גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בירידות: אקסיליון קפצה ב-7.7%, קמהדע ב-4.3%

מדד ת"א 35 נסוג בכ-1.1% ● האג"ח הממשלתיות השקליות לטווחים ארוכים רשמו ירידות של 0.6%-0.7% ● מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים   

 

 

17:27

יום המסחר בבורסה ננעל בירידות, במקביל לעלייה בתשואות בשוק האג"ח הממשלתי. מדד ת"א 35 נסוג בכ-1.1% ומדד ת"א 90 ננעל בירידה של כ-0.6%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל. 

ירידות בולטות רשמו מניות קומפיוג'ן, גילת, לייבפרסון , אופקו, אורמת  (השלימה צניחה של 21% ב-5 ימי מסחר), נובה, פריגו  ובזן. 

16:05

מגמה שלילית בבורסה כעת. מדד ת"א 35 נסוג בכ-0.6% ומדד ת"א 90 יורד בכ-0.4%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.03 מיליארד שקל.

בונוס ביוגרופ  מזנקת במחזור גבוה לאחר שהחברה דיווחה הבוקר על גיוס של כ-20 מיליון שקל באמצעות הקצאה פרטית למשקיעים פרטיים. 

עוד בולטות בעליות חדות מניות אקסיליון, ויקטורי , נייר חדרה ודלתא. 

15:00

המסחר בבורסה עבר למגמה מעורבת כאשר מדד ת"א 35 משיל 0.3% ומנגד ת"א 90 מטפס ב-0.1%.

14:00

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל ללא שינוי מהותי, כאשר המדדים המובילים נסחרים סביב רמת הפתיחה. מנייתה של יוניטרוניקס בולטת בעלייה של 8.8% לאחר פרסום הדוחות הבוקר.

השקל מתחזק מול הדולר והאירו. הדולר משיל 0.35% לרמה של 3.287 שקלים, בעוד האירו מאבד 0.06% לרמה של 3.965 שקלים.

קמהדע  השלימה את הרכישה, שפורסמה לאחרונה, של מרכז איסוף הפלסמה ונכסים נוספים של Blood and Plasma Research Inc (B&PR) , חברה פרטית מהעיר בומונט בטקסס ארה"ב. 

12:30

נמחקו העליות בבורסה בתל אביב. מדד ת"א 35 נסחר ללא שינוי. שופרסל עולה לאחר הדוחות, ויקטורי מטפסת ב-3.6%, מנגד טבע מאבדת 0.25%.

מחזור המסחר מסתכם בשעה זו ב-430 מילון שקל בלבד.

 11:20

המסחר בבורסה עבר לעליות קלות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.2%, ת"א 90 מטפס בשיעור זהה. בונוסביוגרופ עולה ב-9%, מנגד שפיר הנדסה יורדת ב-1% במשך להכרזה אתמול על החברה כגורם ריכוזי בשוק.

שופרסל  פרסמה דוחות כספיים לפיהם המכירות של המותג הפרטי עלו ל-3.9 מיליארד שקל, המהווים 25% מסך המכירות של החברה. מכירותיה באונליין הסתכמו ב-3 מיליארד שקל, המהווים 19.9% מכלל המכירות קמעונאות המזון לעומת 15% ב-2019. בשורה העליונה הכנסותיה של שופרסל ב-2020 עלו לשיא של 15.23 מיליארד שקל, שהניבו רווח תפעולי של 718 מיליון שקל, על ווח נקי של כ-387 מיליון שקל.

אמות  הודיעה כי חתמה על הסכם לרכישת מחצית מהזכויות במתחם לוגיסטי בקרבת קיבוץ חפץ חיים בתמורה לכ-71 מיליון שקל. הזכויות נרכשו מצד ג', כאשר יתרת הזכויות תמשיך להיות מוחזקת בידי הקיבוץ. המרלו"ג. הנכס מושכר במלואו לחברת גלובוס אריזות ומשלוחים בינלאומיים בע"מ, לתקופה של 10 שנים וצפוי להניב לאורך תקופת השכירות NOI בגובה 8.1 מיליון שקל לשנה (חלקה של אמות 50%). תשלום התמורה ומסירת החזקה צפויים להתבצע בשבועות הקרובים.

מחזור המסחר בשוק המניות מסתכם בשעה זו ב-207 מיליון שקל בלבד.

10:00

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח הבוקר ביציבות וללא שינוי מהותי במדדים המובילים. אלביט מערכות עולה ב-1%, בונוס ביוגרופ מטפסת ב-7%, גילת צונחת ב-5%.

הוט מכריזה היום במסיבת עיתונאים על השקת רשת הסיבים החדשה שלה. טל גרנות-גולדשטיין, מנכ"לית הוט, אמרה כי החברה נמצאת בפתחה של מהפכה גדולה עם שתי רשתות מקבילות.

קרן הריט אזורים Living, מקבוצת אזורים , המתמחה בדיור להשכרה לטווח ארוך, מסכמת את שנת 2020 עם צמיחה בהון העצמי של הקרן לכ-720 מיליון שקל כתוצאה מההנפקה לציבור והרווח שיצרה במהלך השנה, במקביל רשמה הקרן גידול בסך הנכסים לכ-1.3 מיליארד שקלים ובהיקף יחידות הדיור בשלבי בשלות שונים לכ-1500 יח"ד. הרווח הנקי של הקרן הסתכם בכ-70 מיליון שקל המשקף תשואה על ההון של כ-11% (ביחס להון לאחר ההנפקה). לקרן יתרות מזומנים של כ-280 מיליון שקל המיועדות לעסקאות חדשות.

שוהם ביזנס  דיווחה אתמול על תוצאותיה הכספיות לפיהן תיק האשראי צמח מ-312 מיליון שקל ברבעון השלישי ל-338 מיליון שקל בסוף שנת 2020. במצגת שפרסמה הבוקר החברה דווח כי תיק האשראי עומד על 360 מיליון שקל. בשורה התחתונה, הרווח הנקי המתואם הסתכם ב-4.6 מיליון שקל לאחר התאמת הוצאות לא תזרימיות של אופציות וערבות בעל שליטה. החברה הכריזה על דיבידנד של 10 מיליון שקל.

חברת יוניטרוניקס , הפועלת בשוק מוצרי האוטומציה, ונמצאת בשליטת קרן פימי, סיכמה את 2020 עם רווח נקי של כ-14.9 מיליון שקל לאור צעדי התייעלות וצמצום עלויות, לצד התמתנות מסוימת במחצית השנייה של 2020 בהשפעת וירוס הקורונה על מכירות החברה. הרווח התפעולי ב-2020 צמח ב-27% בהשוואה לזה ב-2019 והסתכם בכ-16.5 מיליון ש"ח. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת גדל ב-68% בהשוואה לזה ב-2019 והסתכם בכ-37.5 מיליון שקל.

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה בת"א

1. הבורסה בתל אביב תיפתח בסימן המשך הסרת ההגבלות

יום המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר על רקע פתיחת השמים כחלק מהסרת ההגבלות על המשק, ועל רקע הירידות שנרשמו אמש בניו יורק. מדד דאו ג'ונס שהתנדנד לאורך היום בין עליות לירידות סיים בנסיגה של 0.5%, נאסד"ק ירד ב-1.7% ומדד S&P 500 נחלש ב-.0.8%.

מנגד, החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מטפסים בשעת בוקר מוקדמת זו.

אתמול הסתיים יום המסחר בבורסה בתל אביב בנטייה לעליות. מדד ת"א 35 התחזק ב-0.3%, מדד ת"א 125 התקדם ב-0.2% ומדד ת"א 90 ננעל ביציבות, מהצד השלילי. מדד הבנקים בלט בקפיצה של 2.5%. עוד מבין המדדים הענפיים, מדד פיננסים התחזק ב-1.2% ומדד נפט וגז נחלש ב-0.5%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל.

2. הדואליות יכבידו

המניות הדואליות צפויות להעיק על מדד ת"א 35. עם פער ארביטראז' שלילי שבות אופקו (3.1%), אורמת (2%), איי.סי.אל (0.7%), טאואר (0.7%), טבע (0.9%), לייבפרסון (0.6%), נובה (1.3%), נייס (0.9%) סאפיינס (1.4%) ופריגו (1.7%). היחידה מבין מניות מדד הדגל ששבה עם פער חיובי היא אלביט (1%).

3. קבינט הקורונה אישר את פתיחת השמיים

קבינט הקורונה החליט שלא תחודש שוב מדיניות השמיים הסגורים שהחלה ב-26.1 במטרה למגר כניסת מוטציות לישראל, והחל מה-7.3 יוכלו נוסעים לשוב ארצה ללא ועדת חריגים. המתווה החדש לכניסה ויציאה מישראל יצטרך לעבור גם אישור של הממשלה לפני שיאושר סופית.

הטריגר לפתיחה נעוץ בבחירות שיתקיימו ב-23 במרץ ובהבנה שלא ניתן יהיה למנוע מישראלים להגיע ארצה ולממש את זכותם להצביע. המודל שאושר הוא של הגדלת מכסת הנוסעים ל-3,000 ביום. המכסה כעת עומדת על עד 2,000 נוסעים אולם בפועל נוחתים כ-600-800 נוסעים בטיסות ה"חילוץ" ובטיסות פרטיות.

4. הנפט סביב ה-60 דולר לחבית; הביטקוין עולה

הנפט עולה בכ-0.4% לאחר שירד אתמול מתחת ל-60 דולר לחבית לראשונה זה יותר משבוע: חוזה למסירה באפריל נסחר כעת במחיר של 59.9 דולר לחבית. מחיר הביטקוין מטפס ונושק לרמה של 50,000 דולר.

5. התפוגגות עליית התשואות נמשכת, עליות באסיה

התשואה על האג"ח האמריקאיות ל-10 שנים ממשיכה לרדת ל-1.40%, לאחר העלייה בשבוע שעבר שהלחיצה את המדדים ואת המשקיעים מפני העלאה אפשרית של הריבית מוקדם מהצפוי. המדדים באסיה נסחרים בשעה זו בעליות של כ-1.5%.

עוד כתבות

שלמה קרמר / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

חברת הסייבר של שלמה קרמר מגייסת 360 מיליון דולר והופכת לאחת הגדולות בישראל

סבב הגיוס הנוכחי של קייטו נטוורקס בוצע לפי שווי חברה של כ-4.8 מיליארד דולר, זאת לעומת 3 מיליארד דולר לפני פחות משנתיים ● בכך היא הופכת לאחת מחברות הסייבר הישראליות בעלות השווי הגבוה ביותר ● שיעור הצמיחה הגבוה של החברה מקרב אותה ליציאה להנפקה, אם כי טרם נודע האם היא מתקרבת לרווחיות

גיוס הון לחברות הייטק / צילום: Shutterstock, Pushish Images

שיא חדש בגיוסי ההייטק, אבל עם כוכבית

ההייטק הישראלי מגייס מיליארדים - אבל הפער בין הדוחות עלול לחשוף גם תרגילים תדמיתיים: בין 2.7 ל-6 מיליארד דולר גויסו ברבעון, תלוי איך ואת מי סופרים ● הדומה בשני הדוחות - סייבר, AI ותוכנה ארגונית ממשיכים להוביל את המגמה

מכונות הדפוס של לנדא דיגיטל פרינטינג / צילום: באדיבות לנדא דיגיטל פרינטינג

הצרות בחברת הדפוס של בני לנדא מגיעות לחברת הנדל"ן המניב

חברת ויתניה דיווחה היום כי חברת לנדא דיגיטל פרינטינג שוכרת משרדים בשלב א' בפרויקט שהיא מקימה בנס ציונה ואמור להתאכלס בשנה הבאה ● דמי השכירות שאמורים היו להיות משולמים מוערכים בכ-48 מיליון שקל בשנה

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות

ועדת חוץ וביטחון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

דרמה פוליטית: גדי איזנקוט פורש מהמחנה הממלכתי ויתפטר מהכנסת

איזנקוט אמר בשיחות סגורות כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית, ואינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון" • בתחילת החודש, סיעת המחנה הממלכתי קיימה ישיבה שבסופה הוחלט כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה

דגם Aion V של המותג GAC / צילום: GAC

מי יעמוד בראש מותג הרכב הסיני שנכנס מחדש לישראל

מותג הרכב הסיני GAC יושק מחדש בספטמבר הקרוב בישראל, כאשר בשלב הראשון, יושקו בארץ ארבעה דגמים חשמליים ● קבוצת אגד חתמה על הסכם להקמת מרכז לוגיסטי חדש באזור התעשייה תימורים ● וגם: חברת ההתחדשות העירונית שמשפצת ומרהטת בהתנדבות מקלטים בבניינים ישנים ● אירועים ומינויים

צילומים: ענת לברון, איל יצהר, שלומי יוסף, תמר מצפי, טלי בוגדנובסקי

פי 3 בשנה: מאחורי התשואה הפנטסטית של מניות הביטוח בת"א

מדד ת"א ביטוח קפץ היום ביותר מ-5% בבורסת ת"א בהובלת מניית מגדל ● בין הסיבות לזינוק: החברות לא צפויות להיפגע מהמלחמה עם איראן, הדוחות הטובים מהרבעון הראשון ורוח גבית מהביצועים החזקים של הבורסה המקומית ● ואיזו חברה מובילה בתשואה בשנה האחרונה?

בני לנדא / צילום: Miguel Gutierrez

המשקיעים שוויתרו והמשמעות לעובדים: מאחורי ההתרסקות של חברת הדפוס של בני לנדא

לנדא דיגיטל פרינטינג הגישה אתמול בקשה לעיכוב הליכים בשל החלטת המשקיעים האירופאים להפסיק להזרים לה הון ולחדול מהענקת הלוואות ● מה הביא להתרסקות החברה המבטיחה, ובמה שונה הקריסה של לנדא דיגיטל פרינטינג מקריסת לוסיקס, חברת היהלומים הסינתטיים של בני לנדא?

אודי בן שימול, מנכ''ל סודקסו ישראל, בחנות נוחות בחברת מגדל. פותחים גם סופרמרקטים / צילום: יח''צ

חמישה סניפים כבר נפתחו בתע"א: הסופרים מגיעים למקומות העבודה

סודקסו ישראל החלה להפעיל סופרמרקטים וחנויות נוחות במקומות עבודה גדולים - כולל חמישה סניפים בתעשייה אווירית, בשטח שמגיע עד ל-250 מ"ר לחנות ● המנכ"ל: "הביקוש מהשטח גובר"

מנכ''ל הכללית אלי כהן / צילום: באדיבות קופ''ח כללית

מנכ"ל בית חולים גדול בעבר ובהווה: בורסת השמות למנכ"ל קופת חולים כללית

על אף שהליך האיתור הוקפא, בסביבת קופת חולים כללית נוקבים בשמות של מועמדים אפשריים לתפקיד המנכ"ל ● ביניהם: מנכ"ל סורוקה שלומי קודש, יו"ר מגדל רוני גמזו וד"ר אורלי וינשטיין שמובילה את הקמת שיבא נגב ● ומה הסיכוי שהמנכ"ל הנוכחי אלי כהן בכל זאת לא סיים את תפקידו?

המשרוקית מארחת. חברה ממשלתית / צילום: Shutterstock

להפריט או לא? זה המושג שעומד בלב המחלוקת המתמשכת

בממשלה נאבקים על השליטה בהן, והוויכוחים אודותן נמשכים כבר עשורים • מה עומד מאחורי "החברות הממשלתיות"? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

ג'רמי בלנק, מבעלי יעז / צילום: תמר מצפי

ג'רמי בלנק פועל להביא את חברת ההתחדשות העירונית יעז להנפקה

יעז התחדשות עירונית, שבבעלות משפחת יקואל רייפמן וקרן קומיוניטי של בלנק, שואפת לגייס 65 מיליון שקל בהנפקה בתל אביב ● החברה, שבונה עשרות פרויקטים בת"א, סיימה את השנה החולפת עם מכירות של מעל 200 מיליון שקל ● השווי המתוכנן אינו מהווה הצפת ערך משמעותית

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבות המס מהמאה ה־18 בוטלו, והעשירים נוהרים החוצה מבריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

עסקים סגורים בקניון ערים כפר סבא בזמן מבצע ''עם כלביא'' / צילום: רמי זרנגר

"לעג לרש": ביקורת חריפה במשק על מתווה הפיצויים לעסקים

במשק טוענים כי המתווה שפורסם לא יספק מענה לנזקים האמיתיים שנגרמו לעסקים כתוצאה ממלחמת "עם כלביא" - ובמיוחד לעסקים הקטנים והזעירים ● "גם אם הפיצוי יגיע, עבור עסקים קטנים וזעירים ככל הנראה זה יהיה מעט מדי ומאוחר מדי"

חיילי צה''ל בגבול עם עזה / צילום: ap, AMIR COHEN

חריגה של 25 מיליארד שקל, לפחות: באוצר תוקפים את התנהלות צה"ל

באוצר טוענים כי משרד הביטחון קובע עובדות בשטח, והם נאלצים לאשר הוצאות בדיעבד ● אם לא יחול שינוי, הם מזהירים כי לא יהיה מנוס מהטלת גזרות חדשות על הציבור בתקציב 2026 ● מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: "אני מקווה שמשרד האוצר לא שכח שאנו במלחמה"

ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

בעקבות חשיפת גלובס: דרישה לדיון בוועדת הכספים בנושא מצוקת השוכרים והמשכירים

חברי הכנסת נאור שירי וולדימיר בליאק מבקשים דיון דחוף בנושא הסדרת הפיצויים לשוכרים ולמשכירים עקב הטילים מאיראן ● בבקשה נכתב כי "בעלי הדירות נמצאים במצב בעייתי, הם נותרים עם נכס שאינו ראוי למגורים ושאינו מניב הכנסה"

קרנות עם תשואה נאה אבל גם עם קץ' / צילום: Unsplash, kenny eliason

הקרנות האלה משלמות סכומים נאים למשקיעים לצד תשואות אגדיות. איפה הקץ'?

קרנות סל המבטיחות הכנסה שבועית או חודשית גבוהה באמצעות מסחר בחוזי אופציות על מניה בודדת, משכו אליהן 6.4 מיליארד דולר של השקעות השנה ● הכנסה קבועה בדרך-כלל מקושרת עם ביטחון, אך זה לא המקרה כאן, בעיקר לנוכח התנודתיות הגבוהה של נכסי הבסיס

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

חנות של רשת סבון / צילום: יח''צ-דן לב

קבוצת גולף נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת מרבית הפעילות של רשת סבון

גולף דיווחה כי היא מעוניינת לרכוש את פעילות ההפצה, הפעלת החנויות ואתר האינטרנט של סבון ● במקביל, סבון עדכנה כי היא נמצאת בשלב מתקדם של מו"מ למכירת מפעל הייצור שלה הממוקם בקריית גת ● אם המפעל לא יימכר, הוא מתוכנן להיסגר בעוד שנה

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית