גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החגיגה בענף ההייטק לא הגיעה לחברות ההסעדה ששירתו אותו: הקריסה של שולץ כמשל

חברת הקייטרינג הגישה לביהמ"ש בקשה לעיכוב הליכים לצורך גיבוש הסדר חוב ● כ-40 מיליון שקל מהחוב הוא לבעלת השליטה, קרן AMI של זהבית כהן ● הרקע לבקשה: פגיעה בהכנסות החברה שירדו בכ-50% עקב צמצום פעילות חדרי האוכל במקומות העבודה בתקופת הקורונה

קייטרינג בחברת הייטק / צילום: Shutterstock
קייטרינג בחברת הייטק / צילום: Shutterstock

חברת ההסעדה שולץ הגישה בקשה לעיכוב הליכים לבית המשפט המחוזי בתל אביב לצורך גיבוש הסדר חוב עם נושיה. חובות החברה מסתכמים בקרוב ל-100 מיליון שקל, מהם כ-40 מיליון שקל לבעלת השליטה, קרן ההשקעות AMI שמובילה זהבית כהן.

הרקע לבקשה הוא פגיעה בהכנסות החברה שירדו בכ-50% עקב משבר הקורונה, שהוביל לקוחות רבים להפסיק לצרוך שירותי ההסעדה או לשנות את מודל ההפעלה, עם צמצום פעילותם של חדרי אוכל במקומות עבודה.

עם פרוץ המגפה נקלעה החברה לסחרור, כאשר לקוחות רבים הקפיאו את פעילות ההסעדה לגמרי. הציפייה כי הפעילות תחזור לסדרה לא התממשה, וחלק ניכר מהלקוחות חזרו למודל עבודה היברידי, מהלך שצמצם את היקף הפעילות משמעותית.

בעקבות כל אלה החליט דירקטוריון שולץ כי אין מנוס מפתיחה בהליך לביצוע ארגון מחדש של חובות החברה בדרך של הסדר חוב והבראה, שיבטיח את המשך פעילותה. בבקשה מדגישה החברה כי הדרך לייצוב תהיה מאתגרת, אולם הנהלת החברה מאמינה שקיים סיכוי טוב לכך אם תפעל להתייעל ולהציג בפני הנושים שלה הסדר ראוי לארגון מחדש של החובות כלפיהם.

בבקשה צוין כי שולץ נטולת נכסים משמעותיים, וכי "כל ערכה של החברה טמון אך ורק ביכולתה להמשיך לפעול כ'עסק חי', מאחר שהיא עוסקת רק בענף ההסעדה". החברה מבקשת להמשיך ולשמר את יכולתה לספק שירותי הסעדה מדי יום, באופן רציף, ולכן לעמדתה, יש חשיבות קריטית בעת הזו לעכב את ההליכים בנוגע לחובותיה.

בקשת עיכוב ההליכים הוגשה לפי תיקון לחוק שעבר במרץ 2020 בשל מגפת הקורונה ונועד לעכב הליכים כדי לעודד חברות להגיע להסדרי חוב שנבעו מהמשבר הכלכלי שגרמה המגפה. 

גידול בהוצאות

שולץ הוקמה בשנת 1997, והיא בין החברות המובילות בישראל במתן שירותי הסעדה למגוון לקוחות במשק הישראלי בתחומי הפיננסים, התעשייה, הייטק וביטחון. בין לקוחות החברה נמנים רשות שדות התעופה, משרד הביטחון וחברת אמדוקס.

החברה מעסיקה כ- 550 עובדים, מהם 130 בחל"ת כיום, והיא מפעילה כ-15 מטבחים באתרים עצמאיים ועוד 30 מטבחי קצה אליהם מסופקות ארוחות מוכנות מהמטבח המרכזי של החברה אשר ממוקם בשדה התעופה בן גוריון. שולץ לקחה חלק בקבלות-פנים לנשיאי ארצות-הברית, לאפיפיור, לראש ממשלת הודו ועוד.

בימים אלה מנכ"ל החברה משה נזרי מסיים את תפקידו לבקשתו, ואת מקומו ימלא סמנכ"ל הכספים יונתן דימור בליווי חברת MVP, המתמחה בייעוץ ועסקי ופיננסי לחברות.

קרן AMI של אייפקס רכשה את השליטה בשולץ (80%) ב־2015, אז התמודדה החברה עם הסכמים לא רווחיים, בהם הסכם ההסעדה עם עיר הבה"דים שהכביד על החברה, גידול בהוצאות השכר בעקבות מספר עליות שכר המינימום וגידול בהוצאות המזון בעקבות עליות מחיר.

מאז רכישתה ועד תחילת 2020 פעלה הקרן יחד עם הנהלה חדשה לייצב את החברה. הקרן הזרימה עד היום סכום מצטבר של כ-41 מיליון שקל בדמות הלוואות בעלים וערבויות לבנקים.

יתרת החובות של שולץ לנושים עומדים על כ-58 מיליון שקל, הכוללים חוב מובטח לבנק מזרחי בהיקף של כ-24 מיליון שקל, 31 מיליון שקל לספקים, כ-2 מיליון שקל לרשויות ומוסדות, מיליון שקל לעובדים ו-200 אלף שקל לחברת הליסינג ליסקאר. 

 

ניסיון לאתר משקיעים

מהבקשה עולה כי אחד הספקים לו חייבת שולץ 4 מיליון שקל, צח יבוא ושיווק חומרי ניקיון וכלים חד-פעמיים, תבע את החברה והטיל עליה עיקולים שהקשו על התזרים שלה. החודש נעתר בית המשפט העליון לבקשת החברה באופן חלקי לעיכוב פסק הדין, באופן שהחברה חויבה לשלם בשלב זה לצח 1.75 מיליון שקל. הליכי ההוצאה לפועל חודשו, והחברה טוענת כי הטלת עיקולים אצל לקוחות החברה תכביד על יכולתה להתנהל ולפרוע חובותיה.

עוד עולה מהבקשה כי בחודשים האחרונים פעלו הקרן, בעלת השליטה והנהלת החברה בניסיונות לאיתור משקיעים לחברה, וכן גובשו הסדרי חוב עם הבנקים שכללו עוד הזרמה מבעלת השליטה, אך גם אלה לא הספיקו לסייע לחברה לעלות למסלול הבראה.

חברת הקייטרינג המשפחתית שהפכה לכבשה השחורה של קרן ההשקעות שמובילה זהבית כהן

חברת הקייטרינג שולץ הייתה הרכישה הראשונה של קרן AMI. השקעה זו, שנעשתה בשנת 2015 לפי שווי חברה של כ-150 מיליון שקל, הפכה לכבשה השחורה של הקרן בראשות זהבית כהן, שאיפסה את ההשקעה בה כבר בשנת 2019 בעקבות הרעה משמעותית בעסקי החברה שרכשה.

בד-בבד פרצו  מחלוקות בין הקרן לבין משפחת המייסדים, שנציגיה חדלה מלכהן בתפקידים ניהוליים בחברה. מחלוקות אלה אף הגיעו לבית המשפט, עד לפשרה שהושגה בין הצדדים בשנת 2018. 

זהבית כהן / צילום: רמי זרנגר

קרן AMI, המשקיעה בחברות בינוניות בגודלן בישראל ומשתייכת לקבוצת קרנות הפרייבט אקוויטי הזרה אייפקס, הושקה בסוף שנת 2014 וגייסה כחצי מיליארד דולר מגופים מוסדיים מישראל וגם מהעולם.

למרות שבמשך כמה שנים לא הצליחה הקרן לספק למשקיעים הצלחות משמעותיות, היא חתומה מאז 2020 על שלושה אקזיטים מרשימים שהניבו למשקיעים בה רווחים עצומים, בראשן ההשקעה בחברת הטכנולוגיה הישראלית גלובל-אי (Global-E) שהונפקה בבורסת נאסד"ק לפני כחצי שנה, לפי שווי של כ-3.6 מיליארד דולר. שווי החזקותיה של AMI בגלובל-אי עומד כיום על כמה מאות מיליוני דולרים, לאחר מימוש נתח תמורת כ-140 מיליון דולר - כשלוש שנים בלבד לאחר שהשקיעה בחברה עשרות מיליוני דולרים בודדים.

מוקדם יותר השנה הייתה AMI חתומה על הצלחה בסדר גודל מצומצם יותר, כשחתמה על הסכם למכירת קבוצת אתרי אינטרנט זאפ בסכום שעשוי להגיע עד לכ-300 מיליון שקל לידי חברת ההחזקות הטכנולוגיות פורמולה מערכות. זאת, שש שנים לאחר שרכשה AMI את זאפ תמורת כ-150 מיליון שקל, כשבתווך נכשלה בניסיון להנפיק את החברה בבורסה.

את ההצלחה הראשונה המשמעותית שלה רשמה AMI לפני קצת יותר משנה, כשבמסגרת הנפקת מניות ראשונית של חברת רשת המוצרים המוזלים לבית מקס סטוק מכרה נתח מהחזקותיה תמורת כחצי מיליארד שקל (יחד עם שותפיה - המייסד אורי מקס ואבן צ'ארלס ניומן).

הנפקת מקס סטוק נעשתה לפי שווי של כ-1.5 מיליארד שקל - שהיה גבוה פי 6 לערך מזה שבו רכשה קרן AMI את השליטה בחברה בשנת 2017. נכון להיום משקפת מניית מקס סטוק לחברה שווי שוק נוכחי של כ-1.8 מיליארד שקל ולהחזקותיה הנותרות של AMI בחברה, שווי של כחצי מיליארד שקל.

עוד כתבות

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר צפוי להיפתח בירידות שערים ● הדולר מזנק בעקבות ההתחממות בדרום ● מיטב: הצריכה הפרטית עלתה והקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק" ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"