלאקרוק מזנקת, לאחר שבית ההשקעות דיווח על שיא של נכסים מנוהלים, בגובה מעל 14 טריליון דולר ● בורסת טוקיו ירדה ב-1% ● אתמול נרשם בוול סטריט רצף הירידות הראשון של שנת 2026, יומיים ברצף; הבוקר ירידות קטנות בחוזים העתידיים ● על רקע צפירת ההרגעה של טראמפ - מחירי הנפט יורדים במעל 4%

צ'לסה רנגר והתמונה המג'ונרטת שלה. רשמה עלייה של 914% בחשיפות / צילום: צילום מסך לינקדאין

זינוק של 700% בטראפיק: המהלך שעשו נשים שלא מצאו עבודה בלינקדאין

טרנד מתפשט בלינקדאין הציג תופעה מדאיגה: נשים ששינו את המגדר בפרופיל דיווחו על זינוק של עד 700% בטראפיק ● ברשת החברתית דוחים את הטענות להטיה של האלגוריתם, ומומחיות בתחום טוענות כי מדובר בלא יותר ממראה לאפליה של החברה ● האם הפתרון הוא לאמץ את המשחק הגברי או דווקא לשחות נגד הזרם?

חוק מס רכוש המחודש / צילום: Shutterstock

התיקון סותר את תכליתו המוצהרת: כשלים מהותיים בחוק מס רכוש המחודש

אף שהכוונה העומדת בבסיס החקיקה ראויה, ניתוח מעמיק של נוסח החוק המוצע חושף כשלים מהותיים העלולים לייצר עיוותים, ולהכביד שלא לצורך על ציבור רחב של בעלי קרקעות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בתל אביב; נובה מזנקת במעל 8%, ארית תעשיות יורדת בכ-4%

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.9% ● הדוח הרבעוני של TSMC תומך במניות השבבים ● החשש מהסלמה מול איראן לא הפריע אתמול לבורסה לכבוש שיאים חדשים ● היום יפורסם מדד המחירים לצרכן, הצפי - עלייה קלה ● על רקע צפירת ההרגעה של טראמפ - מחירי הנפט יורדים הבוקר

מזומן וזהב שנתפסו בפשיטת הענק / צילום: דוברות רשות המסים

מיליונים במזומן, תכשיטים ורכבי יוקרה נתפסו בפשיטת ענק על נותני שירותים פיננסיים

במבצע ראשון מסוגו פשטו רשות המסים, רשות שוק ההון, הרשות לאיסור הלבנת הון והמשטרה על עשרות נותני שירותים פיננסיים ברחבי הארץ שפעלו ללא רישיון

ההצעה של אב־גד / צילום: יח''צ

הטרייד־אין של אב-גד חוסך עשרות אלפי שקלים ובעיקר כאב ראש

החברה מציעה לרוכשים למכור עבורם את הדירה הישנה בהפחתה של 6% מהמחיר שיקבע שמאי, ב־14 פרויקטים שהיא משווקת כיום בארץ • למשפרי דיור ההצעה יכולה לחסוך בעיות בתקופה קשה בשוק היד השנייה ● מאחורי המבצעים, מדור חדש

אצטדיון רמת גן. בעיגול: כרמל שאמה הכהן, ראש עיריית רמת גן / צילום: תמר מצפי, שוקה כהן

"לא שמיש ופחות בטיחותי": איזה עתיד צפוי לאצטדיון הלאומי לשעבר?

אצטדיון רמת גן נבנה ב-1950, אך בניגוד לאחרים שנהרסו או שופצו, מתקשה למצוא את מקומו ומשמש בעיקר למשחקים של קבוצות קטנות מהליגה הלאומית. האם יש דרך להציל אותו? ● וגם: וויטקוף מקבל תואר דוקטור של כבוד מאוניברסיטת בר-אילן, מושיק רוט פותח את המסעדה לאירועי צהריים, ותקציב rebar עובר לפרסום אברהם ● אירועים ומינויים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

תגביר אכיפה? רשות שוק ההון מבקשת תוספת של 30% לתקציבה

הממונה על שוק ההון מבקש תוספת של כמעט שליש לתקציב עבור ביקורות ואכיפה, מאבק בהון שחור ועוד ● הרשות מפקחת על כ־3 טריליון שקל של הציבור, אך תקציבה עומד על כ־154 מיליון בלבד