גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ICL פותחת מפעל חדש לתחליפי חלבון

המהלך הוא חלק מאסטרטגיית המיקוד של החברה בפיתוח מוצרי מזון בריאים יותר וסביבתיים ● וגם: יוניקורן הפינטק הישראלי ראפיד (Rapyd) רוכש את חברת הפינטק Neat ● אירועים ומינויים

רביב צולר / צילום: נטלי כהן-קדוש
רביב צולר / צילום: נטלי כהן-קדוש

חברת כימיקלים לישראל (ICL), שבראשה עומד הנשיא והמנכ"ל רביב צולר, חנכה השבוע מפעל חדש לייצור תחליפי חלבון בסנט לואיס, ארה"ב, בהשקעה של 18 מיליון דולר. המהלך הוא חלק מאסטרטגיית המיקוד של החברה בפיתוח מוצרי מזון בריאים יותר וסביבתיים.

המפעל, שמתפרס על פני כ-930 מ"ר, הוקם כחלק מאתר הייצור של החברה בסנט לואיס, המשתרע על שטח כולל של כ-77 דונם. תחליפי הבשר (ומאכלי הים) מבוססי החלבון מהצומח שייוצרו בו מיועדים לחברות מזון, חברות שירותי מזון, מסעדות וקמעונאיות מזון. המוצר המוגמר הוא טבעוני, נטול אלרגנים, כשר ומאושר halal, ואינו מהונדס גנטית. כושר הייצור המלא של המפעל צפוי להסתכם בכ-6.8 מיליון ק"ג בשנה.

"האתר החדש יסייע לספק את הביקוש הגובר למוצרי מזון חדשניים מבוססי צומח ולתחליפי בשר, ובמיוחד כאלה המספקים חוויית אכילה דומה לזו של מוצרי בשר קונבנציונליים", אומר צולר. "יצרני מזון מחפשים פתרונות למוצרים בקטגוריית תחליפי הבשר אשר יספקו ערך תזונתי, פונקציונלי ובר קיימא, ואנו גאים לספק להם פתרון כזה. צעד זה מהווה נדבך נוסף במאמצינו לקידום חזון פעילות אחראי, ובפיתוח פתרונות משמעותיים לאתגרי הקיימות הגדולים של האנושות".

חברת ICL, שבסיסה בתל אביב, הוקמה ב-1968 תחת השם כימיקלים לישראל. החברה לישראל שבשליטת עידן עופר מחזיקה בכ-46% ממנה, והיתר בידי הציבור וגופים מוסדיים. לחברה יש כ-20 מרכזי פיתוח ברחבי העולם, וב-2021 היא השקיעה בהם כ-60 מיליון דולר. בארה"ב היא מעסיקה קרוב ל-800 עובדים, מהם כ-300 בסנט לואיס.

אזור התעשייה

להפריח את הנדל"ן הנטוש

מאז שנסגר מועדון הפוסיקט התל אביבי בקיץ 2019, הפך המקום למתחם חברתי - אחרי שקרן הנדל"ן JTLV של עמיר בירם העמידה את המבנה בכיכר אתרים לטובת צרכים קהילתיים וציבוריים, ואפשרה לעמותות וארגונים לשינוי חברתי לפעול במקום ללא דמי שכירות. את הפעיליות הוביל מרכז "המרחב החברתי".

כעת מציינים במרחב החברתי שנתיים של פעילות, וחושפים את הנתונים: התקציב השנתי עומד על כ-1.3 מיליון שקל, כאשר 72% ממנו מגיעים מהכנסות עצמיות ומפעילויות שונות, והיתר מתורמים כמו קרן שוסטרמן, בנק לאומי, קנדה ישראל ואלעד ישראל מגורים. בשנה החולפת נרשמו שיתופי פעולה עם 200 עמותות ונערכו 1,500 הכשרות, ובסך הכול הגיעו למקום 150 אלף איש.

בשנה האחרונה הוחלט לקחת עוד ארבעה נכסי נדל"ן נטושים, ולהפוך אותם למרכזים חברתיים: בית אליאנס ושערי צדק בירושלים, אלנבי 43 בתל אביב ומתחם הבורסה ברמת גן. לדברי קרן לביא, מנכ"לית המרחב החברתי, "בכיכר אתרים בנינו מודל מקיים, שלפיו ישנן פעילויות מכניסות אשר מכלכלות את התפעול השוטף של המבנה. לאחר שראינו את האימפקט שהבניין מייצר, החלטנו לשכפל את המודל.

"בכל המבנים הרעיון דומה - לקבל בתרומה מיזמי נדל״ן מבנים הממתינים בתקופת שימושי ביניים, ולהפוך אותם לפרויקטים חברתיים. הנכס הפיזי מאפשר לנו להכניס הן את הציבור והן את הארגונים החברתיים תחת קורת גג אחת.

"היזם לא מעכב את הפרויקט בגללנו. זה בניין שגם ככה יעמוד נטוש בזמן הזה, ותפקידנו להכניס אור לאותם מבנים נטושים. יש פה סיטואציה שכולם מנצחים בה. שימושי ביניים זאת תקופה של כמה שנים. בעולמות האימפקט מדובר בתקופה לא מבוטלת, וזה קרש קפיצה משמעותי ללא מעט יוזמות חברתיות. בעוד חמש שנים אנחנו מכוונים לפי עשרה מרחבים חברתיים שיהיו בכל עיר בישראל, ויעזרו לנו לחשוף את הציבור לנושאים חברתיים מהותיים".

ראפיד רוכשת את Neat

יוניקורן הפינטק הישראלי ראפיד (Rapyd) רוכש את חברת הפינטק Neat, על מנת להרחיב את יכולות הסחר של עסקים קטנים ובינוניים ברחבי אסיה ובעולם. היקף העסקה מוערך בעשרות מיליוני דולרים.

מייסדי ראפיד: עומר פריאל (מימין), אריק שטילמן וארקדי קרפמן / צילום: דיוויד גראב

משרדי ניט ממוקמים בהונג קונג ובסינגפור, והיא תתמזג עם המשרד הסינגפורי של ראפיד. הפלטפורמה שלה מספקת לסטארט-אפים שירות דיגיטלי של רישום חברה ופתיחת חשבון בנק עסקי תוך דקות, כאשר כל פעולה מתבצעת אוטומטית - ללא צורך בשיחה או פגישה עם בני אדם. שילוב הפלטפורמה ברשת התשלומים הגלובלית של ראפיד תאפשר לעסקים קטנים ובינוניים לקבל תשלומים (העברות בנקאיות, העברות לארנקים דיגיטליים או תשלום במזומן) מ-105 מדינות.

ראפיד הוקמה ב-2015 תחת השם CashDash על ידי אריק שטילמן, המכהן כמנכ"ל, ארקדי קרפמן ועומר פריאל. החברה מעסיקה כ-650 עובדים ברחבי העולם. הרכישה הנוכחית מצטרפת לרכישות קודמות שלה, ובהן חברת Valitor, המספקת פתרונות תשלום לבתי עסק ברחבי אירופה, תמורת 100 מיליון דולר; וחברת הסליקה האיסלנדית Korta תמורת כמה עשרות מיליוני דולרים. ראפיד גם השיקה זרוע השקעות, שהובילה לאחרונה את השקעה של 15 מיליון דולר בסטארט-אפ הפינטק הישראלי Anchor.

חדשות טובות

עמותת איל"ן הביאה 70 ילדים עם מוגבלויות פיזיות לבסיס תל נוף של חיל האוויר, שם עלו על סרבלים ופגשו מקרוב את תא הטייס ואת אנשי צוות האוויר של מטוסי F15.

בנוסף, הילדים ובני משפחותיהם שמעו הרצאה על החיל ועל מטוסי F15 ממפקד הבסיס, תא"ל עודד כהן, וצפו בהמראת מטוס קרב ובמופע של להקת חיל האוויר. באירוע לקחו חלק גם יו"ר איל"ן, רו"ח אהוד רצאבי, ומנכ"ל העמותה בועז הרמן.

עוד כתבות

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

רשות המסים מגבירה את האכיפה על משכירי דירות שהקפיצו את המחירים למפונים במאות אחוזים

השכירויות שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיעות לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"הבורסה בת"א אטרקטיבית": מנהל ההשקעות שבעד קמעונאות וביטחון

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן, אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"