גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רגע לפני דוחות ענקיות הטק וול סטריט ננעלה בטריטוריה אדומה

מדד נאסד"ק ירד ב-1.2%, הדאו נסוג 0.2% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.5% ● אפל, גוגל ומיקרסופט יפרסמו דוחות עם סיום המסחר ● הזהב ננעל ביציבות, עדיין מתחת ל-1,800 דולר ● מדד דאקס איבד 0.6%, פוטסי 100 נסוג 0.5% ומדד קאק 40 ירד ב-0.7%

הבורסה בשנחאי, סין / צילום: Shutterstock, Dmitri Ometsinsky
הבורסה בשנחאי, סין / צילום: Shutterstock, Dmitri Ometsinsky

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

מדד נאסד"ק ירד ב-1.2%, הדאו נסוג 0.2% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.5%.

בתחתית הדאו, אינטל איבדה 2%, סיילספורס ירדה 1.6%, בואינג נחלשה ב-1.6%, אפל השילה 1.5% ומיקרוסופט נסוגה 1.2%. בצמרת, מקדולנדס התחזקה ב-1%, מרק הוסיפה 0.8% , וריזון התקדמה 0.7%, וג'ונסון אנד ג'ונסון עלתה ב-0.5%.

מבין הישראליות, ביונדווקס טסה 27% במחזור חריג בהיקפו. בצד השלילי, צים איבדה 4.5%, ואורמד נפלה 16%.

22:15

נפט מסוג ברנט ירד לראשונה זה שישה ימים. חוזה למסירה בספטמבר נחלש ב-0.1%, 13 סנט, וננעל במחיר של 74.37 דולר לחבית.

21:50

נפט מסוג WTI נחלש ב-0.4%, 26 סנט, וננעל במחיר של 71.65 דולר לחבית.

20:45

חוזה זהב למסירה באוגוסט עלה ב-60 סנט, 0.003%, וננעל במחיר של 1,799.8 דולר לאונקיה.

19:00

בורוסת אירופה סיימו את יום המסחר בירידות. בפרנקפורט מדד דאקס איבד 0.6%, בלונדון פוטסי 100 נסוג 0.5% ובפריז מדד קאק 40 ירד ב-0.7%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי השיל 0.5%, בהובלת מגזר הטכנולוגיה שירד ב-1.5%. ענקית מוצרי הצריכה והתרופות רקיט בנקיזר הבריטית נפלה 8.4% לאחר שפספסה את תחזית המכירות ברבעון השני.

17:40

מאקרו ארה"ב: מדד אמון הצרכן בשיא של 16 חודשים וחזר לרמתו טרום הקורונה. המדד עלה בחודש יולי ל-129.1 נקודות, לעומת 128.9 ביוני.

17:20

הירידות בוול סטריט מתחזקות: מדד נאסד"ק יורד ב-1.2%, הדאו נסוג 0.5% ומדד S&P 500 מאבד 0.6%.

בתחתית הדאו, אינטל יורדת יותר מ-3%, 3M משילה 2% ושברון 1.3%. עוד בולטות UPS שנופלת 8.8%, פדקס שמאבדת 4.8% ו-ווין ריזורטס שנסוגה 4.3%.

מבין הישראליות, צ'ק פוינט עולה ב-1.5%, טבע יורדת 2.8% וצים מאבדת 5.2%.

תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים יורדת ל-1.24%. הדולר נחלש ב-0.1% מול סל המטבעות ומאבד 0.3% מול הין היפני לשער של 109.9 ין לדולר. הליש"ט שומרת על יציבות בשער של 1.38 דולר לליש"ט והאירו מוסיף 0.1% לשער של 1.18 דולר לאירו. יציבות בנפט: נפט מסוג WTI סביב 72 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט במחיר של כ-74.5 דולר לחבית. הזהב מתקדם ב-0.1% ונסחר סביב 1,801 דולר לאונקיה.

16:30

יום המסחר בבורסות ניו יורק נפתח במגמה שלילית לאחר חמישה ימי עליות. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.6%, מדד נאסד"ק נחלש ב-0.3% ומדד S&P 500 נסוג 0.5%.

קרן המטבע הבינלאומית מזהירה כי יש סיכון שהאינפלציה תתברר כיותר מזמנית בלבד ואומרת כי בנקים מרכזיים עשויים להידרש לפעולה מונעת. בתחזית הכלכלית העולמית של הארגון נכתב כי "האינפלציה צפויה לשוב לממדיה טרום המגפה ברוב המדינות ב-2022", אך כי "האי ודאות נותרה גבוהה" וכן כי "ישנו סיכון שהלחצים החולפים עלולים להפוך ליותר מתמשכים ובנקים מרכזיים עשויים להידרש לנקוט בפעילות מונעת".

הכלכלנית הראשית של הקרן, גיטה גופינאת, כתבה היום בפוסט כי "שיבושים מתמשכים יותר באספקה ועליות חדות במחירי הדיור הם כמה מהגורמים שעלולים להביא לאינפלציה גבוהה מתמשכת". כמו כן הזהירה, כי "האינפלציה צפויה להישאר גבוהה לתוך 2022 בכמה שווקים מתעוררים ומדינות מתפתחות, בחלקה בשל לחצים מתמשכים במחירי המזון ופיחותי מטבע".

מאקרו ארה"ב: מחירי הדיור שברו שיאים במאי ועלו בממוצע ארצי של 16.6%, כך לפי מדד קייס שילר. זהו הגידול החד ביותר שנרשם ביותר מ-30 שנות המדד. באפריל נרשמה עלייה שנתית של 14.8%.

מדד 10 הערים המובילות עלה ב-16.4% במאי, לעומת 14.5% באפריל. מדד 20 הערים עלה ב-17%, לעומת 15% בחודש הקודם. העליות החדות ביותר נרשמו בפיניקס (25.9%), בסן דייגו (24.7%) ובסיאטל (23.4%). העליות הנמוכות ביותר נרשמו בשיקגו, בקליבלנד ובמיניאפוליס, אולם גם הן היו דו-ספרתיות.

מאקרו ארה"ב: הזמנות מוצרים בני קיימא עלו ביוני ב-0.8%, כך לפי נתוני לשכת מפקד האוכלוסין. כלכלנים שנסקרו בידי הוול סטריט ג'ורנל צפו עלייה של 2%. חלק מהפער עשוי להיות מוסבר בתיקון הנתונים לחודש מאי שלפיהם ההזמנות עלו ב-3.2% ולא ב-2.3% כפי שהוערך קודם לכן. ביוני נרשמה תוספת הזמנות של 2.1 מיליארד דולר לסך של 257.6 מיליארד דולר.

15:55

החוזים העתידיים על מדד דאו ג'ונס ומדד S&P 500 נסחרים בירידות של 0.2%-0.3% ועל הנאסד"ק ביציבות. בחמשת ימי המסחר האחרונים נרשמו עליות בשלושת המדדים המובילים ואתמול שוב נרשמו שיאים חדשים בנעילה.

ישיבת הפד לחודש יולי תחל היום לקראת פרסום מדיניות הריבית מחר כשבנוסף על סדר היום שאלת האינפלציה.

עונת הדוחות של ענקיות הטכנולוגיה תחל היום לאחר סיום המסחר עם פרסום דוחותיהן של אפל, מיקרוסופט ואלפבית, החברה האם של גוגל. פייסבוק ואמזון צפויות לפרסם דוחות בהמשך השבוע.

בין המניות שמרכזות עניין בטרום מסחר:

מניות ענקית המשלוחים UPS מאבדות יותר מ-2%. החברה עקפה את התחזיות בשורה העליונה והתחתונה ברבעון השני, אך הגידול בהכנסות בשוק האמריקאי היה קטן מהצפוי.

3M עולה יותר מ-1% לאחר שעקפה את התחזיות ודיווחה על רווח למניה בסך 2.59 דולרים ברבעון השני, לעומת קונצנזוס תחזיות שעמד על 2.28 דולרים למינה. ההכנסות עקפו את התחזיות גם כן והחברה העלתה את התחזית השנתית שלה.

ג'נרל אלקטריק קופצת כ-4% לאחר שעקפה את התחזיות והפתיעה את האנליסטים עם תזרים מזומנים חיובי ברבעון השני. החברה הרוויחה 5 סנטים למניה, 2 סנטים מעל לתחזיות.

אינטל הציגה תוכנית רב־שנתית להשבת הדומיננטיות שלה בשוק המוליכים למחצה, ובכוונתה להשיק שבב חדש בכל שנה עד 2025. המניה הגיבה בירידה של כ-2% בטרום מסחר.

סטארבקס הרחיבה את השותפות עם ענקית המזון נסטלה ובכוונתן להשיק משקאות קפה מוכנים לשתייה בדרום מזרח אטסיה ובאמריקה הלטינית.

14:40

הירידות באירופה ממשיכות להתמתן, וכעת דאקס ופוטסי יורדים 0.2% בעוד שהקאק נסחר ביציבות.

במסחר על חוזי וול סטריט מתקיימת מגמה מעורבת, ובעוד שהחוזים על דאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים מעט, החוזה על הנאסד"ק עולה ב-0.1%. בטרום המסחר בולטת ג'נרל אלקטריק , שמטפסת כ-4% לאחר שפרסמה דוחות רבעוניים טובים במעט מהציפיות - החברה רשמה רווח של 5 סנט לעומת 3 סנט שחזו האנליסטים, ורשמה הכנסות של 18.2 מיליארד דולר בעוד שהתחזיות צפו 18 מיליארד דולר.

בית ההשקעות אופנהיימר החל לסקר את מניית איירון סורס הישראלית בהמלצת Outperform עם מחיר יעד של 13 דולר. "איירון סורס מחזיקה במעמד המוביל בשוק הפרסום הדיגיטלי והאנליטיקה עבור אפליקציות המשחקים, כאשר 89% ממשחקי המובייל הפופולריים ביותר מבוססים על פתרונותיה. החברה נהנית מצמיחה גבוהה במיוחד, בשילוב עם רווחיות נאה (שיעור EBITDA של כ-30%), ונהנתה מהאצה בשוק המשחקים בתקופת מגפת הקורונה. איירון סורס פונה לשוק עצום המוערך בכ-20 מיליארד דולר כעת וצפוי להכפיל את עצמו ל-40 מיליארד דולר בשנת 2025, כאשר הכנסות החברה צפויות להציג צמיחה בשיעור כפול מהשוק עצמו", נכתב בסקירה.

13:32

ההירידות באירופה התמתנו, וכעת מדדי דאקס ופוטסי משילים כ-0.5%, הקאק יורד 0.3%. מדד יורוסטוקס 50 הכלל אירופי מאבד 0.5%.

רקיט בנקיזר ממשיכה לצנוח (8%-) בלונדון לאחר שפספסה את תחזיות האנליסטים ורשמה צניחה במכירות, בין השאר בעקבות האטת הביקוש למוצרי חיטוי והיגיינה.

החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט עדיין נסחרים במגמה שלילית. החוזים על הדאו ו-S&P 500 יורדים כ-0.3%, החוזק על הנאסד"ק יורד 0.1%.

11:45

הבורסה בהונג קונג ננעלה בירידה חדה של 4.5%. שיאומי איבדה 5.8%, הזרוע של עליבאבא בתחום הבריאות התרסקה ואיבדה 18.5%, עליבאבא עצמה השילה 6.3%. מייטואן צנחה 17.6%, טנסנט נסוגה 9%.

באירופה המסחר עדיין מתקיים בירידות שערים. מדדי דאקס ופוטסי רושמים ירידה של 0.9%, מדד קאק יורד 0.6%.

בפרנקפורט דויטשה בנק יורד כ-1.1%, באייר משילה 2.2% וגם סימנס , BMW , פולקסווגן , הנקל ואדידס מאבדות גובה. בלונדון רקיט בנקיזר - מחברות מוצרי הצריכה והתרופות הגדולות בעולם - צונחת 9%, רולס רויס יורדת 1.4%, ונרשמות ירידות גם אצל לוידס , קבוצת התעופה IAG וגלנקור .

10:30

הירידות בהונג קונג מחריפות ומדד הנג סנג צונח ביותר מ-5%, בהובלת חברות הטכנולוגיה הגדולות, כתגובה להחמרת הרגולציות של הממשל הסיני.

מניית שיאומי נחתכת ביותר מ-4% במחזור מסחר גבוה יחסית, Alibaba Health Information Technology - ספקית שירותי מידע ותוכן בתחום הבריאות מקבוצת עליבאבא - קורסת ומאבדת 19%. מייטואן ("אמזון הסינית") ורשת המסעדות Haidilao צונחות גם הן ומאבדות 12%. ענקית הטכנולוגיה טנסנט ממשיכה במומנטום השלילי מאתמול ומשילה עוד 9%, ומנייתה של קבוצת עליבאבא יורדת 6.7%.

10:10

יום המסחר באירופה נפתח בירידות שערים. מדד דאקס מאבד 0.6%, הפוטסי יורד כ-0.8% והקאק משיל 0.4%. ירידות נרשמות גם בבורסות אמסטרדם, מדריד, ציריך, מילאנו, בריסל וסטוקהולם, בעוד שהבורסות בווינה וליסבון מתחזקות.

את הירידות, בין השאר, מובילים הבנקים הגדולים בבריטניה שרושמים הבוקר ירידות. ברקליס (שמחר יפרסם את תוצאות הרבעון השני) יורד 0.6%, לוידס מאבד 1.2%, סטנדרט צ'רטרד יורד 1.4%. גם בנק קרדיט אגריקול הצרפתי מאבד גובה, וכן דויטשה בנק הגרמני.

בסין ננעל המסחר בירידות שערים. מדד שנזן נחתך ב-3% כמעט, מדד סין 50 איבד 4%.

9:10

הירידות באסיה מתחזקות, וכעת גם המדדים בשנחאי ושנזן מאבדים גובה ויורדים 0.5% כל אחד. הירידה של המדד בהונג קונג החריפה ועומדת על מעל 2%. ביפן, מדד הניקיי ננעל בעלייה של 0.4%, וגם מדד סידני התחזק בשיעור דומה.

הביטקוין התחזק מעט ועלה ל-37.2 אלף דולר.

8:05

בבורסות אסיה מתקיימת מגמה מעורבת הבוקר, כאשר מדד הניקיי בטוקיו עולה 0.5%, הבורסה בסידני עולה 0.6% ורושמת שיא חדש, מדד שנחאי מתחזק ב-0.1% ומדד שנזן נסחר ללא שינוי מהותי.

המדד בהונג קונג עדיין מושפע מההגבלות הרגולטריות של הממשל הסיני (שהביאו אתמול לירידות חדות של 2%-4% בבורסות סין והונג קונג) ונסוג 1%, כשאת הירידות מובילות טנסנט ועליבאבא - שאיבדו גובה גם בוול סטריט אמש.

בטוקיו בולטת ראקוטן, חברת מסחר אלקטרוני, פיננסים ומדיה (המפעיל הסלולרי הרביעי בגודלו ביפן), שצונחת 7% הבוקר במחזור מסחר גבוה. מנגד, מניות הרכב רושמות עליות נאות, ובהן מיצובישי, ניסאן, טויוטה והונדה. מאזדה לעומתן נחלשת קלות.

עונת הדוחות בוול סטריט בשיאה. אתמול לאחר סיום המסחר טסלה פירסמה את תוצאותיה לרבעון השני והמניה טיפסה במסחר המאוחר. החברה עקפה את הציפיות, ודיווחה לראשונה על יותר ממיליארד דולר רווח נקי רבעוני. ההכנסות הסתכמו בכ-12 מיליארד דולר והרווח למניה הגיע ל-1.45 דולר, כשהציפיות של האנליסטים היו 98 סנט.

הלילה בתום המסחר יפורסמו תוצאותיהן של ענקיות הטכנולוגיה אפל , גוגל ומיקרוסופט , וכן התוצאות הרבעוניות של ויזה , סטארבקס , AMD וצ'יזקייק פקטורי . במהלך יום המסחר ג'נרל אלקטריק ו-UPS יפרסמו את דוחותיהן.

אמש המדדים בניו יורק ננעלו בעליות שערים קטנות. הבוקר החוזים העתידיים על המדדים נסחרים בירידות קלות של עד 0.1%. איגרות החוב של הממשל האמריקאי מתחזקות מעט, כאשר התשואה על אג"ח ל-10 שנים עולה ל-1.28%.

בגזרת הנפט נרשמות עליות שערים של 0.3%-0.4%, כאשר נפט מסוג WTI עולה ל-72.1 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט ל-74 דולר לחבית.

לאחר הראלי שנרשם אתמול בשוק הקריפטו, והקפיץ את הביטקוין מעל ל-39 אלף דולר, היום השוק נרגע והמטבעות הווירטואליים הגדולים מאבדים מעט גובה. הביטקוין יורד ל-36.8 אלף דולר (עדיין עלייה של 24% בהשוואה לשבוע שעבר), האת'ר יורד ל-2,180 דולר (26% יותר מהשבוע שעבר).

עוד כתבות

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה עקפה את התחזיות; רובוטי Optimus בדרך להתחלת ייצור עד סוף השנה

חברה רשמה הכנסות של 24.9 מיליארד דולר ורווח למניה  של 0.5 דולר, מעל הצפי ● גם הרווח הגולמי היה גבוה בהרבה מהצפי ● הודיעה כי היא מתכננת לחשוף את  הרובוט Optimus V3 כבר ברבעון הראשון של השנה, כאשר תחילת הייצור מתוכננת “לפני סוף 2026” ● המניה עולה במסחר המאוחר

מיקי רביב, מנכ''ל כאף ישראל / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל כאף ישראל: "יש גורמים שיהיו מעוניינים לממן את הפרויקט לחיבור המסילה במפרץ עם ישראל"

מיקי רביב, מנכ"ל כאף ישראל, סיפר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי החברה פועלת בסעודיה ובאמירויות והיא בהחלט רואה היתכנות להשלמת רשת הרכבות המפרצית ● "רק 200 קילומטר בירדן מפרידים בינינו לרשת הרכבות המפרצית"

יוני חנציס, מנכ''ל קבוצת דוראל אנרגיה, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל דוראל: "חברות האנרגיה בנקודת שינוי היסטורית"

יוני חנציס, מנכ"ל דוראל, דיבר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס על החסמים לייצור חשמל סולארי בישראל, על הפוטנציאל של חברות האנרגיה המתחדשת וגם על התוכניות להנפקה

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי: "אפשר לצמצם 20 אלף עובדים בשירות המדינה"

בימים האחרונים לכהונתו, בראיון פרישה שנערך בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, החשכ"ל יהלי רוטנברג סיפר על הקשיים וההצלחות בגיוסי ההון של המדינה, הגיב על יוזמת הכור הגרעיני האמריקאי בישראל ופרס את האתגרים שצפויים למחליפתו, מיכל עבאדי-בויאנג'ו ● לגבי המטרו אמר: "יש בעיה במימון, הוא יעלה הרבה יותר ממה שחושבים"

40 מניות בת''א בתשואה דו־ספרתית / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בפחות מחודש: 40 מניות בת"א בתשואה דו־ספרתית

מדד ת"א 125 עקף מתחילת השנה את הרף הסמלי של 4,000 נקודות ● בין מניות המדד יש כיום יותר מ־40 שהניבו ב-2026 תשואות בשיעור דו־ספרתי ● הבולטות: ארית תעשיות, גילת ומגה אור

פיטורי בינה מלאכותית וגיוסי עובדים / צילום: Shutterstock

פיטורי בינה מלאכותית? המעסיקים בכלל חושבים אחרת

סקר מעסיקים של רשות החדשנות מעלה כי בשנת 2025 לא נרשמה פגיעה מהותית בהיקף המשרות בענף ההייטק, כאשר רק 13% מהחברות שביצעו פיטורים קשרו זאת להטמעת כלי בינה מלאכותית

השופט יצחק עמית בכנס ההסמכה לעריכת דין

השופט יצחק עמית בכנס עורכי הדין החדשים: "מערכת המשפט תחת מתקפה של ממש"

את הדברים הנוקבים אמר השופט עמית בטקס ההסמכה לעריכת דין שהתקיים הערב (ה') בירושלים ● "אם מי שנמצא בעמדת כוח או השפעה מרשה לעצמו להתעלם מהכרעה שיפוטית שאינה לרוחו, מדוע שאזרח מן היישוב יראה עצמו מחויב לה?"

אילן סיגל, מנכ''ל פלאפון ו-yes, בשיחה עם גלית חתן בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל פלאפון ו-yes: "הגיע הזמן שהתחרות בסלולר לא תהיה רק ברמת המחיר אלא גם ברמת האיכות"

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס הזהיר אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון ו-yes, כי התחרות בשוק הסלולר הפכה למלחמת מחירים, וכי בלי מיזוגים והסרת חסמים ישראל תישאר מאחור בפריסת דור 5

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עופר עמרם

רשות ני"ע הכפילה תוך שנה את סכום הקנסות בשוק ההון

רשות ניירות ערך מדווחת על עלייה חדה בקנסות ב-2025: הוטלו 29 עיצומים בסכום מצטבר של יותר מ-6 מיליון שקל, לעומת 23 עיצומים בכ-3 מיליון שקל ב-2024 ● רוב הקנסות נגעו להפרות דיווח ולגילוי חסר למשקיעים

דורון ארבלי, יו''ר חברת החשמל / צילום: כדיה לוי

יו"ר חברת החשמל: "האינטרס הלאומי והביטחון האנרגטי מחייבים שנמשיך להיות חלק ממערך ייצור החשמל"

דורון ארבלי, יו"ר חברת החשמל, קרא בכנס תשתיות לעתיד של גלובס להסרת המגבלות על פעילות החברה בתחום ייצור החשמל, והציג תוכנית השקעות של כ־50 מיליארד שקל ברשת החשמל עד סוף העשור ● "חברת החשמל היא לא הבעיה של משק האנרגיה, היא הפתרון"

האקסטרים של השוק / צילום: Shutterstock

ההשקעה שעשויה להניב לכם תשואה של מאות אחוזים או להפסד של רוב הכסף

קרנות נאמנות ממונפות על מדדי השוק הניבו תשואות של מאות אחוזים בשנתיים האחרונות, הרבה מעל המדדים עצמם ● ובכל זאת הן מנהלות "רק" 5.2 מיליארד שקל — בשל הסיכון הגבוה להפסד הכסף ● וגם: אילו דמי ניהול תשלמו בהן, ומה קרה למי שהימר עמן נגד השוק

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

הספארי ברמת גן עובר דירה? לא כל כך מהר

החתימה על הסכם העברת הספארי ברמת גן אומנם מתוכננת להמשך השבוע, אך המעבר לא נראה באופק ● כדי שהמהלך יקרה צריך לשנות את הגבולות המוניציפליים של רמת גן, ועוד יותר חשוב - צריך לבחור מנכ"ל לרמ"י, דבר שבינתיים לא נראה באופק

נתב''ג / צילום: Shutterstock

כ-70 אלף ישראלים עזבו את ישראל בשנת 2024. כמה חזרו?

לפי נתוני הלמ"ס, מספר הישראלים שעזבו את ישראל במהלך שנת 2024 הגיעה לכ-70 אלף, ואילו כ-19 אלף ישראלים חזרו מחו"ל ● מבין העוזבים כ-40% היו בגילאי 39-20, כאשר גברים רווקים עוזבים יותר מנשואים ונשים נשואות עוזבות יותר מרווקות

יוסי אלמלם, מנכ''ל קבוצת רימון / צילום: דוד מוסקוביץ

האקזיט של הקיבוצניקים והמייסד: קבוצת גרנות ויוסי אלמלם מכרו מניות רימון ב-200 מיליון שקל

בעלת השליטה בחברת התשתיות והמנכ"ל הוותיק יוסי אלמלם ניצלו זינוק של 130% כדי למכור 5% ממניותיהם; בצד הרוכש, שורה של גופים מוסדיים שנהנו מדיסקאונט של 8% על מחיר המניה

מימין: איל ברוש, אביב רווח, עומר מילר / צילום: אקליפס מדיה

אביב רווח חושף את אדפטיב6: גייסה 44 מיליון דולר לשוק הענן הרותח

היזמים הסדרתיים אביב רווח ואיל ברוש חוזרים עם חברה חדשה, שנועדה הפעם לתחומי תשתיות הענן והבינה המלאכותית: אדפטיב6, שגייסה עד היום 44 מיליון דולר בשני סבבים ● בחברה טוענים כי המערכת שלהם מסוגלת לחסוך בין 15% ל-35% מסך הוצאות הענן

אילוסטרציה: Shutterstock

"סערה מושלמת זה אנדר-סטייטמנט": הגורמים מאחורי צניחת הדולר

מדד הדולר האמריקאי, המשקף את כוחו מול סל המטבעות, הגיע לשפל של ארבע שנים בעידודו של הנשיא דונלד טראמפ ● היתרונות מבחינתו: שחיקה של החוב הגבוה, עידוד התעשייה המקומית ותמיכה בשורת הרווח של החברות הרב–לאומיות ● מי המפסידים הגדולים, ואיך זה קשור לנעשה ביפן וסין?

כנס תשתיות לעתיד: הפרויקטים והמיליארדים שיניעו את ישראל קדימה

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית, מנתח את הסוגיות הכלכליות, הרגולטוריות והעסקיות שקשורות לתחומי התחבורה, התעשייה, האנרגיה והחדשנות בישראל ● באירוע מתארחים מומחים ומקבלי ההחלטות מהענף, ובהם החשב הכללי במשרד האוצר יהלי רוטנברג, מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן ובכירי המגזר העסקי

משרדי ענקית ציוד השבבים ASML / צילום: ap, Peter Dejong

עקפה תחזיות ומפטרת: מה היה בדוחות ענקית השבבים?

ASML דיווחה על צמיחה של כ-29% בהכנסות לעומת הרבעון הקודם, ועקפה את צפי האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה ● ההזמנות החדשות שהתקבלו ברבעון הרביעי עקפו בפער גדול את תחזיות האנליסטים ● חברת השבבים דיווחה גם על פיטורים של כ-1,700 עובדים בהולנד ובארה"ב ● המניה קופצת בקרוב ל-7% בבורסה באמסטרדם

מארק צוקרברג, מנכ''ל מטא / צילום: ap, Nic Coury

מטא עקפה את הצפי ומעלה תחזיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו כ-60 מיליארד דולר, עלייה של כ-25% לעומת השנה שעבר ● והרווח עמד על 8.88 דולר למניה, מעל הצפי ● החברה מעלה את התחזיות מעל צפי האנליסטים ● החברה תפטר כ־10% מעובדי חטיבת Reality Labs ● המניה מזנקת בכ-7% במסחר המאוחר

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "על רקע קריסת העיתונות שראינו ב-BBC, התפקיד שלנו בגלובס רק מתחדד"

כנס תשתיות לעתיד של גלובס נפתח עם דבריה של מו"ל גלובס, אלונה בר און, שדיברה על ירידת האמון בתקשורת בישראל ובעולם, אך אמרה שזה לא קורה בטעות, אלא בגלל התנהלות לקויה של כלי התקשורת ● "לתפיסתנו יש להביא תוכן עובדתי, בדוק, רלוונטי ומונגש - ובהקשרו"