גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"חסמי הכניסה בתעשייה שלנו הם נמוכים. כדי לייצר בידול חייבים חוויית ביוטי-טק"

המטרה של ליאת אוליאל, סמנכ"לית השיווק של לוריאל בישראל, היא להיכנס השנה סופסוף לגזרת האונליין ● למה חברת האיפור והטיפוח עדיין לא שם, מה למדה מהמהלך שנכשל, ואיך השפיעה הקורונה על הביצועים הכספיים ● הזווית של סמנכ"לי השיווק בחברות הבולטות במשק

ליאת אוליאל, סמנכ''לית דיגיטל ומחקר צרכנים, לוריאל ישראל / צילום: איל יצהר
ליאת אוליאל, סמנכ''לית דיגיטל ומחקר צרכנים, לוריאל ישראל / צילום: איל יצהר

בשיא הקורונה, כשהמסכה הפכה להיות חלק מחיינו, השתנו הרגלי הקנייה של מוצרי האיפור והטיפוח. עם הסגרים, למדנו גם להעביר חלק מהטיפוח השוטף לזירה הביתית. "לוריאל צמחה בזמן הזה ב-18%, כי על הקטגוריות שצנחו חיפו קטגוריות שפרחו. קטגוריות צבעי השיער למשל גדלה בקצב דו ספרתי", אומרת ליאת אוליאל, סמנכ"לית השיווק והדיגיטל של לוריאל בישראל.

מאחורי השם לוריאל ניצבת שורה ארוכה של מותגי איפור וטיפוח, המחולקים לארבע חטיבות. בקטגוריית צריכה נמנים המותגים מייבלין, גרנייה, לוריאל פריז ואססי. ביוקרה - לנקום, איב סן לורן, ארמני וקיהל'ס. בבישום - ולנטינו, פראדה, מוגלר, דיזל, קשרל וראלף לורן. בדרמוקוסמטיקה - וישי, לה רוש פוזה וסרווה. החטיבה המקצועית כוללת את המותגים קרסטס, לוריאל פרופשיונל, מטריקס. ב-1994 רכשה לוריאל העולמית את הפעילות בישראל, ובשלוחה הישראלית מועסקים כאלף עובדים.

מהלך שהצליח

"לוריאל הרחיבה את האסטרטגיה שלה להפוך לחברת ביוטי-טק מובילה, בהיבט של אימוץ טכנולוגיות שישפיעו על חווית השימוש לצרכנים. זה מאפשר לנו לבדל את עצמנו, ומוכיח את עצמו במכירות.

"לדוגמה, החברה קנתה את הסטארט-אפ הקנדי Modiface, שפיתח טכנולוגיה שנשענת על מציאות מדומה ומאפשרת התנסות וירטואלית במוצרי טיפוח ואיפור. באתר של לנקום יש מראה וירטואלית שמאפשרת להמחיש מראות איפור, מחשבון גוונים ואנליזה לעור הפנים.

"היום חסמי הכניסה בתעשיית הביוטי הם נמוכים - כל משפיענית רשת יכולה ללכת למפעל, לייצר מוצרים ולשווק אותם באתר שלה. כדי לייצר בידול לא מספיק לבוא עם חדשנות מוצרית, צריך לייצר ערך ושירות, וזה נעשה דרך חוויית הביוטי-טק".

מהלך שנכשל

"לפני ארבע שנים השקנו אפליקציה בשם 'מייק אפ ג'יניוס', שאפשרה הדמיות לאיפור שפעלו בנקודת המכירה. זה נחל כישלון, כי המוצר לא היה מספיק טוב טכנולוגית. בלי שירות דיגיטלי שמשלב את עולמות ה-AR (מציאות רבודה) וה-VR (מציאות מדומה) היה קשה לחדור עם מוצר כזה, ולחנך את השוק להשתמש בו. היום אנחנו מביאים את השירות עם טכנולוגיות מתקדמות".

הצלחה של אחרים

"הפעילות של חברת הביטוח ליברה, שניערה את האבק מעולם הביטוח האפרורי, ויצרה מוצר מבודל דרך מותג שהופך את הביטוח למשהו נגיש ואפילו כייפי".

אתגרי השיווק

"תעשיית הביוטי עוברת שינוי דרמטי לא רק בגלל חווית הצריכה באונליין, אלא גם בגלל הכניסה המהירה לשוק של המון יצרנים והצורך ללכוד את תשומת לב הצרכנים. האתגר האמיתי הוא לייצר להם ערך.

"אם פעם באתי עם שופר גדול בפרסום כדי לבדל את עצמי, היום זה נעשה דרך ערך שמייצר חוויה ונאמנות שמגיעה דרך שירות. המטרה היא לעורר את מעורבות הצרכנים לא רק דרך פרסומת חד כיוונית, אלא בפלטפורמות שמאפשרות שיח דו כיווני - כמו טיק טוק או אינסטגרם".

יש לכם 20 מותגים שחלקם מתחרים אחד בשני. איך זה עובד?
"בעבר עשינו חלוקה בין סגמנטים של יוקרה ומוצרי Mass Market, אבל היום ברור לנו שהיא לא רלוונטית. יש מי שמשתמשת במסקרה של לנקום, ובמוצרים של גרנייה. הצרכנים הפכו לוורסטיליים, והאונליין הקצין את זה".

באשר למחירי המוצרים בארץ לעומת חו"ל אומרת אוליאל כי "יש מותגים שיהיו יותר זולים לעומת חו"ל, ויש שיהיו יקרים. במותגי בישום רבים אין הבדל במחירים. היום פחות מחכים לנסיעה לחו"ל כדי לקנות מוצרי קוסמטיקה".

הסיבה שפחות מחכים לחו"ל נעוצה גם בזינוק בהיצע המקוון.
"הצרכנית הישראלית מוגדרת כדיגיטלית הן בהיקף הקניות והן בכמות - ויותר באתרים בינלאומיים. לוריאל שמה לעצמה למטרה להגדיל את נתח האונליין. החלטנו שעד שלא נוכל להציע מוצר מצוין עם אופרציה תפעולית יעילה, לא ניכנס לעולמות האונליין עם אתר משלנו. זה יקרה השנה, עם אתר ישראלי שנשיק למותג לנקום".

מודל השראה

"אני מעריצה כל יזמית וכל אישה שהקימה סטארט-אפ. למשל, יעל ויזל מזיקית (חברת הדמיות לבוש וירטואליות שנמכרה לוולמארט) או היזמית הילה אוביל ברנר שאני מעריכה ועוקבת אחריה".

שיווק או שירות

"השירות הפך להיות חלק מהשיווק. אני אחראית בין היתר על שירות לקוחות, שמשולב אצלנו בכל נקודה במסע הצרכני, בדיגיטל ובאופליין. המסע הצרכני הוא לא ליניארי, והשירות לא צריך להיות רק בסוף הקנייה, אלא גם לפניה ובמהלכה. היעד שלנו הוא להעניק שירות שמייצר מעורבות, כלומר לא שתשאלי שאלה ונענה לך, ובזה נגמר השיח.

"בעולמות הביוטי יש מעורבות רגשית גבוהה ביחס למותג, וזה מחייב אותנו להיות בפרונט גם דרך ייעוץ או הדרכה. למשל, יש לקוחות שפונות אלינו אחרי שראו משפיענית שהעלתה אודם סגול שמייבלין השיקה בארה"ב, והן מבקשות שנביא את זה לישראל".

הצרכנים משתנים

"אנחנו עוקבים אחרי כל הטרנדים הצרכניים העולמיים, לאו דווקא בעולמות הביוטי, ואחת המסקנות היא שלדבר על צרכני אונליין זה אולד ניוד. היום השיח הוא על סושיאל קומרס, כלומר ערוצי הסושיאל כמו אינסטגרם, שכבר זלגו לריטייל.

"למעשה, נקודות המכירה זזו לעולמות האלה, ואנחנו כמותג ביוטי רוצים להיות שם. בסין, למשל, לוריאל מחזקת את הפעילות דרך אירועי אונליין. האספקט החברתי באירועים הווירטואליים הוא חלק מחוויית הקנייה".

טעות של מתחילים

"מדלגים על השלב של ללמוד את הצרכן. גם בעולמות ה-B2B, אתה חייב לדעת מי הלקוח שלך. כל מהלך שיווקי מנצח מתחיל מתובנה צרכנית - בלי להבין על איזו תובנה אתה יושב, אי אפשר לבנות מהלך רלוונטי".

מה למדתי בדרך

"לאורך השנים למדתי שלא בהכרח מי שמדבר בסימני קריאה הוא הצודק או החכם ביותר בחדר. מנכ"ל ששואל, מתלבט או מתייעץ הוא מנהל שמטיל ספק, וזו הגישה הנכונה בעידן של עודף מידע".

תפיסת עתיד

"דאטה הוא אחד הדברים החשובים ביותר. הידע על הצרכנים שלך, בצורה אתית כמובן - הוא נכס. אימוץ טכנולוגיות הוא חלק מהיומיום של מנהלי השיווק. זה לא רק כדי ללכוד את תשומת הלב של הצרכנים, אלא גם כדי לייצר ערך".

תעודת זהות 

אישי: בת 43, נשואה ואם לשלושה. מתגוררת ברמת רזיאל
מקצועי: בעלת תואר ראשון במדעי החיים ותואר שני במינהל עסקים מהאוניברסיטה העברית. התחילה כאחראית שיווק בסטארט-אפ DNR Imaging, ניהלה את הפיתוח העסקי של דופונט והייתה מנהלת שיווק גלובלית של שטראוס מים. מאז 2016 משמשת כסמנכ"לית שיווק ודיגיטל בלוריאל.
עוד משהו: מבקרת תדיר בפריז במסגרת העבודה, וממליצה על ביקור במוזיאון La bourse ובמרכז הקניות המחודש של Samaritaine.

עוד כתבות

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

אפקט הפרפר של מחיר למשתכן: איך ההגרלות משנות אפילו את הסטטוס הזוגי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

הבורסה בלונדון, בריטניה / צילום: Shutterstock

עליות קלות בבורסות אירופה; החוזים על וול סטריט ירוקים

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● מניית אפל עולה במסחר המוקדם ב-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● בשעה 15:30 (שעון ישראל) יפורסם דוח התעסוקה בארה"ב לחודש אפריל ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית