גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה ירוקה בניו יורק; NRX הישראלית נסקה לאור תוצאות טובות בטיפול לקורונה

ביידן אמר שלא יחולו הגבלות על הטיסות והקפיץ את המדדים ● מנכ"ל טוויטר ג'ק סורסי פורש מתפקידו ● נעילה ירוקה בשוקי אירופה, דאקס עלה ב-0.1% והפוטסי הוסיף 1% ● החוזים על הנפט נסחרים בעליות, גם הביטקוין מטפס ● התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עלתה ל-1.52%

הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי
הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

 

23:00

יום המסחר בוול סטריט הסתיים בעליות שערים, שהתחזקו במהלך הערב לאחר שנשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר שלא יחולו הגבלות על טיסות בעקבות וריאנט הקורונה החדש, וכי לא יהיה צורך בסגרים והגבלות "אם אנשים יתחסנו ויעטו מסכות".

נאסד"ק עלה בקרוב ל-1.9%, S&P500 ב-1.4% ודאו ג'ונס ב-0.7%. התשואות על האג"ח של הממשל האמריקאי התמתנו משמעותית. בעוד שבתחילת היום התשואה על האיגרת ל-10 שנים נסקה ב-8 נקודות בסיס (מ-1.48% בפתיחה ל-1.56%), בסוף היום התשואה עמדה על 1.52%.

מודרנה  ריכזה עניין הערב וזינקה ביותר מ-11%. בקרב חברות הטכנולוגיה בלטו סיגייט , אנבידיה , מיקרוצ'יפ טכנולוג'י , NXP  וקוואלקום . גם יצרניות הרכב החשמלי טסלה  וריביאן  טיפסו.

מנגד נרשמו ירידות בולטות ליצרנית התרופות הגרמנית מרק , פלוטון , ביוג'ן , איביי , בסט ביי , בריסטול מיירס  ואטסי . טוויטר , שפתחה את יום המסחר בזינוק של 11% לאחר שדווח על פרישת המנכ"ל ג'ק דורסי, סיימה את היום בירידה של 2.7%.

בקרב המניות הישראליות נרשמה ירידות חדות אצל אייסקיור מדיקל , אורמד  ורדהיל . גם סימילרווב , פורסייט , ג'ייפרוג , טאבולה  וקלטורה  ירדו.

מנגד, חברת הפארמה הישראלית NeuroRX (NRX Pharmaceuticals ), שמוזגה לחברת SPAC ביוני האחרון, זינקה ב-20%. החברה דיווחה על תוצאות טובות בטיפול שלה לחולי קורונה עם אי ספיקה נשימתית, שהטיפול בהם עם תרופת רמדסיביר של גיליאד סיינס  נכשל. לאחרונה השימוש בתרופה של החברה (ZYESAMI) נדחה על ידי ה-FDA, מנהל התרופות האמריקאי, שביקש ראיות מחקריות נוספות ליעילותה. גם ארבה רובוטיקס , מאנדיי , צים  ואינטרקיור  עלו יפה.

בשוק הסחורות כאמור בעדכון קודם העליות התמתנו. נפט מסוג ברנט עלה ב-1.7%, נפט מסוג WTI עלה ב-2.2%. הזהב נחלש ב-0.2%, הגז הטבעי התרסק ב-11%. 

21:20

העליות בשוק הקריפטו גוברות. הביטקוין עולה ב-6.8% לרמה של 58.3 אלף דולר, האת'ר מתחזק ב-9% ונסחר סביב 4,417 דולר. הדוג'קוין עולה ב-10%, הריפל ב-7.3%.

בשוק הנפט מנגד העליות התמתנו והחוזים על שני סוגי הנפט הגולמי עולים בכ-3% בשעה זו. נפט מסוג WTI נסחר תמורת 70.5 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט תמורת 73.7 דולר לחבית. הגז הטבעי צולל ב-10%, הזהב נחלש ב-0.2% וחוזה למסירה בפברואר נסחר סביב 1,784 דולר לאונקיה.

גם בשוק האג"ח העליות נרגעו. התשואה על האיגרת של הממשל האמריקאי ל-10 שנים עומדת על 1.53%.

20:25

המדדים בוול סטריט מתקנים את הירידות שנרשמו בסוף השבוע, כאשר מדד נאסד"ק ממריא כבר ביותר מ-2% בתמיכת מודרנה וטסלה שעולות ב-10% ו-5% בהתאמה. S&P500 עולה ב-1.6% ודאו ג'ונס ב-0.9%.

ענקית התרופות מרק  יורדת ביותר מ-6% לאחר ש-Citi הוריד את ההמלצה על החברה מקנייה לניטרלית. סיטי הסבירה כי נתונים מאכזבים משתי תרופות מפתח של החברה ל-HIV ולקורונה פגעו בפוטנציאל הרווחים שלה לטווח ארוך.

חברות התיירות ממשיכות להתאושש מהירידות בסופ"ש. אקספדיה וחברת התעופה אמריקן איירליינס עולות ב-5.3%, רשתות המלונות מריוט, הילטון והייאט גם מתחזקות.

בקולמקס שוקי הון פירסמו המלצת מכירה חזקה לגאפ . החברה צנחה בשבוע שעבר לאחר שהורידה את התחזית לשנה כולה, כאשר תוצאות הרבעון השלישי נפלו: רווח של 27 סנט מתואם לעומת 50 סנט צפוי. הכנסות: 3.94 מיליארד דולר לעומת 4.44 מיליארד דולר צפוי. לדברי האנליסט הראשי ד"ר רון אייכל, נראה כי הבעיות בשרשרת האספקה ​​יימשכו ובגאפ מעריכים כעת שההכנסות לשנה כולה יעלו בכ-20%, הנמוך מהתחזית הקודמת לעלייה של כ-30%. השוק העריך התרחבות של 28.4%. "טכנית, המניה נמצאת בעמדת מכירה חזקה לשבוע הקרוב. אינדיקטור המומנטום הוא שלילי. קו התמיכה נמצא ברמה של 11.39 דולר. קו ההתנגדות נמצא ברמה של 17.88 דולר", סיכם אייכל.

18:45

העליות בוול סטריט מתחזקות. מדד נאסד"ק עולה ב-1.6%, S&P 500 מתקדם ב-1.2% ודאו ג'ונס ב-0.5%.

מודרנה ממשיכה להתחזק ועולה ב-10% בעוד שטסלה  מתקדמת 4.7%, בית ההשקעות MSCI  עולה ב-4.5%, קוואלקום  מוסיפה 4%. מיקרוסופט  ואפל  מטפסות בכ-2% כל אחת.

בקרב המניות הישראליות נרשמות ירידות בולטות אצל רדהיל , אייסקיור מדיקל , בריינסטורם , פורסייט , אנלייבקס  וריסקיפייד  - שמאבדות בין 5% ל-8%. מנגד, ארבה רובוטיקס  מטפסת ב-11%, רי  ומאנדיי  עולות בקרוב ל-7%.

הבורסות באירופה ננעלו בעליות שערים. דאקס עלה ב-0.1%, פוטסי ב-1% וקאק ב-0.5%. בלונדון בלטו לוידס , BP ובריטיש טלקום, בפרנקפורט ריכזה עניין חברת החשמל RWE .

16:31

יום המסחר הראשון לשבוע זה בארה"ב נפתח בעליות שערים של יותר מ-1%, כפי שאותתו החוזים העתידיים במהלך היום. העלייה הגבוהה ביותר נרשמת לטובת מדד נאסד"ק שעולה ב-1.5%.

בשוק האג"ח המומנטום חיובי גם הוא כאשר התשואה על האיגרת ל-10 שנים של הממשל האמריקאי עולה ב-7 נקודות בסיס ל-1.55%. גם באירופה המסכים עדיין ירוקים.

החוזים על הנפט הגולמי מזנקים, כאשר חוזה למסירה בינואר של נפט מסוג WTI מזנק ב-6.7% למחיר של 72.7 דולר לחבית - עלייה של 4.5 דולר מאז הלילה. נפט מסוג ברנט עולה ב-5.8% למחיר של 75.7 דולר לחבית. ענקית האנרגיה BP  מזנקת בשל כך ב-4.4% בלונדון.

דיווח שפורסם בדקות האחרונות ב-CNBC טוען שמנכ"ל טוויטר  ג'ק דורסי צפוי לפרוש מתפקידו. מניית החברה מזנקת ביותר מ-10% בתגובה לפרסום.

מודרנה  ממשיכה במומנטום החיובי מיום שישי (אז זינקה ב-20%) ורושמת עלייה חדה גם היום. יצרנית החיסונים הודיעה אתמול שהיא יכולה להפיץ חיסון מותאם לווריאנט האומיקרון כבר בתחילת השנה הבאה.

חברות התעופה והתיירות מתחילות להתאושש. יונייטד , דלתא איירליינס  ואמריקן איירליינס  מתחזקות לאחר איבוד של כ-7% ביום שישי. גם אתר הזמנת הנסיעות אקספדיה , רשת המלונות הייאט  וחברות השייט רויאל קריביאן , קרניבל  ונורווג'יאן קרוז ליין  רושמות תיקון.

עם התאוששות מחירי הביטקוין, גם בורסת הקריפטו קוינבייס  מתחזקת. הביטקוין נסחר בעלייה של יותר מ-5% סביב 57.2 אלף דולר. האת'ר עולה ב-6.5% לרמה של 4,347 דולר.

14:00

במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות של 0.4%-1%. במסחר במוקדם בולטות בעליות מניות האנרגיה, ביניהן שברון  ואקסון מובייל, ומניות התעופה, ביניהן דלתא איירליינס  ויונייטד, שרשמו ירידות חדות ביום שישי.

12:10

עליות של 0.3%-0.7% במדדי המניות המרכזיים באירופה. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות של 0.4%-1%.

החוזים על הנפט מזנקים ביותר מ-4%, והביטקוין מטפס לכ-57,000 דולר.

רפי גוזלן, כלכלן ראשי בבית ההשקעות אי.בי.אי, מציין בסקירה שפרסם כי החדשות על הוריאנט החדש (אומיקרון) ועל פוטנציאל הדבקה גבוה תפסו את השווקים הגלובליים בהפתעה והובילו ל- risk-off מהיר ביום ו' האחרון. "החשש מפני הוריאנט החדש מובן בפרט על רקע מספר גבוה של מוטציות ביחס לוריאנטים הקודמים, ובהתחשב בכניסה לעונת החורף בחצי הכדור הצפוני, כאשר נקודת המוצא הנוכחית היא של תחלואה גבוהה באירופה וסימנים לעליית מדרגה גם בארה"ב. מכיוון שהוריאנט החדש מגיע לאחר מגמה חיובית ממושכת, כך שמרבית המדדים המובילים בארה"ב ובאירופה נסחרים סביב רמות שיא, הרי שהתקופה הקרובה עשויה להתאפיין בעלייה מסויימת בפרמיית הסיכון הנדרשת. פרמיית הסיכון, בפרט בארה"ב, נעה סביב החלק התחתון של הטווח המאפיין אותה בעשור האחרון. לעומת זאת בשווקים באירופה ובאסיה התמחור פחות חריג, שכן בניגוד לארה"ב, לאורך השנה האחרונה נרשמה ברובם ירידת מדרגה ברמות המכפילים, ואילו בארה"ב הם נותרו גבוהים מאוד, בין היתר, בהשפעת מניות הטכנולוגיה".

במבט רחב יותר, הוא כותב, נראה כי הסיכון העיקרי לשווקים ממשיך להגיע מצד שינוי במדיניות המוניטארית על רקע סביבת האינפלציה הגבוהה בארה"ב. זאת בתחשב בכך שהעולם ערוך טוב יותר להתמודד עם המגיפה ובנוסף יצרניות החיסונים מצהירות על צפי לייצור מהיר יחסית של חיסון מעודכן לוריאנט החדש. עם זאת, אחד הלקחים החשובים מהתפתחות הוריאנט הנוכחי מתקשר עם ההמלצה של קרן המטבע בסקירה שנתית האחרונה שקראה להעדיף את מתן החיסונים בתפוצה רחבה ככל הניתן, עם דגש על משקים מתפתחים, על פני מתן מנת הבוסטר במדינות המפותחות, וזאת בכדי לשפר את מצבם ובנוסף למנוע ככל הניתן התפתחות של וריאנטים נוספים. במידה והלקחים מהסיבוב הנוכחי יופקו, ומדיניות החיסונים תהפוך לגלובלית, הרי שהדבר יוכל להוביל לשיפור משמעותי וממושך יותר במצב הבריאותי, ומכאן גם לתוואי התאוששות רציף יותר של הפעילות הכלכלית.

"מבחינת האינפלציה, התמונה עשויה להיות מעט יותר מורכבת, שכן ההשפעה קצרת הטווח צפויה להיות ממתנת, בעיקר דרך התמסורת של מחירי האנרגיה ומחירי התיירות. לעומת זאת, במידה והמצב הבריאותי יחריף, הרי שהדבר יכול להוביל להתארכות השיבושים בשרשרת האספקה. בניגוד לשנה החולפת, נקודת המוצא היא של אינפלציה גבוהה יותר ומרווח ביטחון מצומצם לבנקים המרכזיים להמשיך במדיניות המרחיבה, בפרט בארה"ב ובחלק לא מבוטל של המשקים המתעוררים שכבר נמצאים במחזור העלאות ריבית. עוצמת התיקון שנרשמה (ביום ו' האחרון) בפני עצמה לא תוביל לשינוי תפיסה מצד הפד, מכיוון שבמכלול הדברים התנאים הפיננסים עדיין נוחים מאוד, גם לאחר הירידות בסוף השבוע האחרון בשוקי המניות ופתיחת מרווחי האשראי". 

10:15

שבוע המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה חיובית, בהובלת מניות התיירות והתעופה. זאת על רקע הערכות כי וריאנט הקורונה החדש לא קטלני כפי שחששו בתחילה.

במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות של 0.5%-1%.

07:50

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה שלילית, לאחר הירידות החדות בניו יורק ואירופה ביום שישי. הסוחרים ממשיכים לעקוב אחרי הדיווחים בנוגע להתפשטות וריאנט האומניקורן. מדד הניקיי בטוקיו נסוג בכ-1.5%, ומדד ההאנג סנג בהונג קונג יורד בכ-1%. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות של 0.3%-0.9%. 

התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עולה ב-4 מאיות האחוז לכ-1.53%. 

בזירת המסחר בסחורות רושם חוזה על נפט מסוג ברנט עלייה של יותר מ-3% לרמה של 74.9 דולר לחבית. גם חוזה על נפט מסוג WTI קופץ ביותר מ-3%. זאת לאחר שביום שישי האחרון נרשמה ירידה תלולה של יותר מ-10% במחיר החבית. 

רונן מנחם, כלכלן ראשי של מזרחי טפחות, ומיטל בר דוד, אנליסטית אנרגיה בכירה בבנק, כותבים הבוקר כי "אנו סבורים כי ההתאוששות הבוקר (מחיר הברנט מטפס שוב מעל 74 דולר) נובעת מהערכות של הסוחרים כי מדינות קרטל OPEC ובנות בריתן יגיבו השבוע בעוצמה לשתי התפתחויות מאתגרות מבחינתן: הירידות החדות מסוף השבוע בצל החשש מווריאנט האומיקרון. המהלך היזום והמתואם של ארה"ב ומדינות אחרות (סין, יפן, הודו, דרום קוריאה ובריטניה) לשחרור חביות נפט מעתודותיהן האסטרטגיות; והשנייה - המהלך המתואם יצר זעזועים קטטוניים בשוק הנפט: היריבות המושבעות סין וארה"ב מצאו עצמן מצד אחד של המתרס ומנגד בעלות הברית האסטרטגיות ארה"ב וסעודיה החלו לנהל מלחמת כמויות זו מול זו".

"הצורך בתגובה עוצמתית נובע מתחושתן של המפיקות כי הן עומדות כאן למבחן כוח מול קבוצת המעצמות הצורכות את הנפט שהן מפיקות. כקרטל, הן רוצות למנוע בכל מחיר ירידה חדה של המחירים. מכל מקום, הן נמצאות, להערכתנו, בעמדת כוח כי יכולתן לקצץ את תפוקתן גדולה בהרבה מיכולתן של המעצמות לשחרר כמויות לעתודותיהן. נציין גם כי למידת ההתאוששות של הנפט עד מועד ההתכנסות תהייה חשיבות רבה מבחינת קיצוץ התפוקה, ככל שיוכרז. הפגישה נדחתה לימים רביעי וחמישי על מנת שהמפיקות תוכלנה לבחון את ההתפתחויות בקשר לאומיקרון (שכיוונן לא ברור) ולכן התנודתיות הגבוהה יחסית סביב מחירי הנפט תימשך", הם כותבים.

בזירת הקריפטו, הביטקוין משנה כיוון ונסחר בעלייה חדה של יותר מ-4% סביב 57,300 דולר. 

עוד כתבות

שלמה אליהו, דוד פורר, ישי דוידי, זוהר לוי, אהרון פרנקל / איור: גיל ג'יבלי

עלייתם של הפיננסיירים, והשכירים שהפכו למיליונרים: מעולם לא ראינו שנה כזאת בתל אביב

מדוד פורר דרך שלמה אליהו ועד זוהר לוי: בעלי העניין בחברות הנסחרות בת"א ניצלו את העליות החדות בבורסה כדי למכור מניות בהיקף גבוה פי 3 מבשנה שעברה - כמעט 16 מיליארד שקל, ושברו את שיא כל הזמנים ● וגם: השכירים שמכרו מניות בעשרות מיליוני שקלים

עו''ד עמית בכר, ראש לשכת עורכי הדין / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

עורכי הדין גזרו קופון מהמלצות על יועצים חיצוניים. עכשיו הלשכה שמה ברקס

ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין מרחיבה את האיסור להמליץ ללקוחות על יועצים חיצוניים תמורת תשלום, מעורכי דין בתחום ההתחדשות העירונית - לכלל התחומים ● איך בכל זאת אפשר להמליץ?

מבצעי בלאק פריידיי / צילום: ap, David Zalubowski

המרוויחים הגדולים מהבלאק פריידיי: ענף מוצרי החשמל וענף המחשבים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף האופנה הוא מהנפגעים הגדולים בנובמבר, בשל תחרות בינלאומית חזקה

מה מסתתר במבול תשקיפי הנדל''ן בבורסה בת''א / איור: גיל ג'יבלי

6 חברות נדל"ן הגישו תשקיף באותו סוף שבוע, ויש להן מכנה משותף אחד

בסוף שבוע אחד, 6 חברות נדל"ן חדשות פרסמו תשקיף לקראת הנפקת מניות או אג"ח ● לכולן יש מכנה משותף: גירעון בהון החוזר, שמלמד על צורך גובר בנזילות ● מהלכי ההנפקה מקודמים ימים ספורים אחרי הורדת הריבית של בנק ישראל ● גלובס צלל לתשקיפים ומביא את התוצאות והסיבות להנפקות החדשות של ת"א

"הנכס הכי מתקדם שלה": המדינה שרכשה מערכת הגנה ישראלית

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: תאילנד רכשה את מערכת BARAK MX של התעשייה האווירית, בקשת החנינה של נתניהו מזכירה מהליכים של נשיא ארה"ב טראמפ, וסקר חדש מצא כי האוונגליסטים הצעירים בארה"ב פונים נגד ישראל ● כותרות העיתונים בעולם

פנסיה (אילוסטרציה) / צילום: Shutterstock

מסלול אחד הניב תשואה של מעל 20% השנה: מה עשה החיסכון שלכם?

החוסכים במסלולים הכלליים צפויים ליהנות מתוספת תשואה חיובית ממוצעת של 1% בנובמבר, בעוד החוסכים במסלולי המניות צפויים ליהנות מתשואה חזקה מעט יותר של 1.3% ● בהמשך למגמה בחודשים האחרונים, גופים ומסלולים שהיו חשופים יותר לישראל הרוויחו יותר, ואלה שהיו מוטים למדדי ארה"ב נהנו פחות

פערים במחירי הדירות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אותו בניין בתל אביב, שתי דירות שונות. למה יש פער משמעותי במחיר?

רובעים 3 ו־4, שעברו גל של התחדשות עירונית ומזוהים עם "תל אביב של פעם", נחשבים למבוקשים במיוחד בשוק הנדל"ן ● אך בעוד שמחירי דירות מסוימות נשארים גבוהים, דירות בקומות נמוכות ועורפיות רושמות ירידות משמעותיות ויוצרות פערים גדולים בין דירות סמוכות

שיפור דירוג אשראי בתשלום / צילום: Shutterstock

קיבלתם הצעה לשפר את דירוג האשראי? זו עלולה להיות מלכודת מסוכנת

פרצה במודל דירוג האשראי של חברת D&B מתדלקת תופעה מטרידה: גופים פרטיים מבטיחים שיפור דירוג בתשלום - אך בפועל מוחקים נתונים חיוביים ושליליים ומותירים את הלקוח בסיכון לקבלת הלוואות ● חוק ההסדרים כולל הצעה להתמודד עם הבעיה דרך תקופת צינון

בורסת KOSDAQ בסיאול / צילום: ap, Lee Jin-man

כמו משחקי הדיונון: הסוחרים מאחורי אחת התופעות הבולטות בוול סטריט

נוכח הזינוק החד בהשקעות מסוכנות של משקיעי הריטייל בדרום קוריאה במניות מם ותעודות סל ממונפות בארה"ב, רשות ניירות הערך בסיאול מחמירה את הפיקוח ● החל מדצמבר יידרשו משקיעי ריטייל לעבור קורסים וסימולציות בעקבות חשש להחרפת התנודתיות בוול סטריט והסיכונים לכלכלה המקומית

סם אלטמן / צילום: ap, Kevin Wolf

לסם אלטמן חסרים מעל 200 מיליארד דולר. מאיפה הוא יביא אותם?

דוח חדש של בנק HSBC מציף סימני שאלה סביב המודל הכלכלי של OpenAI ● איך החברה מתכוונת לכסות על חובות הענק שטיפחה, ואיך היא משפיעה על השוק כולו?

משרדי הרצוג, פוקס, נאמן / צילום: תמר מצפי

23 קומות בפרויקט תאומי רובינשטיין: הרצוג פוקס נאמן מרחיב את שטחו

הרצוג פוקס נאמן, אחד משלושת משרדי עורכי הדין הגדולים בישראל, ישכור ארבע קומות נוספות במגדל המערבי של פרויקט תאומי רובינשטיין בת"א ● ההסכם החדש כולל שכירות נוספת בשטח של כ־5,000 מ"ר

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

המסחר בבורסה ננעל במגמה מעורבת; אל על ומניות הביטוח ירדו

ת"א 35 עלה ב-0.1%, ת"א 90 ירד בכ-0.7% ● ירידות בוול סטריט ● סדרה של נתוני מאקרו בארה"ב תקבע את הכיוון אליו ילכו השווקים בדצמבר ● וגם: בנק ההשקעות ג'פריס מסמן שתי מניות צמיחה "במחיר סביר" שצפויות להניב ביצועים חזקים ב-2026

ניו יורק / צילום: Shutterstock

לראשונה בעולם: ניו יורק מחייבת קמעונאים לדווח מתי AI קובעת מחירים

חוק חדש בניו יורק מחייב קמעונאים לדווח כאשר מחירי מוצרים נקבעים ע"י AI על בסיס מידע שנאסף על הלקוחות ● המהלך מעורר זעם בקרב ארגוני הצרכנים, שרוצים ללכת רחוק יותר ודורשים איסור מוחלט על תמחור פרסונלי

הכוח בשוק הרכב עבר לקונים: הצפת דגמים, ירידות מחירים והסערה הצפויה ב-2026

שוק הרכב צפוי להמשיך לעמוד ב-2026 בסימן המעבר מ"שוק של מוכרים" ל"שוק של קונים" ● על הפרק: ירידת המחירים צפויה להמשיך בשל המלחמות השיווקיות בין היצרנים הסינים והיבואנים שלהם, קטגוריות חדשות ידרסו קיימות, והסביבה התחרותית תהפוך קשה עוד יותר

2025 צפויה להיות שנה חזקה לפנסיה של החוסכים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

"השאלות החשובות השתנו": החוסכים זכו לשנה היסטורית, אבל איך תיראה 2026?

ביצועי הגמל והפנסיה בשנה הנוכחית בדרך לעקוף את שנת 2021, ולהפוך לטובים ביותר מזה עשור וחצי, הרבה בזכות הפריחה בבורסה המקומית ● במסלולי המניות התשואה מתחילת השנה כבר מתקרבת ל־23% ● ובכל זאת יש מי שמציע למשקיעים לעבור לאסטרטגיה זהירה

שר החוץ גדעון סער. פוסט ברשת איקס, 12.11.25 / צילום: מארק ניימן, לע''מ

האם גדעון סער עקבי בתמיכה במתן חנינה לנתניהו?

גדעון סער אכן קרא לסיום משפט נתניהו עוד כשישב באופוזיציה ● אלא שאז היה מדובר בהסדר טיעון, וכעת בחנינה, וההבדלים לא זניחים ● המשרוקית של גלובס

הפגנה בירושלים נגד גיוס חרדים לצה''ל / צילום: Reuters, Ilia Yefimovich

"השלכות כלכליות הרסניות": אגף התקציבים באוצר נגד מתווה חוק הגיוס

טיוטת החוק לפטור מגיוס, שהוגשה בשבוע שעבר, מעוררת התנגדות גם באגף התקציבים: "מתווה זה לא יביא להגדלת היקף המתגייסים" ● לפי האוצר, החוק יביא להפסד של עשרות מיליארדי שקלים למשק ולהכבדת הנטל על משרתי המילואים

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: שלומי יוסף

יו"ר רשות ני"ע בביקורת על הבנקים: מקשים על חברות הפינטק להיכנס לשוק

לדברי יו"ר רשות ניירות ערך בכנס של בנק ישראל, "המערכת של שירותי תשלום יושבת על כמה רגולטורים וגם על מערכת מורכבת בין חברות התשלומים למערכת הבנקאית שמספקת להם שירותים" ● עוד הוסיף כי "נעשים הרבה מאמצים, אבל צריך להגיד ביושר, זה לא עובד נכון לעכשיו והמצב לא טוב"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ במסר לישראל: חשוב מאוד שלא יתרחש דבר שיפריע להתפתחותה של סוריה

טראמפ ונתניהו שוחחו; לשכת רה"מ: "נשיא ארה"ב הזמין את נתניהו לפגישה בבית הלבן בזמן הקרוב" ● צה"ל חיסל מחבל נוח'בה של הג'יהאד האיסלאמי ● התושבים בעוטף עזה על ההחלטה של צה"ל לבטל את ההגנה היישובית: "מישהו חייב להתעורר" ● בוועדת החוץ והביטחון נערך היום דיון על חוק הפטור מגיוס ● משבר כוח-האדם בצה"ל: חוסר של מאות קצינים, עומס כבד על מערך המילואים ● עדכונים שוטפים

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

התקדמות משמעותית במגעים על עסקת היצוא בין משרד האנרגיה לחברות הגז

לגלובס נודע על התקדמות משמעותית במגעים לגבי עסקת הגז הענקית עם מצרים בהיקף של 35 מיליארד דולר ● לפי המתווה, חברות הגז יתחייבו לספק גז למשק המקומי במחיר נמוך יותר, שיוצמדו למה שנקבע במתווה