גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך צפויה עסקת קשת-RGE לשנות את מאזן הכוחות בשוק הטלוויזיה

החיבור בין השתיים יגדיל את כוח המיקוח של קשת ויפחית את תלותה בפלטפורמות ● כמה עשויה קשת להרוויח, איך זה קשור למלחמת הוט ב־RGE, ואיך יושפעו יתר השחקניות בשוק?

מנכ"ל קשת, אבי ניר / צילום: רונן אקרמן
מנכ"ל קשת, אבי ניר / צילום: רונן אקרמן

לקראת סוף השבוע האחרון, קבוצת קשת וחברת RGE הודיעו על הסכם שבמסגרתו תרכוש קשת 49% ממניות RGE תמורת 90 מיליון שקל. בכך נכנסת קשת "גב אל גב" אל המניות שהחזיק עד לאחרונה לן בלווטניק, מבעלי רשת 13 שמכר בתחילת השנה את מניותיו ב-RGE למשפחת רקנאטי, שהפכה לבעלת השליטה. מדובר במהלך דרמטי, שצפויות להיות לו השלכות מרחיקות לכת לא רק על שתי החברות, אלא גם על השחקנים בשוק הטלוויזיה ואולי גם על הצופים בבית.

הפוטנציאל הכלכלי של החיבור

המניע העיקרי למהלך הוא הקמת פלטפורמת אינטרנט (OTT) משותפת שתשלב את התכנים שקשת מייצרת - תוכן למבוגרים וחדשות - עם התכנים של RGE, בעיקר ערוץ הספורט ותוכן לילדים באמצעות פלטפורמת ביגי. הפלטפורמה החדשה תשחרר את קשת מהתלות שיש לה כיום ב-yes ובעיקר בהוט, ותפתח לה פוטנציאל מסחרי שצפוי לעמוד על עשרות מיליוני שקלים בשנה.

כדי להבין את הפוטנציאל שבחיבור, כדאי להעריך כמה מרוויחה כבר היום קשת ממכירת התוכן שלה לפלטפורמות האינטרנטיות. בשונה מהשידורים בכבלים ובלוויין, שם מחויבת הקבוצה על-פי חוק להעביר את התוכן חינם, מספקי ה-OTT גובה קשת (וגם רשת) תשלום המכונה דמי מעבר.

על-פי ההערכות, קשת מקבלת מספקי ה-OTT כ-4 שקלים על כל מנוי. כיום יש בישראל כ-750 אלף מנויי OTT מכול הספקים יחד. כלומר, קשת מכניסה כבר היום כ-35 מיליון שקל בשנה. המספר הזה צפוי להכפיל את עצמו בתוך שלוש שנים (כל המנויים של yes אמורים לעבור לאינטרנט וסביר שגם סלקום, פרטנר והוט יגדילו את מספר המנויים), וכך גם ההכנסות.

החיבור עם RGE מגדיל משמעותית את כוח המיקוח של שתיהן; גם RGE מקבלת מהפלטפורמות תשלום על שידור הערוצים שבבעלותה. מה יקרה ביום שבו שני הגופים יחלקו את אותם בעלי מניות? האם יתברר כי אחת ועוד אחת שווה שתיים, או שבמקרה הזה המחיר המשותף יהיה שלוש? והאם יהיה גוף כלשהו שיוכל בכלל להתווכח איתן על המחיר?

לוותר על התוכן של קשת, כבר היום זה לא מהלך פשוט. קשת היא קבוצת התקשורת החזקה בישראל. ערוץ הטלוויזיה שלה מחזיק כ-60% מנתח הרייטינג המסחרי ואפילו יותר מזה מנתח הפרסום בטלוויזיה, חברת החדשות שלה היא החזקה בישראל, וכבונוס יש לה גם את אתר מאקו שנמנה עם שלושת האתרים החזקים בישראל.

RGE הייתה בעבר חברה חזקה אך נחלשה, בעיקר לאחר שהוט ו-yes הפסיקו לשדר את ערוץ הילדים שלה, אך עדיין יש לה נכס משמעותי: ערוץ הספורט שלה חשוב לשימור לקוחות. למרות ששידורי הספורט מהווים נטל כלכלי כבד על הפלטפורמות שעושות בחודשים האחרונים מאמצי על כדי להוזיל עלויות, עדיין מדובר בנכס שלא ממהרים להיפרד ממנו. וכשהוא מגיע עם שותף חזק שמוביל את תחום התוכן, לא ברור כמה אפשר להתווכח על מחיר.

כיפופי ידיים ורמזים להוט

כאמור, קבוצת קשת נחשבת לגוף חזק, אך עד עתה היה מולה גורם חזק אחר, ולא פחות כוחני - הוט, שלה כ-750 בתי-אב משלמים. כיפופי הידיים בין שתי החברות נמצאים בימים אלה בשיאם: כפי שנחשף בגלובס, בין הוט וקשת יש קרב על סוגיית התשלום על תוכן, שמתרחש אומנם סביב חידוש החוזה שצפוי לפקוע בתחילת אפריל על שירותי ה-VOD, אך מתמקד בכוונה של קשת להסדיר באופן מדורג תשלום עבור מנויים של הוט שיעברו ל-OTT, תוך קביעת יעדים מסחריים וכמותיים.

בהוט לא אהבו את הניסיון של קשת להשתחרר ממה שהם תופסים כדרישת החוק להעביר את התוכן חינם, והבהירו כי אם לשידורים באינטרנט יש חוקים אחרים, הוט אינה רואה עצמה מחויבת להעביר את קשת כחלק מחבילת הבסיס שתשווק למינויים אלה, גם לא להותיר על כנו את המספר של הערוץ.

בשבוע שעבר התפוצץ המשא-ומתן בין השתיים, וכבר באותו ערב עלה לאוויר פרומו בקשת שמספר כי באפריל ניתן יהיה לקבל את תכני הערוץ בשירותי ה-VOD של yes, פרטנר וסלקום. הוט לא מופיעה בפרומו, למרות שעדיין נותר זמן רב עד שהתכנים יוסרו מה-VOD, אם המשא-ומתן לא יתחדש. למחרת שגרה קשת רמז נוסף להוט: אחרי חודשים בהם הוכחש המשא-ומתן לרכישת RGE, לפתע קיבלו העיתונאים הודעה מסודרת על העסקה המתרקמת.

לא רק קשת מצויה בימים אלה בקרב מסחרי מול הוט: לגלובס נודע כי הוט מעכבת תשלומים ל-RGE, תוך דרישה שערוץ הספורט שבבעלותה יוריד תעריפים. נזכיר כי בשל הקורונה בוטלו חלק ניכר מהמשחקים, והמוצר הסופי נפגע. אין ספק כי המהלך האחרון של קשת מחליש בעיקר את הוט, ונותן לקשת יתרון בכל מלחמה שלא תבוא.

מהוט ומ-RGE לא התקבלה תגובה לדברים.

עם זאת, קשה שלא להריע לתבונה העסקית של קשת. בעוד שרוב השחקנים נלחמים את מלחמות היומיום, נראה כי היא קבוצת התקשורת היחידה שמתבוננת קדימה אל האיומים של המחר - ומנסה לתת להם פתרון.

אומנם לעסקה מגיעות שתי חברות, אך סביר להניח כי קשת תשתלט די מהר על אריזת המוצר המשולב. יש אומנם זמן עד פקיעת ההסכמים של RGE עם הוט, אך זה לא אמור להשליך באופן כלשהו על הקמת פלטפורמה אינטרנטית. טכנולוגית זה פשוט ומהיר לביצוע, וסביר כי בקשת לא יתמהמהו עם ההוצאה לפועל. כך או כך, ב-RGE מתכוונים להמשיך לשדר את הערוצים שלהם, אם יוכלו, בכל הפלטפורמות, גם אחרי פקיעת החוזים הנוכחיים.

אין ספק כי קשת יוצאת מחוזקת מהמהלך ביחס לחברות המקומיות האחרות, אבל חשוב לזכור כי בשוק שהפך גלובלי ושכל המודלים הכלכליים בו משתנים, התחרות של קשת היא כבר לא רשת, ואפילו לא הוט. השוק הופך למגרש של שחקנים גדולים. וכמו בחו"ל, לשרוד קונסולידציה זו לא פריבילגיה אלא צו הישרדותי. קשת פשוט הפנימה את זה לפני כולם.

מקשת לא התקבלה תגובה לדברים.

עוד כתבות

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

אטרקצ׳י במתקפה: הנגיד פחדן, הדולר יחליף קידומת ומחירי הדירות בת"א ייפלו

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

המסחר באירופה נפתח במגמה שלילית; למה איירבוס מאבדת גובה?

הדאקס והפוטסי יורדים בכ-0.4%, הקאק מאבד מערכו כ-0.3% ● לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים עליות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.12 שקלים ● הביטקוין ממשיך לאבד גובה, הזהב חזר לרף 5,000 דולר ● עדכונים שוטפים

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"שבועיים" גורליים: האם טראמפ ישתמש באותו טריק פעמיים?

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ● צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על המוח שלכם? תשקיעו בשרירי הרגליים

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי