גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"ב-15 במרץ 2020 נמשך הכי הרבה כסף מזומן בישראל אי פעם. הייתה היסטריה"

ישי צוויקל, שמנהל את הפעילות של ברינקס בישראל, מספר על הילדות שהביאה אותו לאן שהוא היום ועל הקורונה שתפסה אותו בדיוק כשנכנס לנעלי הנשיא: "הריטייל נעצר לגמרי, הייתה היסטריה. אבל לא נלחצתי, כי מיד אחרי שעברנו לארה"ב פרץ משבר 2008, ושם עברתי את טבילת האש האמיתית"

ישי צוויקל / צילום: איל יצהר
ישי צוויקל / צילום: איל יצהר

אישי: בן 50, נשוי, אב לשלושה, גר בכפר סבא
מקצועי: נשיא ברינקס ישראל 

אני: אסרטיבי, מוכוון מטרה ואופטימי.

משפחה: הוריו של אבא נולדו בברוקלין, ניו יורק. סבא היה רב חובל צבאי על ספינת הקרב מיזורי במלחמת העולם השנייה, וכשהשתחרר עבד בחברת מזון. סבא מהצד השני, איטלקי מסיציליה, לחם בצד השני, נפל בשבי הבריטי ונכלא בישראל. אחרי שהשתחרר פגש את סבתא, שהגיעה ממשפחה חרדית בפולין ועלתה לארץ לפני המלחמה כחלוצה במסגרת השומר הצעיר. אבא גדל בברוקלין, אבל מאז ומתמיד הזהות היהודית שלו הייתה חזקה, והוא החליט שהוא רוצה לחיות בישראל. בגיל 20 הוא הגיע כמתנדב לקיבוץ הזורע. באולפן ללימוד עברית פגש את אמא שלימדה שם. הם התאהבו, התחתנו והתיישבו בקריית אתא. אבא עסק במחשבים והיה כתב טכני באלביט, תיעד ותיאר תהליכים, כשעולם ההייטק עוד היה בחיתוליו. אמא הייתה מורה ובהמשך ניהלה בית ספר.

ילדות: קריית אתא, בבית מעורב ומעורר שיח. אבא היה פונה אלינו באנגלית והכריח אותנו לקרוא ספרים באנגלית, ובדיעבד זה השתלם. שיחקתי כדורעף באופן מקצועני, הייתי בנבחרת הנוער של ישראל, זכינו במדליית כסף באליפות העולם לבתי ספר. למדתי במגמה ריאלית, פיזיקה, מתמטיקה, וחלמתי לעסוק בשילוב שבין עסקים במשרד ועבודה בשטח.

כדורעף: התאמנו 5-4 פעמים בשבוע. רציתי להתגייס כספורטאי מצטיין, וכשזה לא התאפשר, מצאתי את עצמי כאחראי על מדור קד"צ נהיגה, והמשכתי לשחק תוך כדי. כשהשתחררתי פנו אליי מקומות עבודה שרצו להעסיק ספורטאים עם הצעות מדהימות, ובחרתי בחברת חשמל. המשכתי לשחק כמקצוען על משכורת כשעברתי לת"א, תוך כדי לימודי מנהל עסקים במכללה למנהל בראשל"צ. בשלב מסוים ירדתי מהליגה הלאומית לארצית ופרשתי בסביבות גיל 30.

קריירה: התחלתי לעבוד באופיס דיפו כסגן מנהל חנות, והוקסמתי מהאמריקניזציה של התהליך ומדיניות ההחזר המלא על קנייה, שלא הייתה נהוגה אז בישראל. אחרי שנה עברתי להיות תקציבאי בסניף התל אביבי של משרד פרסום קטן מחיפה, ניהלתי את התקציבים של סולל בונה ואנגלו סכסון ואחרי שנתיים, כשהתחתנתי, הבנתי שאני רוצה לשנות כיוון.

אביטל: אשתי למדה תזונה במכון ויצמן והיום היא דיאטנית קלינית בבית החולים מאיר ובקליניקה הפרטית.

ברינקס: חברת ניהול הסיכונים הפיזיים הגדולה בעולם. אנחנו מציעים ללקוחות לקחת עלינו את האופרציה של עמילות מכס, שינוע, אחסון ואבטחה של דברי ערך בתחום הבינלאומי והמקומי, שינוע ועוד. חבר שעבד בברינקס ניסה לעניין אותי כמה פעמים במשרה בחברה, אבל הייתי בטוח שאני תותח שעובד במשרד פרסום, ומה לי ולחברה עם הרכבים המשוריינים. אבל כשהוא סיפר שהתפנתה משרה בהונג קונג והבנו שבישראל לא נוכל להתקדם כלכלית, הלכנו על זה.

עולם: ניהלתי את מערך התפעול בשדה התעופה, כשלא ידעתי שום דבר על ברינקס ועל שילוח בינלאומי, תקופת הסתגלות לא פשוטה. אחרי שנתיים הפכתי למומחה באופרציה של שדה התעופה. משם הציעו לי לעבור ליפן. אחרי שכבר היינו ארוזים לעבור לשם, קיבלתי טלפון ממנהל החטיבה הבינלאומית שביקש ממני לשנות את היעד לאל.איי כמנהל המכירות בחוף המערבי. קודמתי לתפקיד סגן נשיא באמריקה הלטינית, עברנו למיאמי ומשם טסתי למקסיקו, ברזיל, ארגנטינה וצ'ילה. אשתי עשתה לנו בית בכל מקום בעולם.

ישראל: אחרי שש שנים, כשנפתחה ההזדמנות להיות סגן נשיא החטיבה הבינלאומית באירופה, ביקשתי לעשות את זה מישראל, וב-2011 חזרנו לארץ. בינואר 20', החליטו לעשות רה־ארגון בישראל והציעו לי לנהל את הסניף כאן.

קורונה: כשסיימתי את החפיפה התחילה המגפה. לא נלחצתי, כי מיד אחרי שעברנו לארה"ב פרץ משבר 2008, ושם עברתי את טבילת האש האמיתית. הריטייל נעצר לגמרי, חוץ מהפארם והמזון, שם הייתה עבודה יפה. ב-14 במרץ, כשנתניהו אמר, "יהיה אוכל בסופרמרקטים והכספומטים יהיו מלאים", התחילה היסטריה. ב-15 במרץ נמשך הכי הרבה כסף מזומן בישראל אי פעם. ראשי בנק ישראל והפיקוח על הבנקים היו בהיסטריה. הבנתי עד כמה האנשים למעלה לא מבינים מה קורה. אם הציבור רץ להוציא כסף ואין כסף בכספומטים, זה עלול להביא לסחרור. היו לנו כמה ימים מטורפים מאחורי הקלעים.

פנאי: מוריד הילוך, שומר על כושר, שומע מוזיקה ונמצא עם חברים.

תפיסת עתיד: ממשיך בברינקס. בכל תפקיד שעשיתי התחלתי מחדש ועכשיו זה הזמן לקחת עליי עוד אחריות בחברה. ישראל היא סוג של מעבדה בחברה, בגלל היותה קטנה, חדשנית ופתוחה לחידושים ויוזמות.

עוד כתבות

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל"ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; וולוו: זינוק חד במכירות המכוניות החשמליות

הדאקס עולה ב-0.5%, בלונדון לא מתקיים היום מסחר ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר לב-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון על העסקה עם ווישור: "כמו לרכוש פרארי בלי מנוע"

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

למה הצבאות של מדינות ערב כל כך לא יעילים?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע