גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברות הנדל"ן משקיעות מיליארדים בחוות שרתים. אבל לא כולם מרוצים

הרעב הגדול בקרב חברות להעביר את תשתית המחשוב שלהן לשרתים מרוחקים הקפיץ את הביקוש לחוות שרתים בישראל ● חברות הנדל"ן המובילות כבר עמוק בתחום אבל מתקשות לספק את הביקוש ● אילו חסמים עומדים בפניהן, ומה אפשר ללמוד מהתביעה של תושבי בני ציון נגד החווה של גוגל

בניית אתר חוות השרתים של גוגל בבני ציון
בניית אתר חוות השרתים של גוגל בבני ציון

בכל רגע נתון בשנה האחרונה נמצאות עשרות חוות שרתים בישראל בשלבי בנייה, במה שכבר סומן כאחד מהטרנדים הלוהטים, הרווחיים והצומחים בתחום הנדל"ן.

לפחות עשר חוות ענק צפויות לשרת את חברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם, בהן אמזון, גוגל, מיקרוסופט ואורקל. חברות הנדל"ן הישראליות עזריאלי, ים סוף ואלקטרה, כבר פעילות בתחום, ועוד כמה, בהן מליסרון, גב ים ואמות, מתחממות על הקווים. היקף הבנייה והשקעות ההון בתחום מוערך ב-8.5 מיליארד שקל, לצד תשלום הוצאות תפעוליות בהיקף של 13.5 מיליארד שקל, לאורך חיי החווה.

הסיבה לכך נעוצה ברעב הגדול של חברות ההייטק, מרכזי הפיתוח הזרים, הבנקים, חברות הביטוח וגם הממשלה להעביר את תשתיות המחשוב שלהן לשרתים מרוחקים המאוחסנים בחוות מקומיות.

הדבר מביא לביקוש אדיר לבניית חוות שרתים ואלה צפויות לאחסן באופן מרוכז יותר ויותר את רוב המידע הנוגע לחיינו: האישי, הפיננסי והרפואי. כניסתן של ענקיות טכנולוגיה זרות, לצד מכרז מחשוב הענן הממשלתי נימבוס, רק האיצו את התהליך.

הרגולציה: חוות שרתים ללא רישיון

על פי חברת הייעוץ 11Stream, הביקוש לחוות שרתים עומד היום על פי ארבעה עד חמישה מהיצע השירות כיום, והוא צפוי לצמוח פי חמישה במהלך שלוש השנים הקרובות, מ-43 מגה ואט היום ל-195 מגה ואט. המחסור הוא גדול כל כך והצמיחה מהירה כל כך, עד כי המדינה מתקשה להדביק את כל היבטי הרגולציה והתכנון הכרוכים בו.

הקלות היחסית שבה כל אחד יכול להקים חוות שרתים ולאחסן בה מידע קריטי ללא פיקוח, מחד גיסא, והקושי הרגולטורי בהתמודדות עם חסמים בירוקרטיים ועם מחסור בתשתיות מאידך גיסא, מעלים את השאלה האם לא הגיעה העת לאסדרה ממשלתית של הקמה וניהול של חוות שרתים.

"ישנן חוות שרתים בישראל שפעילות ללא רישיון עסק", אומר משה לסמן, מנכ"ל גלובל דאטה סנטר, שבונה ומפעיל כמה חוות שרתים שבהן הוא מארח ענקיות טכנולוגיה.

משה לסמן, מייסד ומנכ''ל גלובל דאטה סנטר / צילום: אייל טואג

"נוצר מצב אבסורדי שבו חנות פלאפל חדשה שנפתחת בקרן רחוב נדרשת להוציא על המקום רישיון שכזה, אבל איש לא בודק את חוות השרתים המחזיקות במידע רגיש".
בעוד שמפעיל חברת תקשורת סלולרית או ספק אינטרנט נדרש להוציא רישיון ייעודי במשרד התקשורת, מפעילי חוות שרתים בישראל פטורים מרישיונות ייחודיים, וכן אין תקן בנייה המאפיין חווה שכזו, על אף הרגישות בשימור המידע המאוחסן.

כאשר נעשה שימוש בתקני חברת החשמל, היא אינה אוכפת אותם. במסגרת חוות השרתים שנבנות עבור מכרזי הענן הממשלתיים, קיים מפרט שונה עבור כל אחד מהמכרזים, כך שאין אחידות.

היזמים בישראל מסתמכים על תקני בנייה זרים העומדים בסטנדרטים בינלאומיים, בהם תקן Uptime הבינלאומי, אך לא קיים גוף בישראל שאוכף האם הם באמת עומדים בתקן הזה, ובסופו של דבר על הלקוח לבדוק היטב את תקינות החווה לפני רכישת שטחי אחסון בה.

עם זאת, יש לציין כי חוות השרתים של ענקיות הטכנולוגיה, בהן אמזון או גוגל, מביאות עמן חדשנות טכנולוגית ותקנים בינלאומים שלא היו כאן, והדבר כבר מייצר אימפקט בחינוך השוק.

בתחום חוות השרתים יש צורך בתקן נפרד למפעיל חוות השרתים וללקוח המתארח בו ומספק שירותי ענן לחברות אחרות. על כל אחד מושתת אחריות אחרת כלפי הלקוח וכלפי תפעול המתקן, וכדי להימנע מתקלות - או כדי להתמודד איתן באופן יעיל כאשר אלה יקרו - יש לעגן את חלוקת התפקידים הזו בחוק.

חוות השרתים SDS שבאזור התעשייה ליגד, במודיעין / צילום: יוסי זמיר

למרות המחסור בתקנים, חייהם של היזמים אינם קלים, והם נתקלים בהליך בירוקרטי ארוך בבואם לקבל היתר בנייה מעירייה או ממועצה מקומית או מהוועדה המחוזית.
הליכים אלה עשויים להימשך בין כמה חודשים לשנתיים, תלוי בזהות חברי המועצה ובפוליטיקה המקומית ובעלי האינטרסים המקומיים.

ההשפעות על הסביבה: מפגעי רעש וקרינה

העתירה שהגישו תושבי מושב בני ציון נגד הליך אישור הבנייה של חוות השרתים של גוגל שבונה ים סוף בסמיכות לבתיהם, משמשת כאבן בוחן לשאלה האם לחוות שרתים השפעות סביבתיות כאלה שיש להתייחס אליהן כאל מפעל מזהם?

עד כה הוקמו חוות שרתים בישראל במבני משרדים ובאזורי תעשייה, כפי שהדבר נעשה עבור מיקרוסופט באזור התעשייה ליגד שבמודיעין, או עבור אמזון באזורי תעשייה בהר-טוב, בתנובות ובשוהם. אך המחסור בקרקעות במרכז הארץ - האזור שבו נבנות נכון להיום כל חוות השרתים המתוכננות - מחייב את היזמים לעשות שימוש גם בקרקע הסמוכה למקום מגורים.

במסגרת העתירה שכרו תושבי המושב חברה הנדסית שמצאה כי כדי להימנע ממפגעי רעש וקרינה יש להתגורר במרחק של לפחות חצי קילומטר מחוות השרתים. אך בכתיבת הדוח היא הסתמכה על חוות שרתים קיימות בישראל ולא על זו שהולכת לקום על ידי חברת ים סוף. זו, מצידה, הבטיחה להשתמש בטכנולוגיה החדשה ביותר המיושמת כבר בקנדה ובארצות הברית - וכוללת משתקים המעמעמים את עוצמת מכשירי הקירור (צ'ילרים) - שהם גורם הרעש העיקרי בחוות שרתים.

הליכי האישור הסביבתיים של החווה בבני ציון טרם התקיימו. כדי לקדם את ההליכים לקבלת היתר בנייה מהרשות המקומית ואישור מהמשרד להגנת הסביבה, תצטרך החברה להוכיח, באמצעות מומחי אקוסטיקה וקרינה, שחוות השרתים איננה מהווה מפגע סביבתי.

הוויכוח בין בעלי חוות השרתים - האם די בטופס 4 מן הרשות המקומית או שיש צורך בהקמת גוף ממשלתי שיפקח על הזיהום הנפלט מהחוות, נמשך עד היום. ממבט על, מעבר של מחשוב מחדרי שרתים המפוזרים בחברות באופן פרטני לחוות שרתים מרכזיות, הוא תופעה שמקטינה את סך הזיהום הנפלט מהן.

צריכת החשמל: הייטק או מפעל מזהם?

רבים נוטים לראות בחוות שרתים משרדי הייטק לכל דבר, אולם האמת שונה לגמרי: מדובר במתקן שמועסקים בו עובדים מעטים בלבד, והוא מאכלס בעיקר שרתים - מחשבי ענק הפולטים חום רב, ולצידם מתקני קירור המקיפים אותו ודואגים לשמירת טמפרטורה נמוכה. משום כך, חוות שרתים הן צרכניות משמעותיות של חשמל.

נכון להיום צורכות חוות השרתים בישראל מעל 40 מגה ואט מכלל 17,000 המגה-ואט שמייצרת חברת החשמל. אך הגידול החד כבר מאתגר את רשת החשמל הארצית; חוות שרתים גדולות הנבנות עבור חברות כמו אמזון או מיקרוסופט צפויות לצרוך בעוד שנה או שנתיים חשמל בהיקפים השווים לשכונות שלמות.

כדי לספק שירות נדרשות חוות השרתים לקום בסמוך לקווי חשמל מרובים ולקבל אספקת חשמל ללא הפסקה, לפחות 10 קוט"ש לכל ארון שרתים המאוחסן במבנה. אלא שתשתית ברמה כזו קשה למימוש בישראל והיזמים תלויים בתוכניות הפריסה של חברת החשמל.
לסמן, מנכ"ל גלובל דאטה סנטר, סבור כי על חברת החשמל או על משרד האנרגיה לשתף יזמים כמוהו בתוכניות פריסת רשת החשמל התקופתיות. "שקיפות במקומות שבהם תיפרס תשתית חשמל איכותית יכולה להביא יזמים לכוון את הבנייה אל המקומות האלה, ולא כפי שקורה היום: בוחרים מיקום ואז שואלים האם קווי מתח מגיעים לשם", הוא אומר.

"חברת החשמל צריכה לספק תחזית ייצור לשנים הקרובות כדי לתת ודאות לחוות השרתים שצורכות יותר ויותר חשמל באחוזים גבוהים יותר".

כדי להבטיח רציפות של חשמל, חוות השרתים הגדולות של התאגידים הגדולים, כמו חוות השרתים של אמזון, בונות לעצמן תחנת כוח מקומית לייצור חשמל, תהליך שאינו רק יקר, אלא גם גוזל זמן: הוא כרוך בהמתנה של כשנתיים לאישורים מרשויות ממשלתיות ומקומיות.

לא כל יזמי חוות השרתים יכולים להרשות זאת לעצמם, והם גם לא מחויבים לכך: הממשלה הכריזה כבר לפני כמה שנים על חיבור מפעלים לרשת הולכת גז טבעי, דבר שיכול להוזיל באופן משמעותי את עלויות תפעול החוות, אך מנהלי חוות השרתים ברחבי הארץ שאיתם שוחננו מדווחים כי טרם קיבלו גישה לרשת. רק לפני חודשים אחדים התברר כי סך המפעלים המחוברים לגז טבעי נכון ליולי השנה הוא 113, רחוק מהיעד של 450 המפעלים שקבעה לעצמה הממשלה לפני שש שנים.

יונית גולדברג, שותפה בחברת הייעוץ האסטרטגי Stream11 המתמחה בפיתוח עסקי לחוות שרתים ותשתיות תקשורת, מציינת כי ישנה חשיבות עליונה בפתיחת שוק החשמל לעבודה ישירה מול יצרני חשמל פרטיים ולא רק מול חברת החשמל. "בשילוב פריסה נרחבת של סיבים הדבר יכול להאיץ את פריסת החוות גם אל אזורי הפריפריה ולהוזיל משמעותית את עלויות החשמל", היא אומרת לגלובס.

יונית גולדברג, שותפה בפירמת הייעוץ Stream11 / צילום: יח''צ

נוסף לכך, כדי להתמודד עם המחסור בחשמל במצבי חירום יש למצוא מנגנון ראוי לבדיקת היקף החשמל הנמכר ללקוחות שרתים כדי למנוע מצבים שבהם לקוחות נותרים ללא חשמל שלכאורה הוזמן.

המיקום: בין בית שמש לטירת כרמל

מאחר שעתודות הקרקע במרכז הארץ מצומצמות ויקרות, נכון היה לבנות את חוות השרתים באזורי הפריפריה, אך כאמור מחסור בתשתיות תקשורת וחשמל באמינות גבוהה באזורים אלה מעיב על יוזמה שכזו. כך קרה שכל חוות השרתים הנבנות בימים אלה ממוקמות בין אזור השרון בצפון לבין בית שמש בדרום.

לפי חישוב שערכה פירמת 11Stream עולה כי בנייה של חוות שרתים בפריפריה - במצב הנוכחי - הייתה יכולה להוסיף כ-22 אלף משרות בעת ההקמה שלהן, ולאחר מכן כ-3,000 משרות בתפעול השוטף.

אמנם, הלקוחות המבקרים מעת לעת בחוות השרתים לצורכי תחזוקה אינם אוהבים לנסוע רחוק, ועבור חוות המשרתות לקוחות רבים ישנה חשיבות בהישארות במרכז, אך נכון היה לעודד באמצעות הטבות מס או תמריצים את הרחקתן של החוות לפריפריה ולו כדי לעודד תעסוקה, פריסה של תשתיות חשמל ותקשורת, וכן לעודד מעבר לפריפריה מצדן של חברות הייטק המחפשות חיבור מהיר במיוחד ומהירות שיהוי (latency) נמוכה, למשל, חברות בתחום הפינטק והמסחר במניות.

גם בפריפריה ישנם אזורים המשופעים בחשמל ובמים לקירור, כמו למשל אשדוד ואשקלון, שבהן תחנות כוח ומי ים. באזור השרון, היכן שנבנית חוות שרתים עבור אמזון, מסייעות חברות השרתים והתקשורת בחיבור תושבים לאינטרנט מהיר.

"הפתרון הטוב ביותר כדי להסדיר את כל הבנייה והפעילות בתחום חוות השרתים ומצד שני לסייע ליזמים ולמפעילים כדי לעודד המשך בנייה הוא הקמה של ועדה אקטיבית ייעודית המקיפה כמה משרדי ממשלה הקשורים לנושא, לרבות המלצות עתידיות ותכנון של חמש עד עשר שנים קדימה", מסכמת גולדברג. "ועדה זו תדון בהיבטים רבים בנושא בניית חוות שרתים בישראל, החל מראיית הביקושים העתידיים ואומדן הצרכים בתחום החשמל והתקשורת, מציאת עתודות קרקע מתאימות, עידוד בניית חוות שרתים בפריפריה, הצמדה לתקינה בינלאומית בנושא תפעול והקמה של חוות, וכלה הפיקוח על מכירת חשמל על ידי בעלי חוות שרתים".

עוד כתבות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

הוא עורך דין צמרת, היא תעשיינית מצליחה, עכשיו השותפות ביניהם נחשפת

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

וול סטריט / צילום: Shutterstock

העליות בוול סטריט מתחזקות: גוגל קופצת ביות מ-9%

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● עליות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב