גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביומילק מציגה: סערה בכוס חלב (מתורבת)

דירקטור חיצוני בחברה, שטרם רשמה הכנסות, התפטר בעקבות מחלוקות עם יתר חברי הדירקטוריון וההנהלה, בין היתר, לגבי הסכמי ייעוץ שלא דווחו עם שניים ממייסדי החברה, אריק קאופמן וירון קייזר ● שני המייסדים נהנים מתגמול שנתי של 300 אלף שקל לכל אחד

חלב מתורבת / צילום: Shutterstock
חלב מתורבת / צילום: Shutterstock

פחות מחצי שנה מאז הושלם מיזוג פעילותה של מפתחת החלב המתורבת ביומילק לשלד הבורסאי פנטזי נטוורק, נמצאת החברה בעין הסערה, עם התפטרות אחד הדירקטורים החיצוניים (דח"צ) שלה, עדי פרי, וחשיפת הסכמים לקבלת שירותי ייעוץ שעליהם לא ידעו בעלי המניות.

הודעת ההתפטרות של פרי חושפת מחלוקות בינו ובין שאר חברי הדירקטוריון והנהלת ביומילק, "לגבי תשלומים שהחברה ביצעה ולגבי התנהלות החברה באופן כללי", כמו גם "לגבי סוגיות מהותיות שיש להן השפעה רבה על החברה ועל בעלי מניותיה", ולגבי כמה סעיפים בחוזה המיזוג בין פנטזי נטוורק לביומילק, שטרם החלה לייצר מוצרים ונמצאת כיום בשלב המחקר והפיתוח.

ביומילק, המוגדרת כחברה ללא גרעין שליטה (מעל 90% החזקות ציבור), עוסקת בפיתוח טכנולוגי "לייצור חלב בקר מתורבת במעבדה, המופק מתאי חלב, ללא צורך בחליבת הבקר, וכן בפיתוח טכנולוגי לייצור חלב אם מתורבת במעבדה". את הרעיון פיתחו ד"ר נורית ארגוב-ארגמן (סמנכ"לית טכנולוגיות) ופרופסורית מגי לוי, הנמנות עם מייסדי החברה. כאמור, החברה טרם רשמה הכנסות.

ההסכם למיזוג פעילותה של ביומילק לשלד הבורסאי של פנטזי נטוורק נחתם באוקטובר אשתקד, והושלם בפברואר 2021 - ומאז צללה מניית החברה בכ-40%. עם זאת, שנה לאחור מציגה המניה קפיצה של 110%, ומשקפת לביומילק שווי שוק נוכחי של כ-180 מיליון שקל.

"לא ניתן גילוי לגבי כלל הסכמי הייעוץ"

התפטרות הדח"צ פרי מתרחשת לקראת אסיפת בעלי מניות של ביומילק, שבה עומדים על הפרק בין היתר מינוי שני יועצים לחברה הנמנים עם מייסדיה - אריק קאופמן וירון קייזר, תמורת תגמול שנתי של 300 אלף שקל לכל אחד (25 אלף שקל לחודש), וכן מינוי השניים לדירקטורים.

דוח זימון האסיפה חושף כי בעלי המניות של ביומילק לא ידעו עד כה שקאופמן וקייזר כבר מעניקים לביומילק שירותי ייעוץ בתחומים משפטיים ועסקיים, בתמורה חודשית דומה לזו שמבקשת החברה לאשר להם כעת (25 אלף שקל בחודש).

בהתאם להנחיית סגל רשות ני"ע, ביומילק מבהירה בדוח שפרסמה כעת, כי "לא ניתן גילוי או ציון שמי מפורש לגבי כלל הסכמי הייעוץ ויועצי החברה בתחומים שאינם מדעיים גרידא, ובין היתר, הסכמי הייעוץ עם המועמדים לכהונה קאופמן וקייזר".

עוד מציינים בביומילק, כי "פרטי התקשרות החברה עם המועמדים לכהונה כדירקטורים לא צוינו באופן מפורט במסגרת דוח עסקת המיזוג ונספחיו לשם אישור עסקת המיזוג, כי לעמדתה של החברה היא לא נדרשה למסור פירוט שכזה (עד להעלאת מועמדותם כמועמדים לכהונה כדירקטורים), לאור העובדה כי מדובר בנותני שירותים בלבד". 

עוד חושפת ביומילק בהתאם להנחיית רשות ני"ע, כי מלבד קאופמן וקייזר, החברה "מקבלת שירותי ייעוץ טכנולוגיים, לרבות בתחום הקניין הרוחני" מבעל מניות נוסף. במסגרת הסכמים אלה, שנכנסו לתוקף באוקטובר 2020, שילמה ביומילק לכל אחד מהשלושה עד כה 225 אלף שקל (25 אלף שקל בחודש במשך תשעה חודשים).

לפני התפטרותו של פרי, בישיבת ועדת תגמול של החברה הוא הביע התנגדות למינויים של קאופמן וקייזר כדירקטורים, בין היתר משום שלראייתו "קיים ניגוד עניינים בין תפקידם כיועצים משפטיים לבין הכהונה כדירקטורים", וזאת משום שמשרד עורכי הדין שלהם מייצג את ביומילק.

טענות גם על מידת ההתאמה של קאופמן וקייזר

פרי (64), ד"ר למדעי המחשב, המכהן כדח"צ בחברה מתחילת שנת 2019, עוד טרם החלו תוכניות המיזוג עם ביומילק, מעלה גם טענות לגבי מידת התאמתם של קאופמן וקייזר לתפקיד, ועל חוסר קיומו של חסם תחתון מבחינת השעות שיקדישו לתפקידם.

מול זאת, בביומילק ציינו, כי לשניים מחויבות גדולה ותרומה משמעותית להישגי החברה עד כה, שתמכו בהתקדמותה ובהצלחתה. קאופמן וקייזר הודיעו מצידם כי במקרה בו ימונו כדירקטורים "יחדל משרד עורכי הדין שבו הם שותפים לייצג את החברה בשוטף, אלא לדרישת החברה במקרים אד-הוק ובהתאם לאישורים על פי דין".

בעניין התפטרותו של פרי, בביומילק ציינו כי הם תמהים על הטענות שהעלה, הקשורות להתנהלות החברה, והדגישו כי היא "פועלת אך ורק על פי הדין ולשם קידום עסקיה ופעילותה".

בביומילק מציינים עוד, כי כהונתו של פרי "הייתה צפויה להסתיים ממילא בעוד מספר חודשים", ומדגישים כי "החברה והנהלתה שומרות לעצמן לעמוד על זכויותיהן ככל שהטענות המסולפות שהועלו... יסבו נזק לחברה".

מאבק אפשרי על הרכב הדירקטוריון

ייתכן כי הסערה בביומילק עלולה להתגבר בהמשך, לקראת מאבק אפשרי על הרכב הדירקטוריון. דוח זימון אסיפת בעלי המניות חושף, כי לקראת האסיפה, דני צדוק, שכיהן כמנכ"ל פנטזי נטוורק מאמצע 2019 ועד למיזוג עם ביומילק, ביקש לקראת מועד האסיפה להוסיף לסדר היום שלה את מינוים של שני דירקטורים - אלי אקסלרוד ודורון נבו.

כיום, אחרי התפטרות פרי, מונה דירקטוריון ביומילק שני דירקטורים (אחד מהם דח"צ) ויו"ר, כך שהצטרפות השניים מטעמו של צדוק עשויה לשנות את האיזון בהרכב הדירקטוריון לטובתו. צדוק עלה לכותרות במהלך 2019 בעת כהונתו כמנכ"ל החברה, לאחר אירוע אלים שבמסגרתו תקף את אחד מהדירקטורים.

מביומילק נמסר בתגובה: "למר דני צדוק אין כל קשר עסקי, משפטי או כל תפקיד אחד בחברת ביומילק, פרט להיותו מחזיק אחוז אחד במניות החברה. באספה שהתקיימה היום לא נבחרו הדירקטורים שמר צדוק הציע, והדירקטורים שנבחרו הינם ירון קייזר ואריק קאופמן, אשר אושרו ברוב מוחץ.
לעניין שירותי הייעוץ לחברה של ירון קייזר ואריק קאופמן, הם לא פורסמו לציבור הרחב שכן במסגרת העבודה שלהם כיועצים לחברה הם שימשו כיועצים חיצוניים ולא נושאי משרה בחברה. כמו כן, חשוב לציין שתשלום דמי היעוץ המדוברים מופיעים בדוחות הכספיים של החברה, שפורסמו בחודש מרץ 2021. יתרה מכך, החברה מחזיקה בחוות דעת משפטית של משרד חיצוני שמאשרת שהכול כשורה, לכן כלל האמירות הללו אינן רלוונטיות.
לעניין נושא תיאורית מאבק השליטה - מאבק זה אינו קיים מאחר ודני צדוק מחזיק מניות שמהוות אך ורק אחוז אחד בחברה ובמסגרת החוק, מתאפשר לו לעלות לדיון נושאים באספה הכללית. כאמור, המועמדים שהוא הציע נדחו ברוב מוחץ ולעומתם מונו ירון קייזר ואריק קאופמן.
יצוין שמר עדי פרי, חבר הדירקטוריון החיצוני שהתפטר, הוא מינוי היסטורי של מר צדוק.
כמו כן, חשוב להדגיש שמר פרי לא התפטר על רקע הסכמי הייעוץ הללו ונושא זה כלל לא עלה במכתב ההתפטרות שלו".

עוד כתבות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר שוטרים מסביב כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות