גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בירידות: אקסיליון קפצה ב-7.7%, קמהדע ב-4.3%

מדד ת"א 35 נסוג בכ-1.1% ● האג"ח הממשלתיות השקליות לטווחים ארוכים רשמו ירידות של 0.6%-0.7% ● מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:27

יום המסחר בבורסה ננעל בירידות, במקביל לעלייה בתשואות בשוק האג"ח הממשלתי. מדד ת"א 35 נסוג בכ-1.1% ומדד ת"א 90 ננעל בירידה של כ-0.6%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל.

ירידות בולטות רשמו מניות קומפיוג'ן, גילת, לייבפרסון , אופקו, אורמת (השלימה צניחה של 21% ב-5 ימי מסחר), נובה, פריגו ובזן.

16:05

מגמה שלילית בבורסה כעת. מדד ת"א 35 נסוג בכ-0.6% ומדד ת"א 90 יורד בכ-0.4%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.03 מיליארד שקל.

בונוס ביוגרופ מזנקת במחזור גבוה לאחר שהחברה דיווחה הבוקר על גיוס של כ-20 מיליון שקל באמצעות הקצאה פרטית למשקיעים פרטיים.

עוד בולטות בעליות חדות מניות אקסיליון, ויקטורי , נייר חדרה ודלתא.

15:00

המסחר בבורסה עבר למגמה מעורבת כאשר מדד ת"א 35 משיל 0.3% ומנגד ת"א 90 מטפס ב-0.1%.

14:00

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל ללא שינוי מהותי, כאשר המדדים המובילים נסחרים סביב רמת הפתיחה. מנייתה של יוניטרוניקס בולטת בעלייה של 8.8% לאחר פרסום הדוחות הבוקר.

השקל מתחזק מול הדולר והאירו. הדולר משיל 0.35% לרמה של 3.287 שקלים, בעוד האירו מאבד 0.06% לרמה של 3.965 שקלים.

קמהדע השלימה את הרכישה, שפורסמה לאחרונה, של מרכז איסוף הפלסמה ונכסים נוספים של Blood and Plasma Research Inc (B&PR) , חברה פרטית מהעיר בומונט בטקסס ארה"ב.

12:30

נמחקו העליות בבורסה בתל אביב. מדד ת"א 35 נסחר ללא שינוי. שופרסל עולה לאחר הדוחות, ויקטורי מטפסת ב-3.6%, מנגד טבע מאבדת 0.25%.

מחזור המסחר מסתכם בשעה זו ב-430 מילון שקל בלבד.

11:20

המסחר בבורסה עבר לעליות קלות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.2%, ת"א 90 מטפס בשיעור זהה. בונוסביוגרופ עולה ב-9%, מנגד שפיר הנדסה יורדת ב-1% במשך להכרזה אתמול על החברה כגורם ריכוזי בשוק.

שופרסל פרסמה דוחות כספיים לפיהם המכירות של המותג הפרטי עלו ל-3.9 מיליארד שקל, המהווים 25% מסך המכירות של החברה. מכירותיה באונליין הסתכמו ב-3 מיליארד שקל, המהווים 19.9% מכלל המכירות קמעונאות המזון לעומת 15% ב-2019. בשורה העליונה הכנסותיה של שופרסל ב-2020 עלו לשיא של 15.23 מיליארד שקל, שהניבו רווח תפעולי של 718 מיליון שקל, על ווח נקי של כ-387 מיליון שקל.

אמות הודיעה כי חתמה על הסכם לרכישת מחצית מהזכויות במתחם לוגיסטי בקרבת קיבוץ חפץ חיים בתמורה לכ-71 מיליון שקל. הזכויות נרכשו מצד ג', כאשר יתרת הזכויות תמשיך להיות מוחזקת בידי הקיבוץ. המרלו"ג. הנכס מושכר במלואו לחברת גלובוס אריזות ומשלוחים בינלאומיים בע"מ, לתקופה של 10 שנים וצפוי להניב לאורך תקופת השכירות NOI בגובה 8.1 מיליון שקל לשנה (חלקה של אמות 50%). תשלום התמורה ומסירת החזקה צפויים להתבצע בשבועות הקרובים.

מחזור המסחר בשוק המניות מסתכם בשעה זו ב-207 מיליון שקל בלבד.

10:00

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח הבוקר ביציבות וללא שינוי מהותי במדדים המובילים. אלביט מערכות עולה ב-1%, בונוס ביוגרופ מטפסת ב-7%, גילת צונחת ב-5%.

הוט מכריזה היום במסיבת עיתונאים על השקת רשת הסיבים החדשה שלה. טל גרנות-גולדשטיין, מנכ"לית הוט, אמרה כי החברה נמצאת בפתחה של מהפכה גדולה עם שתי רשתות מקבילות.

קרן הריט אזורים Living, מקבוצת אזורים , המתמחה בדיור להשכרה לטווח ארוך, מסכמת את שנת 2020 עם צמיחה בהון העצמי של הקרן לכ-720 מיליון שקל כתוצאה מההנפקה לציבור והרווח שיצרה במהלך השנה, במקביל רשמה הקרן גידול בסך הנכסים לכ-1.3 מיליארד שקלים ובהיקף יחידות הדיור בשלבי בשלות שונים לכ-1500 יח"ד. הרווח הנקי של הקרן הסתכם בכ-70 מיליון שקל המשקף תשואה על ההון של כ-11% (ביחס להון לאחר ההנפקה). לקרן יתרות מזומנים של כ-280 מיליון שקל המיועדות לעסקאות חדשות.

שוהם ביזנס דיווחה אתמול על תוצאותיה הכספיות לפיהן תיק האשראי צמח מ-312 מיליון שקל ברבעון השלישי ל-338 מיליון שקל בסוף שנת 2020. במצגת שפרסמה הבוקר החברה דווח כי תיק האשראי עומד על 360 מיליון שקל. בשורה התחתונה, הרווח הנקי המתואם הסתכם ב-4.6 מיליון שקל לאחר התאמת הוצאות לא תזרימיות של אופציות וערבות בעל שליטה. החברה הכריזה על דיבידנד של 10 מיליון שקל.

חברת יוניטרוניקס , הפועלת בשוק מוצרי האוטומציה, ונמצאת בשליטת קרן פימי, סיכמה את 2020 עם רווח נקי של כ-14.9 מיליון שקל לאור צעדי התייעלות וצמצום עלויות, לצד התמתנות מסוימת במחצית השנייה של 2020 בהשפעת וירוס הקורונה על מכירות החברה. הרווח התפעולי ב-2020 צמח ב-27% בהשוואה לזה ב-2019 והסתכם בכ-16.5 מיליון ש"ח. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת גדל ב-68% בהשוואה לזה ב-2019 והסתכם בכ-37.5 מיליון שקל.

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה בת"א

1. הבורסה בתל אביב תיפתח בסימן המשך הסרת ההגבלות

יום המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר על רקע פתיחת השמים כחלק מהסרת ההגבלות על המשק, ועל רקע הירידות שנרשמו אמש בניו יורק. מדד דאו ג'ונס שהתנדנד לאורך היום בין עליות לירידות סיים בנסיגה של 0.5%, נאסד"ק ירד ב-1.7% ומדד S&P 500 נחלש ב-.0.8%.

מנגד, החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מטפסים בשעת בוקר מוקדמת זו.

אתמול הסתיים יום המסחר בבורסה בתל אביב בנטייה לעליות. מדד ת"א 35 התחזק ב-0.3%, מדד ת"א 125 התקדם ב-0.2% ומדד ת"א 90 ננעל ביציבות, מהצד השלילי. מדד הבנקים בלט בקפיצה של 2.5%. עוד מבין המדדים הענפיים, מדד פיננסים התחזק ב-1.2% ומדד נפט וגז נחלש ב-0.5%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל.

2. הדואליות יכבידו

המניות הדואליות צפויות להעיק על מדד ת"א 35. עם פער ארביטראז' שלילי שבות אופקו (3.1%), אורמת (2%), איי.סי.אל (0.7%), טאואר (0.7%), טבע (0.9%), לייבפרסון (0.6%), נובה (1.3%), נייס (0.9%) סאפיינס (1.4%) ופריגו (1.7%). היחידה מבין מניות מדד הדגל ששבה עם פער חיובי היא אלביט (1%).

3. קבינט הקורונה אישר את פתיחת השמיים

קבינט הקורונה החליט שלא תחודש שוב מדיניות השמיים הסגורים שהחלה ב-26.1 במטרה למגר כניסת מוטציות לישראל, והחל מה-7.3 יוכלו נוסעים לשוב ארצה ללא ועדת חריגים. המתווה החדש לכניסה ויציאה מישראל יצטרך לעבור גם אישור של הממשלה לפני שיאושר סופית.

הטריגר לפתיחה נעוץ בבחירות שיתקיימו ב-23 במרץ ובהבנה שלא ניתן יהיה למנוע מישראלים להגיע ארצה ולממש את זכותם להצביע. המודל שאושר הוא של הגדלת מכסת הנוסעים ל-3,000 ביום. המכסה כעת עומדת על עד 2,000 נוסעים אולם בפועל נוחתים כ-600-800 נוסעים בטיסות ה"חילוץ" ובטיסות פרטיות.

4. הנפט סביב ה-60 דולר לחבית; הביטקוין עולה

הנפט עולה בכ-0.4% לאחר שירד אתמול מתחת ל-60 דולר לחבית לראשונה זה יותר משבוע: חוזה למסירה באפריל נסחר כעת במחיר של 59.9 דולר לחבית. מחיר הביטקוין מטפס ונושק לרמה של 50,000 דולר.

5. התפוגגות עליית התשואות נמשכת, עליות באסיה

התשואה על האג"ח האמריקאיות ל-10 שנים ממשיכה לרדת ל-1.40%, לאחר העלייה בשבוע שעבר שהלחיצה את המדדים ואת המשקיעים מפני העלאה אפשרית של הריבית מוקדם מהצפוי. המדדים באסיה נסחרים בשעה זו בעליות של כ-1.5%.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: איל יצהר

הבורסה בתל אביב ננעלה באדום; מניות הבנייה נפלו, הביטחוניות זינקו במעל 3%

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3% ● נקסט ויז'ן זינקה במעל 7%, לאחר שהודיעה כי קיבלה הזמנה של כ-60 מיליון דולר ● דלק ישראל בדרך להשתלט על הוט מובייל ● מנכ"לית הולמס פלייס תרכוש ממור מניות ב-51 מיליון שקל ● ניגוד עניינים? טראמפ רכש אג"ח של נטפליקס ווורנר ברדרס ● ה"מופלאה" שתזנק ב-30% ועוד שתיים: בכירי האנליסטים ממליצים על שלוש מניות ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט בשל "יום מרטין לותר קינג"

מגדלי ב.ס.ר שרונה / צילום: באדיבות בסר

היטל ההשבחה של בסר שרונה יופחת בעקבות תיקון דרכי החישוב

לאחר דרישת היטל של 127 מיליון שקל על תוספת זכויות הבנייה בפרויקט המגדלים במתחם שרונה, ועדת הערר המחוזית קבעה כי נפלו פגמים בשומת ההשבחה – והורתה לשמאי המכריע לערוך חישוב מחודש הצפוי להביא להפחתת ההיטל

הסוד של קרן הגידור המצטיינת / אילוסטרציה: Shutterstock

הסוד של שיאנית התשואה בענף הצומח של קרנות הגידור בנאמנות

קרנות הגידור בנאמנות צומחות במהירות, והגרסה העממית של המוצר המתוחכם לעשירים מנהלות כבר קרוב ל־4 מיליארד שקל ● הקרן המצטיינת, הראל מולטי־סטרטג'י, הניבה תשואה של 78% בשנה החולפת ● אולם ממוצע התשואות הענפי פיגר הרחק מאחורי מדד ת"א 125

פטריק דרהי, בעלי הוט מובייל, ואבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: Studio Alterego, יח''צ

ההצעה הנמוכה שזכתה והקשר למועדון הלקוחות: הוט מובייל בדרך לידי דלק ישראל

הקבוצה שבשליטת להב אל.אר מסתמנת כמנצחת במרוץ לרכישת חברת הסלולר שמחזיקה בכ-15% מהשוק ● בכך היא עוקפת את פלאפון, חרף הצעה הנמוכה ב-400 מיליון שקל ● מה השיקולים שהכריעו, ולמה בדלק ישראל הצליחו היכן שנכשלו בפעמיים הקודמות?

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

ירידות באירופה; טראמפ איים במכסים של 200% על יין ושמפניה מצרפת

הדאקס נופל בכ-1.5% ● וול סטריט תגיב היום לראשונה לאיומי המכסים החדשים של טראמפ, החוזים העתידיים נופלים ● מדד הדולר נופל בחדות ● מניות הרכב והיוקרה באירופה נפלו אתמול, המניות הביטחוניות טיפסו ● בוול סטריט יגיבו היום לראשונה לאיומי המכסים החדשים של טראמפ, החוזים העתידיים אדומים ● מה צפוי בדוחות נטפליקס שיפורסמו הלילה

מתקן של מקורות / צילום: בר - אל

במקורות מזהירים: צפויה ירידת ערך של יותר ממיליארד שקל בנכסי החברה

חברת המים הלאומית מדווחת לבורסה כי תיתכן ירידה מהותית בערך נכסי החברה ובהון העצמי שלה, באומדן המצוי בטווח שבין כ-1.3 מיליארד שקל לכ-2.3 מיליארד שקל ● בנוסף, אומדן זה לא כולל את עלויות הפיתוח שהחברה צריכה להוציא בהיקף שנתי של כ-1.5 מיליארד שקל

"חוששים מההורים": בבריטניה מפסיקים לציין את יום השואה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: כמה עולה מושב במועצת השלום של טראמפ, האם תקיפה אמריקאית באיראן תגרום לכאוס או תעזור למפגינים, וירידה חדה בציון יום השואה במערכת החינוך הבריטית • כותרות העיתונים בעולם

המגדלים בכיכר המדינה. / צילום: מאיה לוין

כיכר המדינה: לא נוספו זכויות בנייה, אך הדיירים ישלמו היטל השבחה

שופט בית המשפט לעניינים מינהליים פסק כי תוכנית ביטול מנהרת כיכר המדינה בת"א, שלא הוסיפה זכויות משמעותיות, העלתה את שווי הקרקע בכיכר, ובעליה ייאלצו לשלם היטל השבחה

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: הפטור מהסדר כובל לא יחודש, עלולה להידרש למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות הודיעה לוולט כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל במתכונתו הנוכחית, והציבה לחברה תנאים חדשים שעליה לקבל בתוך חודש ● אם המו"מ בין הצדדים לא יגיע לכדי הסכמות, וולט תיאלץ למכור את פעילותה הקמעונאית

רשות המסים / צילום: איל יצהר

חשד: מכרו 8 דירות ב-11 מיליון שקל - וחמקו ממסי שבח ורכישה

מוכרי ורוכשי מקרקעין חשודים בדיווח כוזב על מכירת 4 דירות בבניין בתמורה לכ-6 מיליון שקל - כאשר בפועל נמכרו 8 דירות בשווי של כ-11 מיליון שקל ● עפ"י החשד, המוכרים התחמקו מתשלום מס שבח בסכום כולל של כ-1.9 מיליון שקל, והרוכשים התחמקו מתשלום מס רכישה של 400 אלף שקל

חניה בכחול־לבן / צילום: עינת לברון

קיבלתם דוח חניה ממצלמה? כל מה שצריך לדעת על הפסיקה שמשנה את הכללים

פסק דין חדש קבע כי לעיריות אין סמכות להשתמש במצלמות LPR אוטומטיות לאכיפת חניה בכחול־לבן, בשל הפגיעה בפרטיות והיעדר הסמכה בחוק ● כעת, כשרשויות מקומיות כבר עוצרות את האכיפה ומבטלות מכרזים, עולה השאלה: האם ביטול המוני של קנסות בדרך?

פרופ' דן טרנר והסטטיסטיקאית רונה לוחן / צילום: המרכז הרפואי שערי צדק

אחרי שנים שבהן חשבו שהתרופה גורמת לסרטן - זו הסיבה האמיתית

מחקר רחב-היקף בחולי קרוהן וקוליטיס, שנערך בבית החולים שערי צדק, מראה כי העלייה בסיכון ללימפומה נובעת מחומרת הדלקת שהכתיבה את הטיפול – ולא מהתרופות עצמן, כפי שנהוג היה לחשוב

הרטמכ''ל אייל זמיר / צילום: דובר צה''ל

מכתב האזהרה החריג שהעביר הרמטכ"ל לנתניהו וכ"ץ

הקרמלין: טראמפ הזמין את פוטין להצטרף למועצת השלום של עזה ● צה"ל תקף תשתיות של חיזבאללה בלבנון ● במערכת הביטחון מוטרדים משילוב קטאר וטורקיה בעזה: "אסור למדינת ישראל לעמוד מנגד" ● בכיר אמריקאי על התקיפה באיראן שבוטלה בשבוע שעבר: "זה לא היה פייק או הונאה, זה היה אירוע אמת" ● סמוטריץ': "להציב לחמאס אולטימטום קצרצר ולהסתער על עזה בכל הכוח" ● עדכונים שוטפים

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

הטרנד שמסעיר את עולם הקוד ומפיל את מניות חברות התוכנה

חברת ה־AI אנתרופיק שחררה לאחרונה את העוזר הדיגיטלי האוטונומי החדש שלה ● המהלך עורר חשש בקרב חברות התוכנה, שמניותיהן ירדו לאחר ההכרזה ●​ לדעת מומחים, הדבר עשוי לסמן על שינוי בדפוסי העבודה שאנו מכירים, אך מצביעים על שורת סיכונים הגלומים בו

הטבות מס / איור: Shutterstock

כמה שווה הטבת המס על קרנות ההשתלמות?

עפ"י פרק הטבות המס בדוח הכנסות המדינה ממסים שפרסם האוצר, הטבות המס לשנה החולפת עמדו על כ-94 מיליארד שקל ● הטבת המס הגדולה ביותר היא לפנסיה, השנייה היא נקודות הזיכוי להורים והשלישית בגודלה הייתה לקרנות ההשתלמות ● בדוח צוין כי היקף הטבות המס בישראל אינו חריג בהשוואה בינלאומית, אך יש הצדקה לצמצם את חלקן

פסימיות היסטורית לגבי הגדלת ההכנסות בשנה הקרובה / אילוסטרציה: Shutterstock

פסימיות לגבי הכנסות, וחשש ממלחמת סחר: מה מנכ"לים צופים לשנת 2026?

של חברת הייעוץ PwC כולל 4,454 מנכ"לים מ-95 מדינות וטריטוריות, ומעלה שורה של ממצאים ● הפסימיות הרבה ביותר נרשמה בסין, שבה רק 5% מהמנכ"לים שהשתתפו בסקר סבורים כי יצליחו להגדיל הכנסות ב-2026

קניות ב-AI - התמונה נוצרה באמצעות ג'מיני

לא יודעים להחליט מה לקנות? זה הצ'אט שיפתור לכם את הבעיה

רכישת פריטים ישירות מתוך צ'אט בינה מלאכותית וחוויות תשלום חלקות, לצד גניבת זהויות עוד לפני ביצוע העסקה - אלה המגמות שיובילו את תחום התשלומים ב-2026, לפי דוח חדש של חברת Visa ● וגם: לראשונה, מחצית מכלל תשלומי הצרכנים בעולם לא יהיו במזומן

פתיחת פורום דאבוס בשוויץ / צילום: ap, Markus Schreiber

הלו"ז של טראמפ בדאבוס נחשף: גרינלנד, עסקים והכרזה על מועצת השלום

הבית הלבן פרסם, כי נשיא ארה"ב יגיע לדאבוס מחר (ד') וינאם בפני הנוכחים בשעות הצוהריים ● על פי דיווח, טראמפ ישים דגש בפורום דאבוס, על סוגיית גרינלנד ועל "מועצת השלום" שהוא מנסה להקים כאלטרנטיבה לאו"ם במסגרת החזון האמריקאי לעזה

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מצוקת דיור? מספר יחידות הדיור בישראל עולה על מספר משקי הבית

על אף שמלאי הדירות חצה את רף ה־3 מיליון ועקף את מספר משקי הבית, כשל תכנוני מעמיק את משבר הדיור ● שלוש נקודות על שוק הנדל"ן בישראל, בעקבות נתוני למ"ס חדשים לשנת 2025

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

קבוצת דלק מציגה את התמלוגים ממאגר לוויתן: 822 מיליון דולר

מדובר בשווי המהוון של התמלוגים שקבוצת דלק תקבל מההכנסות מהפקת הגז בלוויתן, דבר שצפוי להוסיף לה הכנסה משמעותית החל מהשנה הקרובה ● הערכת השווי המפורשת מבוססת על התמלוגים הישירים שהקבוצה תקבל ממאגר לוויתן