גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מגה מדיה רוכשת חברת שילוט דיגיטלי לפי שווי של 5 מיליון שקל

מגה מדיה רוכשת את חברת השילוט הדיגיטלי "טיימס סקוור ישראל", שבבעלות ewave nadlan ואיש הפרסום אבי עבדי ● תקציב הפרסום של המותג יכין עובר למשרד הפרסום "הקרקס" שבבעלות הפרסומאי טל פרלמוטר ● אירועים ומינויים

שילוט של טיים סקוור ישראל ברמת גן. מתמחה בשלטים דיגיטליים גדולים / צילום: שיר שבדרון
שילוט של טיים סקוור ישראל ברמת גן. מתמחה בשלטים דיגיטליים גדולים / צילום: שיר שבדרון

מיזוג בשוק שלטי החוצות: מגה מדיה רוכשת את חברת השילוט הדיגיטלי "טיימס סקוור ישראל", שבבעלות ewave nadlan ואיש הפרסום אבי עבדי. העסקה בוצעה לפי שווי חברה של 5 מיליון שקל, ובמסגרתה ימשיך עבדי ללוות את פעילות טיימס סקוור ישראל גם לאחר המיזוג.

מגה מדיה, שפועלת בשוק שילוט החוצות הקלאסי, נמצאת בבעלות דני מולדבסקי וחברת מור של קובי מור. החברה הוקמה ב-2004, ומתמחה בשילוט על גבי גשרים, קירות וטוטמים. היא מחזיקה זה 5 שנים בזיכיון לפרסום בירושלים, משמשת כזכיינית של כל הגשרים בחיפה, מפעילה מסכים דיגיטליים בתל אביב ומשווקת פני פרסום (החלק שעליו מוצב השלט) בחיפה, בראשון לציון, באשדוד וברמת גן.

חברת טיימס סקוור ישראל, שאמורה להוסיף פעילות משלימה לזאת של מגה מדיה, הוקמה לפני כשלוש שנים ומתמחה בשלטים דיגיטליים גדולים. פעילותה מתמקדת ברמת גן, והשלטים שלה ממוקמים במיקומים כמו מגדל משה אביב, בית סמסונג ובניין שאפ.

"כפי שעולם השילוט עבר בשנים האחרונות טרנספורמציה משילוט בילבורדס לאלמנטים כמו קירות, גשרים, טוטמים ולארג' פורמטים, כך אנו חווים לאחרונה בארץ תהליך של חדשנות שמזמן נהוגה בחו"ל בתחום שלטי החוצות - מעבר למסכי פרסום דיגיטליים", אומר מנכ"ל מגה מדיה, קובי מור.

"הערך המניע אותנו חדשנות והטמעת כלים נוספים בענף, כפי שהיה בהקמת מתקני הטוטם הראשונים וגשרים מלאים בעיר ירושלים. כך יקרה גם כעת, כשנתחיל לשווק חבילות פרסום דיגיטליות ארציות".

ענת ביין-לובוביץ'

אזור התעשייה

יכין עובר לקרקס

תקציב הפרסום של המותג יכין עובר למשרד הפרסום "הקרקס", שבבעלות הפרסומאי טל פרלמוטר. פרלמוטר, לשעבר בכיר במשרדי פרסום - האחרון שבהם שמעוני פינקלשטיין, ולפני כן מקאן תל אביב ובאומן-בר-ריבנאי - הקים את המשרד בתחילת 2021.

יכין הוא המותג המוביל של חברת זנלכל, שפעילותה העיקרית היא בקטגוריית שימורי פירות וירקות, רכזי עגבניות, רוטבי בישול, רטבים מוכנים לסלטים ופסטה, סירופים לשתייה ועוד. התקציב נוהל בעבר באמצעות משרדי פרסום גדולים כמו אדלר חומסקי וליאו ברנט, אולם בשנים האחרונות הועבר לטיפול משרדים קטנים יותר. תקציב הפרסום נוהל לאחרונה באמצעות משרד הפרסום no no no yes, ותקציב הדיגיטל - שהיווה חלק משמעותי מהפעילות השיווקית - טופל בפרסום זרמון.

פרלמוטר כיהן בעבר, כאמור, במספר תפקידים בכירים בענף הפרסום. ב-2012 הצטרף כשותף למשרד שמעוני פינקלשטיין, שבו נשאר עד תחילת 2021, אז הקים משרד עצמאי. בין תקציבי "הקרקס" נמנים שפא, מטבחי זיו, חברת ההשמה להייטק גוטפרנדס ועוד. בנוסף ניהל המשרד את קמפיין הבחירות של מפלגת ישראל ביתנו.

ענת ביין-לובוביץ'

מצנח הזהב

יוסף וולף מונה למנכ"ל קרדיט סוויס ישראל. קודם לכן כיהן כסגן מנהל מחלקת המחקר למניות בארה"ב בבנק ברקליס בניו יורק. המינוי ייכנס לתוקפו ב-4 באפריל 2022 בכפוף לקבלת כל האישורים הנדרשים. המינוי מתרחש שלושה חודשים לאחר שהמנכ"לית הקודמת, הילה גולדנברג הודיעה במפתיע על עזיבה, כפי שפורסם לראשונה בגלובס.

אסף קויתי מונה למנכ"ל יחיד במטריקס DevOps, המספקת כלים, יעוץ ואינטגרציה לתהליכים ארגוניים. רז דותן מונה לסמנכ"ל מכירות, וסיגל איזנברג תכהן כאחראית דליברי.

אלי מרזל מונה למנכ"ל המכללה האקדמית תל-אביב-יפו. קודם לכן כיהן במשך שבע שנים (2012-2019) כמנכ"ל משרד מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור. הוא יחליף בתפקיד את המנכ"ל שכיהן בעשור האחרון, בני אלון.

אמיר דרור מונה למנכ"ל מלון גומא של רשת ישרוטל. קודם לכן כיהן כסמנכ"ל במלון מצפה הימים. המלון, הממוקם על שפת הכנרת, ייפתח בחודש מרץ ויכלול 212 חדרים.

דוד גולדברג מונה לסמנכ"ל הכספים של REE אוטומוטיב, המפתחת פלטפורמות מודולאריות לרכבים חשמליים. קודם לכן כיהן כסמנכ"ל פיתוח עסקי ביצרנית הרכב מגנה.

אבי ישראל מונה למנהל הכספים של חברת הסייבר Ermetic. קודם לכן כיהן כמנהל כספים ומערכות מידע ב-Similarweb במשך שמונה שנים. ארמטיק הודיעה לאחרונה על סבב גיוס B בהיקף של 70 מיליון דולר.

אבי ישראל / צילום: דיוויד גראב

עידו פלד מונה לסמנכ"ל מוצר ושיווק בסטארט-אפ Taranis, הפועל בתחום החקלאות המדייקת. בחמש השנים האחרונות כיהן פלד כסמנכ"ל חטיבת מוצרי המובייל באקס ליבריס.

עידו פלד, סמנכ''ל מוצר ושיווק / צילום: יח''צ

ראם שרביט, 33, מונה ליועץ האיפור של המותג לוריאל פריז בישראל.

איריס וינשטיין, בעלת משרד היחצ קו ישיר, ואיריס בנדיט בעלת MSCOMMS, משיקות את משרד NewStory Group - שישלב את מומחיותן בתחומי ההייטק והתעשייה המסורתית. השתיים יכהנו כמנכ"ליות משותפות.

איריס וינשטיין ואיריס בנדיט, מנכ''ליות משותפות ב-NewStory Group / צילום: סמדר כפרי

חדשות טובות

תורמים ל"קידום". קרן ג'נסיס תעניק, באמצעות קרן אקשטיין, שוברי קנייה בשופרסל בסכום כולל של 120 אלף שקל עבור 100 משפחות המשתתפות בתוכנית "קידום" של קרן ידידות טורונטו.

התוכנית הושקה בעקבות משבר הקורונה, במטרה ללוות משפחות ויחידים ממעמד הביניים שנפגעו כלכלית מהמשבר חזרה למסלול העבודה, וליציבות כלכלית ומשפחתית. הליווי מתבצע במישורים הכלכלי, התעסוקתי והמשפחתי באמצעות יועצים מוסמכים, למשך חצי שנה.

תוכנית התייעלות בהתנדבות. קבוצת הייעוץ הגלובלית Tefen הכינה בהתנדבות תוכנית התייעלות מקיפה לעמותת גוונים, המשלבת אנשים בעלי מוגבלויות בשוק העבודה, במטרה לשפר את הרווח והתפוקה של העמותה.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים