גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כונס הנכסים מטעם האצ'יסון דוחה טענות נגד הליך מכירת פרטנר

עו"ד אהוד סול טען כי קבוצת סבן ידעה על עסקה קודמת שנוהלה עם קרן השקעות זרה וסייעה בקידומה ולכן לא יכולה לטעון כעת שיש לערוך מכרז ● בנוסף, דרש מקבוצת סבן להפקיד ערבות למקרה שייגרם נזק למכירה לקבוצת רודב-גבאי ● מקבוצת סבן נמסר: "הכונס מציג תמונה שקרית"

אבי גבאי / צילום: כדיה לוי
אבי גבאי / צילום: כדיה לוי

כונס הנכסים למניות האצ'יסון בפרטנר, עו"ד אהוד סול, הגיב היום לבקשת קבוצת סבן, המתנגדת למכירת השליטה בפרטנר לקבוצת רודב-גבאי, ולהצעתה של כונסת הנכסים הרשמית לערוך מכרז למכירת המניות.

הכונס מבקש מבית המשפט לחייב את קבוצת סבן להפקיד ערבות בנקאית בלתי מותנית לפיצוי נזקיה של האצ'יסון במקרה שהעסקה עם רודב-גבאי תתבטל, ואומר שהכונסת חרגה מהטריטוריה המשפטית שלה בדרישתה לערוך מכרז על המניות ושעמדתה כוללת אמירות שגויות.

עוד נטען כי האצ'יסון היא מומחית עולמית בהשקעות בתחום התקשורת והיא הפנתה לכונס משקיעים מכל העולם כדי לבדוק אפשרות למכור את המניות.

בתגובתו לדרישת סבן, קבע עו"ד סול כי החברה שהקימה קבוצת סבן לטובת האחזקה במניות פרטנר, היא חברה ריקה מתוכן שהוקמה על מנת להחזיק במניות המשועבדות. לדבריו אין לה נושים ונכסים, והיא לא יכולה להתחרות עם האצ'יסון, שהיא הנושה המובטחת, על פירות מימושן של מניות אלה.

נסביר כי ב-2009 מכרה האצ'יסון את מניות השליטה לסקיילקס. החוב המובטח מקורו בהלוואת מוכר בסך של 300 מיליון דולר שהעמידה האצ'יסון לסקיילקס ואשר כנגדה שעבדה סקיילקס חלק ממניות פרטנר שנרכשו על ידיה מהאצ'יסון. סקיילקס נקלעה לקשיים וכתוצאה מכך מכרה את מניות גרעין השליטה לקבוצת סבן שקיבלה אחריות לפירעון החוב המובטח להאצ'יסון.

הכונס: בסבן ידעו על הליך מכירת המניות ללא מכרז

לדברי עו"ד סול, חברת סבן שהוקמה לצורך העסקה היא כלי ריק, יישות ערטילאית שאין מי שמוכן לתמוך את טענותיה בתצהיר. ישות זו מבקשת למעשה להמר בכספי הנושה המובטחת שלא לאשר עסקה שפירותיה יגיעו אל האצ'יסון, ולגלגל עליה את הסיכון שבאי אישור העסקה למכירת המניות לקבוצת רודב-דבאי. וזאת לאחר שסירבה לשלם את החוב לנושה האצ'יסון.

עוד טען הכונס כי אי קבלתה של העסקה משמעותה דחייה של חודשים רבים בהליך. המניות המשועבדות הן נכס סחיר החשוף לסיכונים רבים, ולכך יש להוסיף את אי הוודאות לגבי פרטנר ועובדיה, מה שיפגע בסוף בהאצ'יסון בעצמה. עוד נטען כי לסבן אין את היכולת לשפות את האצ'יסון על נזקיה. הוא ציין כי ב-15 בדצמבר הצעתה של קבוצת רודב-גבאי תפקע ואין ערובה שתסכים להאריך אותה בוודאי אם יוחלט לצאת למכרז פומבי. לכן אין היתכנות מעשית להצעת כונסת הנכסים הרשמית ולפיה ייצא הכונס במכרז מהיר.

בנוסף ציין הכונס כי בניגוד לטענותיה של קבוצת סבן, היא הייתה מודעת להליך של מכירת המניות ללא מכרז והיא גם ידעה על המו"מ שנוהל עם קרן השקעות זרה שיוצגה על ידי פירמת עורכי הדין של סבן עד לפני חודש. עוד הוא טען כי קבוצת סבן נתנה את הסכמתה להליך והעבירה לכונס מידע שנדרש לצורך ביצוע העסקה ואף נפגשה באמצעות יועציה עם הכונס. התחייבותה של קבוצת סבן לוקה באי גילוי של עובדות מהותיות ובחוסר תום לב קיצוני אשר הטעה הלכה למעשה את כונסת הנכסים הרשמית, נאמר בתגובה.

עוד נאמר כי אין יסוד לטענה שחלה חובה לממש נכס משועבד באמצעות מכרז בלבד וכי השיקול המרכזי הוא השאת התמורה.

ערבות של 150 מיליון דולר

הטענה המרכזית של האצ'יסון וכונס הנכסים שלה היא כי סכום החוב המובטח עומד על כ-1.23 מיליארד שקל. סכום זה הולך ומאמיר בשל ריבית הפיגורים המוטלת עליו. קבוצת סבן אינה כופרת בעובדות אלו. התמורה המוצעת עבור המניות המשועבדות היא כ-950 מיליון שקל. כך, האצ'יסון היא נושה המובטחת בחסר והצעת הרכישה שבה היא תומכת יוצרת לה חיסרון כיס של כמעט 300 מיליון שקל.

"לכן, השאלה העומדת כיום לפתחו של בית המשפט הנכבד איננה אם הליך המכירה היה ההליך המיטבי אלא האם קיומו של הליך אחר היה מביא לתמורה הגבוהה לפחות ב-300 מיליון שקל מהתמורה המוצעת", כתב עו"ד סול. "התשובה לשאלה זו היא לא באלף רבתי. בסופו של יום, המכרז איננו מטרה אלא אמצעי. קידוש המכרז במקרה דנן, לא יביא לתוצאה שתחזיר לסבן עודף על פני החוב המובטח. איזו תועלת תצמח לסבן אם יידרש הכונס לבצע הליך מכרזי, אשר לא יביא כל ערך שיורי לה, ומנגד יסכן את הנושה המובטחת באבדן ההצעה הנוכחית".

עו"ד סול ציין כי תמיכתה של האצ'יסון היא הערכת השווי האמינה ביותר בדבר כדאיותה והוגנותה של הצעת הרכישה. הוא שאל אם סברה קבוצת סבן כי ניתן להשיא את ערך המניות המשועבדות באמצעות ניהול מכרז ושכירת שירותי בנקאי להשקעות, מדוע לא שכרה חברת סבן שירותי בנקאי להשקעות או ניהלה מכרז למכירת המניות המשועבדות? מדוע לא פדתה את המניות המשועבדות בשנתיים האחרונות? לכאורה, היה מדובר בעסקה כדאית מאין כמותה לחברת סבן. היא הייתה יכולה לפדות את המניות המשועבדות מידי הכונס ולשייר בידיה את העודף העולה על סכום החוב המובטח. הכונס קבע כי התשובה לשאלה היא שהדבר פשוט לא היה ניתן ליישום.

אם ייעתר בית המשפט לבקשת ההתנגדות לעסקה של קבוצת סבן ויורה לערוך מכרז על מניות פרטנר, מבקש כונס הנכסים שסבן תפקיד ערבות של 150 מיליון דולר כנגד הנזקים שייגרמו לה.

מקבוצת סבן נמסר: "הכונס מציג תמונה שקרית וממשיך להטעות את בית המשפט".

עוד כתבות

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב