גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"תעשיית הסמיקונדקטור גדלה ב-2021 הרבה מעבר למה שהייתה רגילה, וברור שעל זה אנחנו רוכבים"

רפי עמית, מנכ"ל קמטק, המייצרת מערכות בדיקה לתעשיית המוליכים למחצה, צופה המשך של הצמיחה המהירה גם ב-2022, אך מודה כי "לא כל שנה עושים צמיחה של עשרות אחוזים" ● הוא מצביע על דיסקאונט שבו נסחרת להערכתו בעלת השליטה פריורטק ("ההחזקה שלה באקסס לא נספרת") ומכריז כי "הכיוון היום הוא כמה שיותר "made in China"

רפי עמית, מנכ''ל קמטק / צילום: רענן טל
רפי עמית, מנכ''ל קמטק / צילום: רענן טל

השנה האחרונה הייתה שנה טובה לחברת קמטק, ובהתאם גם לפריורטק, המחזיקה ב-21% ממניות קמטק. בתקופה זו כל אחת משתי המניות יותר מהכפילה את עצמה: קמטק כבר נסחרת בשווי של 2 מיליארד דולר (כ-6.3 מיליארד שקל), ופריורטק בשווי של 1.3 מיליארד שקל.

קמטק, המייצרת מערכות בדיקה לתעשיית המוליכים למחצה, נהנית מרוח גבית של צמיחת התעשייה, והציגה צמיחה של 82% בהכנסותיה בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה. לאחרונה היא השלימה גיוס אג"ח להמרה בסך 200 מיליון דולר, בריבית של 0%.

נראה שרפי עמית, מנכ"ל קמטק ויו"ר פריורטק, בהחלט יכול להיות מרוצה; אולם הוא חושב שהשוק מפספס משהו אחר בפריורטק - את ההחזקה שלה בחברת אקסס (כ-28% בשרשור דרך החברה הבת אמיטק). אקסס, חברה פרטית הממוקמת בסין, עוסקת בייצור מצעים מתקדמים לתעשיית השבבים, ודומה מאוד לקמטק בהיקפים ובצמיחה (ראו מסגרת).

"האחוז שפריורטק מחזיקה בקמטק הוא בערך השווי של פריורטק בבורסה. החברה השנייה לא נספרת", אומר עמית, שהראיון עימו מתבצע כשהוא נמצא בתאילנד, ומחכה לחזור לסינגפור - שם הוא מתגורר.

כלומר פריורטק נסחרת היום מתחת לשווי האמיתי שלה?
"זה לא בא לידי ביטוי בשווי. אקסס רווחית והתחזית שלה מבטיחה".

"היום נראה לנו ש-2022 הולכת להיות שנה טובה"

נחזור לקמטק: החברה אמורה לסיים את שנת 2021 עם צמיחה של מעל 70% בהכנסות (לעומת כ-16% ב-2020), ליותר מ-265 מיליון דולר. "המצב של קמטק הוא טוב", אומר עמית. "אם נלך שנה-שנתיים אחורה, היינו מתחילים רבעון רק עם חצי מההזמנות. היום, הסביבה השתנתה לחלוטין, ואנחנו יכולים לראות חצי שנה קדימה, ואף מעבר לזה, את האותות החיוביים. היום נראה לנו ש-2022 הולכת להיות שנה טובה".

עם שיעורי צמיחה גבוהים כמו ב-2021?
"לא כל שנה עושים צמיחה של עשרות אחוזים. הצמיחה שלנו מגיעה מזה שכל התעשייה גדלה, הסגמנטים שבהם אנחנו פועלים גדלים יותר ואנו גם לוקחים נתחי שוק. תעשיית הסמיקונדקטור גדלה ב-2021 הרבה מעבר למה שהייתה רגילה, וברור שעל זה אנחנו רוכבים. אנחנו בהחלט צופים המשך גידול".

אתם מכפילים את היקף המכירות שלכם כל כמה שנים. זה משהו שאמור להימשך?
"זה נכון, פעם הייתה הקורונה, קודם היה את הקטע של סין (שמשקיעה בבניית תעשיית שבבים עצמאית, ש'ח'ו'), כל פעם קרו אירועים שיצרו צמיחה יוצאת דופן. יש כמה אלמנטים שאפשר להסתכל עליהם ולהבין מה יקרה בעתיד: לכולם ברור שסמיקונדקטור הוא מוצר בסיסי שמשולב בתעשיית הרכב, מובייל, דור 5, שרתים, זיכרונות - כל מוצרי הקצה האלה צומחים.

"אלמנט שני הוא הטכנולוגיה: לא רק שהתעשייה גדלה. ההכפלה לפי חוק מור (שנוסח בשנות ה-60 וקובע שמספר הטרנזיסטורים בשבב אלקטרוני מכפיל את עצמו בכל שנתיים, ש'ח'ו') לא יכולה להתבצע דרך הסיליקון, אלא דרך המארז, הוא זה שנותן את ההכפלה כל שנתיים.

"מבחינת מערכות הבדיקה זה יוצא מהכלל. מארז הוא מאוד יקר, וכדי שיעבד היטב צריך לבדוק היטב, כך שהבדיקה נהייתה חיונית. במקביל, הסטנדרט נהיה של 0 פגמים. זה התחיל בתעשיית הרכב, בגלל שיקולי בטיחות, והתרחב לכלל התעשייה. לא רוצים לקבל רכיבים פגומים, וזה מחייב להחמיר עם הבדיקה. אז יש לנו עלייה בשוק הסמיקונדקטור, על זה נלביש טכנולוגיה ומודעות לבטיחות - וכל החבילה יחד מאפשרת לנו גידול מעבר לצמיחת התעשייה".

"מקווה שלא נחזור לשיעור צמיחה של שאר התעשייה"

אלמנט נוסף שעליו מדבר עמית הוא סין: "סין החליטה להיות מעצמה בתחום הסמיקונדקטור. ההשקעות שם עצומות, זאת מהפכה, ובארץ עוד לא מבינים את המשמעות. היא לא רוצה להיות תלויה בגורמי-חוץ, והופכת למעצמה בתחום. עוד אין לה יכולות כמו ל-TSMC, אבל היא מתחילה להשתלט, ומשנה את כל התמונה העולמית. זה הפך לעוד פקטור בגידול שלנו. האם בעתיד נחזור לקצב צמיחה של 10%-20% כמו שאר התעשייה? אני מקווה שזה לא יקרה, ושנמשיך ליהנות מאירועים כאלה.

"אני חי באסיה משנת 2004, הסיבה שבחרתי כמנכ"ל קמטק להיות באסיה היא בגלל ש-90% מהמכירות של קמטק הן לשוק האסייתי ואני מאמין שהלקוחות המרוצים זה הנכס הגדול שיש לחברה".

אין עניין של "לבחור צד" בין סין וארה"ב?
"ממש לא. אנחנו מוכרים לכולם, יש לנו הרבה מכירות לארה"ב. אנחנו לא מוגדרים באותו מקום שבו יש טכנולוגיות שנחשבות רגישות. בתחומים שלנו, קמטק ואקסס, אין מגבלות. גם חברות אמריקאיות יכולות לפעול שם, אולי עם רישיון אבל בלי הגבלות. נוצרה בסין אווירה, לא חקיקה, אבל אווירה של לוקאל-פטריוטיזם, 'לא רוצים אתכם' (את האמריקאים). אם הייתי חברה סינית, בכלל הייתי עכשיו בשמיים - הכיוון הוא כמה שיותר made in China".

כמה סין מהווה מהצמיחה של קמטק?

"בשנתיים האחרונות היא נדבך חשוב בצמיחה. אנחנו לא מפרסמים נתונים מספריים. אסיה היא 80%-85% מהמכירות, וסין היא גורם לא קטן, לצד קוריאה וטייוואן".

"להיכנס ללקוח כמו אינטל זה לוקח שנים"

המערכות של קמטק בודקות שלבים מסוימים בתהליך הייצור, ויש חברות אחרות (בהן נובה ו-KLA) שבודקות שלבים אחרים. לשאלה האם קמטק שוקלת להיכנס לעוד שלבי בדיקה עמית משיב: "אנחנו כל הזמן חושבים על זה, אבל נודה על האמת, בעולם הסמיקונדקטור, להיכנס ללקוח כמו אינטל למשל זה לוקח שנים. אין נטייה לצרף ספק נוסף אלא אם יש בעיה עם הספק הקיים, יש בזה סיכון ומעדיפים לשמור על יציבות. אז קודם כל צריך לבוא עם משהו שאין לספק הקיים, לעבור תהליך ארוך ואז להתחיל.

"אנחנו נכנסים ל-front end, מגדילים את מספר הלקוחות, מציעים מודולים נוספים על אותה פלטפורמה. יש לנו כל כך הרבה הזדמנויות בתחום שלנו למצות את הגידול, אז אנחנו מעדיפים להיות מפוקסים מאשר להיכנס לתחומים חדשים לחלוטין. בהמשך, אני מניח שעם נתח שוק גדול וקושי לגדול עוד, או אם הטכנולוגיה תתייצב, נחפש. בגלל זה גייסנו כסף, אנחנו רוצים לעשות מיזוגים ורכישות. תמיד עדיף לרכוש חברה שכבר קיימת ולא להתחיל מאפס".

עמית מוסיף שיעדי הרכישות מתחלקים לשני סוגים - חברות קטנות עם רעיון טוב שכבר עובד, אך ללא מכירות, שאפשר "להלביש" על מערכת השיווק והמכירות של קמטק; או חברה יציבה ורווחית עם מחזור מכירות של 50-100 מיליון דולר, שיחד עם קמטק תוכל לצמוח מהר יותר.

יש יעדים ספציפיים?

"שוק הסמיקונדקטור נמצא היום בשיא האופטימיות שלו, וכל אחד בטוח שהוא מסתדר לבד. יש מחזוריות, זה יירגע, ואנחנו נהיה שם כשתיווצרנה הזדמנויות. אנחנו לא הולכים לשלם מחירים מטורפים על דברים שאין להם בסיס והיגיון כלכלי".

"החלטנו לגייס כי אי אפשר לגדול רק אורגנית"

רק לפני שנה גייסתם 60 מיליון דולר בהנפקת מניות במחיר של 17 דולר למניה (לעומת כ-46 דולר כיום), ועכשיו הנפקתם אג"ח להמרה.
"התנאים היום טובים. לפני שנה שקלנו להנפיק אג"ח להמרה, ואמרו לנו שאנחנו לא עומדים בקריטריונים. עכשיו פתאום באו אלינו ואמרו לנו 'בואו, 0%, תנאים טובים'. היה ביקוש של פי חמישה, גם מצד משקיעים מוסדיים מישראל. החלטנו לגייס כי ברור שאי אפשר לגדול רק אורגנית".

חברת כרומה מטייוואן רכשה ב-2019 כ-20% מקמטק. היא שילמה אז 9.5 דולרים למניה. הם שוקלים אולי לעשות אקזיט אחרי העלייה במחיר?
"כרומה ראו בקמטק השקעה אסטרטגית, הם בונים על שיתופי פעולה. יש להם יכולות גבוהות וקשרים טובים באסיה. הקורונה שיבשה תוכניות, אבל כשהדברים יירגעו נוכל לחדש. הם בפירוש ראו שיש סינרגיה".

"לא חושב שאפשר לרכוש מרחוק רק על סמך ניירות"

עד כמה הקורונה פוגעת בקמטק?
"הצוותים המקומיים שלנו עושים עבודה יוצאת מהכלל בהתקנה ותמיכה, ופיתחנו שיטות טובות לתמיכה מרחוק. הוצאנו דגם חדש לגמרי עם הדרכה מרחוק - זה טירוף אבל זה עבד. להגיד שתמיד זה יעבוד? אני לא מאמין, לא חושב שאפשר לעשות רכישה מרחוק על סמך ניירות בלי להיפגש פנים אל פנים, לא הכול עובד דיגיטלי".

מה בנוגע לקשיים בשרשרת האספקה, עד כמה זה משפיע?
"המחיר מבחינתנו הוא להגדיל את המלאי, אבל יש לנו צבר הזמנות יפה אז אנחנו מרגישים נוח להזמין לטווח ארוך. יש לנו יחסים אישיים עם הספקים ואנחנו מצליחים לקבל את כל הרכיבים, לא נעצרה שום אספקה. מצד הלקוחות שלנו, אני לא שמעתי על לקוח שעצר קו ייצור בגלל רכיב מסוים. אנחנו לא מרגישים שינוי במדיניות".

"להתעלם מסין זה לא רציני. מי שמתעלם יפסיד"

"ברגע שמתחילים להבין מה זה סין היום, מבינים שלמשקיעים מישראל יש הזדמנות להשקיע בסין דרכנו. אין הרבה אפשרויות כאלו", אומר עמית בהקשר של חברת אקסס (ZhuHai Access Semiconductors), שמוחזקת על-ידי פריורטק.

אקסס עוסקת בתחום המצעים לשבבים. עמית מספר: "זו חברה שהקמנו לפני הרבה שנים, פיתחנו טכנולוגיה מיוחדת של מצעים, ובהתחלה החברה הייתה בנויה על לקוחות אמריקאים מתחום ה-RF והסלולר.

"אלה לא לקוחות קלים, והחברה עברה ימים לא קלים. היא דשדשה עד 2017, אחר כך נפלה עליה השריפה שעוד יותר סיבכה אותה (מפעל שלה בסין נשרף). ואז קרה נס - אני לא יכול למצוא מילה אחרת - אקסס היא החברה היחידה בסין שנולדה כחברת מצעים, לא חברה עם אוריינטציה של מעגלים מודפסים שאומרת נייצר גם מצעים. השוק הסיני לא היה שחקן מול אקסס, ועד אז הזמין הכול מחו"ל.

"מרגע שהתחיל חרם שארה"ב עשתה, בסין החליטו שרוצים הכל made in China, ופתאום הגיעו כמה שחקנים מקומיים שמייצרים רכיבים לטלפונים בסין. הגיעו ביקושים מטורפים בבת אחת, עד כדי כך שהלקוחות מממנים לאקסס בניית קווי ייצור. זה שוק אינסופי ללא מתחרים כמעט.

"היום אקסס חברה של 220-230 מיליון דולר מכירות, בשנה הבאה היא יכולה להגיע ל-300 מיליון דולר. ההבדל בינה ובין קמטק הוא שבקמטק חייבים להשקיע כל הזמן. לאקסס יש לה רווחיות יפה, עם רוח גבית של ממשלה, לא כמו קמטק שנלחמת על לקוחות. זה גן עדן שלא רואים בעולם תחרותי נורמלי".

עמית צופה שבעתיד אקסס תצא להנפקה בסין. בעבר היא כבר החלה בתהליך, אך נתקעה בשל שינוי מבני של שותף בחברה. "אם קמטק שווה היום 2 מיליארד דולר, אין שום סיבה שאקסס, שמוכרת בהיקף דומה ורווחית, לא תהיה גם היא שווה כך", אומר עמית.

אקסס רשומה בספרי אמיטק בשווי 58.6 מיליון דולר בסוף 2020, אך לדבריו, "אני לא מתייחס לזה, אני יודע כמה משקיעים סינים רוצים לתת לנו היום כדי להיכנס להשקעה. הפוטנציאל שלה זה הזדמנות של פעם בחיים".

אז המשקיעים בישראל מפספסים את פריורטק, או אולי חוששים מסין?
"הם מבינים את זה וזה מחלחל. יש חשדנות, רואים את סין כבור שחור. קמטק תלויה בסין, אקסס תלויה בסין - חצי עולם תלוי בסין. אין כמעט מוצר שלא מיוצר שם. להתעלם מסין זה לא רציני. מי שמתעלם יפסיד".

אקסס היא יעד לרכישה?
"חברות טובות הן תמיד יעד לרכישה, גם אקסס וקמטק - תמיד יש פניות. לגבי אקסס זה ברור, כי שוק הסמיקונדקטור בסין נמצא בכזה בום, והכול שאלה של מחיר, אם המחיר יהיה מספיק טוב זו אופציה. כרגע אנחנו רואים שם הזדמנות. אם נמכור ונקבל כסף מה נעשה איתו? כמה הזדמנויות יש לי למצוא סיכוי כל כך מרשים לשנים הקרובות? מעט מאוד. עוד אפשרות זה אקזיט חלקי".

עוד כתבות

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי