גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התפקיד שסיבך אותו: מאחורי הקלעים של עזיבתו המפתיעה של ג'ק דורסי מטוויטר

מנכ"ל הרשת החברתית טוויטר, ג'ק דורסי, הודיע כי הוא מתפטר מתפקידו ● המחליף שלו יהיה פאראג אגרוואל - מנהל הטכנולוגיות הראשי (CTO) בחברה ● "אני רוצה שכולם ידעו שזו הייתה החלטה שלי ואני לוקח על זה אחריות", כתב דורסי במכתב הפרישה

ג'ק דורסי / צילום: Reuters, Toby Melville
ג'ק דורסי / צילום: Reuters, Toby Melville

מנכ"ל הרשת החברתית טוויטר , ג'ק דורסי, הודיע היום (ב') כי יפרוש מתפקידו. מניית החברה זינקה בערך ב-10% עם צאת הדיווח. בהמשך העליות נמחקו, וכעת המניה יורדת. פאראג אגרוואל - מנהל הטכנולוגיות הראשי (CTO) בחברה, צפוי להחליף את דורסי.

לפי טוויטר, דורסי ככל הנראה יישאר חבר בדירקטוריון עד מאי 2022. בנוסף, ברט טיילור מונה ליושב ראש הדירקטוריון החדש, ויחליף את פטריק פיצ'ט.

דירקטוריון טוויטר מינה פה אחד את אגרוואל למנכ"ל החברה וחבר בדירקטוריון. אגרוואל עובד ברשת החברתית כבר יותר מעשור, ונכנס לתפקידו כ-CTO ב-2017. עובדים לשעבר בחברה שדיברו עם וול סטריט ג'ורנל אמרו כי הוא ידיד קרוב של דורסי. כמו דורסי, גם הוא התחיל כמהנדס. לפני שהצטרף לטוויטר, אגרוואל עבד במייקרוסופט, יאהו ו-AT&T.

מוקדם יותר השנה החברה הודיעה כי היא שואפת להגיע ל-315 מיליון משתמשים פעילים מדי יום עד סוף 2023, ולכל הפחות להכפיל את ההכנסות השנתיות שלה עד אז. אגרוואל יצטרך לעמוד ביעדים הקשים הללו.

המהלך של דורסי לא ישפיע על תפקידו כמנכ"ל Square . עם שווי שוק של כמעט 100 מיליארד דולר, Square שווה יותר מכפליים מטוויטר - ששווייה מוערך בכ-37 מיליארד דולר. מוקדם יותר הערב, המסחר במניות של שתי החברות נעצר בעקבות הדיווחים. 

הצעד של דורסי הוא חדשות טובות עבור המשקיעים, טוען ברנט ת'יל, אנליסט בבית ההשקעות ג'פריס. "אני חושב שכולם נרגשים לקראת השינוי", אמר ב-Yahoo Finance Live, והוסיף: "החברה עוד לא מימשה את מלוא החזון שלה".

קיימת גישה רווחת בקרב המשקיעים שטוויטר משאירה כסף על השולחן - משמע יכולה לייצר הכנסות מבסיס המשתמשים הגדול שלה, אך לא עושה את זה. המשקיעים טוענים שמנכ"ל שכל-כולו מושקע בטוויטר ולא בחברה נוספת, עשוי לתרום לתהליך הזה.

האמירה הזאת היא מגיעה כביקורת מרומזת על דורסי, שכאמור משמש במקביל גם כמנכ"ל Square. מחליפו, פאראג אגרוואל, יעמוד בפני אתגר גדול בניסיון לאתר דרכים חדשות להגדלת ההכנסות וליצור אפיקי מוניטיזציה משמעותיים יותר לחברה - בעיקר בגלל שטוויטר לא באמת אוספת נתונים כמו מטא (פייסבוק לשעבר) ובהיקפים דומים, כך שלא בטוח שיש למפרסמים ערך משמעותי במידע הזה.

בנוסף, טוויטר מתמודדת עם בעיות פוליטיות לא פשוטות: הדמוקרטים בארה"ב טוענים שטוויטר לא עשתה מספיק כדי להסיר פייק ניוז מהרשת, ולא הצליחה להסיר בצורה מהירה דברי שנאה שפורסמו ברשת החברתית. מנגד, הרפובליקנים טוענים שיש הטיה נגד השמרנים, כמו החסימה של נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ אחרי מהומות ינואר בקפיטול.

מניית טוויטר טיפסה ב-166% בחמש השנים האחרונות.  מטא  (פייסבוק לשעבר) עלתה ב-185% באותה תקופת זמן, על פי נתוני Yahoo Finance. בשנה האחרונה מניית טוויטר עלתה ב-3% בלבד - שינוי זעום ביחס למטא, שטיפסה ב-21%.

דורסי אף פעם לא היה בקונצנזוס

דורסי נחשב לדמות אניגמטית בעולם העסקים, עם סגנון ניהול שכרוך בהאצלת רוב ההחלטות לכפופים לו, בין השאר כדי שיוכל להמשיך להתמקד בתחומי העניין האישיים שלו. לאחרונה הוא נהיה תומך קולני במיוחד של מטבעות קריפטו, ופילנטרופ פעיל יותר ויותר. אנשים מתארים את דורסי בתור ליברטריאן היפי, אבל בעל חזון טכנולוגי אמיתי. הוא מאמין אידיאולוגית שטכנולוגיה יכולה להביא לשלום ושגשוג. דורסי, לטענת רבים, הפך אובססיבי למטבעות קריפטו, ובמיוחד לביטקוין. הוא הקים צוות קריפטו ייעודי בטוויטר והחברה בוחנת בתקופה האחרונה את הדרכים לאמץ אפליקציות ונכסים דיגיטליים.

המייסד השותף של טוויטר, אחת הדמויות הבולטות בעמק הסיליקון, היה מנכ"ל טוויטר עד שנת 2008, אז "נדחף" החוצה. אוון ויליאמס היה אחד מהשותפים שלו בהקמה של טוויטר ב-2006. בשנת 2007 דורסי הפך להיות מנכ"ל החברה, אבל רק שנה חלפה וכבר הוחלט להזיז אותו הצידה. טוויטר הייתה אז לאחר סבב גיוס שני ותשומת הלב הציבורית סביבה עלתה, וויליאמס ועוד חבר דירקטוריון הגיעו למסקנה שדורסי לא כשיר להוביל את החברה.

הדירקטוריון הזכיר את חוסר היכולת של דורסי לפתור בעיות בשירות שגורמת לו לקרוס באופן תדיר, והנטייה שלו לעזוב את העבודה מוקדם כדי להשתתף בשיעורי יוגה ובשיעורי עיצוב אופנה. אז וויליאמס אמר לדורסי: "You can either be a dressmaker or the CEO of Twitter. You can’t be both". באוקטובר 2008 וויליאמס הזיז הצידה את דורסי ולוקח את המושכות כמנכ"ל, ודורסי נשאר יו"ר הדירקטוריון.

ב-2010 דיק קוסטולו החליף את וויליאמס כמנכ"ל. ב-2015, אחרי שקוסטולו פרש, דורסי חזר לתפקיד. דורסי שב לתפקיד המנכ"ל בין היתר משום שקוסטולו לא צלח בחלק מהמשימות כמו ריבוי משתמשים והעלאת מחיר המניה. המשקיעים קראו לשינוי בהנהלת החברה, אז הוחלט להחזיר את דורסי כמנכ"ל זמני. אחרי זמן מה, המינוי הפך לקבוע.

כבר ב-2015, כשדיווחו על השינויים בצמרת טוויטר, שאלו איך דורסי יחלק את הקשב שלו בין החברות, והאם הוא יוותר על התפקיד בטוויטר בשביל אדם אחר. בעוד שהיותו מנכ"ל גם ב-Square והתנהלותו האקסצנטרית של דורסי עוררו ביקורת, עובדים רבים בתוך טוויטר דווקא שיבחו אותו וכינו אותו "כוח מייצב". 

בקרן הגידור אליוט מנג'מנט ביקשו במהלך שנת 2020 להחליף את דורסי, לפני שהגיעו לעסקה עם הנהלת החברה. מייסד הקרן, המיליארדר פול סינגר, תהה מדוע דורסי מנהל שתי חברות ציבוריות, וקרא לו לפרוש מתפקידו כמנכ"ל באחת מהן. ברויטרס דיווחו כי העזיבה של דורסי מתוכננת עוד מהשנה שעברה.

"החברה מוכנה לעבור הלאה מהמייסדים שלה"

"החלטתי לעזוב את טוויטר כי אני מאמין שהחברה מוכנה לעבור הלאה מהמייסדים שלה. האמון שלי בפאראג כמנכ"ל טוויטר הוא עמוק. עבודתו במהלך 10 השנים האחרונות הייתה טרנספורמטיבית. אני אסיר תודה על המיומנות שלו, הלב והנשמה. זה הזמן שלו להוביל", אמר דורסי, שרק אתמול צייץ  בחשבונו הפרטי כי הוא "אוהב את טוויטר".

דורסי צייץ בחשבון האישי שלו בטוויטר את המייל ששלח לעובדי החברה. "אני רוצה שכולם ידעו שזו הייתה החלטה שלי ואני לוקח על זה אחריות. זה היה קשה, כמובן", כתב. "אני אוהב את החברה הזו ואת כולכם כל כך. אני ממש עצוב, אבל ממש שמח. אין הרבה חברות שמגיעות לרמה כזו, ואין הרבה מייסדים שבוחרים בחברה שלהם על פני האגו שלהם. אני יודע שנוכיח שזה היה הצעד הנכון".

ברט טיילור, יו"ר הדירקטוריון הנכנס של טוויטר אמר: "בשם הדירקטוריון, אני רוצה להודות לג'ק על מנהיגותו בעלת החזון והמסירות הבלתי פוסקת לטוויטר מאז ההקמה. ג'ק נתן לעולם משהו שלא יסולא בפז ואנחנו נמשיך לשאת אותו הלאה".

"אני רוצה להודות לדירקטוריון על האמון בי ולג'ק על החונכות, התמיכה והשותפות שלו", אמר אגרוואל. "על ידי המשך שיפור הביצועים שלנו, נספק ערך אדיר ללקוחות ולבעלי המניות שלנו בזמן שנעצב מחדש את עתיד השיח הציבורי".

עוד כתבות

האם בסקנדינביה יותר מ-80% מהעובדים מאוגדים לעומת 20% בישראל?

מה מצב ההתאגדות בישראל לעומת סקנדינביה? לא מדהים, אך יש לכך סיבות ● המשרוקית של גלובס

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

ג'ף בזוס / צילום: ap, John Locher

ג'ף בזוס מכר מניות אמזון בשווי 737 מיליון דולר

ג'ף בזוס מכר כ-3.3 מיליון מניות בשווי 737 מיליון דולר, במסגרת תוכנית מכירה מוסדרת שמתפרסת עד מאי 2026 ● לאחר המכירה, בזוס מחזיק בכ‑905 מיליון מניות, ועדיין מהווה הבעלים הפרטי הגדול ביותר בחברה

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה

האיחוד שואף שהסכם הסחר עם ארה"ב יכלול מכס אחיד של 10% על חלק נרחב מהיצוא האירופי, אך מבקש מהאמריקאים התחייבויות להפחתת מכסים בתחומים מרכזיים כמו תרופות, אלכוהול, שבבים ומטוסי נוסעים

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

מטוסים בנתב''ג / צילום: תמונה פרטית

מחירי הטיסות יקרים היום? חכו שתראו מה מצפה לכם בעוד עשור

נתב"ג צפוי להגיע לקצה גבול הקיבולת שלו בשנת 2035, והפתרון הנדרש הוא הקמת שדה תעופה חדש ● בעוד שהמומחים מסכימים שהמיקום המתאים ביותר הוא ברמת דוד, סגן השר אלמוג כהן מנסה לקדם במקום שדה בנבטים ● כעת גם נתניהו נכנס לתמונה, ודחה את הדיון בשדה הצפוני ● אם המשחקים הפוליטיים לא יפסקו, התוצאה תהיה שאף אחד משדות התעופה לא יוקם, והציבור ישלם את המחיר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הבנקים קפצו, האם בנק ישראל יאשר להגדיל את הדיבידנד?

בשוק ההון מעריכים כי הפיקוח על הבנקים עשוי לאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד לעד 50% מהרווח הנקי

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"