גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קרן בכר-אמיתי ויובל וינגסט פורשים מניהול גיתם BBDO

המשבר בתעשיית הפרסום והתחרות הגוברת עם ההייטק ככל הנראה שלחו את השניים, שנמנים עם הדור הצעיר יחסית של המנהלים בענף הפרסום, לבחון יותר לעומק את האופציות שלהם לעתיד הרחוק ● וינגסט ובכר-אמיתי: "נמשיך להיות חלק מגיתם תמיד"

יובל וינגסט וקרן בכר-אמיתי / צילום: ירון יצחקוב, איל יצהר
יובל וינגסט וקרן בכר-אמיתי / צילום: ירון יצחקוב, איל יצהר

סוגיית "פני ענף הפרסום לאן" מגיעה גם לדרגים הבכירים ביותר בענף הפרסום: לגלובס נודע כי המנכ"לים המשותפים של גיתם BBDO, קרן בכר-אמיתי ויובל וינגסט, הודיעו למנכ"ל הקבוצה עדו הר-טוב על כוונתם לפרוש מהתפקיד. ההודעה ניתנה לפני כחודשיים, ובימים אלה מנהל הר-טוב משא-ומתן עם מספר מועמדים שעשויים לתפוס את מקומם של השניים.

יש להניח כי עזיבתם של שני המנכ"לים בו-זמנית תעורר תהיות בתעשייה, אולם עבור גורמים המכירים את מארג היחסים בין השניים ובינם לבין הר-טוב, ההחלטה אינה בגדר הפתעה. וינגסט ובכר-אמיתי מונו יחד לאחר שהר-טוב הפך ליו"ר וקיבל לידיו את ניהול הקבוצה. השניים עבדו בסינרגיה מוחלטת, ובעת הקורונה אפילו עברו לחלוק את אותו החדר.

המינוי של השניים נולד מתוך דחיפה של הר-טוב, שרצה לפנות לעצמו זמן כדי לפתח עסקים חדשים של הקבוצה, ואכן בתקופת כהונתם השתתף הר-טוב בשלוש מערכות בחירות בתור הקמפיינר של בני גנץ ופעל להקמת חמישה עסקים חדשים בקבוצה.

אלא שבעוד שהר-טוב, שהוא גם שותף משמעותי בקבוצת גיתם ומכאן עתידו ברור, הלך והתפתח - המשבר בתעשיית הפרסום והתחרות הגוברת עם ההייטק חידדו את תקרת הזכוכית שיש גם לבכירים ביותר בענף, ושלחו את וינגסט ואת בכר-אמיתי, שנמנים עם הדור הצעיר יחסית של המנהלים, לבחון יותר לעומק את האופציות שלהם לעתיד הרחוק.

נזכיר כי כל תעשיית הפרסום מתמודדת בשנים האחרונות עם האפשרויות הפתוחות בפני העובדים בה לעבור לתעשיות אחרות ומתגמלות יותר. בקבוצות הפרסום הגדולות יש שתי דרכים להתמודד עם התופעה (בהצלחה חלקית): שיטת מקאן, שם התשלום לבכירים גבוה באופן משמעותי מהמקובל בענף; או שיטת אדלר-חומסקי, שם הבכירים הופכים להיות שותפים בעלי מניות.

קרן בכר-אמיתי / צילום: איל יצהר

נציין כי גם שיטות אלה לא תמיד מצליחות - עיין ערך הפרסומאי אמיר גיא, שהוא בעל מניות באדלר-חומסקי ובכל זאת עזב את הענף לטובת מיזם משותף עם פייבר.

גיתם במובן הזה "נופל בין הכיסאות": במשרד, שנמנה עם אחת מארבע הקבוצות הגדולות בענף הפרסום, המנהלים הבכירים לא מקבלים אפשרות להפוך לבעלי מניות, וגם השכר שהם מקבלים איננו בר-תחרות אל מול המשכורות המרקיעות שחקים של תעשיות אחרות.

נראה כי וינגסט ובכר-אמיתי הבינו כי נקודת הזמן הנוכחית היא ההזדמנות שלהם לנסות תחומים אחרים מלבד פרסום - מה גם שצורת הניהול המשותפת לא הותירה סבירות גבוהה שהאחד יישאר ללא השנייה.

עוד נזכיר כי השניים ממש גדלו בתוך קבוצת גיתם: בכר-אמיתי הובילה בעבר פרויקטי תוכן שהתמקדו בעולם הצעירים עבור חברות מובילות כמו שטראוס, פלאפון ועוד. לפני כ-15 שנה היא הצטרפה לגיתם וכיהנה במספר תפקידים. טרם מינויה למנכ"לית משותפת היא כיהנה שלוש שנים כסמנכ"לית לקוחות ובארבע השנים האחרונות היא בתפקיד מנכ"לית משותפת.

וינגסט החל את דרכו כמנהל לקוחות במשרד הפרסום באומן-בר-ריבנאי, שם ניהל את תקציב דלק מוטורוס והוט. לפני כ-15 שנה הוא הצטרך לקבוצת גיתם והיה בין מקימי חברת הייעוץ BBDO IM. בשנת 2012 הוא חבר לצוות ההנהלה במשרד הפרסום Y&R ישראל, בו הוביל לקוחות עוגן כגון שטראוס, יטבתה, MSD, קולגייט ובנק מרכנתיל דיסקונט. לאחר קדנציה בת שלוש שנים כמשנה למנכ"ל Y&R, חזר וינגסט לגיתם לתפקיד סמנכ"ל לקוחות, ושנה לאחר מכן מונה למנכ"ל משותף.

וינגסט ובכר-אמיתי הם לא הראשונים שמנהלים ביחד 

הפורמט של ניהול משותף הוא חריג בשוק הפרסום בישראל. החיבור המוכר ביותר היה של אורי עיני ואמיר גיא, ששיתפו פעולה עוד מתחילת דרכם בשלמור-אבנון-עמיחי ועד למינוי שלהם כמנכ"לים משותפים ובעלי מניות באדלר-חומסקי. בגיתם, לעומת זאת, אין זו הפעם הראשונה שבקבוצה בוחרים להפקיד את מושכות הניהול מקצועי בידי שני אנשים: הר-טוב עצמו, שנחשב לבן-טיפוחיו של מושיק תאומים, ניהל בעבר את משרד הפרסום ביחד עם עמית לבני - אם כי עם הרבה פחות חיבור מזה שיש לוינגסט ולבכר-אמיתי. בהמשך פרש לבני, והר-טוב נותר מנכ"ל יחיד.

לא ברור עדיין אם הר-טוב יבחר גם כעת להפקיד את הניהול בידי שני מנהלים או שיחזור לפורמט המוכר של מנכ"ל/ית אחד/ת.

יובל וינגסט / צילום: ירון יצחקוב

עדו הר-טוב, מנכ"ל גיתם, אישר את הידיעה ומסר בתגובה: "קרן ויובל מסיימים בתום קדנציה מדהימה של 15 שנה בקבוצה, מתוכן 4 שנים כמנכ"לים של משרד הפרסום. הם היוו מופת של מקצוענות, חריצות והישגים גדולים ביותר. אני מאחל להם הצלחה רבה בהמשך הדרך ובטוח שיביאו מכישרונם לכל מקום שילכו".

גם וינגסט ובכר-אמיתי אישרו את הפרטים ומסרו בתגובה: "אנו גאים שהיינו חלק מתנופת הצמיחה שחווה קבוצת גיתם בשנים האחרונות. גיתם הייתה בסיס האם להתפתחות אישית ומקצועית, ואנו מסתכלים לאחור בגאווה גדולה ובסיפוק על השנים הללו. נמשיך להיות חלק מגיתם תמיד. תודתנו נתונה לכל עובדי המשרד לאורך השנים, ללקוחותינו ולבעלי המשרד על האמון וההזדמנות הנפלאה שנפלה בחלקנו".

עוד כתבות

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

אלו הדברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א לקראת החלטת הריבית; מניית אמות משילה 5%, אלוט מזנקת ב-8

ת"א 35 יורד ב-0.2% ● ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● בנק ישראל לצפוי להותיר היום את הריבית ללא שינוי, אך עיני השוק נשואות לתחזיות ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

מניית טסלה יורדת ב-7% בטרום מסחר לאחר שאילון מאסק הודיע על השקת מפלגה פוליטית

מגמה מעורבת באירופה בעקבות החדשות בנוגע למכסים של טראמפ ● ירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט • וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים