גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הורשע השייח' המסית מלוד: "השקר נחשף במלוא מערומיו"

השייח יוסף אלבאז הורשע בעבירת איומים ותקיפה בנשק קר ● נגדו קיים כתב אישום נוסף בשל הסתה לאלימות נגד שוטרים

השייח' יוסף אלבאז / צילום: פאנט
השייח' יוסף אלבאז / צילום: פאנט

בית המשפט השלום ברמלה הרשיע את השייח יוסף אלבאז בעבירת איומים ותקיפה בנשק קר. ביוני השנה נחשף בגלובס כי נגד האימאם לשעבר של המסגד הגדול בלוד, השייח' יוסף אלבאז הוגש כתב אישום בגין תקיפה ואיומים כבר באפריל 2018. בחודש מאי 2021 עלה שמו של אלבאז לכותרות בעקבות חלקו בשלהוב צעירים מוסלמים במהלך הפרעות בזמן מבצע "שומר החומות". בגין פרסום פוסט אלים נגד המשטרה, אף הוגש נגדו כתב אישום נוסף.

היום (ג') ניתנה הכרעת הדין בגין כתב האישום מאפריל 2018, זאת לאחר שבמשך תקופה ארוכה פעלו אלבאז ועורכי דינו על מנת לעכב את ההליך הפלילי. על פי כתב האישום, בתאריך ה-3 לאפריל 2018 הגיע עו"ד חנן חדד לקרקע הממוקמת בדרך סח בעיר לוד על מנת לוודא ביצוע צו בית משפט בנוגע לקרקע שבבעלות משפחתו. "אותה עת, שהה במקום הנאשם (יוסף אלבאז, א"ג) בלוויית אחרים... בנסיבות אלה, התגלע ויכוח בין אלבאז לחדד על רקע הסכסוך, במסגרתו אמר הנאשם למתלונן: 'הכביש הזה לא ייסגר, לא יעזור לך, הגופה שלך תהיה פה ואנחנו ניסע עליה'".

האימאם לא עצר בכך והוסיף לפי כתב האישום: "אני אזיין אותך, אני אדרוך על הגופה שלך" ובתוך כך סטר בפניו של עו"ד חדד באמצעות ידו וכתוצאה מכך משקפי הראיה שלו נפלו ארצה ונשברו.

על פי האישום, בעקבות כך הוציא עו"ד חדד את מכשיר הטלפון הנייד שלו על מנת לתעד את אלבאז תוך כדי שהוא מתרחק ממנו, ובתגובה נטל אלבז לידו אבן גדולה והטיח אותה בפניו של עו"ד חדאד בחוזקה ובאמצעות ידו השנייה סטר בפניו פעם נוספת.

כתב האישום מפרט כי לאחר מכן עו"ד חדד החל להימלט מהשייח' אלבאז בעוד הוא רודף אחריו ובהמשך השליך את האבן לעברו. האבן פגעה ברגלו ולאחר מכן בטרקטור שהיה במקום.

השופט הישאם אבו שחאדה כתב בהכרעת הדין כי "גרסתו של המתלונן היא מהימנה ביותר" בעוד שגרסתו של הנאשם אלבאז "נמצאה בלתי אמינה ורצופה בשקרים בנושאים מהותיים".

השופט אבו שחאדה כתב כי בניגוד לטענת ההגנה של אלבאז, הסרטונים שתיעדו את התקיפה לא עברו עריכה כלשהי. מעבר לכך, נקבע בהכרעת הדין כי עדותו של המומחה מטעם ההגנה "לא רק שאין בה דבר שבכוחו לסייע להגנה, אלא שהיא פועלת רק לרעתו של הנאשם. מצד אחד היא חיזקה את עדותו של המתלונן ומצד שני החלישה את אמינות עדותו של הנאשם".

אלבאז העיד שלא הטיח את האבן שאחז בידו בפניו של המתלונן אלא רק זרק אותה לעבר הטרקטור ומכאן הרעש המתכתי ששומעים בסרטון. אלא שבשל עדות המומחה מטעם ההגנה "נחשף השקר שמאחורי העדות האמורה של הנאשם. ודוק, לא מדובר בשקר בשאלה צדדית, אלא בשאלה מהותית שנוגעת לליבת אירוע תקיפתו של המתלונן עם האבן על ידי הנאשם. למעשה, השקר נחשף במלוא מערומיו וכגודל השקר כך גם גודל ההפחתה שיש לבצע בשאלת אמינות גרסתו של הנאשם".

בהכרעת הדין נכתב כי הנאשם אלבאז מסר בעדותו שלושה שקרים בנושאים מהותיים שנוגעים לליבת אירוע הפציעה של המתלונן עם אבן. לגבי השקר הראשון נכתב כי "מדובר בשקר ברור ובולט". לגבי השקר השני, קבע השופט כי "מדובר בגרסה "מתפתחת" של הנאשם כאשר הוא מנסה להתאים באופן אלסטי את גרסתו החדשה לראיה המרכזית שנחשפה בפניו בחקירה". בנוגע לשקר השלישי לפיו המתלונן הותקף על ידי 15 עד 20 איש שהיו במקום, כתב השופט כי "גרסתו המתפתחת של הנאשם לא קפאה במקומה בתוך תחנת המשטרה, אלא המשיכה להתפתח גם באולם בית המשפט. מדובר בגרסה כבושה שיש לייחס לה משקל אפסי. יתר על כן, גרסה זו אינה מתיישבת כלל ועיקר עם מה שרואים בסרטון...".

השופט אבו שחאדה כתב כי עדי ההגנה של אלבאז לא תרמו להגנה של הנאשם במאומה.

את אלבאז ייצגו עוה"ד ראיס אבו סייף, עו"ד חאלד אזברגה ועוה"ד זיאד אבו גאנם. התביעה המשטרתית יוצגה על ידי עוה"ד סיון צדיק.

כתב אישום בגין הסתה לאלימות נגד שוטרים

כאמור, מלבד הרשעה זו מעל ראשו של אלבאז מרחף כתב אישום נוסף. בחודש יולי 2021 מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הגישה לבית משפט השלום בראשון לציון כתב אישום בגין הסתה לאלימות ברשת החברתית פייסבוק כלפי שוטרים ובגין איומים בפייסבוק כלפי סגן ראש העיר לוד, יוסי הרוש.

אלבאז מואשם כי פרסם בפייסבוק קטע מסרט קולנוע שבמהלכו מוצג רצח אכזרי של שני שוטרים, ואליו צירף טקסט הקורא לאלימות ומעודד מעשי אלימות כלפי שוטרים.

בסרטון מוצג רצח אכזרי של שני שוטרים בידי אדם שהשוטרים הורו לו לעצור בגין ביצוע עבירת תנועה. לצד הסרטון כתב אלבאז בערבית: "מחילה מכם, הדרך הכי טובה להתמודד עם העוול".

בנוסף, אלבאז נאשם כי פרסם פוסט ובו איום כלפי סגן ראש עיריית לוד, יוסי הרוש, וכן כלפי גורמים נוספים, על רקע הקמת שביל גישה בסמוך לבית ספר בעיר לוד. בפוסט כתב אלבאז בין היתר: "מכתב פתוח לראש העיר... מציע לכם לבלום את הבריונים שלכם, כי התגרותכם תחזיר אותנו לחודש אחורה (כוונתו למהומות בזמן מבצע "שומר החומות", א"ג), ואתם תשלמו את המחיר על פעולות אלה. ולגבי המלחמה שאתה מאיים עלינו, יוסי הרוש... מבטיחים לך, אנחנו נהיה מספיק אחראיים לגרום לך שתבין שנוותר על נשמתנו בזול במטרה לחנך אותך ולהפסקת בריונותך".

***חזקת החפות: יוסף אלבאז הורשע בעבירות איומים ותקיפה נשואי כתב האישום מאפריל 2018, אולם בכתב האישום מחודש יולי 2021 המייחס לו הסתה לאלימות ואיומים הוא לא הורשע, הוא מכחיש את המיוחס לו ועומדת לו חזקת החפות

עוד כתבות

פרסומת למבצע של שיכון ובינוי / צילום: פרטי

החופשה בתאילנד היא הכסף הקטן: מה באמת ירוויחו רוכשי הדירות של שיכון ובינוי

הלחץ על חברות הבנייה נמשך, ונראה שתנאי המימון הגמישים כבר לא מספיקים כדי למשוך את הקונים ● כמה שווה מכלול ההטבות שמציעה שיכון ובינוי בפרויקטים שלה באור יהודה ובהוד השרון? ● מאחורי המבצעים, מדור חדש

חברת היילו / צילום: איל יצהר

חברת השבבים הישראלית היילו מפטרת כ-10% מהעובדים

לחברה יש כ-300 עובדים ● מהיילו נמסר כי הפיטורים מתרחשים בשל ההחלטה "להרחיב את פעילותה לתחומי הרובוטיקה וה-Physical AI"

ד''ר אד ירדני / צילום: Reuters, Brendan McDermid

האנליסט האופטימי מוטרד: "דברים הלכו לטובתי כל כך הרבה זמן, שזה מדאיג"

ד"ר אד ירדני, כלכלן הפד בעבר ואחד האנליסטים השוריים בוול סטריט, טוען כי הפסימיות יצאה מהאופנה, ומעריך שגם 2026 תסתיים בעליות ● מה שגורם לו ל"אי נוחות מסוימת" זה שכל כך הרבה אנליסטים חושבים כמוהו ● ואם ממש מחפשים, יש לו בכל זאת אזהרה

רובוטים של חברת מנטי / צילום: Mentee Robotics

בלי מוצר והכנסות: למה השוק התלהב מהחברה של אמנון שעשוע

מובילאיי, בראשות המנכ"ל והמייסד אמנון שעשוע, הודיעה על רכישת חברת הרובוטים ההומנואידים הצעירה מנטי - ששעשוע הוא אחד ממייסדיה ● בכך מובילאיי מחזקת עצמה בתחום ה־AI הפיזית ובשוק הרכב האוטונומי והרובוטיקה ● השקת הרובוטים הראשונים: בשנת 2028

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; מניות הבנקים והחברות הביטחוניות נפלו

ה-S&P 500 ירד בכ-0.3% ● כמות המשרות הפנויות בארה"ב ירדה במפתיע לרמתה הנמוכה ביותר מזה יותר משנה ● שתי הצהרות נפרדות של טראמפ הכבידו על המניות הביטחוניות ועל מניות בתחום הנדל"ן ● בוול סטריט ג'ורנל מדווחים: אנתרופיק בדרך לגיוס 10 מיליארד דולר לפי שווי של 350 מיליארד דולר

טסלה דגם Y / צילום: יח''צ

בכירים במגזר הציבורי עשויים להצטייד ברכבי טסלה

ממשלת ישראל עשויה להצטייד בכלי רכב חשמליים של טסלה עבור בכירי ממשלה ונושאי תפקידים בכירים ● יבואנית שיאומי נערכת להשקת הרכב החשמלי שלה בישראל ב־2027 ● 2026 נפתחת עם מלאי רכב "אפס קילומטר" בהנחות עמוקות ● השבוע בענף הרכב

אופיר שריד / צילום: רמי זרנגר

רווח הענק של JTLV ממכירת דוניץ, והמימושים של זהבית כהן ומנכ"ל מליסרון

חגיגת המימושים של קרן JTLV, אייפקס ישראל בראשות זהבית כהן ואורי מקס מייסד מקס סטוק ואופיר שריד מנכ"ל מליסרון ● אנבידיה, אינטל ואפל חברו לטכניון, ובהשקעה של כמיליון דולר נחנכה מעבדת VLSI ● ושלושה מינויים חדשים ● אירועים ומנויים

על המחאות באיראן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

מחאות באיראן הן לא דבר חדש. מה בכל זאת שונה הפעם?

המחאות באיראן לא פוסקות, ואפילו דווח שהמנהיג העליון מכין תוכנית בריחה ● האם ההפגנות הנוכחיות יפילו את המשטר או שהן יסתיימו כמו קודמותיהן? ● המומחים מסבירים: אלה הפרמטרים שיקבעו את מידת ההצלחה של המחאות ● המשרוקית של גלובס

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

משקיעי הריטייל בת"א איבדו פחד: "שלוש שנים של עליות חדות מייצרות פומו"

התשואות הגבוהות בשוק המניות הובילו לעלייה בתחושת הביטחון של משקיעים חסרי ניסיון, שטרם חוו משבר משמעותי בשווקים, וירידה בחשש שלהם מהפסדים ● מנהלים בשוק מזהירים מפני "מצב שבו הרבה מאוד אנשים מאבדים את כל כספם כתוצאה מטעויות של חוסר הבנה"

פרויקט של דירה להשכיר בתל כביר, תל אביב / צילום: שלומי יוסף

גל מודעות לשכירות ארוכת טווח מציף את הרשת - מה עומד מאחוריו?

כמה חברות להן פרויקטי שכירות ארוכת טווח יוצאות בקמפיינים פרסומיים, ביניהן אשטרום וקרן הריט מגוריט ● החברות בענף לא מדווחות על קשיי אכלוס, אז למה דווקא עכשיו עולים הפרסומים?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה שלילית בת"א; המניות הבטחוניות זינקו, מניות השבבים נפלו

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.4% ● אלביט חצתה לראשונה שווי שוק של 100 מיליארד שקל ● דוניץ צונחת במעל 9% ● מחירי הנפט ירדו בעקבות הצהרת טראמפ על יבוא נפט מונצואלה בהיקף של מיליארדי דולרים ● מחר יתקיים מסחר רגיל עד שעות הצהריים

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות – הזכור ביותר ב־2025 / צילום: צילום מסך יוטיוב

סיכום פרסומות 2025: בנק מזרחי טפחות הזכורה ביותר, ביטוח 9 האהובה ביותר

הבנקים וחברות הביטוח רשמו את הנוכחות הגבוהה ביותר בדירוג הפרסומות השנתי של גלובס וגיאוקרטוגרפיה בשנה החולפת ● בנק לאומי נכנס למדד הכי הרבה פעמים ב–2025 ● משרדי הפרסום הבולטים: מקאן תל אביב, אדלר־חומסקי & ורשבסקי וראובני פרידן

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

ההיסטוריה מלמדת: איך יגיבו מדינות אופ"ק לדרמה הונצואלית בשוק הנפט?

ונצואלה מחזיקה בקרוב לחמישית מעתודות הנפט בעולם, אבל סנקציות אמריקאיות והיעדר תשתיות הביאו לקריסה בהפקתו ● אומנם למדינות אופ"ק אין אינטרס להגדיל את הייצור, אך מקרי עבר מלמדים ששינויי משטר יכולים לגרום לחלק מחברות בקרטל הנפט לסטות מה"משמעת הקואליציונית"

חמישה פסקי דין שכל דייר ומשכיר חייבים להכיר / צילום: Shutterstock

בתי המשפט משרטטים מחדש את היחסים בין שוכר למשכיר

פיגומים במרפסת חתכו את שכר הדירה בחצי, והכניסה לנכס הפכה לחוזה מחייב גם ללא חתימה פיזית ● בתי המשפט קובעים מחדש את היחסים בין 3 מיליון שוכרים בישראל לבין בעלי הדירות שלהם - מתי השופט יגן על השוכר, ומתי דווקא על בעל הבית?

חיילי מילואים בצפון הארץ / צילום: דובר צה''ל

עד 12 אלף שקל בשנה: ההודעה שקיבלו אלפי מילואימניקים

מילואמיניקים במערך הלוחם התבשרו בימים האחרונים על זכאותם לנקודות זיכוי במס הכנסה ● מדובר ביישום של החוק שאושר בכנסת בנובמבר האחרון, המעניק לראשונה הטבת מס משמעותית למילואימניקים לוחמים לפי מספר ימי השירות, והיא יכולה להגיע עד כ-11,600 שקל בשנה

שלג בברלין, השבוע / צילום: אסף אוני

גל הקור האירופי מחריף: מצבי חירום, תאונות ברחוב וביטולי טיסות

שורת מדינות באירופה הכריזו היום על מצבי חירום בדרגות משתנות בשל מטחי שלג כבדים וטמפרטורות שצנחו הרבה מתחת לאפס ● בהולנד תנועת הרכבת משובשת, ובשדה התעופה סכיפהול נרשמים עיכובים משמעותיים ● בברלין הצטברות הקרח על המדרכות מעוררת ביקורת על העירייה ועל חוסר התפקוד שלה

אילוסטרציה: Shutterstock

עד איזה גיל חשיפה לעירום בין הורים לילדים נחשבת לגיטימית

אם גרושה ביקשה לבחון את מסוכנותו המינית של האב ולהגביל את זמני השהות שלו עם בתם בת הארבע, בעקבות תיעוד של האב ישן עם הילדה כשהיא עירומה ● מה קבע בית המשפט?

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

40 חברות נדל"ן דורשות מהמדינה להכיר בהוצאות פיתוח לצורכי מע"מ

החברות התובעות - בהן י.ח דמרי, שי חי יזמות, עמרם אברהם, בובליל נכסים, אבו מגורים ועוד – טוענות כי על רשות המסים להכיר בתשלומי מע"מ בגין הוצאות פיתוח בהיקף של כ-1.57 מיליארד שקל במכרזים של רמ"י

יפתח רון-טל / צילום: יוסי וייס חברת החשמל

רון-טל ימונה ליו"ר רש"ת, אך יצטרך לוותר על החזקותיו בחברות אנרגיה

ועדת המינויים אישרה היום את מועמדותו של יפתח רון-טל לתפקיד יו"ר רשות שדות התעופה ● עם זאת, האישור מותנה בהסדר ניגוד עניינים, ולפיו רון-טל יצטרך לסיים את כהונתו כנושא משרה ולממש את החזקותיו בחברות האנרגיה Urban Energy ואוגווינד, וכן להתחייב שלא לעסוק בכל עניין שמקיים זיקה לחברת ביג

מכרז החשמל המוזל. בזק הרוויחה בגדול / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

מכרז החשמל לספקים: בזק-ג'ן לקחו בענק, מקורות גנבו את ההצגה

בבזק-ג'ן יכולים להיות מרוצים מתוצאות מכרז החשמל המוזל של רשות החשמל: מבין 550 מגהוואט שהוצעו, חברת התקשורת השיגה 140 ● מי שהפתיעה הייתה חברת מקורות, שכלל לא סוחרת בחשמל ● אמיר שביט, יו"ר רשות החשמל: "צעד נוסף לחיזוק התחרות"