גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת השתלים הדנטליים קיסטון דנטל גייסה 25 מיליון דולר ורוכשת חברה אוסטרלית

טרם הגיוס החברה, שאליה מוזגה פעילות פלטופ הישראלית, מוחזקת כמעט במלואה ע"י קרן אקסלמד בשליטת ד"ר אורי גייגר ● החברה הנרכשת עוסקת בהדפסה תלת-ממדית של שיניים תותבות מושתלות בהתאמה אישית

ד''ר אורי גייגר / צילום: יח''צ
ד''ר אורי גייגר / צילום: יח''צ

חברת קיסטון דנטל, חברת השתלים הדנטליים שאליה מוזגה פעילות חברת פלטופ הישראלית, הודיעה על גיוס של 25 מיליון דולר מקרן הגידור האמריקאית Nanthahala בהשתתפות המשקיעים הקיימים אקסלמד ומגדל ביטוח.

בנוסף היא הודיעה על רכישת חברה אוסטרלית בשם Osteon Medical במחיר של כמה עשרות מיליוני דולרים במזומן ומניות. החברה הנרכשת פיתחה מערכת דיגיטלית להדמיה של הפה של המטופל והדפסה דיגיטלית של מערכת תותבות להשתלה המותאמת לו במיוחד. פעילותה תתווסף לפעילות השתלים הדנטליים של קיסטון, ותאפשר לה ערך מוסף שחסר אצל חברות אחרות בתחום.

"המו"פ התחבר לארה"ב"

אקסלמד רכשה את קיסטון דנטל האמריקאית ב-2018, בכ-15 מיליון דולר בלבד, לאחר שהושקעו בחברה כ-400 מיליון דולר. ב-2019 נחתם מיזוג בין פלטופ הישראלית של משפחת טופז (בעבר בעלי חברת המ-לט), לבין קיסטון ואקסלמד הובילה גיוס של 20 מיליון דולר נוספים לחברה, בהשתתפות פועלים שוקי הון והפניקס.

המיזוג בין ההנהלות לא עלה יפה, ולאחר חיכוכים משפטיים, אקסלמד קנתה את חלקה של פלטופ בחברה במספר עשרות מיליוני דולרים נוספים, והיום לפני העסקה אקסלמד היא הבעלים של 99% מהחברה הממוזגת.

לדברי ד"ר אורי גייגר, שותף מנהל באקסלמד: "מאז שרכשנו את מניות משפחת טופז, האינטגרציה בין החברות טובה יותר, והחברה הצליחה לצמוח בתיאום עם היציאה מהמשבר הכלכלי סביב הקורונה ב-2020. השינוי המשמעותי הוא שהמו"פ התחבר לארה"ב. כלומר, מבחינה פיזית המו"פ נשאר בישראל. הוא ממוקם באזור התעשייה קיסריה ומעסיק כ-100 מתוך 200 עובדי החברה, אבל מבחינת הבנתה השוק, המו"פ בארץ כל הזמן מקבל פידבק מצוות המכירות והשיווק בארה"ב.

זו לפעמים מגבלה של חברות מכשור רפואי ישראליות, שמפתחות בעיקר את המוצרים מתוך תפיסת עולם של הרופא הישראלי, אפילו אם הן מנסות להימנע מכך, בלי להבין לעומק את הצרכים של השוק האמריקאי. כאשר החברה מפוצלת בין המדינות ומצליחה לפעול באופן שבו שני האתרים נהנים מסנכרון ואינם מתחרים או מתבדלים זה מזה, מערך המו"פ הישראלי יכול להיחשף לשוק האמריקאי ולבצע התאמה אינטואיטיבית יותר של המוצרים לצרכים והטעמים של השוק הגדול ביותר עבור רוב החברות בתחום"

החברה מעסיקה מהנדסים רבים מיחידה 81 במודיעין. "זו היחידה שמפתחת מערכות שלמות. הם מגיעים אלינו בתהליך של חבר מביא חבר. היכולות שלהם מדהימות. כל אחד מהם חתן פרס ביטחון ישראל. האתגר בעבודה איתם הוא שהם יודעים לעבוד על מערכת שמפתחים רק פעם אחת בלבד, וללא מגבלות תקציב כמעט. הם פחות מכירים את האתגרים והאילוצים של יצור סדרתי, אבל הם לומדים את זה אצלנו".

גייגר מספר כי קיסטון החליפה גם חלק מן ההנהלה, אך השאירה את המנכ"ל מלקר נילסון. "החזרנו את החברה לפסי צמיחה משמעותיים", הוא אומר. "הצלחנו בזכות הטכנולוגיות הישראליות שפותחו על ידי משפחת טופז. הרקע שלהם מחברת המ-לט (שעוסקת ביצור לתעשיית השבבים) אפשר להם לייצר שתלים באיכות גבוהה ובזול לעומת כל שחקן בעולם. גם טכנולוגיות יצור הן הייטק".

לדברי גייגר, "הכנסות החברה נמדדות בעשרות רבות של מיליוני דולרים וצמיחה גבוהה משמעותית מקצב צמיחת השוק". 

קרן אקסלמד מתמחה בשילוב בין טכנולוגיות ישראליות לבין מערך מכירות אמריקאי, וכך נעשה כאמור גם במקרה הזה. הרכישה של החברה האוסטרלית מזכירה את הרכישות שאקסלמד מבצעת דרך החברות הבנות האמריקאיות שלה בישראל - חברה עם טכנולוגיה מבטיחה, אך רחוקה פיזית ומנטלית מן השוק האמריקאי, ולכן מהווה הזדמנות לרכישה זולה יחסית.

גייגר: "זו חברה שפעלה רחוק מאור הזרקורים. היא מוכרת באיטליה, ניו זילנד ויפן. היא פיתחה מוצר שמאפשר להשתלות שיניים מורכבות להפוך לפשוטות. הם פיתחו סורק מתקדם אשר בשילוש של אלגוריתמיקה ייחודית להם מאפשר ליצור מודל תלת-ממד, ועל פיו מייצרים סט שלם של שיניים. אפשר להשתיל אותן בפרוצדורה די פשוטה שבה הן מחוברות בשני מקומות ללסת. תהליך ההכשרה של המשתילים גם הוא ייחודי, כאשר מומחה מטעם החברה מנחה את המשתיל באמצעות שימוש במשפי VR עד שהלקוח מרגיש בנוח".

ישראל היא מעצמת שתלי שיניים, וכבר ראתה אקזיטים של חברת אלפא ביו שנמכרה ב-95 מיליון דולר לחברת נובל ביוטק ו-MIS שנמכרה ל-Dentsply Sirona ב-375 מיליון דולר. דינטספליי רכשה גם את דאטום דנטל הישראלית, העוסקת בשיקום לסת, על פי ההערכות בכ-100 מיליון דולר.

החברות הללו מייצרות שתלים בעיקר בצד הזול אך האיכותי של הסקאלה. החברות הרוכשות מייצרות שתלים יקרים יותר, ורכשו את החברות הישראליות כדי להשלים את הפעילות לרוחב הסקאלה. גייגר ממקם את קיסטון בערך באמצע, שוק ה"ווליו פרימיום", שלדבריו הוא הצומח ביותר בתחום השתלים. "כעת עם הרכישה החדשה יש לנו גם טכנולוגיה שאין לאף אחת מהחברות האחרות", ציין. בעקבות הרכישה מתוכננת השקה של המוצר החדש בארה"ב במהלך 2022.

השווי זינק פי שלושה

גייגר מציין כי המימון החדש מקנה לקיסטון שווי של כ-250 מיליון דולר, יותר מפי 3 מאשר בעסקת טופז. היקף ההשקעה הכולל של אקסלמד בקיסטון נאמד בכ-80 מיליון דולר, כולל השקעה משותפת (co-investment) של משקיעי הקרן וכן מפניקס, פועלים שוקי הון ומספר משקיעים נוספים.

זוהי עסקה שלישית בשבועיים האחרונים עבור קרן אקסלמד. בנוסף, הודיעה הקרן לאחרונה על שני אקזיטים, אחד של מכירת קרטיהיל לחברת האורטופדיה ביוונטוס בתמורת 360-500 מיליון דולר. בחברה זו השקיעה אקסלמד כ-10 מיליון דולר ותקבל כ-75 מיליון דולר, תשואה של מעל לפי 7. השני, בעקבות מיזוג  חברת הרובוטיקה הישראלית ממיק (Memic) ל-SPAC בשווי של מיליארד דולר - עסקה שבעקבותיה צפויה אקסלמד לרשום תשואה של פי 30 על השקעתה ולקבל כ- 60 מיליון דולר.

מלקר נילסון, מנכ"ל קיסטון דנטל, מסר: "אנו רואים בגיוס הבעת אמון חזקה מצד משקיעים מובילים באסטרטגיה שלנו לפתח פורטפוליו מוצרים מקיף ברמה עולמית לשוק השתלים הדנטליים. כספי הגיוס מקנים לנו את ההון הדרוש לביצוע רכישת אוסטאון מדיקל, וכן הון חוזר להמשך האצת הצמיחה של החברה בשוק השתלים הדנטליים. הסינרגיה החזקה בין קיסטון לאוסטאון מאפשרת לנו להציע פורטפוליו רחב של פתרונות דנטליים חדשניים עבור לקוחותינו ושותפינו הקיימים והפוטנציאליים, במיוחד בתחום הפרוצדורות הדיגיטליות".

מייקל טאקמן, מנכ"ל אוסטאון מדיקל, מסר: "אנו רואים בקיסטון כשותף המתאים ביותר עבור אוסטאון בשל הסינרגיה בין מוצרי השתלים הדנטליים המתקדמים שלה החברה לפורטפוליו הפתרונות הדנטליים הדיגיטליים שלנו התואמת את החזון שלנו לייעל פרוצדורות דנטליות מורכבות באמצעות חדשנות ושיפורים טכנולוגיים".

עוד כתבות

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

פעילות יחידת מגלן במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

בכיר בחמאס ל-AFP: אין בעיות מהותיות עם ההצעה לעסקה שהוצגה לנו


דיווח: מצרים הזמינה בכירים ישראלים לקהיר, במקביל להגעת משלחת חמאס • הבית הלבן: הנשיא ביידן שוחח עם ראש הממשלה נתניהו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי, שר החוץ הורה להיערך ל"גל אנטישמי" • שרים איימו בהפלת הממשלה, גורם מדיני: עסקה לא תפגע במטרות המלחמה • עדכונים בולטים

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים