מנכ"ל הרשת החברתית טוויטר , ג'ק דורסי, הודיע היום (ב') כי יפרוש מתפקידו. מניית החברה זינקה בערך ב-10% עם צאת הדיווח. בהמשך העליות נמחקו, וכעת המניה יורדת. פאראג אגרוואל - מנהל הטכנולוגיות הראשי (CTO) בחברה, צפוי להחליף את דורסי.
לפי טוויטר, דורסי ככל הנראה יישאר חבר בדירקטוריון עד מאי 2022. בנוסף, ברט טיילור מונה ליושב ראש הדירקטוריון החדש, ויחליף את פטריק פיצ'ט.
דירקטוריון טוויטר מינה פה אחד את אגרוואל למנכ"ל החברה וחבר בדירקטוריון. אגרוואל עובד ברשת החברתית כבר יותר מעשור, ונכנס לתפקידו כ-CTO ב-2017. עובדים לשעבר בחברה שדיברו עם וול סטריט ג'ורנל אמרו כי הוא ידיד קרוב של דורסי. כמו דורסי, גם הוא התחיל כמהנדס. לפני שהצטרף לטוויטר, אגרוואל עבד במייקרוסופט, יאהו ו-AT&T.
מוקדם יותר השנה החברה הודיעה כי היא שואפת להגיע ל-315 מיליון משתמשים פעילים מדי יום עד סוף 2023, ולכל הפחות להכפיל את ההכנסות השנתיות שלה עד אז. אגרוואל יצטרך לעמוד ביעדים הקשים הללו.
המהלך של דורסי לא ישפיע על תפקידו כמנכ"ל Square . עם שווי שוק של כמעט 100 מיליארד דולר, Square שווה יותר מכפליים מטוויטר - ששווייה מוערך בכ-37 מיליארד דולר. מוקדם יותר הערב, המסחר במניות של שתי החברות נעצר בעקבות הדיווחים.
הצעד של דורסי הוא חדשות טובות עבור המשקיעים, טוען ברנט ת'יל, אנליסט בבית ההשקעות ג'פריס. "אני חושב שכולם נרגשים לקראת השינוי", אמר ב-Yahoo Finance Live, והוסיף: "החברה עוד לא מימשה את מלוא החזון שלה".
קיימת גישה רווחת בקרב המשקיעים שטוויטר משאירה כסף על השולחן - משמע יכולה לייצר הכנסות מבסיס המשתמשים הגדול שלה, אך לא עושה את זה. המשקיעים טוענים שמנכ"ל שכל-כולו מושקע בטוויטר ולא בחברה נוספת, עשוי לתרום לתהליך הזה.
האמירה הזאת היא מגיעה כביקורת מרומזת על דורסי, שכאמור משמש במקביל גם כמנכ"ל Square. מחליפו, פאראג אגרוואל, יעמוד בפני אתגר גדול בניסיון לאתר דרכים חדשות להגדלת ההכנסות וליצור אפיקי מוניטיזציה משמעותיים יותר לחברה - בעיקר בגלל שטוויטר לא באמת אוספת נתונים כמו מטא (פייסבוק לשעבר) ובהיקפים דומים, כך שלא בטוח שיש למפרסמים ערך משמעותי במידע הזה.
בנוסף, טוויטר מתמודדת עם בעיות פוליטיות לא פשוטות: הדמוקרטים בארה"ב טוענים שטוויטר לא עשתה מספיק כדי להסיר פייק ניוז מהרשת, ולא הצליחה להסיר בצורה מהירה דברי שנאה שפורסמו ברשת החברתית. מנגד, הרפובליקנים טוענים שיש הטיה נגד השמרנים, כמו החסימה של נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ אחרי מהומות ינואר בקפיטול.
מניית טוויטר טיפסה ב-166% בחמש השנים האחרונות. מטא (פייסבוק לשעבר) עלתה ב-185% באותה תקופת זמן, על פי נתוני Yahoo Finance. בשנה האחרונה מניית טוויטר עלתה ב-3% בלבד - שינוי זעום ביחס למטא, שטיפסה ב-21%.
דורסי אף פעם לא היה בקונצנזוס
דורסי נחשב לדמות אניגמטית בעולם העסקים, עם סגנון ניהול שכרוך בהאצלת רוב ההחלטות לכפופים לו, בין השאר כדי שיוכל להמשיך להתמקד בתחומי העניין האישיים שלו. לאחרונה הוא נהיה תומך קולני במיוחד של מטבעות קריפטו, ופילנטרופ פעיל יותר ויותר. אנשים מתארים את דורסי בתור ליברטריאן היפי, אבל בעל חזון טכנולוגי אמיתי. הוא מאמין אידיאולוגית שטכנולוגיה יכולה להביא לשלום ושגשוג. דורסי, לטענת רבים, הפך אובססיבי למטבעות קריפטו, ובמיוחד לביטקוין. הוא הקים צוות קריפטו ייעודי בטוויטר והחברה בוחנת בתקופה האחרונה את הדרכים לאמץ אפליקציות ונכסים דיגיטליים.
המייסד השותף של טוויטר, אחת הדמויות הבולטות בעמק הסיליקון, היה מנכ"ל טוויטר עד שנת 2008, אז "נדחף" החוצה. אוון ויליאמס היה אחד מהשותפים שלו בהקמה של טוויטר ב-2006. בשנת 2007 דורסי הפך להיות מנכ"ל החברה, אבל רק שנה חלפה וכבר הוחלט להזיז אותו הצידה. טוויטר הייתה אז לאחר סבב גיוס שני ותשומת הלב הציבורית סביבה עלתה, וויליאמס ועוד חבר דירקטוריון הגיעו למסקנה שדורסי לא כשיר להוביל את החברה.
הדירקטוריון הזכיר את חוסר היכולת של דורסי לפתור בעיות בשירות שגורמת לו לקרוס באופן תדיר, והנטייה שלו לעזוב את העבודה מוקדם כדי להשתתף בשיעורי יוגה ובשיעורי עיצוב אופנה. אז וויליאמס אמר לדורסי: "You can either be a dressmaker or the CEO of Twitter. You can’t be both". באוקטובר 2008 וויליאמס הזיז הצידה את דורסי ולוקח את המושכות כמנכ"ל, ודורסי נשאר יו"ר הדירקטוריון.
ב-2010 דיק קוסטולו החליף את וויליאמס כמנכ"ל. ב-2015, אחרי שקוסטולו פרש, דורסי חזר לתפקיד. דורסי שב לתפקיד המנכ"ל בין היתר משום שקוסטולו לא צלח בחלק מהמשימות כמו ריבוי משתמשים והעלאת מחיר המניה. המשקיעים קראו לשינוי בהנהלת החברה, אז הוחלט להחזיר את דורסי כמנכ"ל זמני. אחרי זמן מה, המינוי הפך לקבוע.
כבר ב-2015, כשדיווחו על השינויים בצמרת טוויטר, שאלו איך דורסי יחלק את הקשב שלו בין החברות, והאם הוא יוותר על התפקיד בטוויטר בשביל אדם אחר. בעוד שהיותו מנכ"ל גם ב-Square והתנהלותו האקסצנטרית של דורסי עוררו ביקורת, עובדים רבים בתוך טוויטר דווקא שיבחו אותו וכינו אותו "כוח מייצב".
בקרן הגידור אליוט מנג'מנט ביקשו במהלך שנת 2020 להחליף את דורסי, לפני שהגיעו לעסקה עם הנהלת החברה. מייסד הקרן, המיליארדר פול סינגר, תהה מדוע דורסי מנהל שתי חברות ציבוריות, וקרא לו לפרוש מתפקידו כמנכ"ל באחת מהן. ברויטרס דיווחו כי העזיבה של דורסי מתוכננת עוד מהשנה שעברה.
"החברה מוכנה לעבור הלאה מהמייסדים שלה"
"החלטתי לעזוב את טוויטר כי אני מאמין שהחברה מוכנה לעבור הלאה מהמייסדים שלה. האמון שלי בפאראג כמנכ"ל טוויטר הוא עמוק. עבודתו במהלך 10 השנים האחרונות הייתה טרנספורמטיבית. אני אסיר תודה על המיומנות שלו, הלב והנשמה. זה הזמן שלו להוביל", אמר דורסי, שרק אתמול צייץ בחשבונו הפרטי כי הוא "אוהב את טוויטר".
דורסי צייץ בחשבון האישי שלו בטוויטר את המייל ששלח לעובדי החברה. "אני רוצה שכולם ידעו שזו הייתה החלטה שלי ואני לוקח על זה אחריות. זה היה קשה, כמובן", כתב. "אני אוהב את החברה הזו ואת כולכם כל כך. אני ממש עצוב, אבל ממש שמח. אין הרבה חברות שמגיעות לרמה כזו, ואין הרבה מייסדים שבוחרים בחברה שלהם על פני האגו שלהם. אני יודע שנוכיח שזה היה הצעד הנכון".
ברט טיילור, יו"ר הדירקטוריון הנכנס של טוויטר אמר: "בשם הדירקטוריון, אני רוצה להודות לג'ק על מנהיגותו בעלת החזון והמסירות הבלתי פוסקת לטוויטר מאז ההקמה. ג'ק נתן לעולם משהו שלא יסולא בפז ואנחנו נמשיך לשאת אותו הלאה".
"אני רוצה להודות לדירקטוריון על האמון בי ולג'ק על החונכות, התמיכה והשותפות שלו", אמר אגרוואל. "על ידי המשך שיפור הביצועים שלנו, נספק ערך אדיר ללקוחות ולבעלי המניות שלנו בזמן שנעצב מחדש את עתיד השיח הציבורי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.