גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בירידות: אקסיליון קפצה ב-7.7%, קמהדע ב-4.3%

מדד ת"א 35 נסוג בכ-1.1% ● האג"ח הממשלתיות השקליות לטווחים ארוכים רשמו ירידות של 0.6%-0.7% ● מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:27

יום המסחר בבורסה ננעל בירידות, במקביל לעלייה בתשואות בשוק האג"ח הממשלתי. מדד ת"א 35 נסוג בכ-1.1% ומדד ת"א 90 ננעל בירידה של כ-0.6%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל.

ירידות בולטות רשמו מניות קומפיוג'ן, גילת, לייבפרסון , אופקו, אורמת (השלימה צניחה של 21% ב-5 ימי מסחר), נובה, פריגו ובזן.

16:05

מגמה שלילית בבורסה כעת. מדד ת"א 35 נסוג בכ-0.6% ומדד ת"א 90 יורד בכ-0.4%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.03 מיליארד שקל.

בונוס ביוגרופ מזנקת במחזור גבוה לאחר שהחברה דיווחה הבוקר על גיוס של כ-20 מיליון שקל באמצעות הקצאה פרטית למשקיעים פרטיים.

עוד בולטות בעליות חדות מניות אקסיליון, ויקטורי , נייר חדרה ודלתא.

15:00

המסחר בבורסה עבר למגמה מעורבת כאשר מדד ת"א 35 משיל 0.3% ומנגד ת"א 90 מטפס ב-0.1%.

14:00

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל ללא שינוי מהותי, כאשר המדדים המובילים נסחרים סביב רמת הפתיחה. מנייתה של יוניטרוניקס בולטת בעלייה של 8.8% לאחר פרסום הדוחות הבוקר.

השקל מתחזק מול הדולר והאירו. הדולר משיל 0.35% לרמה של 3.287 שקלים, בעוד האירו מאבד 0.06% לרמה של 3.965 שקלים.

קמהדע השלימה את הרכישה, שפורסמה לאחרונה, של מרכז איסוף הפלסמה ונכסים נוספים של Blood and Plasma Research Inc (B&PR) , חברה פרטית מהעיר בומונט בטקסס ארה"ב.

12:30

נמחקו העליות בבורסה בתל אביב. מדד ת"א 35 נסחר ללא שינוי. שופרסל עולה לאחר הדוחות, ויקטורי מטפסת ב-3.6%, מנגד טבע מאבדת 0.25%.

מחזור המסחר מסתכם בשעה זו ב-430 מילון שקל בלבד.

11:20

המסחר בבורסה עבר לעליות קלות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.2%, ת"א 90 מטפס בשיעור זהה. בונוסביוגרופ עולה ב-9%, מנגד שפיר הנדסה יורדת ב-1% במשך להכרזה אתמול על החברה כגורם ריכוזי בשוק.

שופרסל פרסמה דוחות כספיים לפיהם המכירות של המותג הפרטי עלו ל-3.9 מיליארד שקל, המהווים 25% מסך המכירות של החברה. מכירותיה באונליין הסתכמו ב-3 מיליארד שקל, המהווים 19.9% מכלל המכירות קמעונאות המזון לעומת 15% ב-2019. בשורה העליונה הכנסותיה של שופרסל ב-2020 עלו לשיא של 15.23 מיליארד שקל, שהניבו רווח תפעולי של 718 מיליון שקל, על ווח נקי של כ-387 מיליון שקל.

אמות הודיעה כי חתמה על הסכם לרכישת מחצית מהזכויות במתחם לוגיסטי בקרבת קיבוץ חפץ חיים בתמורה לכ-71 מיליון שקל. הזכויות נרכשו מצד ג', כאשר יתרת הזכויות תמשיך להיות מוחזקת בידי הקיבוץ. המרלו"ג. הנכס מושכר במלואו לחברת גלובוס אריזות ומשלוחים בינלאומיים בע"מ, לתקופה של 10 שנים וצפוי להניב לאורך תקופת השכירות NOI בגובה 8.1 מיליון שקל לשנה (חלקה של אמות 50%). תשלום התמורה ומסירת החזקה צפויים להתבצע בשבועות הקרובים.

מחזור המסחר בשוק המניות מסתכם בשעה זו ב-207 מיליון שקל בלבד.

10:00

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח הבוקר ביציבות וללא שינוי מהותי במדדים המובילים. אלביט מערכות עולה ב-1%, בונוס ביוגרופ מטפסת ב-7%, גילת צונחת ב-5%.

הוט מכריזה היום במסיבת עיתונאים על השקת רשת הסיבים החדשה שלה. טל גרנות-גולדשטיין, מנכ"לית הוט, אמרה כי החברה נמצאת בפתחה של מהפכה גדולה עם שתי רשתות מקבילות.

קרן הריט אזורים Living, מקבוצת אזורים , המתמחה בדיור להשכרה לטווח ארוך, מסכמת את שנת 2020 עם צמיחה בהון העצמי של הקרן לכ-720 מיליון שקל כתוצאה מההנפקה לציבור והרווח שיצרה במהלך השנה, במקביל רשמה הקרן גידול בסך הנכסים לכ-1.3 מיליארד שקלים ובהיקף יחידות הדיור בשלבי בשלות שונים לכ-1500 יח"ד. הרווח הנקי של הקרן הסתכם בכ-70 מיליון שקל המשקף תשואה על ההון של כ-11% (ביחס להון לאחר ההנפקה). לקרן יתרות מזומנים של כ-280 מיליון שקל המיועדות לעסקאות חדשות.

שוהם ביזנס דיווחה אתמול על תוצאותיה הכספיות לפיהן תיק האשראי צמח מ-312 מיליון שקל ברבעון השלישי ל-338 מיליון שקל בסוף שנת 2020. במצגת שפרסמה הבוקר החברה דווח כי תיק האשראי עומד על 360 מיליון שקל. בשורה התחתונה, הרווח הנקי המתואם הסתכם ב-4.6 מיליון שקל לאחר התאמת הוצאות לא תזרימיות של אופציות וערבות בעל שליטה. החברה הכריזה על דיבידנד של 10 מיליון שקל.

חברת יוניטרוניקס , הפועלת בשוק מוצרי האוטומציה, ונמצאת בשליטת קרן פימי, סיכמה את 2020 עם רווח נקי של כ-14.9 מיליון שקל לאור צעדי התייעלות וצמצום עלויות, לצד התמתנות מסוימת במחצית השנייה של 2020 בהשפעת וירוס הקורונה על מכירות החברה. הרווח התפעולי ב-2020 צמח ב-27% בהשוואה לזה ב-2019 והסתכם בכ-16.5 מיליון ש"ח. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת גדל ב-68% בהשוואה לזה ב-2019 והסתכם בכ-37.5 מיליון שקל.

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה בת"א

1. הבורסה בתל אביב תיפתח בסימן המשך הסרת ההגבלות

יום המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר על רקע פתיחת השמים כחלק מהסרת ההגבלות על המשק, ועל רקע הירידות שנרשמו אמש בניו יורק. מדד דאו ג'ונס שהתנדנד לאורך היום בין עליות לירידות סיים בנסיגה של 0.5%, נאסד"ק ירד ב-1.7% ומדד S&P 500 נחלש ב-.0.8%.

מנגד, החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מטפסים בשעת בוקר מוקדמת זו.

אתמול הסתיים יום המסחר בבורסה בתל אביב בנטייה לעליות. מדד ת"א 35 התחזק ב-0.3%, מדד ת"א 125 התקדם ב-0.2% ומדד ת"א 90 ננעל ביציבות, מהצד השלילי. מדד הבנקים בלט בקפיצה של 2.5%. עוד מבין המדדים הענפיים, מדד פיננסים התחזק ב-1.2% ומדד נפט וגז נחלש ב-0.5%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל.

2. הדואליות יכבידו

המניות הדואליות צפויות להעיק על מדד ת"א 35. עם פער ארביטראז' שלילי שבות אופקו (3.1%), אורמת (2%), איי.סי.אל (0.7%), טאואר (0.7%), טבע (0.9%), לייבפרסון (0.6%), נובה (1.3%), נייס (0.9%) סאפיינס (1.4%) ופריגו (1.7%). היחידה מבין מניות מדד הדגל ששבה עם פער חיובי היא אלביט (1%).

3. קבינט הקורונה אישר את פתיחת השמיים

קבינט הקורונה החליט שלא תחודש שוב מדיניות השמיים הסגורים שהחלה ב-26.1 במטרה למגר כניסת מוטציות לישראל, והחל מה-7.3 יוכלו נוסעים לשוב ארצה ללא ועדת חריגים. המתווה החדש לכניסה ויציאה מישראל יצטרך לעבור גם אישור של הממשלה לפני שיאושר סופית.

הטריגר לפתיחה נעוץ בבחירות שיתקיימו ב-23 במרץ ובהבנה שלא ניתן יהיה למנוע מישראלים להגיע ארצה ולממש את זכותם להצביע. המודל שאושר הוא של הגדלת מכסת הנוסעים ל-3,000 ביום. המכסה כעת עומדת על עד 2,000 נוסעים אולם בפועל נוחתים כ-600-800 נוסעים בטיסות ה"חילוץ" ובטיסות פרטיות.

4. הנפט סביב ה-60 דולר לחבית; הביטקוין עולה

הנפט עולה בכ-0.4% לאחר שירד אתמול מתחת ל-60 דולר לחבית לראשונה זה יותר משבוע: חוזה למסירה באפריל נסחר כעת במחיר של 59.9 דולר לחבית. מחיר הביטקוין מטפס ונושק לרמה של 50,000 דולר.

5. התפוגגות עליית התשואות נמשכת, עליות באסיה

התשואה על האג"ח האמריקאיות ל-10 שנים ממשיכה לרדת ל-1.40%, לאחר העלייה בשבוע שעבר שהלחיצה את המדדים ואת המשקיעים מפני העלאה אפשרית של הריבית מוקדם מהצפוי. המדדים באסיה נסחרים בשעה זו בעליות של כ-1.5%.

עוד כתבות

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; S&P 500 שבר שיא סגירה חדש

הממדים המרכזיים בוול סטריט רשמו עליות קלות, אך נפח המסחר נמוך - לקראת היציאה לחופש ● הפתעה לטובה בצמיחה בארה"ב: הקצב השנתי עלה ל-4.3% ברבעון השלישי ● לאחר שהביטקוין צנח ב-30% מהשיא, מייקל סיילור מכין את סטרטג'י ל"חורף קריפטו" • המדד שעקף את מדדי וול סטריט, ובשוק צופים לו אפסייד נוסף ב-2006

רחוב בן גוריון, כפר סבא / צילום: איל יצהר

לראשונה בישראל: העיר שאיבדה את מעמדה כ"עיר גדולה"

לראשונה זה מספר שנים, מספר התושבים בכפר סבא ירד מתחת לרף 100 אלף איש ויותר - והיא אינה מוגדרת יותר כ"עיר גדולה" ● הקיטון בכמות משתקף בין היתר במיעוט הבנייה בעיר

אילוסטרציה של דגימות דם / צילום: Shutterstock

מטופלים במיון יוכלו לתרום דגימות למאגר חדש: הבנק שמצטרף למגמה העולמית במחקר

מאבחון מוקדם של סרטן ועד המלצות איך ללכת - בנקי דגימות הם הדבר החם בקידום מחקרים ● השבוע הוכרז על הקמת מאגר חדש בישראל על ידי חברת MeMed, בשיתוף שלושה בתי חולים והטכניון ● בארץ כבר פועלים כמה מאגרים מרשימים, אז למה שיתוף הפעולה ביניהם מסובך ומה הסיכוי שנראה כאן בנק דגימות לאומי ענק כמו בבריטניה

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

ישלמו 50% מס? נוסח החוק שמדאיג את מנהלי הקרנות האלטרנטיביות

הקרנות האלטרנטיביות לא נכללו ברפורמה להורדת המס על המשקיעות בהייטק, ומחכות להחלטות נפרדות ● גורמים חוששים שמיסוי לא מוסדר עלול להגיע עד 50% על רווחי השותפים הפאסיביים

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הדולר מתחת ל-3.2 שקלים ובשפל של קרוב ל-4 שנים. אלו הסיבות

השקל ממשיך את מגמת ההתחזקות שלו מול הדולר שנחלש כבר יומיים רצופים בעולם ● הסיבות: העליות בוול סטריט, מכירת גז למצרים ועסקות נשק גדולות ● מיטב: "מעבר לירידות בשוקי המניות בעולם הוא האיום העיקרי על התחזקות השקל" ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה שמונה שנים ● ומה צפוי בעוד חצי שנה?

נושאת המטוסים ''שארל דה גול'', שתוחלף ע''י הספינה החדשה / צילום: Shutterstock

נושאת מטוסים גרעינית ב-10 מיליארד אירו: הפרויקט השנוי במחלוקת של מקרון

ממשלת צרפת נאבקת במשבר חוב מתמשך ונכשלת בהעברת תקציב כבר שלוש שנים, אך דווקא כעת מכריז הנשיא עמנואל מקרון על פרויקט גרנדיוזי: בניית נושאת מטוסים גרעינית חדשה בעלות של יותר מ־10 מיליארד אירו ● התזמון מעורר שאלות על סדרי העדיפויות של המדינה

תחנת גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

בממשלה הצביעו בעד סגירת תחנת הרדיו הצבאית גלי צה"ל. מה צפוי עכשיו?

הממשלה קיבלה החלטה דרמטית לסגירה סופית של גלי צה"ל, וזאת בניגוד לחוות-הדעת של היועמ"שית ● שר הביטחון כ"ץ הורה על הפסקת המיונים לתחנה, שיבוץ מחדש של חייליה וסיום העסקת האזרחים עובדי צה"ל ● במקביל, שורה של גופים הודיעו כי יעתרו לבג"ץ נגד ההחלטה

קניון הזהב בראשון לציון / הדמיה: ולדי קובליוב

אחרי רכישת השליטה בידי מליסרון: קניון הזהב עובר שיפוץ ב-180 מיליון שקל

במקביל להקמת קומה חדשה, גם האגף הוותיק של קניון הזהב עובר חידוש, ובנוסף מתבצע שיפוץ מקיף של כלל חזיתות הקניון ● בהודעת הקניון צוין כי המהלך נועד לשמר ולחזק את מעמדו ולהתאים אותו למציאות הקמעונאית המשתנה

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

קיצוץ בביטוח המשלים של קופות החולים: אילו טיפולים ייצאו?

במשרד הבריאות הורו לקופות החולים להוציא מהשב"ן החזרים לנשים בלידה, כמו דולה, ייעוץ שינה לתינוק וכן עזרה לילדים עם קשיים התפתחותיים שנעזרים ברכיבה, שחייה או ספורט טיפולי ● בין ההתנגדויות: "הטיפולים המשלימים עוזרים יותר מהתרופות"

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

האקזיט הרביעי בגודלו אי פעם: ארמיס הישראלית נמכרת

חברת ניהול התהליכים האמריקאית ServiceNow תרכוש את ארמיס הישראלית ב-7.75 מיליארד דולר במזומן ● זוהי עסקת ההייטק הרביעית בגודלה אי פעם בישראל ● קרן אינסייט פרטנרס צפויה לגרוף תשואה של מיליארדים, ובמקביל המייסדים והעובדים יהנו מחבילות שימור נדיבות

החזרי מס / צילום: Shutterstock

כך תבדקו אם מגיע לכם החזר מס לפני שיהיה מאוחר מדי

הזכאות לקבלת החזרי מס בעבור שנת 2019 תפקע בינואר הקרוב ● נכון להיום רק מעטים פונים לרשות המסים, בין השאר מחשש לגילוי חובות קודמים ● מתי הגשת הבקשה רלוונטית, וכיצד ניתן להגיש אותה? ● גלובס עושה סדר

עליה בארנונה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בתל אביב, בירושלים וברחובות: אושרו העלאות חריגות בארנונה

לאחר הודעת הממשלה כי גם ב־2026 תוכלנה הרשויות להגיש בקשות חריגות להעלאת ארנונה, מספר עיריות מרכזיות - בהן תל אביב, ירושלים, רחובות, ראשון לציון ורעננה - קיבלו אישור להעלאות בתעריפים

לא מרוצים: התגובות בטורקיה למפגש של ישראל, יוון וקפריסין

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: איך מסקרים בעולם את הכוונה לסגור את גל"צ, טורקיה לא מרוצה משיתוף הפעולה של ישראל, יוון וקפריסין, ההאקרים האיראנים שהביכו את ישראל, והקבוצה היהודית שמצאה אדם ששלח עשרות מכתבים אנטישמיים ● כותרות העיתונים בעולם

מפעל מכונות הדפוס Heidelberger Druckmaschinen מחפש כניסה לתחום הביטחוני / צילום: Reuters, Uwe Anspach/dpa

מרוץ החימוש משנה את הכללים בכלכלה הגדולה באירופה

ברלין התחייבה להוציא סכום של יותר מחצי טריליון דולר על תחום הביטחון בעשור הקרוב ● עבור יצרני תעשייה גרמנים, המתמודדים עם קיפאון בכלכלה ועם ירידה ביצוא לארה"ב ולסין, זו הזדמנות קורצת להמציא את עצמם מחדש כספקים בתחומים הצבאיים

לארי אליסון / צילום: ap, Eric Risberg

המיליארדר מול נטפליקס: המאבק על וורנר ברדרס עולה הילוך

פרמאונט מעלה את רמת הוודאות סביב הצעתה לרכישת וורנר ברדרס באמצעות ערבות אישית של לארי אליסון בהיקף של 40.4 מיליארד דולר ● במקביל, נטפליקס מחזקת את חבילת המימון וממשיכה להיתפס כהצעה הבטוחה יותר בעיני הנהלת וורנר

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בורסת תל אביב ננעלה בעליות; דוראל השלימה עלייה של 13% מתחילת השבוע

השקל מתחזק ונסחר ב-3.19 שקלים, שפל של כ-4 שנים ● משרד האוצר פירסם הבוקר תזכיר חוק להטלת מס בשיעור של 15% על הבנקים ● זוז אסטרטגיה קיבלה מכתב התראה מהנהלת נאסד"ק ● מיטב: הורדת הריבית בישראל תתרחש כנראה רק בפברואר ● לאחר שהביטקוין צנח ב-30% מהשיא, כך מייקל סיילור מכין את סטרטג'י ל"חורף קריפטו"

צ'רלי ג'ביס

כך שכר הטרחה המשפטי של צ'ארלי ג'ביס הגיע ל־74 מיליון דולר: החל מסוכריות גומי ועד עורכי הדין המפורסמים בעולם

צ'ארלי ג'ביס, היזמת שהונתה את ג'יי.פי מורגן וניפחה את מספר המשתמשים בסטארט-אפ שלה "פרנק", נידונה ל-7 שנות מאסר ● כעת חשף ג'יי.פי מורגן את רשימת ההוצאות המשפטיות של עורכי דינה: 530 דולר על סוכריות גומי, מגדל פירות ים ואלפי דולרים על שדרוגי מלונות

רה''מ בנימין נתניהו לצד ראשי ממשלת יוון וקפריסין בפסגה המשולשת בירושלים / צילום: Reuters, ABIR SULTAN

ישראל, יוון וקפריסין עלולות למצוא עצמן בהתנגשות עם טורקיה

פסגת ישראל־יוון־קפריסין הובילה להערכות כי העבודות על פרויקט האינטרקונקטור יחלו כבר ב־2026 ● בתכנון: כבל תת־ימי שיחבר את רשת החשמל בישראל לאירופה, ויהווה חלק מ־IMEC ● מנגד, טורקיה טוענת שחלק מהשטח הימי שלה, והמדינות מסתכנות בעימות ישיר

מירי מיכאלי, מגישת המהדורה המרכזית ב-i24news / צילום: צילום מסך מערוץ i24news

מענק של עד 20 אלף שקל: תוכנית הפרישה מרצון של i24NEWS נחשפת

בהנהלת i24NEWS מציעים תוכנית פרישה מרצון לעובדים ● עובדים בעלי ותק של בין ארבעה חודשים לשנה יקבלו 10,000 שקל אם יחליטו לפרוש; עובדים בעלי ותק של מעל לשנתיים יקבלו 20 אלף שקל ● בוועד העובדים ציינו כי "למרות שמדובר בפעולה מאוד לא טבעית בעבורנו, אנו מציעים לכם לשקול בחיוב אופציה להיעתר להצעת ההנהלה"

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

יותר מ-65 חברות תעופה חוזרת לארץ: מה זה יעשה למחירי הטיסות?

חזרת חברות התעופה הזרות והגברת התדירויות בקווים מבוקשים יוצרות תחרות מחודשת לקראת החג ● חלק מהמחירים כבר בירידה ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, אך ביעדים אחרים ההיצע עדיין מוגבל ● דחיית החופשה לשבוע שאחרי פסח עשויה לחסוך עשרות אחוזים