גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שני יזמים מכרו לאודיוקודס טכנולוגיה של "סוכן וירטואלי" ביותר מ-10 מיליון דולר

callverso, שהקימו טל חנוכי וסימון רפפורט, מספקת פתרונות של בינה מלאכותית עבור מוקדי שירות לקוחות ● לטענתה הסוכן הווירטואלי שלה מטפל ב-52 מיליון שיחות לשנה, וחוסך בתקופה זו 380 אלף שעות עבודה של בני אדם

אדלרסברג שבתאי, נשיא ומנכ''ל אודיוקודס / צילום: תמר מצפי
אדלרסברג שבתאי, נשיא ומנכ''ל אודיוקודס / צילום: תמר מצפי

ברבעונים האחרונים השתמשה חברת הטכנולוגיה אודיוקודס בכסף שבקופתה בעיקר לצורך רכישה עצמית של מניות ולחלוקת דיבידנד, אך כעת נמצא שימוש נוסף לחלק קטן מהכסף - רכישת חברת callverso.

אודיוקודס לא דיווחה מהו היקף הרכישה, כך שמדובר עבורה בסכום שאינו מהותי; בסוף הרבעון השלישי היו לאודיוקודס בקופה 185 מיליון דולר, לאחר שייצרה כ-43 מיליון דולר מפעילות שוטפת ברבעון. לפי ההערכות תשלם אודיוקודס סכום של 10-15 מיליון דולר עבור החברה הנרכשת.

בעלי המניות בחברה הנרכשת הם שני היזמים, טל חנוכי וסימון רפפורט. לפי נתוני IVC, השניים הקימו את קולוורסו בשנת 2008, כשבתחילה החברה נקראה E2M. רפפורט היה ממייסדי חברת פולי אינפורמיישן, שעסקה גם היא בתחום הקול, ואף הונפקה בבורסה המשנית של לונדון; וחנוכי היה בעברו איש מכירות בחברות הייטק שונות.

קולוורסו מספקת פתרונות של בינה מלאכותית לשיחות וטכנולוגיות עיבוד שפה טבעית. החברה פיתחה סוכן לקוח וירטואלי (שנקרא VICA - Virtual Intelligent Customer Agent) עבור מוקדי שירות לקוחות (contact center). לפי הודעתה של אודיוקודס, פתרון הסוכן הווירטואלי של קלוורסו מופעל בהצלחה אצל ספקי שירותי בריאות, שירותי תשתית ושירותים נוספים בישראל, שם הוא ממכן את הפעולה של משימות עסקיות מורכבות במוקדי שירות, כגון תזמון תורים רפואיים ותשלומי חשבונות.

כך למשל, במוקד השירות של שירותי בריאות כללית, הסוכן הווירטואלי של קלוורסו טיפל ביותר מ-14 מיליון שיחות בשנת 2020. מרקו גבאי, מנהל טכנולוגיות שירות ושיווק בכללית אמר: "פרסנו את VICA בשלבים המוקדמים של מגפת הקורונה כדי לתאם בדיקות PCR, ולספק ללקוחות את תוצאות הבדיקה. VICA אפשרה לנו להתמודד עם הגידול העצום במספר השיחות למוקד השירות שלנו ביעילות, תוך הפחתה דרמטית בעלויות התפעול שלנו".

לפי אתר האינטרנט של קלוורסו, הסוכן מטפל ב-52 מיליון שיחות לשנה, וחוסך בתקופה זו 380 אלף שעות עבודה של בני אדם, וכן של 21% בכוח האדם שנדרש למוקד השירות. באתר נכתב עוד כי בין לקוחות החברה - כללית, מכבי, מאוחדת, חברת החשמל ואנבידיה .

"השלמה להיצע ה-Voice.ai הקיים של אודיוקודס"

אודיוקודס, בניהולו של שבתאי אדלרסברג, מספקת פתרונות תקשורת לעסקים. לחברה יש בשנים האחרונות קו עסקים קטן אך צומח במהירות, המתמקד בבינה מלאכותית קולית, voice.ai, ושם תשתלב רכישת קולוורסו.

לדברי אדלרסברג, "הרכישה מציבה את אודיוקודס בעמדה חזקה יותר לשרת את השימוש הגובר של שירותי בינה מלאכותית לשיחות במוקדי שירות. הטכנולוגיה והמומחיות של קולוורסו בפיתוח ובפריסה של פתרונות בינה מלאכותית לטיפול בשיחות ישלימו ביעילות את היצע ה-Voice.ai הקיים של אודיוקודס, ויהוו גורם מרכזי במודרניזציה של תפעול מוקדי שירות".

אודיוקודס מצטרפת ברכישה הזו למגמה המתפתחת של רכישות סטארט-אפים טכנולוגיים מישראל על-ידי חברות טכנולוגיה ציבוריות שגם הן מישראל. בין החברות שביצעו מהלכי רכישה כאלה בחודשים האחרונים ניתן להזכיר את JFrog, המספקת פתרונות לעדכוני תוכנה רציפים, שרכשה שתי חברות סטארט-אפ ישראליות, VDoo ו-upswift, ביותר מ-300 מיליון דולר. חברת הסייבר צ'ק פוינט רכשה את עב-ענן תמורת 234 מיליון דולר נטו, פייבר רכשה את סטוק טאלנט, איירון סורס את בידאלגו, פריון רכשה את וידאזו ואוטונומו - את ניורה.

מומנטום חיובי במניה לאחר פרוץ הקורונה

החברות הציבוריות נהנות לרוב מיתרות מזומנים גדולות, ויכולות להשתמש גם במניותיהן כמטבע ברכישת חברות. חלק מהרוכשות עשו זאת זמן קצר לאחר גיוסי הון בשוק הציבורי. הרכישות של סטארט-אפים אמורות להאיץ את הצמיחה של החברות הרוכשות ולהרחיב את הפעילות שלהן.

אודיוקודס נסחרת בנאסד"ק ובתל אביב לפי שווי של כ-1.2 מיליארד דולר, לאחר עלייה של 18.4% במחיר המניה בשנה האחרונה. בשנה שעברה, לאחר פרוץ משבר הקורונה ועליית הטרנד של מעבר לעבודה מהבית, מניית אודיוקודס נהנתה ממומנטום חיובי והחברה גייסה 91 מיליון דולר שהגדילו את יתרות המזומנים שלה. הגיוס בוצע לפי מחיר של 33 דולר, ולאחר מכן המניה המשיכה לטפס עד כ-44 דולר, אך כיום מחירה הוא כ-36 דולר, מחיר שכאמור משקף לה שווי של כ-1.2 מיליארד דולר.

תעודת זהות | Callverso

תחום עיסוק: מספקת פתרונות בינה מלאכותית עבור מוקדי שירות

היסטוריה: הוקמה בשנת 2008 על ידי טל חנוכי וסימון רפפורט

נתונים: פועלת מחולון, ובין לקוחותיה קופות החולים כללית, מכבי ומאוחדת, חברת החשמל ואנבידיה

עוד כתבות

עובדי סייארה / צילום: מנש כהן

בהובלת בלאקסטון: סייארה הישראלית מגייסת לפי שווי של 9 מיליארד דולר

חברת הסייבר הישראלית סייארה (Cyera) משלשת את שוויה בתוך שנה, ומגייסת בימים אלה 400 מיליון דולר לפי שווי חברה של 9 מיליארד דולר ● הגיוס נעשה בהובלת קרן ההשקעות בלאקסטון

הרמטכ''ל, רא''ל אייל זמיר, בביקור ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

"משבר חמור": האזהרה של הרמטכ"ל זמיר לראש הממשלה

האזהרה של הרמטכ"ל: מאות אנשי קבע פרשו בחודש האחרון ● טראמפ במסיבת חנוכה בבית הלבן: "יש אנשים שמכחישים את 7 באוקטובר. לא ניתן לזה לקרות" ● שר החוץ של איראן: מתקני הגרעין שלנו ספגו נזק כבד, אך הידע והטכנולוגיה ברשותנו ● שורת מדינות ערביות מתעצמות צבאית - בחסות ממשל טראמפ ● לוחם צה"ל נהרג מירי בבסיס בצפון, נפתחה חקירת מצ"ח ● דיווחים שוטפים

שוק באנקרה. / צילום: ap, Burhan Ozbilici

בניגוד לכל הכללים: טורקיה הורידה ריבית בפעם הרביעית, למרות אינפלציה של 31%

נגיד הבנק המרכזי בטורקיה, פתיך קרהאן, הודיע לאחרונה על הורדת ריבית בפעם הרביעית בתוך שנה, וכעת היא עומדת על 38% ● זאת, על אף קצב האינפלציה השנתי שנותר גבוה ● בשנים האחרונות, הכלכלה הטורקית מתמודדת עם שורת אתגרים, בהם מחסור באנרגיה

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

83 אלף דירות מחכות לקונים - וזו הסיבה שהיזמים ממשיכים לבנות

נתוני הלמ"ס מצביעים על כך שמלאי הדירות הלא מכורות בישראל הכפיל עצמו בתוך חמש שנים ועומד על שיא היסטורי ● תל אביב מובילה ברשימה, ואחריה ירושלים ובת ים ● מהן הסיבות שהיזמים לא מפסיקים לבנות, ואיפה ייקח 7 שנים להיפטר מהמלאי?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מניות הטכנולוגיה נפלו, ברודקום איבדה 5.5%

מדד הנאסד"ק ירד בכ-0.6% ● מניות הטכנולוגיה הגדולות איבדו גובה ● הזהב נסחר לזמן קצר בשיא חדש של כל הזמנים ● מחירי הנפט סביב שפל של ארבע שנים ● הביטקוין צנח לרמה של 86 אלף דולר ● "רוטציה סקטוריאלית גדולה" - בתי ההשקעות בארה"ב מסמנים את ההזדמנות הבאה בוול סטריט

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

אחרי שלוש שנים חזקות: מה צופים מומחי ההשקעות בוול סטריט לשוק ב־2026?

מומחי השקעות בוול סטריט מנסים להעריך את כיוון השוק ב־2026 ● רובם מעריכים שנה חיובית, גם אם תנודתית, בזמן שאחד מזהיר מסיכון למיתון שידחוף את S&P 500 כלפי מטה ● BDO: "זה לא שוק לבעלי לב חלש. המניות מתומחרות לשלמות ויש אפס מרווח לטעויות"

אסדת נפט בטקסס, ארה''ב / צילום: Reuters, Carlos Kosienski

מחירי הנפט בשפל של 4 שנים. אלה הסיבות

עפ"י חן הרצוג, הכלכלן הראשי של BDO, "הירידה במחירי הנפט בעולם מגיעה על רקע הערכות על התקדמות השיחות להפסקת המלחמה באוקראינה והאטה בכלכלת סין" ● מניות הגז והנפט הישראליות רושמות ירידות

שחר סיני, סמנכ''ל קרנות נאמנות פרופאונד בית השקעות / צילום: עמי ארליך

"אחרי שנתיים פנומנליות במניות הפיננסים, זה הזמן להוריד רגל מהגז"

שחר סיני, סמנכ"ל קרנות נאמנות בפרופאונד, ממשיך להעדיף את שוק המניות המקומי על פני חו"ל, ומסמן את מניות הטכנולוגיה, התעשיות הביטחוניות והאנרגיה הירוקה לשנה הקרובה ● למרות השיאים בשוק, הוא מציע "לא להפריע לכסף לעבוד, אבל כן אפשר לצמצם סיכון"

מה יחזיר את הקונים לשוק הנדל''ן / איור: גיל ג'יבלי

בעולם כבר למדו: הפחתות ריבית לא מייצרות ביקוש לדירות - וזו הסיבה

בזמן שאצלנו בנק ישראל רק החל להוריד את הריבית, מאירופה ועד צפון אמריקה הבנקים המרכזיים נמצאים בעיצומה של סדרת הפחתות ● עם זאת, הנתונים מראים כי השפעת המדיניות המוניטרית על מחירי הדיור חלשה יחסית ● למרות ההבדלים בין הכלכלות והאתגרים של ישראל, נשאלת השאלה: האם גם כאן נראה מגמה דומה?

אנליסטים מזהירים: "ישראל בדרך למלחמה בכמה חזיתות"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: ההסדרים של ישראל עם עזה, סוריה ולבנון עלולים לקרוס, מיהו הנשיא החדש של צ'ילה שתומך בישראל, ובאיראן הדיחו את מפקד מערך ההגנה האווירית אחרי הכישלון ביוני ● כותרות העיתונים בעולם

צילום: Shutterstock, Satenik Guzhanina

האינדיקטור שמראה התמתנות משמעותית במחירי השכירות

נתוני הלמ"ס שפורסמו השבוע סיפק הוכחה נוספת להתקררות בשוק הנדל"ן: מחירי הדירות רושמים ירידה שמונה חודשים ברצף, ומציגים קצב עלייה שנתי זניח ● זאת לעומת 2.6% בשוק השכירות ● אבל בהפניקס צופים התקררות חדה בחודשים הקרובים

ירון קיקוז, בעלים ומנכ''ל פריים אנרג'י / צילום: שחר גל

לקראת מאבק שליטה באלומיי? זאת החברה שמאיימת במהלך משפטי

בכוונת פריים אנרג'י לפתוח במאבק משפטי למיצוי זכויותיה, בעקבות הסכם בלעדיות שהיה לה עם אלומיי ● בסביבת החברה טוענים בתוקף כי כבר לפני עשרה ימים הם נאותו לרכוש את החברה ● האם המכירה לעופר ינאי בסכנה?

הדמיית פארק ''טבעון טק'' / הדמיה: Oilin

הסכום נחשף: כמה תשלם אנבידיה על הקרקע של הקמפוס היוקרתי שלה?

אנבידיה תשלם בשלב הראשון סכום של 90 מיליון שקל על הקרקע עליה יוקם מרכז הפיתוח ● הקמפוס אמור להשתרע על 160 אלף מ"ר, במרכז תעסוקה חדש בקריית טבעון בשם "טבעון טק" שנמצא כעת בשלבי תכנון ● עלותו צפויה להגיע למאות מיליוני שקלים לפחות

אילוסטרציה: Shutterstock

יוקר מחיה? למה אתרי השוואות המחירים הישראליים לא מצליחים להתרומם

בישראל פועלות כיום רק שתי פלטפורמות פרטיות להשוואה בין מחירי מזון: Pricez ו-CHP ● ברשות להגנת הצרכן מבטיחים רפורמה שתמשוך שחקנים חדשים ותסייע לתחרות ● ובינתיים הפרדוקס נמשך: בשוק המזון מהיקרים במערב לא משתמשים בכלי השוואת מחירים

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

משרד הבריאות: השפעת השנה מוקדמת וחמורה מהרגיל

תת־זן חדש של שפעת A הפך את עונת השפעת לקשה מהממוצע, עם מקרי תמותה בילדים, מאות מאושפזים והיערכות לעומסים בבתי החולים ● משרד הבריאות ממליץ על עטיית מסיכות על ידי אוכלוסיות בסיכון ובנוכחותן ● וגם: שיעור ההתחסנות בישראל נותר נמוך

השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב / צילום: AI

הסיניות השתלטו, החשמליות נזנחו: הנתונים שמאחורי השנה הדרמטית בשוק הרכב

בשנה החולפת השתנו חוקי המשחק בגזרת הרכב הישראלי: מלאים עצומים הכבידו על השוק ועיוותו את תמונת המכירות, המכוניות החשמליות נזנחו לטובת פלאג-אין, הסינים כבשו את השוק, ומותגים ותיקים נדחקו לקרן זווית ● האם 2026 צפויה להיות סוערת יותר?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

באוצר חוששים: צה"ל בדרך למיצוי מכסת המילואים לכל 2026

לפי ההסכמות התקציביות בין משרד האוצר למערכת הביטחון, מילואימניקים ישרתו מספר מוגבל של ימים בשנה ● אולם, לוחמים קיבלו צווים לינואר 2026 שעוקפים אותו ● האם התקציב בדרך להיפרץ?

ניקש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו / צילום: מולי גולדברג

ברקע החשש מהאקזיט, מנכ"ל פאלו אלטו נפגש עם עובדי סייברארק

על רקע העסקה לרכישת החברה בכ-25 מיליארד דולר, מנכ"ל פאלו אלטו נפגש היום עם עובדי סייברארק ● בשיחה עם כתבים שקיים טרם המפגש, ביקש ארורה להפיג את החששות: "לא תהיה פגיעה באופציות של העובדים"

משכנתא / אילוסטרציה: Shutterstock

המגבלות וההטבות: ההנחיות החדשות של בנק ישראל במשכנתאות

אחרי ההקלות הזמניות שניתנו במהלך הקורונה ובמלחמת "חרבות ברזל", בפיקוח על הבנקים החליטו לקבע חלק מההקלות שניתנו ללווים שלקחו הלוואות "לכל מטרה" שמגובות בנכסים ● בנוסף, הפיקוח על הבנקים מעלה גם את גובה שווי הנכסים לצורך נטילת הלוואות שנרכשו כחלק מתוכנית מחיר למשתכן

נשיא ונצואלה ניקולס מדורו ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP - ניקולס מדורו

הסלמה משמעותית: טראמפ הגדיר את המשטר בוונצואלה כארגון טרור

בהסלמה משמעותית בין המדינות, נשיא ארה"ב הכריז על משטר מדורו כארגון טרור ● טראמפ גם הודיע כי "ונצואלה מוקפת לחלוטין בצי המלחמה הימי הגדול ביותר שאי פעם נפרס בדרום אמריקה", והוסיף: "מורה על מצור מוחלט ומלא על כל מכליות הנפט הנכנסות לוונצואלה והיוצאות ממנה" ● טראמפ איים: "ההלם שהם יחוו יהיה חסר תקדים" ● בקראקס הגיבו: "דוחים את האיום הגרוטסקי"