גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מטחים לאשדוד ועוטף עזה; נתניהו על המבצע: זה עוד ייקח זמן

הירי לדרום נמשך: חמאס ניסה לשגר רקטות לעבר אסדת תמר והחטיא את המטרה ● 6 פצועים בפיגוע דריסה בשייח' גראח במזרח ירושלים • חיל הים השמיד צוללות אוטונומיות של חמאס ● דיווחים על פגיעות ישירות במספר מוקדים, בשלב זה לא ידוע על נפגעי גוף ● הפסקת אש כלל לא עלתה על הפרק במהלך דיון הקבינט

בית כנסת באשקלון שנפגע מרקטה בצהריים / צילום: Associated Press, Tsafrir Abayov
בית כנסת באשקלון שנפגע מרקטה בצהריים / צילום: Associated Press, Tsafrir Abayov

21:09

מטחים לאשדוד, אשקלון ועוטף עזה.

19:19

השיגורים מרצועת עזה התחדשו ומטחים כבדים נורו הערב לעבר יישובי הדרום ועוטף עזה, ערב חג השבועות. רקטות פגעו ישירות בבית כנסת ובכלי רכב באשקלון, כמו גם כן בבית שנמצא בבנייה באשדוד ובשטח פתוח בשכונת מגורים בבאר שבע. בשלב זה, לא דווח על נפגעים מלבד כמה נפגעי חרדה. ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס להמשך מבצע "שומר החומות" ואמר כי "הוא עוד ייקח זמן".

18:30

תושב אשדוד כבן 20 שניהל את קבוצת הטלגרם "צבא אזרחים תגובת הימין" נעצר בחשד לעבירות של הסתה לאלימות ותמיכה בארגון טרור (כהנא חי) וקשירת קשר לביצוע פשע. החשד העיקרי הקבוצה שימשה לארגון פעולות נקם בערבים, לרבות בת ים.

18:28

הפרקליטות הגישה בכל המחוזות 61 כתבי אישום נגד 106 נאשמים, חלקם קטינים, בגין עבירות שונות ובהן תקיפת שוטרים בנסיבות מחמירות, סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה, השתתפות בהתפרעויות, יידוי אבנים, התנהגות פרועה במקום ציבורי, הצתה, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ועוד.

היום הוגשו 46 כתבי אישום נגד 54 נאשמים לפי הפירוט שלהלן:

מחוז חיפה - 15 כתבי אישום הוגשו נגד 16 נאשמים.
‏מחוז צפון - 4 כתבי אישום הוגשו נגד 10 נאשמים.
‏מחוז מרכז - 4 כתבי אישום הוגשו נגד 4 נאשמים.
‏מחוז ירושלים - 9 כתבי אישום הוגשו נגד 9 נאשמים.
‏מחוז דרום - 14 כתבי אישום נגד 25 נאשמים בגירים וקטינים.

כתבי האישום כוללים בין היתר עבירות התפרעות ותקיפת שוטרים. יחד עם כתבי האישום, הוגשו בקשות לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים.

‏המעשים שבכתבי האישום אירעו במסגרת גל של הפרות סדר והתפרעויות אלימות ברחבי הארץ, על רקע לאומני-גזעני, שכלל תקיפות כלפי כוחות המשטרה והביטחון.

18:18

מטח כבד בדקות האחרונות לעבר עוטף עזה, אשקלון ואשדוד.

בית הכנסת באשקלון שנפגע היום מרקטה / צילום: Reuters, BAZ RATNER

17:25

בפיגוע הדריסה בשייח' ג'ראח בירושלים, היו השוטרים במחסום משטרתי בשכונה כשלפתע הגיח לעברם רכב שדרס אותם. 4 שוטרים נפצעו, 2 במצב בינוני עד קשה. בין הפצועים בתקרית, שוטר שנורה בטעות על ידי חברו בעת הירי אל הנהג ונפצע בירך באופן בינוני. לוחמי מגב שהיו באזור ירו לעבר המפגע ונטרלו אותו. המחבל נהרג.

17:20

החלה ישיבת מועצת הביטחון של האו"ם על הנעשה אצלנו. בתחילת הישיבה קרא מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטיירש להפסקת אש לאלתר.

17:18

חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח שערי צדק והדסה הר הצופים 6 פצועים שנפגעו באירוע הדריסה, בהם 2 במצב קל עד בינוני ו- 4 קל. 

17:10

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון בני גנץ והרמטכ"ל אביב כוכבי נשאו הצהרה משותפת בקריה. לדברי נתניהו, ישראל זוכה לתמיכה בינלאומית נרחבת: "תודה לנשיא ארצות הברית ביידן ולמדינות אחרות שעשו צעדי סולידריות כמו הנפת דגלי ישראל על בנייני ממשל. יש סיבה לתמיכה, שכן הם מבינים שחמאס בהתקפה נפשעת מנסה להרוג אזרחים חפים מפשע". 

גנץ התייחס להתפתחויות מכיוון לבנון וסוריה ואמר כי "עינינו פקוחות לכלל הגזרות וניתן מענה מקצועי לכל מי שינסה לבחון אותנו". 

17:04

פיגוע דריסה בשייח' ג'ראח בירושלים. הדורס נורה, במקום ישנם שישה פצועים, ביניהם שוטרות.

17:00

‏חיל הים השמיד בימים האחרונים צוללות קטנות מתאבדות שחמאס הצליח לייצר בשנים האחרונות. מדובר בצוללות אוטונומיות מופעלות מרחוק, מונחות GPS, חמושות ב-50 ק"ג חומר נפץ, המיועדות להתפוצץ על כלי שיט אחרים. חמאס תכנן להשתמש בהן לפגיעה באסדת הגז תמר, וזו אחת מהסיבות לעצירת הפעילות בה בשבוע שעבר. לפי מידע שבידי ישראל, כמה מהצוללות עדיין קיימות. 

16:45

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון בני גנץ והרמטכ"ל אביב כוכבי ימסרו ב-17:05 הצהרות משותפות מהקריה בתל אביב.

16:40

חמאס ניסה לשגר רקטות לעבר אסדת תמר והחטיא את המטרה. אספקת הגז מהאסדה הופסקה לפני מספר ימים והיא מוגנת על ידי כיפת ברזל.

16:20

דיווחים על פגיעה ישירה ברכב ובבית באשקלון. אין נפגעים בגוף. 

16:17

אזעקות נוספות בבאר שבע. דיווחים על מספר נפילות בשטחים פתוחים. נכון לשעה זו לא ידוע על נפגעים.

16:12

הירי לדרום נמשך: אזעקות בבאר שבע, בעומר ובתל שבע.
דיווח ראשוני על פגיעה ישירה באשדוד, עדיין לא ידוע על נפגעים. 

זירת הנפילה באשדוד / צילום: דוברות מד"א

16:00

אזעקות נשמעות ברחבי אשקלון, אשדוד, באר שבע ויישובים נוספים בדרום. ישנו דיווח ראשוני על פגיעה ישירה באשקלון. בשלב זה לא ידוע על נפגעים.

15:57

19 בני אדם נפצעו היום באורח קל לאחר שנפגעו בדרך למרחב מוגן. בנוסף, צוותי מד"א טיפלו בתשעה נפגעי חרדה.
מתחילת מבצע "שומר החומות" טופלו על-ידי צוותי מד"א ברחבי הארץ 294 נפגעים, מתוכם נקבע מותם של 10. 101 פצועים מרסיסים, הדף ושברי זכוכיות, טופלו ברחבי הארץ, בהם 6 במצב קשה, 11 במצב בינוני ו-84 במצב קל. 183 פצועים נחבלו בדרכם למרחב מוגן, בהם 1 במצב קשה, 5 בינוני ו-177 קל.

15:45

רקטות נורו לעבר יישובים במועצה אזורית שער הנגב ובמועצה אזורית אשכול. אותרה פגיעה ישירה במבנה באחד מיישובי שער הנגב. אין נפגעים, נגרם נזק לרכוש.

15:40

הדיון בקבינט המדיני-ביטחוני הסתיים בתום ארבע שעות. השרים עודכנו אודות התוצאות עד כה, והחליטו שהמבצע הצבאי בעזה יימשך. הפסקת אש כלל לא עלתה על הפרק.

בשעה הקרובה צפוי ראש הממשלה נתניהו לקיים הערכת מצב בקריה עם שר הביטחון גנץ, הרמטכ"ל כוכבי והצמרת הביטחונית.

15:37

תשעה בגירים וקטין נאשמים בהשתתפות בהתפרעויות, תקיפת שוטרים בנסיבות מחמירות ועוד. העבירות התבצעו בהפרות סדר בעיר העתיקה בירושלים. פרקליטות מחוז ירושלים ביקשה לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים

15:30

שוטרי מחוז ת"א החלו להפעיל רחפנים מעל שמי יפו על מנת למנוע הפרות סדר ולביצוע מעקב אחר חשודים בביצוע עבירות אלימות ומסכנות חיים. אתמול נעצר בפעילות מבצעית בשילוב הרחפן המשטרתי תושב יפו בן 21 בחשד להצתת פחי אשפה בעיר. כלי הטיס תיעד בזמן אמת את כיוון בריחת החשוד מהזירה ואת המקום בו הסתתר עד למעצרו.

15:00

תושב הדרום נעצר בחשד כי הקים וניהל קבוצות ברשת, במסגרתן הופצו קריאות למחאות אלימות ולביצוע פעולות תגמול נגד אזרחי ישראל הערבים. 

14:40

ראש רע"מ, ח"כ מנסור עבאס, ביקר בלוד ונפגש עם ראש העירייה יאיר רביבו. השניים ערכו סיור ברחבי העיר וביקרו בבתי הכנסת שהוצתו. ח"כ מנסור עבאס: "אסור לפגוע במקומות קדושים ומי שעושה זאת פועל בניגוד לאיסלאם. אין מקום לקבל את זה, כפי שאנו כואבים פגיעה במסגדים שלנו. הקו האדום זה אלימות מכל סוג. חייבים להסתכל קדימה, חייבים להתחיל בשיקום המקומות הקדושים ולשקם את מערכת היחסים".

ראש עיריית לוד, עו"ד יאיר רביבו, עם ח"כ מנסור עבאס בבית כנסת בעיר / צילום: משה אלדן, יח"צ

14:35

5 בדואים אזרחי ישראל נעצרו בחשד שהיו מעורבים בניסיונות לינץ' ברכבים חולפים בכביש 6 באזור לקיה. על פי החשד, החשודים תקפו ארבעה כלי רכב לפני מספר ימים ופצעו אדם באורח קל. 

14:15

שורת אזעקות בנתיבות וביישובי עוטף עזה, ביניהם בארי, כפר מימון ותושיה. 

14:00

האפיפיור פרנציסקוס התייחס למבצע "מגן החומות" בדרשתו השבועית בוותיקן. לדבריו, הוא עוקב בדאגה אחר המתרחש בישראל וקורא למנהיגים "להפסיק את האלימות". 

12:59

גל אזעקות נוסף ביישובים הסמוכים לעזה. בין היתר נשמעה אזעקה בשדרות, בגבים, בניר עם, באיבים, מפלסים ובמכללת ספיר.

12:48

גל אזעקות בשדרות וביישובי עוטף עזה.

12:30 

מטחים כבדים לעבר אשדוד, אשקלון, קרית מלאכי והשפלה. שתי רקטות נפלו בנתיבות, אין נפגעי גוף אך שריפה התפשטה באזור.

12:19

אזעקה הופעלה בנתיבות וביישובי עוטף עזה. 

11:21

ישיבת הקבינט המדיני-בטחוני החלה.

11:20

לפי משרד הבריאות של חמאס, עד כה נמנו ברצועה 174 הרוגים, מתוכם 47 ילדים ו-29 נשים. בנוסף, ישנם 1,200 פצועים. בישראל מעריכים כי מספר ההרוגים בקרב ארגוני הטרור גדול בהרבה מהדיווח ומגיע לכ-130.

11:09

שב" כ, בשיתוף משטרת ישראל, עצר ביממה האחרונה עשרות חשודים באירועי תקיפה של אזרחים ישראלים שבוצעו ברחבי ישראל.
בכלל זה נחקרים בשב"כ בימים אלו מספר חשודים במעורבות בשני אירועי תקיפה חמורה של אזרחים ישראלים.

1. אירוע בכפר כנא ב-10 במאי במהלכו הותקף אזרח ישראלי שנכנס בשוגג עם רכבו לכפר. התקיפה בוצעה על ידי מתפרעים רבים והאזרח שחולץ אושפז במצב בינוני תוך שרכבו הושחת ונשרף.

2. אירוע תקיפת משפחה ישראלית ב-13 במאי אשר נכנסה עם רכבה לאום אל פחם. רכב המשפחה בו שהו גם 3 ילדים הותקף ובני המשפחה נפצעו. במהלך האירוע אף הוצמד אקדח לראשו של אב המשפחה.

על בסיס מידע מודיעיני וחקירתי בוצעו מעצרים וכבר בשלב זה חלק מהחשודים קושרים עצמם לחשדות החמורים נגדם.

11:00

הקבינט המדיני-ביטחוני יתכנס הבוקר לדיון בהמשך מבצע שומר החומות, הנכנס ליומו השביעי. במקביל, ירי הרקטות התחדש לאחר כמה שעות של שקט, ואזעקות הופעלו בכמה מיישובי עוטף עזה. הבוקר צה"ל המשיך לתקוף אתרי שיגור בצפון הרצועה באמצעות טנקים.

מוקדם יותר היום, צה"ל הודיע כי הפציץ את ביתו של מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר במהלך תקיפות חיל האוויר ברצועה הלילה, כמו גם את ביתו של אחיו של סינוואר, מוחמד, המשמש אחראי לוגיסטיקה וכוח אדם בחמאס. משרד הבריאות הפלסטיני עדכן כי 15 בני אדם נהרגו ויותר מ-45 נפצעו בתקיפות האחרונות, וכי פעולות החילוץ טרם הסתיימו. 

10:13

הפלסטינים מדווחים על לפחות 12 הרוגים אזרחים במתקפה ברחוב אל וואחדה בעזה. 4 בתים קרסו. לדבריהם ישנם עוד קבורים מתחת להריסות. לפי דיווחים בתקשורת הערבית, יש סוג של הפסקת אש הומניטרית שיזמו המצרים לצורך חילוץ מההריסות, שם ובעוד מקומות. אין אישור לדברים אבל אכן שקט כבר כמה שעות, משני הצדדים.

08:00

מטח רקטות נורה הלילה למרכז ודרום הארץ. בין הערים בהן נשמעו אזעקות היו תל אביב, באר שבע, ראשון לציון, חולון, ראש העין, אשדוד, יישובים בשומרון, סביבת נתב"ג, ויישובי עוטף עזה. בבת ים, בשכונת פלורנטין בתל אביב ובראשון לציון התגלו רסיסים כתוצאה מיירוט מרבית הרקטות שנורו. הירי בוצע אחרי הפוגה של כמה שעות בשיגורים מרצועת עזה, וכן לאחר שחמאס הודיע כי הירי לעבר תל אביב ומרכז הארץ יתחדש בחצות, ואף הוציא הודעה כי "בהוראת מוחמד דף, תל אביב תחזור לעמוד על רגל אחת". ממד"א נמסר כי עשרה בני אדם נפצעו באורח קל לאחר שנחבלו בדרכם למרחב מוגן בעת הישמע האזעקות.

במהלך הלילה התחדש הירי מהרצועה לעבר באר שבע וסביבתה. חמש רקטות יורטו על ידי כיפת ברזל ושבע נפלו בשטח פתוח. לא דווח עד כה על נפגעים. במקביל, צה"ל תקף יותר ממאה תשתיות טרור של חמאס בח'אן יונס, ביניהן אצטדיון פלסטין, ביתו ומשרדו של מנהיג חמאס, יחיא סנוואר.

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר אמש בהצהרה בקריה כי המבצע לא תם וכי הוא "יימשך ככל שיידרש". הוא הוסיף כי "צפויים לעבור עלינו כמה ימים לא קלים". לגבי תקיפות צה"ל בעזה אמר ראש הממשלה כי "אנחנו עושים הכל כדי לצמצם ככל האפשר את הפגיעה באזרחים וכדי לפגוע ישירות במחבלים". 

 צה"ל הודיע הבוקר כי הפציץ את ביתו של מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר במהלך תקיפות חיל האוויר ברצועה הלילה. כמו כן, גם ביתו של אחיו של סינוואר, מוחמד, המשמש אחראי לוגיסטיקה וכוח אדם בחמאס.

דובר צה"ל הדי זילברמן הודיע כי יותר ממאה מטוסים של חיל האוויר תקפו כ-150 מטרות, בעיקר בצפון ומרכז הרצועה. במסגרת התקיפה, הפציץ חיל האוויר תשתיות חמאס תת-קרקעיות, בתכנית אותה כינה דובר צה"ל "מטרו שלב ב'", וציין כי תקיפות אלה הן "ההישג הכי משמעותי". בנוסף לכך, הופצצו 45 משגרים לטווח בינוני וארוך. 

עוד כתבות

האירוע שקיימה ניקוסיה עם סטארט-אפ ניישן סנטרל / צילום: Startup Nation Central

אחת הידידות הקרובות של ישראל שואפת להעמיק עוד יותר את הקשרים

קפריסין קיימה יחד עם סטארט-אפ ניישן סנטרל את אירוע Tech Horizons of the Mediterranean ● מאות מנהלי ועובדי פלאפון ו-yes לקחו חלק בשבוע מעורבות חברתית ● התערוכה שמוצגת במודיעין בהשתתפות אמנים מכל אירופה ● וזה המנכ"ל החדש של אקוואריוס ● אירועים ומינויים

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילום מסך יוטיוב

ענף הפיננסים משתלט על הפסקת הפרסומות: דיסקונט הזכורה ביותר, ביטוח 9 האהובה

הפרסומת של דיסקונט היא הזכורה ביותר זה השבוע השלישי, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה● ביטוח 9 מחזירים לאוויר פרסומת ישנה לרגל סוף השנה ● וחברת התקשורת פרטנר מתברגת גבוה כבר בשבוע הראשון באוויר

רונן שור, מנכ''ל אקסל סולושנס

אקסל רוכשת שתי חברות בתחום הביטחוני ב-90 מיליון שקל

לגלובס נודע כי חברת התקשורת מייצרת רגל נוספת בעולם הביטחוני, עם רכישת סטראלייט ואחותה נקסטוויב, של שני יזמים-מהנדסים: רמי בל-עש ואודי פרידמן ● המערכות שלהן רלוונטיות לתחום הלוהט של השנה – כטב"מים ● עפ"י הערכות, החברות רווחיות ומייצרות רווח של כ-18 מיליון שקל בשנה

גם זה קרה פה / צילום: איל יצהר

משבר השמאים הוכיח שוב שדחיינות היא שם המשחק

דחיינות היא עדיין שיטת עבודה ● רוכבי האופניים ניצחו את החזית האנטי-ישראלית ● ומתברר שאנחנו כן יכולים לנצל דאטה לטובתנו ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

גליל מדיקל בפארק ההייטק יקנעם / צילום: גיל ארבל

מפעל גליל מדיקל ביקנעם ייסגר, ופעילותו תועבר לאירלנד

בעלת השליטה בוסטון סיינטיפיק החליטה להעביר את הפעילות של מפעל גליל מדיקל לאירלנד, במעבר הדרגתי שיושלם ב-2028 ● עפ"י הערכות, במפעל מועסקים כ-100 עובדים

עומרי כספי / צילום: Ilya Melnikov

עולה ליגה: עומרי כספי גייס 100 מיליון דולר לקרן ההון סיכון שלו

משקיע ההון סיכון וכוכב הכדורסל לשעבר גייס 100 מיליון דולר נוספים לקרן ההון סיכון, סוויש קפיטל ● הקרן החדשה תאפשר לסוויש להמשיך ולשמור על החזקותיה גם בשלבי גיוס מאוחרים יותר לחברות ● ויש לו גם מסר מעודד: "המשקיעים שלנו מאוד אופטימיים לגבי ישראל"

אילוסטרציה: shutterstock

אלי לילי פרסמה את תוצאות הניסוי הטובות ביותר של תרופת הרזיה עד היום

למרות שהשקה עדיין לא באופק, הנתונים מהניסוי הקליני המוצלח מציבים את אלי לילי בעמדת זינוק מול המתחרות בתחום ההרזיה ● בממוצע, המטופלים איבדו כשליש ממשקל גופם, וחלקם אף הפסיקו את הטיפול עקב ירידה מוגזמת במשקל

קובי אלכסנדר / איור: גיל ג'יבלי

הסבלנות השתלמה: קובי אלכסנדר מממש רווח גדול באי.בי.אי

קובי אלכסנדר מכר אתמול 240 אלף ממניות בית ההשקעות אי.בי.אי, בסכום כולל של 66 מיליון שקל ● מניית בית ההשקעות זינקה ב-450% בתוך חמש שנים ● לאחר המימוש ממשיך להחזיק אלכסנדר ב-15.8% ממניות אי.בי.אי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שיאים חדשים בוול סטריט; אורקל צללה וגררה את אנבידיה ואלפאבית לירידות

נאסד"ק ירד ב-0.3% ● אורקל נפלה בכ-10% לאחר האכזבה מהדוח הרבעוני ● דיסני תשקיע מיליארד דולר ב-OpenAI ● הפד הוריד את ריבית ארה"ב כצפוי, אך אותת כי לא צפויות הורדות נוספות בקרוב ● מספר המובטלים בארה״ב עלה בשיעור הגבוה ביותר מאז פרוץ הקורונה ● ירידות במטבעות הקריפטו, הביטקוין בכ-90,000 דולר ● נעילה חיובית באירופה

משתתפי המפגש, מימין: יאיר לפידות, מבעלי ילין לפידות, מורן סיטון, מנכ''ל ארבע עונות, גילעד אלטשולר מבעלי אלטשולר שחם, אילן רביב מנכ''ל מיטב ודייב לובצקי, מנכ''ל ומבעלי אי.בי.אי / צילום: יח''צ

"זה לא הזמן להגדיל את רכיב המניות": התחזיות והטיפים של מנהלי בתי ההשקעות הגדולים

יאיר לפידות טוען כי "צריך לראות את השנתיים־שלוש האחרונות כחריגות, ביחס למה שאפשר לצפות מהבורסה לאורך זמן" ● באירוע שיזמה חברת ארבע עונות טען מנכ"ל מיטב אילן רביב כי הוא "נשאר עם המדדים המקומיים, למרות ה'מוב' הפנטסטי שעשו", בעוד גילעד אלטשולר מעדיף בטווח הארוך את נאסד"ק ● וגם: באילו סקטורים המליצו הבכירים להתמקד, והמחלוקת על ההשקעה במדד S&P 500

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: לע''מ

בנק ישראל נגד חוק הגיוס: "לוקה בחסר ולא יביא לגיוס החרדים הנדרש"

הבנק המרכזי מזהיר כי הנוסח הנוכחי של חוק הגיוס "לוקה בחסר", וזאת משום שהיעדים שקבעה הצעת החוק הם נמוכים, והתמריצים הכלכליים בעלי אפקטיביות נמוכה ● "העברת החוק במתכונתו הנוכחית עלולה לא להביא לשינוי משמעותי בהיקף הגיוס, ובכך לשמר את הנטל הכלכלי האישי והמשקי הנובע מהשימוש הנרחב באנשי מילואים"

נשיא איראן לשעבר אברהים ראיסי ונשיא ונצואלה ניקולס מדורו במעמד החתימה על הסכם שיתוף הפעולה בין המדינות, 2022 / צילום: ap, Vahid Salemi

ישראל מרוצה: תקיפות ארה"ב בוונצואלה עשויות לפגוע בפעילות איראן וחיזבאללה

התקיפות האמריקאיות נגד קרטלים בוונצואלה מכוונות לנטרול אימפריית הסמים של איראן וחיזבאללה במדינה ● משטר מדורו נשען על סיוע ביטחוני וכלכלי מאיראן והסחר בסמים מממן את חיזבאללה ● עבור ישראל, הגברת לחץ על המדינה היא דרך להפחתת האיומים של ציר הרשע

אסדת קידוח ''תמר'' / צילום: אלבטרוס

מחיר החשמל ייקבע בלונדון: חברת החשמל יוצאת להליך בוררות נגד מאגר תמר

חברת החשמל הגישה את המסמכים הרשמיים לפתיחת הליך בוררות בלונדון ● תהליך הבוררות, שנקבע מראש בהסכם בין הצדדים, יעלה מיליוני שקלים, והבורר יוכל להכריע אם להעלות או להוריד את מחיר הגז בעד 10%

ניר ברקת ובצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

השר ברקת נגד החלטת השר סמוטריץ' להכפיל את הפטור ממע"מ: "לא נערכה בחינה כלכלית. יפגע בצמיחה"

שר הכלכלה טוען במכתב ששלח הערב לשר האוצר שהכפלת תקרת הפטור ממע"מ על יבוא אישי אינה מבוססת נתונים ועלולה לפגוע בעסקים קטנים ובצמיחה של המשק ● בין החלופות שהוא מונה: הפחתת מע"מ על חשמל ומים או קביעת מע"מ דיפרנציאלי על ירקות ופירות

טסלה, אקספנג וטויוטה. ''דגמי בסיס'' מוזלים / צילום: יח''צ

הדגמים המוזלים של טסלה והחשמלית החדשה של טויוטה מגיעים לישראל. כמה הם יעלו?

יצרניות הרכב החשמלי החלו להשיק "דגמי בסיס" חדשים ומוזלים שפונים לקהל יעד רחב יותר ● חברת טלקאר החלה לשווק את הטנדר החשמלי החדש של חברת KMG ● "שגריר" מכניסה לישראל מסחריות חשמליות ● ומותג הרכב השלישי במספר בישראל של קבוצת צ'רי הסינית הושק רשמית ● השבוע בענף הרכב

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

בונים בית פרטי? מהיום אתם חייבים לבנות מערכת סולארית על הגג

השבוע נכנסה לתוקף חובת התקנה של גגות סולאריים על בתים פרטיים ועל חלק מהמגדלים ● כמה זה יעלה, מה תרוויח המדינה ומה ירוויחו בעלי הגגות? ● גלובס עושה סדר

המאמצים לא הניבו את התוצאות המקוות. מנהיגי אירופה באחת משיחותיהם עם נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

השבוע שבו ארה"ב לא רק נטשה את אירופה, אלא פנתה נגדה

מסמך מדיניות חדש שפרסמה ארה"ב מכריז כי אירופה "בדרך להכחדה תרבותית" בשל הגירה מוסלמית וכי על וושינגטון לעודד מפלגות ימין ● אחרי שנה של חנופה, אירופה הופתעה לגלות השבוע כי טראמפ רק מגביר את ההתקפות עליה. הקרמלין, מצידו, מברך על המסמך האמריקאי

אזור המשרדים של בני ברק. מה קורה ליתרון התחרותי במציאות? / צילום: Shutterstock

30 קומות שוממות מתוך 40: מגדלי המשרדים החדשים מוכנים, אבל השוכרים לא באים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● למרות הסטנדרט הגבוה והנגישות התחבורתית, שיעורי התפוסה בערים שמחוץ לתל אביב בירידה ● הנסיעות הארוכות, האווירה אינה מושכת צעירים וההיצע הגדול מרחיקים את השוכרים

מנה ב''לונל'' / צילום: דוד מויאל

כך הפך שיפוד טוסיקים לסמל ההצלחה הקולינרית של פלורנטין

שלוש מסעדות שכדאי להכיר ברביעיית פלורנטין ● "לונל" מביאה לשכונה ביסטרו שף צרפתי-תימני עם פרשנויות יצירתיות למנות מהמטבח של סבתא ● "סיח" מציעה שיפודייה מודרנית שמבוססת על ליקוט, התססות ונתחים לא שגרתיים ● "מפגש שאבי" הוא פופ-אפ של טבחית-נוודת שמגישה אוכל מסורתי ואינטימי בסטייל מקומי

הנפקת אאוטבריין בנאסד''ק / צילום: נועם גלאי

סוף השנה בהייטק הפעם אגרסיבי במיוחד: כ-2,000 מפוטרים בחודש

חברות ההייטק מנצלות את סוף השנה להתייעלות, והפעם המגמה חריפה במיוחד ● בין המפטרים סטארט-אפים, חדי-קרן וחברות ותיקות כמו מובילאיי, אאוטבריין ופיוניר ● חלק גדול מהפיטורים נובע מהבינה המלאכותית, שדוחקת חלק מהמקצועות, וממעבר מהיר למיקוד ברווחיות