גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למרות שהצו נגדו בוטל: איש העסקים בני שטיינמץ עוכב ביוון

שטיינמץ מעוכב ביוון מאז ה-24 בנובמבר, למרות שהאינטרפול החליט להסיר את צו המעצר הבינלאומי שדרשה רומניה ● הוא הורשע ברומניה בפרשת הונאת קרקעות ונגזר עליו 5 שנות מאסר, ובימים אלו הוא מנהל מאבק משפטי לביטול ההרשעה ● עו"ד איתן מעוז, בא כוחו של שטיינמץ: "אנו מטפלים בעניין הזה ומקווים כי מר שטיינמץ יחזור לביתו ולעסקיו במהרה"

בני שטיימץ / צילום: Reuters, Denis Balibouse
בני שטיימץ / צילום: Reuters, Denis Balibouse

איש העסקים הישראלי, המיליארדר בני שטיינמץ, מעוכב בימים אלה ביוון בעקבות הרשעתו בבית המשפט העליון ברומניה בפרשת הונאת הקרקעות, ועקב "הודעה אדומה" שהוצאה על ידי האינטרפול לבקשת הרשויות ברומניה, לצורך אכיפת גזר הדין של 5 שנות מאסר שהוטל על שטיינמץ. העיכוב בוצע למרות שהצו שהורה על עיכובו בכל מדינות אירופה בוטל לפני הטיסה של שטיינמץ ליוון, ולאחר ששטיינמץ כבר טס למדינות שונות באירופה מאז ביטול הצו, וכן לדובאי - שם לא עוכב. כך נודע לגלובס. שטיינמץ מסתובב בחופשיות ביוון אך הוא מנוע מלצאת מהמדינה עד לתום הבירור.

"הודעה אדומה" מסמלת צו מעצר בינלאומי כנגד אדם שמבוקש על ידי רשויות של מדינה החברה בארגון האינטרפול, ואולם העיכוב ביוון התרחש שבועות ספורים בלבד לאחר שהוועדה לפיקוח על תיקי האינטרפול (ה-CCF) הורתה ב-29 באוקטובר על מחיקת ההודעה האדומה שהוצאה נגד שטיינמץ לבקשת רומניה. בהחלטה המפורטת של הוועדה נמתחה ביקורת נגד ההליך שנוהל נגד שטיינמץ ונקבע, בין היתר, כי הליך שהתנהל כנגדו הונע משיקולים פוליטיים ונפלו בו פגמים חמורים מאוד.

שטיינמץ עוכב בשדה התעופה באתונה ב-24 בנובמבר, ומאז מעוכב ביוון עד לבירור הנושא מול שלטונות רומניה. גורמים המכירים את ההחלטה טוענים כי העיכוב של איש העסקים הישראלי נובע מתקלה חריפה בהסרת ההתרעה ממערכות בקרת הגבולות באירופה.

הורשע בהונאה ברומניה

גזר הדין הרומני הוטל על שטיינמץ ברומניה בדצמבר 2020 בשל עסקה מסחרית, שבה היה מעורב בין השנים 2006-2008, של מימון שהעניק לתביעות להשבת קרקעות שהולאמו בתקופה הקומוניסטית. מדובר בתביעות להשבת רכוש מלכותי של הנסיך פול פיליפה (צאצא למשפחת המלוכה), אשר הולאם על ידי המדינה.

אחרי נפילת המשטר הקומוניסטי ברומניה, נפתח הפתח בפני מי שהיו בעלי קרקעות פרטיים בשנות ה-40 של המאה ה-20 לפנות ולדרוש את השבת הקרקעות לרשותם. הנסיך החל בהגשת התביעות עוד בראשית שנות ה-2000, בעוד המדינה, שהחזיקה לאחר ההלאמה במרבית הנכסים, התנגדה בתוקף להשבתם. שטיינמץ היה שותף ויעץ לגוף שהחזיק מניות בחברה שרכשה מנסיך בית המלוכה הרומני זכויות לקרקעות והואשם כי במסגרת הפעילות של אותה חברה נעשו עבירות הונאה כדי להשיב את הקרקע, וכי היה מעורב בעבירות של הלבנת הון וקשירת קשר לביצוע הפשע לכאורה. כמו כן, שטיינמץ הואשם בהשפעה לא הוגנת על פקידים שהיו קשורים בהשבת הקרקעות. שטיינמץ טען כי חלקו בסיפור נוגע לעסקה פיננסית בין חברה שהיה מוטב לחלק מרכושה, לבין הנסיך. במסגרת העסקה החברה התחייבה לספק מימון לתביעות הנסיך בתמורה לאחוזים משווי הקרקעות שיושבו בפועל, ככל שיושבו.

ההליך המשפטי אשר התנהל בדרגה ראשונה בבית המשפט לערעורים בבוקרשט, הסתיים בזיכוי מלא של שטיינמץ. אלא שערעור שהגישה הפרקליטות לבית המשפט הגבוה התקבל, ובית המשפט הגבוה הרשיע את שטיינמץ בהקמת ארגון פשיעה, וגזר עליו 5 שנות מאסר. הרשעתו של שטיינמץ יחד עם עורך דינו המקומי, שביצע את בדיקות הנאותות להליכים האזרחיים ברומניה, ונאשמים נוספים, נשענה על הקביעה כי ההתקשרות עם הנסיך עונה להגדרת "הקמת ארגון פשיעה" - שמטרתו הייתה לזכות בקרקעות באמצעות פעולות של "השפעה אסורה" על פקידי ציבור.

פתח בהליך בבית הדין האירופי לזכויות אדם נגד ההרשעה

בעקבות ההרשעה ביקשו רשויות רומניה מהאינטרפול להוציא "הודעה אדומה" נגד שטיינמץ, כך שיעוכב בכל מקום באירופה אליו יגיע. שטיינמץ היה אז בישראל ותכנן להילחם בהרשעה ובגזר הדין. בינתיים, באמצעות עו"ד איתן מעוז, פנה שטיינמץ לאינטרפול וביקש לבטל את ההודעה האדומה המגבילה את תנועתו. ביום 29.10.21 התקבלה כאמור החלטתה של ה-CCF (הוועדה המיוחדת של האינטרפול), על מחיקת התיק של שטיינמץ ממערכת ההתראה הבינלאומית. משמעות ההחלטה החריגה: מחיקת ההודעה האדומה שנרשמה כנגדו לבקשת רשויות רומניה בעקבות גזר הדין, ומתן אפשרות לשטיינמץ לנוע בין המדינות מבלי לחשוש כי יעוכב.

החלטת ה-CCF ניתנה לאחר שנמסרה גם תגובת רשויות רומניה לוועדה ובמסגרתה נקבע, כי ההליך כנגד שטיינמץ ברומניה - נשא אופי פוליטי מובהק, וכי שטיינמץ למעשה נקלע אל תוך סכסוך פוליטי ומסחרי בין צאצא למשפחת המלוכה הרומנית לבין הממשלה הרומנית. עוד קבעה הוועדה, כי במסגרת ההליך ברומניה ננקטו כנגד שטיינמץ אמצעי חקירה בלתי חוקיים תוך הפרה בוטה של זכויותיו. במיוחד הטרידה את הוועדה העובדה, כי לסוכנות הביון הרומנית (SRI) ניתנה "יד חופשית" למיין את תוצרי הציתות במסגרת החקירה, ו"לבחור" את השיחות שיועברו לעיון בית המשפט, ללא שום בקרה, ובעוד שלנאשם שטיינמץ עצמו לא ניתנה כל גישה לעיין ביתר החומרים, שייתכן והיה בהם לתרום להגנתו.

הגבלת גישתו של שטיינמץ לחומרי התיק, ובין היתר לצווי ההאזנות ותוצריהן, כירסמה לפי קביעת ה-CCF בעקרונות המשפט ובזכויותיו של שטיינמץ להליך הוגן ולניהול אפקטיבי של הגנתו.

ה-CCF אף הפנה לכך שחרף העובדה שפסק הדין המרשיע הינו לכאורה סופי, עקרונות המשפט הבינלאומי תומכים במתן זכות ערעור בנסיבות שכאלה, שבהן ההרשעה ניתנה לראשונה בערכאת הערעור, כאשר פסק הדין בערכאה הראשונה הוא פסק דין מזכה.

בשורה התחתונה נקבע כי הפגמים והחששות העמוקים לגבי האינטרסים העומדים בלב ההליך שנוהל כנגד שטיינמץ, מחייבים את מחיקת המידע והצוים שפורסמו לבקשת רשויות רומניה, למרות שעומד כנגד שטיינמץ גזר דין בתוקף לחמש שנות מאסר.

נתון מרכזי נוסף שהוצג בפני האינטרפול על ידי סנגוריו של שטיינמץ הייתה העובדה שהגוף המודיעיני שהיה מעורב בחקירתו של שטיינמץ החזיק את המטה המרכזי שלו באחת מהאדמות נשוא הסכסוך אשר לכתחילה הולידה את כתב האישום. אותו גוף מודיעין, ה-SRI, אוחז בסמכויות אדירות ברומניה והשפעתו על מערכת המשפט והשופטים המקומיים משמעותית. מעורבותו בחקירת התיק נתפסה בהחלטת ה-CCF כביטוי חריף לאינטרסים הפוליטיים וייתכן מושחתים אשר הניעו אותה. הוועדה הדגישה במיוחד את העובדה, שהתבצעו על ידי ה- SRI האזנות סתר חריגות ובלתי פרופורציונליות לאירוע, לכאורה מטעמים של "בטחון לאומי".

לגלובס נודע כי לאחר קבלת ההחלטה של ה-CCF פתח שטיינמץ בהליך בבית הדין האירופי לזכויות אדם נגד הרשעתו ברומניה והעונש שהוטל עליו, בטענה לפגיעה בזכויותיו, וכן הגיש תלונה פלילית ברומניה כנגד פורום השופטים שדן בעניינו. בהליכים אלה טרם ניתנה החלטה.

היות ושטיינמץ אזרח ישראלי, הליך הסגרה של שטיינמץ לרומניה או בקשה כי ירצה את עונש המאסר בישראל כרוך במעורבות של הפרקליטות ובתי המשפט בארץ. בהחלטה שניתנה לאחרונה בעניינו של איש עסקים ישראלי אחר הביעה המדינה התנגדות להסגרה לרומניה לצורך ריצוי עונש מאסר שם. מדובר באיש העסקים, גדעון זליבנסקי, שהורשע בעבירות מס ומרמה ברומניה ונגזר באוקטובר 2014 ונידון ל-10 שנות מאסר. ביהמ"ש הרומני קבע כי זליבנסקי פעל כדי להעביר במרמה מניות במטרה להבריח נכסים מהנושה, וכן העלים מס של כמיליון אירו. בנובמבר 2015 עקב שינוי חקיקה ברומניה, הופחת עונשו בערעור ל-6 שנות מאסר.

חודש לפני מתן פסק הדין בערעור, יצא-נמלט זליבנסקי מרומניה חזרה לישראל. באפריל 2018 הגישה רומניה בקשה כי משרד המשפטים יאכוף בישראל את גזר הדין נגד זליבנסקי. משרד המשפטים הרומני פנה לישראל בבקשת הסגרה ובהמשך משסורב ביקש כי זליבנסקי ירצה את עונש המאסר בישראל, והפרקליטות נעתרה לבקשה זו והגישה בקשה בהתאם לבית המשפט. ואולם, לאחרונה הודיעה פרקליטות המדינה לבית המשפט המחוזי בירושלים כי היא מושכת את בקשתה שלפיה זליבנסקי ירצה בישראל את 6 שנות מאסר שנגזרו עליו בפסק דין חלוט ברומניה.

הדרך של שטיינמץ לשם עוד ארוכה, וכרגע הוא מתמודד בעיקר עם הצורך לבטל את העיכוב שהוטל עליו ביוון כדי שיוכל לשוב לישראל.

נזכיר, כי שטיינמץ מתמודד עם זירה משפטית נוספת באירופה לאחר שבינואר השנה נידון לחמש שנות מאסר על-ידי בית משפט שוויצרי בז'נבה, בעקבות הרשעתו בעבירות "שוחד לבכירי ציבור זרים" ו"מרמה וזיוף במסמכי תאגיד". שטיינמץ מערער על הפסיקה.

עו"ד איתן מעוז, ב"כ של שטיינמץ, מסר בתגובה: "אני יכול לאשר כי מר שטיינמץ עוכב בשדה התעופה באתונה בשל תקלה חמורה בהעברת המידע אודות הסרת ההודעה האדומה באינטרפול. אנו מטפלים בעניין הזה ומקווים כי מר שטיינמץ יחזור לביתו ולעסקיו במהרה."

עוד כתבות

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

סופית: השקעת הענק של שותפויות הגז בהרחבת פיתוח לוויתן ב-2.4 מיליארד דולר

שותפויות מאגר לוויתן, שברון, ניו-מד ורציו, החליטו סופית להשקיע בהגדלת ההפקה במאגר לקדוח שלוש בארות נוספות, במטרה להגיע ליכולת הפקה של עד 21 BCM בשנה במחצית השנייה של 2029 ● ההחלטה התקבלה לאחר הסכם יצוא הגז הענק למצרים בהיקף של כ-12% מעתודות הגז של ישראל ובהיקף כספי של 35 מיליארד דולר

אוהד יאסין / צילום: Netanel tobias

הקידום המפתיע של הישראלי הבכיר במיקרוסופט העולמי

אוהד יאסין, המשמש כיום כסגן נשיא וחבר הנהלת מרכז הפיתוח במיקרוסופט ישראל, ינהל מאות עובדים בישראל וברחבי העולם, ויוביל פעילות אסטרטגית מול ממשלות וארגונים ריבוניים ● את התפקיד קיבל הבכיר הישראלי בין השאר על רקע התפקיד המרכזי שממלא מרכז הפיתוח בישראל בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית, ענן וסייבר

קרן מור (''כוכבה שביט'') בקמפיין של קופ''ח לאומית / צילום: פיגמנט

כוכבה עוברת לסגול: קופ"ח לאומית משנה את המיתוג, וזו הסיבה

לאחר שנת שיא עם תוספת של יותר מ-10,000 לקוחות, ובהמשך למיקוד בבריאות האישה, קופת החולים לאומית מחליפה מיתוג ● המהלך כולל התאמה לחברה החרדית והערבית וילווה בקמפיין חדש

שליח של GetPackage / צילום: באדיבות GetPackage

באיזו עיר בארץ מזמינים הכי הרבה משלוחים, ומתי?

הערים המובילות בהיקף המשלוחים הן תל אביב עם 11.5%, חיפה עם 9.5% ופתח תקווה עם 7%, כך עולה מנתונים של חברת השליחויות Get Package המסכמים את שנת 2025● תקציב הפרסום בדיגיטל של הביטוח הלאומי עובר ל–Funia, וקרן אדמונד דה רוטשילד מעניקה פרסים בהיקף של כרבע מיליון שקל למעצבי אופנה ● אירועים ומינויים

''אין ודאות שנפילת המשטר תביא לאיראן טובה יותר''. כרזה עם תמונת חמינאי בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

ההערכה בישראל: טראמפ עדיין לא קיבל את ההחלטה על תקיפה באיראן

דיווח: ראש הממשלה ביקש לדחות את התקיפה באיראן - הסיבה: חוסר מוכנות ● בכירים אמריקאים: הנשיא דחה בשלב זה את ההחלטה על התקיפה באיראן, אך היא עדיין על השולחן ● הניו יורק טיימס: "בפנטגון נערכים להחזיר את הכוחות שפונו מבסיסים באזור" ● שר החוץ של טורקיה: אנקרה אינה מקבלת אפשרות של שימוש בכוח נגד איראן ● שר החוץ של איראן: "אין כוונה לתלות אנשים" ● עדכונים שוטפים

ההצעה של אב־גד / צילום: יח''צ

הטרייד־אין של אב-גד חוסך עשרות אלפי שקלים ובעיקר כאב ראש

החברה מציעה לרוכשים למכור עבורם את הדירה הישנה בהפחתה של 6% מהמחיר שיקבע שמאי, ב־14 פרויקטים שהיא משווקת כיום בארץ • למשפרי דיור ההצעה יכולה לחסוך בעיות בתקופה קשה בשוק היד השנייה ● מאחורי המבצעים, מדור חדש

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בתל אביב; נובה זינקה במעל 8%, ארית תעשיות ירדה בכ-3%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.9% ● הדוח הרבעוני של TSMC הקפיץ את מניות השבבים ● החשש מהסלמה מול איראן לא הפריע אתמול לבורסה לכבוש שיאים חדשים ● היום יפורסם מדד המחירים לצרכן, הצפי - עלייה קלה ● על רקע צפירת ההרגעה של טראמפ - מחירי הנפט יורדים הבוקר

מטוס של לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה

לופטהנזה מאריכה את ביטולי טיסות הלילה לישראל עד סוף החודש

המהלך נובע מהערכת המצב הביטחוני במזרח התיכון, ונועד לאפשר לצוותי האוויר לשוב לבסיסיהם ללא לינה בישראל ● לדברי החברה, מרבית הטיסות הליליות הוזזו לשעות היום, ורק מספר מצומצם של טיסות בוטל

מחאת תמיכה באיראנים, לונדון השבוע / צילום: Reuters, Seiya Tanase

המשטר האיראני ניתק 90 מיליון איש מהרשת. אז איך התוצאה שקיבל הייתה הפוכה לגמרי?

בניסיון לחנוק את המחאה, המשטר האיראני ניתק כ־90 מיליון איש מהרשת, אך התוצאה הפוכה מהצפוי ● בעזרת עשרות אלפי טרמינלים של סטארלינק שהוברחו למדינה, שימוש ב־VPN ושירותים מוצפנים, המפגינים מצליחים לעקוף את ההחשכה ולהציף את העולם בתיעודים מהשטח

הממונה על התחרות מיכל כהן ושר הכלכלה ניר ברקת / צילום: כדיה לוי, אוליביה פיטוסי - ''הארץ''

בג"ץ יקיים דיון נוסף בהליך להדחת הממונה על התחרות

נשיא העליון עמית קיבל את בקשת היועמ"שית ונציב שירות המדינה לקיים דיון נוסף בפסק הדין מיולי האחרון, שאישר לכנס את ועדת המינויים כדי לדון בבקשתו של שר הכלכלה ברקת להדיח את מיכל כהן ● עמית: "השלכות רחבות על הליכי הפסקת כהונתם של נושאי משרה בכירים בשירות הציבורי"

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: באדיבות אנבידיה

המשקיע שבטוח: זו החברה שתעקוף את אנבידיה בשווי שוק

היזם והסוחר המפורסם טום סוסנוף טוען כי "אנבידיה היא השקעה משעממת שתאבד את התואר הנכסף לגוגל" ● אבל הוא די לבד - למעט מייקל ברי, יש קונסנזוס בקרב אנליסטים מובילים בוול סטריט שמניית החברה תספק אפסייד משמעותי ב־2026 ואף תעבור שווי שוק של 6 טריליון דולר ● בבלומברג מציינים את הסיכונים והמהמורות שבדרך ● וגם: אנבידיה היא החברה הכי זולה בין "שבע המופלאות", בנק אוף אמריקה: "זו הזדמנות"

ירידת מחירים בענף הרכב/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי צילום: יוסי כהן

מצ'רי ועד סקודה וטסלה: ענף הרכב מציג ירידת מחירים חריגה

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● ענף הרכב הישראלי מתחיל את 2026 עם ירידה במחירי המחירון הרשמיים של דגמים חדשים רבים ● זאת, בניגוד למגמה הרווחת זה שנים ● משערי המטבע והלחץ הרגולטורי ועד לצונאמי התקינה הסיני: אלו הכוחות שהשפיעו על היבואנים

צחי אבו / צילום: יונתן בלום

בהיקף כולל של כ-95 מיליון שקל: אבו פמילי מגורים השלימה שתי עסקאות

חברת ההשכרה לטווח ארוך הודיעה על השלמת שתי עסקאות ברחובות ובקריית אתא ●  תוכנית ההתחדשות העירונית בגבעתיים מגיעה לישורת מכרעת ● בחיפה ידונו בשבוע הבא בהתנגדויות הרבות להרחבת שכונת סביוני דניה ● וחברת כמאי הישראלית, שעוזרת לחברות בנייה באמצעות סוכן AI, גייסה מיליון דולר ● חדשות השבוע בנדל"ן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות בוול סטריט; מניות השבבים מתרוממות

המשקיעים ימשיכו לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות באיראן, כאשר לפי הדיווחים האחרונים, בכירים אמריקאיים מסרו שהנשיא טראמפ דחה את ההחלטה על תקיפה בשלב זה ● המסחר ננעל אתמול בעליות, לאחר יומיים רצופים של ירידות ● באירופה נרשמות ירידות ברקע המתיחות הגאופוליטית

קריית שמונה / צילום: אייל מרגולין

כרטיס אשראי מיוחד לקריית שמונה: האוצר הודיע על מענקים חודשיים לתושבי העיר

על פי הודעת משרד האוצר, תושבי קריית שמונה יקבלו מענק חודשי בסך 1,000 שקל עד 2,500 שקל, שניתן יהיה לממש רק בעסקים בעיר ● התקציב לתוכנית צפוי להגיע מתוך התוכנית לשיקום הצפון, שתוקצבה במקור ב-15 מיליארד שקל ונוצלו מתוכה עד כה כ-9 מיליארד שקל

כריך בעגלת הקפה גן עד / צילום: אילון פמיליה

גם אנחנו לא האמנו שב־22:00 יש כזה תור למאפייה באמצע עיר

קינוח מושחת שמוגש במשתלה, גלריה עם אמנות ישראלית מתחלפת ומאפיית לחמים מיתולוגית שהתור משתרך אליה גם בחצות ● סיור מפתיע ברמת השרון

לוחם בכוחות המשטרה האיראניים, טהרן / צילום: Reuters, Stringer/WANA

השבר האיראני: מומחים משרטטים את התרחישים האפשריים

כלכלה מרוסקת, אינפלציה של 50% ואיום תקיפה אמריקאי מוחשי: איראן ניצבת בפני הצומת הגורלי בתולדותיה ● בעוד המטבע המקומי צולל והמחאות ברחובות מחריפות, מומחים מזהירים כי נפילת המשטר עשויה לטלטל את המזרח התיכון כולו ● האם אנחנו בדרך ל"אביב ערבי" שני ולדמוקרטיה פרסית, או שהעולם יתעורר לוואקום שלטוני מסוכן?

אמיר השמטפור / צילום: shore&wave

המולטי-מיליונר האיראני שרוצה לפתח תרופה לסרטן בישראל

אמיר השמטפור, מוסלמי יוצא איראן, הוא משקיע ותיק שעשה את הונו מהשבחת חברות ביוטק בשוק האמריקאי ● עכשיו הוא מגיע לישראל עם NeOnc, שמפתחת תרופה לסרטן המוח הניתנת דרך האף ● בראיון הוא מספר על הפגישה עם נתניהו שהקימה לו אויבים, הזיכרונות מארץ הולדתו וגם האמונה ששתי המדינות ינהיגו יחד את המזרח התיכון

ירושלים / צילום: Shutterstock

המחירים חזרו לעלות? זה הנתון שיותר מדאיג בשוק הדיור

מחירי הדירות רשמו בחודשים אוקטובר-נובמבר עלייה של 0.7%, לאחר שמונה חודשים רצופים של ירידות ● אך הנתונים היותר מדאיגים מגיעים דווקא משוק השכירות: מדד הדיור רשם בחודש דצמבר עלייה של קרוב לאחוז - השיעור הגבוה ביותר מכל מדדי דצמבר ב-15 השנים האחרונות

אינפלציה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה השנתית עמדה ב-2025 על 2.6%; שינוי כיוון בדיור: המחירים חזרו לטפס

האינפלציה נותרה בחודש דצמבר ללא שינוי ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו עליות: הלבשה והנעלה, ירקות ופירות, דיור ותחבורה ● מחירי הטיסות לחו"ל התייקרו בשיעור בולט של 4.1% ● סעיפים בהם נרשמו ירידות: תרבות ובידור וסעיף המזון ● מחירי הדירות עלו ב-0.7% בנובמבר, לאחר שמונה חודשים רצופים של ירידות