גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ירידות בניו יורק: נאסד"ק ו-S&P 500 נסוגו מהשיאים

מדד דאו ג'ונס איבד 0.3%, נאסד"ק ירד ב-0.7% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.2% ● נפט WTI ננעל במחיר 72.12 דולר לחבית, שיא מאז אוקטובר 2018 ● הפד לא צפוי לשנות את הריבית, אך המשקיעים ממתינים לתחזיות ולדברי היו"ר פאוול במסיבת העיתונאים מחר

בורסת פרנקפורט / צילום: shutterstock
בורסת פרנקפורט / צילום: shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

יום המסחר בבורסות ניו יורק הסתיים בירידות: מדד דאו ג'ונס איבד 0.3%, נאסד"ק ירד ב-0.7% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.2%.

טסלה ירדה ב-3%, נטפליקס נסוגה 1.6%, אפל נחלשה ב-0.6%, מיקרוסופט איבדה 0.5%, אלפבית השילה 0.8% ואמזון ופייסבוק ננעלו ביציבות, מהצד האדום.

בצד החיובי, אקסון מוביל קפצה 3.6%, שברון הוסיפה 2.2%, מיקרון התקדמה 2.1%, אמריקן אקספרס עלתה ב-1.5% ובואינג התחזקה ב-0.6%.

מבין הישראליות, טבע ירדה 1.9%, פרוטליקס איבדה 4.7%, אינטק פרמה נפלה 12.4% וצים השילה 5.7%. בצד החיובי, כן פייט קפצה 7.5% במחזור ער במיוחד וראדא עלתה ב-2.4%.

22:15

חוזה נפט מסוג ברנט למסירה באוגוסט עלה ב-1.5%, 1.13 דולרים, וננעל במחיר של 73.99 דולר לחבית.

21:40

נפט מסוג WTI התחזק ב-1.8%, 1.24 דולרים, וננעל במחיר של 72.12 דולר לחבית.

המשקיעים אופטימיים בשל התאוששות בביקושים בארה"ב וציפייה לדיווח על המשך ירידה במלאים במדינה. עוד ברקע, ספקות לגבי חידוש הסכם הגרעין עם איראן, בה ייערכו בחירות לנשיאות ביום שישי.

20:40

הזהב נחלש ב-0.5% וחוזה למסירה באוגוסט ננעל במחיר של 1,856.4 דולר לאונקיה, ירידה של 9.5 דולרים.

בוול סטריט המסחר מוסיף להתנהל במגמה שלילית. מבין הישראליות, טבע מאבדת 1.9%, פרוטליקס משילה 4.2% וצים נסוגה 3.2%. בצד החיובי, כן פייט ואנקיאנו תרפויטיקס עולות ביותר מ-4%, שתיהן במחזורים ערים.

19:10

בורסות אירופה סיימו את יום המסחר בטריטוריה חיובית: מדד דאקס בפרנקפורט ומדד פוטסי 100 בלונדון התחזקו ב-0.3% ובפריז מדד קאק 40 התקדם ב-0.4%.

מדד סטוקס 600 הכלל אירופי הוסיף 0.1%, כשמגזרי הכימיקלים והביטוח עלו ב-0.8% ואילו מגזר המשאבים הבסיסיים ירד ב-2.3%. מניית תאגיד טיסנקרופ הגרמני, מיצרני הפלדה הגדולים בעולם, נפלה ב-7%, כשברקע ירידית מחירי המתכת.

לפי נתונים רשמיים ומעודכנים האינפלציה בגרמניה עמדה במאי על שיעור שנתי של 2.4%, בצרפת על 1.8% ובאיטליה על 1.3%.

17:50

הירידות בוול סטריט התחזקו: הדאו מאבד 0.4%, נאסד"ק 0.5% ו-S&P 500 נחלש ב-0.2%.

מאקרו ארה"ב: המכירות הקמעונאיות בארה"ב ירדו ב-1.3% במאי והסתכמו ב-620.2 מיליארד דולר. הירידה חדה בהרבה מזו שצפו כלכלנים שנסקרו בידי דאו ג'ונס ווול סטריט ג'ורנל, שחזו נסיגה של 0.7%. בניכוי מכירות רכב המכירות ירדו ב-0.7%.

17:00

המסחר בניו יורק עבר למגמה שלילית: מדד דאו ג'ונס מאבד 0.3%, נאסד"ק נסוג 0.2% ו-S&P 500 נחלש ב-0.1%.

ישיבת הריבית של הפד תחל היום ועומדת במרכז העניין של המשקיעים. הצהרת ועדת השוק הפתוח של הפד (FOMC) צפויה להתפרסם מחר (ד') בשעה 21:00 שעון ישראל.

שי צסלר, אנליסט שווקים גלובליים ביחידת המחקר של בנק הפועלים כתב לקראת החלטת הריבית של הפד, כי "המשקיעים יתמקדו במספר גורמים: תחזיות חברי הוועדה לגבי מרחק הכלכלה מיעדי האינפלציה והתעסוקה ארוכי הטווח, מועד סיום תכנית רכישת הנכסים, מועד העלאת הריבית, וכן דברי הנגיד פאוול במסיבת העיתונאים.

"התחזיות בשווקים הן כי הפד לא ישנה באופן מהותי את השקפתו, וכי הוא ממשיך לראות באינפלציה הגבוהה שנרשמה בחודשית האחרונים כ-'זמנית וחולפת' גם ברקע לעלייה שנתית של 5% שנרשמה בחודש מאי. גם בגזרת הריבית לא צפוי שינוי מהותי, כאשר התחזית החציונית של נגידי הפד מצביעה לעת עתה על העלאת ריבית בשנת 2023 בלבד".

מאקרו ארה"ב: מדד המחרים ליצרן עלה במאי בשיעור שנתי של 6.6%, העלייה החדשה ביותר זה מאז החלה לשכת הסטטיסטיקה של העבודה לעקוב אחר הנתונים ב-2010. המדד עלה ב-0.8% ביחס לחודש הקודם, מעבר להערכות דאו ג'ונס שעמדו על 0.5%.

16:32

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח במגמה מעורבת: מדד דאו ג'ונס נסחר ביציבות, מדד נאסד"ק מאבד 0.3% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.1%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים יציבה ברמה של 1.51%; הדולר מתחזק מעט מול סל המטבעות, ומול הין היפני לשער של 110 ין לדולר; הליש"ט נחלשת ב-0.2% לשער של 1.40 דולר לליש"ט והאירו מאבד שיעור דומה לשער של 1.21 דולר לאירו; נפט מסוג WTI מתחזק ב-1.1% ונסחר סביב 71.7 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט מוסיף 1% למחיר של כ-73.6 דולר לחבית; הזהב מתקדם ב-0.1% למחיר של 1,868 דולר לאונקיה.

14:40

העליות במדדי אירופה נמשכות, עם עליות של 0.3%-0.5% במדדי הדאקס, הקאק והפוטסי. הדויטשה בנק נחלש ב-0.3% וגם הבנקים הבריטיים ממשיכים לאבד במשקל, בעוד שמניית לויד'ס נסחרת ביציבות.

החוזים העתידיים בוול סטריט ממשיכים להיסחר בעליות קלות, כשהנאסד"ק וה-S&P 500 צפויים להתחזק בכ-0.1%. החוזים על הדאו ג'ונס נסחרים ביציבות. בטרום המסחר, קבוצת עליבאבא משילה 0.2%, אנבידיה מאבדת 0.4% וגיימסטופ נפרדת מקרוב ל-1%.

שוק הקריפטו מתנהל בעליות צנועות, כשהביטקוין נסחר סביב 39 אלף דולר. האת'ריום נסחר ברמה של 2,500 דולר ליחידה, הדוג'קוין על 32 סנט.

13:00

בורסות אירופה עברו להסחר במגמה מעורבת, כאשר הפוטסי והקאק מתחזקים ב-0.4%, הדאקס מוסיף 0.6% ואילו בורסות מדריד ומילאנו נחלשות.

הדויטשה בנק מאבד 0.5%, BMW נחלשת ב-0.3%. מנגד, סימנס וסימנס אנרג'י מתקדמות כ-2% והדויטשה בורסה מטפסת 0.6%.

הבנקים מאבדים גובה בבורסת לונדון, ונרשמות ירידות של 1% לברקליס, של 1.5% ל-HSBC ושל 0.8% לסטנדרט צ'רטרד. רולס רויס מתחזקת ב-2.2%, בריטיש טלקום עולה 1.6%.

11:55

המסחר באירופה ממשיך להתנהל בעליות שערים. הדאקס מתחזק ב-0.6% עם עליות בולטות לסימנס וסאפ, הקאק עולה 0.4% עם עליות בולטות לאורנג' ואיירבוס (בהמשך לדיווחים על פשרה בין האיחוד לארה"ב בסכסוך בואינג-איירבוס) והפוטסי מוסיף 0.2%.

המסחר בסין והונג קונג הסתיים בירידות. מדדי שנחאי ושנזן איבדו כ-0.9%, הונג קונג נפרדה מ-0.7%. היינאן איירליינס עלתה 4%, בנק אוף צ'יינה איבד 0.3%.

עליות קלות נרשמות במסחר על החוזים העתידיים בוול סטריט. במסחר המוקדם, מרכזות עניין בין השאר טורצ'לייט אנרג'י ואופג'ן שמטפסות מעל 30%, ומנגד קבוצת וושינגטון פריים צונחת.

הביטקוין נחלש מעט הבוקר וכעת הוא נסחר ברמה של 39 אלף דולר ליחידה.

10:10

פתיחה ירוקה הבוקר בבורסות אירופה, עם עלייה של 0.7% למדד הדאקס הגרמני, כאשר נרשמות ירידות בחברות הרכב ובהן BMW ופולקסווגן. מדד הקאק הצרפתי מתחזק ב-0.3% בהמשך לפרסום נתוני אינפלציה, שלפיהם מדד המחירים לצרכן עלה בחודש מאי ב-0.3%, והעלייה השנתית מסתכמת ב-1.4%.

מדד הפוטסי בלונדון נסחר בעלייה קלה, על רקע פרסום נתוני מאקרו ואבטלה לחודש מאי. השכר הממוצע עלה משמעותית מעבר לצפי (5.6% לעומת צפי של 4.9%) וגם מספר דורשי העבודה ירד. יחד עם זאת, מספר המועסקים ברבעון נמוך בכ-25% מהצפי.

המסחר ביפן הסתיים בצד החיובי, ומדד הניקיי הוסיף כמעט 1%, כשהפעם חברות הרכב דווקא זכו לעליות נאות: טויוטה עלתה 1.7%, ניסאן התחזקה ב-1.4%, מיצובישי הוסיפה 0.6%. גם בורסת סידני ננעלה בעלייה של 0.9%.

בסין לעומת זאת נרשמות ירידות: מדד שנחאי מאבד 1%, שנזן נפרד מ-0.9% והונג קונג משיל 0.8%. חברת התעופה הסינית היינאן איירליינס בולטת עם עלייה של 4%, בנק אוף צ'יינה מאבד 1.4% בהונג קונג וקבוצת עליבאבא מתחזקת ב-0.6%.

08:00

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה מעורבת ובמסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות קלות. זאת לאחר שאתמול הסתיים המסחר בוול סטריט במגמה מעורבת. מדד הנאסד"ק טיפס בכ-0.7% לשיא חדש ואילו הדאו ג'ונס נסוג ב-0.25%.

לאחר עלייה חדה אתמול, הביטקוין ממשיך לטפס היום ונסחר סביב 40,500 דולר. אתמול צייץ אילון מאסק בטוויטר שטסלה תשוב לקבל ביטקוין כתשלום ברגע שיוכח שמתאפשר לכרות את המטבע גם באמצעות שימוש מהותי באנרגיה ירוקה (50% לפחות).

הזהב נסחר ביציבות תמורת 1,867 דולר לאונקייה. הנפט מסוג ברנט רושם עלייה קלה ל-73.2 דולר לחבית.

בבית ההשקעות אי.בי.אי מציינים לקראת הודעת הפד מחר כי "בהחלטה הנוכחית, ה-FED מגיע עם תנאים נוחים וללא לחצים מצד השווקים, אך סביר כי בהתאם להתבטאויות של מספר חברים בשבועות האחרונים, יאותת כי החל לדון בצמצום הרכישות".

"ה-FED קיבל רוח גבית לתזת "האינפלציה הזמנית" הן מצד תמהיל האינפלציה והן מצד שוק האג"ח. מדד המחירים לצרכן לחודש מאי אמנם עלה שוב בשיעור גבוה מהצפי (עלייה של 0.6% במדד הכללי ושל 0.7% באינפלציה הבסיסית, לעומת צפי לעלייה של 0.5% בשניהם), אך בדומה למדד אפריל המשיך לשקף תרומה גבוהה בעיקר מצד סעיף התחבורה וענפים המושפעים מפתיחת המשק. במצב הנוכחי, ככל שפתיחת המשק תימשך ודפוסי הצריכה יחזרו לעצמם (ככל שהמצב הבריאותי משתפר ההסתברות לכך עולה), כך הלחץ על מחירי הסחורות יתמתן, ועיקר התרומה למדד הכללי יחזור להיות מצד ענפי השירותים. בתרחיש זה, הדגש עובר לשוק העבודה ובפרט לאופן החזרה של הבלתי מועסקים למעגל התעסוקה, ולסגירת הפער החריג שבין הביקוש לעובדים לבין היצע העובדים".

עוד כתבות

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

דיווח: חברת הסייבר הישראלית ארמיס במגעים למכירתה תמורת 7 מיליארד דולר

ארמיס הישראלית במגעים למכירתה לחברת ServiceNow האמריקאית תמורת עד 7 מיליארד דולר - כך מדווח בלומברג ● לפי הדיווח, העסקה עשויה להיות מוכרזת בימים הקרובים

חיפה. הובילה את מכירת הדירות בתקופת חגי תשרי האחרונים / צילום: Shutterstock

היצע הדירות על המדף מתחיל לרדת - לראשונה זה שלוש שנים וחצי

היצע הדירות החדשות הלא מכורות ירד לראשונה מאפריל 2022, מה שעשוי להעיד על כך שהקבלנים התחילו להוריד את הרגל מהגז ● במקביל, מבצעי "דירה בהנחה" שימרו את מיקומה של חיפה בראש טבלת המכירות הארצית בחודשים אוגוסט־אוקטובר, יותר מתל אביב וירושלים

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap

דיווח: המחבל השני שהשתתף בטבח בסידני - אזרח לבנוני ממוצא פלסטיני

משרד החוץ הצרפתי פרסם את שמו של דן אלקיים, תושב צרפת, שנרצח בפיגוע באוסטרליה ● בישראל בודקים אם הפיגוע ההמוני יצא לפועל בהכוונה של איראן או ארגון טרור ● משרד החוץ האיראני פרסם "גינוי", וטען כי "טרור והרג בני אדם בכל מקום בו בוצעו נדחים ומגונים"

חנות לולו למון בלונדון / צילום: Shutterstock

המנכ"ל התפטר, המניה קפצה ב־10% ביום אחד: האם לולולמון בדרך לקאמבק?

מניית לולולמון, קמעונאית הלבשת הנשים שחוללה מהפכה בתחום, נחתכה במחצית מערכה בתוך פחות משנתיים ● בעקבות הביצועים החלשים, המנכ"ל קלוין מקדונלד הודיע על סיום תפקידו - והשוק הגיב באופטימיות ● האם מדובר בשינוי עומק של החברה?

מיכל עבאדי-בויאנג'ו / צילום: איליה מלינקוב

עבאדי-בויאנג'ו חוזרת לצמרת האוצר, ומינוי פרוזנפר כנראה יוכשר

מיכל עבאדי־בויאנג'ו חוזרת לתפקיד החשבת הכללית באוצר º זאת, במסגרת מהלך שיאפשר לשר האוצר להשלים גם את מינויו של מהרן פרוזנפר לממונה על התקציבים לאחר שנפסל

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap, Mark Baker

פיגוע ירי המוני בחגיגות חנוכה: 11 בני אדם נרצחו, בהם ישראלי אחד

לפחות 11 בני אדם נהרגו ועשרות נפצעו בפיגוע ירי באירוע הדלקת נרות של הקהילה היהודית בחוף בונדי שבמזרח סידני, אחד מהם הוא המחבל • בין ההרוגים: הרב אלי שלנגר, שליח חב"ד במדינה • בתיעודים קשים מהזירה נראה מחבל יורה מגשר, ובסרטון נוסף אזרח משתלט על אחד היורים • גורם ישראלי תקף: "העברנו לאוסטרלים התרעות, הם לא עשו מספיק"

קולקציית החורף של יוניקלו, בייג'ינג / צילום: Reuters, CFOTO/Sipa USA

סוף עונה: תעשיית האופנה מתמודדת עם מציאות אקלימית חדשה של קיץ שלא נגמר

חורפים קצרים וקייצים ארוכים מייתרים את החלפת הארונות המסורתית ומאלצים את עולם האופנה לחשוב מחדש ● מותגים ישראליים ובינלאומיים מגיבים באימוץ קולקציות רב־עונתיות גמישות, המורכבות מפריטים על־זמניים ● במקביל, הצרכן לומד שקנייה בזול עולה ביוקר: "כל הרשתות המהירות מרעילות אותנו, לא רק שיין"

לובי משרדי ''יעדים נדל''ן''. בעיגול: מוטי אברג'יל / צילום: יוסי כהן, יוטיוב

כתב אישום: הונאת נדל"ן בהיקף של עשרות מיליוני שקלים ממאות משקיעים

הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד מוטי אברג'יל, לשעבר הבעלים והמנכ"ל של קבוצת הנדל"ן יעדים, בגין גיוס לא חוקי של 75 מיליון שקל ללא תשקיף, מתוכם 17 במיליון במרמה ● לפי האישום, אברג'יל פרסם רכישת קרקעות ברשתות החברתיות, אך המתעניינים קיבלו הצעה לתת לקבוצה הלוואות

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

החברה שבנתה ל-OpenAI את חוות השרתים הגדולה בארה"ב בדרך לישראל

לגלובס נודע כי נציגי חברת קרוסו, שהחלה דרכה בכריית ביטקוין, קיימו פגישה במשרד האוצר ● נבחנת כניסה לשוק הישראלי באמצעות שכירת שטחים בחוות שרתים קיימות, בהיקפים של עשרות מגוואט ● המהלך עשוי להוסיף שחקנית חדשה לשוק תשתיות ה-AI המקומי

מה מציעות ספקיות החשמל הפרטיות לצרכנים? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

רגע לפני שהחשמל שוב מתייקר: אילו הנחות מציעות הספקיות הפרטיות?

רק אחד מכל 10 משקי בית התניידו לספקיות פרטיות מאז נכנסה רפורמת החשמל לתוקף, חרף העובדה שמדובר במהלך פשוט יחסית ● הנחות קבועות של אחוזים בודדים או מסלולים עם חיסכון של עד 20% בשעות הלילה: מה כדאי לדעת על המסלולים שמציעות החברות השונות ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: Shutterstock

עשור לאחר ההרשעה: לירז אברג’ל תשלם כ-62 מיליון שקל לרשות המסים

10 שנים אחרי הטלת כפל המס במסגרת פרשיית סחר לא חוקי בזהב והוצאת חשבוניות פיקטיביות, בית המשפט המחוזי דחה את טענותיה של לירז אברג'ל לאי-ידיעה וחייב אותה לשלם לרשות המסים כ-62 מיליון שקל

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

"רוטציה סקטוריאלית גדולה": ההזדמנות הבאה בוול סטריט

סימני הספקנות סביב תחום ה-AI הולכים ומתרבים ובתי ההשקעות הגדולים אומרים ללקוחות שלהם להוריד את החשיפה לענקיות הטכנולוגיה ● לדידם, ההזדמנויות הן בתחומים שאינם תחת הפנס ● "המשקיעים כבר לא ירדפו רק אחרי מיקרוסופט ואמזון - ההשקעה הולכת ומתרחבת לשאר השוק"

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

המרוץ על צים מתחמם: ענקית התובלה MSC הגישה הצעת רכש

לאחר שבגלובס נחשף כי הוגשה לצים הצעת רכישה מחברת התובלה הפג לויד, הצעה נוספת התקבלה ככל הידוע גם מחברת התובלה הגדולה יותר, MSC ● גם מארסק הוזכרה כמתעניינת ● דירקטוריון צים: "נבחנות מספר הצעות מחברות מובילות"

האם התרופה תתאים לחתולים? / צילום: Shutterstock

ניסוי "מיאו-1" יוצא לדרך: האם טיפול בהשמנת יתר אצל בני אדם יכול לעזור גם לחתולים?

בעוד וטרינרים רושמים לפציינטים הפרוותיים שלהם אוזמפיק של בני אדם כתרופה להשמנת יתר עם ביסוס מחקרי מועט על חתולים, חברת התרופות הווטרינריות Okawa יוצאת בניסוי קליני בתרופה ממשפחת ה-GLP-1 אך בעלת חומר פעיל שונה, בתקווה שתהיה מותאמת יותר לחברים החתוליים

ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה (יחסית) / צילום: יח''צ

מלחמת המחירים בין הסיניות מסלימה: ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה

קבוצת סמלת השיקה היום את הקרוס-אובר החשמלי המשפחתי החדש B10 של המותג ליפמוטור, במחיר "שובר סגמנט" של כ-139 אלף שקל לגרסת הבסיס ● המותג GEELY השיק בסוף השבוע האחרון את הקרוס-אובר החדש STARRAY ומחירו מתחיל מ-169 אלף שקל

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

מה צפוי היום בנתוני האינפלציה בישראל?

הכלכלנים מביעים אופטימיות לגבי המשך התמתנות האינפלציה במדד המחירים לצרכן של חודש נובמבר ● לדבריהם המדד צפוי לרדת ב־0.4% עד 0.55% והאינפלציה השנתית צפויה להישאר על רמה של כ־2.5% או אף לרדת קלות

ח'אלד משעל / צילום: ap, Osama Faisal

דיווח: הקרע שנחשף בציר הפרו-איראני - וההאשמות הקשות נגד חמאס

שנה לאחר נפילת משטר אסד ובצל המכות שספג המחנה הפרו-איראני בזירות השונות, נחשף קרע עמוק בתוך "ציר ההתנגדות" ● חיל האוויר אישר שחוסל המחבל זכריא יחיא אל-חאג' ששימש כבכיר בארגון הטרור במרחב ג'ויא שבדרום לבנון ● עדכונים שוטפים

השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב / צילום: AI

אפס ק"מ, מלאי גדול ופחות חשמליות: השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב

בשנה החולפת השתנו חוקי המשחק בגזרת הרכב הישראלי: מלאים עצומים הכבידו על השוק ועיוותו את תמונת המכירות, המכוניות החשמליות נזנחו לטובת פלאג–אין, הסינים כבשו את השוק ומותגים ותיקים נדחקו לקרן זווית ● האם 2026 צפויה להיות סוערת יותר?

מימין: ראסל אלוונגר, אילן טוויג, דייוויד קוסטמן / צילום: ענבל מרמרי, באדיבות נאבן, נועם גלאי

הישראליות שנפלו בעקבות החששות מבועת AI, וזו שזינקה במעל 10%

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● טאואר, נובה וקמטק הדואליות נפלו כחלק מהמגמה הרוחבית של ירידות במניות השבבים וה-AI ● נאבן עלתה לאחר שדיווחה על חוזה חדש מול חברת המדיה האירופית Axel Springer ● וטידס (לשעבר אאוטבריין) קפצה לאחר שהודיעה על תוכנית ארגון מחדש

ביג פאשן בת ים / צילום: ענת גרוס

תודה למטרו: BIG בת ים יקבל תוספת שטח בשווי של כ-25.5 מיליון שקל

תמ"א 70 שנכנסה לתוקף מאפשרת הגדלת זכויות בנייה סמוך לתחנות המטרו ● בהתאם לכך, ועדת המשנה המחוזית אישרה תוספת של כ־10,200 מ"ר תעסוקה במתחם BIG בת ים שבבעלות ביג ואשטרום ● התוספת תאפשר הקמת מגדל משרדים בן 20 קומות סמוך לתחנת המטרו המתוכננת ● שווי הזכויות שאושרו מוערך בכ־25.5 מיליון שקל