גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רגע לפני דוחות ענקיות הטק וול סטריט ננעלה בטריטוריה אדומה

מדד נאסד"ק ירד ב-1.2%, הדאו נסוג 0.2% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.5% ● אפל, גוגל ומיקרסופט יפרסמו דוחות עם סיום המסחר ● הזהב ננעל ביציבות, עדיין מתחת ל-1,800 דולר ● מדד דאקס איבד 0.6%, פוטסי 100 נסוג 0.5% ומדד קאק 40 ירד ב-0.7%

הבורסה בשנחאי, סין / צילום: Shutterstock, Dmitri Ometsinsky
הבורסה בשנחאי, סין / צילום: Shutterstock, Dmitri Ometsinsky

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

מדד נאסד"ק ירד ב-1.2%, הדאו נסוג 0.2% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.5%.

בתחתית הדאו, אינטל איבדה 2%, סיילספורס ירדה 1.6%, בואינג נחלשה ב-1.6%, אפל השילה 1.5% ומיקרוסופט נסוגה 1.2%. בצמרת, מקדולנדס התחזקה ב-1%, מרק הוסיפה 0.8% , וריזון התקדמה 0.7%, וג'ונסון אנד ג'ונסון עלתה ב-0.5%.

מבין הישראליות, ביונדווקס טסה 27% במחזור חריג בהיקפו. בצד השלילי, צים איבדה 4.5%, ואורמד נפלה 16%.

22:15

נפט מסוג ברנט ירד לראשונה זה שישה ימים. חוזה למסירה בספטמבר נחלש ב-0.1%, 13 סנט, וננעל במחיר של 74.37 דולר לחבית.

21:50

נפט מסוג WTI נחלש ב-0.4%, 26 סנט, וננעל במחיר של 71.65 דולר לחבית.

20:45

חוזה זהב למסירה באוגוסט עלה ב-60 סנט, 0.003%, וננעל במחיר של 1,799.8 דולר לאונקיה.

19:00

בורוסת אירופה סיימו את יום המסחר בירידות. בפרנקפורט מדד דאקס איבד 0.6%, בלונדון פוטסי 100 נסוג 0.5% ובפריז מדד קאק 40 ירד ב-0.7%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי השיל 0.5%, בהובלת מגזר הטכנולוגיה שירד ב-1.5%. ענקית מוצרי הצריכה והתרופות רקיט בנקיזר הבריטית נפלה 8.4% לאחר שפספסה את תחזית המכירות ברבעון השני.

17:40

מאקרו ארה"ב: מדד אמון הצרכן בשיא של 16 חודשים וחזר לרמתו טרום הקורונה. המדד עלה בחודש יולי ל-129.1 נקודות, לעומת 128.9 ביוני.

17:20

הירידות בוול סטריט מתחזקות: מדד נאסד"ק יורד ב-1.2%, הדאו נסוג 0.5% ומדד S&P 500 מאבד 0.6%.

בתחתית הדאו, אינטל יורדת יותר מ-3%, 3M משילה 2% ושברון 1.3%. עוד בולטות UPS שנופלת 8.8%, פדקס שמאבדת 4.8% ו-ווין ריזורטס שנסוגה 4.3%.

מבין הישראליות, צ'ק פוינט עולה ב-1.5%, טבע יורדת 2.8% וצים מאבדת 5.2%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-1.24%. הדולר נחלש ב-0.1% מול סל המטבעות ומאבד 0.3% מול הין היפני לשער של 109.9 ין לדולר. הליש"ט שומרת על יציבות בשער של 1.38 דולר לליש"ט והאירו מוסיף 0.1% לשער של 1.18 דולר לאירו. יציבות בנפט: נפט מסוג WTI סביב 72 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט במחיר של כ-74.5 דולר לחבית. הזהב מתקדם ב-0.1% ונסחר סביב 1,801 דולר לאונקיה.

16:30

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח במגמה שלילית לאחר חמישה ימי עליות. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.6%, מדד נאסד"ק נחלש ב-0.3% ומדד S&P 500 נסוג 0.5%.

קרן המטבע הבינלאומית מזהירה כי יש סיכון שהאינפלציה תתברר כיותר מזמנית בלבד ואומרת כי בנקים מרכזיים עשויים להידרש לפעולה מונעת. בתחזית הכלכלית העולמית של הארגון נכתב כי "האינפלציה צפויה לשוב לממדיה טרום המגפה ברוב המדינות ב-2022", אך כי "האי ודאות נותרה גבוהה" וכן כי "ישנו סיכון שהלחצים החולפים עלולים להפוך ליותר מתמשכים ובנקים מרכזיים עשויים להידרש לנקוט בפעילות מונעת".

הכלכלנית הראשית של הקרן, גיטה גופינאת, כתבה היום בפוסט כי "שיבושים מתמשכים יותר באספקה ועליות חדות במחירי הדיור הם כמה מהגורמים שעלולים להביא לאינפלציה גבוהה מתמשכת". כמו כן הזהירה, כי "האינפלציה צפויה להישאר גבוהה לתוך 2022 בכמה שווקים מתעוררים ומדינות מתפתחות, בחלקה בשל לחצים מתמשכים במחירי המזון ופיחותי מטבע".

מאקרו ארה"ב: מחירי הדיור שברו שיאים במאי ועלו בממוצע ארצי של 16.6%, כך לפי מדד קייס שילר. זהו הגידול החד ביותר שנרשם ביותר מ-30 שנות המדד. באפריל נרשמה עלייה שנתית של 14.8%.

מדד 10 הערים המובילות עלה ב-16.4% במאי, לעומת 14.5% באפריל. מדד 20 הערים עלה ב-17%, לעומת 15% בחודש הקודם. העליות החדות ביותר נרשמו בפיניקס (25.9%), בסן דייגו (24.7%) ובסיאטל (23.4%). העליות הנמוכות ביותר נרשמו בשיקגו, בקליבלנד ובמיניאפוליס, אולם גם הן היו דו-ספרתיות.

מאקרו ארה"ב: הזמנות מוצרים בני קיימא עלו ביוני ב-0.8%, כך לפי נתוני לשכת מפקד האוכלוסין. כלכלנים שנסקרו בידי הוול סטריט ג'ורנל צפו עלייה של 2%. חלק מהפער עשוי להיות מוסבר בתיקון הנתונים לחודש מאי שלפיהם ההזמנות עלו ב-3.2% ולא ב-2.3% כפי שהוערך קודם לכן. ביוני נרשמה תוספת הזמנות של 2.1 מיליארד דולר לסך של 257.6 מיליארד דולר.

15:55

החוזים העתידיים על מדד דאו ג'ונס ומדד S&P 500 נסחרים בירידות של 0.2%-0.3% ועל הנאסד"ק ביציבות. בחמשת ימי המסחר האחרונים נרשמו עליות בשלושת המדדים המובילים ואתמול שוב נרשמו שיאים חדשים בנעילה.

ישיבת הפד לחודש יולי תחל היום לקראת פרסום מדיניות הריבית מחר כשבנוסף על סדר היום שאלת האינפלציה.

עונת הדוחות של ענקיות הטכנולוגיה תחל היום לאחר סיום המסחר עם פרסום דוחותיהן של אפל, מיקרוסופט ואלפבית, החברה האם של גוגל. פייסבוק ואמזון צפויות לפרסם דוחות בהמשך השבוע.

בין המניות שמרכזות עניין בטרום מסחר:

מניות ענקית המשלוחים UPS מאבדות יותר מ-2%. החברה עקפה את התחזיות בשורה העליונה והתחתונה ברבעון השני, אך הגידול בהכנסות בשוק האמריקאי היה קטן מהצפוי.

3M עולה יותר מ-1% לאחר שעקפה את התחזיות ודיווחה על רווח למניה בסך 2.59 דולרים ברבעון השני, לעומת קונצנזוס תחזיות שעמד על 2.28 דולרים למינה. ההכנסות עקפו את התחזיות גם כן והחברה העלתה את התחזית השנתית שלה.

ג'נרל אלקטריק קופצת כ-4% לאחר שעקפה את התחזיות והפתיעה את האנליסטים עם תזרים מזומנים חיובי ברבעון השני. החברה הרוויחה 5 סנטים למניה, 2 סנטים מעל לתחזיות.

אינטל הציגה תוכנית רב־שנתית להשבת הדומיננטיות שלה בשוק המוליכים למחצה, ובכוונתה להשיק שבב חדש בכל שנה עד 2025. המניה הגיבה בירידה של כ-2% בטרום מסחר.

סטארבקס הרחיבה את השותפות עם ענקית המזון נסטלה ובכוונתן להשיק משקאות קפה מוכנים לשתייה בדרום מזרח אטסיה ובאמריקה הלטינית.

14:40

הירידות באירופה ממשיכות להתמתן, וכעת דאקס ופוטסי יורדים 0.2% בעוד שהקאק נסחר ביציבות.

במסחר על חוזי וול סטריט מתקיימת מגמה מעורבת, ובעוד שהחוזים על דאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים מעט, החוזה על הנאסד"ק עולה ב-0.1%. בטרום המסחר בולטת ג'נרל אלקטריק , שמטפסת כ-4% לאחר שפרסמה דוחות רבעוניים טובים במעט מהציפיות - החברה רשמה רווח של 5 סנט לעומת 3 סנט שחזו האנליסטים, ורשמה הכנסות של 18.2 מיליארד דולר בעוד שהתחזיות צפו 18 מיליארד דולר.

בית ההשקעות אופנהיימר החל לסקר את מניית איירון סורס הישראלית בהמלצת Outperform עם מחיר יעד של 13 דולר. "איירון סורס מחזיקה במעמד המוביל בשוק הפרסום הדיגיטלי והאנליטיקה עבור אפליקציות המשחקים, כאשר 89% ממשחקי המובייל הפופולריים ביותר מבוססים על פתרונותיה. החברה נהנית מצמיחה גבוהה במיוחד, בשילוב עם רווחיות נאה (שיעור EBITDA של כ-30%), ונהנתה מהאצה בשוק המשחקים בתקופת מגפת הקורונה. איירון סורס פונה לשוק עצום המוערך בכ-20 מיליארד דולר כעת וצפוי להכפיל את עצמו ל-40 מיליארד דולר בשנת 2025, כאשר הכנסות החברה צפויות להציג צמיחה בשיעור כפול מהשוק עצמו", נכתב בסקירה.

13:32

ההירידות באירופה התמתנו, וכעת מדדי דאקס ופוטסי משילים כ-0.5%, הקאק יורד 0.3%. מדד יורוסטוקס 50 הכלל אירופי מאבד 0.5%.

רקיט בנקיזר ממשיכה לצנוח (8%-) בלונדון לאחר שפספסה את תחזיות האנליסטים ורשמה צניחה במכירות, בין השאר בעקבות האטת הביקוש למוצרי חיטוי והיגיינה.

החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט עדיין נסחרים במגמה שלילית. החוזים על הדאו ו-S&P 500 יורדים כ-0.3%, החוזק על הנאסד"ק יורד 0.1%.

11:45

הבורסה בהונג קונג ננעלה בירידה חדה של 4.5%. שיאומי איבדה 5.8%, הזרוע של עליבאבא בתחום הבריאות התרסקה ואיבדה 18.5%, עליבאבא עצמה השילה 6.3%. מייטואן צנחה 17.6%, טנסנט נסוגה 9%.

באירופה המסחר עדיין מתקיים בירידות שערים. מדדי דאקס ופוטסי רושמים ירידה של 0.9%, מדד קאק יורד 0.6%.

בפרנקפורט דויטשה בנק יורד כ-1.1%, באייר משילה 2.2% וגם סימנס , BMW , פולקסווגן , הנקל ואדידס מאבדות גובה. בלונדון רקיט בנקיזר - מחברות מוצרי הצריכה והתרופות הגדולות בעולם - צונחת 9%, רולס רויס יורדת 1.4%, ונרשמות ירידות גם אצל לוידס , קבוצת התעופה IAG וגלנקור .

10:30

הירידות בהונג קונג מחריפות ומדד הנג סנג צונח ביותר מ-5%, בהובלת חברות הטכנולוגיה הגדולות, כתגובה להחמרת הרגולציות של הממשל הסיני.

מניית שיאומי נחתכת ביותר מ-4% במחזור מסחר גבוה יחסית, Alibaba Health Information Technology - ספקית שירותי מידע ותוכן בתחום הבריאות מקבוצת עליבאבא - קורסת ומאבדת 19%. מייטואן ("אמזון הסינית") ורשת המסעדות Haidilao צונחות גם הן ומאבדות 12%. ענקית הטכנולוגיה טנסנט ממשיכה במומנטום השלילי מאתמול ומשילה עוד 9%, ומנייתה של קבוצת עליבאבא יורדת 6.7%.

10:10

יום המסחר באירופה נפתח בירידות שערים. מדד דאקס מאבד 0.6%, הפוטסי יורד כ-0.8% והקאק משיל 0.4%. ירידות נרשמות גם בבורסות אמסטרדם, מדריד, ציריך, מילאנו, בריסל וסטוקהולם, בעוד שהבורסות בווינה וליסבון מתחזקות.

את הירידות, בין השאר, מובילים הבנקים הגדולים בבריטניה שרושמים הבוקר ירידות. ברקליס (שמחר יפרסם את תוצאות הרבעון השני) יורד 0.6%, לוידס מאבד 1.2%, סטנדרט צ'רטרד יורד 1.4%. גם בנק קרדיט אגריקול הצרפתי מאבד גובה, וכן דויטשה בנק הגרמני.

בסין ננעל המסחר בירידות שערים. מדד שנזן נחתך ב-3% כמעט, מדד סין 50 איבד 4%.

9:10

הירידות באסיה מתחזקות, וכעת גם המדדים בשנחאי ושנזן מאבדים גובה ויורדים 0.5% כל אחד. הירידה של המדד בהונג קונג החריפה ועומדת על מעל 2%. ביפן, מדד הניקיי ננעל בעלייה של 0.4%, וגם מדד סידני התחזק בשיעור דומה.

הביטקוין התחזק מעט ועלה ל-37.2 אלף דולר.

8:05

בבורסות אסיה מתקיימת מגמה מעורבת הבוקר, כאשר מדד הניקיי בטוקיו עולה 0.5%, הבורסה בסידני עולה 0.6% ורושמת שיא חדש, מדד שנחאי מתחזק ב-0.1% ומדד שנזן נסחר ללא שינוי מהותי.

המדד בהונג קונג עדיין מושפע מההגבלות הרגולטריות של הממשל הסיני (שהביאו אתמול לירידות חדות של 2%-4% בבורסות סין והונג קונג) ונסוג 1%, כשאת הירידות מובילות טנסנט ועליבאבא - שאיבדו גובה גם בוול סטריט אמש.

בטוקיו בולטת ראקוטן, חברת מסחר אלקטרוני, פיננסים ומדיה (המפעיל הסלולרי הרביעי בגודלו ביפן), שצונחת 7% הבוקר במחזור מסחר גבוה. מנגד, מניות הרכב רושמות עליות נאות, ובהן מיצובישי, ניסאן, טויוטה והונדה. מאזדה לעומתן נחלשת קלות.

עונת הדוחות בוול סטריט בשיאה. אתמול לאחר סיום המסחר טסלה פירסמה את תוצאותיה לרבעון השני והמניה טיפסה במסחר המאוחר. החברה עקפה את הציפיות, ודיווחה לראשונה על יותר ממיליארד דולר רווח נקי רבעוני. ההכנסות הסתכמו בכ-12 מיליארד דולר והרווח למניה הגיע ל-1.45 דולר, כשהציפיות של האנליסטים היו 98 סנט.

הלילה בתום המסחר יפורסמו תוצאותיהן של ענקיות הטכנולוגיה אפל , גוגל ומיקרוסופט , וכן התוצאות הרבעוניות של ויזה , סטארבקס , AMD וצ'יזקייק פקטורי . במהלך יום המסחר ג'נרל אלקטריק ו-UPS יפרסמו את דוחותיהן.

אמש המדדים בניו יורק ננעלו בעליות שערים קטנות. הבוקר החוזים העתידיים על המדדים נסחרים בירידות קלות של עד 0.1%. איגרות החוב של הממשל האמריקאי מתחזקות מעט, כאשר התשואה על אג"ח ל-10 שנים עולה ל-1.28%.

בגזרת הנפט נרשמות עליות שערים של 0.3%-0.4%, כאשר נפט מסוג WTI עולה ל-72.1 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט ל-74 דולר לחבית.

לאחר הראלי שנרשם אתמול בשוק הקריפטו, והקפיץ את הביטקוין מעל ל-39 אלף דולר, היום השוק נרגע והמטבעות הווירטואליים הגדולים מאבדים מעט גובה. הביטקוין יורד ל-36.8 אלף דולר (עדיין עלייה של 24% בהשוואה לשבוע שעבר), האת'ר יורד ל-2,180 דולר (26% יותר מהשבוע שעבר).

עוד כתבות

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

קרן כספית או פיקדון? הורדת הריבית מסבכת את התשובה

השילוב בין התייקרות הקרנות לירידת הריבית מחייב את חוסכי הקרנות הכספיות לחשב מסלול מחדש ● מהזדמנויות באפיק הצמוד ועד לקרנות "תאריכי יעד": אלו החלופות שעל השולחן

האחים אבי, רפי וג'ו נקש / צילום: יח''צ

מנכ"ל קבוצת נקש: אבי נקש רודף אותי אישית, חשתי נבגד, ונישואיי התפרקו

אבי חורמרו הגיש תשובה לתביעה שהגיש נגדו אבי נקש על סך 65 מיליון שקל ● מי שניהל את עסקי הקבוצה, הכוללת את נמל אילת וארקיע, טוען כי הזכויות שקיבל אושרו ע"י האחים ג'ו ורפי נקש ● עוד טען כי השיב לקבוצה כספים בהתאם להסכם הפשרה מ-2024

OnePlus 15 / צילום: יח''צ

המכשיר שמביס את האייפון באחד המאפיינים הכי חשובים

סמארטפון הדגל הסיני החדש, OnePlus 15, מביא בשורה ענקית בסוללה שמחזיקה מעמד לפחות יום וחצי ומציג ביצועים טובים ● לעומת זאת, מערך הצילום לא מתחרה בענקיות השוק

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

חשיפה: המדריך של מטא להורדת לחץ הרגולטורים בסוגיית ההונאות הפיננסיות

מסמכים פנימיים שנחשפים ברויטרס הלילה מראים את הטקטיקות של מטא - כולל מאמצים להעלים מודעות ולא להסירן כדי שמשתמשים לא ייפלו בפח, אלא לפי התחקיר – איך לגרום להן להיות "בלתי ניתנו למציאה" כשהרשויות מחפשות אותן ● המסמכים חושפים איך מטא מגנה על מיליארדי דולרים מהכנסות מפרסומים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

האח, המתנה והעיקול מביטוח לאומי: איך הסתיים המאבק על הנכס?

ביהמ"ש קבע כי מקבל נכס במתנה שזכויותיו לא נרשמו, גובר על זכויותיו של נושה בעל עיקול - אם יוכיח כי פעל בתום לב ● תביעת אחות־למחצה למחצית מנכסי ירושה נמחקה וחויבה בהוצאות כבדות ● עובד שכינה קולגה "סוטה" לא חויב בפיצוי בלשון הרע, לאחר שנקבע כי ההתפרצות נבעה מהטרדה מינית ● 3 פסקי דין בשבוע

אתר בנייה במרכז הארץ. מבנייה של שכונות חדשות הדגש עובר להתחדשות עירונית / צילום: Shutterstock

"את העיניים אפשר לעצום, את האוזניים לא": מה עושים עם הרעש מאתרי בנייה

הבנייה המואצת וריבוי פרויקטים של התחדשות עירונית, מובילים לכך שרעשי הבנייה הפכו למטרד חמור לתושבים ● הציבור סובל מבעיות בריאות, לחץ נפשי, שחיקה, חוסר שינה ואובדן ערך כלכלי של נכסיו, ולא תמיד זוכה להגנה מצד הרשויות ● מה אפשר לעשות? "אל תתנו לעיריות שלכם ולקבלנים להרגיש יותר מדי בנוח עם בנייה רועשת"

יוסי אבו, מנכ''ל ניו-מד אנרג'י / צילום: כדיה לוי

רשות המסים נגד ענקית הגז הישראלית: שלמו עוד 198 מיליון דולר

חברת הגז הישראלית ניו-מד אנרג'י, השותפה הגדולה ביותר במאגר לוויתן, נדרשת לשלם תוספת מס בשיעור כ-198 מיליון דולר לשנות המס 2019-2020 ● רשות המסים קבעה כי ההכנסה החייבת של החברה גבוה במאות מיליוני דולרים מההכנסות עליהן דיווחה

מנות קוויאר  ב–Ocean Star / צילום: שני הלוי

באזור התעשייה הזה יש מעדנייה עם אוצר שעולים אליו לרגל מכל הארץ

סדנת קרמיקה עם תוצרים מינימליסטיים, משתלת סחלבים נדירים, ממלכת סבונים טבעיים ופנינה קולינרית שמציעה תפריט מעשרה סוגי קוויאר ● כך תעבירו יום בעמק חפר

קולות נפץ הבוקר בבירת ונצואלה / צילום: Reuters, REUTERS

המבצע הסודי של כוח דלתא והפרס על ראשו של מדורו: כל הפרטים על הדרמה בוונצואלה

דיווחים התקבלו הבוקר על קולות נפץ חזקים בבירת ונצואלה, קראקס ● נשיא המדינה מדורו הכריז על מצב חירום כללי והורה על גיוס ● ההתפתחויות מגיעות על רקע מתיחות גוברת בין הממשל האמריקאי למשטרו של מדורו ● טראמפ: "הנשיא ניקולס מדורו נלכד יחד עם אשתו. הם הוטסו מחוץ למדינה״ ● ב-CBS דווח כי מדורו נתפס בידי כוח דלתא של צבא ארה"ב כשעל ראשו פרס של 50 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

אחרי יום תנודתי: וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת

יום המסחר הראשון של 2026 בוול סטריט התאפיין בתנודתיות, כאשר מניות טכנולוגיה ובמיוחד שבבים תמכו בשווקים, אך המדדים הרחבים נסוגו מהשיאים שלהם ● פוטסי חצה היום לראשונה את רף 10,000 הנקודות ● טסלה דיווחה על ירידה של 16% במסירות רכבים חשמליים ברבעון הרביעי של 2026

טיל L-SPIKE 4X / אילוסטרציה: דוברות רפאל

נגמ"שים וטילים: הרכישה הגדולה של גרמניה, והקשר לרפאל

צבא גרמניה ברכישת ענק של 200 נגמ"שים עם משגרים מתוצרת רפאל ● חברת האוזניות מנתניה, שנסחרת בבורסה בניו יורק, החלה במכירת מערכות שמע טקטיות ללקוחה ביבשת אסיה ● וגם: הודו השלימה את המשלוח הראשון לצבא מרוקו של משוריינים במסגרת עסקה רחבה בין הצדדים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מכרה הזהב פואבלו וייחו של תאגיד בריק גולד. לחברות הגדולות יש גישה למימון זול יותר / צילום: Reuters, Ricardo Rojas

אחת משיטות הזיוף העתיקות בהיסטוריה משתכללת ומאיימת על ההשקעה הלוהטת

זהב פיזי הוא נכס פופולרי בקרב משקיעים המבקשים להגן על עצמם מסיכונים מערכתיים, כולל ממשלתיים וטכנולוגיים ● מניות החברות שכורות זהב סובלות היסטורית מתנודות חריפות, אך בעת שוק שורי במתכת הזו הן מייצרות הזדמנויות חריגות ● כתבה שנייה בסדרה

ענף התעופה והתיירות משגשג / צילום: יח''צ

נתקעתם בחו״ל בלי ביטוח? מה אפשר לעשות ואילו כיסויים אסור לפספס

מה ניתן לעשות אם התגלה רק אחרי הנחיתה שאין ביטוח נסיעות לחו"ל, האם אפשר לרכוש ביטוח מחברה מקומית במדינת היעד ואילו ביטוחים מומלץ לעשות? ● גלובס עושה סדר

ניקולס מדורו ודונלד טראמפ / צילום: ap

סופו של עידן בקראקס: המבצע הצבאי והתוכנית של טראמפ ליום שאחרי

לאחר מתיחות ממושכת ארה"ב תקפה אתרים אסטרטגיים בוונצואלה ● המהלך האמריקאי מסמן מעבר מאיומים ולחץ כלכלי לפעולה צבאית גלויה, על רקע ניסיון להכריע את משטר מדורו ולפגוע במקורות המימון שלו - ובראשם הנפט ● אז למה טראמפ תקף ולמה דווקא עכשיו, ומה יעלה בגורלו של מדורו? ● גלובס עושה סדר

קוראים ספרים בחוץ / צילום: שלומי יוסף,מתוך הבלוג פפראצי-עמך ספר

אם השנה המטורפת גרמה לכם לפספס: 5 ספרי מקור מעולים מ-2025

המועמד ברשימה הקצרה לפרס ספיר, המותחן הישראלי שמרגיש אמריקה ומה עובר על מערכת החינוך פה: ספרים ששווה לקחת איתנו ל–2026

צבאות נאט''ו מרחיבים את הגיוס / עיצוב: אלישע נדב

צבאות אירופה מרחיבים את הגיוס: האם האזרחים יסכימו להילחם למען המולדת?

אחרי עשורים של שלווה מדינות אירופה משנות סדרי עדיפויות - ומסיטות תקציבים לעסקאות נשק ● אלא שבזמן שמחסני החירום מתמלאים, נחשפת החוליה החסרה: לוחמים ● בשנה הקרובה ייכנסו לתוקף תוכניות גיוס, והן יידרשו לשאלה הקשה: האם אזרחיהן מוכנים לשלם מחיר אישי בשדה הקרב? ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

בישראל סבורים שהמבצע האמריקאי ישפיע גם על איראן

בישראל סבורים שהמבצע באמריקה הלטינית יהדהד גם במזרח התיכון ● BBC מפצה ב-120 אלף שקל משפחה ישראלית מהעוטף: "טעות בתום לב" ● צה"ל תקף בצפון רצועת עזה והשמיד פיר ובו משגר רקטות טעון ומוכן לשיגור לעבר דרום הארץ ● עדכונים שוטפים

נשיא בית המשפט העליון לשעבר, אהרן ברק / צילום: איל יצהר

האזהרה החריפה של אהרון ברק: "אנחנו כבר לא דמוקרטיה ליברלית"

בנאום מצולם ששודר בהפגנה בכיכר הבימה, לציון 3 שנים לנאום השר לוין בהכרזה על המהפכה המשפטית - תקף אהרן ברק את ראש הממשלה בפרט ואת הממשלה בכלל: "זכויותינו כאזרחים מופרות יום יום - מפעל החיים של כולנו בסכנה" • הוא מתח ביקורת על המשטרה: "מפעילה את כוחה בצורה לא שוויונית ולא מרוסנת" • וקרא למפלגות שעתידות להתמודד בבחירות: "שיתחייבו שיעצרו את ההפיכה המשטרית"

איתי יצחקי / צילום: הגר בדר

את החברה הראשונה הוא מכר לטדי שגיא ב־50 מיליון דולר. עכשיו הוא בדרך לאקזיט השני

"במהירות של השוק אני לא בטוח שהייתה לנו ברירה אחרת מאשר להימכר ל-Zendesk. יש להם 120 אלף לקוחות. הם יכולים להנגיש את הטכנולוגיה שלנו בקצב שייקח לנו שנים להגיע אליו" ● שיחה קצרה עם איתי יצחקי, מייסד-שותף ומנכ"ל Unleash, פלטפורמת חיפוש ארגונית מבוססת AI

מיכלית נפט בחוף בוונצואלה / צילום: ap, Matias Delacroix

פוטנציאל הנפט הלא-ממומש של ונצואלה יכול להתהפך לטובת ארה"ב

ניהול גרוע של מונופול הנפט הממשלתי בידי נשיאי ונצואלה, הוגו צ'אבס וניקולס מדורו, וסנקציות אמריקאיות חסמו את "הזהב השחור" מלבוא לכדי מימוש ● כעת, בשל הפלת השלטון בוונצואלה, מזקקות הנפט בחוף הדרומי של ארה"ב יכולות להפוך לגורם מרכזי בעיבוד הנפט הזה לכדי מוצרי דלק לרחבי העולם