גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דוחות טבע: לא עמדה בצפי ההכנסות והרווח; המניה צונחת בת"א

מניית טבע יורדת ביותר מ-4% בבורסה ● אנליסטים המסקרים את יצרנית התרופות ציפו לרווח נקי בגובה 65 סנט למניה, אך החברה רשמה רווח של 59 סנט למניה בלבד ● ההכנסות עמדו על 3.9 מיליארד דולר, כאשר בשוק צפו שתגיע ל-4 מיליארד דולר

קאר שולץ, נשיא ומנכ"ל טבע / צילום: כדיה לוי
קאר שולץ, נשיא ומנכ"ל טבע / צילום: כדיה לוי

תוצאות הרבעון השלישי של חברת התרופות טבע  היו נמוכות מתחזיות השוק, אך במקביל החברה אשררה את התחזית השנתית שלה. טבע דיווחה היום (ד') על הכנסות של כ-3.9 מיליארד דולר ברבעון השלישי, בעוד שתחזיות האנליסטים היו לקצת יותר מ-4 מיליארד דולר, ובשורה התחתונה היא הציגה רווח נקי (Non-GAAP) בגובה 59 סנט למניה, שנמוך ב-6 סנטים מתחזיות האנליסטים. ההכנסות הרבעוניות משקפות ירידה של 2.3% לעומת הרבעון המקביל, בעוד שלפי תחזיות האנליסטים, הצפי היה לצמיחה מתונה.

לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), טבע עברה לרווח נקי רבעוני של 292 מיליון דולר, בהשוואה להפסד נקי של 4.3 מיליארד דולר ברבעון המקביל. נזכיר שברבעון המקביל טבע נאלצה להכיר בירידת ערך מוניטין גדולה של 4.6 מיליארד דולר הקשורה להליכים המשפטיים בהם היא מעורבת. הרווח הנקי Non-GAAP, בניכוי סעיפים חשבונאיים שונים (בהם הפחתות של נכסים בלתי מוחשיים, ירידת ערך נכסים בפיתוח ועוד) הסתכם ב-651 מיליון דולר, עלייה קלה לעומת 637 מיליון דולר ברבעון המקביל.

מתחילת השנה, הכנסות טבע הגיעו ל-11.8 מיליארד דולר, ירידה של 3.5% מהתקופה המקבילה. הרווח הנקי (GAAP) המיוחס לבעלי המניות הגיע ל-576 מיליון דולר לעומת הפסד של 4.1 מיליארד דולר בתקופה המקבילה, והרווח הנקי Non-GAAP הסתכם ב-2 מיליארד דולר, שהם 1.81 דולר למניה.

בעוד שבעת פרסום הדוחות הקודמים טבע הפחיתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה ואשררה את שאר הפרמטרים בתחזית, הפעם התחזית כולה מאושררת - טבע ממשיכה לצפות להכנסות של 16-16.4 מיליארד דולר (ירידה לעומת 2020), EBITDA מתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) בסך 4.8-5.1 מיליארד דולר, רווח נקי Non-GAAP של 2.5-2.7 דולר למניה ותזרים מזומנים חופשי בגובה 2-2.3 מיליארד דולר. במהלך הרבעון השלישי, התזרים החופשי הסתכם ב-795 מיליון דולר והיקף החוב ירד בכמעט 1.4 מיליארד דולר לעומת רבעון קודם, ל-23.7 מיליארד דולר, בשל פירעון סדרת אג"ח.

תנפיק סדרת אג"ח צמודות יעדי קיימות

במקביל הודיעה טבע על כוונה להנפיק סדרת אג"ח צמודות יעדי קיימות בסך 4 מיליארד דולר, במה שלדבריה משקף את מחויבותה לאיכות הסביבה, חברה וממשל תאגידי (ESG). טבע הציבה יעדים להגברת הגישה לתרופות במדינות עם רמות הכנסה נמוכות ובינוניות וכן יעדי הפחתת פליטת גזי חממה. במקביל דווח על רכישה עצמית של אג"ח תמורת עד 3.5 מיליארד דולר.

בחזרה לדוחות, ברמה הגיאוגרפית נרשמה ברבעון ירידה של 7% בהכנסות מצפון אמריקה לכ-1.9 מיליארד דולר, וברווחיות האזור הירידה הייתה של 18.2% ל-458 מיליון דולר. טבע מציינת שיש השפעה מנוגדת למגפה כאשר הנוכחות של רופאים יורדת וכך ישנה ירידה בהיקפי מכירות של מוצרים מסוימים, ומנגד עולה הביקוש מוצרים אחרים המטפלים בתסמיני הקורונה. מכירות המוצרים הגנריים ירדו ב-7% ל-859 מיליון דולר, בעוד שהמוצרים המקוריים אג'ובי ואוסטדו עלו בשיעור דו-ספרתי והקופקסון נחלש כצפוי ב-44%.

באירופה הייתה עלייה של 9.3% במכירות ל-1.2 מיליארד דולר, ושל 26.3% ברווחיות ל-394 מיליון דולר. בשווקים הבינלאומיים המכירות הסתכמו ב-530 מיליון דולר, כמעט ללא שינוי מהרבעון המקביל, והרווחיות עלתה ב-21.6% ל-152 מיליון דולר.

קאר שולץ, נשיא ומנכ"ל טבע, אמר: "אני שמח מאוד מהביצועים היציבים שלנו ברבעון השלישי, במיוחד מתזרים המזומנים הגבוה והמשך המומנטום בקרב המוצרים המובילים שלנו. התוצאות מונעות מביצועים חזקים של אג'ובי בארה"ב, באירופה וביפן, וכן ממכירות בארה"ב של אוסטדו, הטיפול החדשני שלנו בחולים המתמודדים עם מחלת הנטינגטון ודיסקינזיה מאוחרת". שולץ הוסיף כי בחברה "גאים מאוד בהשקת אג"ח צמודות ליעדי קיימות שממחישה פעם נוספת את המחויבות שלנו לסביבה ולהנגשת תרופות במדינות בעלות רמת הכנסה נמוכה ובינונית, שניים מהאתגרים הגדולים ביותר של ימינו. טבע היא החברה הגנרית הראשונה שהנפיקה אג"ח מסוג זה, ובכך מחזקת את מובילותה בהנגשת תרופות לחולים ברחבי העולם".

בשיחת הוועידה שנערכה לאחר פרסום הדוחות נשאר שולץ בנוגע להליכים המשפטיים הקשורים לשיווק משככי כאבים אופיואידיים ממכרים. לדבריו, במגעים לפשרה אין כל שינוי כרגע, ומדובר בהליך מורכב שבו הרבה צדדים מעורבים. שולץ הביע אופטימיות והעריך שטבע תוכל להגיע להסדר פשרה בשנה הקרובה.

באשר לאג"ח החדשות אמר שולץ שטבע תדווח באופן קבוע על ההתקדמות ביעדי הקיימות.

לא מפרסמת תחזיות רבעוניות

אנליסטים שמסקרים את מניית טבע ציפו ממנה להציג הכנסות של קצת מעל 4 מיליארד דולר (גבוה מעט מהכנסות הרבעון המקביל ב-2020) ורווח נקי Non-GAAP בגובה 65 סנט למניה (בהשוואה ל-58 סנט ברבעון המקביל).

טבע אינה מפרסמת תחזיות על בסיס רבעוני אלא רק ברמה השנתית. בחודש יולי השנה, עם פרסום דוחות הרבעון השני, החברה הפחיתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה, והיא מצפה לסיים את 2021 עם הכנסות של 16-16.4 מיליארד דולר, לעומת התחזית הקודמת שהייתה ל-16.4-16.8 מיליארד דולר.

בשנת 2020 ההכנסות היו גבוהות יותר והסתכמו ב-16.7 מיליארד דולר. הורדת התחזיות אז כללה הפחתה בתחזית מכירות התרופה המקורית אוסטדו, לטיפול בהפרעות תנועה, שתימכר השנה ב-850 מיליון דולר, כאשר שתי התרופות המקוריות הבולטות האחרות של טבע - קופקסון לטיפול בטרשת נפוצה ואג'ובי לטיפול במיגרנה - יימכרו ב-2021 ב-1.05 מיליארד דולר וב-300 מיליון דולר, בהתאמה.

המשקיעים ציפו לאשרור התחזית השנתית עם פרסום הדוחות היום, שאכן הגיע כאמור. 

דגש על ההתפתחויות המשפטיות

כרגיל בטבע, הדגש בשוק יהיה גם על ההתפתחויות המשפטיות. טבע מעורבת במספר הליכים משפטיים בפרופיל גבוה בארה"ב. במהלך הרבעון השלישי דווח על פשרה שטבע חתמה במדינת לואיזיאנה בהקשר של ההליכים הנוגעים לשיווק משככי כאבים אופיואידיים ממכרים, מהלך שעשוי להוות סנונית ראשונה בחתימת פשרה נרחבת יותר בהמשך. פשרה כללית שהייתה אמורה לסיים את כל ההליכים המשפטיים בנושא זה סוכמה כבר לפני שנתיים, אך לא נחתמה סופית.

הליך משפטי אחר שבו היה עדכון במהלך הרבעון הוא הליך שבו משרד המשפטים האמריקאי טוען כי טבע נתנה תמריצים לא חוקיים לעודד את רכישת תרופת הקופקסון, ובית משפט בבוסטון דחה את בקשת טבע לדחות את התביעה על הסף.

עוד חדשות שהגיעו מכיוונה של טבע לאחרונה הן על פיטורים צפויים של 200 עובדים במפעל בכפר סבא.

מניית טבע  נפלה אמש (ג') ב-7.2% במסחר בניו יורק, ושווי החברה עומד על 10.8 מיליארד דולר. 

שיתוף-פעולה חדש

טבע הודיעה אתמול על שיתוף-פעולה חדש עם חברת MODAG מגרמניה לרישוי ופיתוח תרופה ייעודית למחלות ניווניות של מערכת העצבים.

"הסכם שיתוף-הפעולה מוסיף תרכובת חדשה ומבטיחה לצבר המוצרים העתידיים של טבע ומצטרף לתשתית האיתנה של טבע בתחום מדעי המוח ולמומחיות הארגונית שלנו בתחומי הנוירולוגיה והפסיכיאטריה. התרכובת החדשה עשויה, פוטנציאלית, להוות טיפול למחלות יתומות עבור אוכלוסייה הולכת וגדלה של חולים החיים עם ניוון רב-מערכתי, כמו גם אופציה פוטנציאלית עבור חולים הסובלים ממחלת פרקינסון", אמרה הפרון פרידריקסדוטיר, סמנכ"לית בכירה ומנהלת המו"פ הגלובלי בטבע.

לדבריה, "אנו בחברת טבע נרגשים משיתוף-הפעולה עם צוות MODAG וממשיכים ללכת בציפייה בעקבות המדע ולחקור אינדיקציות נוספות לשתי התרכובות המשותפות". 

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א־נפט וגז נפל במעל 3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.2% ● טאואר צנחה במעל 8%, נייס עלתה בכ-4% ● וול סטריט מסכמת סוף שבוע מטלטל נוסף, ודברים שנשא אחד מבכירי הפד הזניקו את ההסתברות להורדת ריבית בארה"ב ● מחר, בשוק מצפים לראות הורדת ריבית של בנק ישראל ● וגם: האנליסט שמעריך - "שוק המניות האמריקאי לא יציב"

''כסף על הרצפה'' / צילום: Shutterstock

"כסף על הרצפה": האם גל ההנפקות של תל אביב בדרך להפוך לצונאמי?

אחרי שלוש שנות בצורת, שוק ההנפקות של ת"א התעורר לחיים עם קרוב ל–20 חברות חדשות שהצטרפו לבורסה ● מה השתנה, האם הגל הנוכחי יהפוך לצונאמי, וגם: למה כולם רוצים להחזיק פתאום בחברת חיתום ● גלובס צולל למהפכה של הבורסה: "לא נגיע ל־100 הנפקות כמו ב־2021, אבל יהיו כמה עשרות חברות גדולות שינפיקו"

מנכ''ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר: "הצריכה בישראל חזקה, אבל אין מספיק שטחי מסחר"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, צביקה שווימר, כי הוא קרא לקובעי המדיניות להאיץ פיתוח אזורי - בפרט בצפון ● "הצעתי להפוך את קריית שמונה לשלוש שנים ל'עיר ללא מע"מ', כמו אילת. זה היה מצית את המסחר ומחזיר חיים לאזור. בינתיים זה לא מתקדם"

קורנליוס קורנליו בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

שגריר קפריסין: "הביקורת על ישראל עצומה, אבל רק כאן מבינים את המציאות של המדינה"

שגריר קפריסין בישראל, קורנליוס קורנליו, אומר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי היחסים הכלכליים בין המדינות רחוקים ממיצוי - לא רק תיירות ונדל"ן אלא גם הייטק ואנרגיה ● עוד אמר: "אל תשכחו שיש לכם חברים באיחוד האירופי, חשוב לא לסגור דלת לאיחוד"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

הצהרת רה"מ נתניהו על חיסול רמטכ"ל חיזבאללה: "לא נאפשר לחיזבאללה להוות איום על מדינת ישראל"

צה"ל תקף מהאוויר את המחבל עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל • לשכת רה"מ: "ישראל נחושה לפעול להשגת מטרותיה בכל מקום ובכל זמן" ● האחריות למחדל 7 באוקטובר: ראש אמ"ן שלומי בינדר יסיים את תפקידו לבקשתו, ובנוסף, האלופים עודד בסיוק, אהרון חליוה וירון פינקלמן הודחו • גם מפקד 8200 לשעבר יוסי שריאל וקמ"ן אוגדת עזה במלחמה סא"ל א' יודחו ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"

מנכ''ל קבוצת חיפה, מוטי לוין, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מוטי לוין: "ביטחון תזונתי הוא עניין קיומי, זה האיום שמבפנים"

מנכ"ל קבוצת חיפה אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אפשר להגיע למצב של ביטחון מזון ברוב הגידולים; הרבה מהמצוקות יכולות להיפתר ע"י יישום מסקנות הוועדה של משרד החקלאות וביטחון המזון, דרך מענקים, הקצאות מים ורגולציה"

יבגני דיברוב בוועידת ישראל / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ארמיס: "יש לנו יש עוד עבודה קשה כדי להגיע להנפקה"

דיברוב הציב בועידת ישראל לעסקים של גלובס את היעד של החברה להנפקה: "600 או 700 מיליון דולר בהכנסות" ● לשאלה אם מהפכת ה־AI תוביל לצמצום מקומות העבודה בחברה, השיב: "היא תהפוך את הארגון ליותר יעיל"

בנקים בישראל

הבנקים חילקו דיבידנד של 5 מיליארד שקל לציבור – אז מדוע בשוק לא מתלהבים?

הרווח של הבנקים צמח, התשואה על ההון רשמה נתונים מרשימים, וגם בחלוקת הדיבידנדים חלה עלייה חדה ● אך למרות זאת, בשוק מתריעים משינוי המגמה: "יש להיות ערים לשחיקה באיכות הנכסים ולתוצאות חלשות יותר בהמשך" ● ואיך דווקא דעיכת המלחמה עלולה לייצר קשיים כלכליים לבנקים?

ידין ענתבי בוועידת ישראל / צילום: רפי קוץ

מנכ"ל בנק הפועלים: "המערכת הבנקאית איבדה את הצעירים הסוחרים בשוק ההון. הגיע הזמן ליזום ולהחזיר אותם אלינו"

מנכ"ל הפועלים ידין ענתבי הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי המיסוי שהטילה הממשלה אינו פוגע בבנקים אלא בחוסכים ובקרנות הפנסיה וההשתלמות, וטוען שהרווחיות הגבוהה הייתה אמורה לחזור לציבור ● בנוסף הציג ענתבי צעדים חדשים של הבנק שנועדו להחזיר צעירים למסחר בשוק ההון

ענת לוין, ליאת חזות ולימור בקר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מה יקרה לכסף שלכם ב-2026? שלוש מנהלות השקעות בכירות עונות

פאנל המנכ"ליות הבכירות בוועידת ישראל לעסקים של גלובס סימן את 2026 כשנה של הכרעות ● לימור בקר מהמילטון ליין צופה שחלק גדול מהצמיחה העתידית בכלל לא יקרה בבורסה - אלא בחברות הפרטיות ● ענת לוין מבלקרוק סבורה שבקרוב נבין באילו מחברות הבינה המלאכותית הסיכון עולה על כדאיות ההשקעה ● וליאת חזות מהפועלים אקוויטי חושבת שדווקא העובדה שהרבה רוכשים ישבו על הגדר בשוק המגורים מייצרת הזדמנות

מימין: אסף זגריזק, יודפת אפק-ארזי, ינקי קוינט ורועי כחלון בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

רועי כחלון: "עובדים מסביב לשעון על הנפקת התעשייה האווירית"

במסגרת פאנל "תשתיות לישראל" בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנהל רמ"י ינקי קוינט אמר כי "מחירי הדירות יכולים להגיע לרמה שזוג צעיר יוכל לרכוש דירה בעלות סבירה" ● יו"ר נת"ע, יודפת אפק-ארזי: "פרויקט המטרו זה גיים צ'יינג'ר עשורים קדימה"

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

מימין: אסף זגריזק, שאול שניידר ועמית לנג בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

יו"ר נמל אשדוד שאול שניידר: "אני לא מתנגד להנפקה"

שניידר אמר את הדברים בשיחה בנושא התשתיות הקריטיות של ישראל בוועידת ישראל לעסקים של גלובס ● מנכ"ל מקורות עמית לנג: "יש לישראל פוטנציאל להיות ספקית מים לסוריה וכך ליצור מארג גאו-פוליטי"

מימין: הילה ויסברג, ענבל קרייס, פרופ' אסנת לב ציון קורח, קרן כהן חזן / צילום: כדיה לוי

"הגיים צ'יינג'ר לעתיד": שלוש בכירות מדברות על מנועי הצמיחה של התעשייה

בפאנל "תעשייה, חדשנות ובריאות - האבנים הגדולות של כלכלת ישראל", שהתקיים במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס, דיברו שלוש בכירות בתעשייה הישראלית על הצלחה והמנוע להוביל, על מהפכת ה-AI ויישומה, ועל תחזיות לעתיד ● וגם: מה ישמור על העליונות הטכנולוגית שלנו?

ועידת ישראל לעסקים ה-32

ועידת ישראל ה-32 יוצאת לדרך בהשתתפות צמרת המשק

ועידת ישראל לעסקים של גלובס היא הוועידה הוותיקה והחשובה בישראל. במסגרתה מתקיימים מושבים בתחומים: השקעות, תשתיות, הייטק וחדשנות, בריאות ועוד ● בין המשתתפים: ג׳ייסון גרינבלט, שליח הבית הלבן למזרח התיכון לשעבר, יו"ר צ'ק פוינט, מנכ"ל שיבא, מנכ"לי הפועלים, הפניקס, בזק, תנובה, אלקטרה צריכה, תורפז תעשיות, מנכ"ל הבורסה ורבים נוספים ● עוד בין המשתתפים: השחקן והאקטיביסט הפרו-ישראלי מייקל רפפורט והאלוף במיל' ניצן אלון, ראש מפקדת השבויים והנעדרים לשעבר, בהופעה ראשונה

הילה ויסברג בשיחה עם פרופ' עירן הלפרין / צילום: פרטי

חוקר השנאה שמצהיר: "אנחנו נוסעים ב-300 קמ"ש לעבר הקצנה"

שיחה עם פרופ' עירן הלפרין, ראש המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית ● על הקיטוב שהפך לנורמה, הסיבות לכך ומה ישראל צריכה לעשות כדי לעצור את הדהירה

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, בוועידת ישראל לעסקים 2025

מנכ"ל שיכון ובינוי: "אסור להכניס חברות בבעלות ממשלה זרה לפרויקטי תשתית אסטרטגיים"

עמית בירמן, מנכ"ל שיכון ובינוי, הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אנחנו ב-6 באוקטובר של השתלטות מדינות זרות על התשתיות הלאומיות האסטרטגיות של המדינה. אסור לתת לזה לקרות"

עו''ד ג'ייסון גרינבלט / צילום: תמר מצפי

האם הפסקת האש תחזיק מעמד ומה הסיכוי לנורמליזציה עם סעודיה? יועצו של טראמפ לשעבר מדבר

ג’ייסון גרינבלט, לשעבר שליחו של הנשיא דונלד טראמפ למזרח התיכון ומאדריכלי הסכמי אברהם, הגיע כאורח מיוחד לערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים ● הוא מסביר כיצד 7 באוקטובר שינה את האזור, מה ישראל תיאלץ לעשות מול חמאס ועד כמה ריאלי חידוש המגעים עם סעודיה