גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ברנמילר מגייסת 7.5 מיליון דולר בהנחה של 20% על המחיר בבורסה

היקף ההנפקה הפרטית של חברת האנרגיה הירוקה יוכפל אם תרשום את מניותיה למסחר בנאסד"ק ● אבי ברנמילר: "ועידת האקלים בגלזגו תספק רוח גבית לפעילותנו"

אבי ברנמילר, מייסד, מנכ"ל ויו"ר ברנמילר אנרג'י / צילום: יח''צ
אבי ברנמילר, מייסד, מנכ"ל ויו"ר ברנמילר אנרג'י / צילום: יח''צ

מניית האנרגיה הירוקה  ברנמילר אנרג'י  מזנקת היום (ג') בבורסה בכ-6%, לאחר שהחברה עדכנה בבוקר כי היא מגייסת סכום שעשוי להגיע עד לכ-15 מיליון דולר. הגיוס יבוצע בהקצאה פרטית שתבוצע בשני חלקים שווים למור בית השקעות, לקרן הגידור קלובר וולף ולקרן ההשקעות האירופית אלפא קפיטל אנסטאלט.

בשלב הראשון תגייס ברנמילר 7.5 מיליון דולר (כ-23 מיליון שקל) בתמורה להקצאת כ-3.4 מיליון מניות של החברה (כ-14% מההון) למור וקלובר וולף. כלומר, החברה מקצה את המניות במחיר של 2.2 דולר, 6.84 שקלים, נמוך בכ-20% ממחיר הנעילה של המניה אתמול בתל אביב. מועד ההשלמה של שלב זה יחול תוך שלושה ימי מסחר ממועד קבלת אישור אסיפת בעלי המניות ואישור הבורסה.

בשלב השני, שיבוצע לאחר קבלת אישור לרישום החברה בנאסד"ק, אמורה ברנמילר לגייס עוד 7.5 מיליון דולר תמורת הקצרה של כ-3.05 מיליון מניות (12.7% מההון) ו-348,968 כתבי אופציה לאלפא קפיטל.

במסגרת הסכם ההשקעה נקבע כי החברה תעשה שימוש בכסף לצורך מימון ההון החוזר שלה. בברנמילר מציינים כי הגיוס עשוי לסייע לחברה לענות על דרישת ההון העצמי המינימאלי הנדרש במסגרת רישום ניירות הערך של החברה למסחר בנאסד"ק.

את ברנמילר אנרג'י ליוו בעסקה עורכי הדין עודד הר אבן ורעות אלפיה, ממשרד סאליבן תל אביב.


נתקלה בקשיים למימון פרויקט רותם 1 

ברנמילר אנרג'י (Brenmiller Energy), שהוקמה בשנת 2012, מוגדרת כ"חברת טכנולוגיה לאגירת אנרגיה תרמית", המבוססת על רעיון שפותח "על רקע הניסיון העשיר של מובילי החברה בראשות אבי ברנמילר", המייסד, המנכ"ל ויו"ר החברה.

המערכת של ברנמילר לאגירת אנרגיה תרמית מורכבת משלושה אלמנטים מרכזיים: אגירת אנרגיה תרמית, מחליפי חום וגנרטור קיטור, הכלולים באותה יחידה, שעושה שימוש בסלע מרוסק כחומר האגירה. בנוסף, טכנולוגיית האגירה יכולה להשתמש במקורות חום מרובים ומתאפיינת ברב שימושיות גם מבחינת פריקת האנרגיה. היא יכולה לספק אנרגיה בצורה של קיטור, מים חמים, אוויר או חשמל.

בתחילת דרכה הבורסאית ברנמילר התרכזה דווקא בפרויקט רחב-היקף יחסית - פיתוח פרויקט רותם 1, שנחשב פרויקט הדגל שלה, להקמה והפעלה של תחנת כוח לייצור חשמל באמצעות שילוב אנרגיה מקרינת השמש ומגז טבעי, שיימכר לחברת החשמל. מיזם זה ממוקם בפארק התעשיות רותם, הסמוך לדימונה.

פרויקט זה, שדרש את עיקר משאביה של ברנמילר, העיב על פעילותה עד שהיא נתקלה בקשיים לממנו, והגיעה למצב שהיא מפרה את תנאי הסכם המימון עליו חתמה מול בנק לאומי. עד היום הושקעו בפרויקט עשרות מיליוני שקלים, ולפי הערכת החברה נדרשים עוד עשרות מיליוני שקלים נוספים להשלמתו.

"אנו נמצאים בתנופת פעילות משמעותית" 

ברנמילר השלימה את הנפקת מניותיה הראשונית בת"א באוגוסט 2017, אלא שלאחר ההנפקה מנייתה הלכה בכיוון אחד ברור - למטה, עד לתחילת 2020. זאת, בעת שעתידה היה לוט בערפל, עם הערת "עסק חי" שליוותה את הדוחות, חוסר יכולת לייצר הכנסות ולעמוד בתנאי מימון שהעמיד לה בנק לאומי, והפסדים מצטברים. מאז זינקה המניה והכפילה את שוויה פי 9 עד לנובמבר 2020 ולאחר מכן צנחה בחזרה וכעת היא נמוכה בכ-40% ממחירה בעת ההנפקה. שוויה של החברה בבורסה עומד על כ-220 מיליון שקל.

את המחצית הראשונה של 2021 סיימה החברה עם הכנסות זעומות של 930 אלף שקל, הפסד תפעולי של כ-19 מיליון שקל והפסד נקי של כ-17 מיליון שקל. בקופת החברה היו בסוף יוני השנה מזומנים בהיקף של כ-18 מיליון שקל.

אבי ברנמילר ציין היום כי "גיוס הון זה הינו חלק משמעותי בהיערכותנו לרישום החברה בבורסת הנאסד"ק בארה"ב. אנו נמצאים בתנופת פעילות משמעותית עם פרויקטים בשלבים מתקדמים בברזיל, בארה"ב, באיטליה ובישראל, ומעריכים כי ועדת האקלים בגלזגו שמתקיימת השבוע תספק רוח גבית משמעותית לפעילותינו".

עוד כתבות

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20