גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא רק דמרי ואזורים: המספרים החלומיים של חברות הבנייה למגורים, והצפי שלהן לשנה הקרובה

נתוני המכירות שפרסמו דמרי, אזורים, רוטשטיין ופרשקובסקי לשנה החולפת מלמדים על גאות חסרת תקדים בעסקי החברות - שמניותיהן הניבו למשקיעים תשואה של מאות אחוזים ● אבישי בן חיים, מנכ"ל רוטשטיין: "אנחנו חווים ביקושי שיא שלא ראינו כמותם זה שנים רבות, ולהערכתנו המגמה תימשך גם בשנים הקרובות"

יגאל דמרי ורון אבידן / צילום: כדיה לוי, תמר מצפי
יגאל דמרי ורון אבידן / צילום: כדיה לוי, תמר מצפי

נתונים שפרסמו בימים האחרונים מספר יזמות בנייה למגורים הנסחרות בבורסה, מלמדים, שלא במפתיע, על זינוק של עשרות אחוזים במכירת הדירות שלהן בישראל ב-2021, שהייתה שנת שיא בענף. נוסף על כך מציגים הנתונים עלייה דרמטית של עד 20% במחיר הממוצע של הדירות שנמכרו. 

 

כך למשל דיווחה חברת י.ח. דמרי, כי מכרה בשנת 2021 953 יחידות דיור בישראל, בהיקף כספי של כ-1.92 מיליארד שקל (חלק החברה כ- 1.73 מיליארד שקל). נתונים אלה מבטאים עלייה של 23% במספר יחידות הדיור שנמכרו ב-2021, גידול של 52% בהיקף הכספי של המכירות ועלייה של 24% במחיר הממוצע לדירה שמכרה החברה ב-2021 - לקצת מעל 2 מיליון שקל.

דמרי , שבשליטת יגאל דמרי, היא מחברות הנדל"ן למגורים הגדולות בישראל. היא נסחרת כיום בבורסה לפי שווי של 5.74 מיליארד שקל, לאחר שמנייתה הניבה תשואה מתואמת דיבידנדים של 550% בשלוש השנים האחרונות.

יגאל דמרי / צילום: יונתן בלום

נורית טואיטו, משנה למנכ"ל י.ח דמרי, אומרת לגלובס, כי "המכירות של שנת 2021 הינן תוצאות שיא עבור החברה, הן בהיקף הדירות הנמכרות והן בהיקף הכספי של המכירות. גם בימים אלה נמשכת מגמת הצמיחה בחברה, ואנו חווים ביקושים גבוהים לרכישת דירות ומגרשים בכל האזורים בארץ, ועדים להתעניינות רבה בפרויקטים שמשווקת החברה.

"בימים אלה אנו מקימים כ-2,700 דירות ב-18 פרויקטים ברחבי הארץ, ואנו נמצאים בשלב תכנון של כ-1600 יח"ד נוספות, שביצוען צפוי להתחיל בשנה הקרובה. בנוסף, לחברה עתודות קרקע בהיקף משמעותי לכ-10,600 יח"ד, ואנו מקדמים פרויקטים של פינוי בינוי בהיקף של למעלה מ-8,000 יח"ד, ופרויקטים במסגרת תמ"א 38 בהיקף של כ-500 יח"ד".

אזורים: צמיחה של 19% בדירות ושל 10% במחיר

לא רק י.ח. דמרי נהנתה השנה מביקושים חזקים בזכות הסתערות הציבור על שוק הדירות ב-2021, ועליות המחירים החדות, שעמדו בממוצע על כ-10%. חברה גדולה נוספת שפרסמה את נתוני המכירות שלה היא אזורים , שבשליטת הרשי פרידמן. במהלך שנת 2021 מכרה אזורים 1,164 יחידות דיור במחיר ממוצע של כ-2.4 מיליון שקל (כולל מע"מ) ליחידת דיור, ובהיקף כספי כולל של כ-2.8 מיליארד שקל (כולל מע"מ). בהשוואה ל-2020 מדובר בעלייה של 19% במספר הדירות שנמכרו, גידול של 10.6% במחיר הממוצע לדירה שנמכרה ועלייה של 33% בסך הכספי של המכירות.

כמו י.ח.דמרי, גם ההשקעה במניית אזורים הניבה בשלוש השנים האחרונות תשואה פנטסטית של 448% על רקע הגאות בשוק הדיור, וכיום נסחרת החברה בבורסה לפי שווי של 3.86 מיליארד שקל.

רון אבידן, מנכ''ל אזורים / צילום: תמר מצפי

לדברי אזורים, הפרויקטים שהשפיעו על היקף המכירות שלה ב-2021 היו, בין היתר, פרויקט ההתחדשות העירונית Moment בבת ים, Exchange ברמת גן, סנטרל פארק 17 בבאר שבע, אזורים הנרקיס בראשל"צ ו-N סוקולוב בצפון נתניה.

רון אבידן, מנכ"ל אזורים, מציין כי "אנו ממשיכים לחוות ביקושי שיא ליחידות הדיור של אזורים. החברה סימנה את תחום הפינוי-בינוי כמנוע צמיחה אסטרטגי, וצפויה בשנה הקרובה להגדיל משמעותית את היקף הפרויקטים ויחידות הדיור בביצוע בתחום זה".

בשנת 2022 צפויה אזורים להשיק חמישה פרויקטים משמעותיים של פינוי בינוי, שחלקם ייבנו בשלבים, ושיכללו עם השלמתם מעל ל-3,500 יחידות דיור במתחמים גדולים המשלבים מגורים, מסחר, ופנאי.

רוטשטיין: עלייה של 83% בדירות ושל 135% בתמורה

הביקושים הגבוהים לדירות חדשות לא פסחו ב-2021 גם על החברות הקטנות בענף, שנהנו גם הן מהמגה החיובית. חברת רוטשטיין נדל"ן  למשל, דיווחה בשבוע שעבר על מכירות שיא ב-2021, הן בכמות יחידות הדיור שמכרה והן בתמורה הכספית בגינן.

רוטשטיין, בשליטת המיליארדר יצחק מירילשוילי, מכרה ב-2021 433 דירות בהיקף כספי כולל של 928 מיליון שקל, המשקף מחיר ממוצע ליח"ד של 2.1 מיליון שקל. מדובר בעלייה של 83% במספר הדירות שמכרה החברה, גידול של 135% בתמורה הכספית שהתקבלה בגינן ועלייה של 26% במחיר הממוצע לדירה לעומת 2020.

רוטשטיין נסחרת כיום לפי שווי של 715 מיליון שקל, לאחר שמנייתה הניבה תשואה מתואמת של 305% בשלוש השנים האחרונות. החברה מבצעת ומשווקת בימים אלו כ-1,800 יחידות דיור (כולל שותפים), לצד עתודות קרקע הנמצאות בשלבי תכנון להקמת כ-9,000 יחידות דיור (כולל שותפים).

אבישי בן-חיים, מנכ"ל רוטשטיין נדל"ן, מסביר כי "בתחילת 2020 הקורונה השביתה את המשק והמכירות של הדירות עצרו בן רגע, אבל הביקושים לדירות לא עצרו ונוצרו ביקושים כבושים שהתפרצו כבר במאי 2020, ואנחנו חווים ביקושי שיא שלא ראינו כמותם זה שנים רבות. להערכתנו, גם בשנים הקרובות נראה המשך של אותה מגמה".

אפי קפיטל: עלייה של 18% בדירות שנמכרו

גם אפי קפיטל, שבבעלות אפרים שקדי ורפאל ורנר, נהנתה ב-2021 משנת שיא, שבמסגרתה מכרה 1,135 יחידות דיור תמורת סכום כולל של 1.6 מיליארד שקל, המשקף מחיר ממוצע לדירה של 1.4 מיליון שקל.

אפי קפיטל, שמתמחה בפרויקטים של מחיר למשתכן, הפכה ב-2021 לחברה מדווחת, לאחר שהשלימה באוקטובר האחרון הנפקה ראשונה לציבור של אג"ח  בהיקף נוכחי של 105 מיליון שקל. נתוני 2021 של החברה משקפים עלייה של 18% במספר הדירות שנמכרו, לעומת 2020.

אפי שקדי, בעל השליטה מנכ''ל ויו''ר אפי קפיטל / צילום: טל גבעוני

לדברי החברה, ב-2021 נמכרו בפרויקטים שהיא משווקת 704 דירות במחירי מחיר למשתכן תמורת סכום כולל של כ-857 מיליון שקל, המשקף מחיר ממוצע של כ-1.2 מיליון שקל לדירה. נוסף על כך, נמכרו בפרויקטים אלו 431 דירות במחירי השוק החופשי בסכום כולל של כ-723 מיליון שקל, המשקף מחיר ממוצע של כ-1.7 מיליון שקל לדירה.

במהלך השנה הקרובה צפויה אפי קפיטל להשיק שישה פרויקטים חדשים במסגרת מחיר למשתכן (כולל דירות שיימכרו במחירי השוק החופשי) הכוללים כ-1,700 יחידות דיור. זאת, נוסף על שיתופי פעולה חדשים שנרקמים בתחום ההתחדשות העירונית, שצפויים לכלול כ-2,000 יחידות דיור בשנתיים הקרובות. היקף יחידות הדיור שנמצאות כיום בתכנון, בביצוע ובשיווק עומד על 5,831 דירות.

פרשקובסקי: עלייה במחיר - ירידה במספר הדירות

אצל חברת פרשקובסקי , שבשליטת משפחת פרשקובסקי, נרשמה ב-2021 עלייה של 12% במחיר הממוצע ליחידת דיור ל-2.36 מיליון שקל (כולל מע"מ), וזאת לעומת 2.1 מיליון שקל (כולל מע"מ) ב-2020. עם זאת, מספר הדירות שמכרה החברה ב-2021 דווקא ירד ב-19% ל-308 יח"ד, ואילו התמורה הכוללת ממכירת דירות הצטמצמה מסיבה זו ב-9%.

לדברי יו"ר החברה יוסי פרשקובסקי, היא ממשיכה בקצב מכירות גבוה ומציגה רווחיות גולמית ורווח נקי מהגבוהים בענף הנדל"ן בארץ. פרשקובסקי נסחרת בבורסה לפי שווי של 2.74 מיליארד שקל, לאחר שמנייתה הניבה למשקיעים תשואה מתואמת של 448% בשלוש השנים האחרונות. במהלך 2022 צפויה החברה להתחיל בשיווקם של שלושה פרויקטים חדשים נוספים, בהיקף כולל של 892 דירות בהרצליה, חיפה ואשדוד.

עוד כתבות

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות מסחריות על מדינת ישראל בשל הפעילות שלה בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל"ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; וולוו: זינוק חד במכירות המכוניות החשמליות

שנגחאי עולה ב-1% ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות