גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קיצור הדרך של ווישור: חברת הביטוח הדיגיטלית פועלת לרכישת איילון המנהלת כ-15 מיליארד שקל

סכום הרכישה, בהיקף של 354 מיליון שקל לפחות, גבוה פי 3 מההון העצמי של ווישור, שתידרש למקורות מימון חיצוניים ● בכוונת הרוכשת להטמיע את התשתית הדיגיטלית שלה באיילון, וזאת כדי ליצור פלטפורמה משמעותית המגלגלת מיליארדי שקלים

מימין: ניצן צעיר הרים, יוחנן דנינו ואמיל וינשל / צילום: רמי זרנגר
מימין: ניצן צעיר הרים, יוחנן דנינו ואמיל וינשל / צילום: רמי זרנגר

עסקה גדולה בשוק הביטוח הישראלי. חברת הביטוח הדיגיטלי ווישור (weSure) הודיעה הבוקר (א') כי היא רוכשת את השליטה בחברת הביטוח הוותיקה איילון מידי יורשיו של מייסד איילון, לוי רחמני. ווישור דיווחה כי היא רוכשת 50.445% ממניות איילון בתמורה ל-354 מיליון שקל. מדובר בפרמיה של 33% על מחיר השוק. 

אמיל וינשל, ממייסדי ובעלי השליטה בווישור, כיהן בעבר כמנכ"ל איילון. העסקה כפופה עדיין להתקיימות תנאים מתלים ולאישורים, לרבות אישור הממונה על התחרות ואישור הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון.

הרכישה מהווה הישג עבור ויינשל ושתפו להקמה, מנכ"ל ווישור ניצן צעיר הרים, אשר הצליחו להקדים חברות ביטוח אחרות שעל פי דיווחים בתקופה האחרונה הביעו עניין ברכישת השליטה באיילון מידי יורשיו של רחמני. בין היתר הוזכר שמה של הכשרה חברה לביטוח, כאשר ברקע נמצא סירובה של רשות שוק ההון בהובלת הממונה ד"ר משה ברקת לאפשר מכירה של איילון לקבוצות הביטוח הגדולות מתוך חשש לפגיעה בתחרות.

נכון למועד החתימה, כ-3 מיליון מניות נוספות של איילון (16.8%), לא יימכרו או יועברו לווישור, אלא ייוותרו בידי מנהל העיזבון שיפעל בהן לפי שיקול דעתו. בין הצדדים הוסכם כי מנהל העיזבון רשאי להודיע לחברה בכתב עד ל-1 באוגוסט כי המניות הנוספות, כולן או חלקן, יימכרו לווישור במועד ההשלמה, כך שהתמורה תעודכן ותכלול גם את מכפלת המחיר למניה כפול כמות המניות הנוספות שיימכרו, עד לסכום נוסף מרבי של כ-181.17 מיליון שקל. אם מניות אלה יירשו במלואן, תרכוש החברה בסך-הכול כ-66.5% ממניות איילון בתמורה כספית כוללת של כ-472.7 מיליון שקל.

בוחנים חלופות מימון

בווישור עדיין בוחנים את חלופות המימון המיטביות העומדות לרשותה לצורך מימון העסקה, אשר תתבצע על סמך הדיווחים של איילון לציבור. על פי התנאים עליהם חתמו הצדדים, בתוך עשרה ימים ממועד חתימת ההסכם, תעביר ווישור מקדמה על סך 16 מיליון שקל. בנוסף, אם יתקבלו כל התנאים והאישורים, ישלימו איילון ווישור את העסקה בתוך שבועיים מרגע קבלת האישורים.

איילון  נסחרת סביב שווי של 527.5 מיליון שקל. עם פתיחת המסחר ולאחר ההודעה על הרכישה המסתמנת זינקה מניית החברה ביותר מ-17%. נכון לסוף הרבעון הראשון של 2020 מנהלת החברה נכסים בהיקף של 14.9 מיליארד שקל והרווח הנקי שלה באותו רבעון הסתכם ב-41.5 מיליון שקל. ההון העצמי של איילון נכון לסוף הרבעון הראשון של 2021 נאמד ב-760 מיליון שקל.

ווישור גלובלטק  הוקמה בשנת 2018 ונסחרת סביב שווי של 410 מיליון שקל. לאחר ההודעה על הרכישה הקרבה עלתה המניה בפתיחת המסחר בכ-4.3%. סך הנכסים שניהלה החברה נכון לסוף הרבעון הראשון של השנה עמד על כ-690 מיליון שקל, כ-4.9% מסך הנכסים שמנהלת איילון. הרווח הנקי של ווישור בשלושת החודשים הראשונים של 2021 הסתכם ב-1.69 מיליון שקל וההון העצמי ב-115 מיליון שקל.

החברה יצאה להנפקה בחודש פברואר האחרון בו גייסה כ-85 מיליון שקל לפי שווי של 385 מיליון שקל אחרי הכסף, ולפני כשבועיים הודיעה על כך שקיבלה רישיון לפעול בניו ג'רזי שבארצות הברית, שלב מהותי ראשון בכוונת החברה להתפתח לארצות הברית.

"חברה עם עבר מפואר"

רכישת איילון מכניסה את ווישור גלובלטק לתחומים של חסכון ארוך טווח ובריאות, ובחברה מאמינים כי החיבור בין שתי החברות ימקסם את היתרונות של כל אחת מהן ויביא לצמיחה מהותית ולבשורה צרכנית בשוק הביטוח בישראל. בווישור מציינים כי בכוונת החברה לשמר את פעילות איילון בדגש על שדרוג היכולות הטכנולוגיות והדיגיטליות שלה, וזאת בין היתר, במטרה לשפר את תוצאותיה העסקיות של קבוצת החברה תוך שיפור היעילות, שימוש מתקדם במידע ונתונים לצרכי חיתום טוב יותר ושיפור השירות ללקוחות ולסוכני הביטוח העובדים עם איילון.

וינשל, ממייסדי ובעלי השליטה בווישור גלובלטק, אמר כי "לקראת יציאתנו לשוק הביטוח העולמי החלטנו לבצע מהלך אסטרטגי משמעותי נוסף: רכישת גרעין השליטה של קבוצת איילון, שהינה קבוצת הביטוח השישית בגודלה בשוק הישראלי. מהלך זה נועד לחזק באופן משמעותי את מיצובה של ווישור כשחקנית מובילה בשוק הביטוח הישראלי. אנו רואים בעסקה זו פוטנציאל לסינרגיה רבה, ויש בה כדי לאפשר לווישור חדירה מהירה לענפי ביטוח בתחומים חדשים".

יוחנן דנינו, יו"ר החברה, מסר: "איילון הנה חברה עם עבר מפואר, הון אנושי מעולה, ומערך סוכנים מנוסה ואיכותי, ואנו מאמינים כי החיבור של כל אלה עם החדשנות של ווישור גלובלטק יוכל להביא ליצירת שלם הגדול בהרבה משני חלקיו, תוך שילוב של ההייטק של ווישור עם המגע האנושי של איילון בה פועלים אנשים לשירות אנשים".

עוד כתבות

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

תיקון והתנצלות

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

חמאס בהצהרה רשמית: "העברנו למתווכות תשובה ברוח חיובית, מוכנים להכנס מיד למו"מ"

דיווח בערוץ אל-ערבי הקטארי: חמאס העביר תשובה חיובית להצעה להפסקת האש בעזה - עם בקשה לתיקונים ● סמל אסף זמיר מדימונה נפל מירי נ"ט בדרום רצועת עזה, יאיר ז"ל נפל בתאונה מבצעית ● צה"ל מאשר: השגנו אחיזה מבצעית בכ-65% משטח הרצועה ● 50 חטופים - 637 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?