גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"השוק השתנה לרעה": מייסד חברת האוטוטק ארבה מתקשה לישון בשקט גם אחרי ההגעה לנאסד"ק

חברת האוטוטק ארבה רובוטיקס צלחה בקושי את המיזוג ל-SPAC לפי שווי של כחצי מיליארד דולר ● היזם והמנכ"ל קובי מרנקו מספר על השוק שהשתנה לרעה ("אמרו לי שעד כריסמס נהיה ציבוריים, אבל שכחו לספר איזה כריסמס”), על הפעולות שנדרשו ועל התחושה לאחר המיזוג

קובי מרנקו, מנכ''ל Arbe / צילום: דיוויד גראב
קובי מרנקו, מנכ''ל Arbe / צילום: דיוויד גראב

הושלם המיזוג של חברת ארבה רובוטיקס ל-SPAC והיא החלה להיסחר בנאסד"ק ביום שישי האחרון, תחת הסימול ARBE. ארבה רובוטיקס (Arbe Robotics) מספקת פתרונות לרדארי הדמיה בשוק הרכב והיא מתמזגת לחברת ה-SPAC האמריקאית ITAC לפי שווי חברה של 525 מיליון דולר, לאחר שבעלי המניות ב- SPAC אישרו את העסקה.

חברות SPAC הן חברות ללא פעילות, שמגייסות כסף מהציבור במטרה למזג חברה קיימת תוך פרק זמן מוקצב מראש. על המיזוג של ארבה, שעדיין רושמת הכנסות מהותיות ומייצרת הפסדים (בדומה ליתר חברות האוטוטק הישראליות שמוזגו השנה ל-SPAC) דווח בחודש מרץ. באותה עת נכתב כי היקף הגיוס במסגרת המיזוג יהיה 176 מיליון דולר - 76 מיליון דולר מכספי ה-SPAC ו-100 מיליון דולר במסגרת הנפקה פרטית, שבמשקיעים בה גם איל וולדמן, שהקים וניהל את ענקית הטכנולוגיה מלאנוקס.

לפי הדיווח הנוכחי, מתברר כי סך הגיוס צומצם ל-118 מיליון דולר, מתוכם 18 מיליון דולר בלבד מכספי ה-SPAC. המשמעות היא שבדומה לחברות אוטוטק ישראליות אחרות שמוזגו לספאקים לאחרונה, גם כאן שיעור הפדיון של בעלי מניות ה-SPAC היה גבוה (כ-75%). כלומר, רוב בעלי המניות ב-SPAC העדיפו לקבל בחזרה את כספי ההשקעה שלהם ולא להשתתף בעסקת המיזוג.

עובדי ארבה / צילום: דיוויד גראב

"סיימנו תהליך ארוך, מתיש וסיזיפי"

ארבה הוקמה ב-2015 על-ידי קובי מרנקו המכהן כמנכ"ל; ד"ר נועם ארקינד, מנהל הטכנולוגיות הראשי; ועוז פיקסמן, מנהל התפעול הראשי. מרנקו, בן 49, ניהל בעבר את חברת התוכן הסלולרי לוגיה, הקים וניהל את קרן ההון סיכון תיא ונצ'רס, שימש כסמנכ"ל כספים בחברת החדשות של ערוץ 10, והיה בעבר הרחוק כתב לענייני ביטחון בחברת החדשות של ערוץ 2. מרנקו הוא גם היה אחד ממייסדי חברת הפרסום הדיגיטלי טפטיקה (כיום טרמור) הנסחרת כיום בוול סטריט ובלונדון.

ארבה, שאותה הוא מנהל כיום, מפתחת צ'יפ לרדארי הדמיה לרכב; החיישן שהיא פיתחה מאפשר לספק תמונה ברזולוציה גבוהה ב-4 ממדים, ובכך הפתרון שלה מתאים הן לאפליקציות של בטיחות (בלימת חירום) והן לעולם הרכב האוטונומי בעתיד.

לפי נתוני IVC, החברה גייסה עד כה 54.5 מיליון דולר ב-5 סבבי גיוס, ובין המשקיעים בה נמצאים פלטפורמת ההשקעות iAngels של מור אסיא ושלי הוד מויאל (המחזיקה לפי הערכות ב-15% מהמניות), Catalyst CEL ,אוורקראוד, ו-O.G. Tech של אייל עופר. ב-2020 הכנסות החברה הסתכמו ב-332 אלף דולר בלבד והיא רשמה הפסד נקי בסך 15.6 מיליון דולר.

השלמת העסקה מגיעה בתקופה לא קלה לשוק הספאקים בוול סטריט - השוק, שהיה לוהט עד לפני מספר חודשים, הצטנן. מספר ההנפקות ירד, שיעורי הפדיון של משקיעים עלו, וגם חברות רבות שכבר השלימו את המיזוגים שלהן הציגו תשואות חלשות למדי במסחר בשוק, כנראה משום שמשקיעים העריכו שהן הגיעו לשוק בשווי מנופח.

"היום, כשאחד מבעלי המניות שאל אותי איך אני ואיך העסקה, אמרתי לו 'בסדר גמור - העסקה בסדר ואני גמור'", צוחק מרנקו בשיחה עם גלובס. "כשהתחלנו את התהליך, הבנק שלנו, וולס פארגו, הבטיח לנו שעד כריסמס נהיה ציבוריים, אבל שכח לספר איזה כריסמס. התהליך התארך הרבה יותר מהצפוי, ולאורך הזמן השוק השתנה.

"בשורה התחתונה, מבחינתנו, למרות תהליך ארוך, מתיש וסיזיפי, אנחנו מגיעים לקו הסיום עם התוצאה שייחלנו לה - גייסנו את הכסף שאנחנו צריכים כדי לנצח במשחק הזה, כ-120 מיליון דולר. לפי התחזית הפסימית שלנו אנחנו צריכים 50 מיליון דולר להגעה לאיזון כשהמכירות יעלו על ההוצאות, כשבחברות כמו שלנו רוב ההוצאות הן פיתוח. אז בסופו של דבר קיבלנו יותר כסף ממה שהיינו צריכים".

עדיין שיעור הפדיון בקרב בעלי מנות ה-SPAC גבוה.
"זה יחסית שולי, כי ב-SPAC בעסקה שלנו מלכתחילה היו 75 מיליון דולר, כלומר זה SPAC קטן, והערכנו כבר בתחילת התהליך שמעל 50% יפדו. על רקע הסנטימנט בשוק בחודשיים האחרונים, שיעור הפדיון הממוצע בספטמבר היה 89%, אז אצלנו זה היה פחות. אם נסתכל על התחשיב הכללי של הכסף, אז חשבנו שיהיו לנו עוד 15-17 מיליון דולר בקופה, זה יחסית בשוליים. בספאקים של 100-200 מיליון דולר, פדיון גבוה משפיע מאוד, אבל אצלנו יש גם גיוס של 100 מיליון דולר ב-PIPE, כך ששיעור הפדיון זו הערת שוליים".

 

"600 ספאקים יצאו לשוק שהיה תחת קלקול"

בחודשים האחרונים, "מאז שהבנתי שהשלמת העסקה לא תהיה 'הליכה בפארק'" כהגדרתו, מרנקו נמצא בניו יורק ונפגש עם משקיעים. לדבריו, "אם אני רוצה מחר בבוקר לגייס בשווי הזה עוד 20-30 מיליון דולר, יש שלוש קרנות שישמחו לתת לי את הכסף, אבל יש לנו מספיק. נעבוד קשה בשנה הקרובה, נגדיל את החברה ונעלה את השווי".

לדבריו, "המשקיעים הבינו ששווי החברה הוגן, על הצד הנמוך אפילו. כשיצאתי לשוק, משקיעים שאלו אותי למה לא לגייס בשווי של מיליארד דולר. אמרתי שאני לא מאמין שהחברה שווה עכשיו מיליארד דולר, ואני לא מוכר מניה במחיר שלא אקנה בעצמי. אני עצמי השתתפתי ב-PIPE ואני חושב שמי שקנה בו מניות יראה אפסייד ב-12-24 חודשים הקרובים".

מניות אוטוטק מישראל נחתכו לאחרונה בעשרות אחוזים לאחר שמוזגו ל-SPAC. לא חששת בשום שלב לגורל העסקה?
"גם עכשיו, כשהכול חתום ויש אישור של הנאסד"ק, אני עדיין חושש - אנחנו אוהדי הפועל רואים תמיד ליתר ביטחון את השידור החוזר. לקחתי שלושה ילדים ואת זוגתי וטסנו כמעט בהחלטה של רגע לארה"ב, ואני יושב פה מהבוקר עד הערב כדי לתת מה שאפשר כדי לנצח את הקרב. זה לא היה פשוט, היה היפוך משמעותי של המגמה".

מרנקו מנתח את שוק ה-SPAC ולא חוסך ביקורת: "אני חושב שמה שקרה בשוק הספאקים, זה שהשוק יצר מסגרת שבה כל מי שמשקיע ב-SPAC זה שחקני ארביטראז'. הם השקיעו ב-SPAC, פדו את הכסף ונשארו עם כתבי אופציות (warrants), ובגלל שבנקאי השקעות דחפו חברות לספאקים, זה איפשר למשקיעים לפדות ולהישאר עם האופציה ביד. זה שוק מקולקל, ו-600 ספאקים יצאו לשוק תחת הקלקול הזה. בהתחלה הייתה חגיגה והיו פחות פדיונות כשהמניות רצו קדימה, אבל אז הבינו שיש קלקול והתחילו פדיונות, הבינו שחלק מהספאקים יצאו במחירים לא ריאליים, וכל הדבר הזה ירד. מה שקורה בשוק זה תיקון, ובספאקים החדשים שיוצאים מי שעושה פדיון מאבד גם את האופציות. זה יסדר את המודל. בשוק ההון, כשיש פרצה כולם רצים, אז מסדרים את הפרצה וזה נהיה הגיוני".

לדבריו, הוא זיהה את הקלקול בשוק בשלב מוקדם, ולכן הקפיד על PIPE חזק עם משקיע עוגן, M&G Capital "שמנהל קרנות פנסיה בבריטניה מאז שוויקטוריה הייתה המלכה". מרנקו מספר שמי שמוביל את ההשקעה שם שלח לו בשבוע האחרון הודעות הרגעה, "אל תדאג, אנחנו איתך לטווח הארוך, זו תהיה חברה של 15 מיליארד דולר".

"שוק ההשקעות הפרטיות באוטוטק חטף שפעת"

בדיעבד, היית חוזר על התהליך?
"חוכמת הבדיעבד מיותרת בעיניי. ההחלטה התקבלה כששוק ההשקעות הפרטיות בעולם האוטוטק קצת חטף שפעת והיה נראה שהשוק הציבורי יותר פתוח לזה. בוודאי היום כשאני רואה חברות דומות שמגייסות 100 מיליון דולר בשווי של מיליארד דולר, אולי הייתה דרך יותר קלה. בשורה התחתונה, אם הייתי צריך להחליט היום אם לגייס 120 מיליון דולר בשוק הפרטי או באותו שווי בשוק הציבורי - אני חושב שיש ערך לעסקה הציבורית, ובטווח הארוך היא תעזור לנו לנצח. בשוק הציבורי יש יכולת לגייס בטווח זמן קצר, לעשות מהלכים חדים ומהירים במיזוגים ורכישות, אז יש יתרון להיות ציבורי. כמובן, זה גם בא עם אינסוף חסרונות".

מה נותנת היום ארבה רובוטיקס ללקוח, מה היתרון שלה?
"אנחנו נותנים ללקוחות את הצ'יפ הכי מתקדם שיש היום לעולם הרדאר, שבעזרתו הם בונים חיישן שמסוגל לספק תמונה כמעט ברמה של מצלמה, אבל עם כל היתרונות של רדאר, בכל תנאי תאורה ומזג אוויר, לטווח של 350 מטר ואף יותר.

"רדאר, בניגוד למצלמה, הוא בעל 4 ממדים, הוא יודע לבחון את המרחק בין הרכב לאובייקטים שונים, וגם את המהירויות היחסיות של האובייקטים. בזכות החיישן שלנו הרכב מקבל זאת בזמן אמת. אם צריך בלימת חירום - אם ילד קופץ לכביש - הרכב מזהה. כמובן, אם רוצים זה יכול להתאים גם לכל אפליקציה של נהיגה, עם או בלי ידיים (רכב אוטונומי). זה נותן את הפתרון".

קובי  מרנקו

אישי: בן 49, בזוגיות + 3 מתגורר בתל אביב
מקצועי: מנכ"ל וממייסדי ארבה רובוטיקס. ניהל את חברת התוכן הסלולרי לוגיה, הקים וניהל את קרן תיא ונצ'רס, שימש כסמנכ"ל כספים בחברת החדשות של ערוץ 10, ובעבר הרחוק כתב ביטחון בערוץ 2. ממייסדי חברת הפרסום הדיגיטלי טפטיקה (טרמור) הנסחרת בוול סטריט ובלונדון.
עוד משהו: משקיע בחברות הייטק שונות

ארבה רובוטיקס

תחום עיסוק: מפתחת צ'יפ לרדארי הדמיה לרכב שמשמש לאפליקציות בטיחות (בלימת חירום), ולעולם הרכב האוטונומי בעתיד
היסטוריה: הוקמה בשנת 2015 על ידי קובי מרנקו (מנכ"ל), ד"ר נועם ארקינד (CTO) ועוז פיקסמן (COO).
עד המיזוג ל־SPAC גייסה 54.5 מיליון דולר. ובין המשקיעים בה: תיא ונצ'רס Canaan, iAngels, אוורקראוד, OG Tech ואחרים. לאלה הצטרפו בהשקעה הנוכחית - איל וולדמן, M&G, טקסס ונצ'רס ו־Varana
נתונים: פועלת מתל אביב ומעסיקה 105 עובדים, 87 מהם בתחומי המו"פ. הכנסותיה ב־2020: 332 אלף דולר, עם הפסד נקי של 15.6 מיליון דולר.

עוד כתבות

וול סטריט ג'ורנל: ישראל רוצה להיכנס לרפיח, וזה יכול להיגמר רע

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, shutterstock

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש על סף מכירת השליטה גם באלרון

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● סכום העסקה המשוער: כ-90 מיליון דולר

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

מודיעין: פרויקט תעסוקה חדש יוקם בהשקעה של יותר ממיליארד שקל

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה ירוקה בבורסה המקומית; מדד ת"א בנקים 5 קופץ בכ-2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.4% ות"א 90 מטפס בכ-1.5% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים