גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנחנו לא רשימת קניות לילד ראשון שמלאה בדברים שלא צריך. חשוב לנו לא ליצור צרכנות מיותרת"

לירון אוזר ופיונה ביברשטיין, בעלות MYROO ● אוזר בת 40, נשואה ואם לשלושה מתל אביב; ביברשטיין בת 36, נשואה ואם לשניים מתל אביב ● "להיות עם אדם שיש לו אותו פשן זה מאוד מחזק ומעצים. הפעם העסק מצליח בזכות זה שיש לי שותפה" ● גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז  

לירון אוזר ופיונה ביברשטיין, בעלות MYROO / צילום: סלפי
לירון אוזר ופיונה ביברשטיין, בעלות MYROO / צילום: סלפי

זמן קצר אחרי שלירון אוזר ופיונה ביברשטיין יצאו לדרכן העצמאית, נחתה עליהן המכה הרצינית הראשונה. זו לא הייתה הקורונה, שעבורן הייתה לא יותר ממכשול זמני, אלא המקום שבחרו שייצר עבורן את מוצר הדגל שלהן: שקי שינה לתינוקות. "שלחנו הכול, עשינו מה שצריך, חיכינו, ואז השקים הגיעו וחשכו עינינו", מספרת אוזר.

"במקום לספור כמויות, לעשות משלוח ולהגיד תודה, עברנו מוצר מוצר וראינו ששום דבר לא תפור כמו שצריך. אי אפשר היה למכור את זה. היינו בהלם. זה היה מאוד מייאש כי זו הייתה הפעם הראשונה שהוצאנו סכום כסף שהבאנו מהבית, היינו ממש חדשות, ולא ידענו מה לעשות.

"בסוף גנזנו את כל הכמות הזו, חלקנו עם בעל המקום את העלויות של הבדים והתפירה, ונפרדנו ממנו. ואז פשוט התחלנו מחדש: שוב קנינו בדים, שוב חיפשנו מתפרה. הפעם היינו חכמות יותר לבקש דוגמה לפי הפרוטו-טייפ, כדי שנוודא שהפולואפ באמת נכון. זה לא משהו שניפול בו שוב".

אל הקמת Myroo (השם מבוסס על קנגורו שנושא את התינוק בתוכו) הגיעה אוזר אחרי שלמדה עיצוב טקסטיל בשנקר, אך לא עסקה בתחום. היא עבדה בעיצוב חללים באיקאה ("בית ספר מהמם שפתח לי דלתות ואפשרויות"), ומשם עברה לעצב חלונות ראווה לורדינון, לסטורי ולמעצבות אופנה. "אחרי הלידה הראשונה ידעתי שלא אחזור לעבודה מטורפת של חלונות ראווה מהבוקר עד הערב, זה גם הרבה לסחוב, עבודה פיזית", היא מספרת. במקום זה, פיתחה קריירה עצמאית בהום סטיילינג.

אחרי לידת בנה השלישי פגשה את ביברשטיין, שהפכה לשותפה שלה. "אני אוהבת לעשות לאנשים אמבוש", מספרת ביברשטיין, שוויצרית שעלתה לארץ בסוף 2014. "הייתי אחרי לידה ראשונה, ראיתי את לירון הולכת בשדרות בן גוריון עם עגלה שיש לה טרמפיסט, והתחלתי לשאול אותה שאלות. אחרי הלידה השנייה שוב עשיתי אמבוש ללירון, כי זכרתי שהיא מתחום הטקסטיל, והצעתי לה לעשות משהו יחד".

ה"משהו" הזה היה, כאמור, שקי שינה לתינוקות. "אני הייתי בשק שינה עד גיל 3", מספרת ביברשטיין. "בתי חולים בשוויץ ובגרמניה משתמשים בזה כבר בתינוקייה, מיד אחרי הלידה. בניו יורק, שבה גרתי כמה שנים, עושים עיטוף טטרה עד גיל חודשיים, ואז עוברים לשק שינה. בישראל יש קצת איחור במודעות לנושא - רק בשנה האחרונה התחילו בשערי צדק התחילו עם שקי שינה בתינוקייה".

"אחרי שפיונה הראתה לי את השקים, החלטנו לעשות מחקר וראינו שזה אמנם קיים בשוק הישראלי אבל בהיקף קטן, וגם אין מודעות לכך", מוסיפה אוזר.

בחרתן להשיק עסק ממש בתוך הקורונה.
ביברשטיין: "התחלנו שבוע-שבועיים לפני שהקורונה הגיעה לארץ. זה לא גרם לנו לרצות להפסיק, כי ראינו והרגשנו שבסגרים כולם רוצים שהילדים ישנו טוב. החלטנו לא להסתכל על המגפה כמכשול, הבנו שזה פשוט ייקח עוד קצת זמן".

מה ידעתן על יזמות כשהתחלתן?
אוזר: "לא הבנו לאן אנחנו נכנסות. התחלנו לגשש דרך קבוצות פייסבוק של מעצבים, אני הייתי על הצילומים, פיונה על פייסבוק ומודעות. חברה שיודעת עיצוב גרפי עזרה לנו עם הלוגו. עשינו עשרות פרוטו-טייפס למוצר, תהליך העיבוד נמשך חצי שנה. הכי קשה היה למצוא מקום שיסכים לייצר עבורנו כמות מסוימת, שבעינינו הייתה גדולה - 50 יחידות. הסתכלו עלינו במבט של 'אנחנו לא עובדים בשביל כמות כזו, זה לא שווה את הכסף'.

"עברנו בין כמה גזרנים, תדמיתנים ומתפרות עד שהגענו לאלה שאמרו 'אתם עסק קטן, וזה בסדר'. בהתחלה גם לא ידענו איך מחשבים מחיר של מוצר - לפי עלויות, לפי זמן עבודה. קיבלנו הצעות לעבוד עם מפעל בסין, אבל למרות שפה יותר קשה ויותר יקר, חשוב לנו להישאר מותג ישראלי שעובד פה בארץ - ושואף להתפתח ולמכור בחו"ל".

ביברשטיין: "לפני שעליתי לארץ עבדתי כדילרית אמנות בניו יורק, ובישראל אצרתי תערוכות. נכון ששקי שינה זה כיוון אחר, אבל בעיניי מכירה זו מכירה".

אחרי חצי שנה של עבודה, הן החלו למכור בינואר האחרון. יש להן פייסבוק ואינסטגרם, והן בדרכן להקים אתר. "האג'נדה שלנו היא להשתמש בבדים נעימים בפלטת צבעים רכה, מתוך מחשבה שתינוק לא צריך משהו מקושקש וצבעוני. העבודה שלנו עכשיו היא להכיר לקהל את הישראלי את הצורך בדבר הזה, שגם מגן ונותן שקט להורים, וגם מתקשר לטקס שינה, סדר ורוגע של התינוק".

בשונה מהמתחרים בארץ, הן מציעות שקי שינה לפי מידות, מניו בורן עד שנתיים. "פיתחנו גם מוצר מעל גיל שנתיים, שק עם רגליים, כדי שלילד שיודע ללכת יהיה המשך ישיר לשק". הן מציעות מארזי מתנה ליולדת, שבנוסף לשק השינה כוללים גם תיק חיתולים ומגבונים מבד עמיד למים, טטרות ועין מגולדפילד שניתן לשים בעגלה או במיטה. "כרגע אנחנו עובדות מהבית, חיות עם שקים בכל חדר", מספרת אוזר.

איך אתן משווקות את עצמכן?
אוזר: "אחרי שראיתי שאני מוכרת מתנה ליולדת, ואנשים מתלהבים, אבל לא יודעים מה עומד מאחורי זה, החלטנו לשמש גם כפלטפורמה שמציעה הרצאות של יועצות שינה ומדריכות הורים. ב-16 באוגוסט יהיה הערב הראשון שלנו - נארח אימהות להרצאה עם טיפים וכלים, על הגג של פיונה".

מה התובנה הכי משמעותית שצברת כעצמאית?
"היו הרבה פעמים שניסיתי להרים ולעשות, וזה דישדש. פה יש משהו שצומח בזכות זה שיש לי שותפה. חשוב למצוא את האדם שמשלים אותך ושאפשר לעבוד יחד. כשלי נגמר האוויר כי שלחנו חמש דוגמאות ושום דבר לא יצא כמו שצריך, היא יודעת להרים אותי. וכשהיא מיואשת, אני מרימה אותה. הכדור עובר ממני אליה ובחזרה כל הזמן. להיות עם אדם שיש לו אותו פשן זה מאוד מחזק ומעצים.

"לא היינו נשות עסקים מפולפלות, וככל שעובר הזמן, אנחנו מבינות ויודעות יותר להתנהל מול אנשים. למדנו להגיד לא לכל מי שאומר לנו 'אתן מדקדקות יותר מדי'. ככה אנחנו רוצות את המוצר, ומי שלא יכול לעבוד איתנו, לא צריך".

ביברשטיין: "לי היה קשה להתמודד עם איך שעושים פה ביזנס. יש קומבינות, וכל אחד חושב שהוא יודע קצת יותר טוב. זה הופך את התהליך ליותר קשה. בחו"ל האחריות עוברת למי שחתמת איתו שייצר עבורך, ופה האחריות היא כל הזמן אצלנו, 24/7".

איזה עוד טעויות עשיתן בדרך?
אוזר: "היו תדמיתנים שלא עבדו לפי הראש שלנו, היו גם בדים שחשבנו שיהיו טובים ואז כיבסנו אותם, והייתה התכווצות מטורפת".

היכן תרצו להיות בעוד שנתיים?
אוזר: "לייצר עוד מוצרים, אבל לא להעמיס סתם, אלא דברים שחשובים ושעזרו לנו בתור אימהות. אנחנו לא רשימת קניות לילד ראשון שמלאה בדברים שלא צריך. חשוב לנו לא ליצור צרכנות מיותרת, אלא לזקק את המוצרים. אני גם רוצה שכמה שיותר אנשים יכירו אותנו, שיהיה אתר ושנמכור בחו"ל".

ביברשטיין: "הייתה לנו מכירה פרונטלית אחת באירוע פופאפ, וגילינו שאנשים חושבים ששקי שינה זה רק לחורף ורק לקטנים. אז אני רוצה להעלות את המודעות לנושא, שאנשים יכירו אותנו ושנהיה במיינדסט שלהם. ושזה יהיה גם בתודעה של גננות עד גיל שנתיים פלוס - ילדים יישנו צהרים בגן עם שק שינה".

 עצמאים, בעלי עסקים קטנים ושכירים בעלי שליטה - אנחנו רוצים לשמוע אתכם. להשתתפות במדור אפשר לפנות למייל i-can-help@globes.co.il 

עוד כתבות

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

מגמה חיובית בוול סטריט; מניות השבבים מטפסות

הנאסד"ק עולה ב-0.6% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים