גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בין המהומות, הרקטות והממשלה אני עדיין מנסה לחפש דירה

אני קצת מבין את נתניהו שמוכן לוותר על הרבה, ובלבד שלא לעזוב את המעון בבלפור ● הדירה שאני גר בה לא שלי, כמו שבלפור הוא לא הבית שלו, אבל אחרי כל השנים באותו הבית, תסכימו, לפעמים תחושות השייכות והבעלות יכולות קצת להתבלבל בתוך הראש

תל אביב / צילום: Shutterstock, phaustov
תל אביב / צילום: Shutterstock, phaustov

א. לא קלים הימים. אני מותח קו עבה ומדכדך בין שתי שיחות שהייתי חלק מהן השבוע. הראשונה התפתחה בעקבות הכתבה שלי בסוף השבוע שעבר על ספיר בנדה ז"ל, בן ה־25 שנהרג בתאונת קורקינט בתל אביב, השנייה התרחשה על מסך הטלפון שלי בעודי אוכל פלאפל במרכז המסחרי הישן של שדרות בתחילת השבוע: בתגובה לפוסט שעסק במצוקתם של ילדי עוטף עזה בעיתות הסלמה, כתב אחד מהמגיבים בזעם משהו כמו: מגיע לכם על זה שתמכתם בהתנתקות.

מתחתיו, כתב אחר באותו הזעם ממש: מגיע לכם על זה שאתם מצביעים לביבי. את כמות התגובות שהכילו גרסאות שונות וכועסות ל"מגיע להם" שקיבלתי לכתבה שלי על מותו הטרגי של רוכב הקורקינט הפסקתי לספור.

זה לא השבוע הראשון שלי באינטרנט, כן? שום דבר ממה שהובא לעיל לא חדש או חריג. החריגות היחידות היו שבמקרה הייתי שם. אם לא הייתי עובר בצומת ומדבר עם חבריו ובני משפחתו, בכלל לא בטוח שמותו של רוכב קורקינט היה מפריע את שגרת יומי, בטח לא התגובות עליו. זאת האמת.

ואם לא הייתי אוכל פלאפל בשדרות תוך כדי שאני צופה בילדי שדרות חוזרים מבתי הספר וקורא אנשים שאומרים שמגיע להם לרוץ לממ"דים ולפתח חרדות, התגובות לעיל בכלל לא היו מזיזות לי. גם זאת האמת. עוד תדר של רעש לבן בקקפוניה האינסופית של סתם יום רגיל.

במקום זה היה לי העונג המסוים מאוד של לשבת מול אב לשלוש בנות בקיבוץ נחל עוז ולשמוע אותו מקריא את התגובות הנ"ל. זו הייתה חוויה מוזרה. יודעים מה, הייתם צריכים להיות שם. אני מסרב להאמין שיש ישראלי שבאמת שמח ככה מכל הלב על מצוקתו של ילד בעוטף עזה או צוהל על מותו של רוכב קורקינט, כולל המגיבים. זאת אולי הבעיה: לא הייתם איתי שם, זה הכול.

הקו העבה והמדכדך שמחבר בין שתי השיחות יכול היה בקלות להיות הכביש הישראלי; כבר אין יציאה מהבית שלא הופכת לסרט מלחמה, כולל עשן עולה מרכבים הפוכים בצידי הדרכים החסומות, החפורות, וכל נסיעה כוללת לפחות שלוש־ארבע חוויות סף־מוות.

אם אני בכביש 4, לא אכפת לי מתאונה בכביש 6 ואם אני בכביש 5 לא אכפת לי מה קורה בכביש מספר 1. כל אחד לבד, נלחם על חייו, מקלל את האמ-אמא של כל השאר. בינינו, גם אני. אמנם סגנון הנהיגה שלי רגוע ובטוח, כאילו אני על קלנועית, אבל הפה - פורמולה 1! למעשה, יש לי סט של קללות מיוחדות שהמצאתי לנהגים מסוכנים שאני משתמש בהן אך ורק כשאני לבדי, ובחלונות סגורים. מעודי לא שיתפתי בהן נפש חיה, הן פשוט אכזריות מדי בשביל להשתחרר לאוויר העולם. מדובר במילים שיכולות לשרוף את האוזניים שלכם. אחרי זה צריך לשטוף את האוטו.

כך או אחרת, בואו נחזור לנושא, שתי השיחות הנ"ל הותירו אותי מרוקן למדי. ככה זה יהיה מעכשיו? שאלתי את עצמי בתוגה, יהיה אכפת לי רק מהדברים שאני רואה ומהאנשים שאני פוגש ומכיר ומסכים איתם, וכל השאר יעבור מאחוריי ומצדדיי? מצטער, עניתי לעצמי, איזה מין חיים הם אלה? איך אפשר לראות את העולם דרך צינור צר כל כך? מדובר בגזרה שאני לא יכול ולא מוכן לעמוד בה.

אני רוצה להיות בכל מקום ושיהיה אכפת לי מהכול. איך עושים את זה? אין לי מושג. כמו כולם גם אני מלא ברגשות שליליים, עד שלפעמים בא לי אני לא יודע מה לעשות וכל הזמן אני מרגיש שדופקים אותי.

צריך לנשום עמוק, לכעוס פחות, לתרגל אמפתיה.

ב. לא קלים הימים. בין המהומות והרקטות והממשלה אני עדיין מנסה לחפש דירה. לא ברור לי איך אצליח לעשות את זה - כדי למצוא דירה אתה צריך לעזוב הכול; את האישה, הילדים, המשפחה, החברים, הכלבה, התחביבים, העבודה והתקווה, ולהתמסר אך ורק למרוץ האבוד מול הכסף הגדול שזורם לתוך העיר כמו צונאמי והמחירים שעולים בקצב הריביות של השוק האפור.

זה כל כך מתסכל, בחיי; בעבר כתבתי פה שרוב הבתים שגרתי בהם בתל אביב כבר נהרסו, כאילו שמישהו מנסה למחוק את עקבותיי. החיפוש הזה כמו רומז שהעיר כבר לא רוצה אותי ושכמותי.

תכלס, אני קצת מבין את נתניהו שמוכן לוותר על כל כך הרבה, כמעט על הכול, כולל על התואר הנכבד, ובלבד שלא לעזוב את הבית בבלפור. נדמה שזו נותרה דרישתו העיקרית. אנחנו עברנו לדירה הזו קצת לפני שנתניהו עבר לבלפור בפעם השנייה, ואתם יודעים בדיוק כמוני וכמוהו כמה חפצים וזיכרונות והרגלים צוברת משפחה בתקופה ארוכה שכזו. זו לא הדירה שלי כמו שזה לא הבית שלו, הוא יודע את זה כמו שאני יודע את זה, אבל אחרי כל השנים באותו הבית, תסכימו, לפעמים תחושות השייכות והבעלות יכולות קצת להתבלבל בתוך הראש. טבעי.

כשאני חושב על זה פתאום, יש יותר דברים משותפים לנתניהו ולי מאשר מפרידים; שנינו גברים, ישראלים, יהודים, לשנינו יש ילדים, שנינו שונאים לעבור, לשנינו אין אפשרות לעזוב הכול ולהתמסר לחיפוש בית חדש, אבל בעיקר - שנינו משתפים הרבה יותר מדי אנשים בהתלבטויות הנדל"ניות שלנו, רבים אף טוענים ששנינו, ראש הממשלה ואני, אבל בעיקר אני, גוררים מדינה שלמה לסחרור מטורף של ארבע, אולי חמש, מערכות בחירות, ומטריפים את כל המערכת הפוליטית בישראל - וכל זה רק כדי לא להיאלץ ולעזוב את הבית.

במישור הזה, ובמישור הזה בלבד, אני מבין את נתניהו: רק מהמחשבה על כל האריזות והמתח והלחץ, והמריבות, ומה לעשות עם כל הספרים - אצלו זה צ'רצ'יל, אצלי פסואה - ודברים אובדים ודברים נשברים ובפעם הראשונה שאתה יוצא לשתות עם חברים אתה חוזר בטעות לבית הישן ומנסה לפתוח את הדלת ומבפנים לא מבינים מה קורה ושנים אחר כך הדואר לא מגיע.

אז כן, במישור הזה, ובמישור הזה בלבד, אני חש מעין שותפות גורל עם ראש הממשלה ומשפחתו. ואפילו חש אמפתיה קלה כלפיו. בשאר המישורים אני מאחל לו שייצא מהבית מבלפור וימצא בית נחמד, וכמה שיותר מהר. לא תכננתי שדווקא הוא יהיה הראשון שייקרה בדרכי, ההלך הבודד הנודד בשבילי האמפתיה הארוכים והמפותלים. יש הראויים ממנו בהרבה לאותו הרגש, אבל אתם יודעים מה אומרים: האצבעות מחליטות מה כותבים, הרגליים מחליטות לאן הולכים ואתה בדרך כלל לא יכול לבחור מה יביא השביל, רק לקבל את רצון הדרך. יש לי אמפתיה לכל מחפשי הדירה באשר הם, ולכל בני האדם בכלל. אם אתם מהסוג הראשון, של המחפשים, שלחו קצת אמפתיה דרך המחשבה. אני מבטיח לקבל אותה ולפזר הלאה.

ושיהיו ימים קלים יותר.

עוד כתבות

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ניר ברקת יצא נגד הבורסה, והתנצל: "הוכיחה את עוצמתה"

שר הכלכלה טען כי "רק חברות נכות מנפיקות בישראל", וכי "חברות ההייטק המצליחות הולכות ישר לאמריקאים" ● בנוסף הוא קרא להנפיק את רפאל ואת התעשייה האווירית בארה"ב ולא בבורסה המקומית ● בהמשך ברקת פרסם הבהרה: "הבורסה הישראלית הוכיחה את עוצמתה ואת חסינותה; אני מצר על הניסוח הלא מוצלח"

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

מכירת צים במעל 4 מיליארד דולר - מכה לשורטיסטים ולאנליסטים שלא האמינו בה

פרמיה משמעותית של כמעט 60% על מחיר השוק שישלמו קרן פימי והפג-לויד עבור חברת התובלה הימית, צפויה להסב הפסדים כבדים לשורטיסטים שהימרו נגדה ● אבל גם אנליסטים שמסקרים את צים "פספסו" את האפסייד במכירה: אף אחד מהם לא המליץ לקנות את המניה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', בוועדת הכספים, היום / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ’: קרקעות חקלאיות יוחרגו ממס הרכוש בחוק ההסדרים

שר האוצר הודיע כי יחריג קרקעות חקלאיות מהמס המוצע בחוק ההסדרים ● במסגרת ההצעה מוצע לקבוע מס רכוש בשיעור של 1.5% משוויה של קרקע ● חברי כנסת, קבלנים ונציגי העדה הדרוזית והחברה הערבית תקפו את ההצעה

סניף דלתא / צילום: יח''צ דלתא

מניית האופנה שצנחה וגררה איתה את שאר הענף

ההכנסות של רשת האופנה הישראלית דלתא מותגים אומנם עלו מעט ברבעון האחרון של 2025, אך הרווח הנקי נשחק ● מניות אופנה נוספת נפלו היום בבורסה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדקנו: האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן הגידור שחשף: אני בשורט על השוק האמריקאי

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

אילוסטרציה: Shutterstock

המרוויחים של ולנטיינ'ס דיי: ענפי התכשיטים, הקוסמטיקה והפרחים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי רוב התכשיטים נרכשו בשבוע החולף בחנויות, בעוד קוסמטיקה נרכשה בעיקר באונליין

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אנלייט זינקה ב-12%, דלתא מותגים נפלה ב-16%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3% ● דלתא מותגים הפילה גם מניות אופנה אחרות ●  טבע עלתה בעקבות ניסוי מוצלח ● אלביט טיפסה בקרוב ל-3%, לאחר שהודיעה על עסקאות בגובה 435 מיליון דולר ● לאחר שזינקו אתמול, מניות הבנייה והנדל"ן ירדו, מדד מניב חו"ל נפל במעל 4%

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים

ראש הממשלה בנימין נתניהו. ישיבת הממשלה, 15.02.26 / צילום: אלכס קולומויסקי, ''ידיעות אחרונות''

אחרי 30 שנה: נתניהו שוב מבטיח להקים שדה תעופה בים

בדיון על הקמת שדה תעופה נוסף, ראש הממשלה הצהיר שיוקם שדה משלים בים ● אלא שזו הבטחה שנשמעת ברצף כבר משנות ה־90 ● המשרוקית של גלובס

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר לקריאות שנייה ושלישית: בתי דין רבניים יוסמכו להיות בוררים בעניינים אזרחיים ללא אישור בית משפט

על פי ההצעה שהוגשה על ידי חברי כנסת מיהדות התורה, בתי דין דתיים יהיו בעלי סמכות לדון כבוררים לפני דין תורה בעניינים אזרחיים, אם הצדדים הסכימו לכך ● סמוטריץ': "קורא לדיינים: כנסת ישראל נותנת לכם הזדמנות להראות לעם ישראל דין תורה וצדק"

אבישי אברהמי, ניר זוהר, ערן זינמן, רועי מן, מיכה קאופמן / צילום: אלן צצקין, נתנאל טוביאס, NYSE

צניחת מניות התוכנה: היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר

מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● הללו רשמו ירידה מצטברת של מעל ל־80% משוויין בשיא ● ההפסדים שרשמו הבכירים של מאנדיי, וויקס, פייבר וסימילרווב - והמכה לאופציות של העובדים בהן

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ-400 מיליון דולר

פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi), שגייסה קרוב ל-50 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה ● סכום העסקה לא נמסר, אך הוא מוערך בכ-400 מיליון דולר

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

מנכ''ל אפל, טים קוק / צילום: ap, Richard Shotwell

"חוויית אפל ייחודית": יצרנית האייפון הודיעה על אירוע השקה חריג – בשלוש מדינות שונות במקביל

אפל הכריזה על אירוע השקה חריג שיתקיים ב-4 במרץ וייערך במקביל בניו יורק, בלונדון ובשנגחאי ● עפ"י ההערכות, החברה צפויה להשיק באירוע מספר מכשירים: אייפון 17e מוזל, מקבוק פרו עם שבבי M5 פרו ומקס, אייפד אייר ועוד

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

חברות התעופה שזיהו הזדמנות והסתערו על הקווים הרווחיים של ריינאייר

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה