גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה ירוקה בניו יורק; NRX הישראלית נסקה לאור תוצאות טובות בטיפול לקורונה

ביידן אמר שלא יחולו הגבלות על הטיסות והקפיץ את המדדים ● מנכ"ל טוויטר ג'ק סורסי פורש מתפקידו ● נעילה ירוקה בשוקי אירופה, דאקס עלה ב-0.1% והפוטסי הוסיף 1% ● החוזים על הנפט נסחרים בעליות, גם הביטקוין מטפס ● התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עלתה ל-1.52%

הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי
הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

 

23:00

יום המסחר בוול סטריט הסתיים בעליות שערים, שהתחזקו במהלך הערב לאחר שנשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר שלא יחולו הגבלות על טיסות בעקבות וריאנט הקורונה החדש, וכי לא יהיה צורך בסגרים והגבלות "אם אנשים יתחסנו ויעטו מסכות".

נאסד"ק עלה בקרוב ל-1.9%, S&P500 ב-1.4% ודאו ג'ונס ב-0.7%. התשואות על האג"ח של הממשל האמריקאי התמתנו משמעותית. בעוד שבתחילת היום התשואה על האיגרת ל-10 שנים נסקה ב-8 נקודות בסיס (מ-1.48% בפתיחה ל-1.56%), בסוף היום התשואה עמדה על 1.52%.

מודרנה  ריכזה עניין הערב וזינקה ביותר מ-11%. בקרב חברות הטכנולוגיה בלטו סיגייט , אנבידיה , מיקרוצ'יפ טכנולוג'י , NXP  וקוואלקום . גם יצרניות הרכב החשמלי טסלה  וריביאן  טיפסו.

מנגד נרשמו ירידות בולטות ליצרנית התרופות הגרמנית מרק , פלוטון , ביוג'ן , איביי , בסט ביי , בריסטול מיירס  ואטסי . טוויטר , שפתחה את יום המסחר בזינוק של 11% לאחר שדווח על פרישת המנכ"ל ג'ק דורסי, סיימה את היום בירידה של 2.7%.

בקרב המניות הישראליות נרשמה ירידות חדות אצל אייסקיור מדיקל , אורמד  ורדהיל . גם סימילרווב , פורסייט , ג'ייפרוג , טאבולה  וקלטורה  ירדו.

מנגד, חברת הפארמה הישראלית NeuroRX (NRX Pharmaceuticals ), שמוזגה לחברת SPAC ביוני האחרון, זינקה ב-20%. החברה דיווחה על תוצאות טובות בטיפול שלה לחולי קורונה עם אי ספיקה נשימתית, שהטיפול בהם עם תרופת רמדסיביר של גיליאד סיינס  נכשל. לאחרונה השימוש בתרופה של החברה (ZYESAMI) נדחה על ידי ה-FDA, מנהל התרופות האמריקאי, שביקש ראיות מחקריות נוספות ליעילותה. גם ארבה רובוטיקס , מאנדיי , צים  ואינטרקיור  עלו יפה.

בשוק הסחורות כאמור בעדכון קודם העליות התמתנו. נפט מסוג ברנט עלה ב-1.7%, נפט מסוג WTI עלה ב-2.2%. הזהב נחלש ב-0.2%, הגז הטבעי התרסק ב-11%. 

21:20

העליות בשוק הקריפטו גוברות. הביטקוין עולה ב-6.8% לרמה של 58.3 אלף דולר, האת'ר מתחזק ב-9% ונסחר סביב 4,417 דולר. הדוג'קוין עולה ב-10%, הריפל ב-7.3%.

בשוק הנפט מנגד העליות התמתנו והחוזים על שני סוגי הנפט הגולמי עולים בכ-3% בשעה זו. נפט מסוג WTI נסחר תמורת 70.5 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט תמורת 73.7 דולר לחבית. הגז הטבעי צולל ב-10%, הזהב נחלש ב-0.2% וחוזה למסירה בפברואר נסחר סביב 1,784 דולר לאונקיה.

גם בשוק האג"ח העליות נרגעו. התשואה על האיגרת של הממשל האמריקאי ל-10 שנים עומדת על 1.53%.

20:25

המדדים בוול סטריט מתקנים את הירידות שנרשמו בסוף השבוע, כאשר מדד נאסד"ק ממריא כבר ביותר מ-2% בתמיכת מודרנה וטסלה שעולות ב-10% ו-5% בהתאמה. S&P500 עולה ב-1.6% ודאו ג'ונס ב-0.9%.

ענקית התרופות מרק  יורדת ביותר מ-6% לאחר ש-Citi הוריד את ההמלצה על החברה מקנייה לניטרלית. סיטי הסבירה כי נתונים מאכזבים משתי תרופות מפתח של החברה ל-HIV ולקורונה פגעו בפוטנציאל הרווחים שלה לטווח ארוך.

חברות התיירות ממשיכות להתאושש מהירידות בסופ"ש. אקספדיה וחברת התעופה אמריקן איירליינס עולות ב-5.3%, רשתות המלונות מריוט, הילטון והייאט גם מתחזקות.

בקולמקס שוקי הון פירסמו המלצת מכירה חזקה לגאפ . החברה צנחה בשבוע שעבר לאחר שהורידה את התחזית לשנה כולה, כאשר תוצאות הרבעון השלישי נפלו: רווח של 27 סנט מתואם לעומת 50 סנט צפוי. הכנסות: 3.94 מיליארד דולר לעומת 4.44 מיליארד דולר צפוי. לדברי האנליסט הראשי ד"ר רון אייכל, נראה כי הבעיות בשרשרת האספקה ​​יימשכו ובגאפ מעריכים כעת שההכנסות לשנה כולה יעלו בכ-20%, הנמוך מהתחזית הקודמת לעלייה של כ-30%. השוק העריך התרחבות של 28.4%. "טכנית, המניה נמצאת בעמדת מכירה חזקה לשבוע הקרוב. אינדיקטור המומנטום הוא שלילי. קו התמיכה נמצא ברמה של 11.39 דולר. קו ההתנגדות נמצא ברמה של 17.88 דולר", סיכם אייכל.

18:45

העליות בוול סטריט מתחזקות. מדד נאסד"ק עולה ב-1.6%, S&P 500 מתקדם ב-1.2% ודאו ג'ונס ב-0.5%.

מודרנה ממשיכה להתחזק ועולה ב-10% בעוד שטסלה  מתקדמת 4.7%, בית ההשקעות MSCI  עולה ב-4.5%, קוואלקום  מוסיפה 4%. מיקרוסופט  ואפל  מטפסות בכ-2% כל אחת.

בקרב המניות הישראליות נרשמות ירידות בולטות אצל רדהיל , אייסקיור מדיקל , בריינסטורם , פורסייט , אנלייבקס  וריסקיפייד  - שמאבדות בין 5% ל-8%. מנגד, ארבה רובוטיקס  מטפסת ב-11%, רי  ומאנדיי  עולות בקרוב ל-7%.

הבורסות באירופה ננעלו בעליות שערים. דאקס עלה ב-0.1%, פוטסי ב-1% וקאק ב-0.5%. בלונדון בלטו לוידס , BP ובריטיש טלקום, בפרנקפורט ריכזה עניין חברת החשמל RWE .

16:31

יום המסחר הראשון לשבוע זה בארה"ב נפתח בעליות שערים של יותר מ-1%, כפי שאותתו החוזים העתידיים במהלך היום. העלייה הגבוהה ביותר נרשמת לטובת מדד נאסד"ק שעולה ב-1.5%.

בשוק האג"ח המומנטום חיובי גם הוא כאשר התשואה על האיגרת ל-10 שנים של הממשל האמריקאי עולה ב-7 נקודות בסיס ל-1.55%. גם באירופה המסכים עדיין ירוקים.

החוזים על הנפט הגולמי מזנקים, כאשר חוזה למסירה בינואר של נפט מסוג WTI מזנק ב-6.7% למחיר של 72.7 דולר לחבית - עלייה של 4.5 דולר מאז הלילה. נפט מסוג ברנט עולה ב-5.8% למחיר של 75.7 דולר לחבית. ענקית האנרגיה BP  מזנקת בשל כך ב-4.4% בלונדון.

דיווח שפורסם בדקות האחרונות ב-CNBC טוען שמנכ"ל טוויטר  ג'ק דורסי צפוי לפרוש מתפקידו. מניית החברה מזנקת ביותר מ-10% בתגובה לפרסום.

מודרנה  ממשיכה במומנטום החיובי מיום שישי (אז זינקה ב-20%) ורושמת עלייה חדה גם היום. יצרנית החיסונים הודיעה אתמול שהיא יכולה להפיץ חיסון מותאם לווריאנט האומיקרון כבר בתחילת השנה הבאה.

חברות התעופה והתיירות מתחילות להתאושש. יונייטד , דלתא איירליינס  ואמריקן איירליינס  מתחזקות לאחר איבוד של כ-7% ביום שישי. גם אתר הזמנת הנסיעות אקספדיה , רשת המלונות הייאט  וחברות השייט רויאל קריביאן , קרניבל  ונורווג'יאן קרוז ליין  רושמות תיקון.

עם התאוששות מחירי הביטקוין, גם בורסת הקריפטו קוינבייס  מתחזקת. הביטקוין נסחר בעלייה של יותר מ-5% סביב 57.2 אלף דולר. האת'ר עולה ב-6.5% לרמה של 4,347 דולר.

14:00

במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות של 0.4%-1%. במסחר במוקדם בולטות בעליות מניות האנרגיה, ביניהן שברון  ואקסון מובייל, ומניות התעופה, ביניהן דלתא איירליינס  ויונייטד, שרשמו ירידות חדות ביום שישי.

12:10

עליות של 0.3%-0.7% במדדי המניות המרכזיים באירופה. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות של 0.4%-1%.

החוזים על הנפט מזנקים ביותר מ-4%, והביטקוין מטפס לכ-57,000 דולר.

רפי גוזלן, כלכלן ראשי בבית ההשקעות אי.בי.אי, מציין בסקירה שפרסם כי החדשות על הוריאנט החדש (אומיקרון) ועל פוטנציאל הדבקה גבוה תפסו את השווקים הגלובליים בהפתעה והובילו ל- risk-off מהיר ביום ו' האחרון. "החשש מפני הוריאנט החדש מובן בפרט על רקע מספר גבוה של מוטציות ביחס לוריאנטים הקודמים, ובהתחשב בכניסה לעונת החורף בחצי הכדור הצפוני, כאשר נקודת המוצא הנוכחית היא של תחלואה גבוהה באירופה וסימנים לעליית מדרגה גם בארה"ב. מכיוון שהוריאנט החדש מגיע לאחר מגמה חיובית ממושכת, כך שמרבית המדדים המובילים בארה"ב ובאירופה נסחרים סביב רמות שיא, הרי שהתקופה הקרובה עשויה להתאפיין בעלייה מסויימת בפרמיית הסיכון הנדרשת. פרמיית הסיכון, בפרט בארה"ב, נעה סביב החלק התחתון של הטווח המאפיין אותה בעשור האחרון. לעומת זאת בשווקים באירופה ובאסיה התמחור פחות חריג, שכן בניגוד לארה"ב, לאורך השנה האחרונה נרשמה ברובם ירידת מדרגה ברמות המכפילים, ואילו בארה"ב הם נותרו גבוהים מאוד, בין היתר, בהשפעת מניות הטכנולוגיה".

במבט רחב יותר, הוא כותב, נראה כי הסיכון העיקרי לשווקים ממשיך להגיע מצד שינוי במדיניות המוניטארית על רקע סביבת האינפלציה הגבוהה בארה"ב. זאת בתחשב בכך שהעולם ערוך טוב יותר להתמודד עם המגיפה ובנוסף יצרניות החיסונים מצהירות על צפי לייצור מהיר יחסית של חיסון מעודכן לוריאנט החדש. עם זאת, אחד הלקחים החשובים מהתפתחות הוריאנט הנוכחי מתקשר עם ההמלצה של קרן המטבע בסקירה שנתית האחרונה שקראה להעדיף את מתן החיסונים בתפוצה רחבה ככל הניתן, עם דגש על משקים מתפתחים, על פני מתן מנת הבוסטר במדינות המפותחות, וזאת בכדי לשפר את מצבם ובנוסף למנוע ככל הניתן התפתחות של וריאנטים נוספים. במידה והלקחים מהסיבוב הנוכחי יופקו, ומדיניות החיסונים תהפוך לגלובלית, הרי שהדבר יוכל להוביל לשיפור משמעותי וממושך יותר במצב הבריאותי, ומכאן גם לתוואי התאוששות רציף יותר של הפעילות הכלכלית.

"מבחינת האינפלציה, התמונה עשויה להיות מעט יותר מורכבת, שכן ההשפעה קצרת הטווח צפויה להיות ממתנת, בעיקר דרך התמסורת של מחירי האנרגיה ומחירי התיירות. לעומת זאת, במידה והמצב הבריאותי יחריף, הרי שהדבר יכול להוביל להתארכות השיבושים בשרשרת האספקה. בניגוד לשנה החולפת, נקודת המוצא היא של אינפלציה גבוהה יותר ומרווח ביטחון מצומצם לבנקים המרכזיים להמשיך במדיניות המרחיבה, בפרט בארה"ב ובחלק לא מבוטל של המשקים המתעוררים שכבר נמצאים במחזור העלאות ריבית. עוצמת התיקון שנרשמה (ביום ו' האחרון) בפני עצמה לא תוביל לשינוי תפיסה מצד הפד, מכיוון שבמכלול הדברים התנאים הפיננסים עדיין נוחים מאוד, גם לאחר הירידות בסוף השבוע האחרון בשוקי המניות ופתיחת מרווחי האשראי". 

10:15

שבוע המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה חיובית, בהובלת מניות התיירות והתעופה. זאת על רקע הערכות כי וריאנט הקורונה החדש לא קטלני כפי שחששו בתחילה.

במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות של 0.5%-1%.

07:50

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה שלילית, לאחר הירידות החדות בניו יורק ואירופה ביום שישי. הסוחרים ממשיכים לעקוב אחרי הדיווחים בנוגע להתפשטות וריאנט האומניקורן. מדד הניקיי בטוקיו נסוג בכ-1.5%, ומדד ההאנג סנג בהונג קונג יורד בכ-1%. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות של 0.3%-0.9%. 

התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עולה ב-4 מאיות האחוז לכ-1.53%. 

בזירת המסחר בסחורות רושם חוזה על נפט מסוג ברנט עלייה של יותר מ-3% לרמה של 74.9 דולר לחבית. גם חוזה על נפט מסוג WTI קופץ ביותר מ-3%. זאת לאחר שביום שישי האחרון נרשמה ירידה תלולה של יותר מ-10% במחיר החבית. 

רונן מנחם, כלכלן ראשי של מזרחי טפחות, ומיטל בר דוד, אנליסטית אנרגיה בכירה בבנק, כותבים הבוקר כי "אנו סבורים כי ההתאוששות הבוקר (מחיר הברנט מטפס שוב מעל 74 דולר) נובעת מהערכות של הסוחרים כי מדינות קרטל OPEC ובנות בריתן יגיבו השבוע בעוצמה לשתי התפתחויות מאתגרות מבחינתן: הירידות החדות מסוף השבוע בצל החשש מווריאנט האומיקרון. המהלך היזום והמתואם של ארה"ב ומדינות אחרות (סין, יפן, הודו, דרום קוריאה ובריטניה) לשחרור חביות נפט מעתודותיהן האסטרטגיות; והשנייה - המהלך המתואם יצר זעזועים קטטוניים בשוק הנפט: היריבות המושבעות סין וארה"ב מצאו עצמן מצד אחד של המתרס ומנגד בעלות הברית האסטרטגיות ארה"ב וסעודיה החלו לנהל מלחמת כמויות זו מול זו".

"הצורך בתגובה עוצמתית נובע מתחושתן של המפיקות כי הן עומדות כאן למבחן כוח מול קבוצת המעצמות הצורכות את הנפט שהן מפיקות. כקרטל, הן רוצות למנוע בכל מחיר ירידה חדה של המחירים. מכל מקום, הן נמצאות, להערכתנו, בעמדת כוח כי יכולתן לקצץ את תפוקתן גדולה בהרבה מיכולתן של המעצמות לשחרר כמויות לעתודותיהן. נציין גם כי למידת ההתאוששות של הנפט עד מועד ההתכנסות תהייה חשיבות רבה מבחינת קיצוץ התפוקה, ככל שיוכרז. הפגישה נדחתה לימים רביעי וחמישי על מנת שהמפיקות תוכלנה לבחון את ההתפתחויות בקשר לאומיקרון (שכיוונן לא ברור) ולכן התנודתיות הגבוהה יחסית סביב מחירי הנפט תימשך", הם כותבים.

בזירת הקריפטו, הביטקוין משנה כיוון ונסחר בעלייה חדה של יותר מ-4% סביב 57,300 דולר. 

עוד כתבות

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

מקור בחמאס: מתקרבים להסכם, ארה"ב הסכימה לסיים את המלחמה

מטוסי קרב תקפו תשתית טרור בחאן יונס שבה זוהה שיגור לעוטף ● מחבלים חוסלו בפעילות צבאית סמוך לטולכרם ● הערכה: ישראל קרובה להסכם עם חיזבאללה שיביא לסיום ההסלמה בגבול הצפוני ● דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח • החות'ים מאיימים: נפגע בכל ספינה ישראלית - גם בים התיכון • עדכונים בולטים

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר