גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל איידנטי לא מבין איך "בתי חולים לא יודעים כמה עלה להם ניתוח מסוים"

איידנטי הלת'קייר, הפועלת בתחום טכנולוגית המידע הרפואית, "עושה סדר" בחדרי ניתוח, עם פתרונות "לניהול מידע בחדרי פרוצדורות בבתי חולים, המסייעים בשיפור תהליכים חוצי ארגון בגופי רפואה ובחברות רב-לאומיות" ● החיסכון שהיא מאפשרת לבתי החולים הוא הרווח שהיא מכוונת אליו ● והמניה? היא מעידה שהמשקיעים עוד לא מאמינים לחלום

שלמה מתתיהו, מנכ''ל ויו''ר איידנטי / צילום: תמר ינאי
שלמה מתתיהו, מנכ''ל ויו''ר איידנטי / צילום: תמר ינאי

גל ההנפקות של השנתיים האחרונות הביא לבורסה בת"א גם מספר חברות הפועלות  בתחום המכשור הרפואי, אחרי שנים שבהן נפקד מקומן מהשוק הראשוני. חלק מהחברות הללו הצליחו לעורר עניין והגיעו לשוויים גבוהים יחסית, כמו חברת האסתטיקה הרפואית סופווייב  של ד"ר שמעון אקהויז (כמעט מיליארד שקל), ומפתחת מכשירי האולטרסאונד הניידים פלסאנמור  (550 מיליון שקל). 

אחרות התמקמו מלכתחילה ברמת שווי נמוכה יותר והן פחות מוכרות לשוק, אך מקוות שהסכום שגויס יקדם אותן מספיק כדי לפרוץ בהמשך. כזו היא למשל איידנטי הלת'קייר , שגייסה ביוני האחרון 27 מיליון שקל לפי שווי של כ-100 מיליון אחרי הכסף, כדי לקדם את פעילותה בתחום הלוגיסטיקה הרפואית. 

אם במקום לומר "לוגיסטיקה רפואית" נגיד "החברה שמוודאת כי לא ישכחו לכם מוצרים רפואיים בתוך הגוף בעת ניתוח", אולי המוצרים שלה ייראו פתאום סקסיים כמו רובוט או מכשיר אולטרסאונד ביתי. אבל מבחינת איידנטי העיקר הוא שהתחום הזה מאפשר חיסכון של כסף רב לבתי החולים, ואם יש כסף לחסוך, יש גם כסף להרוויח.

עם זאת, קבלת הפנים של המשקיעים לחברה הייתה צוננת עד כה, והיא נסחרת כיום לפי שווי צנוע של פחות מ-70 מיליון שקל - המשקף תשואה שלילית של 35% מההנפקה.

זיהוי "צ'יפ" שנמצא בסמיכות פיזית

איידנטי הוקמה ב-2017 כספין-אוף של חברה בשם לוג'יטק, שעסקה בתחום האינטרנט של הדברים לעולם הרפואי. על-פי הגדרתה היא עוסקת כיום במתן פתרונות "לניהול מידע בחדרי ניתוח ובחדרי פרוצדורות בבתי חולים. זאת באמצעות פיתוח מערכות מבוססות עיבוד תמונה, IOT וטכנולוגיית RFID, המסייעות בשיפור תהליכים חוצי ארגון בבתי חולים, מרכזי ניתוח אלקטיביים ובחברות רב-לאומיות". 

הרעיון הבסיסי של איידנטי מתחיל בתג RFID. התגים הללו, שלפעמים קוראים להם "צ'יפים" בשפה הלא מקצועית, מאפשרים לתייג מוצר כך שמכשיר קריאה יוכל לזהות אותו חד-ערכית בקלות, כאשר יש סמיכות פיזית ביניהם.

מוצר ניהול מלאי של איידנטי / צילום: אתר החברה

הקורא יכול להיות מכשיר קריאה ייעודי, אבל ניתן גם להפוך את הטלפון הסלולרי לקורא RFID. ישנם קוראים אקטיביים, וקוראים פסיביים, כך מסביר שלמה מתתיהו, מנכ"ל ויו"ר איידנטי, המחזיק ב-71% ממניות החברה (בה מושקעות גם קופות הגמל וקרנות הנאמנות של מור בית השקעות וקרן הגידור נוקד של רועי ורמוס).

"למשל בכביש 6 התג משדר למכשירי הקריאה והאות נקלט גם אם הרכב נוסע במהירות מאוד גבוהה", אומר מתתיהו, "ואילו בכניסה לחדר הכושר, את מצמידה צ'יפ פסיבי ונטול סוללה קרוב למכשיר הקריאה. יש עולם שלם של מוצרים שכבר נמצאים היום בשימוש נרחב".

"בבתי חולים תמיד יש הפתעות ומקרי חירום"

ומכאן לעולם בתי החולים. "זיהינו בעיה בבתי החולים, שהם עובדים עם ציוד מאוד יקר, הרבה מאוד רכיבים, וכל זה בסביבה מורכבת וקשה מאוד לניהול. בבית החולים קשה להגיע לשגרת תהליך אחת מסוימת, תמיד יש הפתעות, הכל קורה בחירום. בית החולים הוא גם אתר לא כל כך מתקדם מבחינה לוגיסטית. אף פעם אין להם זמן לעשות תהליכים ולהתקדם", מסביר מתתיהו.

לעומת זאת הצורך הוא גבוה. "נניח שחברה כלשהי מדווחת שעליה לאחזר שתל מסוים מאצווה מסוימת. אנחנו חייבים לדעת בדיוק איזה שתל נמצא בגופו של כל מטופל - אי אפשר כמובן סתם לפתוח את המטופל ולראות. תתפלאו אולי לדעת שאין תיעוד מושלם של 100% מהשתלים הללו. לפעמים תנאי החירום לא מאפשרים" מציין מתתיהו. "כמו כן, נניח שרופא מגלה רגע לפני ניתוח שאין בסביבה את השתל או הסטנט שהוא צריך. ניהול המלאי חייב להיות מוקפד ומדויק. מאחר שהוא אינו כזה, התוצאה היא שמחזיקים מלאים עודפים, ממוצרים מאוד יקרים, שלפעמים עלול גם לפוג תוקפם.

"בתי החולים, בעיקר הפחות מתקדמים, בעצם לא יודעים כמה עלה ניתוח מסוים, אילו פרטים היו בשימוש. איך אפשר בכלל לנהל ארגון ככה?", תוהה מתתיהו. כאשר אין תיעוד, קשה יותר לגבות את התשלום מחברת הביטוח של המטופל עבור שימוש במוצרים. חברות המכשור הרפואי, גם הן היו מאוד רוצות תיעוד מלא של כל רכיב שלהן שבו משתמשים, כדי לנהל את השרשרת הלוגיסטית מצידן.

אפשר לבקש מן הצוות הרפואי לתעד בדקדקנות כל מוצר, אך אפילו אם יתבקשו לעשות זאת באמצעות סריקה של ברקוד, זה לא עניין פשוט. לא כל הברקודים של המוצרים נקראים באותם המכשירים, וגם סריקה של ברקוד דורשת זמן. אחד המוצרים של איידנטי שמשלב בין RFID לבין יכולות עיבוד תמונה, מאפשר 'לנפנף' את המוצר מתחת למכשיר, ולקבל תיעוד אוטומטי מהיר. "פתאום אנחנו רואים את רמת התיעוד מגיעה ל-100%".

המערכת של איידנטי משולבת על גבי המערכות הקיימות של בית החולים, ומבחינת החברה, "אנו רואים את זה כחלק מהעוצמה שלנו".

איידנטי נמצאת כבר בשלב ההכנסות, אך לא מהמוצר שתואר לעיל, שנמצא רק בשלב ההשקה, אלא ממוצר קודם שלה - ארונות תרופות חכמים, אשר מתעדים את המלאי בעת הוצאתו מן הארון. המוצר החדש אמור לצאת לשוק בקרוב בהסכם משותף עם שירותי בריאות כללית.

בינתיים, המוצרים הקיימים, שיש להם תחרות יותר ישירה מחברות אחרות, מספקים לחברה זרם הכנסות לא זניח ותזרים חיובי, גם אם זעום.

במחצית הראשונה של 2021, רשמה איידנטי הכנסות של 4.2 מיליון שקל, גידול של 68% לעומת התקופה המקבילה שנה קודם. שיעור הרווח הגולמי היה 45%, וההפסד התפעולי היה 1.9 מיליון שקל, לעומת כמעט איזון תפעולי בתקופה המקבילה, וזאת בשל הוצאה גבוהה יותר על מו"פ. ההפסד הנקי במחצית הגיע ל-2 מיליון שקל. ההון העצמי של החברה בסוף יוני השנה משקף בעיקר את הסכום שגויס בהנפקה - כ-24 מיליון שקל.

"הצפי: תיעוד אוטומטי של חדר הניתוח"

לאיידנטי 120 לקוחות בישראל, בארה"ב, באירופה ובדרום אמריקה. בארץ לקוחותיה הם רוב בתי החולים הגדולים וחלק מן הקטנים. עוד יש לה מספר מוצרים חדשים שכולם מהווים חלק מאותה מערכת ניהול חדרי ניתוח, והם צפויים להיות מושקים בהדרגה לאורך השנה וחצי הקרובות.

לדברי המנכ"ל מתתיהו, "העתיד הוא צילום מתמשך של כל חדר הניתוח. התיעוד יהיה אוטומטי מבלי שתידרש כל השקעת מחשבה מטעם הצוות. מדובר בתיעוד של המוצר, היכן בדיוק הושתל ובאיזה רגע, כמה זמן החולה היה מורדם לפני שהניתוח התחיל, כמה זמן לקח לנקות אותו, ועוד פרמטרים שהיום מתועדים ידנית, כשמתאפשר.

"מתי זה יקרה? היעד השאפתני הוא בעוד פחות משנה וחצי".

תעודת זהות | איידנטי הלת'קייר

תחום עיסוק: ניהול מידע ומלאי של מכשור רפואי בחדרי ניתוח

היסטוריה: הוקמה ב-2017 כספין-אוף של חברת הלוגיסטיקה הרפואית לוג'יטק. מנוהלת ע"י שלמה מתתיהו

נתונים: לחברה 12 לקוחות בישראל, ארה"ב, אירופה ודרום אמריקה. בארץ לקוחותיה הם רוב בתי החולים הגדולים. נסחרת לפי שווי של כ-67 מיליון שקל. הכנסותיה במחצית הראשונה של 2021 הסתכמו ב-4.2 מיליון שקל (גידול של 68% בהשוואה לתקופה המקבילה)

עוד כתבות

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

בורסת תל אביב. הנבואה ניתנה לשוטים, לתינוקות ולאינטרסנטיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הירידות בבורסה נחלשות; מדד הטכנולוגיה עולה ב-1%

ת"א 35 נסחר ללא שינוי ●  הדולר מזנק מול השקל, 3.74 שקלים ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין, המניה מזנקת ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על הבנקים בארה"ב, "נסחרים בחסר עמוק"

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות מסחריות על מדינת ישראל בשל הפעילות שלה בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

ההפגנות בקמפוסים בארצות הברית העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; וולוו: זינוק חד במכירות המכוניות החשמליות

שנגחאי עולה ב-1% ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

סמל מיכאל רוזל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל מיכאל רוזל הוא ההרוג הרביעי ממטח הפצמ"רים אתמול לכרם שלום

בכיר בחמאס לרויטרס: פינוי רפיח מצד ישראל הוא "הסלמה מסוכנת" • הסלמה בצפון: חשד לחדירת כטב"ם במטולה • גורם ישראלי בכיר ל"ניו יורק טיימס": "היינו קרובים לעסקה, חמאס הקשיח עמדות - בגלל נתניהו"; לשכת רה"מ בתגובה: "שקר מוחלט" • דיווח: התקדמות בדרך להקמת כוח שמירת שלום ערבי בעזה • לקראת פעולה: צה"ל החל בפינוי האוכלוסייה ברפיח • עדכונים בולטים