גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גם בלי עליית מחירים: רשתות המזון הגדילו את הרווח הרבעוני בכ-50%

למרות יציבות בשורת המכירות הציגו שש רשתות המזון הציבוריות ברבעון הראשון קפיצה משמעותית ברווח המצרפי לכ-300 מיליון שקל ● ווליו בייס: "אם לא תשתנה תמונת התחרות בענף, התייקרות מחירי המזון צפויה 'להתגלגל' אל הצרכן"

איתן יוחננוף - בעלים של רשת שיווק מזון יוחננוף / צילום: איל יצהר
איתן יוחננוף - בעלים של רשת שיווק מזון יוחננוף / צילום: איל יצהר

התייקרות מוצרי מזון בישראל היא כנראה רק עניין של זמן, אם להאמין לפרסומים מהתקופה האחרונה, אולם עוד לפני כן, דוחות הרבעון הראשון של השנה שפרסמו רשתות קמעונות המזון הבורסאיות מלמדים על המשך הפריחה חסרת התקדים בעסקיהן, שנמשכת מאז פרוץ משבר הקורונה. מדובר בשש רשתות, אשר מלבד שופרסל (מובילת הענף מבחינת היקף הפעילות והשווי) כוללות גם את רמי לוי, יוחננוף, פרשמרקט, ויקטורי וטיב טעם.

● "סגרנו את הבורות השחורים": טיב טעם זינקה ב-320% מאז לקח הבעלים את המושכות לידיים

בסך הכול עמד מחזור ההכנסות של שש הרשתות ברבעון הראשון של 2021 על 7.5 מיליארד שקל (מחציתו של שופרסל לבדה), שינוי לא מהותי לעומת הרבעון המקביל אשתקד. עם זאת, הרווח הנקי המצרפי של הרשתות עמד על כ-300 מיליון שקל, והוא מבטא שיפור יוצא דופן של 50% כמעט לעומת הרבעון המקביל.

לאחר ששנת 2020 התאפיינה בצריכת שיא של מוצרי מזון על-ידי הציבור בישראל, בהשפעת פרוץ מגפת הקורונה, מגמה שסייעה לרשתות להגדיל הכנסות ולשפר רווחים, הן מצליחות להציג עלייה משמעותית ברווחיותן גם בתחילת השנה הנוכחית, שעדיין עמדה בסימן הקורונה, למרות ההתמתנות בביקושים.

סביבת הפעילות החיובית, שתמכה בפעילות הרשתות ברבעון הראשון, באה לידי ביטוי בשיפור הרווח הגולמי והתפעולי של הרשתות, ובשיפור שיעוריהם מהמכירות, בזכות שיפור תנאי הסחר ושינוי בתמהיל המוצרים הנמכרים, ובדרך לשורה התחתונה חלק מהרשתות גם נהנו משינוי כיוון חיובי בסעיפי המימון.

נועה צבי, אנליסטית בכירה בבית ההשקעות ווליו בייס, המסקרת את ענף רשתות המזון, מציינת בתגובה לדוחות, כי הפדיון המצרפי של הרשתות הנסחרות צמח בסיכום רבעוני ב-1.7% - עלייה שמבטאת "המשך צמיחה חדה בחודשים ינואר-פברואר (של כ-9% בממוצע) וירידה של כ-8.5% בחודש מרץ 2021, אל מול החודש המקביל ב-2020, אשר אופיין במכירות גבוהות במיוחד, עם פרוץ משבר הקורונה". אותן מכירות גבוהות, לפי ווליו בייס, באו לידי ביטוי בקפיצה שנתית של כ-15% בפדיון המצרפי שהציגו הרשתות בסיכומה של 2020.

אלה הם כמה נתונים בולטים העולים מדוחות רשתות קמעונות המזון הבורסאיות לסיכום הרבעון הראשון של השנה.

3% הם שיעור הירידה בהכנסות שהציגה רשת פרשמרקט בסיכום רבעוני - לסכום של 401 מיליון שקל. זאת לפי הרשת, אחרי "שחודש מרץ אשתקד התאפיין בביקושים גבוהים באופן חריג כתוצאה מהשפעות משבר הקורונה, והכניסה לסגר הראשון".

נתוני פרשמרקט גם בולטים לשלילה בסעיף המכירות בחנויות זהות, שנשחק בכ-8%, אולם בחברה שבשליטת האחים שלומי ויוסי אמיר מדגישים, כי "בנטרול חודש מרץ ברבעון הנוכחי והמקביל, מכירות החברה בחנויות זהות הן כמעט ללא שינוי לעומת הרבעון המקביל".

שתי מובילות הענף, שופרסל ורמי לוי, מציגות שינויים קלים בסכומי ההכנסות, לצד שחיקה במכירות חנויות זהות (של כ-1% בשופרסל ושל כ-3% אצל רמי לוי). מנגד נהנו השתיים מהשפעת עונתיות ומפתיחת סניפים חדשים.

מבין הרשתות שהצליחו להגדיל את ההכנסות הרבעוניות בולטת רשת טיב טעם, עם עלייה של 11% במכירות, שחצו רף של 400 מיליון שקל, ועליה של 15% במכירות בחנויות זהות. החברה שבשליטת המנכ"ל שלום חגי מדווחת על השפעות סותרות מהקורונה, שסייעה להמשך העלייה בצריכה בסניפיה, לצד "המשך יישום מהלכים שנקטה החברה", שסבלה מסנטימנט שלילי בעסקיה בשנים קודמות.

 

אצל ויקטורי ויוחננוף השיפור במכירות הרבעוניות ניכר אף הוא, ונע בטווח של 5%-7%, למרות שיפור מתון במכירות בחנויות זהות אצל יוחננוף ושחיקה בפרמטר זה אצל ויקטורי. בשתי הרשתות מייחסים את המגמה החיובית בהכנסות בין היתר לפתיחת סניפים חדשים ומציינים ירידה בביקושים ביחס לחודש מרץ של השנה שעברה.

33.5% הם שיעור הרווח הגולמי הרבעוני שהציגה טיב טעם, שגם בסעיף זה בולטת לחיוב, עם רווח גולמי של 134 מיליון שקל - סכום המשקף עלייה של כ-19% ביחס לרווח הגולמי שלה ברבעון המקביל של השנה שעברה.

טיב טעם מחלקת את פעילותה לשני מגזרים - קמעונות, שבמסגרתו היא מפעילה את סניפי הסופרמרקטים שלה, ותעשייה, שבמסגרתו היא מייצרת, מייבאת ומשווקת מוצרי מזון, ובסיכום רבעוני מציגה שיפור בשיעור הרווח הגולמי בשתי הפעילויות.

אצל יתר המתחרות השיפור בשורה הגולמית היה מתון יותר, ועמד בדרך כלל על שברי אחוזים, ומי שעוד בולטת ביניהן בשיעור הרווח הגולמי שלה מהמכירות, שעמד על 35.7% (לעומת 34.6% ברבעון המקביל), היא פרשמרקט.

את השיפור בשיעור הרווח הגולמי הרבעוני מייחסים בפרשמרקט לשיפור בתנאי הסחר שלה וכן לשינוי בתמהיל המכירות של הסניפים השונים שהיא מחזיקה.

יתר המתחרות מציגות שיעורי רווח גולמי בטווח של כ-27% (שופרסל), המדווחת על שיפור בתנאי הסחר ועד ל-22.8% אצל רמי לוי, שם, נוסף על שיפור בתנאי הסחר, דיווחה הרשת גם על "התייעלות לוגיסטית הודות למרכז הלוגיסטי החדש".

בווליו בייס מזהים "עלייה מתמשכת ברווח הגולמי הענפי, וזאת אף שהחברות מסווגות יותר ויותר סעיפי הוצאה לעלות המכר, כך שייתכן כי ללא שינויים אלו היינו רואים עלייה חדה יותר ברווחיות הגולמית".

עוד מציינים שם, כי "ניתן לראות בבירור את סביבות הרווחיות הגולמית של הרשתות העירוניות (פרשמרקט וטיב טעם), אל מול רווחיות יתר הרשתות".

11% הם שיעור הרווח התפעולי של פרשמרקט, שגם בסעיף זה בולטת לחיוב ביחס למתחרות, כאשר ברבעון המקביל שיעור הרווח התפעולי של הרשת עמד על 10.5%. פרשמרקט לא מפרטת לגבי סעיף זה בדוחותיה, ושיעור הרווח התפעולי הגבוה שהיא מציגה ביחס למתחרות נרשם אחרי שבמהלך השנים האחרונות נרשמה עלייה משמעותית בפעילותה, עם רכישת 22 סניפי סופרמרקטים שונים.

לדבריה, מהלכי הרכישות חיזקו ומחזקים "את כוחה של החברה בפעילותה אל מול ספקיה וביכולתה לשפר את תנאי הסחר ואת מחירי המוצרים", וכן היא מדגישה ניהול יעיל ואפקטיבי המאפשר, בין היתר, "הוזלה של עלויות התפעול וכן פיקוח הדוק ויעיל אחר תקורות".

פעילותה של פרשמרקט מתמקדת בסניפי סופרמרקטים שכונתיים, סניפים שלפי הרשת, "ממוקמים על פי רוב בשכונות ובמרכזי ערים/יישובים, ונותנים מענה לצרכן בהיבטי נוחות, זמינות, טריות, שירות ויחסי אישי". אותו מענה מיידי לצרכן עולה לו לא פעם קצת יותר.

אצל הרשתות המתחרות, שיעורי הרווחיות התפעולית מהמכירות אומנם נמוכים יותר, ובסיכום רבעוני נעים מכ-4% עד ל-8% , אולם כמגמה מעידים אף הם על שיפור ביחס לרבעון המקביל, אז נעו בין 3% ל-6.5%. 

השיפור בשיעורי הרווחיות התפעולית נרשם לצד זינוקים דו-ספרתיים שמציגות הרשתות בסכומי הרווח התפעולי שלהן, העומד על 16% בשופרסל, 30% ברמי לוי, 40% ביוחננוף ולא פחות מ-80% בטיב טעם - כל זאת בשרשור מהשורה הגולמית, ותוך שהחברות משתדלות שהשיפור ברווח לא יעלה על הגידול בהוצאות.

בולטת לשלילה בשורה התפעולית רשת ויקטורי - היחידה מבין הרשתות ששיעור הרווח התפעולי הרבעוני שלה מהמכירות נשחק, והסתכם ב-4.2% (לעומת 5.1% ברבעון המקביל), אחרי עלייה בהוצאות המכירה והשיווק שלה.

זאת, לפי הסברי הרשת שבשליטת משפחת רביד, אחרי רבעון שיא במכירות בשנה שעברה, שם העלייה בהוצאות לא הייתה ביחס לעלייה בהכנסות, וכן היא מציינת לגבי הרבעון הראשון של השנה הנוכחית עלייה בעלויות אחזקה שוטפות של הסניפים, עלויות אחזקת מחשוב והוצאות פחת. 

63% הם שיעור הזינוק ברווח הנקי של רשת רמי לוי ברבעון הראשון של השנה, שהגיע ל-47 מיליון שקל. נוסף על שיפור ברווח התפעולי, הרשת הנושאת את שם בעל השליטה בה נהנתה בסיכום רבעוני מירידה חדה בהוצאות המימון שלה, בעיקר בהשפעת שערוך ני"ע.

רמי לוי / צילום: שלומי יוסף

אצל יוחננוף, זינוק של יותר מ-150% ברווח הנקי, שהגיע ל-66 מיליון שקל, נתמך גם ברווחים שבהם הכירה הרשת מהשקעה שביצעה בחברת הטכנולוגיה A2Z, המפתחת עגלות חכמות למרכולים, וגם טיב טעם נהנתה מעלייה בשיעור תלת-ספרתי (135%) ברווח הנקי שלה, שהגיע ל-17 מיליון שקל.

כמו רמי לוי ויוחננוף, גם ויקטורי נהנתה משינוי חיובי בסעיפי מימון שסייעו לה לסכם את הרבעון עם שיפור של 10% ברווח הנקי שלה, שהגיע ל-16 מיליון שקל, למרות הכיוון השלילי בשורה התפעולית. רווח נקי של 114 מיליון שקל שהציגה שופרסל, מובילת הענף, בסיכום רבעוני משקף שיפור של 27% ביחס לרבעון המקביל.

יצחק אברכהן - מנכ"ל שופרסל / צילום: איל יצהר

"השיח על התייקרות מנותק מהשטח"

ומה באשר לפרסומים על אודות עליית מחירים צפויה? לטענת ווליו בייס, "תמונת התפתחות מחירי המזון הקמעוניים בישראל משקפת רמת תחרות ענפית נמוכה מאז 2013. העובדה כי הפחתת המחיר הסיטוני אינה מתורגמת ברובה להפחתת המחיר הקמעוני מעידה על רמת תחרות הולכת ופוחתת במקטע הקמעוני. נציין, כי החל מפברואר 2021 אנו עדים לעלייה במחירי היצרנים, וכפי הנראה, אם לא תשתנה תמונת התחרות בענף, התייקרות זו צפויה 'להתגלגל' אל הצרכן".

אייל רביד, המנכ"ל ומבעלי השליטה ברשת ויקטורי, סבור שהשיח על ההתייקרות הצפויה במחירי המזון מנותק ממה שקורה בשטח. "אני לא חי מהתראות", אומר רביד, "אם לא הפרסומים בתקשורת, לא היו עליות מחירים בכלל. השיח על ההתייקרות הצפויה דוחף את הספקים להעלות מחיר, אבל כיום בשטח, בין הדיבור ובין העלאת מחירים בפועל, יש פער. שטראוס ציינה בדוחות שלה שהיא שוקלת לייקר חלק ממוצריה, אבל בין שוקלת ובין מייקרת יש עולם שלם.

"לא אסם, לא תנובה, לא יוניליוור, לא סנו או נטו, שכבר משקפות 50% מהספקים בשוק, שלחו מחירונים חדשים, כך שמבחינתי הדיבור על התייקרות הוא פיקציה, ואני מעריך שלא תהיה התייקרות. נוסף על כך, מחירי העופות לא עלו, הבשר לא עלה. יצרני המשקאות לא ביקשו לשנות מחירים. ההתראות שסיפקו שטראוס או דיפלומט היו יותר קריאה לשוק ההון, לא לקמעונאים ולא לצרכנים".

שטראוס נימקה את ההתייקרות הצפויה במחירי חומרי הגלם, ודיפלומט שמה דגש על הזינוק במחירי השילוח. אתה אומר שהן סופגות את זה?
"השילוח אכן התייקר גם בפי חמישה, גם הפלסטיק עלה ותאית נייר. יש כאלה שמנסים לתפוס טרמפ על זה. ברגע שהמלאים התחדשו עם קצב הייצור ששופר - והשוק מראה מגמה של התאוששות, גם מחירי התקורות ירדו".

עוד כתבות

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם