גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל הדסה רוטשטיין יזומן לשימוע לפני פיטורין ביום ראשון

גורמים מקורבים להדסה: "רוטשטיין לא הגיש דוחות פיננסיים או הגישם באופן חלקי, נמנע מקידום פרוייקטים מסויימים כדי לעשות 'דווקא' לדירקטוריון, והגישה שלו עיכבה תהליכי הבראה מול המדינה" ● רוטשטיין סירב להגיב

פרופ' זאב רוטשטיין / צילום: דוברות הכנסת שמוליק גרוסמן
פרופ' זאב רוטשטיין / צילום: דוברות הכנסת שמוליק גרוסמן

מנכ"ל בית החולים הדסה פרופ' זאב רוטשטיין, יוזמן לשימוע לפני פיטורין ביום ראשון. דירקטורין בית החולים אישר את הידיעה, ומסר כי: "דירקטוריון הדסה החליט פה אחד לזמן את פרופ' רוטשטיין לשימוע על מנת לשקול את סיום העסקתו". רוטשטיין סירב להגיב לדברים.

רוטשטיין מוכר לציבור כדמות "צבעונית". הוא הוביל בשנים האחרונות את בית החולים הדסה, שנקלע למצוקה תקציבית, בדרכו המאוד ייחודית, שכללה התעמתות פומבית עם גורמים רבים, החלטות שנחשבו לעיתים לתמוהות וסגנון אישי סוער. אולם, כל עוד נראה שהוא מצליח לגייס את התכונות הללו לטובת קידום בית החולים, הוא נשאר בתפקידו. כעת הגיעו הדברים לנקודת רתיחה.

גורם המקורב להדסה אמר היום ל"גלובס" כי: "רוטשטיין פעל בבית החולים כאילו זה העסק העצמאי שלו. הוא לא תמיד היה מדווח נתונים לדירקטוריון, וכאשר כבר דיווח זה היה באיחור ונתונים חלקיים בלבד. הוא היה יוזם פרויקטים על דעת עצמו, ולא מקדם פרוייקטים אחרים, כדי לעשות "דווקא" לדירקטוריון, אם לא קיבל מהם אישור למהלכים אחרים שרצה לבצע.

"לפעמים ההתנהלויות האלה פגעו ביכולת של בית החולים להכניס כסף. רוטשטיין התראיין לעיתים קרובות בתקשורת וטען שהוא עושה ככל יכולתו כדי להביא כסף לבית החולים, אבל אז התנהג גם באופנים שמנעו מבית החולים הכנסות. גם כשהמדינה כבר רצתה לתת כסף, הוא לפעמים היה יוצר דרמות שמנעו מהמאמצים האלה להתקדם".

"האדם הנכון במקום הנכון. לצאת נגדו עכשיו זה לא הוגן"

אף שיש הסכמה בקרב בכירי הדסה לגבי אופיו של האיש, יש מי שמעריכים את הסיטואציה אחרת. "הוא היה האדם הנכון במקום הנכון, ולצאת נגדו ככה עכשיו, זה לא הוגן", אומר גורם מבית החולים. "בית החולים היה על סף חדלות פרעון, והדירקטוריון הביא מישהו מנוסה, אגרסיבי, עם המון כוחות, שידע לעשות רעש ולהילחם על תקציבים מול הממשלה. כמובן, שאדם שמתנהל כך, לא יקבל הוראות מאף אחד, לא מהדירקטוריון ולא מנשות הדסה. אני חושב שבנקודת הזמן הספציפית הזו, בית החולים הרוויח ממנו יותר מכפי שהפסיד, אבל אולי עכשיו צריך משהו אחר. האם יכול להיות שהוא לא דיווח על תקציבים או מנע פרוייקטים עליהם החליט הדירקטוריון? זה יכול להיות. הוא אדם שקם בבוקר ועושה בדיוק את מה שהוא רוצה באותו הרגע".

אותו גורם מציין כי לפני כמה חודשים הוחלף יו"ר בית החולים, ארז מלצר שהיה בצוות שגייס את רוטשטיין, הוחלף בדליה איציק. "היא הגיעה כנציגת נשות הדסה, ואומרים שמאז שהיא הגיעה, כל המתחים החריפו".

אותו גורם מדבר על רוטשטיין כבעל "קסם אישי קשה לעיכול". "למשל, יום אחד הוא אמר לצוות 'תפסיקו להסתובב עם הראש באדמה. תלמדו מעובדי הניקיון. תרימו ראש! תסתכלו למעלה! אם עובדי הניקיון היו מסתכלים למטה כמוכם, הם בטח היו רואים שמלוכלך פה ועושים עם זה משהו...".

כוכב השערוריות

מאז כניסתו של רוטשטיין לתפקידו כמנכ"ל הדסה ב-2016, הוא כיכב בפרשיות תקשורת רבות. אחת המוכרות בהן היא הסכסוך שלו עם בכירי המחלקה האונקולוגית לילדים בבית החולים, שהוביל לפרישת קבוצה מן הרופאים הללו והקמת מחלקה חדשה בשערי צדק.

רוטשטיין נחשב מקורב לשר הבריאות לשעבר יעקב ליצמן (אם כי גם איתו הסתכסך בעבר). ליצמן גם המליץ עליו לתפקיד מנכ"ל הדסה. זו קרבה שבוודאי עזרה לבית החולים בשנים שבהן ליצמן כיהן כשר, אבל הובילה גם להתנהלות שזכתה לביקורת. כך למשל, ב-2018 נאמר בתקשורת כי בית החולים פינה שלושה חדרים עבור האדמו"ר מגור ופמלייתו (ליצמן שייך לחסידות גור), ולשם כך סגר חדר המשפחות במחלקה, חולים רבים המתינו בתור, וחולה אחד הועבר למסדרון. טענות דומות נשמעו אוחר יותר גם לגבי טיפול באשת האדמו"ר.

גורמים מבית החולים מסרו אז כי: "ליצמן עושה בבית החולים כבשלו, בגיבוי של רוטשטיין. בכל כמה שבועות הוא מבקש יחס מיוחד עבור מישהו".. הטענות לגבי הטיפול המיוחד שקיבלו ליצמן ופוליטיקאים ובכירים אחרים על ידי רוטשטיין נשמעו כבר בתקופה שלו בשיבא.

כהונתו של רוטשטיין בשיבא הייתה אולי אפילו יותר סוערת מאשר זו שבהדסה. על פי דו"ח מבקר המדינה לשנת 2009, רוטשטיין עסק ב-11 עבודות פרטיות במקביל למשרתו הניהולית בשיבא, ועל חלקן לא דיווח. רוטשטיין הכחיש את הדברים. ב-2013 דרש משרד הבריאות כי יתפטר מדירקטוריון החברה לניכיון צ'קים "האחים נאווי" משום שהיה מוגבל מלכהן בתפקיד זה זאת על פי הגדרת תפקידו בשיבא. רוטשטיין סירב להתפטר.

אחת השערוריות המתוקשרות הייתה בהקמת האנגר למסוקים פרטיים בבית החולים, ללא אישור וללא מכרז. רוטשטיין עצמו השתמש בשירותי ההסעות של המסוקים הפרטיים שנחתו במתחם. בסופו של דבר הובילה הפרשה לסגירה של המנחת כולו, לאחר שההאנגר הוגדר כמסכן את בטיחות המנחת. רוטשטיין טען כי ההאנגר הוקם באופן חוקי מכספי תרומה ונועד לשרת צרכים של בית החולים.

בפרשה אחרת, רוטשטיין נחשד בכך שעודד את רופאי בית החולים שיבא לעבוד באופן פרטי בבית החולים, גם נגד ההנחיות. בנוסף, כאשר משרד הבריאות ביטל את שירותי המיילדת האישית בבתי החולים, כצעד הפגנתי רוטשטיין ביטל שירותים נוספים שקשורים בהריון ולידה, בטענה כי משרד הבריאות דרש זאת, ואילו משרד הבריאות טען שרוטשטיין פעל בצעד ציני וביטל שירותים שלא היה הכרח לבטלם על פי ההוראות, וזאת כדי לגייס את החולים ללחץ ציבורי נגד משרד הבריאות.

כשהוחלט למנותו למנכ"ל הדסה, הפרשיות בשיבא כבר הגיעו לדרגת רתיחה, ואף שהיו מי שהתנגדו למינוי, הרי שמדובר היה בסוג של פתרון. הדסה הוא בית חולים פרטי, שיכל לתת לרוטשטיין יותר חופש פעולה, והיה יותר זקוק לו.

אולם, כאמור, גם בהדסה הפרשיות הבעייתיות לא הפסיקו, ובית החולים גם לא לגמרי יצא מהבוץ הכלכלי, למרות היצירתיות הכלכלית והרוח היזמית של רוטשטיין.

בתקופת הקורונה רוטשטיין חרג לעיתים קרובות מהפרוטוקול הטיפולי שהתווה משרד הבריאות. הוא ערך בדיקות סקר לצוות גם בתקופות בהן משרד הבריאות הגדיר כי יש לבדוק רק חולים עם תסמינים, הוא הזמין על דעת עצמו לישראל מנות של החיסון הרוסי. בשלב מסויים טען כי יסגור את בית החולים לחולי קורונה נוספים אם לא יקבל תקציב נוסף, והחליט על דעת עצמו לנקוט בסנקציות נגד אנשי צוות שלא התחסנו.

ב-2020 עבר רוטשטיין אירוע מוחי קל, אך חזר לעבודתו מיידית ולא נראה כי הדבר שינה את התנהלותו.

מדירקטוריון הדסה נמסר כי: "דירקטוריון הדסה החליט פה אחד לזמן את פרופ' רוטשטיין לשימוע על מנת לשקול את סיום העסקתו בהדסה. מפאת כבודו של רוטשטיין וחיסיון ההליך לא נוכל לפרט מעבר לכך. לנגד עייני הדירקטוריון עומד דבר אחד בלבד והוא עתידו של בית החולים הדסה וטובתם של מאות אלפי החולים המטופלים בו".

עוד כתבות

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

עפרי ביבס, אחותו של החטוף ירדן ביבס, בהפגנה למען שחרור החטופים בהאג, בשבוע שעבר / צילום: ap, Martin Meissner

גנץ ל"גורם המדיני": לא להיכנס להיסטריה משיקולים פוליטיים

מקור בכיר בחמאס: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה • גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות • במקביל לדיווחים, המלחמה בעזה נמשכת - מטוסי קרב תקפו תשתית טרור בחאן יונס שבה זוהה שיגור לעוטף • בלינקן לראש ממשלת קטאר: לסלק את בכירי חמאס מדוחה אם ימשיכו להתנגד לעסקה • עדכונים בולטים

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת