גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מטחים לאשדוד ועוטף עזה; נתניהו על המבצע: זה עוד ייקח זמן

הירי לדרום נמשך: חמאס ניסה לשגר רקטות לעבר אסדת תמר והחטיא את המטרה ● 6 פצועים בפיגוע דריסה בשייח' גראח במזרח ירושלים • חיל הים השמיד צוללות אוטונומיות של חמאס ● דיווחים על פגיעות ישירות במספר מוקדים, בשלב זה לא ידוע על נפגעי גוף ● הפסקת אש כלל לא עלתה על הפרק במהלך דיון הקבינט

בית כנסת באשקלון שנפגע מרקטה בצהריים / צילום: Associated Press, Tsafrir Abayov
בית כנסת באשקלון שנפגע מרקטה בצהריים / צילום: Associated Press, Tsafrir Abayov

21:09

מטחים לאשדוד, אשקלון ועוטף עזה.

19:19

השיגורים מרצועת עזה התחדשו ומטחים כבדים נורו הערב לעבר יישובי הדרום ועוטף עזה, ערב חג השבועות. רקטות פגעו ישירות בבית כנסת ובכלי רכב באשקלון, כמו גם כן בבית שנמצא בבנייה באשדוד ובשטח פתוח בשכונת מגורים בבאר שבע. בשלב זה, לא דווח על נפגעים מלבד כמה נפגעי חרדה. ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס להמשך מבצע "שומר החומות" ואמר כי "הוא עוד ייקח זמן".

18:30

תושב אשדוד כבן 20 שניהל את קבוצת הטלגרם "צבא אזרחים תגובת הימין" נעצר בחשד לעבירות של הסתה לאלימות ותמיכה בארגון טרור (כהנא חי) וקשירת קשר לביצוע פשע. החשד העיקרי הקבוצה שימשה לארגון פעולות נקם בערבים, לרבות בת ים.

18:28

הפרקליטות הגישה בכל המחוזות 61 כתבי אישום נגד 106 נאשמים, חלקם קטינים, בגין עבירות שונות ובהן תקיפת שוטרים בנסיבות מחמירות, סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה, השתתפות בהתפרעויות, יידוי אבנים, התנהגות פרועה במקום ציבורי, הצתה, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ועוד.

היום הוגשו 46 כתבי אישום נגד 54 נאשמים לפי הפירוט שלהלן:

מחוז חיפה - 15 כתבי אישום הוגשו נגד 16 נאשמים.
‏מחוז צפון - 4 כתבי אישום הוגשו נגד 10 נאשמים.
‏מחוז מרכז - 4 כתבי אישום הוגשו נגד 4 נאשמים.
‏מחוז ירושלים - 9 כתבי אישום הוגשו נגד 9 נאשמים.
‏מחוז דרום - 14 כתבי אישום נגד 25 נאשמים בגירים וקטינים.

כתבי האישום כוללים בין היתר עבירות התפרעות ותקיפת שוטרים. יחד עם כתבי האישום, הוגשו בקשות לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים.

‏המעשים שבכתבי האישום אירעו במסגרת גל של הפרות סדר והתפרעויות אלימות ברחבי הארץ, על רקע לאומני-גזעני, שכלל תקיפות כלפי כוחות המשטרה והביטחון.

18:18

מטח כבד בדקות האחרונות לעבר עוטף עזה, אשקלון ואשדוד.

בית הכנסת באשקלון שנפגע היום מרקטה / צילום: Reuters, BAZ RATNER

17:25

בפיגוע הדריסה בשייח' ג'ראח בירושלים, היו השוטרים במחסום משטרתי בשכונה כשלפתע הגיח לעברם רכב שדרס אותם. 4 שוטרים נפצעו, 2 במצב בינוני עד קשה. בין הפצועים בתקרית, שוטר שנורה בטעות על ידי חברו בעת הירי אל הנהג ונפצע בירך באופן בינוני. לוחמי מגב שהיו באזור ירו לעבר המפגע ונטרלו אותו. המחבל נהרג.

17:20

החלה ישיבת מועצת הביטחון של האו"ם על הנעשה אצלנו. בתחילת הישיבה קרא מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטיירש להפסקת אש לאלתר.

17:18

חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח שערי צדק והדסה הר הצופים 6 פצועים שנפגעו באירוע הדריסה, בהם 2 במצב קל עד בינוני ו- 4 קל.

17:10

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון בני גנץ והרמטכ"ל אביב כוכבי נשאו הצהרה משותפת בקריה. לדברי נתניהו, ישראל זוכה לתמיכה בינלאומית נרחבת: "תודה לנשיא ארצות הברית ביידן ולמדינות אחרות שעשו צעדי סולידריות כמו הנפת דגלי ישראל על בנייני ממשל. יש סיבה לתמיכה, שכן הם מבינים שחמאס בהתקפה נפשעת מנסה להרוג אזרחים חפים מפשע".

גנץ התייחס להתפתחויות מכיוון לבנון וסוריה ואמר כי "עינינו פקוחות לכלל הגזרות וניתן מענה מקצועי לכל מי שינסה לבחון אותנו".

17:04

פיגוע דריסה בשייח' ג'ראח בירושלים. הדורס נורה, במקום ישנם שישה פצועים, ביניהם שוטרות.

17:00

‏חיל הים השמיד בימים האחרונים צוללות קטנות מתאבדות שחמאס הצליח לייצר בשנים האחרונות. מדובר בצוללות אוטונומיות מופעלות מרחוק, מונחות GPS, חמושות ב-50 ק"ג חומר נפץ, המיועדות להתפוצץ על כלי שיט אחרים. חמאס תכנן להשתמש בהן לפגיעה באסדת הגז תמר, וזו אחת מהסיבות לעצירת הפעילות בה בשבוע שעבר. לפי מידע שבידי ישראל, כמה מהצוללות עדיין קיימות.

16:45

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון בני גנץ והרמטכ"ל אביב כוכבי ימסרו ב-17:05 הצהרות משותפות מהקריה בתל אביב.

16:40

חמאס ניסה לשגר רקטות לעבר אסדת תמר והחטיא את המטרה. אספקת הגז מהאסדה הופסקה לפני מספר ימים והיא מוגנת על ידי כיפת ברזל.

16:20

דיווחים על פגיעה ישירה ברכב ובבית באשקלון. אין נפגעים בגוף.

16:17

אזעקות נוספות בבאר שבע. דיווחים על מספר נפילות בשטחים פתוחים. נכון לשעה זו לא ידוע על נפגעים.

16:12

הירי לדרום נמשך: אזעקות בבאר שבע, בעומר ובתל שבע.
דיווח ראשוני על פגיעה ישירה באשדוד, עדיין לא ידוע על נפגעים.

זירת הנפילה באשדוד / צילום: דוברות מד"א

16:00

אזעקות נשמעות ברחבי אשקלון, אשדוד, באר שבע ויישובים נוספים בדרום. ישנו דיווח ראשוני על פגיעה ישירה באשקלון. בשלב זה לא ידוע על נפגעים.

15:57

19 בני אדם נפצעו היום באורח קל לאחר שנפגעו בדרך למרחב מוגן. בנוסף, צוותי מד"א טיפלו בתשעה נפגעי חרדה.
מתחילת מבצע "שומר החומות" טופלו על-ידי צוותי מד"א ברחבי הארץ 294 נפגעים, מתוכם נקבע מותם של 10. 101 פצועים מרסיסים, הדף ושברי זכוכיות, טופלו ברחבי הארץ, בהם 6 במצב קשה, 11 במצב בינוני ו-84 במצב קל. 183 פצועים נחבלו בדרכם למרחב מוגן, בהם 1 במצב קשה, 5 בינוני ו-177 קל.

15:45

רקטות נורו לעבר יישובים במועצה אזורית שער הנגב ובמועצה אזורית אשכול. אותרה פגיעה ישירה במבנה באחד מיישובי שער הנגב. אין נפגעים, נגרם נזק לרכוש.

15:40

הדיון בקבינט המדיני-ביטחוני הסתיים בתום ארבע שעות. השרים עודכנו אודות התוצאות עד כה, והחליטו שהמבצע הצבאי בעזה יימשך. הפסקת אש כלל לא עלתה על הפרק.

בשעה הקרובה צפוי ראש הממשלה נתניהו לקיים הערכת מצב בקריה עם שר הביטחון גנץ, הרמטכ"ל כוכבי והצמרת הביטחונית.

15:37

תשעה בגירים וקטין נאשמים בהשתתפות בהתפרעויות, תקיפת שוטרים בנסיבות מחמירות ועוד. העבירות התבצעו בהפרות סדר בעיר העתיקה בירושלים. פרקליטות מחוז ירושלים ביקשה לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים

15:30

שוטרי מחוז ת"א החלו להפעיל רחפנים מעל שמי יפו על מנת למנוע הפרות סדר ולביצוע מעקב אחר חשודים בביצוע עבירות אלימות ומסכנות חיים. אתמול נעצר בפעילות מבצעית בשילוב הרחפן המשטרתי תושב יפו בן 21 בחשד להצתת פחי אשפה בעיר. כלי הטיס תיעד בזמן אמת את כיוון בריחת החשוד מהזירה ואת המקום בו הסתתר עד למעצרו.

15:00

תושב הדרום נעצר בחשד כי הקים וניהל קבוצות ברשת, במסגרתן הופצו קריאות למחאות אלימות ולביצוע פעולות תגמול נגד אזרחי ישראל הערבים.

14:40

ראש רע"מ, ח"כ מנסור עבאס, ביקר בלוד ונפגש עם ראש העירייה יאיר רביבו. השניים ערכו סיור ברחבי העיר וביקרו בבתי הכנסת שהוצתו. ח"כ מנסור עבאס: "אסור לפגוע במקומות קדושים ומי שעושה זאת פועל בניגוד לאיסלאם. אין מקום לקבל את זה, כפי שאנו כואבים פגיעה במסגדים שלנו. הקו האדום זה אלימות מכל סוג. חייבים להסתכל קדימה, חייבים להתחיל בשיקום המקומות הקדושים ולשקם את מערכת היחסים".

ראש עיריית לוד, עו"ד יאיר רביבו, עם ח"כ מנסור עבאס בבית כנסת בעיר / צילום: משה אלדן, יח"צ

14:35

5 בדואים אזרחי ישראל נעצרו בחשד שהיו מעורבים בניסיונות לינץ' ברכבים חולפים בכביש 6 באזור לקיה. על פי החשד, החשודים תקפו ארבעה כלי רכב לפני מספר ימים ופצעו אדם באורח קל.

14:15

שורת אזעקות בנתיבות וביישובי עוטף עזה, ביניהם בארי, כפר מימון ותושיה.

14:00

האפיפיור פרנציסקוס התייחס למבצע "מגן החומות" בדרשתו השבועית בוותיקן. לדבריו, הוא עוקב בדאגה אחר המתרחש בישראל וקורא למנהיגים "להפסיק את האלימות".

12:59

גל אזעקות נוסף ביישובים הסמוכים לעזה. בין היתר נשמעה אזעקה בשדרות, בגבים, בניר עם, באיבים, מפלסים ובמכללת ספיר.

12:48

גל אזעקות בשדרות וביישובי עוטף עזה.

12:30

מטחים כבדים לעבר אשדוד, אשקלון, קרית מלאכי והשפלה. שתי רקטות נפלו בנתיבות, אין נפגעי גוף אך שריפה התפשטה באזור.

12:19

אזעקה הופעלה בנתיבות וביישובי עוטף עזה.

11:21

ישיבת הקבינט המדיני-בטחוני החלה.

11:20

לפי משרד הבריאות של חמאס, עד כה נמנו ברצועה 174 הרוגים, מתוכם 47 ילדים ו-29 נשים. בנוסף, ישנם 1,200 פצועים. בישראל מעריכים כי מספר ההרוגים בקרב ארגוני הטרור גדול בהרבה מהדיווח ומגיע לכ-130.

11:09

שב" כ, בשיתוף משטרת ישראל, עצר ביממה האחרונה עשרות חשודים באירועי תקיפה של אזרחים ישראלים שבוצעו ברחבי ישראל.
בכלל זה נחקרים בשב"כ בימים אלו מספר חשודים במעורבות בשני אירועי תקיפה חמורה של אזרחים ישראלים.

1. אירוע בכפר כנא ב-10 במאי במהלכו הותקף אזרח ישראלי שנכנס בשוגג עם רכבו לכפר. התקיפה בוצעה על ידי מתפרעים רבים והאזרח שחולץ אושפז במצב בינוני תוך שרכבו הושחת ונשרף.

2. אירוע תקיפת משפחה ישראלית ב-13 במאי אשר נכנסה עם רכבה לאום אל פחם. רכב המשפחה בו שהו גם 3 ילדים הותקף ובני המשפחה נפצעו. במהלך האירוע אף הוצמד אקדח לראשו של אב המשפחה.

על בסיס מידע מודיעיני וחקירתי בוצעו מעצרים וכבר בשלב זה חלק מהחשודים קושרים עצמם לחשדות החמורים נגדם.

11:00

הקבינט המדיני-ביטחוני יתכנס הבוקר לדיון בהמשך מבצע שומר החומות, הנכנס ליומו השביעי. במקביל, ירי הרקטות התחדש לאחר כמה שעות של שקט, ואזעקות הופעלו בכמה מיישובי עוטף עזה. הבוקר צה"ל המשיך לתקוף אתרי שיגור בצפון הרצועה באמצעות טנקים.

מוקדם יותר היום, צה"ל הודיע כי הפציץ את ביתו של מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר במהלך תקיפות חיל האוויר ברצועה הלילה, כמו גם את ביתו של אחיו של סינוואר, מוחמד, המשמש אחראי לוגיסטיקה וכוח אדם בחמאס. משרד הבריאות הפלסטיני עדכן כי 15 בני אדם נהרגו ויותר מ-45 נפצעו בתקיפות האחרונות, וכי פעולות החילוץ טרם הסתיימו.

10:13

הפלסטינים מדווחים על לפחות 12 הרוגים אזרחים במתקפה ברחוב אל וואחדה בעזה. 4 בתים קרסו. לדבריהם ישנם עוד קבורים מתחת להריסות. לפי דיווחים בתקשורת הערבית, יש סוג של הפסקת אש הומניטרית שיזמו המצרים לצורך חילוץ מההריסות, שם ובעוד מקומות. אין אישור לדברים אבל אכן שקט כבר כמה שעות, משני הצדדים.

08:00

מטח רקטות נורה הלילה למרכז ודרום הארץ. בין הערים בהן נשמעו אזעקות היו תל אביב, באר שבע, ראשון לציון, חולון, ראש העין, אשדוד, יישובים בשומרון, סביבת נתב"ג, ויישובי עוטף עזה. בבת ים, בשכונת פלורנטין בתל אביב ובראשון לציון התגלו רסיסים כתוצאה מיירוט מרבית הרקטות שנורו. הירי בוצע אחרי הפוגה של כמה שעות בשיגורים מרצועת עזה, וכן לאחר שחמאס הודיע כי הירי לעבר תל אביב ומרכז הארץ יתחדש בחצות, ואף הוציא הודעה כי "בהוראת מוחמד דף, תל אביב תחזור לעמוד על רגל אחת". ממד"א נמסר כי עשרה בני אדם נפצעו באורח קל לאחר שנחבלו בדרכם למרחב מוגן בעת הישמע האזעקות.

במהלך הלילה התחדש הירי מהרצועה לעבר באר שבע וסביבתה. חמש רקטות יורטו על ידי כיפת ברזל ושבע נפלו בשטח פתוח. לא דווח עד כה על נפגעים. במקביל, צה"ל תקף יותר ממאה תשתיות טרור של חמאס בח'אן יונס, ביניהן אצטדיון פלסטין, ביתו ומשרדו של מנהיג חמאס, יחיא סנוואר.

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר אמש בהצהרה בקריה כי המבצע לא תם וכי הוא "יימשך ככל שיידרש". הוא הוסיף כי "צפויים לעבור עלינו כמה ימים לא קלים". לגבי תקיפות צה"ל בעזה אמר ראש הממשלה כי "אנחנו עושים הכל כדי לצמצם ככל האפשר את הפגיעה באזרחים וכדי לפגוע ישירות במחבלים".

צה"ל הודיע הבוקר כי הפציץ את ביתו של מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר במהלך תקיפות חיל האוויר ברצועה הלילה. כמו כן, גם ביתו של אחיו של סינוואר, מוחמד, המשמש אחראי לוגיסטיקה וכוח אדם בחמאס.

דובר צה"ל הדי זילברמן הודיע כי יותר ממאה מטוסים של חיל האוויר תקפו כ-150 מטרות, בעיקר בצפון ומרכז הרצועה. במסגרת התקיפה, הפציץ חיל האוויר תשתיות חמאס תת-קרקעיות, בתכנית אותה כינה דובר צה"ל "מטרו שלב ב'", וציין כי תקיפות אלה הן "ההישג הכי משמעותי". בנוסף לכך, הופצצו 45 משגרים לטווח בינוני וארוך.

עוד כתבות

ענף התעופה והתיירות משגשג / צילום: יח''צ

נתקעתם בחו״ל בלי ביטוח? מה אפשר לעשות ואילו כיסויים אסור לפספס

מה ניתן לעשות אם התגלה רק אחרי הנחיתה שאין ביטוח נסיעות לחו"ל, האם אפשר לרכוש ביטוח מחברה מקומית במדינת היעד ואילו ביטוחים מומלץ לעשות? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: Shutterstock

מיסוי, חוזים ו-AI: ההכרעות המשפטיות שיהדהדו גם ב-2026

הפסיקה של העליון שקידשה את הפורמליזם בדיני חוזים, אחרת שהבליטה פרשנות תכליתית, זו ששירטטה את גבולות ה- AI והכללים שהשתנו בנוגע לבעלי שליטה בחברות ציבוריות ● ארבע הכרעות משפטיות מהשנה שחלפה שישפיעו גם ב-2026

ביונסה בהופעה בוויילס. מנהלת פורטפוליו של נכסים סינרגטיים / צילום: Reuters, INSTARimages.com

על המודל העסקי של ביונסה: המוזיקה כמצע להקמת אימפריה

ביונסה הצטרפה השבוע לרשימת המוזיקאים המיליארדרים ● באופן מפתיע, רק חלק קטן מההון שלה בפועל מהעיסוק במוזיקה ● כמו רבים היא למדה: בעולם החדש מוזיקה היא כלי שיווקי, לא מוצר כלכלי בפני עצמו

מהי מילת השנה באנגלית שבחר מילון אוקספורד ל־2025? / צילום: Shutterstock

מהי מילת השנה באנגלית שבחר מילון אוקספורד ל־2025?

מהי עיר הבירה של סומלילנד, איך קוראים למותג הגלידות שהשיק בחודש שעבר הכדורסלן דני אבדיה, ומי ניסה לפייס את שכניו בפאלו אלטו באמצעות אוזניות חוסמות רעשים? ● הטריוויה השבועית

צבאות נאט''ו מרחיבים את הגיוס / עיצוב: אלישע נדב

צבאות אירופה מרחיבים את הגיוס: האם האזרחים יסכימו להילחם למען המולדת?

אחרי עשורים של שלווה מדינות אירופה משנות סדרי עדיפויות - ומסיטות תקציבים לעסקאות נשק ● אלא שבזמן שמחסני החירום מתמלאים, נחשפת החוליה החסרה: לוחמים ● בשנה הקרובה ייכנסו לתוקף תוכניות גיוס, והן יידרשו לשאלה הקשה: האם אזרחיהן מוכנים לשלם מחיר אישי בשדה הקרב? ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

''הלוטוס הלבן'' של HBO / צילום: באדיבות YES ו-סטינג+

לא מתחשבים ביוקר המחיה: HBO נכנסת לישראל, והמחירים עולים

המהלך של HBO מייצר לא מעט חששות בשוק ● כמה שווה המכונית שקיבל השבוע ערן זהבי? ● יו"ר מליסרון רכש שתי יצירות וידאו ארט תמורת כ-40 אלף דולר ● רשת מלונות פתאל יוצאת במהלך לחיילי וחיילות המילואים ● וזה העו"ד שמצטרף כשותף לפירמת עורכי הדין גורניצקי GNY ● אירועים ומינויים

יוסי אבו, מנכ''ל ניו-מד אנרג'י / צילום: כדיה לוי

רשות המסים נגד ענקית הגז הישראלית: שלמו עוד 198 מיליון דולר

חברת הגז הישראלית ניו-מד אנרג'י, השותפה הגדולה ביותר במאגר לוויתן, נדרשת לשלם תוספת מס בשיעור כ-198 מיליון דולר לשנות המס 2019-2020 ● רשות המסים קבעה כי ההכנסה החייבת של החברה גבוה במאות מיליוני דולרים מההכנסות עליהן דיווחה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

אחרי יום תנודתי: וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת

יום המסחר הראשון של 2026 בוול סטריט התאפיין בתנודתיות, כאשר מניות טכנולוגיה ובמיוחד שבבים תמכו בשווקים, אך המדדים הרחבים נסוגו מהשיאים שלהם ● פוטסי חצה היום לראשונה את רף 10,000 הנקודות ● טסלה דיווחה על ירידה של 16% במסירות רכבים חשמליים ברבעון הרביעי של 2026

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

המדינה לבג"ץ: אין עילה להתערבות בהחלטה להרחיב את הפטור ממע"מ על יבוא אישי

לאחר עתירת איגוד לשכות המסחר נגד העלאת תקרת הפטור ממע"מ על יבוא אישי, המדינה משיבה לבג"ץ וטוענת כי אין לו סמכות להתערב בחקיקה מסוג זה ● בין היתר נכתב כי שר האוצר סמוטריץ' "בחן מגוון של שיקולים מקצועיים" בטרם קיבל את ההחלטה

איתי יצחקי / צילום: הגר בדר

את החברה הראשונה הוא מכר לטדי שגיא ב־50 מיליון דולר. עכשיו הוא בדרך לאקזיט השני

"במהירות של השוק אני לא בטוח שהייתה לנו ברירה אחרת מאשר להימכר ל-Zendesk. יש להם 120 אלף לקוחות. הם יכולים להנגיש את הטכנולוגיה שלנו בקצב שייקח לנו שנים להגיע אליו" ● שיחה קצרה עם איתי יצחקי, מייסד-שותף ומנכ"ל Unleash, פלטפורמת חיפוש ארגונית מבוססת AI

דירה למכירה. כבר לא סמל סטטוס / צילום: תמר מצפי

כבר לא רוצים דירה: שיעור משקיעי הנדל"ן הגיע בחודש שעבר לשפל היסטורי

לא מעט מומחים ניסו להסביר את המספרים העגומים בשוק הדיור - שרוכשי הדירות מחכים לסיום המלחמה, לחזרת החטופים, להורדת הריבית - אבל כל אלה קרו, והמכירות עדיין ברצפה ● השאלה הגדולה איננה מתי הריבית תרד, אלא מתי יחזור האמון בשוק הזה

מנות קוויאר  ב–Ocean Star / צילום: שני הלוי

באזור התעשייה הזה יש מעדנייה עם אוצר שעולים אליו לרגל מכל הארץ

סדנת קרמיקה עם תוצרים מינימליסטיים, משתלת סחלבים נדירים, ממלכת סבונים טבעיים ופנינה קולינרית שמציעה תפריט מעשרה סוגי קוויאר ● כך תעבירו יום בעמק חפר

מכרה הזהב פואבלו וייחו של תאגיד בריק גולד. לחברות הגדולות יש גישה למימון זול יותר / צילום: Reuters, Ricardo Rojas

אחת משיטות הזיוף העתיקות בהיסטוריה משתכללת ומאיימת על ההשקעה הלוהטת

זהב פיזי הוא נכס פופולרי בקרב משקיעים המבקשים להגן על עצמם מסיכונים מערכתיים, כולל ממשלתיים וטכנולוגיים ● מניות החברות שכורות זהב סובלות היסטורית מתנודות חריפות, אך בעת שוק שורי במתכת הזו הן מייצרות הזדמנויות חריגות ● כתבה שנייה בסדרה

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה פתחה את השנה בעליות; ת"א 125 עלה ב-1.9%, מדד הבנקים ב-3.6%

מדד ת"א 35 עלה בכ־1.8%, ת"א 90 ב-2.4% וקבע שיא ● בכירים בנייקי שרכשו מניות הקפיצו את מניית ריטיילורס ● פרטנר וניו-מד אנרג'י נדרשות לשלם תוספת מס במאות אלפי שקלים ● נקסט ויז'ן זינקה לאחר שדיווחה על הזמנה חדשה בגובה של כ-22 מיליון דולר ● היום לא יתקיים מסחר בשווקים בחו"ל, בשל ציון השנה האזרחית החדשה

בודקים את המיתוס. האירופאים שגילו את אמריקה לפני קולומבוס / צילום: ציור: רידולפו גירלנדיו

האירופאים שגילו את אמריקה לפני קולומבוס

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: הספן זכה ליום חג על שמו בארה"ב, למרות שלא הגיע מעולם לשטחה הצפוני של היבשת

מכוניות סיניות נפרקות ממכולות בנמל המפרץ / צילום: יח''צ

לקראת ביקורו של מאסק? המהלכים החדשים של משרד התחבורה

המעבר לשוק "סיני" שינה את מתווה היבוא הימי של כלי רכב לישראל ● הובלת רכב במכולות מזנקת ונמלי חיפה והמפרץ רושמים גידול משמעותי בפריקה ● והאם הביקור של מאסק יקדם רכב אוטונומי בישראל? ● השבוע בענף הרכב

דיפאל S05 חשמלית / צילום: יח''צ

הקרוס-אובר שמציג ממדים רחבים במחיר של 150 אלף שקל

לקרוס־אובר החשמלי החדש מבית שנגאן הסינית יש ממדים של רכב עם מיצוב ותמחור הרבה יותר גבוהים ● הוא מרווח, זריז ומאובזר היטב בגרסה הבכירה - אבל יש בפלח מכוניות עם התנהגות כביש יותר מלוטשת

בכמה נמכרה דירת 4 חדרים במגדל העמק / צילום: אנגלו סכסון מגדל העמק

קריית טבעון עולה על רדאר המשקיעים? בכמה נמכרה דירת 4 חדרים במגדל העמק

דירת 4 חדרים במגדל העמק בשטח של 115 מ"ר עם מרפסת, נמכרה תמורת 1.59 מיליון שקל ● המוכרים זכו בדירה במסגרת תוכנית "מחיר למשתכן", ורכשו אותה תמורת 930 אלף שקל ● "הדירה נמכרה על רקע העניין הגובר באזור, בעקבות הכרזה על הקמת הקמפוס של אנבידיה" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

פיטורי בינה מלאכותית וגיוסי עובדים / צילום: Shutterstock

"פיטורי בינה מלאכותית הם עובדה מוגמרת, אבל אף אחד לא כותב על גיוסי העובדים"

ניטין מיטל, סמכות הבינה המלאכותית של דלויט, מסביר מדוע גל הפיטורים בענף הייעוץ והטכנולוגיה יוצר אשליה של משבר, איך ה־AI דווקא מגדילה תעסוקה בתחומים אחרים, ולמה הדיון האמיתי צריך לעבור משאלת הקיצוצים לשאלת הכישורים והצמיחה ● הוא משוכנע שישראל לא פספסה את המהפכה, אך מזהיר: "קשה לסטארט־אפים לגדול פה"

OnePlus 15 / צילום: יח''צ

המכשיר שמביס את האייפון באחד המאפיינים הכי חשובים

סמארטפון הדגל הסיני החדש, OnePlus 15, מביא בשורה ענקית בסוללה שמחזיקה מעמד לפחות יום וחצי ומציג ביצועים טובים ● לעומת זאת, מערך הצילום לא מתחרה בענקיות השוק