גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנחנו לא סנאפ, השינוי של אפל לא יפגע בנו": חברת הפרסום הדיגיטלי פריון מזנקת, והמנכ"ל בטוח שזו רק ההתחלה

בסוף השבוע הביאה סנאפ לירידות במניות הקשורות לפרסום דיגיטלי, לאחר שתלתה את חולשת תוצאותיה בשינויי הגדרות הפרטיות אצל אפל ● פריון הישראלית, לעומתה, מעלה שוב תחזיות, והמניה משלימה זינוק של 200% בשנה האחרונה ● המנכ"ל: רק 1% מפעילותנו קשורה לאפל"

דורון גרסטל, מנכ״ל פריון / צילום: פריון
דורון גרסטל, מנכ״ל פריון / צילום: פריון

בסוף השבוע האחרון צנחו בוול סטריט מניות הקשורות לתחום הפרסום הדיגיטלי, לאחר שהרשת החברתית סנאפ (סנאפצ'ט) פרסמה דוחות חלשים, ותלתה את האשמה בשינויי הגדרות פרטיות שביצעה אפל במערכת ההפעלה שלה.

משקיעים נבהלו ומכרו מניות שונות מהתחום, גם כאלה שהקשר שלהן לנושא קלוש למדי - אחת מהן היא פריון נטוורק  הישראלית. כעת מפרסמת פריון את דוחות הרבעון השלישי של 2021, ולצידם העלאה של התחזית השנתית שלה - בפעם השישית מתחילת השנה. מניית החברה זינקה בתגובה בשיעור דו-ספרתי, והשלימה עלייה של כ-200% בשנה האחרונה, למחיר המשקף לחברה שווי של כ-2.7 מיליארד שקל.

פריון מספקת פתרונות פרסום דיגיטליים, המסנכרנים בין פלטפורמות חיפוש, רשתות חברתיות ואתרי תוכן. החברה החלה את דרכה ב-1999 (בשם אינקרדימייל) בתחום של אפליקציות חינמיות לדואר אלקטרוני, ובהמשך נכנסה לתחום החיפוש באינטרנט באמצעות שיתופי פעולה עם מנועי חיפוש גדולים. אולם התלות שלה בהם פגעה בה, ובניסיון לקזז את הירידה בתוצאות היא הרחיבה את פעילותה לתחום הפרסום הדיגיטלי. כיום, מעל חצי מהכנסותיה הן מתחום הפרסום.

ברבעון השלישי של השנה עקפה פריון משמעותית את תחזיות האנליסטים, הן בשורת ההכנסות והן בשורת הרווח. הכנסותיה צמחו ב-45% ביחס לרבעון המקביל, ל-121 מיליון דולר, הצמיחה בתחום הפרסום עלתה ב-82% ל-69 מיליון דולר, ותחום החיפוש הסתפק בצמיחה צנועה יותר, של 14.3%, ל-52 מיליון דולר.

לפי כללי החשבונאות המקובלים, למרות גידול בהוצאות התפעוליות (כולל ברכישת הטראפיק), הרווח התפעולי גדל ביותר מפי שלושה ל-12.4 מיליון דולר, והרווח הנקי הסתכם ב-10.6 מיליון דולר, פי חמישה מהרבעון המקביל. על בסיס Non-GAAP, בנטרול סעיפים חשבונאיים שונים, הרווח הנקי הגיע ל-15.4 מיליון דולר, עלייה של 159%, והרווח הנקי למניה היה 40 סנט.

בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה צמחו הכנסות החברה ב-52.8% לכ-321 מיליון דולר, הרווח הנקי GAAP הסתכם ב-21 מיליון דולר ועל בסיס Non-GAAP הרווח הנקי היה 34.7 מיליון דולר, עלייה של 170% לעומת התקופה המקבילה.

 

"התחזיות מראות שהמגמה נמשכת ב-2022"

כאמור, תחזית החברה ל-2021 (שעודכנה לאחרונה רק לפני מספר שבועות, לאחר שפריון הודיעה על רכישת וידאזו) עולה, וכעת החברה צופה הכנסות של 455-465 מיליון דולר, צמיחה של כ-40% לעומת 2020, עם EBITDA מתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) של 59-61 מיליון דולר, עלייה של 83%. גם התחזית ל-2022 עולה, והיא עומדת על הכנסות של 580-600 מיליון דולר, ו-EBITDA מתואם בסך 75-78 מיליון דולר.

"הרבעון השלישי הוא המשך של מה שהתחיל עוד ב-2020, נכנס לתוך 2021 ואנחנו גם נותנים תחזיות ל-2022, שמראות שהמגמה נמשכת", אמר מנכ"ל החברה דורון גרסטל. "כל שוק הפרסום הדיגיטלי מתקדם, וקצב הגידול השנתי שלו הוא כ-14% - זה הצפי מעכשיו עד 2024.

"יש יותר מחצי טריליון דולר בשנה שמפרסמים מוציאים על פרסום דיגיטלי - למעשה, כל פרסום שעובר דרך האינטרנט. זה שוק בצמיחה שקיבל בוסט מאוד גדול בקורונה, כי יותר ויותר צרכנים קונים אונליין, והמפרסמים מבינים ששם הם צריכים לפרסם. בנוסף, הזמן הממוצע שצרכן מבלה בצריכת תוכני וידיאו באינטרנט היום הוא כמעט שעתיים ביום, בין אם בדסקטופ, במובייל או בטלוויזיה - זו כמות אדירה, ואם הצרכן שם, המפרסם צריך לכוון לאותם ערוצים, לכן הוא לא רק מזיז כסף מערוצי פרסום קודמים כמו עיתון או טלוויזיה ליניארית, אלא גם מגדיל את הפרסום".

פריון כאמור גדלה בקצב מהיר יותר מצמיחת השוק. "בשלוש השנים, 2020-2022 אנחנו מדברים על גידול ממוצע שנתי של 34%, וברבעון השלישי צמחנו ב-45%", מציין גרסטל. ההסבר, לדבריו, נובע משלושה גורמים. "ראשית, הדגש ששמנו על עולמות של וידיאו וטלוויזיות חכמות מוכיח את עצמו, הביקוש שם גדול מאוד. לכן גם הודענו על רכישת וידאזו, במטרה להגדיל את יכולתנו להנגיש פרסומות ותוכני וידיאו. בתוך כל עולם האפשרויות של פרסום דיגיטלי, הווידיאו והטלוויזיות החכמות מובילים.

"שנית, אנחנו עושים בצורה טובה מאוד מסעי פרסום שכוללים הרבה ערוצים - טלוויזיה, דסקטופ מובייל - והיקף הקמפיין הממוצע שעושים איתנו עולה, בזכות יכולת הסינכרון הטובה. יש לנו גידול של 32% בעסקה ממוצעת. דבר נוסף הוא שימור הלקוחות, סדר גודל של 109% כי הלקוחות הקיימים מוציאים יותר. את כל זה אנחנו ממנפים וה-EBITDA המתואם שלנו עלה ב-133% מתחילת השנה".

 

פגיעה "מינימלית עד לא קיימת" מהסיפור של אפל

הדוחות של סנאפ טלטלו את מניות התעשייה וגם את מניית פריון.

"הכול נבע מהכרזה של אפל על שינוי במערכת ההפעלה שלה (iOS). מה בעצם הדרמה? במערכת ההפעלה של אייפון, אם יש אפליקציה שמותקנת במכשיר, כמו פייסבוק או סנאפ למשל, כשפותחים אותה מערכת ההפעלה שואלת האם אתה מוכן לשתף את בעל האפליקציה בנתונים מהנייד.

"פעם לא הייתה שאלה כזאת. לבעל האפליקציה חשוב לעקוב אחריך כדי לטרגט אותך. נניח שהוא יודע שקודם השתמשת באפליקציה פיננסית, או בדקת מחירי טיסות לרומא, הוא יודע במה אתה מתעניין ונותן תכנים פרסומיים שמכוונים לזה. אם זה נהיה אלקטיבי, והמשתמש בוחר שלא יוכלו לעקוב, כל יכולת הטירגוט של בעל האפליקציה יורדת. מי שמבוסס רק על זה, מקבל את המכה הגדולה ביותר".

עד כמה זה משפיע עליכם?
"מבחינת הביזנס שלנו, הפגיעה מינימלית עד לא קיימת. אחד הדברים החשובים שאנחנו עושים זו ההחלטה האסטרטגית לגוון את הפרסום לערוצים שונים. תחום החיפוש אצלנו, כ-45% מהעסק, לא שייך לנושא בכלל. ב-55% האחרים, כמה פרסומות באפליקציות? רק 30% מ-55%, כלומר כ-15% מהביזנס, ומתוכם כ-90% (כ-14% מהביזנס) באנדרואיד ולא iOS, כלומר רק 1% מהביזנס של פריון קשור לסיפור.

הרבה עסקים חווים קשיים בשרשרת האספקה ויש חשש של פגיעה במלאי ועיכובים בקבלת מוצרים. האם זה בא לידי ביטוי בהאטה של מפרסמים, שלא רוצים לפרסם מוצרים שאין להם?
"אנחנו לא רואים שום האטה בגלל זה, להיפך. עונת הקניות מתחילה השנה אפילו יותר מוקדם".

במה מוסברת העלאת התחזיות התכופה השנה?
"זאת תוצאה של זה שאנחנו מצליחים לקחת יותר תקציבי פרסום, בזכות הפתרונות שלנו לטלוויזיות חכמות ולווידאו. הפתרון שלנו ייחודי, מעלה את היקף העסקה הממוצעת ומביא לקוחות חדשים. ההצלחה הזאת היא תוצאה של עבודה מאוד מאומצת של כמעט 400 עובדי פריון, ושל צוות ההנהלה - אני מנכ"ל משנת 1999 ולא חוויתי צוות הנהלה כזה מוכשר ומשקיע, והתוצאות בהתאם".

בטווח הארוך, החלוקה של 55%-45% בין הפרסום לחיפוש תישאר?
"אנחנו רואים עלייה גדולה יותר בתחום הפרסום, לכן גם הרכישות שלנו הגיעו מהכיוון הזה, והדגש שלנו הוא על הצד הזה, שהוא יותר רווחי מבחינתנו וכולל קשר חזק עם מפרסמים בולטים".

עוד כתבות

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

"מקווה להגיע בשנה הבאה": האמירות, התחזיות והמחליף. כך נראתה האסיפה השנתית של משקיע העל

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר ה'תאוויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קולנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים על ידי משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: 'פרודוקטיביות איטית' בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"