גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

אנטרה ביו פרסמה תוצאות טובות לטיפול באוסטיאופורוזיס; המניה יורדת בניו יורק

אנטרה ביו מפתחת תרופות בבליעה, כחלופה לזריקות לטיפול באוסטיאופורוזיס ומחלות עצם נוספות ● המניה נסקה אתמול עשרות אחוזים, אך מאבדת גובה עם פתיחת המסחר בוול סטריט

אוסטאופורוזיס בברכיים / צילום: Shutterstock
אוסטאופורוזיס בברכיים / צילום: Shutterstock

חברת אנטרה ביו המפתחת תרופות בבליעה כחלופה לזריקות לטיפול באוסטיאופורוזיס ומחלות עצם נוספות, הודיעה על קבלת תוצאות טובות בניסוי שערכה. המטופלים שקיבלו את התרופה צברו מאסת עצם בעמוד השדרה, וההבדל בין המטופלים בקבוצה שקיבלה את התרופה לעומת תרופת דמה, היה מובהק. בכך עמד הניסוי ביעד העיקרי שלו. למוצר לא היו תופעות לוואי משמעותיות. הניסוי נערך ב-161 מטופלות, בארבעה מרכזים רפואיים בישראל.

בעקבות ההודעה עלתה אמש מניית החברה ב-44% והיא נסחרת לפי שווי של 154 מיליון דולר בנאסד"ק. נכון לכתיבת שורות אלה, המניה מאבדת 9% בוול סטריט.

חברת די.אן.איי ביומד הנסחרת בבורסה בתל אביב, עלתה אתמול ב-15% בעקבות ההודעה, והיום היא צונחת בקרוב ל-6% לאחר שחברת קפיטל פויינט הישראלית הודיעה על חיסול החזקתה באנטרה ביו בנאסד"ק, ששוויה היה 1.9 מיליון דולר. כעת נסחרת די.אן.איי לפי שווי של 155 מיליון שקל. מניית קפיטל פוינט עולה היום בעקבות המימוש כ-3.5% והחברה נסחרת לפי שווי של 124 מיליון שקל.

בעקבות ההצלחה בניסוי זה, החברה מתכננת להיכנס לניסוי שלב III , שעשוי להיות האחרון לפני שיווק, כאשר בניסוי זה תתקיים השוואה ראש בראש בין המוצר של אנטרה, למוצר המוזרק אותו היא מעוניינת להחליף. החברה מעריכה כי תוכל לערוך ניסוי שישווה, כמו הניסוי הנוכחי, את צפיפות העצם, מדד שיחסית קל להשוות, וכי לא תידרש לבצע ניסוי ארוך יותר, לבדיקת כמות השברים בפועל אצל הנבדקות.

אם המוצר של אנטרה ייתן תוצאות טובות כמו המוצר המוזרק או אפילו טובות מהן, החברה תוכל כנראה לרשום את המוצר שלה לשיווק, והוא יהיה התרופה הראשונה הניתנת בבליעה לאוסטיאופורוזיס המאושרת לשיווק בארה"ב.

ממתינה לפגישה עם ה-FDA

הניסוי התחיל במינונים נמוכים יותר, אולם לאחר שנמצא כי המינונים הנמוכים הם פחות יעילים וכי ישנה עליה ביעילות עם העליה במינון, הוחלט לאחר קבלת דוח הביניים של הניסוי, להוסיף את המינון שבסופו של דבר נמצא יעיל. תופעות הלוואי בקבוצה הזו היו רבות וחזקות יותר מאשר בקבוצות האחרות, אולם לדברי החברה הן לא חורגות ממה שמוכר מן התרופה בהזרקה. תופעות הלוואי הן בחילות, כאבי ראש וסחרחורת. מספר נבדקים פרשו מן המחקר בעקבות תופעות הלוואי, אולם לדברי החברה, מעבר לשיטה של מתן מינון העולה בהדרגה עד המינון היעיל, הפחיתה את תופעות הלוואי ואת שיעורי הפרישה.

אנטרה מסרה כי זריקות לטיפול באוסטיאופורוזיס הן שיטת הטיפול הנחשבת לטובה ביותר, אולם היא נרשמת לרוב לחולים בשלבים מתקדמים של המחלה, רק לכ-5% מהחולים. ייתכן שמשטר תרופתי יותר סימפטי מבחינת החולה, יוביל לשימוש נרחב יותר במוצר. גם אם לא לוקחים בחשבון הגדלה של השוק, המוצר המקורי רשם הכנסות של 1 מיליארד דולר ב-2020, ירידה מהשיא של 1.4 מיליארד דולר שנרשם בשנת 2019, בגלל תחרות ממוצרי ביוסימילר (מוצרים גנריים המחקים תרופות ביולוגיות).

כעת החברה ממתינה לפגישה עם ה-FDA , בתקווה כי אכן תאשר לה ניסוי ראש בראש מול המוצר של לילי, מעקב של שנה ומדד של צפיפות עצם (ולא של שברים).

לחברה מוצר נוסף המבוסס על טכנולוגיה דומה, למחלה נדירה יותר (היפופרתאירודיזם), שגם הוא נמצא בשלב II של הניסויים הקליניים. אולם, החברה הודיעה כי היא מתכננת ליצור פורמולציה טובה יותר של המוצר הזה, ולצאת שוב לניסויים בשנה הבאה.

הטכנולוגיה של אנטרה התבססה במקור על הטכנולוגיה המשמשת את חברת אורמד, אשר מפתחת תרופות לסוכרת כולל אינסולין בבליעה, וכן חיסון לקורונה בבליעה.

לאנטרה שיתוף פעולה עם חברת אמג'ן סביב הטכנולוגיה שלה להעברת תרופות בבליעה, אולם שיתוף הפעולה הזה אינו סביב המוצר לאוסטיאופורוזיס אלא אינדיקציה אחרת שאת טיבה החברה לא חשפה. סביר להניח כי אנטרה תרצה לחפש שותפה לפיתוח התרופה לאוסטיאופורוזיס, משום שמדובר בשוק גדול שיהיה לחברה קטנה קשה מאוד לתקוף בעצמה.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

קידומת 2 פתאום נראית רחוקה: הדולר מזנק לרמתו הגבוהה ביותר מסוף מרץ

בחודש מאי האחרון הדולר צלל לשפל של 30 שנה, בשוק כבר דיברו על שער של 2.5 שקלים ובהייטק קיימו פגישות בהולות אצל שר האוצר מחשש לפגיעה חריפה בשורת הרווח ● אלא שמאז התהפכה הקערה - הירידות במניות הטכנולוגיה בוול סטריט דחפו את קרנות הפנסיה לרכוש מט"ח, פערי הריבית נפתחו לטובת הדולר, והאי־ודאות הפוליטית והביטחונית הוסיפה גם היא שמן למדורה ● האם מדובר בתיקון חולף או בשינוי מגמה?

ג'ינה הינוחוסה מהמפלגה הדמוקרטית. ניצחה בבחירות בטקסס / צילום: ap, Ashley Landis

כך מדאיגה מועמדת אחת מטקסס סקטור שלם בארה"ב

השינוי הפוליטי בארה"ב עשוי להקשות על אחד ממנועי ההשקעה המרכזיים של הכלכלה האמריקאית, ובפרט בטקסס - שם ניצחה בבחירות האמצע המועמדת הדמוקרטית ג'ינה הינוחוסה, שהביעה התנגדות נחרצת לפיתוח חוות השרתים במדינה ● החשש: הטלת מגבלות על מרכזי נתונים וביטול השקעות בהיקפים של מאות מיליארדים

מייסדי אקספלוריום / צילום: נדב נוי

נסגרה אקספלוריום החברה הקודמת שהקים מאור שלמה

שותפיו של מאור שלמה להקמת חברת אקספלוריום, עומר הר ואור טמיר, הודיעו על סגירת חברת הסטארט-אפ שהקימו השלושה - אקספלוריום לפני תשע שנים ● מעל ל-70 עובדים שמעסיקה החברה צפויים לקבל הודעת פיטורים

קמטק. תשואת מניה בתשפ''ג +139% / צילום: יח''צ

"נהנים מהגידול המהיר בביקוש ל-AI": קמטק עם תחזית אופטימית להמשך

קמטק מסכמת את הרבעון השלישי עם הכנסות של 161 מיליון דולר ורווח שעמד בתחזיות האנליסטים ● למרות שהמניה איבדה 46% מאז חודש מאי על רקע החולשה הכללית בענף, החברה מאשררת את תחזיות הצמיחה האגרסיביות ל-2026 ול-2027 ● המנכ"ל רפי עמית: "נהנים מהגידול המהיר בביקוש לבינה מלאכותית, לראשונה בתולדותינו יש לנו נראות עסקית לשנה קדימה"

טיסה / צילום: Shutterstock

מחלוקת על 30 דולר הובילה לגל תביעות ייצוגיות נגד סוכנויות הנסיעות

בחודש שעבר פסק ביהמ"ש העליון כי על סוכני נסיעות חל איסור לגבות דמי טיפול על שירות לנוסע שטיסתו בוטלה ● מאז הפסיקה, הוגשו שורה של תביעות ייצוגיות נגד סוכנויות נסיעות שונות ● איסתא, שנגדה הוגשה התביעה המקורית, דורשת דיון נוסף: "הפרשנות שגויה"

צילום: ap, David Goldman

טראומה קשה או חוסן מטורף? החוקר האמריקאי הופתע ממה שגילה בישראל

כותרות העיתונים בעולם: הדמוקרטים ניצחו בבחירות האמצע - מה המשמעות לישראל, מה מסתתר מאחורי ההכרזה על הפסקת הסיוע לישראל, ומה גילה חוקר אמריקאי על החברה הישראלית • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל  

אבן קיסר / צילום: עינת לברון

אבן קיסר דוחה את פרסום הדוחות, שהיה מתוכנן להיום בשל דיונים שקשורים לפשרות משפטיות

הפרסום נדחה בשבוע, ל-11 בנובמבר ● החברה הודיעה בשבוע שעבר כי באחד ההליכים, שמתנהל בקליפורניה, נפסק שעליה לשלם 46.5 מיליון דולר והיא בוחנת זאת

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

צ'כיה מאשרת את חשיפת גלובס: תרכוש ארבע מערכות נשק מרפאל

המדינה האירופית מקדמת רכישה של ארבע מערכות הגנה אווירית מסוג ספיידר All in One מחברת רפאל, בהמשך לשיתוף הפעולה הביטחוני בין המדינות ● ההתקשרות החדשה נועדה להרחיב את יכולות ההגנה האווירית של צ'כיה, וכוללת גם פיתוח מערכת שליטה ובקרה לאומית שתאחד את מערכי ההגנה במדינה ● המהלך צפוי להניב לרפאל הכנסות נוספות בהיקף של מיליארדי שקלים

אילוסטרציה: shutterstock

"כולם כבר בפנים": למה הבורסה בישראל מתקשה להתאושש, ומה צפוי לקרות לריבית?

בעוד שבוול סטריט נרשמות עליות חדות לאחר ניצחון הדמוקרטים בבחירות האמצע, הבורסה בתל אביב ממשיכה לסבול מחולשה ● אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב, מסביר כיצד אי-הוודאות הפוליטית פוגשת שוק יקר וחשיפה גבוהה במיוחד למניות ישראליות ● אורון בלוטמן, מנכ"ל אנליסט קרנות נאמנות, מצביע על פדיונות והסטת כספים לאפיקים סולידיים ● ומה צפוי לקרות לריבית בנובמבר?

אילה חסון / צילום: רונן אקרמן

קרב גרסאות על המסך: מאחורי הפיצוץ בין אילה חסון להנהלת התאגיד

אחרי שוועדת האתיקה קיבלה את התנצלותה של חסון על התבטאויותיה, מנהל חטיבת החדשות דרש ממנה להבהיר את הדברים בשידור כתנאי להמשך הגשת התוכנית ● חסון טוענת שניסו לכפות עליה טקסט משפיל, בתאגיד טוענים שהיא חצתה קו אדום מקצועי - ושר התקשורת שלמה קרעי כבר נכנס לעימות ומאיים בצעדים נגד התאגיד

הטיל ''ח'ייבר שכן'' מוצג בעת מצעד בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl/NurPhoto

באיראן מאיימים לתקוף בטילים בסיסים אמריקאיים באירופה

לדברי חבר ועדת הביטחון הלאומי בפרלמנט באיראן, איראן תתקוף כל בסיס שישמש לפעולה נגדה, ותפגע גם ב"נכסים החומריים והלא חומריים של מדינות המסייעות לארצות הברית" ● ניסיון חטיפת מטוס פליי-דובאי: הדיווח בקשר לטייסי אל על: "לסגור דלתות, אין פתיחת קוקפיט"; "משהו שאנחנו צריכים לדעת?" ● בלבול ודאגה במערכת הביטחון בעקבות אמירת טראמפ על עצירת כספי הסיוע ● עדכונים שוטפים

ג'יימס טלריקו, מלאט קירוס,  עבדול אל סייד, ג'ינה הינוחוסה / צילומים: AP-Eric Gay,  AP, Eric Gay רויטרס Jesse Paul,  Brian Snyder,

ההפתעה בטקסס והאיום על חוות השרתים: הסיפורים והתובנות מארבעה ניצחונות

בחירות האמצע בארה"ב לקונגרס האמריקאי ולתפקידי המושלים במדינות הסתיים עם מספר ניצחונות לא צפויים למפלגה הדמוקרטית ● מהמהפך הכפול בטקסס, והניצחון למועמדים האנטי־ישראלים

סוחרים בבורסת וול סטריט / צילום: Reuters

כך הפכה ההתנגדות הציבורית להקמת חוות שרתים לכוח פוליטי

החשש מהגבלות על הקמת חוות שרתים במדינה שהפכה למוקד תעשיית הבינה המלאכותית הפיל את מניות הניאו־קלאוד, השבבים וספייס אקס ● מנגד, ענקיות הטכנולוגיה דווקא טיפסו על רקע הערכות כי ירוויחו מצמצום התחרות ● אופטימיות נרשמה גם בסקטור האנרגיה הירוקה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירוק בוהק; הדאו ג'ונס ביום החזק ביותר שלו מזה שנה וחצי

הדאו ג'ונס זינק בכ-3% ● אנליסטים מייחסים את הראלי לירידה בחוסר הוודאות הפוליטי, לאחר שטראמפ הצהיר שהוא מקבל את התוצאות ● מניות האנרגיה המתחדשת והבריאות קפצו ● שבע המופלאות טיפסו, מניות השבבים נפלו ● הדולר איבד גובה בעולם ● נפט מסוג ברנט ירד מתחת ל-100 דולר לחבית ● יום קשה לישראליות בוול סטריט: אמדוקס, נייס וטאבולה צנחו בעקבות הדוחות

מחירי הדלק / צילום: טלי בוגדנובסקי

לידיעת הנהגים: מחיר הדלק יעלה הלילה ב-50 אגורות

המחיר אמור היה לעלות ב-5 בנובמבר בשקל, ל-8.35 שקלים, אלא ששר האוצר חתם על צו לסבסוד הבלו על הדלק ● את הפער תסבסד המדינה מקופתה

דרכונים גרמניים / צילום: Shutterstock

"עלייה עצומה בבקשות": מספר שיא של ישראלים מנסה לקבל דרכון גרמני

מנתונים שפורסמו על ידי הממשלה הפדרלית בגרמניה, כ-170 אלף בקשות להשבת אזרחות גרמנית הוגשו לרשויות הגרמניות בשנים האחרונות, עם זינוק משמעותי מאז אוקטובר 2023 ● מספר הדרכונים שהונפקו לישראלים עלה ב-60% בשנה שעברה, לעומת השנה שלפניה ● הסוציולוג מארק פוקס: "עצם קיומה של תוכנית מילוט הוכיח את ערכו לאורך ההיסטוריה היהודית"

ירידות בבורסה בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בת"א נחתכה בכמעט 15% מהשיא: האם הגיע הזמן לקנות את הדיפ?

ההיסטוריה מלמדת שלאחר ירידה של מעל 10% מהשיא השוק מתאושש במהירות ● אבל האם זה הזמן לקנות סחורה? בבתי ההשקעות מזהים הזדמנות במניות השורה השנייה, ומנגד סמנכ"ל הבורסה מציע להמתין: "בדיעבד כולם חכמים, אבל אף אחד לא שולח SMS כשהשפל מגיע"

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

רמי לוי מגיב לחשיפת גלובס על רכישת ארקיע: "לא יהיה פשוט לאשר את זה"

היום נחשף בגלובס כי ישראייר מבצעת כעת מהלכים כדי לרכוש את חברת התעופה המתחרה ארקיע ● בעל השליטה בישראייר אמר בתגובה כי "אם אני רוצה לקנות? אחרי שאני אבדוק"

מאחורי המפלה של טראמפ בבחירות האמצע / צילום: ap, Jacquelyn Martin

הכלכלה הכריעה: שני הצעדים של טראמפ שעלו לו בבחירות האמצע

ההבטחה להוריד מחירים עם החזרה לבית הלבן לפני שנתיים התנפצה מול מלחמת סחר שהעלתה את יוקר המחיה, ומלחמה באיראן שקרעה את המפלגה הרפובליקנית מבפנים ● במבט לאחור, טראמפ קרא את המפה הפוליטית הפוך ולא הפנים מה רצו בוחריו

אילוסטרציה: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות חדות; מדד ת"א 35 מתחת ל-4,000 נקודות לראשונה מינואר

ת"א 90 ירד ב-1.8% ● ישראייר במו"מ לרכישת ארקיע ● מניית דוראל זינקה ברקע הפעלת פרויקט בארה"ב, אפולו פאוור חתמה על הסכם חדש ● בדיסקונט תולים את היחלשות השקל במצב השוק בארה"ב ומעריכים מתי המטבע המקומי יתאושש