גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דוחות טבע: לא עמדה בצפי ההכנסות והרווח; המניה צונחת בת"א

מניית טבע יורדת ביותר מ-4% בבורסה ● אנליסטים המסקרים את יצרנית התרופות ציפו לרווח נקי בגובה 65 סנט למניה, אך החברה רשמה רווח של 59 סנט למניה בלבד ● ההכנסות עמדו על 3.9 מיליארד דולר, כאשר בשוק צפו שתגיע ל-4 מיליארד דולר

קאר שולץ, נשיא ומנכ"ל טבע / צילום: כדיה לוי
קאר שולץ, נשיא ומנכ"ל טבע / צילום: כדיה לוי

תוצאות הרבעון השלישי של חברת התרופות טבע  היו נמוכות מתחזיות השוק, אך במקביל החברה אשררה את התחזית השנתית שלה. טבע דיווחה היום (ד') על הכנסות של כ-3.9 מיליארד דולר ברבעון השלישי, בעוד שתחזיות האנליסטים היו לקצת יותר מ-4 מיליארד דולר, ובשורה התחתונה היא הציגה רווח נקי (Non-GAAP) בגובה 59 סנט למניה, שנמוך ב-6 סנטים מתחזיות האנליסטים. ההכנסות הרבעוניות משקפות ירידה של 2.3% לעומת הרבעון המקביל, בעוד שלפי תחזיות האנליסטים, הצפי היה לצמיחה מתונה.

לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), טבע עברה לרווח נקי רבעוני של 292 מיליון דולר, בהשוואה להפסד נקי של 4.3 מיליארד דולר ברבעון המקביל. נזכיר שברבעון המקביל טבע נאלצה להכיר בירידת ערך מוניטין גדולה של 4.6 מיליארד דולר הקשורה להליכים המשפטיים בהם היא מעורבת. הרווח הנקי Non-GAAP, בניכוי סעיפים חשבונאיים שונים (בהם הפחתות של נכסים בלתי מוחשיים, ירידת ערך נכסים בפיתוח ועוד) הסתכם ב-651 מיליון דולר, עלייה קלה לעומת 637 מיליון דולר ברבעון המקביל.

מתחילת השנה, הכנסות טבע הגיעו ל-11.8 מיליארד דולר, ירידה של 3.5% מהתקופה המקבילה. הרווח הנקי (GAAP) המיוחס לבעלי המניות הגיע ל-576 מיליון דולר לעומת הפסד של 4.1 מיליארד דולר בתקופה המקבילה, והרווח הנקי Non-GAAP הסתכם ב-2 מיליארד דולר, שהם 1.81 דולר למניה.

בעוד שבעת פרסום הדוחות הקודמים טבע הפחיתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה ואשררה את שאר הפרמטרים בתחזית, הפעם התחזית כולה מאושררת - טבע ממשיכה לצפות להכנסות של 16-16.4 מיליארד דולר (ירידה לעומת 2020), EBITDA מתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) בסך 4.8-5.1 מיליארד דולר, רווח נקי Non-GAAP של 2.5-2.7 דולר למניה ותזרים מזומנים חופשי בגובה 2-2.3 מיליארד דולר. במהלך הרבעון השלישי, התזרים החופשי הסתכם ב-795 מיליון דולר והיקף החוב ירד בכמעט 1.4 מיליארד דולר לעומת רבעון קודם, ל-23.7 מיליארד דולר, בשל פירעון סדרת אג"ח.

תנפיק סדרת אג"ח צמודות יעדי קיימות

במקביל הודיעה טבע על כוונה להנפיק סדרת אג"ח צמודות יעדי קיימות בסך 4 מיליארד דולר, במה שלדבריה משקף את מחויבותה לאיכות הסביבה, חברה וממשל תאגידי (ESG). טבע הציבה יעדים להגברת הגישה לתרופות במדינות עם רמות הכנסה נמוכות ובינוניות וכן יעדי הפחתת פליטת גזי חממה. במקביל דווח על רכישה עצמית של אג"ח תמורת עד 3.5 מיליארד דולר.

בחזרה לדוחות, ברמה הגיאוגרפית נרשמה ברבעון ירידה של 7% בהכנסות מצפון אמריקה לכ-1.9 מיליארד דולר, וברווחיות האזור הירידה הייתה של 18.2% ל-458 מיליון דולר. טבע מציינת שיש השפעה מנוגדת למגפה כאשר הנוכחות של רופאים יורדת וכך ישנה ירידה בהיקפי מכירות של מוצרים מסוימים, ומנגד עולה הביקוש מוצרים אחרים המטפלים בתסמיני הקורונה. מכירות המוצרים הגנריים ירדו ב-7% ל-859 מיליון דולר, בעוד שהמוצרים המקוריים אג'ובי ואוסטדו עלו בשיעור דו-ספרתי והקופקסון נחלש כצפוי ב-44%.

באירופה הייתה עלייה של 9.3% במכירות ל-1.2 מיליארד דולר, ושל 26.3% ברווחיות ל-394 מיליון דולר. בשווקים הבינלאומיים המכירות הסתכמו ב-530 מיליון דולר, כמעט ללא שינוי מהרבעון המקביל, והרווחיות עלתה ב-21.6% ל-152 מיליון דולר.

קאר שולץ, נשיא ומנכ"ל טבע, אמר: "אני שמח מאוד מהביצועים היציבים שלנו ברבעון השלישי, במיוחד מתזרים המזומנים הגבוה והמשך המומנטום בקרב המוצרים המובילים שלנו. התוצאות מונעות מביצועים חזקים של אג'ובי בארה"ב, באירופה וביפן, וכן ממכירות בארה"ב של אוסטדו, הטיפול החדשני שלנו בחולים המתמודדים עם מחלת הנטינגטון ודיסקינזיה מאוחרת". שולץ הוסיף כי בחברה "גאים מאוד בהשקת אג"ח צמודות ליעדי קיימות שממחישה פעם נוספת את המחויבות שלנו לסביבה ולהנגשת תרופות במדינות בעלות רמת הכנסה נמוכה ובינונית, שניים מהאתגרים הגדולים ביותר של ימינו. טבע היא החברה הגנרית הראשונה שהנפיקה אג"ח מסוג זה, ובכך מחזקת את מובילותה בהנגשת תרופות לחולים ברחבי העולם".

בשיחת הוועידה שנערכה לאחר פרסום הדוחות נשאר שולץ בנוגע להליכים המשפטיים הקשורים לשיווק משככי כאבים אופיואידיים ממכרים. לדבריו, במגעים לפשרה אין כל שינוי כרגע, ומדובר בהליך מורכב שבו הרבה צדדים מעורבים. שולץ הביע אופטימיות והעריך שטבע תוכל להגיע להסדר פשרה בשנה הקרובה.

באשר לאג"ח החדשות אמר שולץ שטבע תדווח באופן קבוע על ההתקדמות ביעדי הקיימות.

לא מפרסמת תחזיות רבעוניות

אנליסטים שמסקרים את מניית טבע ציפו ממנה להציג הכנסות של קצת מעל 4 מיליארד דולר (גבוה מעט מהכנסות הרבעון המקביל ב-2020) ורווח נקי Non-GAAP בגובה 65 סנט למניה (בהשוואה ל-58 סנט ברבעון המקביל).

טבע אינה מפרסמת תחזיות על בסיס רבעוני אלא רק ברמה השנתית. בחודש יולי השנה, עם פרסום דוחות הרבעון השני, החברה הפחיתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה, והיא מצפה לסיים את 2021 עם הכנסות של 16-16.4 מיליארד דולר, לעומת התחזית הקודמת שהייתה ל-16.4-16.8 מיליארד דולר.

בשנת 2020 ההכנסות היו גבוהות יותר והסתכמו ב-16.7 מיליארד דולר. הורדת התחזיות אז כללה הפחתה בתחזית מכירות התרופה המקורית אוסטדו, לטיפול בהפרעות תנועה, שתימכר השנה ב-850 מיליון דולר, כאשר שתי התרופות המקוריות הבולטות האחרות של טבע - קופקסון לטיפול בטרשת נפוצה ואג'ובי לטיפול במיגרנה - יימכרו ב-2021 ב-1.05 מיליארד דולר וב-300 מיליון דולר, בהתאמה.

המשקיעים ציפו לאשרור התחזית השנתית עם פרסום הדוחות היום, שאכן הגיע כאמור. 

דגש על ההתפתחויות המשפטיות

כרגיל בטבע, הדגש בשוק יהיה גם על ההתפתחויות המשפטיות. טבע מעורבת במספר הליכים משפטיים בפרופיל גבוה בארה"ב. במהלך הרבעון השלישי דווח על פשרה שטבע חתמה במדינת לואיזיאנה בהקשר של ההליכים הנוגעים לשיווק משככי כאבים אופיואידיים ממכרים, מהלך שעשוי להוות סנונית ראשונה בחתימת פשרה נרחבת יותר בהמשך. פשרה כללית שהייתה אמורה לסיים את כל ההליכים המשפטיים בנושא זה סוכמה כבר לפני שנתיים, אך לא נחתמה סופית.

הליך משפטי אחר שבו היה עדכון במהלך הרבעון הוא הליך שבו משרד המשפטים האמריקאי טוען כי טבע נתנה תמריצים לא חוקיים לעודד את רכישת תרופת הקופקסון, ובית משפט בבוסטון דחה את בקשת טבע לדחות את התביעה על הסף.

עוד חדשות שהגיעו מכיוונה של טבע לאחרונה הן על פיטורים צפויים של 200 עובדים במפעל בכפר סבא.

מניית טבע  נפלה אמש (ג') ב-7.2% במסחר בניו יורק, ושווי החברה עומד על 10.8 מיליארד דולר. 

שיתוף-פעולה חדש

טבע הודיעה אתמול על שיתוף-פעולה חדש עם חברת MODAG מגרמניה לרישוי ופיתוח תרופה ייעודית למחלות ניווניות של מערכת העצבים.

"הסכם שיתוף-הפעולה מוסיף תרכובת חדשה ומבטיחה לצבר המוצרים העתידיים של טבע ומצטרף לתשתית האיתנה של טבע בתחום מדעי המוח ולמומחיות הארגונית שלנו בתחומי הנוירולוגיה והפסיכיאטריה. התרכובת החדשה עשויה, פוטנציאלית, להוות טיפול למחלות יתומות עבור אוכלוסייה הולכת וגדלה של חולים החיים עם ניוון רב-מערכתי, כמו גם אופציה פוטנציאלית עבור חולים הסובלים ממחלת פרקינסון", אמרה הפרון פרידריקסדוטיר, סמנכ"לית בכירה ומנהלת המו"פ הגלובלי בטבע.

לדבריה, "אנו בחברת טבע נרגשים משיתוף-הפעולה עם צוות MODAG וממשיכים ללכת בציפייה בעקבות המדע ולחקור אינדיקציות נוספות לשתי התרכובות המשותפות". 

עוד כתבות

המיליארדר המנוח צ'ארלי מאנגר / איור: גיל ג'יבלי

התמודדות עם עיוורון ושיחת הפרידה מבאפט: הפרק האחרון והפחות מוכר בחייו של צ'ארלי מאנגר

המיליארדר המנוח צ'ארלי מאנגר, שותפו של וורן באפט בברקשייר האת'ווי, השפיע על דורות רבים של משקיעים ● לפני שנתיים, זמן קצר לפני יום הולדתו ה־100, הוא הלך לעולמו והותיר אחריו שלל סיפורים שנחשפים כעת ● החל מהקשר עם שכנו הצעיר שהוביל לעסק מצליח בתחום הנדל"ן, דרך ההתעניינות בחברות נפט ועד לבקשה האחרונה ממשפחתו

פרופ' יצחק פריד / צילום: רמי זרנגר

אחד מחוקרי המוח המובילים בעולם מקים מרכז מחקר חדש בישראל: "בעוד 20 שנה העולם יופתע ממה שעושים היום במעבדה"

פרופ' יצחק פריד גויס על ידי אוניברסיטת רייכמן כדי לעמוד בראש מכון מחקר שיתמקד בממשק שבין המוח האנושי לבינה מלאכותית ● בראיון לגלובס הוא מדבר על רצון חופשי, על הבעיה עם עודף מידע והאפשרות לתת לחולי דמנציה עוד כמה שנות זיכרון ● על המיזם החדש הוא אומר: "אני מקווה שימנע עזיבת מדענים"

''משתפים הכל וכל היום''. חייל צה''ל בשטח / צילום: AP- Lefteris Pitarakis

לוחות זמנים, תנועות כוחות ותיעודים מהשטח: צה"ל התמכר לוואטסאפ, וזה כל מה שחמאס צריך

בעוד צה"ל אוסף מקצינים כלי רכב סיניים ומגביל שימוש במכשירי אנדרואיד, דווקא וואטסאפ הפכה לזירה העיקרית להעברת מידע רגיש, בלי נהלים או בקרה ● מומחי סייבר ומודיעין מבהירים ש"הסודות הגדולים לא מעניינים את האויב כמו מידע טקטי חי" ● נראה שלא למדנו כלום מהאזהרות החוזרות ונשנות

השגרה החדשה של צו 8 / צילום: Associated Press, Tsafrir Abayov

המדרון החלקלק של צו 8: כך הפך גיוס החירום לשגרה שצה"ל התאהב בה

שנתיים אחרי 7 באוקטובר, צו 8 כבר מזמן אינו כלי חירום אלא מנגנון הגיוס היחיד של צה"ל ● ההישענות עליו יצרה שגרה יקרה, לא מפוקחת ולעיתים גם מנוצלת לרעה, עם סבבים מתמשכים ופערים גדלים בין החוק למציאות ● ניסיון החקיקה להסדרת המילואים נפל והצבא השלים עם הסיטואציה שנוחה לו, בעוד שבאוצר מזהירים: מיליארדי שקלים מתבזבזים

חיילי צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הצעת התיווך של המל"ל: תקציב הביטחון יעמוד על 118 מיליארד שקל?

במסגרת הדיונים הקדחתניים שמתקיימים בין משרד האוצר למערכת הביטחון, לגלובס נודע כי המל"ל הציע שתקציב הביטחון יעמוד ב-2026 על 118 מיליארד שקל ● הדרישות של מערכת הביטחון עומדות על 144 מיליארד שקל, בעוד האוצר מכוון לאזור ה-90 מיליארד ● האם הצדדים יצליחו להתפשר?

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

פחות מה-OECD: בבנק אוף אמריקה צופים לישראל צמיחה של 4.2% בשנת 2026

הבנק האמריקאי מעריך כי התאוששות הכלכלה הישראלית תימשך בשנתיים הקרובות, אך בשיעור נמוך מזה שצפו בארגון המדינות המפותחות ● בנוסף, בבנק צופים המשך שמירה על הסטטוס קוו, אך מציינים כי המתיחות בין ישראל לאיראן עשויה לשוב ולצוף

ליאור דיב / צילום: סייבריזן

הסטארט-אפ של יוצאי סייבריזן מגייס 130 מיליון דולר בסבב A

הגיוס של חברת הסייבר 7AI היה בהובלת אינדקס ונצ'רס ובהשתתפות זרוע ההשקעות של בלקסטון לצד משקיעים נוספים ● החברה פועלת בתחום של סוכני בינה מלאכותית המשמשים לאבטחת ארגונים

''לולו - קיבוצטריה''. מפלט לנפש ולבטן / צילום: אסף קרלה

המסעדה הגלילית שמוכיחה שאיטליה יכולה להיות גם בקיבוץ

ב"לולו - קיבוצטריה" שבקיבוץ עמיר יש קסם מצטבר וכובש. מהמיקום, דרך העיצוב החם ועד לאוכל המנחם - זו פשוט מסעדה נהדרת

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

ב-590 מיליון שקל: מה עומד מאחורי הנפקת המניות הפרטית של דוראל?

דוראל הנפיקה מניות ב-590 מיליון שקל בהנפקה סגורה למוסדיים, שככל הנראה מבקשים לבסס את אחיזתם בחברה לקראת הנפקה אפשרית בארה"ב ● במקביל, החברה מדווחת על התקדמות משמעותית בפרויקטים בארה"ב ועל הרחבת החשיפה לשוק האנרגיה האמריקאי ● דוראל זינקה בכ-20% בשבוע האחרון, בעקבות פרסום הדוח שלה למשקיעים לרבעון השלישי של 2025

חוזרים הביתה / צילום: Shutterstock

לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון

רס"ל רן גואילי הוא החלל החטוף האחרון שנותר ברצועת עזה ● חוסל יאסר אבו שבאב, מנהיג המיליציה העזתית ששיתף פעולה עם ישראל ● אחרי התרעת הפינוי: חיל האוויר החל לתקוף מטרות של חיזבאללה בדרום לבנון ● צה"ל מאשר: חוסלו מג"ד מזרח רפיח, סגנו ומפקד פלוגה בחמאס ● המתווך טוען: חמאס מוכן להתפרק מנשקו ● עדכונים שוטפים

רכבים באירופה / צילום: Shutterstock

היבואניות הישראליות כובשות את אירופה עם זיכיונות לרכבים מסין

יבואניות הרכב הישראליות מרחיבות את פעילותן באירופה עם שורה של זיכיונות חדשים לייבוא מותגי רכב סיניים, ובראשם צ’רי וג’ילי ● קרסו, כלמוביל, גרנד אוטו, סמלת ויוניון מתבססות בשווקים כמו אוסטריה, רומניה ויוון - וצפויות להתרחב לשוויץ ולבולגריה ב־2026 ● וגם: הנחות חריגות לסוף השנה ומגוון דגמים חדשים שהושקו בישראל ● השבוע בענף הרכב

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום. עיבוד טלי בוגדונובסקי

הנגיד מזהיר: "תקציב הביטחון עלול להקפיץ את החוב ל-80% תוצר"

נגיד בנק ישראל, פרופ’ אמיר ירון, הזהיר בישיבת הממשלה כי מסגרת התקציב ל־2026 עלולה להוביל לעלייה בחוב הציבורי, במיוחד על רקע דרישות מערכת הביטחון, הפחתות המס וחוק הגיוס המוצע ● ירון קרא לביטול תקציבים הפוגעים בתמריצי עבודה, התריע מפני שימוש יתר במילואים ומתח ביקורת על פגיעה בתוכנית לפיתוח החברה הערבית - אך תמך ברפורמות מבניות כמו בניית שכירות, דיגיטציה ומיסוי תיירות

השטח שעליו תוקם תחנת ''קסם'' / צילום: דין שמואל אלמס

המחיר שהמדינה תקבל על הקרקע של תחנת הכוח קסם

תחנת הכוח "קסם" צפויה לשלם למדינה כ־300 מיליון שקל עבור הקרקע שעליה תוקם, על בסיס תעריף חכירה קבוע לפי הספק הייצור

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

בריאות, טכנולוגיה ושווקים מתעוררים: ההמלצות של ענקית קרנות הסל מוול סטריט

בסטייט סטריט, שמנהלת נכסים פיננסיים בסך 5.4 טריליון דולר, מאמינים ב־AI, כולל הזדמנויות השקעה במדינות אסיה, וממליצים גם על מניות הבריאות והפיננסים ● מנהל הפעילות בישראל: "ההשקעות בבינה מלאכותית עדיין נמוכות, בהשוואה למהפכות אחרות בהיסטוריה העולמית"

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

ענקית הלואו קוסט מודיעה: תחזור לטוס לישראל בסוף מרץ 2026

חברת התעופה הבריטית איזי ג'ט מאותתת על חזרה לישראל, וזאת לאחר שהפסיקה לטוס לארץ בקיץ 2023 ודחתה מאז פעם אחר פעם את חידוש הטיסות ● ההיערכות כוללת בחינת קווים קיימים לצד פתיחת קווים נוספים

ג'אקו 8 / צילום: יח''צ

שבעה מקומות וטווח חשמלי חריג: האם המכונית ההיברידית הזו מצדיקה את המחיר?

ג'אקו 8, הקרוס־אובר של ג'אקו, מציע עיצוב מרשים, אבזור שופע, מערכת הנעה מתוחכמת וטווח חשמלי ארוך ● יש מרווחים ממנו, אבל ברמת המחיר יש לו מעט מתחרים

"ההזדמנויות עלולות לרדת לטמיון": תחזית פסימית למזרח התיכון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: עיתונאי הוושינגטון פוסט מזהיר שההזדמנויות לשינוי אחרי המלחמה עלולות להיעלם, ההתנחלויות באיו"ש מביאות לעקירת פלסטינים, ומיקרוסופט מסתבכת בגלל ישראל באירלנד ● כותרות העיתונים בעולם

הריסות בניינים בצפון רצועת עזה / צילום: ap, Leo Correa

החשש בחמאס מהצעד של ישראל - וההנחיה: "להתרחק מהמזגן"

טראמפ מתכנן להודיע על הקמת גוף שלטוני חדש בעזה ● בכיר אמריקאי: נכריז עד חג המולד, המשוואה: צה"ל יוצא מעזה, חמאס יוצא מהשלטון ● לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון ● עדכונים שוטפים

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

המדינה האירופית שהותירה את אלביט מחוץ למכרז הגדול

הענקית הביטחונית הגרמנית קיבלה ממדינת נאט"ו הזמנה של חימושים משוטטים מסדרת הירו של UVISION הישראלית ● נורבגיה החליטה להשאיר בחוץ את המערכת הרקטית של אלביט, במסגרת מכרז שהיא מבצעת למערכות רקטיות ארוכות־טווח ● השקעת המיליארדים של טורקיה במערכות נשק חדשות ● וגם: במסגרת המלחמה עם רוסיה, אוקראינה צברה 100 אלף רחפנים במודל רכש ייחודי ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"