גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

Windows 11: מה חדש והאם כדאי לשדרג את מערכת ההפעלה שלכם?

מי יכול ומי לא יכול לשדרג את מערכת ההפעלה שלו ל-Windows 11; מה השינוי הגדול; והאם הוא באמת משפר את חווית השימוש? ● כתב הטכנולוגיה של גלובס יצא לבדוק את השדרוג החדש של מערכת ההפעלה של מיקרוסופט

Windows 11. עיצוב חדש / צילום: Shutterstock, rawf8
Windows 11. עיצוב חדש / צילום: Shutterstock, rawf8

המאורע הזה שמשתמשי Windows מתחדשים במערכת הפעלה חדשה - קורה אחת לכמה שנים. כך שברגע שהשיקו בעולם את ה-Windows 11 החדשה, הסקרנות גברה וההתרגשות עלתה. לא כי בהכרח מדובר במערכת הפעלה טובה יותר, אלא כי מה שאנחנו מכירים מהשנים האחרונות עובר מתיחת פנים' ואני חייב להודות שכך הרגשתי כשעדכנתי את מערכת ההפעלה.

אז נפתח ראשית בזה שהמחשב האישי שלי, זה שרציתי לעדכן מלכתחילה, לא עמד בתנאים של מיקרוסופט. מדובר ב-Lenovo Yoga 720 שנקנה לפני כ-4 שנים, ולפי דרישות המערכת של מיקרוסופט - המחשב לא עומד בדרישות. לשם הסקירה לקחתי את ה- Acer Swift בתצורה תומכת כמובן, והתחלתי לרוץ.

הדבר הראשון שאפשר לראות בקלות ברגע שמעדכנים את מערכת ההפעלה, הוא העיצוב הפסטורלי החדש. מערכת ההפעלה מתאפיינת בעיצוב מעוגל יותר ורגוע שכזה, כך שזה הדבר הראשון שרואים כשמעדכנים. שינוי נוסף בעיצוב הוא מרכוז שורת המשימות: אותה שורה של ה"התחל", במקום להיות בצד כמוכר, אייקון ההתחל והאפליקציות הוזזו פנימה, בדומה למחשבי אפל השונים. אם אתם לא מעוניינים בכך, קליק ימני על שורת המשימות, פתחו הגדרות ותחת "Taskbar Behaviors" תוכלו לשנות את המרכוז הזה.

ואם כבר דיברנו על שורת המשימות, הצלחתי להבין עד כמה מערכת ההפעלה הזו לא באמת "שלמה", בעזרת אחת המגבלות שיש כרגע. בתור משתמש יחסית אינטנסיבי, אני משחק עם שורת המשימות והאפליקציות הנעוצות די הרבה. בתקופות מסוימות אני מסוגל לנעוץ כמה פעמים ביום אפליקציות מסוימות ולהוריד אחרות, בצורה פשוטה: הייתי גורר את התוכנה המדוברת לשורת המשימות וזה היה ננעץ. כעת אי אפשר לעשות זאת, וזה למעשה ממש מגביל את השימוש. אז אולי לא מדובר בתקלה גדולה, אבל נתקלתי ביותר מדי חוויות קטנות שאני רגיל אליהן, שפשוט לא זמינות כרגע - וזה מתסכל.

יותר משולחן עבודה אחד

בהקשר הזה, מיקרוסופט החליטה לנעוץ לנו כברירת מחדל (כמובן גם בר שינוי) שלוש אפשרויות לצד כפתור ההתחל. אייקון של חיפוש - וצריך להגיד שהוא שופר פלאים. לצידו יש את האפשרות לפתוח שולחנות עבודה נוספים, בעיקר נועד לאנשים שעובדים על הרבה דברים מסוגים שונים, או כאלו שרוצים להבדיל בין שולחן העבודה מקצועי לשולחן עבודה ביתי.

לצידו, יש את האייקון של הווידג'טים, שם אפשר לראות את הווידג'טים השונים - כמו מזג אוויר ועוד. קצת מתסכל שאי אפשר להוציא את הווידג'טים ממש לשולחן העבודה. חשוב להגיד שאם אני רוצה להיכנס לתוכן מסוים בווידג'טים, נגיד לראות מה יהיה מזג האוויר ביום מסוים ולקבל פירוט, זה יכריח אותי להשתמש בדפדפן Edge שלהם, ולא בדפדפן שמוגדר כברירת המחדל שלי - וזה מעיק.

ולצידו של הווידג'טים, יש את ה-Chat של Teams. ברמה העקרונית, זה היה יכול להיות נהדר, אם עוד אנשים היו משתמשים בתוכנה הזו. אבל בגלל שזו תוכנה שלא נמצאת בשימוש רחב, אין באמת עם מי להתכתב. מה שכן, בשירות הצבאי שלי השתמשו בטימס וגם זה היה במקרים מסוימים.

השינוי הראשון שעשיתי בעיצוב שפשוט שיפר פלאים את מה שאני רואה, זה להחליף את העיצוב ל-"Dark Mode" - אני אוהב משמעותית יותר עיצובים כהים יותר מאשר בהירים, אבל לא רק זה - הלבן יכול לסנוור אתכם, בטח אם אתם בחדר חשוך וצופים בפרק.

העיצוב השחור רגוע יותר ופשוט יפה יותר. זוכרים שדיברנו על זה שיש בעיות תאימות מסוימות? אז לא כל מערכת ההפעלה הופכת כהה אם אתם תעשו את זה. לדוגמה, כשפתחתי את מנהל המשימות, חטפתי מכת אור מהלבן שפתאום התגלה - וכאמור, זה לא אמור להיות ככה.

בנוסף, צריך לומר שכחלק מהעיצוב החדש והרגוע נראה שגם המוזיקה והצלילים נרגעו גם הם. הצליל שנשמע כשפותחים את המחשב הוא רגוע יותר, צליל התקלה שיכול להלחיץ אנשים נרגע גם, וזה באמת נותן תחושה אחרת. לא משהו משמעותי באמת, אבל כן מגמה שמיקרוסופט מנסה להעביר אותנו אליה.

חוויה פשוטה יותר

נדמה לי אם אני צריך להגיד במשפט מה התחדש במיוחד במערכת ההפעלה החדשה, התשובה שלי דווקא תהיה שמיקרוסופט השקיעה הרבה מאוד משאבים כדי לפשט את החוויה במערכת ההפעלה. אם פעם הדברים היו יכולים להיות מאוד מסובכים או לא מספיק ברורים - כרגע מיקרוסופט מוסיפה אייקונים שיהיו הרבה יותר יפים לעין ומכוונים למה שצריך. לדוגמה, כשנכנסים להגדרות, יש אייקון לכל הגדרה, וזה מועיל במיוחד. נראה שמיקרוסופט באה לעזור לכם לנווט יותר במערכת ההפעלה ולהפוך את החוויה לברורה יותר.

דוגמאות נוספות זה הן וילון ההתראות ו-וילון ההגדרות. וילון ההתראות עצמו נראה די דומה ל-Windows 10, אבל וילון ההגדרות, זה שדרכו שולטים ב-Wifi וכמה סוללה נשארה, עבר מתיחת פנים מחייבת.

בחלון שייפתח לכם אתם לא תראו אייקונים קטנים שצריך ללחוץ עליהם ויפתחו חלון חיצוני, אלא ממש וילון שמעוצב הרבה יותר טוב. בווילון המדובר תוכלו לשחק עם רמת הסאונד או עם רמת הבהירות, אתם תוכלו לראות את כל הפיצ'רים כמו חיסכון בסוללה, מצב טיסה ועוד, כאילו הרמתם את וילון ההגדרות באייפון. לטעמי האייקונים יותר ברורים, נוח יותר להשתמש בהם ומאוד אהבתי את השינוי שעשו.

עשה זאת בעצמך: עצב את המסך

מיקרוסופט הכניסה למערכת ההפעלה בשורה מעניינת שמאוד אהבתי - Snap Layouts. למעשה, מערכת ההפעלה רוצה לעזור לכם לעצב את עיצוב האפליקציות שלכם והצורה שהמסך מחולק לכם איתם.

הרבה מדי פעמים מצאתי את עצמי מנסה להנדס את המסך, גם עם כל הקיצורים המוכרים. כרגע אם תזיזו את העכבר לכפתור ה"הגדל" (זה שליד המזעור), זה ייתן לכם כמה אפשרויות לחלוקת המסך. לא רק חצי חצי או רבעים, ממש קומבינציות יעילות וטובות. כך אפשר כאמור לבחור את התצורה הנוחה לכם.

חשוב לדבר על עוד שינוי אחד וזה חנות האפליקציות של מיקרוסופט. החברה הכניסה שינויי עיצוב חדשים, כך החנות יותר נוחה וברורה לעין - לצד פתיחות שלה. נכון לעכשיו, יש יותר אפליקציות שאפשר להוריד דרך החנות, מה שבעבר לא היה אפשרי. והחוויה בחנות היא יותר נוחה וברורה לעין.

בנוסף, אם תורידו את חנות האפליקציות של אמזון, פיצ'ר חדש שנכנס ממש באחרונה לגרסת הבטא, יאפשר לכם להוריד אפליקציות מאנדרואיד. כך לדוגמה תוכלו להוריד משחקים או רשת חברתית כמו טיקטוק, ולהשתמש בזה כמו בטלפון שלכם. לא יצא לי עדיין להשתמש בזה בצורה נורמלית, אבל איך שמיקרוסופט הציגה את זה - זה ייפתח בגודל של אפליקציה בטלפון ותוכלו לרוץ.

השאלה החשובה היא האם לשדרג?

אני חושב שהתשובה הכי נכונה היא שזה תלוי באופי שלכם. אם אתם אוהבים דברים חדשים, אבל לא מהמשתמשים הצמודים והאינטנסיביים שחייבים שכל פיצ'ר יעבוד מצוין, אתם יכולים לשדרג ואף תיהנו מזה. הבעיות הקטנות וחוסר התאימות שיכולים להיות לא יפריעו לכם וזה בסדר. לעומת זאת, אם אתם מאלו שחייבים שהכלי יהיה חלק, ההמלצה לחכות עוד זמן כדי שמיקרוסופט תעשה את התיקונים הקטנים שיהפכו את זה ליותר טוב.

איך אפשר לעדכן או לבדוק אם בכלל יש אפשרות?
למעשה, אם יש לכם מחשב חדש, כמעט וודאי שתהיה לכם את מערכת ההפעלה החדשה. אם רכשתם את המחשב שלכם לפני יותר מ-3 שנים, כדאי שתבדקו אם יש לכם בכלל אפשרות לעשות את זה. בשביל זה, הורידו את התוכנה הרשמית של מיקרוסופט PC Health Check, שתבדוק לכם את המחשב - האם הוא עומד בתנאי הסף.

ברמת העיקרון, גם אם התוכנה מודיעה לכם שהמעבד ישן יותר, תוכלו להתקין את מערכת ההפעלה החדשה בעזרת ההתקנה הידנית (להוריד כקובץ חיצוני ולא בהתקנה אוטומטית).

איך מעדכנים?
אחרי שבדקתם שהמחשב נתמך רשמית בעזרת התוכנה של מיקרוסופט ואחרי שגיביתם את מה שחשוב ליתר ביטחון לכו ל"הגדרות" -> "עדכון ואבטחה" -> Windows Update -> בדוק אחר עדכונים -> אם השדרוג זמין, תוכלו לראות אותו שם ולהוריד אותו.

עוד כתבות

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

גבול ישראל-לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

אחרי כמעט יומיים ללא התרעות בצפון - אזעקות בגליל העליון

הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו