גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רגע לפני דוחות ענקיות הטק וול סטריט ננעלה בטריטוריה אדומה

מדד נאסד"ק ירד ב-1.2%, הדאו נסוג 0.2% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.5% ● אפל, גוגל ומיקרסופט יפרסמו דוחות עם סיום המסחר ● הזהב ננעל ביציבות, עדיין מתחת ל-1,800 דולר ● מדד דאקס איבד 0.6%, פוטסי 100 נסוג 0.5% ומדד קאק 40 ירד ב-0.7%

הבורסה בשנחאי, סין / צילום: Shutterstock, Dmitri Ometsinsky
הבורסה בשנחאי, סין / צילום: Shutterstock, Dmitri Ometsinsky

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

מדד נאסד"ק ירד ב-1.2%, הדאו נסוג 0.2% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.5%.

בתחתית הדאו, אינטל איבדה 2%, סיילספורס ירדה 1.6%, בואינג נחלשה ב-1.6%, אפל השילה 1.5% ומיקרוסופט נסוגה 1.2%. בצמרת, מקדולנדס התחזקה ב-1%, מרק הוסיפה 0.8% , וריזון התקדמה 0.7%, וג'ונסון אנד ג'ונסון עלתה ב-0.5%.

מבין הישראליות, ביונדווקס טסה 27% במחזור חריג בהיקפו. בצד השלילי, צים איבדה 4.5%, ואורמד נפלה 16%.

22:15

נפט מסוג ברנט ירד לראשונה זה שישה ימים. חוזה למסירה בספטמבר נחלש ב-0.1%, 13 סנט, וננעל במחיר של 74.37 דולר לחבית.

21:50

נפט מסוג WTI נחלש ב-0.4%, 26 סנט, וננעל במחיר של 71.65 דולר לחבית.

20:45

חוזה זהב למסירה באוגוסט עלה ב-60 סנט, 0.003%, וננעל במחיר של 1,799.8 דולר לאונקיה.

19:00

בורוסת אירופה סיימו את יום המסחר בירידות. בפרנקפורט מדד דאקס איבד 0.6%, בלונדון פוטסי 100 נסוג 0.5% ובפריז מדד קאק 40 ירד ב-0.7%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי השיל 0.5%, בהובלת מגזר הטכנולוגיה שירד ב-1.5%. ענקית מוצרי הצריכה והתרופות רקיט בנקיזר הבריטית נפלה 8.4% לאחר שפספסה את תחזית המכירות ברבעון השני.

17:40

מאקרו ארה"ב: מדד אמון הצרכן בשיא של 16 חודשים וחזר לרמתו טרום הקורונה. המדד עלה בחודש יולי ל-129.1 נקודות, לעומת 128.9 ביוני.

17:20

הירידות בוול סטריט מתחזקות: מדד נאסד"ק יורד ב-1.2%, הדאו נסוג 0.5% ומדד S&P 500 מאבד 0.6%.

בתחתית הדאו, אינטל יורדת יותר מ-3%, 3M משילה 2% ושברון 1.3%. עוד בולטות UPS שנופלת 8.8%, פדקס שמאבדת 4.8% ו-ווין ריזורטס שנסוגה 4.3%.

מבין הישראליות, צ'ק פוינט עולה ב-1.5%, טבע יורדת 2.8% וצים מאבדת 5.2%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-1.24%. הדולר נחלש ב-0.1% מול סל המטבעות ומאבד 0.3% מול הין היפני לשער של 109.9 ין לדולר. הליש"ט שומרת על יציבות בשער של 1.38 דולר לליש"ט והאירו מוסיף 0.1% לשער של 1.18 דולר לאירו. יציבות בנפט: נפט מסוג WTI סביב 72 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט במחיר של כ-74.5 דולר לחבית. הזהב מתקדם ב-0.1% ונסחר סביב 1,801 דולר לאונקיה.

16:30

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח במגמה שלילית לאחר חמישה ימי עליות. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.6%, מדד נאסד"ק נחלש ב-0.3% ומדד S&P 500 נסוג 0.5%.

קרן המטבע הבינלאומית מזהירה כי יש סיכון שהאינפלציה תתברר כיותר מזמנית בלבד ואומרת כי בנקים מרכזיים עשויים להידרש לפעולה מונעת. בתחזית הכלכלית העולמית של הארגון נכתב כי "האינפלציה צפויה לשוב לממדיה טרום המגפה ברוב המדינות ב-2022", אך כי "האי ודאות נותרה גבוהה" וכן כי "ישנו סיכון שהלחצים החולפים עלולים להפוך ליותר מתמשכים ובנקים מרכזיים עשויים להידרש לנקוט בפעילות מונעת".

הכלכלנית הראשית של הקרן, גיטה גופינאת, כתבה היום בפוסט כי "שיבושים מתמשכים יותר באספקה ועליות חדות במחירי הדיור הם כמה מהגורמים שעלולים להביא לאינפלציה גבוהה מתמשכת". כמו כן הזהירה, כי "האינפלציה צפויה להישאר גבוהה לתוך 2022 בכמה שווקים מתעוררים ומדינות מתפתחות, בחלקה בשל לחצים מתמשכים במחירי המזון ופיחותי מטבע".

מאקרו ארה"ב: מחירי הדיור שברו שיאים במאי ועלו בממוצע ארצי של 16.6%, כך לפי מדד קייס שילר. זהו הגידול החד ביותר שנרשם ביותר מ-30 שנות המדד. באפריל נרשמה עלייה שנתית של 14.8%.

מדד 10 הערים המובילות עלה ב-16.4% במאי, לעומת 14.5% באפריל. מדד 20 הערים עלה ב-17%, לעומת 15% בחודש הקודם. העליות החדות ביותר נרשמו בפיניקס (25.9%), בסן דייגו (24.7%) ובסיאטל (23.4%). העליות הנמוכות ביותר נרשמו בשיקגו, בקליבלנד ובמיניאפוליס, אולם גם הן היו דו-ספרתיות.

מאקרו ארה"ב: הזמנות מוצרים בני קיימא עלו ביוני ב-0.8%, כך לפי נתוני לשכת מפקד האוכלוסין. כלכלנים שנסקרו בידי הוול סטריט ג'ורנל צפו עלייה של 2%. חלק מהפער עשוי להיות מוסבר בתיקון הנתונים לחודש מאי שלפיהם ההזמנות עלו ב-3.2% ולא ב-2.3% כפי שהוערך קודם לכן. ביוני נרשמה תוספת הזמנות של 2.1 מיליארד דולר לסך של 257.6 מיליארד דולר.

15:55

החוזים העתידיים על מדד דאו ג'ונס ומדד S&P 500 נסחרים בירידות של 0.2%-0.3% ועל הנאסד"ק ביציבות. בחמשת ימי המסחר האחרונים נרשמו עליות בשלושת המדדים המובילים ואתמול שוב נרשמו שיאים חדשים בנעילה.

ישיבת הפד לחודש יולי תחל היום לקראת פרסום מדיניות הריבית מחר כשבנוסף על סדר היום שאלת האינפלציה.

עונת הדוחות של ענקיות הטכנולוגיה תחל היום לאחר סיום המסחר עם פרסום דוחותיהן של אפל, מיקרוסופט ואלפבית, החברה האם של גוגל. פייסבוק ואמזון צפויות לפרסם דוחות בהמשך השבוע.

בין המניות שמרכזות עניין בטרום מסחר:

מניות ענקית המשלוחים UPS מאבדות יותר מ-2%. החברה עקפה את התחזיות בשורה העליונה והתחתונה ברבעון השני, אך הגידול בהכנסות בשוק האמריקאי היה קטן מהצפוי.

3M עולה יותר מ-1% לאחר שעקפה את התחזיות ודיווחה על רווח למניה בסך 2.59 דולרים ברבעון השני, לעומת קונצנזוס תחזיות שעמד על 2.28 דולרים למינה. ההכנסות עקפו את התחזיות גם כן והחברה העלתה את התחזית השנתית שלה.

ג'נרל אלקטריק קופצת כ-4% לאחר שעקפה את התחזיות והפתיעה את האנליסטים עם תזרים מזומנים חיובי ברבעון השני. החברה הרוויחה 5 סנטים למניה, 2 סנטים מעל לתחזיות.

אינטל הציגה תוכנית רב־שנתית להשבת הדומיננטיות שלה בשוק המוליכים למחצה, ובכוונתה להשיק שבב חדש בכל שנה עד 2025. המניה הגיבה בירידה של כ-2% בטרום מסחר.

סטארבקס הרחיבה את השותפות עם ענקית המזון נסטלה ובכוונתן להשיק משקאות קפה מוכנים לשתייה בדרום מזרח אטסיה ובאמריקה הלטינית.

14:40

הירידות באירופה ממשיכות להתמתן, וכעת דאקס ופוטסי יורדים 0.2% בעוד שהקאק נסחר ביציבות.

במסחר על חוזי וול סטריט מתקיימת מגמה מעורבת, ובעוד שהחוזים על דאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים מעט, החוזה על הנאסד"ק עולה ב-0.1%. בטרום המסחר בולטת ג'נרל אלקטריק , שמטפסת כ-4% לאחר שפרסמה דוחות רבעוניים טובים במעט מהציפיות - החברה רשמה רווח של 5 סנט לעומת 3 סנט שחזו האנליסטים, ורשמה הכנסות של 18.2 מיליארד דולר בעוד שהתחזיות צפו 18 מיליארד דולר.

בית ההשקעות אופנהיימר החל לסקר את מניית איירון סורס הישראלית בהמלצת Outperform עם מחיר יעד של 13 דולר. "איירון סורס מחזיקה במעמד המוביל בשוק הפרסום הדיגיטלי והאנליטיקה עבור אפליקציות המשחקים, כאשר 89% ממשחקי המובייל הפופולריים ביותר מבוססים על פתרונותיה. החברה נהנית מצמיחה גבוהה במיוחד, בשילוב עם רווחיות נאה (שיעור EBITDA של כ-30%), ונהנתה מהאצה בשוק המשחקים בתקופת מגפת הקורונה. איירון סורס פונה לשוק עצום המוערך בכ-20 מיליארד דולר כעת וצפוי להכפיל את עצמו ל-40 מיליארד דולר בשנת 2025, כאשר הכנסות החברה צפויות להציג צמיחה בשיעור כפול מהשוק עצמו", נכתב בסקירה.

13:32

ההירידות באירופה התמתנו, וכעת מדדי דאקס ופוטסי משילים כ-0.5%, הקאק יורד 0.3%. מדד יורוסטוקס 50 הכלל אירופי מאבד 0.5%.

רקיט בנקיזר ממשיכה לצנוח (8%-) בלונדון לאחר שפספסה את תחזיות האנליסטים ורשמה צניחה במכירות, בין השאר בעקבות האטת הביקוש למוצרי חיטוי והיגיינה.

החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט עדיין נסחרים במגמה שלילית. החוזים על הדאו ו-S&P 500 יורדים כ-0.3%, החוזק על הנאסד"ק יורד 0.1%.

11:45

הבורסה בהונג קונג ננעלה בירידה חדה של 4.5%. שיאומי איבדה 5.8%, הזרוע של עליבאבא בתחום הבריאות התרסקה ואיבדה 18.5%, עליבאבא עצמה השילה 6.3%. מייטואן צנחה 17.6%, טנסנט נסוגה 9%.

באירופה המסחר עדיין מתקיים בירידות שערים. מדדי דאקס ופוטסי רושמים ירידה של 0.9%, מדד קאק יורד 0.6%.

בפרנקפורט דויטשה בנק יורד כ-1.1%, באייר משילה 2.2% וגם סימנס , BMW , פולקסווגן , הנקל ואדידס מאבדות גובה. בלונדון רקיט בנקיזר - מחברות מוצרי הצריכה והתרופות הגדולות בעולם - צונחת 9%, רולס רויס יורדת 1.4%, ונרשמות ירידות גם אצל לוידס , קבוצת התעופה IAG וגלנקור .

10:30

הירידות בהונג קונג מחריפות ומדד הנג סנג צונח ביותר מ-5%, בהובלת חברות הטכנולוגיה הגדולות, כתגובה להחמרת הרגולציות של הממשל הסיני.

מניית שיאומי נחתכת ביותר מ-4% במחזור מסחר גבוה יחסית, Alibaba Health Information Technology - ספקית שירותי מידע ותוכן בתחום הבריאות מקבוצת עליבאבא - קורסת ומאבדת 19%. מייטואן ("אמזון הסינית") ורשת המסעדות Haidilao צונחות גם הן ומאבדות 12%. ענקית הטכנולוגיה טנסנט ממשיכה במומנטום השלילי מאתמול ומשילה עוד 9%, ומנייתה של קבוצת עליבאבא יורדת 6.7%.

10:10

יום המסחר באירופה נפתח בירידות שערים. מדד דאקס מאבד 0.6%, הפוטסי יורד כ-0.8% והקאק משיל 0.4%. ירידות נרשמות גם בבורסות אמסטרדם, מדריד, ציריך, מילאנו, בריסל וסטוקהולם, בעוד שהבורסות בווינה וליסבון מתחזקות.

את הירידות, בין השאר, מובילים הבנקים הגדולים בבריטניה שרושמים הבוקר ירידות. ברקליס (שמחר יפרסם את תוצאות הרבעון השני) יורד 0.6%, לוידס מאבד 1.2%, סטנדרט צ'רטרד יורד 1.4%. גם בנק קרדיט אגריקול הצרפתי מאבד גובה, וכן דויטשה בנק הגרמני.

בסין ננעל המסחר בירידות שערים. מדד שנזן נחתך ב-3% כמעט, מדד סין 50 איבד 4%.

9:10

הירידות באסיה מתחזקות, וכעת גם המדדים בשנחאי ושנזן מאבדים גובה ויורדים 0.5% כל אחד. הירידה של המדד בהונג קונג החריפה ועומדת על מעל 2%. ביפן, מדד הניקיי ננעל בעלייה של 0.4%, וגם מדד סידני התחזק בשיעור דומה.

הביטקוין התחזק מעט ועלה ל-37.2 אלף דולר.

8:05

בבורסות אסיה מתקיימת מגמה מעורבת הבוקר, כאשר מדד הניקיי בטוקיו עולה 0.5%, הבורסה בסידני עולה 0.6% ורושמת שיא חדש, מדד שנחאי מתחזק ב-0.1% ומדד שנזן נסחר ללא שינוי מהותי.

המדד בהונג קונג עדיין מושפע מההגבלות הרגולטריות של הממשל הסיני (שהביאו אתמול לירידות חדות של 2%-4% בבורסות סין והונג קונג) ונסוג 1%, כשאת הירידות מובילות טנסנט ועליבאבא - שאיבדו גובה גם בוול סטריט אמש.

בטוקיו בולטת ראקוטן, חברת מסחר אלקטרוני, פיננסים ומדיה (המפעיל הסלולרי הרביעי בגודלו ביפן), שצונחת 7% הבוקר במחזור מסחר גבוה. מנגד, מניות הרכב רושמות עליות נאות, ובהן מיצובישי, ניסאן, טויוטה והונדה. מאזדה לעומתן נחלשת קלות.

עונת הדוחות בוול סטריט בשיאה. אתמול לאחר סיום המסחר טסלה פירסמה את תוצאותיה לרבעון השני והמניה טיפסה במסחר המאוחר. החברה עקפה את הציפיות, ודיווחה לראשונה על יותר ממיליארד דולר רווח נקי רבעוני. ההכנסות הסתכמו בכ-12 מיליארד דולר והרווח למניה הגיע ל-1.45 דולר, כשהציפיות של האנליסטים היו 98 סנט.

הלילה בתום המסחר יפורסמו תוצאותיהן של ענקיות הטכנולוגיה אפל , גוגל ומיקרוסופט , וכן התוצאות הרבעוניות של ויזה , סטארבקס , AMD וצ'יזקייק פקטורי . במהלך יום המסחר ג'נרל אלקטריק ו-UPS יפרסמו את דוחותיהן.

אמש המדדים בניו יורק ננעלו בעליות שערים קטנות. הבוקר החוזים העתידיים על המדדים נסחרים בירידות קלות של עד 0.1%. איגרות החוב של הממשל האמריקאי מתחזקות מעט, כאשר התשואה על אג"ח ל-10 שנים עולה ל-1.28%.

בגזרת הנפט נרשמות עליות שערים של 0.3%-0.4%, כאשר נפט מסוג WTI עולה ל-72.1 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט ל-74 דולר לחבית.

לאחר הראלי שנרשם אתמול בשוק הקריפטו, והקפיץ את הביטקוין מעל ל-39 אלף דולר, היום השוק נרגע והמטבעות הווירטואליים הגדולים מאבדים מעט גובה. הביטקוין יורד ל-36.8 אלף דולר (עדיין עלייה של 24% בהשוואה לשבוע שעבר), האת'ר יורד ל-2,180 דולר (26% יותר מהשבוע שעבר).

עוד כתבות

באיראן מודאגים: המדינה ממערב אסיה שמתקרבת לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: באיראן מודאגים מהתחממות היחסים בין ישראל וארמניה, החלום האימפריאלי של ארדואן נתקל בקשיים ויש קשר לישראל, ובאירלנד לא מכירים בזה שיש אנטישמיות במדינה • כותרות העיתונים בעולם

גם זה קרה פה / צילום: איל יצהר, נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

חנן מור שילם פי 5: מי קנה השבוע קרקע ברמת גן ב-330 אלף שקל לדירה?

באוצר רוצים לפתור בעיית כוח אדם עם AI ● שר הכלכלה לא מתמצא בפטורים ממס ● ומה נדרש כדי לשכנע יזמים להקים פה דירות שמניבות תשואה נמוכה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פרופ' אוליבר הארט / צילום: אלון גלבוע

"קולגות חושבים שיצאתי מדעתי": הכלכלן חתן פרס נובל שרוצה להכניס ערכים לשוק ההון

פרופ' אוליבר הארט רוצה להחזיר ערכים כמו הוגנות לחוזים, לישיבות דירקטוריון ולאסיפות בעלי המניות ● בימים אלה הוא מקדם רעיון חתרני כמעט לדמוקרטיזציה של שוק ההון ושיתוף בעלי המניות בקבלת החלטות שוטפות של חברות ● השבוע הוא הגיע לישראל כדי להשתתף בכנס השנתי של מרכז אריסון ל-ESG בבית הספר אריסון למנהל עסקים של אוניברסיטת רייכמן ● ניצלנו את ההזדמנות כדי לברר איתו איך המודלים שלו עובדים במציאות

סיכום שווקים שבועי / צילומים: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

השינויים שישפיעו על הכסף שלנו ב-2026 - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

כל מה שצריך לדעת על השינויים שישפיעו על הכסף שלנו לקראת 2026 ● מה ההבדלים בין פוליסות חיסכון וגמל להשקעה ואיפה מרוויחים יותר ● זו השנה החזקה בשוק ההנפקות מאז 2021 בבורסה בת"א - ואלו ההנפקות הגדולות ● וגם: למה כדאי לכם להשקיע בזהב?

Apple Watch Ultra דור 3 / צילום: יח''צ

השעון החכם הטוב ביותר עבור משתמשי אייפון

ענקית הטכנולוגיה אפל השיקה את הדור השלישי של אפל אולטרה ווטש, ששוקל כפול מדגם הבסיס ומציע מסך גדול בהרבה ● העיצוב מאסיבי, היישומים מתאימים בעיקר לחובבי ספורט, והמחיר - בהתאם - גבוה

הרב עמיאל הירש / צילום: Shahar Azran

אחד הרבנים המשפיעים בניו יורק: "שנאת היהודים בארה"ב התפוצצה, השינוי דרמטי ומובהק"

הרב עמיאל הירש הוא מהדמויות המשפיעות ביהדות ארה"ב, וגם אחת השנויות במחלוקת ● הוא הרב הבכיר בקהילה רפורמית ניו יורקית, ומעז לערער על הקונצנזוס של המחנה שממנו צמח ● הוא לא מהסס לפגוש גורמים אנטי-ציוניים, מצעירים שפונים אליו ועד ראש העיר ממדאני, למרות הסערה שזה יצר: "האתגר גובר מבחינת מספרים ומבחינת העוינות"

מטוס של חברת התעופה TUS IL / צילום: באדיבות אתר TUS

חברת התעופה הישראלית החדשה החלה בגיוס טייסים

קבוצת קווי חופשה, שכיום מחזיקה בבעלותה את בלו בירד וטוס איירווייז האירופיות, תשיק בקרוב חברת תעופה ישראלית חדשה, TUS IL, שתתחרה על טיסות קצרות־טווח ● גיוס הטייסים לחברה החל, וזאת לקראת תחילת פעילותה שצפויה כבר ברבעון הראשון של 2026

הטרנד החדש של עולם הדייטינג / איור: נוצר ב־AI באמצעות ננו בננה

כשאמא משתלטת לך על פרופיל הדייטינג

רווקים מותשים לוקחים הימור ונותנים לבני המשפחה לקחת פיקוד על אפליקציות כמו באמבל ו־Hinge

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

היועץ הפיננסי ישלם מאות אלפים בגלל שלא מנע מבעל עסק להקים אותו

העליון קבע כי זכותם של עורכי דין לשכר טרחה לא גוברת על האינטרס הציבורי שבחילוט כספי נאשמים ● ביהמ"ש דחה תביעה לפיצול משק חקלאי בין שתי אחיות ● יועץ פיננסי חויב לפצות בעל עסק שקרס, לאחר שקבע כי היה עליו לייעץ לו שלא לפתוח את העסק מלכתחילה ● 3 פסקי דין בשבוע

ג'פרי הינטון, מארק צוקרברג, סם אלטמן / צילום: ap

מה באמת חושבים המוחות המבריקים בעולם על בינה מלאכותית

בכנס שהפך למוקד העלייה לרגל של עולם הטכנולוגיה, חוקרים חנוניים חגגו במסיבות יאכטה והתכנסו על גגות כדי להחליף רכילות ולהשוות רשמים ● כולם היו במצב רוח מרומם

הדמיית הפרויקט. 475 דירות במקום 196 / הדמיה: משה צור אדריכלים

למה פרויקט ברמת אביב תקוע חמש שנים בוועדה המקומית

שני מתחמים ברמת אביב, ברחובות ליאון בלום וברזיל, מחכים לאישור תוכנית פינוי־בינוי בוועדה המקומית תל אביב אולם שוב ושוב, האישור נדחה

למה בישראל אי אפשר באמת לבטל עסקה לרכישת דירה / אילוסטרציה: תמר מצפי

זה לא באג אלא פיצ'ר: לקוני הדירות אין באמת חלון יציאה

מי שקנה במבצעי ה-95/5 ומרגיש שיש לו אופציה לצאת, ומי שמתחרט ומגלה שהדלת נעולה - בישראל אין "נון־ריקורס" ואין חרטות ● למה המודל הישראלי לא מונע משברים, אלא פשוט מעדיף שהם יתגלגלו לסלון שלכם ויישארו שם

יא–פינג (אבי) לי, הדיפלומטית הבכירה של טייוואן בתל אביב / צילום: באדיבות הנציגות הכלכלית והתרבותית של טייוואן בתל אביב

הבכירה שמצהירה: "כשסין תפלוש לטייוואן - הנזק לתמ"ג העולמי יהיה 10 טריליון דולר"

יא-פינג (אבי) לי, הדיפלומטית הבכירה של טייוואן בתל אביב, מזהירה כי האי הוא רק מטרה ראשונה בדרכה של סין "לשבש את הסדר העולמי", ומזהירה כי הפלישה עלולה לקרות עד 2027 ● בראיון מיוחד היא מספרת גם על יחסי הסחר הפורחים עם ישראל ועל הלקחים מהמלחמה במזרח התיכון ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א ננעלה באדום בוהק: אנליסטים מסבירים - מה עומד מאחורי הירידות?

ת"א 35 נפל ביותר מ-3% ומדד הביטוח צנח כמעט ב-7% ● מניות הביטוח מחקו היום 9.4 מיליארד שקל משוויין ● שר האוצר מאיים על הבנקים: אם תבטלו הטבות לצרכנים בעקבות המס החדש המתוכנן, אכפיל אותו ● אנרג'יקס מגייסת כסף ומנמיכה תחזיות, אחת הסיבות: "איכות רוח ירודה בפולין ● בוול סטריט וברוב הבורסות בעולם לא יתקיים היום מסחר לרגל חג המולד

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

טראמפ הודיע: ארה"ב תקפה יעדי דאעש בניגריה

לדברי נשיא ארה"ב, התקיפות בוצעה בהוראתו וכללו שורת יעדים ● המהלך מגיע לאחר שבועות של איומים אמריקאים לפעולה צבאית בשל פגיעה בנוצרים במדינה ● ממשלת ניגריה דחתה בעבר את הטענות וטענה כי היא מחויבת לחופש דת ולהגנה על כלל האזרחים

אלוף דוד זיני / צילום: דובר צה''ל

בג"ץ דחה את העתירות נגד מינוי דוד זיני לראש השב"כ; הנשיא עמית הסתייג

השופטים נעם סולברג ודוד מינץ הובילו את דעת הרוב שקבעה כי לא נפל פגם בהחלטת הממשלה ובאישור ועדת גרוניס, והעניקו משקל להסכמות בין ראש הממשלה ליועמ"שית שאפשרו את המינוי ● מנגד, הנשיא עמית טען כי ההסכמות אינן יכולות להחליף בחינה מהותית של טוהר המידות והנסיבות שהובילו לבחירתו של דוד זיני לתפקיד ראש השב"כ

תחזיות הבנקים הישראליים / עיצוב: אלישע נדב

התחזיות של הבנקים: מה יקרה לדולר וכמה פעמים תרד הריבית ב-2026?

תחזיות הבנקים ל-2026 למשק המקומי צופות התאוששות בצמיחה, התמתנות של האינפלציה ויציבות של השקל ● הורדות ריבית? ההערכות נעות בין שתיים לארבע ● כל זה בהנחה שתהיה שנה שקטה מבחינה גאו-פוליטית, בארץ ובעולם ● תחזיות הבנקים בישראל ל־2026

צחי ברוורמן / צילום: תמר מצפי

האקרים איראנים טוענים שפרצו לצחי ברוורמן, והחלו להפיץ חומרים

קבוצת הנדלה, המזוהה עם איראן, טוענת כי פרצה למכשירו הסלולרי של ראש הסגל של ראש הממשלה נתניהו ● לפי שעה, הופץ מידע שכולל פרטים אישיים אודות ברוורמן, אך טרם ברור מה מקורו

כמה עולה לגור במרחק הליכה מהים / צילום: Shutterstock

קו החוף: כמה עלה לגור במרחק הליכה מהים ב־2025

2025 סיפקה שלל עסקאות בלתי שגרתיות על קו החוף. יצאנו לבדוק את המובילות שבהן ● הסקירה כוללת מדגם של עסקאות שבוצעו לאורך חוף הים התיכון - מנהריה שבצפון ועד לאשקלון שבדרום

מתוך הסדרה The Eternaut. לראשונה יצירה עם פריים סופי שיצרה AI / צילום: ©2024 Netflix, Inc

דיסני שילמה מיליארד דולר ל-openAI כי היא הבינה שהיא הפסידה בקרב

העסקה בין דיסני ל־OpenAI מסמנת רגע היסטורי בו הוליווד הפסיקה לנסות לעצור את הבינה המלאכותית, והחלה לנהל אותה מבפנים ● זהו מהלך שנועד לשמור על כוח ושליטה בתעשייה משתנה, גם אם המחיר הוא המרת הנשמה היצירתית באלגוריתמים