גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסטארט-אפ המבטיח של 2021: החברה שמשדרגת את האקסל

הסטארט-אפ של דידי גורפינקל, אייל כהן ועודד הר-טל נחלץ לעזרת מיליוני עובדים במחלקות פיננסיות בארגונים ברחבי העולם ● המוצר של דאטה ריילס קורא מידע לא מובנה מתוך אקסל וממזג אותו עם מידע ממערכות אחרות בארגון ומאפשר ניתוח בזמן אמת של הנתונים וגם תצוגה ויזואלית ברורה

דידי גורפינקל, אייל כהן, עודד הר-טל, מייסדי datarails / צילום: שני צידקיו
דידי גורפינקל, אייל כהן, עודד הר-טל, מייסדי datarails / צילום: שני צידקיו

הלקוח הפוטנציאלי של דאטה ריילס עונה פחות או יותר לתיאור הבא: הוא (או היא) סמנכ"ל כספים בחברה של כמה מאות עובדים, לא יותר מ-1,000. הוא עובד כבר כמה שנים טובות בארגון, קרוב לוודאי עשור ומעלה. בכל חודש הוא אחראי להוציא את הדוחות החשובים של הארגון כמו דוח רווח והפסד, תקציב ותחזיות. את כל הדוחות הללו הוא בונה באופן קבוע באמצעות תוכנת אקסל.

הדירוג המלא של הסטארט-אפים המבטיחים של גלובס ב-2021

העבודה על הדוחות באקסל רחוקה מלהיות מושלמת, אך לאורך השנים הוא בנה שיטות משלו, מודלים ונוסחאות כדי לחשב את הבלאי למכונות ואת מספר הקילומטר הכולל שנסעו משאיות החברה. חוץ ממנו כמעט אף אחד אחר בארגון לא מבין את הנוסחאות האלו. עדיין, בלילות לפני הוצאת הדוחות, הוא נשאר יותר מדי פעמים במשרד עד השעות המאוחרות כדי לתקן את הנוסחאות, להוריד ולהוסיף עמודות לגיליון האקסל, במקום להתעמק במספרים עצמם כמו שהוא היה רוצה.

לאורך השנים הציעו לו לא פעם להעביר את כל העבודה על הדוחות לתוכנות תכנון וניתוח פיננסי ייעודיות (FP&A) חדשות ונוצצות. הוא אפילו בדק כמה אופציות כאלו, אבל זה אף פעם לא עבד. להזין את כל המודלים והנוסחאות של הארגון פנימה ידרוש לא מעט זמן הטמעה והשקעה כספית. אחר כך הוא גם יהיה כבול ויצטרך לפנות לחברת התוכנה עבור כל שינוי קטן. אז במשך שנים הוא נשאר עם הגמישות של האקסל, על כל מגרעותיו. הייחוד של הסטארט-אפ דאטה ריילס (DataRails) הוא בכך שהוא לא מנסה להעביר את אותו סמנכ"ל או סמנכ"לית כספים לתוכנה חדשה אחרת, אלא משדרג עבורם את העבודה באקסל עצמו.

כאשר שואלים יזמי סטארט-אפים שמפתחים פתרונות בתחומים כמו שכר, ניתוח נתונים או ניהול משימות מי המתחרה המוביל שלהם, שומעים בדרך כלל את שמה של תוכנת אקסל חוזר שוב ושוב. תוכנת אקסל אמנם הושקה אי שם ב-1985, אך בזכות הגמישות שלה היא הוטמעה עמוק בביצוע רבות מהמטלות בארגון. למעשה יש אפילו מי שממליץ ליזמים מתחילים שמחפשים רעיון לסטארט-אפ, פשוט להסתובב במשרדים כדי לגלות באלו משימות משתמשים עדיין באקסל ואחר כך לפתח תחליף יעיל יותר. דאטה ריילס דווקא נוקטת בגישה הפוכה וזה הייחוד שלה.

להציל את העולם מגיליונות אקסל

הסיפור של דאטה ריילס מתחיל בדידי גורפינקל, כיום מנכ"ל החברה ובעבר דירקטור בסיסקו. במהלך עבודתו בסיסקו גורפינקל הופתע לגלות איך פרויקטים ענקיים של מיליוני דולרים ממשיכים להתנהל באקסל ולפעמים באופן מסורבל ושואב זמן. אז הוא החליט לעשות משהו עם זה.

דרך מכרים משותפים גורפינקל הכיר את שני שותפיו לדאטה ריילס: אייל כהן, אחד ממייסדי חברת ווקמי הישראלית, שהונפקה השנה בנאסד"ק לפי שווי 2.5 מיליארד דולר; ועודד הר-טל, איש פיתוח שעבד בין השאר בפוליקום, מפתחת מערכות שיחות ועידה שמאז כבר סגרה את מרכז הפיתוח בארץ. כהן מכהן בתור סמנכ"ל התפעול בדאטה ריילס והר-טל כסמנכ"ל טכנולוגיות. "שלושתנו חולים על אקסל, אז נוצר בינינו חיבור טוב", צוחק כהן.

דאטה ריילס יצאה לדרך ב-2015 עם רעיון להציל את העולם מגיליונות אקסל, אבל במשך ארבע שנים חיפשה את הכיוון המדויק והנישה הספציפית שלה. מוצר אחד שדאטה ריילס עבדה עליו זיהה שינויים וטעויות בגיליונות אקסל עבור עובדי מחלקות שונות בארגון. "עשינו סקר שוק וקיבלנו תגובות חיוביות, אז בנינו MVP (מוצר בר קיימא מינימלי - א"ד) שהיה מצוין. הבעיה שאף אחד לא קנה את זה", אומר כהן. "בדיעבד יכול להיות שהנושא של עבודה עם האקסל לא היה כאב גדול מספיק עבור רוב המשתמשים בארגון. לעומת זאת במחלקה הפיננסית אקסל הוא ממש מערכת ההפעלה ושם כל פתרון משנה דרמטית את חיי העובדים".

הניסיון השני של דאטה ריילס היה במוצר בתחום הקומפליינס (ציות), שנועד לעזור לבנקים וחברות ביטוח לעמוד בתקינות מבחינת הפקת דוחות. "חברות כאלה מקבלות באופן קבוע קנסות מהרגולטורים כי אסור להן להשתמש באקסל והפתרון שלנו, שקיבל אישור רגולטורי, יכול היה להפחית את הקנסות. הבעיה הייתה שלמכור לבנקים זה מאוד מורכב ודורש תהליכים של שנים. זה היה גדול עלינו", מודה כהן.

פטנטים על קריאת מידע מהאקסל

הפיצוח מבחינת דאטה ריילס הגיע ב-2020, אז השיקה את המוצר הנוכחי שלה שמיועד כאמור למחלקות הפיננסיות בארגונים בגודל בינוני. המוצר של דאטה ריילס מושך אוטומטית נתונים מהמערכות השונות בארגון למאגר מידע מאוחד בענן. לאחר מכן התוכנה מאפשרת ניתוח בזמן אמת של הנתונים האלה באקסל ומספקת גם דשבורד שמאפשר להציג הכל בצורה ויזואלית ברורה. "סמנכ"ל הכספים יספר בישיבה שהרווח לרבעון עמד על מיליון דולר, אבל אם ישאלו אותו ממה הרווח הורכב הוא יצטרך לשוב ולחפש בקבצי אקסל את החלוקה לסניפים. המשפט הקבוע של סמנכ"ל הכספים על כל שאלה כמעט הוא 'אני אחזור אליך'", אומר כהן. "עם הכלי שלנו, הוא יכול לעשות דאבל קליק בדשבורד ולראות את חלוקת הרווח לפי סניפים ועד לרמת העסקה הבודדת, מנתונים שמגיעים מהמערכות בארגון".

כל זה נשמע מאוד פשוט לכאורה אבל דורש לא מעט טכנולוגיה מאחורי הקלעים. דאטה ריילס רשמה שלושה פטנטים על אלגוריתמים שיודעים לקרוא ולהבין מידע לא מובנה מתוך אקסל ולמזג אותו עם מידע מובנה ממערכות אחרות של הארגון כדי ליצור מאגר מאוחד. "השנים בהן פיתחנו פתרונות לאקסל תרמו לנו ידע ייחודי", אומר כהן. "חוץ מאיתנו, אין אף חברה אחרת שיודעת לקחת גיליון אקסל מורכב שיש בו טקסט, נוסחאות ומספרים ולהבין מה יש בכל תא ותא".

מבחינת החזר ההשקעה (ROI) עבור הלקוחות של דאטה ריילס, כהן מציין חסכון בזמן, מניעת טעויות ויכולת לבצע הרבה יותר ניתוחים מבעבר. "הרבה שעות של עבודה סיזיפית נחסכות ומופנות לניתוח הנתונים במקום", אומר כהן. "אנחנו הופכים את סמנכ"ל הכספים למנהל אסטרטגי אבל אפילו יותר ממנו, המנכ"ל הוא הלקוח הכי מרוצה שלנו בארגון כיוון שפתאום הוא יכול להתעדכן על הנתונים של החברה בזמן אמת במקום לחכות לסוף החודש. לכן שיעור הנטישות בקרב הלקוחות שלנו אפסי".

מציאת הנישה הנכונה ללא ספק הקפיצה את דאטה ריילס קדימה. בחברה מסרבים למסור נתונים פיננסיים על הכנסות ורווחים ומסתפקים בלציין, כי הם משרתים מאות לקוחות בתחומים מגוונים, החל מעיריית סמרוויל במסצ'וסטס ועד חברת אבטחת הרשת פורסקאוט. בראיון קודם העריך גורפינקל כי עד סוף 2021 תגיע דאטה ריילס ל-1,000 לקוחות. אך גם גיוסי המימון של דאטה ריילס מספרים את סיפור החברה. במשך ארבע השנים הראשונות לחייה, בזמן שחיפשה את הנישה הנכונה, קיבלה דאטה ריילס השקעות בגובה 10 מיליון דולר בלבד. השנה סכום זה קפץ ל-53 מיליון דולר בזכות שני גיוסים שנערכו אחד אחרי השני, באפריל וביוני השנה. המשקיעים של דאטה ריילס מונים בין השאר את קרן ורטקס, אורן זאב, קרן וינטאג' וקרן Innovation Endeavors של אריק שמידט ודרור ברמן.


"המתחרה האמיתי שלנו הוא הסטטוס-קוו"

בשוק תוכנות תכנון וניתוח הפיננסים (FP&A) פועלים שחקנים כמו אדפטיב פלנינג (Adaptive planning), שנרכשה תמורת 1.5 מיליארד דולר על ידי Workday ב-2018; אורקל שרכשה ב-2007 את הייפריון (Hyperion) תמורת 3.3 מיליארד דולר; ו-Anaplan, שנסחרת לפי שווי של 8.8 מיליארד דולר. אולם שחקנים אלו פונים בעיקר לתאגידים גדולים יותר והפתרונות שלהם פחות מתאימים לארגונים עם מאות עובדים בלבד.

מתחרה קרוב יותר לדאטה ריילס הוא הסטארט-אפ הניו יורקי קיוב (Cube) שמפתח תוכנה לתכנון וניתוח פיננסי לחברות בגודל בינוני. קיוב, שהוקם על ידי כריסטינה רוס, סמנכ"לית פיננסים בעצמה בעבר, היא חברה קטנה יותר מאשר דאטה ריילס וגייסה עד היום 19 מיליון דולר. כמו דאטה ריילס, קיוב מחברת מידע מתוך המערכות השונות בארגון ומאפשרת להציג ולעבוד איתו בתוך אקסל. גם Vena Solutions הקנדית, שגייסה עד היום 270 מיליון דולר, מנסה לתעל את האקסל לניתוחים פיננסים.

באתר ביקורות התוכנה Capterra זוכים דאטה ריילס ו-Cube שניהם לציון מושלם (5 מ-5), לעומת 4.3 ל-Vena. "כל המתחרים שלנו מפתחים מוצרים דומים שיש להם ממשק אקסל, אך הם עדיין דורשים התאמה ארוכה והעלות שלהם גבוהה. כתוצאה מכך רק לאחוז מזערי בסגמנט שלנו, של חברות עד 1,000 עובדים, יש תוכנות כאלה. לכן אפשר לומר שהמתחרה האמיתי שלנו הוא הסטטוס-קוו", אומר כהן.

להפוך לחדי קרן בדרך להובלת השוק

דאטה ריילס מעסיקה כיום 140 עובדים, מחציתם בישראל. לדברי כהן, חלק משמעותי מהעובדים בחברה אינו מגיע מבעלי רקע הייטק קלאסי. "יש אצלנו עובדת שעבדה קודם כמלצרית והיום מנהלת ארבעה אנשי שיווק ועובד שהיה מדריך בחדר כושר והיום מנהל נציגי פיתוח מכירות. היתרון של שניהם הוא שהם דוברי אנגלית, שבישראל זה נחשב ממש לכוח על. מכיוון שאנחנו חברה שמוכרת מוצר פיננסי, אז אנחנו מעסיקים הרבה אנשי כספים ורואי חשבון לשעבר בתפקידים של ניהול לקוחות, מכירות ושיווק. כדי למכור ולהטמיע את המוצר שלנו, הבנה בכספים ופיננסים חשובה מאוד".

מלבד ישראל, מעסיקה דאטה ריילס אנשי מכירות בארה"ב ומפתחים בהעסקה מרחוק משורת מדינות במזרח אירופה. "זה נובע מהקושי הגדול מאוד לגייס עובדים בארץ. אפילו קשה לתפוס אנשים בטלפון כדי שיסכימו לדבר עם המגייסים על המשרה", אומר כהן. כדי להתמודד עם הקושי יצאה דאטה ריילס בקיץ האחרון בקמפיין שילוט בנתיבי איילון שקרץ לפרסומות של חברות חד-קרן המציפות את המרחב בשנה האחרונה. "אנחנו נמצאים בדרך - הצטרפו למסע", נכתב באנגלית בקמפיין.

התוכניות העתידית של דאטה ריילס כוללות התרחבות לארגונים מעט גדולים יותר ולשוק האירופי. "אנחנו נהיה יוניקורן וזה לא רחוק", חוזה כהן. "מבחינתנו המטרה הוא להיות מובילי השוק, כמו QuickBooks בתחום החשבונאות, שיש לה מיליוני לקוחות".

עוד כתבות

פטריק דרהי, בעלי הוט מובייל, ואבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: Studio Alterego, יח''צ

ההצעה הנמוכה שזכתה והקשר למועדון הלקוחות: הוט מובייל בדרך לידי דלק ישראל

הקבוצה שבשליטת להב אל.אר מסתמנת כמנצחת במרוץ לרכישת חברת הסלולר שמחזיקה בכ-15% מהשוק ● בכך היא עוקפת את פלאפון, חרף הצעה הנמוכה ב-400 מיליון שקל ● מה השיקולים שהכריעו, ולמה בדלק ישראל הצליחו היכן שנכשלו בפעמיים הקודמות?

פסימיות היסטורית לגבי הגדלת ההכנסות בשנה הקרובה / אילוסטרציה: Shutterstock

פסימיות לגבי הכנסות, וחשש ממלחמת סחר: מה מנכ"לים צופים לשנת 2026?

של חברת הייעוץ PwC כולל 4,454 מנכ"לים מ-95 מדינות וטריטוריות, ומעלה שורה של ממצאים ● הפסימיות הרבה ביותר נרשמה בסין, שבה רק 5% מהמנכ"לים שהשתתפו בסקר סבורים כי יצליחו להגדיל הכנסות ב-2026

צוות Deep33 / צילום: אוהד קב

100 מיליון דולר: גיוס ראשון לקרן הדיפ-טק הישראלית אמריקאית

קרן ההון סיכון Deep33 Ventures השלימה סגירה ראשונה של 100 מיליון דולר, ולפי חברי הקרן צפויה להגיע ליעד של 150 מיליון ברבעון הראשון של 2026 ● הקרן, שהוקמה לאחרונה בישראל ובארה"ב, תפעל ותתמקד בטכנולוגיות שמוגדרות קריטיות לתשתיות

הסוד של קרן הגידור המצטיינת / אילוסטרציה: Shutterstock

הסוד של שיאנית התשואה בענף הצומח של קרנות הגידור בנאמנות

קרנות הגידור בנאמנות צומחות במהירות, והגרסה העממית של המוצר המתוחכם לעשירים מנהלות כבר קרוב ל־4 מיליארד שקל ● הקרן המצטיינת, הראל מולטי־סטרטג'י, הניבה תשואה של 78% בשנה החולפת ● אולם ממוצע התשואות הענפי פיגר הרחק מאחורי מדד ת"א 125

היום שאחרי נפילת חמינאי: כך תשתנה כלכלת המזה"ת בעידן החדש

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: האם לגוף שינהל את עזה יש בכלל סיכוי להצליח, מה מתכנן נשיא ארה"ב למזרח התיכון בשנת 2026, ומה תהיה ההשפעה הכלכלית של נפילת המשטר האיראני • כותרות העיתונים בעולם

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: הפטור מהסדר כובל לא יחודש, עלולה להידרש למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות הודיעה לוולט כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל במתכונתו הנוכחית, והציבה לחברה תנאים חדשים שעליה לקבל בתוך חודש ● אם המו"מ בין הצדדים לא יגיע לכדי הסכמות, וולט תיאלץ למכור את פעילותה הקמעונאית

בית חולים יוספטל, אילת / צילום: שלומי יוסף

המל"ג אישרה, בן גוריון נסוגה: אוניברסיטה זרה בדרך לאילת

בהחלטה חריגה המל"ג אישרה שתי תוכניות להקמת בית ספר לרפואה באילת: של אוניברסיטת בן גוריון ושל קבוצה פרטית בהובלת ד"ר משה כהן ובשיתוף אוניברסיטת דברצן מהונגריה ● בבן גוריון הודיעו: אם הם בפנים, אנחנו לא מעוניינים ● בשלב הראשון נקבע כי כהן יקים בית ספר קטן שבו ילמדו כ־30 סטודנטים, גם זרים, במסלול תלת שנתי

אילו הרגלים קטנים עושים הבדל בבריאות שלנו? / צילום: Shutterstock

במעבדה בבר אילן חוקרים מגלים איך תוכלו להאריך חיים עם שינוי אחד קטן

פרופ' יונתן רבינוביץ' הקים באוניברסיטה מכון מחקר לאריכות ימים ואיכות חיים, שמטרתו לבחון אילו שינויים בשגרת היומיום ישיגו את ההשפעה הכי גדולה על הבריאות לטווח ארוך ● למכון כבר יש תובנות ממחקרים הנוגעים לשתיית מים, שינה והליכה

מיסטר ביסט / צילום: Represented by ZUMA Press, Inc

האימפריה של היוטיובר המצליח בעולם

הישרדות בארון קבורה והימלטות מלוחמי קומנדו הם רק חלק מהאתגרים בתוכנית המציאות של מיסטר ביסט ● עכשיו היא חוזרת לעונה שנייה עם פרס של 5 מיליון דולר ● איך נראים מאחורי הקלעים בהפקה השנויה במחלוקת? ● וגם: הצצה למפעל הענק של היוטיובר, שכולל חברת סלולר, ליין חטיפים ופארק שעשועים בערב הסעודית

רחפן בשירות צבאי / צילום: Shutterstock

דוח חדש חושף היקף הזמנות חריג מסטארט-אפים ביטחוניים

דוח סיכום שנת 2025 של מפא"ת חושף כי חברות צעירות בשלבים מוקדמים מרכזות כמחצית מהעסקאות, עם דגש על פלטפורמות אוטונומיות ● ההזמנות מלקוחות זרים הסתכמו בכ־300 מיליון שקל

נטפליקס / צילום: Shutterstock

נטפליקס עקפה את הציפיות אך המניה יורדת במסחר המאוחר. אלו הסיבות

החברה דיווחה על הכנסות של 12.05 מיליארד דולר, ורווח של 0.56 דולר למניה, שני המספרים מעט מעל הצפי ● מספר המנויים צמח ב-8% ל-325 מיליון ● היום שינתה נטפליקס את הצעתה לרכישת וורנר ברדרס באופן התשלום, וכעת היא מציעה שכל הסכום ישולם במזומן, וזאת כדי לסגור את הדלת להצעת פרמאונט

רווחים כלואים / אילוסטרציה: גלובס

כפול מהתחזית: היקף המס מהרווחים הכלואים צפוי להגיע ל-20 מיליארד שקל ב־2025

על פי הערכות של בכירים ברשות המסים, ההכנסות מרווחים צבורים צפויות להסתכם בשנת 2025 בעד 20 מיליארד שקל ● מדובר בגבייה כפולה מגביית מס ממוצעת בגין חלוקת דיבידנדים בשנה רגילה ● בינואר אשתקד רפורמת הרווחים הכלואים נכנסה לתוקף ואילצה בעלי חברות רבים לחלק עד סוף השנה 5% דיבידנד על רווח שנצבר או לשלם קנס בגובה 2%

מירה מוראטי / צילום: ap, Barbara Ortutey

גל העזיבות מסטארט־אפ הבינה המלאכותית של מירה מוראטי; בכירים חוזרים ל־OpenAI

כ-5% מעובדי Thinking Machines Lab, שהקימה סמנכ"לית הטכנולוגיה לשעבר של OpenAI, הודיעו על עזיבה ● לפי דיווח של דה אינפורמיישן, החברה שואפת להשלים סבב גיוס לפי שווי של כ־50 מיליארד דולר, אך העזיבות עשויות להקשות על מימושו

חניה בכחול־לבן / צילום: עינת לברון

קיבלתם דוח חניה ממצלמה? כל מה שצריך לדעת על הפסיקה שמשנה את הכללים

פסק דין חדש קבע כי לעיריות אין סמכות להשתמש במצלמות LPR אוטומטיות לאכיפת חניה בכחול־לבן, בשל הפגיעה בפרטיות והיעדר הסמכה בחוק ● כעת, כשרשויות מקומיות כבר עוצרות את האכיפה ומבטלות מכרזים, עולה השאלה: האם ביטול המוני של קנסות בדרך?

חזרה בה: פרטנר החליטה שלא להקדים את סוף החוזה מול קשת

לאחר הפרסום בגלובס, פרטנר חזרה בה מההודעה על ביטול חוזה התוכן מול קשת, ושני הצדדים פועלים כדי להגיע להסכמים ● שנתיים אחרי ההשקה, שסטוביץ מקימה אתר איקומרס למותג החלבון TODAY ● ושגריר בריטניה בישראל חושף: "בשנה האחרונה הגיע היקף הסחר בין שתי המדינות ליותר מ-6 מיליארד ליש"ט" ● אירועים ומינויים

סטארט־אפים שגייסו באופוריה של תחילת העשור, שילמו את המחיר ב־2025 / איור: גיל ג'יבלי

בקיזוז וויז: אלה התשואות האמיתיות של ההייטק הישראלי

מחקר של IVC ולאומיטק מגלה כי לצד סכומי העתק בהם נמכרו חברות סייבר כמו וויז, חברות שנחשבו למבטיחות בעבר נמכרו השנה במכירת חיסול ● זאת לאחר שהן לא הצליחו לצמוח במהירות ולהשיג תשואה מבוקשת לבעלי המניות ●​ עלייה נרשמה בהיקף האקזיטים הכולל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' חותם על צו שמרחיב את מכסות יבוא הגבינות הקשות / צילום: דוברות שר האוצר

סמוטריץ' חתם: מכסות יבוא הגבינות הקשות יורחבו בכ-70%

עפ"י הודעת האוצר, מוצרי החלב בישראל יקרים בכ-50% מהממוצע במדינות ה-OECD, כאשר מחירי הגבינות הקשות מגיעים אף לפי שניים מהממוצע ● הגדלת מכסות היבוא הפטורות ממכס נועדה להגביר את התחרות ולהוריד את מחירי הגבינות ● סמוטריץ': "עד היום הגבילו את הכמות של היבוא והכריחו את כולנו לשלם יקר. עכשיו זה נגמר"

אורמת טכנולוגיות / צילום: איל יצהר

מאסון טבע לחוזי ענק: האנליסטים היו פסימיים, אבל המניה הזו הפכה לכוכבת

בשנת 2018 התפרצות הר געש איימה על אחת מתחנות הכוח המרכזיות של אורמת ● אבל אז היא קדחה בבזלת, הפכה את האסון למנוע צמיחה ונכנסה בגדול לשוק הדאטה סנטרים ● כעת, עם שני חוזי ענק בשבוע ותשואה של 75% בשנה, עולה השאלה האם היא מצדיקה את המחיר? ● ניתוח חברה, מדור חדש

הרטמכ''ל אייל זמיר / צילום: דובר צה''ל

מכתב האזהרה החריג שהעביר הרמטכ"ל לנתניהו וכ"ץ

הקרמלין: טראמפ הזמין את פוטין להצטרף למועצת השלום של עזה ● צה"ל תקף תשתיות של חיזבאללה בלבנון ● במערכת הביטחון מוטרדים משילוב קטאר וטורקיה בעזה: "אסור למדינת ישראל לעמוד מנגד" ● בכיר אמריקאי על התקיפה באיראן שבוטלה בשבוע שעבר: "זה לא היה פייק או הונאה, זה היה אירוע אמת" ● סמוטריץ': "להציב לחמאס אולטימטום קצרצר ולהסתער על עזה בכל הכוח" ● עדכונים שוטפים

מעצב האופנה האיטלקי ולנטינו / צילום: Reuters, WENN

מעצב האופנה האיטלקי ולנטינו הלך לעולמו בגיל 93

ולנטינו הוא המייסד של בית האופנה על שמו ונחשב לאחד מענקי אופנת העילית האיטלקית ● הוא נודע בזכות עיצובי הקוטור שלו שנלבשו לאורך השנים ע"י דמויות בולטות כמו אליזבת טיילור וג'קי קנדי ● "ולנטינו נפטר היום בביתו ברומא, מוקף באהבת בני משפחתו", נכתב בהודעת הקרן שלו