גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רגע לפני דוחות ענקיות הטק וול סטריט ננעלה בטריטוריה אדומה

מדד נאסד"ק ירד ב-1.2%, הדאו נסוג 0.2% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.5% ● אפל, גוגל ומיקרסופט יפרסמו דוחות עם סיום המסחר ● הזהב ננעל ביציבות, עדיין מתחת ל-1,800 דולר ● מדד דאקס איבד 0.6%, פוטסי 100 נסוג 0.5% ומדד קאק 40 ירד ב-0.7%

הבורסה בשנחאי, סין / צילום: Shutterstock, Dmitri Ometsinsky
הבורסה בשנחאי, סין / צילום: Shutterstock, Dmitri Ometsinsky

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

מדד נאסד"ק ירד ב-1.2%, הדאו נסוג 0.2% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.5%.

בתחתית הדאו, אינטל איבדה 2%, סיילספורס ירדה 1.6%, בואינג נחלשה ב-1.6%, אפל השילה 1.5% ומיקרוסופט נסוגה 1.2%. בצמרת, מקדולנדס התחזקה ב-1%, מרק הוסיפה 0.8% , וריזון התקדמה 0.7%, וג'ונסון אנד ג'ונסון עלתה ב-0.5%.

מבין הישראליות, ביונדווקס טסה 27% במחזור חריג בהיקפו. בצד השלילי, צים איבדה 4.5%, ואורמד נפלה 16%.

22:15

נפט מסוג ברנט ירד לראשונה זה שישה ימים. חוזה למסירה בספטמבר נחלש ב-0.1%, 13 סנט, וננעל במחיר של 74.37 דולר לחבית.

21:50

נפט מסוג WTI נחלש ב-0.4%, 26 סנט, וננעל במחיר של 71.65 דולר לחבית.

20:45

חוזה זהב למסירה באוגוסט עלה ב-60 סנט, 0.003%, וננעל במחיר של 1,799.8 דולר לאונקיה.

19:00

בורוסת אירופה סיימו את יום המסחר בירידות. בפרנקפורט מדד דאקס איבד 0.6%, בלונדון פוטסי 100 נסוג 0.5% ובפריז מדד קאק 40 ירד ב-0.7%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי השיל 0.5%, בהובלת מגזר הטכנולוגיה שירד ב-1.5%. ענקית מוצרי הצריכה והתרופות רקיט בנקיזר הבריטית נפלה 8.4% לאחר שפספסה את תחזית המכירות ברבעון השני.

17:40

מאקרו ארה"ב: מדד אמון הצרכן בשיא של 16 חודשים וחזר לרמתו טרום הקורונה. המדד עלה בחודש יולי ל-129.1 נקודות, לעומת 128.9 ביוני.

17:20

הירידות בוול סטריט מתחזקות: מדד נאסד"ק יורד ב-1.2%, הדאו נסוג 0.5% ומדד S&P 500 מאבד 0.6%.

בתחתית הדאו, אינטל יורדת יותר מ-3%, 3M משילה 2% ושברון 1.3%. עוד בולטות UPS שנופלת 8.8%, פדקס שמאבדת 4.8% ו-ווין ריזורטס שנסוגה 4.3%.

מבין הישראליות, צ'ק פוינט עולה ב-1.5%, טבע יורדת 2.8% וצים מאבדת 5.2%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-1.24%. הדולר נחלש ב-0.1% מול סל המטבעות ומאבד 0.3% מול הין היפני לשער של 109.9 ין לדולר. הליש"ט שומרת על יציבות בשער של 1.38 דולר לליש"ט והאירו מוסיף 0.1% לשער של 1.18 דולר לאירו. יציבות בנפט: נפט מסוג WTI סביב 72 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט במחיר של כ-74.5 דולר לחבית. הזהב מתקדם ב-0.1% ונסחר סביב 1,801 דולר לאונקיה.

16:30

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח במגמה שלילית לאחר חמישה ימי עליות. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.6%, מדד נאסד"ק נחלש ב-0.3% ומדד S&P 500 נסוג 0.5%.

קרן המטבע הבינלאומית מזהירה כי יש סיכון שהאינפלציה תתברר כיותר מזמנית בלבד ואומרת כי בנקים מרכזיים עשויים להידרש לפעולה מונעת. בתחזית הכלכלית העולמית של הארגון נכתב כי "האינפלציה צפויה לשוב לממדיה טרום המגפה ברוב המדינות ב-2022", אך כי "האי ודאות נותרה גבוהה" וכן כי "ישנו סיכון שהלחצים החולפים עלולים להפוך ליותר מתמשכים ובנקים מרכזיים עשויים להידרש לנקוט בפעילות מונעת".

הכלכלנית הראשית של הקרן, גיטה גופינאת, כתבה היום בפוסט כי "שיבושים מתמשכים יותר באספקה ועליות חדות במחירי הדיור הם כמה מהגורמים שעלולים להביא לאינפלציה גבוהה מתמשכת". כמו כן הזהירה, כי "האינפלציה צפויה להישאר גבוהה לתוך 2022 בכמה שווקים מתעוררים ומדינות מתפתחות, בחלקה בשל לחצים מתמשכים במחירי המזון ופיחותי מטבע".

מאקרו ארה"ב: מחירי הדיור שברו שיאים במאי ועלו בממוצע ארצי של 16.6%, כך לפי מדד קייס שילר. זהו הגידול החד ביותר שנרשם ביותר מ-30 שנות המדד. באפריל נרשמה עלייה שנתית של 14.8%.

מדד 10 הערים המובילות עלה ב-16.4% במאי, לעומת 14.5% באפריל. מדד 20 הערים עלה ב-17%, לעומת 15% בחודש הקודם. העליות החדות ביותר נרשמו בפיניקס (25.9%), בסן דייגו (24.7%) ובסיאטל (23.4%). העליות הנמוכות ביותר נרשמו בשיקגו, בקליבלנד ובמיניאפוליס, אולם גם הן היו דו-ספרתיות.

מאקרו ארה"ב: הזמנות מוצרים בני קיימא עלו ביוני ב-0.8%, כך לפי נתוני לשכת מפקד האוכלוסין. כלכלנים שנסקרו בידי הוול סטריט ג'ורנל צפו עלייה של 2%. חלק מהפער עשוי להיות מוסבר בתיקון הנתונים לחודש מאי שלפיהם ההזמנות עלו ב-3.2% ולא ב-2.3% כפי שהוערך קודם לכן. ביוני נרשמה תוספת הזמנות של 2.1 מיליארד דולר לסך של 257.6 מיליארד דולר.

15:55

החוזים העתידיים על מדד דאו ג'ונס ומדד S&P 500 נסחרים בירידות של 0.2%-0.3% ועל הנאסד"ק ביציבות. בחמשת ימי המסחר האחרונים נרשמו עליות בשלושת המדדים המובילים ואתמול שוב נרשמו שיאים חדשים בנעילה.

ישיבת הפד לחודש יולי תחל היום לקראת פרסום מדיניות הריבית מחר כשבנוסף על סדר היום שאלת האינפלציה.

עונת הדוחות של ענקיות הטכנולוגיה תחל היום לאחר סיום המסחר עם פרסום דוחותיהן של אפל, מיקרוסופט ואלפבית, החברה האם של גוגל. פייסבוק ואמזון צפויות לפרסם דוחות בהמשך השבוע.

בין המניות שמרכזות עניין בטרום מסחר:

מניות ענקית המשלוחים UPS מאבדות יותר מ-2%. החברה עקפה את התחזיות בשורה העליונה והתחתונה ברבעון השני, אך הגידול בהכנסות בשוק האמריקאי היה קטן מהצפוי.

3M עולה יותר מ-1% לאחר שעקפה את התחזיות ודיווחה על רווח למניה בסך 2.59 דולרים ברבעון השני, לעומת קונצנזוס תחזיות שעמד על 2.28 דולרים למינה. ההכנסות עקפו את התחזיות גם כן והחברה העלתה את התחזית השנתית שלה.

ג'נרל אלקטריק קופצת כ-4% לאחר שעקפה את התחזיות והפתיעה את האנליסטים עם תזרים מזומנים חיובי ברבעון השני. החברה הרוויחה 5 סנטים למניה, 2 סנטים מעל לתחזיות.

אינטל הציגה תוכנית רב־שנתית להשבת הדומיננטיות שלה בשוק המוליכים למחצה, ובכוונתה להשיק שבב חדש בכל שנה עד 2025. המניה הגיבה בירידה של כ-2% בטרום מסחר.

סטארבקס הרחיבה את השותפות עם ענקית המזון נסטלה ובכוונתן להשיק משקאות קפה מוכנים לשתייה בדרום מזרח אטסיה ובאמריקה הלטינית.

14:40

הירידות באירופה ממשיכות להתמתן, וכעת דאקס ופוטסי יורדים 0.2% בעוד שהקאק נסחר ביציבות.

במסחר על חוזי וול סטריט מתקיימת מגמה מעורבת, ובעוד שהחוזים על דאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים מעט, החוזה על הנאסד"ק עולה ב-0.1%. בטרום המסחר בולטת ג'נרל אלקטריק , שמטפסת כ-4% לאחר שפרסמה דוחות רבעוניים טובים במעט מהציפיות - החברה רשמה רווח של 5 סנט לעומת 3 סנט שחזו האנליסטים, ורשמה הכנסות של 18.2 מיליארד דולר בעוד שהתחזיות צפו 18 מיליארד דולר.

בית ההשקעות אופנהיימר החל לסקר את מניית איירון סורס הישראלית בהמלצת Outperform עם מחיר יעד של 13 דולר. "איירון סורס מחזיקה במעמד המוביל בשוק הפרסום הדיגיטלי והאנליטיקה עבור אפליקציות המשחקים, כאשר 89% ממשחקי המובייל הפופולריים ביותר מבוססים על פתרונותיה. החברה נהנית מצמיחה גבוהה במיוחד, בשילוב עם רווחיות נאה (שיעור EBITDA של כ-30%), ונהנתה מהאצה בשוק המשחקים בתקופת מגפת הקורונה. איירון סורס פונה לשוק עצום המוערך בכ-20 מיליארד דולר כעת וצפוי להכפיל את עצמו ל-40 מיליארד דולר בשנת 2025, כאשר הכנסות החברה צפויות להציג צמיחה בשיעור כפול מהשוק עצמו", נכתב בסקירה.

13:32

ההירידות באירופה התמתנו, וכעת מדדי דאקס ופוטסי משילים כ-0.5%, הקאק יורד 0.3%. מדד יורוסטוקס 50 הכלל אירופי מאבד 0.5%.

רקיט בנקיזר ממשיכה לצנוח (8%-) בלונדון לאחר שפספסה את תחזיות האנליסטים ורשמה צניחה במכירות, בין השאר בעקבות האטת הביקוש למוצרי חיטוי והיגיינה.

החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט עדיין נסחרים במגמה שלילית. החוזים על הדאו ו-S&P 500 יורדים כ-0.3%, החוזק על הנאסד"ק יורד 0.1%.

11:45

הבורסה בהונג קונג ננעלה בירידה חדה של 4.5%. שיאומי איבדה 5.8%, הזרוע של עליבאבא בתחום הבריאות התרסקה ואיבדה 18.5%, עליבאבא עצמה השילה 6.3%. מייטואן צנחה 17.6%, טנסנט נסוגה 9%.

באירופה המסחר עדיין מתקיים בירידות שערים. מדדי דאקס ופוטסי רושמים ירידה של 0.9%, מדד קאק יורד 0.6%.

בפרנקפורט דויטשה בנק יורד כ-1.1%, באייר משילה 2.2% וגם סימנס , BMW , פולקסווגן , הנקל ואדידס מאבדות גובה. בלונדון רקיט בנקיזר - מחברות מוצרי הצריכה והתרופות הגדולות בעולם - צונחת 9%, רולס רויס יורדת 1.4%, ונרשמות ירידות גם אצל לוידס , קבוצת התעופה IAG וגלנקור .

10:30

הירידות בהונג קונג מחריפות ומדד הנג סנג צונח ביותר מ-5%, בהובלת חברות הטכנולוגיה הגדולות, כתגובה להחמרת הרגולציות של הממשל הסיני.

מניית שיאומי נחתכת ביותר מ-4% במחזור מסחר גבוה יחסית, Alibaba Health Information Technology - ספקית שירותי מידע ותוכן בתחום הבריאות מקבוצת עליבאבא - קורסת ומאבדת 19%. מייטואן ("אמזון הסינית") ורשת המסעדות Haidilao צונחות גם הן ומאבדות 12%. ענקית הטכנולוגיה טנסנט ממשיכה במומנטום השלילי מאתמול ומשילה עוד 9%, ומנייתה של קבוצת עליבאבא יורדת 6.7%.

10:10

יום המסחר באירופה נפתח בירידות שערים. מדד דאקס מאבד 0.6%, הפוטסי יורד כ-0.8% והקאק משיל 0.4%. ירידות נרשמות גם בבורסות אמסטרדם, מדריד, ציריך, מילאנו, בריסל וסטוקהולם, בעוד שהבורסות בווינה וליסבון מתחזקות.

את הירידות, בין השאר, מובילים הבנקים הגדולים בבריטניה שרושמים הבוקר ירידות. ברקליס (שמחר יפרסם את תוצאות הרבעון השני) יורד 0.6%, לוידס מאבד 1.2%, סטנדרט צ'רטרד יורד 1.4%. גם בנק קרדיט אגריקול הצרפתי מאבד גובה, וכן דויטשה בנק הגרמני.

בסין ננעל המסחר בירידות שערים. מדד שנזן נחתך ב-3% כמעט, מדד סין 50 איבד 4%.

9:10

הירידות באסיה מתחזקות, וכעת גם המדדים בשנחאי ושנזן מאבדים גובה ויורדים 0.5% כל אחד. הירידה של המדד בהונג קונג החריפה ועומדת על מעל 2%. ביפן, מדד הניקיי ננעל בעלייה של 0.4%, וגם מדד סידני התחזק בשיעור דומה.

הביטקוין התחזק מעט ועלה ל-37.2 אלף דולר.

8:05

בבורסות אסיה מתקיימת מגמה מעורבת הבוקר, כאשר מדד הניקיי בטוקיו עולה 0.5%, הבורסה בסידני עולה 0.6% ורושמת שיא חדש, מדד שנחאי מתחזק ב-0.1% ומדד שנזן נסחר ללא שינוי מהותי.

המדד בהונג קונג עדיין מושפע מההגבלות הרגולטריות של הממשל הסיני (שהביאו אתמול לירידות חדות של 2%-4% בבורסות סין והונג קונג) ונסוג 1%, כשאת הירידות מובילות טנסנט ועליבאבא - שאיבדו גובה גם בוול סטריט אמש.

בטוקיו בולטת ראקוטן, חברת מסחר אלקטרוני, פיננסים ומדיה (המפעיל הסלולרי הרביעי בגודלו ביפן), שצונחת 7% הבוקר במחזור מסחר גבוה. מנגד, מניות הרכב רושמות עליות נאות, ובהן מיצובישי, ניסאן, טויוטה והונדה. מאזדה לעומתן נחלשת קלות.

עונת הדוחות בוול סטריט בשיאה. אתמול לאחר סיום המסחר טסלה פירסמה את תוצאותיה לרבעון השני והמניה טיפסה במסחר המאוחר. החברה עקפה את הציפיות, ודיווחה לראשונה על יותר ממיליארד דולר רווח נקי רבעוני. ההכנסות הסתכמו בכ-12 מיליארד דולר והרווח למניה הגיע ל-1.45 דולר, כשהציפיות של האנליסטים היו 98 סנט.

הלילה בתום המסחר יפורסמו תוצאותיהן של ענקיות הטכנולוגיה אפל , גוגל ומיקרוסופט , וכן התוצאות הרבעוניות של ויזה , סטארבקס , AMD וצ'יזקייק פקטורי . במהלך יום המסחר ג'נרל אלקטריק ו-UPS יפרסמו את דוחותיהן.

אמש המדדים בניו יורק ננעלו בעליות שערים קטנות. הבוקר החוזים העתידיים על המדדים נסחרים בירידות קלות של עד 0.1%. איגרות החוב של הממשל האמריקאי מתחזקות מעט, כאשר התשואה על אג"ח ל-10 שנים עולה ל-1.28%.

בגזרת הנפט נרשמות עליות שערים של 0.3%-0.4%, כאשר נפט מסוג WTI עולה ל-72.1 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט ל-74 דולר לחבית.

לאחר הראלי שנרשם אתמול בשוק הקריפטו, והקפיץ את הביטקוין מעל ל-39 אלף דולר, היום השוק נרגע והמטבעות הווירטואליים הגדולים מאבדים מעט גובה. הביטקוין יורד ל-36.8 אלף דולר (עדיין עלייה של 24% בהשוואה לשבוע שעבר), האת'ר יורד ל-2,180 דולר (26% יותר מהשבוע שעבר).

עוד כתבות

אחרי טעויות חמורות בדיווח: BBC יבחן מחדש את הסיקור על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: חיזבאללה מסרב להתפרק מנשקו והחזית עם לבנון מתחממת, האנטישמיות בבריטניה נמצאת ברמות שיא, ב-BBC צפויים לבחון מחדש את הסיקור על ישראל אחרי דוח שקבע שהיו טעויות חמורות בדיווח על המלחמה, ושגריר ארה"ב בישראל בראיון לוול סטריט ג'ורנל על החיים בירושלים ● כותרות העיתונים בעולם

פנטהאוז בן 4 חדרים בחיפה / הדמיה: יח''צ

"עסקה חריגה במיקום יוצא דופן": בכמה נמכר פנטהאוז בחיפה?

הפנטהאוז, שנמצא במרחק אווירי של כ־40 מטר מהים, נמכר תמורת 6.2 מיליון שקל ● מסתבר שכשהים פתוח לפניך, וכשהמרחק אליו קצר במיוחד, ניתן להגיע למחירים "תל אביביים" גם בשוק החיפאי

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

ניו-מד מחפשת גז בשווי עשרות מיליארדי דולרים, ועשויה להפוך לספק מרכזי באירופה

ניו-מד הישראלית החלה בקידוח אקספלורציה בשני מאגרי גז פוטנציאליים בבולגריה, בשווי פוטנציאלי של עשרות מיליארדי דולרים ● במידה ויימצא שם גז, מעבר להשפעה הכלכלית עבור החברה שעשויה להפוך לספקית משמעותית בשוק האירופי היקר, עשויה להיות לכך גם השפעה גיאופוליטית

איל אפרת / צילום: אורן דאי

לאומי מקים מרכז AI ומקדם את ראש החטיבה הטכנולוגיות איל אפרת לתפקיד מפתח

איל אפרת, המכהן בתור סמנכ"ל בכיר וראש חטיבת הטכנולוגיות של בנק לאומי, ימונה לראש החטיבה הבנקאית של הבנק ויחליף את אייל בן-חיים ● הבנק הודיע היום על סדרה של מינויי בכירים נוספים, הנוגעים למשרות בתחומי הטכנולוגיה וה-AI

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

מה קבע בית המשפט כש־7 ילדים ורעיה נשארו מחוץ לצוואת האב

בית המשפט דחה תביעת עורך דין לפיצויים בעקבות הפסקת ייצוג ● העליון קבע כי ניתן להותיר בידי המדינה כספים שנתפסו מנאשם בשוחד לצורכי חילוט עתידי ● צוואה שנישלה רעיה ו־7 ילדים בוטלה בשל מעורבות והשפעה בלתי הוגנת של היורש ● 3 פסקי דין בשבוע 

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

בוול סטריט בונים על עוד שנה של עליות, אבל 7 דברים יכולים להשתבש ב-2026

הדרך לשנה רביעית ברציפות של עליות בוול סטריט, עוברת דרך שורה של דברים שעלולים להשתבש ● בין היתר: מלחמת הסחר, השקעות העתק, החובות שלקחו חברות כדי להדביק את מרוץ ה-AI, והחשש ממיתון עולמי

יותר מאלף עסקאות לרכישת דירות חדשות בוטלו / איור: גיל ג'יבלי

תחילתו של גל? יותר מאלף עסקאות לרכישת דירות חדשות בוטלו

במשרד האוצר חשפו כי 6% מהעסקאות לרכישת דירות חדשות "על הנייר" ב־2023 בוטלו ע"י הרוכשים ● התופעה בולטת בעיקר במחוז הדרום, שמאופיין בשיעור גבוה של מבצעי מימון מצד הקבלנים ● הנפגעים העיקריים הם לרוב לא היזמים אלא הרוכשים עצמם, שלא מסוגלים להשלים את הרכישה ונאלצים לשלם פיצויים גדולים

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות, שלומי יוסף

ביהמ"ש קיבל את בקשת המשטרה: ארנון בר-דוד יורחק מההסתדרות עד מרץ 2026

לטענת המשטרה, ארנון בר-דוד רקם מנגנון שוחדי שמטרתו לעשות במשאבי ההסתדרות כבשלו ● השופטת דורית סבן-נוי קבעה כי החזרתו לתפקידו כיו"ר ההסתדרות תקל עליו לבצע עבירה דומה, ויהיה בה כדי לאפשר השפעה על עדים ושיבוש של החקירה ● עוד ציינה השופטת כי התשתית הראייתית שנאספה עד כה היא "בעוצמה רבה מהרף הנדרש בשלב זה של ההליך"

מוניות בדרכים / צילום: Shutterstock

האם כניסת אובר לישראל מצדיקה פיצוי של 4 מיליארד שקל?

במשרד התחבורה בוחנים פיצוי בהיקף 4 מיליארד שקל לנהגי המוניות בשל קידום הכנסת חברות שיתופיות בינלאומיות לשוק ● מדובר בסכום גבוה יותר בהשוואה למהלכים דומים

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; הזהב בשיא חדש

הבנק המרכזי של סין הותיר ביום שני את הריבית ללא שינוי ● שוק החוב העולמי: כוחות רבים לוחצים לעליית התשואות הארוכות • מחירי הקקאו צנחו השנה בשיעור שיא, למה לא מחירי השוקולד? • לקראת 2026 בוול סטריט: הרבה דברים עלולים להשתבש, זו רשימת הסיכונים

בניין גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

הממשלה אישרה פה אחד את ההצעה לסגירת גלי צה"ל

השרים אישרו היום את החלטת שר הביטחון ישראל כ"ץ, לפיה שידורי גלי צה"ל יופסקו עד 1 במרץ 2026 ● ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת היועמ"שית, שקבעה כי ההחלטה אינה חוקית ● מיד לאחר פרסום ההחלטה הוגשו לבג"ץ מספר עתירות בנושא ● כ"ץ הנחה להתחיל בשיבוץ מחדש של חיילי התחנה - "תוך מתן עדיפות לתפקידי לחימה"

החזרי מס / צילום: Shutterstock

כך תבדקו אם מגיע לכם החזר מס לפני שיהיה מאוחר מדי

הזכאות לקבלת החזרי מס בעבור שנת 2019 תפקע בינואר הקרוב ● נכון להיום רק מעטים פונים לרשות המסים, בין השאר מחשש לגילוי חובות קודמים ● מתי הגשת הבקשה רלוונטית, וכיצד ניתן להגיש אותה? ● גלובס עושה סדר

מימין: אריאל כהן, אייל פסו וניקש ארורה / צילום: נאבן, יח''צ, מולי גולדברג

הסכם הענק של פאלו אלטו והמניה הישראלית שצנחה ב-90% מתחילת השנה

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● המשקיעים סיימו שבוע תנודתי שהסתיים בצורה חיובית הודות לנתוני אינפלציה מפתיעים ● הצניחה במניית גאוזי נמשכה גם השבוע, והיא נסחרת ברמות שפל ● מניית נאבן הצליחה לתקן את הירידות מהשבוע החולף, אך עדיין נסחרת הרבה מתחת למחיר בהנפקה ● וגם: עסקת הענק של ענקית הסייבר עם גוגל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: תמר מצפי, Shutterstock

פילאטיס, מענקי הישארות וימים קצרים: משרדי עריכת הדין במרוץ על המתמחים

עונת ראיונות העבודה למתמחים החדשים מתקרבת, ובעוד השכר דומה ברוב המשרדים - ההבדלים בהטבות המוצעות מגיעים לאלפי שקלים ● מענקים גבוהים, הכנה למבחני הלשכה, סבסוד ארוחות וגמישות בזמן העבודה - כך מנסים המשרדים הגדולים למשוך את דור המתמחים הבא

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; חומרים: shutterstock

דוח חדש חושף: שיא כל הזמנים להיקף הגיוסים בדיפנס טק הישראלי

היקף ההשקעות והאקזיטים עלה ב-2025, אך מספר סבבי הגיוס ירד, וההון מתרכז בעסקאות גדולות בתחומי הסייבר וה-AI ● גם בנטרול סבבי ענק, היקף הגיוסים בסייבר בשנה החולפת גבוה מזה של 2021

מושגים לאזרחות מיודעת.המדד לפעילות המשק / צילום: Shutterstock

לבנק ישראל יש מדד חדש שהוא בוחן לפני החלטת ריבית. כך זה עובד

בנק ישראל פרסם לאחרונה מדד חודשי חדש לפעילות המשק ● איך הוא בנוי, ומי אמור להיות מושפע ממנו? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

אילוסטרציה: Shutterstock

לידיעת בעלי חברות ארנק: ביהמ"ש קובע מתי יחול מס שולי של כ-50% ומתי מס חברות של 23%

רו"ח סיפק שירותים לפירמת ראיית חשבון באמצעות חברה בבעלותו ● ביהמ"ש המחוזי קיבל את ערעורו על קביעת פקיד השומה כי הוא בעל "חברת ארנק", ועל כן יש למסותו במס השולי הגבוה משמעותית ממס החברות ● לפסק הדין יש השלכות על בעלי מקצועות חופשיים הפועלים באמצעות שותפויות וחברות בבעלותם

הסופרקמפיוטר של חברת סריבראס בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

עם סם אלטמן ומשקיעים ישראלים: יצרנית השבבים שחוזרת למסלול ההנפקה

לפי רויטרס, חברת סריבראס, המפתחת מעבדים למודלים גדולים של בינה מלאכותית ופועלת בשוק שנשלט בידי אנבידיה, נערכת להגשת תשקיף לקראת הנפקה ראשונית בוול סטריט ברבעון השני של 2026 ● הנפקה קודמת שתוכננה ב-2024 ירדה מהפרק בשל השקעת מיעוט של קבוצת G42 מאבו דאבי, אולם זו נעדרת מהתשקיף החדש

שר הכלכלה ניר ברקת ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

שר הכלכלה החליט: הגבלה על יבוא אלומיניום. האם האוצר יטיל וטו?

החלטת השר ברקת מגיעה בעקבות תלונות בתעשייה המקומית על יבוא זול מדי שמציף את השוק המקומי ● בענף הבנייה עלולים לסבול מעליות מחירים, וסוכני מכס מתלוננים על פער בין ההנחיות הרשמיות לבין המימוש בפועל ● האם שר האוצר סמוטריץ' יבטל את המהלך, כפי שעשה עם הקנאביס הרפואי?

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

האיש הראשון בעולם ששוויו חצה את רף ה-700 מיליארד דולר

ההון של מאסק קפץ לאחר שבימים האחרונים הפך בית המשפט העליון בדלאוור פסיקה קודמת והשיב לו חבילת תגמול הונית מבוססת אופציות בשווי כ־139 מיליארד דולר שאושרה ב־2018 ● במקביל - רק השנה אושרה לו חבילת שכר נוספת שעשויה להגיע לטריליון דולר