גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בוול סטריט: הביטקוין חצה את רף ה-61 אלף דולר למטבע

מדד ניקיי בטוקיו התחזק ב-1.8% עם עלייה בולטת למיצובישי מוטורס; המדד בהונג קונג טיפס בקרוב ל-1%, חברת הרכב החשמלי ג'ילי זינקה ● מחירי הנפט הגולמי ממשיכים לעלות ● עונת הדוחות בארה"ב: גולדמן זאקס היכו את התחזיות

מסחר בבורסה / צילום: Shutterstock
מסחר בבורסה / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

בורסות וול סטריט ננעלו בעליות: מדד הדאו ג'ונס ננעל בעליות של למעלה מ-1%. מדד ה-S&P 500 עלה ב-0.75% והנאסד"ק עלה ב-0.5%.

גולדמן זאקס פרסם היום את הדוחות הכספיים, שהיכו את התחזיות. המנייה עלתה בלמעלה מ-3%. הרווח הנקי זינק ב-63% ל-5.28 מיליארד דולר, ההכנסות עלו ב-26% ל-13.61 מיליארד דולר.

מחיר הביטקוין המשיך לעלות, והוא עומד על 61,327 דולר.

21:50

נמשכות העליות בניו יורק: מדד הדאו ג'ונס עולה בלמעלה מ-1%. מדד ה-S&P 500 עולה ב-0.7% והנאסד"ק עולה ב-0.46%.

מחיר הביטקוין ממשיך לעלות, והוא עומד בשעה זו על 61,593 דולר.

20:05

מחיר הביטקוין ממשיך לעלות, והוא עומד בשעה זו על למעלה מ-61 אלף דולר. בשוק הקריפטו משדרים אופטימיות כי ה-SEC יאפשר בקרוב מאוד להשיק לראשונה בארה״ב קרן סל שתהיה מבוססת על חוזים עתידיים של הביטקוין.

מדד הדאו ג'ונס רושם עליות של 0.87%. מדד ה-S&P 500 עולה ב-0.66% והנאסד"ק עולה ב-0.42%.

גולדמן זאקס פרסם את הדוחות הכספיים, שהיכו את התחזיות. המנייה עולה בכ-2.2%. הרווח הנקי זינק ב-63% ל-5.28 מיליארד דולר, ההכנסות עלו ב-26% ל-13.61 מיליארד דולר.

בורסות אירופה ננעלו בעליות.

18:28

נמשכות העליות בבורסות וול סטריט; מדד הדאו ג'ונס רושם עליות של 0.8%. מדד ה-S&P 500 עולה ב-0.6% והנאסד"ק עולה ב-0.5%.

מחיר הביטקוין עומד בשעה זו על 59,708 דולר, לאחר שמוקדם יותר חצה את רף ה-60 אלף דולר.

17:10

הביטקוין חצה את רף ה-60 אלף דולר למטבע לראשונה מאז חודש אפריל - כך על פי אתר coinmarketcap.

בשוק הקריפטו משדרים אופטימיות כי ה-SEC יאפשר בקרוב מאוד להשיק לראשונה בארה״ב קרן סל שתהיה מבוססת על חוזים עתידיים של הביטקוין.

16:30

בורסות וול סטריט נפתחו ביומו האחרון של שבוע המסחר מעבר לים בעליות.

מדד הדאו ג'ונס רושם עליות של כ-220 נקודות, או 0.6%. מדד ה-S&P 500 עולה ב-0.4% והנאסד"ק עולה ב-0.3%.

גולדמן זאקס פרסם את הדוחות הכספיים, שהיכו את התחזיות. המנייה עולה בכ-1.9%. הרווח הנקי זינק ב-63% ל-5.28 מיליארד דולר, או 14.93 דולר למניה, ההכנסות עלו ב-26% ל-13.61 מיליארד דולר.

השבוע פורסמו דוחות הבנקים הגדולים JPMorgan, בנק אוף אמריקה, מורגן סטנלי וסיטיגרופ - כולם רשמו תוצאות טובות.

המכירות הקמעונאות רשמו עלייה מפתיעה בחודש ספטמבר, ועלו ב-0.7%, למרות התחזיות שעמדו על ירידה של 0.2%.

מדד ה-S&P 500 הציג אתמול את היום הטוב ביותר שלו מאז 5 במרץ, כשעלה ב-1.7%.

13:30

המגמה החיובית בשווקים נמשכת, הן בבורסות אירופה והן בשוקי הקריפטו והסחורות.

מחירי הנפט ממשיכים לטפס וכעת נפט מסוג WTI חוצה את רף ה-82 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט נסחר תמורת 84.7 דולר לחבית.

המטבע הקריפטוגרפי שיבה אינו (SHIB) מתרסק ומאבד מעל 17%. לפני כשבוע בלבד זינק המטבע בעקבות ציוץ עם תמונת הגור של אלון מאסק, מגזע שיבה אינו היפני, והגיע למקום ה-15 בטבלה עם נתח שוק של 13 מיליארד דולר. היום הוא ממוקם במקום ה-21 עם נתח שוק של 9.5 מיליארד דולר.

11:47

המסחר באירופה מתקיים במגמה חיובית עם עליות קלות. דויטשה בנק מטפס בפרנקפורט בקרוב ל-2%, וגם פולקסווגן איי.ג'י , אדידס , אליאנס ופורשה מתחזקות. בלונדון קבוצת התעופה IAG עולה ב-2.6%, וגם המניות ברקליס , HSBC , גלנקור , BP ולוידס מרכזות עניין.

בשנחאי ננעל המסחר בעלייה של 0.4%, מדד שנזן התקדם ב-0.5%. מדד האנג סנג ננעל בעלייה של קרוב ל-1%, עם עליות בולטות לג'ילי, חברת האנרגיה הסולארית Xinyi וחברת מייטואן.

המסחר על החוזים בוול סטריט מאותת על פתיחה חיובית אחר הצהריים, כאשר וירג'ין גלקטיק צונחת ב-20% בטרום המסחר לאחר שהודיעה על דחיית הטיסות המסחריות לחלל לרבעון הרביעי של 2022.

10:13

יום המסחר באירופה נפתח בעליות שערים מתונות. מדד דאקס עולה בכ-0.2%, פוטסי ב-0.4% וקאק ב-0.5%. העלייה הגבוהה ביותר בגוש עומדת על 0.8% בבורסת מדריד.

בפרנקפורט בולט דויטשה בנק עם עלייה של כ-1.5%, וגם בלונדון הבנקים ובתי ההשקעות רושמים עליות. גם ענקית האנרגיה BP מתחזקת במקביל לעליית מחירי הנפט הגולמי.

בסין מדד שנחאי עולה ב-0.4% ושנזן ב-0.5%. בהונג קונג העלייה התחזקה מעט ועומדת על שיעור של 0.9%. חברת הרכב ג'ילי ממשיכה במומנטום החיובי ומזנקת מעל 8%.

הביטקוין ממשיך להיסחר בעלייה קלה ומחירו נע סביב 59.5 אלף דולר.

9:02

מדד ניקיי היפני ננעל בעלייה של 1.8%. מיצובישי מוטורס המשיכה במומנטום החיובי וטיפסה ב-4.8%, ועוד עליות יפות רשמו בנק מיצובישי, יצרנית יריעות הסיליקון SUMCO טיפסה 5% לאחר שהודיעה שבכוונתה לגייס 1.1 מיליארד דולר (125 מיליארד ין) כדי לממן הקמת מפעל חדש על רקע המחסור העולמי במוליכים למחצה.

7:30

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה חיובית, כאשר מדד ניקיי היפני מתחזק ב-1.4% ואילו בסין ובהונג קונג נרשמות עליות מתונות יותר של 0.2% עד 0.5%. הבורסה בהודו בחופשה בעקבות "חג האור", פסטיבל דוסרה ההינדי המסורתי.

בטוקיו בולטת לחיוב מניית מיצובישי מוטורס שעולה ב-4.5%, בהונג קונג יצרנית הרכב החשמלי ג'ילי מזנקת 7.7%.

גם במסחר על החוזים העתידיים בוול סטריט נמשך המומנטום החיובי שנרשם אמש, והחוזים על המדדים מטפסים כ-0.3%. אתמול ננעל היום בעליות שערים של כ-1.7% בנאסד"ק ו-S&P 500 ושל כ-1.5% בדאו ג'ונס.

עונת הדוחות בארה"ב החלה השבוע והיום יפרסמו תוצאות, בין היתר, ג'נרל אלקטריק וגולדמן זאקס . בין הדוחות שפורסמו אתמול: בנק אוף אמריקה (רווח של 85 סנט למניה לעומת צפי של 71 סנט למניה), סיטיגרופ (2.15 דולר רווח למניה לעומת צפי של 1.72 דולר), מורגן סטנלי (רווח של 1.98 דולר למניה לעומת צפי של 1.69 דולר למניה), יונייטד הלת' (רווח של 4.52 דולר למניה לעומת צפי של 4.41 דולר למניה) ו-וולגרינס (רווח של 1.17 דולר למניה לעומת צפי של 1.02 דולר למניה).

בשוק הקריפטו המגמה מעורבת, כאשר הביטקוין אט אט מטפס לקראת 60 אלף דולר והאת'ר מתחזק ב-5% לרמה של מעט מעל 3,800 דולר למטבע, אך ברוב המטבעות הקטנים נרשמות ירידות קלות.

בשוק הנפט נמשכות עליות המחירים, ושני סוגי הנפט עולים בכ-0.7%. נפט WTI נסחר תמורת 81.8 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט תמורת 84.6 דולר.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה חיובית בתל אביב; דוראל קופצת בכ-7%, מדד הביטוח מזנק

מדד ת"א 35 עולה בכ-1.4% ● הדיווחים על מו"מ אפשרי בין ארה"ב ואיראן הקלו על השווקים ברחבי העולם ● וול סטריט ננעלה בירוק, בעקבות נתוני מאקרו מעודדים והודעה של טראמפ על הסכם סחר עם הודו ● מחירי הנפט ממשיכים לרדת, תנודתיות חדה במחירי המתכות היקרות ● וגם: מנהל ההשקעות שטוען - זהו הזמן לקנות מניות מיקרוסופט

עידן מועלם / צילום: תמר מצפי

נציבות שירות המדינה אישרה את מינוי עידן מועלם למ"מ מנכ"ל רמ"י

מינויו של מועלם אושר לאחר שראש הממשלה ושר השיכון לא רצו למנות לתפקיד בכירים ברמ"י ● המינוי יהיה במשרה חלקית וללא שכר לתקופה של 3 חודשים, אך לא מן הנמנע שיוארך

המוסדיים מעריכים שהשקל ימשיך להתחזק / אילוסטרציה: Shutterstock

המהלך שתומך בהתחזקות השקל ומסמן - השיא כנראה עוד לפניו

החשיפה של הגופים המוסדיים בישראל למטבע חוץ צומצמה בהדרגה, עד שהגיעה לפחות מ-20% - רמות שפל שלא נראו מאז סוף 2022 ● בכך הם מצטרפים לגורמים המקומיים והגלובליים התומכים בהתחזקות השקל ● איך הם עשו זאת, ואילו גופים צמצמו את החשיפה בצורה חדה במיוחד?

מכוניות חדשות בנמל אשדוד. הלהיט הנוכחי בשוק הישראלי הוא רכבי ה-PHEV / צילום: תמר מצפי

שנת הפלאג-אין הייבריד? הטרנד החם ברכב לא מתאים לכולם

הלהיט הנוכחי בשוק הישראלי הוא רכבי הפלאג-אין הייבריד (PHEV), שעשויים כבר השנה לתפוס כשליש מכלל המכירות ● אבל קיימים לא מעט סימני שאלה לגבי עלויות התחזוקה בטווח הארוך, שמירת הערך והיכולת שלהם לחסוך דלק בתנאי השימוש הישראליים הנפוצים

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

האם המיזוג של מאסק יפקיע את עתיד הבינה המלאכותית מידי ענקיות הטכנולוגיה?

החברות של אילון מאסק, SpaceX ו-xAI, צפויות להתמזג לחברת ענק אחת, שאף צפויה לצאת להנפקה במהלך השנה ● מדובר לא רק בעסקה חריגה, אלא ניסיון אסטרטגי להפוך את SpaceX מחברת חלל ותקשורת לשכבת התשתית שעליה תרוץ מהפכת הבינה המלאכותית

מגדלי YOO בתל אביב / צילום: Shutterstock

דוח מומחה: הסרת קיר מגן בדירה באחד ממגדלי YOO מסכנת אותו

דוח מומחה, שהוגש במסגרת סכסוך משפטי סביב עסקה שבוטלה באחד ממגדלי YOO בת"א, קובע כי במגדל בוצעו עבודות שיפוץ ללא היתר ● על פי הדוח, השיפוץ גרם לפגיעה בקונסטרוקציית המבנה, והדבר מגדיל את הסיכון להרס המבנה או לחלקים ממנו

קמפוס וויקס בגלילות. ''העובדים יגיעו ברכב'' / צילום: איל יצהר

החזרה למשרד והמספרים שמאחוריה: כך נראית וויקס בתחילת 2026

לצד החזרה לשבוע עבודה מלא במשרד, נתוני חברת אתוסיה חושפים זינוק בשיעור העובדים הבוחנים חלופות בחוץ ● במקביל, מספר המשרות הפתוחות נחתך בחצי

יובל באר אבן, מגדל / צילום: גל חרמוני

מנהל ההשקעות הבכיר שמעריך: מה יקרה השנה בת"א ועד לאן יגיע השקל?

יובל באר אבן, מנהל השקעות עמיתים בחברת הביטוח מגדל, מעריך כי התמחור של הבורסה המקומית "נדיב - אבל ביחס לשאר העולם הוא בסדר" ● לדבריו, למרות העליות החדות בשנים האחרונות, "נדיר שיש מפולת בגלל תמחור גבוה" ● ומדוע הוא ממליץ דווקא על מניות שכבר קפצו?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בת"א; טבע זינקה בכ-7%, מניות הביטוח קפצו

מדד ת"א 35 קפץ בכ-1.1% ● אופנהיימר מורידה המלצה על נובה: מאמינים כי העליות החדות במניה כבר מגולמות ● הישראלים פדו בינואר 2 מיליארד שקל ממדדי וול סטריט ורכשו קרנות מקומיות ● השקל נחלש מעט; מיטב: התחזקות השקל נבעה מהיחלשות הדולר ● בלומברג: ספקולנטים סינים דחפו את מחירי הזהב והיו הראשונים להפיל אותם

"יותר ויותר אנטי-ישראלית": המדינה שמתרחקת מנורמליזציה עם ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: השפעתה של סין במזרח התיכון נמצאת בשפל, התקשורת הסעודית מאותת כי הסיכויים לנורמליזציה עם ישראל הולכים ומתמעטים, וג'ימיני של גוגל נקשר לפעילות ביטחונית בעזה • כותרות העיתונים בעולם

מלחמה מתמשכת או תקיפות מהירות? התרחישים לזירה האיראנית

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: התרחישים האפשריים בחזית האיראנית, שלב ב' בעזה תלוי בפירוז חמאס וזה לא יהיה פשוט, ולמה ישראל מחזרת אחרי הימין הקיצוני באירופה? • כותרות העיתונים בעולם

מדפי חלב בסופרמרקט / צילום: גלובס

בגלל רפורמת סמוטריץ': הרפתנים עוצרים את אספקת החלב למחלבות

ארגון יצרני החלב הכריז על עצירת אספקת החלב למחלבות, דבר שעלול לשבש את אספקת החלב בכל הארץ כבר ממחר ● לטענת הארגון, הרפורמה בשוק החלב תביא לסגירת רפתות ותפגע בביטחון המזון ● סמוטריץ': "אזרחי ישראל לא יהיו בני-ערובה של מונופולים וקבוצות לחץ" ● מנהל אגף המשק בתנועת המושבים: "מתנצלים בפני הציבור על אי-הנוחות"

אמיר שביט / צילום: יח''צ

יו"ר רשות החשמל: "כשיש הגזמה במחירים, אין ברירה אלא להתערב"

אמיר שביט אומר שהגבלת המחירים שיצרני החשמל דורשים חסכה למדינה מאות מיליוני שקלים ● הוא תוקף את כשלי חברת החשמל, דורש להפריט את תחנת "גזר" ומאמין: המחירים ייוותרו יציבים

חץ דורבן, מערכת ההגנה של אלביט / צילום: אלביט

עם צבר הזמנות דמיוני: מה יכול לבלום את המומנטום בפעילות אלביט מערכות

מניית החברה הביטחונית נסחרת בשיא, לאחר שהפכה בשנתיים האחרונות ל"מפעל לאומי" ● במקביל אלביט לא זונחת את ההתרחבות הגלובלית, כשמרוץ ההתחמשות באירופה ומעמד אסטרטגי בארה"ב מבטיחים לה אופק יציב לשנים קדימה ● המחיר: השקעות עתק ותלות בשערי החליפין ● ניתוח חברה, מדור חדש

פינוי בינוי בתל אביב / צילום: שי אשכנזי

כשהיזם מבקש לפתוח את החוזה מחדש: על מה אסור לוותר ובמה ניתן להתפשר

שחיקה ברווחיות פרויקטים של התחדשות עירונית דוחפת יזמים לדרוש קיצוצים בתמורות שהובטחו לדיירים במעמד חתימת החוזה ● הדיירים נדרשים לבחור בין פשרות ו"הצלת" הפרויקט לבין קיפאון של שנים בהמתנה להשלמת המלאכה ● גלובס עושה סדר

יאיר רביבו, ראש עיריית לוד / צילום: יח''צ משה אלדן

ראש העיר לוד לא אהב את הסרטון הסאטירי, עכשיו הוא מאיים לתבוע

יוצר התוכן דן פונדק פירסם סרטון סאטירי בו הוא מגיע ללוד ומתאר באופן הומוריסטי את "פינות הנופש" בעיר ● בתגובה, ראש עיריית לוד יאיר רביבו שלח לפונדק מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים, בטענה כי הציג את לוד "באופן חד-צדדי, פוגעני ומעוות" וגרם לה נזק תדמיתי ● מה הסיכויים של תביעה כזו להתקבל?

טראמפ וחמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

אסטרטגיית הלחץ המקסימלי של טראמפ שדוחקת את טהרן לשולחן המו"מ

עגינת המשחתת בנמל אילת וריכוז הכוחות האמריקאים במרחב מעוררים דריכות במערכת הביטחון ● המומחים חלוקים אם זו "דיפלומטיית ספינות תותחים" שנועדה לכפות הסכם או הכנה למבצע רב־זירתי ● וגם: מה הסיכוי שתקיפה בטהרן תוביל להסלמה אזורית?

עו”ד שלמה (מומי) למברגר / צילום: אסף רחמים

עו"ד שלמה למברגר מצטרף כשותף למשרד בלטר, גוט, אלוני ושות’

לאחר שמונה שנים כמשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, עו"ד שלמה (מומי) למברגר, שנודע בניהול תיקים מתוקשרים ומורכבים, יוביל במשרד בלטר, גוט, אלוני ושות' את תחום הרגולציה ועבירות צווארון לבן

מנכ''ל מִנהל התכנון רפי אלמליח ויו''ר מטה התכנון הרב נתן אלנתן / צילום: רז רוגובסקי

מינהל התכנון: "רווחיות עודפת של יזמים אינה עילה לצמצום נפח הבנייה"

בעקבות עדכון התקן השמאי שהגדיר רווח מזערי לפרויקטים של פינוי־בינוי, מדגישים גופי התכנון כי מבחן הרווח הוא רק "שלב מסייע", אחרי פרמטרים כמו "צפיפות ראויה, איכות עירונית ועוד"

פרויקט רוח של זפירוס בפולין / צילום: מצגת החברה

איתות שמניות האנרגיה הגיעו לשיא? הקרן שנפרדת מהשקעותיה ברווח גדול

בשבועות האחרונים חתמה קרן תש"י על עסקאות למכירת החזקותיה במפעילת תחנות הכוח דליה ובחברת האנרגיה המתחדשת זפירוס ● הקרן של ירון קסטנבאום, הראל ועו"ד יהודה רווה גייסה עד היום מיליארדי שקלים מגופים מוסדיים ומניבה תשואה שנתית המוערכת בכ-15%