גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביג ממשיכה לממש נכסים בארה"ב: מוכרת מרכזי קניות בתמורה ל-114 מיליון דולר

החברה הבת האמריקאית של ביג התקשרה בשני חוזים מחייבים למכירת שני נכסים במחירים גבוהים יותר משוויים בספרים ● הנכסים הם שני מרכזי קניות פתוחים באורגון ובויסקונסין

חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות
חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

חברת ביג מרכזי קניות ממשיכה ביישום האסטרטגיה למימוש כל נכסיה בארה"ב. היום דיווחה החברה על חתימת הסכמים למכירת שני נכסים בארה"ב בתמורה לסכום של 114 מיליון דולר, וזאת בהמשך להשמת עסקה אחרת למכירת נכס שם מוקדם יותר החודש.

ביג , בניהולו של המנכ"ל חי גאליס, פועלת בארה"ב באמצעות חברה בת אמריקאית, שביג מחזיקה ב-80% ממניותיה. היום דיווחה ביג כי החברה הבת האמריקאית התקשרה בשני חוזים מחייבים למכירת שני נכסים במחירים שגבוהים יותר משוויים בספרים.

עפ"י החוזה הראשון, תמכור החברה הבת האמריקאית את מלוא אחזקותיה (100%) במרכז הקניות הפתוח Sunset Esplanade (סאנסט אספלנאד) בהילסבורו, אורגון. השלמת העסקה מותנת בחתימת חוזה שכירות עם שוכר נוסף, איתו מתנהל משא ומתן מתקדם בנוגע לשטח של כ-2,000 מ"ר.

בתמורה לרכישת מרכז הקניות, ישלם הרוכש סכום של 68.4 מיליון דולר, כאשר שווי הנכס בספרי החברה עומד על 63 מיליון דולר. תמורת העסקה משקפת שיעור היוון של כ-6% על NOI (הכנסה תפעולית נקייה) של כ-4.1 מיליון דולר, שצפוי מרכז הקניות להציג בשנת 2022 (כולל ה-NOI הצפוי מהחוזה הנוסף).

מרכז הקניות באורגון משתרע על שטח של כ-25 אלף מ"ר ונהנה משיעור תפוסה של 91.2%. אם ייחתם חוזה השכירות עם השוכר הנוסף, יעלה שיעור התפוסה בנכס ל-99%.

בגין הנכס עומדת הלוואה בגובה של כ- 32.6 מיליון דולר אשר תוסב על שם הרוכשת בעת השלמת העסקה. לדברי ביג, ככל ולא ייחתם חוזה השכירות תעמוד לקונה האפשרות להשלים את העסקה בתמורה לסכום נמוך יותר של 65.9 מיליון דולר.

העסקה השניה כוללת את מכירת מלוא אחזקותיה (80%) של החברה הבת במרכז הקניות הפתוח Greenway Station (גרינוויי סטיישן) במידלטון, ויסקונסין. מחיר המכירה עבור 100% מהזכויות במרכז הקניות עומד על 46 מיליון דולר, כאשר שווי הנכס בספרי החברה עומד על 42 מיליון דולר.

חלקה של החברה הבת במכירת הזכויות הינו כ-36.8 מיליון דולר. התמורה משקפת שיעור היוון של כ-7% על NOI צפוי לשנת 2022 של כ-3.2 מיליון דולר.

מרכז הקניות גרינוויי סטיישן כולל שטח להשכרה של 27.1 אלף מ"ר ונמצא בשיעור תפוסה של כ-83%. בגין הנכס עומדת הלוואה בגובה של כ-30.3 מיליון דולר אשר תיפרע בד בבד עם השלמת העסקה.

השלימה מכירה של 7 נכסים עד כה

לדברי ביג, שני החוזים כפופים לבדיקת נאותות שהרוכשות החלו לבצע ואין כל ודאות להשלמת העסקאות. מוקדם יותר החודש, דיווחה ביג כי החברה הבת האמריקאית שלה, השלימה את מכירת מלוא אחזקותיה (100%) במרכז קניות פתוח Village Palomar בטמקולה שבקליפורניה, לקרן ריט אמריקאית.

מחיר המכירה עבור 100% מהזכויות הינו 32.5 מיליון דולר, כאשר שווי הנכס בספרי החברה עומד על 32 מיליון דולר. התמורה משקפת שיעור היוון של כ-6.15% על NOI צפוי לשנת 2022 של כ-2.0 מיליון דולר.

המרכז בקליפורניה כולל שטח להשכרה של 11.6 אלף מ"ר ונמצא בשיעור תפוסה כולל של 95.6%. כנגד הנכס לא קיימת הלוואה, כך שהתזרים שנבע לחברת הבת מהמכירה (לפני עלויות נלוות) מסתכם ב-32.5 מיליון דולר.

לדברי ביג, היא מחזיקה כיום ב-17 נכסים בארה"ב בעלי שווי בספרים של 530 מיליון דולר, אשר טרם נמכרו ואשר טרם נחתם לגביהם הסכם מכירה. עד כה השלימה ביג את מכירתם של 7 נכסים תמורת של 231 מיליון דולר והיא מחזיקה בעוד 5 נכסים שלגביהם נחתמו הסכמי מכירה בהיקף של 123 מיליון דולר.

כך, ש-40% מנכסיה של ביג בארה"ב כבר נמכרו או נמצאים לקראת השלמת מכירתם. ביג נסחרת היום בבורסה לפי שווי חברה של 9.85 מיליארד שקל, לאחר שמנייתה טיפסה ב-32% מתחילת 2021.

עוד כתבות

שבבים

לא רק אנבידיה: המניות שעשויות להוביל את שוק השבבים ב-2026

לפי בנק אוף אמריקה, בום הבינה מלאכותית נמצא באמצע דרך ארוכה ותנודתית שתימשך כעשור ● החברות שיובילו את השוק הן אלה בעלות יתרון תחרותי חזק ועמיד שניתן למדידה בדרך פשוטה - שולי הרווח ● וגם, האם אנבידיה יקרה מדי?

גמל להשקעה או פוליסות חיסכון? / צילום: Shutterstock

פוליסות חיסכון מול גמל להשקעה: מה ההבדלים, איפה מרוויחים יותר, ומי המנהלים המובילים בתשואות

לקופות הגמל להשקעה יש יתרונות ברורים על פני פוליסות חיסכון, ובכל זאת הן מנהלות חצי מכמות הכסף ● אחת הסיבות: חברות הביטוח מתרכזות בפוליסות החיסכון, הרווחיות יותר מבחינתן ● מובילי התשואות בפוליסות החיסכון - איילון השנה ומיטב ב-3 שנים. בגמל להשקעה: הראל, מנורה וכלל ● וכיצד קורה שהראל ראשונה בתשואות במוצר אחד אך בתחתית באחר?

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

הלם באירופה: האמריקאים מטילים סנקציות על בכירים באיחוד

הממשל האמריקאי הטיל סנקציות על בכירים באיחוד האירופי שפעלו כדי לחייב רשתות חברתיות לנטר שיח מסית ואלים ● בין הסנקציות שהוטלו: איסור כניסה לארה"ב ● באיחוד האירופי הגיבו בתדהמה, האמריקאים טוענים כי מדובר ב"צנזורה"

פרויקט ג'רוזלם אסטייט / צילום: אסף פינצ'וק

השקל מתחזק, ותושבי החוץ צריכים לחשוב פעמיים על רכישת דירה בישראל

מאוקטובר 2023 שער הדולר פחת מול השקל בכ־21%, ובכ־5% מאז יוני האחרון ● האירו פחת מול השקל ב־12.5% ● עבור מי שמשלם במטבע זר מדובר בהתייקרות מיידית של הדירות בישראל ● "יש מקרים שבהם מדובר בתוספת של חצי מיליון שקל, זה משמעותי"

שנת השיא בהנפקות / צילום: Shutterstock

חברות הנדל"ן נוהרות לבורסה. מה צפוי בשנה החדשה?

הריבית הגבוהה והמשבר שעובר על שוק הנדל"ן הביאו בשנה החולפת 23 חברות לגייס כסף בבורסת תל אביב ● אילו חברות נכנסו, למה דווקא עכשיו, והאם הגל צפוי להמשיך גם ב־2026?

שמואל פרביאש, מנכ''ל DSIT / צילום: פרטי

ההנפקה של רפאל ויבואן הממתקים: זינוק של 400% בצבר ההזמנות תוך 3 שנים

על רקע ההתחזקות במניות הביטחוניות בבורסה בת"א, תשקיף חברת DSIT שבשליטת רפאל חושף זינוק של 68% בהכנסות וקפיצה חדה ברווח במחצית הראשונה של השנה ● "החברה מזהה גידול בביקוש לפתרונות הגנה מתקדמים מפני איומים בתווך התת-ימי", צוין

לוחמי חיזבאללה / צילום: ap, Hussein Malla

חיזבאללה - עדות מבפנים: "70% מהפעילים שלנו עובדים עם ישראל"

מנהיג דאעש בדמשק נעצר ע" כוחות הביטחון של סוריה ● כוחות הביטחון פעלו הלילה לאכיפה חוזרת כנגד מבנים לא חוקיים ישראלים ● המשפחות המתנגדות לוועדת החקירה הפוליטית צפויות למקד את הלחץ בח"כים החרדים ● אלי פלדשטיין התייחס בראיון לעימות עם יונתן אוריך בחקירה וטען: "יש ללשכה חומרים על גלנט" ● עדכונים שוטפים

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

רשות התחרות סיימה את הבדיקה: האם אל על תיקנס בגלל מחירי הטיסות?

רשות התחרות סיימה בדיקה כלכלית ומשפטית שנועדה לקבוע האם אל על ניצלה את מעמדה כמונופול בקווי טיסה מסוימים בתקופת המלחמה ● עפ"י המסתמן, על החברה יוטל עיצום כספי שגובהו טרם נקבע, ושעשוי להגיע עד כ-118 מיליון שקל

דונלד טראמפ על רקע גרינלנד. הודיע על מינוי אחראי לסיפוח האי / צילומים: רויטרס, שאטרסטוק

"הם מנגבים איתנו את הרגליים": המדינה הסקנדינבית שכועסת על ארה"ב

החזית של ארה"ב מול דנמרק: הממשל האמריקאי מינה שליח מיוחד לסיפוח גרינלנד והשעה פרויקטים של ענקית האנרגיה אורסטד ● במקביל, הוטלו איומי מכסים על יצרנית התרופות נובו נורדיסק ● בקופנהגן הגיבו בזעם וזימנו את השגריר לשיחת נזיפה: "ארה"ב הפכה לאיום אפשרי"

מרכז שיטור קהילתי חיפה / צילום: בר - אל

מאות שקלים בשנה: המס העירוני החדש שישלמו תושבי חיפה

לראשונה יתווסף לחשבונות הארנונה בחיפה "היטל שמירה", שנועד למימון כוח שיטור עירוני חדש ● התעריף עומד על 2.32 שקל למ"ר, בדומה למקובל ברשויות נוספות כמו תל אביב ורעננה, לצד התייקרות הארנונה הכללית ב־1.626%

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: אלעד זגמן, ענבה, לע''מ

הכפלת הפטור ממע"מ נכנסה לתוקף: איך יסתיימו המהלכים הבאים של השר סמוטריץ'

בניגוד לעמדת אגף התקציבים במשרד, שר האוצר חתם על הצו שיעלה את תקרת הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל מ־75 ל־150 דולר ● בעלי עסקים ואיגוד לשכות המסחר מחו נגד המהלך וטענו כי יפגע בעסקים הקטנים ● המאבקים הבאים: הטלת מס רווחי יתר של 15% על הבנקים, רפורמת החלב, החזרת המס על בעלי קרקעות פנויות והטלת מס יסף על משקיעי נדל"ן

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות - ביום השביעי ברציפות; המדדים בשיא

הדולר נסחר סבהב כ-3.18 שקלים, שיא של כ-4 שנים ● חוקרי רשות ניירות ערך פשטו על משרדי אירודרום ● שיכון ובינוי: טרם התקבלה החלטה למכירת מניות שוב אנרגיה ● איי.סי.אל חתמה על חוזים ארוכי-טווח עם לקוחות בסין ● בבנק מזרחי מסמנים את הסקטורים המומלצים בשוק ההון המקומי ב-2026

החשיפה האמריקאית שמעיבה על פגישת נתניהו וטראמפ בשבוע הבא

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תמיכה ישראלית חשאית בדרוזים בסוריה נחשפה בדיווח אמריקאי, בית משפט בבריטניה הרשיע שני תושבים בתכנון מתקפת טרור נגד יהודים, והאם תוקם ועדת חקירה ממלכתית לטבח בסידני שבאוסטרליה? • כותרות העיתונים בעולם

סניף יוחננוף / צילום: יח''צ

עקפה את רמי לוי: רשת יוחננוף כבר נסחרת בשווי של כ־5 מיליארד שקל

למרות שהיא מוכרת פחות מרמי לוי, שיעורי הרווח של יוחננוף גבוהים יותר: "אחד היתרונות הגדולים שלהם זה הנדל"ן, הם מתייחסים לקרקעות שבבעלותם כמו שהם מתייחסים למלגזה"

מערכת ההגנה האווירית ברק MX / צילום: תע''א

המדינה שמבקרת את ישראל וגם מטמיעה מערכות נשק כחול־לבן

בהשפעת המלחמה נגד איראן, ארה"ב נותרה עם מחסור במיירטים מסוג THAAD • התעשייה האווירית מהדקת קשרים וחונכת מרכז חדשנות באזרבייג'ן ● וגם: קולומביה מבקרת את ישראל, אך במקביל רוכשת ומטמיעה מערכת הגנה אווירית ישראליות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

לקראת שביתה של עובדי צים? הוועד הכריז על סכסוך עבודה ודורש לעצור את מכירת החברה לידיים זרות

על רקע המהלכים למכירת החברה, הודיע ועד עובדי צים על סכסוך עבודה ● בין השאר מעלה הוועד את נושא הרציפות של אספקה ימית לישראל בשעת חירום ● יו"ר ועד עובדי צים: "זהו תחילתו של מאבק, ונחריף את הצעדים ככל שיידרש"

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

הביקוש קפא, המחירים ירדו: ענף הנדל"ן מסכם שנה מאתגרת, ומה צפוי ב־2026?

שנת 2025 הייתה מטלטלת במיוחד עבור שוק הנדל"ן: הרגולציה סביב מבצעי המימון התהדקה, היצע הדירות בשיא היסטורי, המחירים ירדו כמעט מדי חודש, ותמהילי המשכנתאות השתנו ● רגע לפני 2026, המומחים מנסים להעריך האם המגמות יימשכו או שמדובר רק בתיקון זמני

הזכייה השנייה בגודלה אי־פעם בארה״ב / צילום: Reuters

אחד מהסכומים הגדולים בהיסטוריה: זוכה ב-1.8 מיליארד דולר בהגרלת הלוטו בארה"ב

אמריקאי אחד בר־מזל זכה בסכום יוצא דופן של כ־1.8 מיליארד דולר בהגרלת הפאוורבול של ערב חג המולד - מדובר בג'קפוט השני בגודלו אי־פעם בלוטו האמריקאי ובזכייה השנייה בלבד במדינת ארקנסו • לפי איגוד הפאוורבול, הסיכויים לזכייה בפרס עמדו על אחד ל־292.2 מיליון

תחנת גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

עשרות מגישי גלי צה"ל וגלגלצ קיבלו הודעה שהעסקתם תוקפא בשבוע הבא; דיון בבג"ץ בימים הקרובים

כ־50 מגישי גלי צה"ל וגלגלצ המועסקים כיועצים קיבלו הודעה כי העסקתם תוקפא כבר משבוע הבא ● העובדים טוענים לפגיעה דרמטית בלוח השידורים ולסגירה בפועל של התחנה לפני ההכרעה המשפטית, ופנו לבג"ץ בבקשה דחופה לצו ביניים ● משרד הביטחון: "המשרד לא הוציא הנחייה כלשהי על סיום העסקה בגלי צה"ל"

טדי וארדי, שותף בקרן אינסייט פרטנרס / צילום: אינסייט פרטנרס

המשקיע שמאחורי האקזיט הענק חושף את נוסחת ההצלחה, ויש לו גם אזהרה לתעשיית הסייבר

טדי וארדי מאינסייט מתייחס לאקזיט הענק של ארמיס הישראלית ומספר על הפוטנציאל שזיהה בחברה ● בראיון לגלובס הוא מנתח את מלכודת הסייבר המקומי, ומזהיר: הפער בין סטארט־אפ לחברה גלובלית עובר דרך הדמיון והיכולת לבנות הנהלה בארה"ב