גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

Windows 11: מה חדש והאם כדאי לשדרג את מערכת ההפעלה שלכם?

מי יכול ומי לא יכול לשדרג את מערכת ההפעלה שלו ל-Windows 11; מה השינוי הגדול; והאם הוא באמת משפר את חווית השימוש? ● כתב הטכנולוגיה של גלובס יצא לבדוק את השדרוג החדש של מערכת ההפעלה של מיקרוסופט

Windows 11. עיצוב חדש / צילום: Shutterstock, rawf8
Windows 11. עיצוב חדש / צילום: Shutterstock, rawf8

המאורע הזה שמשתמשי Windows מתחדשים במערכת הפעלה חדשה - קורה אחת לכמה שנים. כך שברגע שהשיקו בעולם את ה-Windows 11 החדשה, הסקרנות גברה וההתרגשות עלתה. לא כי בהכרח מדובר במערכת הפעלה טובה יותר, אלא כי מה שאנחנו מכירים מהשנים האחרונות עובר מתיחת פנים' ואני חייב להודות שכך הרגשתי כשעדכנתי את מערכת ההפעלה.

אז נפתח ראשית בזה שהמחשב האישי שלי, זה שרציתי לעדכן מלכתחילה, לא עמד בתנאים של מיקרוסופט. מדובר ב-Lenovo Yoga 720 שנקנה לפני כ-4 שנים, ולפי דרישות המערכת של מיקרוסופט - המחשב לא עומד בדרישות. לשם הסקירה לקחתי את ה- Acer Swift בתצורה תומכת כמובן, והתחלתי לרוץ.

הדבר הראשון שאפשר לראות בקלות ברגע שמעדכנים את מערכת ההפעלה, הוא העיצוב הפסטורלי החדש. מערכת ההפעלה מתאפיינת בעיצוב מעוגל יותר ורגוע שכזה, כך שזה הדבר הראשון שרואים כשמעדכנים. שינוי נוסף בעיצוב הוא מרכוז שורת המשימות: אותה שורה של ה"התחל", במקום להיות בצד כמוכר, אייקון ההתחל והאפליקציות הוזזו פנימה, בדומה למחשבי אפל השונים. אם אתם לא מעוניינים בכך, קליק ימני על שורת המשימות, פתחו הגדרות ותחת "Taskbar Behaviors" תוכלו לשנות את המרכוז הזה.

ואם כבר דיברנו על שורת המשימות, הצלחתי להבין עד כמה מערכת ההפעלה הזו לא באמת "שלמה", בעזרת אחת המגבלות שיש כרגע. בתור משתמש יחסית אינטנסיבי, אני משחק עם שורת המשימות והאפליקציות הנעוצות די הרבה. בתקופות מסוימות אני מסוגל לנעוץ כמה פעמים ביום אפליקציות מסוימות ולהוריד אחרות, בצורה פשוטה: הייתי גורר את התוכנה המדוברת לשורת המשימות וזה היה ננעץ. כעת אי אפשר לעשות זאת, וזה למעשה ממש מגביל את השימוש. אז אולי לא מדובר בתקלה גדולה, אבל נתקלתי ביותר מדי חוויות קטנות שאני רגיל אליהן, שפשוט לא זמינות כרגע - וזה מתסכל.

יותר משולחן עבודה אחד

בהקשר הזה, מיקרוסופט החליטה לנעוץ לנו כברירת מחדל (כמובן גם בר שינוי) שלוש אפשרויות לצד כפתור ההתחל. אייקון של חיפוש - וצריך להגיד שהוא שופר פלאים. לצידו יש את האפשרות לפתוח שולחנות עבודה נוספים, בעיקר נועד לאנשים שעובדים על הרבה דברים מסוגים שונים, או כאלו שרוצים להבדיל בין שולחן העבודה מקצועי לשולחן עבודה ביתי.

לצידו, יש את האייקון של הווידג'טים, שם אפשר לראות את הווידג'טים השונים - כמו מזג אוויר ועוד. קצת מתסכל שאי אפשר להוציא את הווידג'טים ממש לשולחן העבודה. חשוב להגיד שאם אני רוצה להיכנס לתוכן מסוים בווידג'טים, נגיד לראות מה יהיה מזג האוויר ביום מסוים ולקבל פירוט, זה יכריח אותי להשתמש בדפדפן Edge שלהם, ולא בדפדפן שמוגדר כברירת המחדל שלי - וזה מעיק.

ולצידו של הווידג'טים, יש את ה-Chat של Teams. ברמה העקרונית, זה היה יכול להיות נהדר, אם עוד אנשים היו משתמשים בתוכנה הזו. אבל בגלל שזו תוכנה שלא נמצאת בשימוש רחב, אין באמת עם מי להתכתב. מה שכן, בשירות הצבאי שלי השתמשו בטימס וגם זה היה במקרים מסוימים.

השינוי הראשון שעשיתי בעיצוב שפשוט שיפר פלאים את מה שאני רואה, זה להחליף את העיצוב ל-"Dark Mode" - אני אוהב משמעותית יותר עיצובים כהים יותר מאשר בהירים, אבל לא רק זה - הלבן יכול לסנוור אתכם, בטח אם אתם בחדר חשוך וצופים בפרק.

העיצוב השחור רגוע יותר ופשוט יפה יותר. זוכרים שדיברנו על זה שיש בעיות תאימות מסוימות? אז לא כל מערכת ההפעלה הופכת כהה אם אתם תעשו את זה. לדוגמה, כשפתחתי את מנהל המשימות, חטפתי מכת אור מהלבן שפתאום התגלה - וכאמור, זה לא אמור להיות ככה.

בנוסף, צריך לומר שכחלק מהעיצוב החדש והרגוע נראה שגם המוזיקה והצלילים נרגעו גם הם. הצליל שנשמע כשפותחים את המחשב הוא רגוע יותר, צליל התקלה שיכול להלחיץ אנשים נרגע גם, וזה באמת נותן תחושה אחרת. לא משהו משמעותי באמת, אבל כן מגמה שמיקרוסופט מנסה להעביר אותנו אליה.

חוויה פשוטה יותר

נדמה לי אם אני צריך להגיד במשפט מה התחדש במיוחד במערכת ההפעלה החדשה, התשובה שלי דווקא תהיה שמיקרוסופט השקיעה הרבה מאוד משאבים כדי לפשט את החוויה במערכת ההפעלה. אם פעם הדברים היו יכולים להיות מאוד מסובכים או לא מספיק ברורים - כרגע מיקרוסופט מוסיפה אייקונים שיהיו הרבה יותר יפים לעין ומכוונים למה שצריך. לדוגמה, כשנכנסים להגדרות, יש אייקון לכל הגדרה, וזה מועיל במיוחד. נראה שמיקרוסופט באה לעזור לכם לנווט יותר במערכת ההפעלה ולהפוך את החוויה לברורה יותר.

דוגמאות נוספות זה הן וילון ההתראות ו-וילון ההגדרות. וילון ההתראות עצמו נראה די דומה ל-Windows 10, אבל וילון ההגדרות, זה שדרכו שולטים ב-Wifi וכמה סוללה נשארה, עבר מתיחת פנים מחייבת.

בחלון שייפתח לכם אתם לא תראו אייקונים קטנים שצריך ללחוץ עליהם ויפתחו חלון חיצוני, אלא ממש וילון שמעוצב הרבה יותר טוב. בווילון המדובר תוכלו לשחק עם רמת הסאונד או עם רמת הבהירות, אתם תוכלו לראות את כל הפיצ'רים כמו חיסכון בסוללה, מצב טיסה ועוד, כאילו הרמתם את וילון ההגדרות באייפון. לטעמי האייקונים יותר ברורים, נוח יותר להשתמש בהם ומאוד אהבתי את השינוי שעשו.

עשה זאת בעצמך: עצב את המסך

מיקרוסופט הכניסה למערכת ההפעלה בשורה מעניינת שמאוד אהבתי - Snap Layouts. למעשה, מערכת ההפעלה רוצה לעזור לכם לעצב את עיצוב האפליקציות שלכם והצורה שהמסך מחולק לכם איתם.

הרבה מדי פעמים מצאתי את עצמי מנסה להנדס את המסך, גם עם כל הקיצורים המוכרים. כרגע אם תזיזו את העכבר לכפתור ה"הגדל" (זה שליד המזעור), זה ייתן לכם כמה אפשרויות לחלוקת המסך. לא רק חצי חצי או רבעים, ממש קומבינציות יעילות וטובות. כך אפשר כאמור לבחור את התצורה הנוחה לכם.

חשוב לדבר על עוד שינוי אחד וזה חנות האפליקציות של מיקרוסופט. החברה הכניסה שינויי עיצוב חדשים, כך החנות יותר נוחה וברורה לעין - לצד פתיחות שלה. נכון לעכשיו, יש יותר אפליקציות שאפשר להוריד דרך החנות, מה שבעבר לא היה אפשרי. והחוויה בחנות היא יותר נוחה וברורה לעין.

בנוסף, אם תורידו את חנות האפליקציות של אמזון, פיצ'ר חדש שנכנס ממש באחרונה לגרסת הבטא, יאפשר לכם להוריד אפליקציות מאנדרואיד. כך לדוגמה תוכלו להוריד משחקים או רשת חברתית כמו טיקטוק, ולהשתמש בזה כמו בטלפון שלכם. לא יצא לי עדיין להשתמש בזה בצורה נורמלית, אבל איך שמיקרוסופט הציגה את זה - זה ייפתח בגודל של אפליקציה בטלפון ותוכלו לרוץ.

השאלה החשובה היא האם לשדרג?

אני חושב שהתשובה הכי נכונה היא שזה תלוי באופי שלכם. אם אתם אוהבים דברים חדשים, אבל לא מהמשתמשים הצמודים והאינטנסיביים שחייבים שכל פיצ'ר יעבוד מצוין, אתם יכולים לשדרג ואף תיהנו מזה. הבעיות הקטנות וחוסר התאימות שיכולים להיות לא יפריעו לכם וזה בסדר. לעומת זאת, אם אתם מאלו שחייבים שהכלי יהיה חלק, ההמלצה לחכות עוד זמן כדי שמיקרוסופט תעשה את התיקונים הקטנים שיהפכו את זה ליותר טוב.

איך אפשר לעדכן או לבדוק אם בכלל יש אפשרות?
למעשה, אם יש לכם מחשב חדש, כמעט וודאי שתהיה לכם את מערכת ההפעלה החדשה. אם רכשתם את המחשב שלכם לפני יותר מ-3 שנים, כדאי שתבדקו אם יש לכם בכלל אפשרות לעשות את זה. בשביל זה, הורידו את התוכנה הרשמית של מיקרוסופט PC Health Check, שתבדוק לכם את המחשב - האם הוא עומד בתנאי הסף.

ברמת העיקרון, גם אם התוכנה מודיעה לכם שהמעבד ישן יותר, תוכלו להתקין את מערכת ההפעלה החדשה בעזרת ההתקנה הידנית (להוריד כקובץ חיצוני ולא בהתקנה אוטומטית).

איך מעדכנים?
אחרי שבדקתם שהמחשב נתמך רשמית בעזרת התוכנה של מיקרוסופט ואחרי שגיביתם את מה שחשוב ליתר ביטחון לכו ל"הגדרות" -> "עדכון ואבטחה" -> Windows Update -> בדוק אחר עדכונים -> אם השדרוג זמין, תוכלו לראות אותו שם ולהוריד אותו.

עוד כתבות

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר