גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משפט נתניהו: "אי-אפשר ללטף אדם בחדר החקירה על-מנת שייתן גרסה"

ברקע המגעים להסדר טיעון, התחדש היום משפטו של רה"מ לשעבר בנימין נתניהו, ועוה"ד בעז בן-צור וז'ק חן המשיכו בחקירתו של ניר שוורץ, חוקר המשטרה של עד המדינה ניר חפץ ● בין היתר אמר שוורץ בעדותו: "חקירה היא לא דבר נעים. אי אפשר לעשות את זה באמצעות ליטופים וחיבוקים" ● בהמשך עלה להעיד חוקר המשטרה יניב פלג, שחקר גם הוא את חפץ בזמנו

ניר שוורץ מעיד בבית המשפט / צילום: יוסי זמיר
ניר שוורץ מעיד בבית המשפט / צילום: יוסי זמיר

ברקע המגעים להסדר טיעון וההתייעצויות של בנימין נתניהו ובני משפחתו אמש עם עורכי דינו בבית סנגורו, הבוקר (ב') התייצב עו"ד בעז בן-צור בבית המשפט המחוזי בירושלים להמשך המשפט. עו"ד בן-צור, סנגורו של ראש הממשלה לשעבר, המשיך לחקור בחקירה נגדית את מי שחקר את עד המדינה ניר חפץ - חוקר המשטרה מלהב 433, ניר שוורץ. סוגיית הסדר הטיעון שעל הפרק לא עלתה בדיון. בהמשך עלה להעיד חוקר המשטרה יניב פלג, שחקר גם הוא את חפץ בזמנו. 

"חקירה היא לא דבר נעים"

עו"ד ז'ק חן, סנגורו של שאול אלוביץ', חקר את שוורץ בנוגע לחקירה של איריס אלוביץ', שנחקרה כשהיא מותשת ועייפה, על מודעותו של שוורץ למצב בו מצויה הנחקרת.

עו"ד חן: "איך אתה תופס את האחריות שלך?". 

שוורץ: "האחריות שלי לדעת אם נעשה משהו חריג כשאני יוצא מחדר החקירה, ולא מילה במילה".

עו"ד חן: "האחריות שלך על כל המעטפת של הנחקר, למשל תנאיו בשב"ס, התנהלות של הכפוף שלך יניב פלג".

שוורץ: "לא כל המעטפת, לגבי פלג - נכון".

עו"ד חן הטיח בשוורץ שהוא אחראי על תנאי החקירה ותרגילי החקירה שהופעלו נגד חפץ.

שוורץ השיב: "אי-אפשר ללטף אדם בחדר החקירה על-מנת שייתן גרסה. חקירה היא לא דבר נעים, זה מצריך ממך כאדם שמסתיר משהו להוציא את מה שאתה מסתיר, אי-אפשר לעשות את זה באמצעות ליטופים וחיבוקים.

"חקירה היא לפעמים קשוחה, לפעמים הנחקר מרגיש חוסר נוחות וחוסר נעימות. אם הוא לא רוצה לספר, מנסים לשכנע אותו. זו לא אווירה של סאונה. העצורים מגיעים לחדר החקירות במצב שבו הם נמצאים. החוקרים מבצעים את העבודה שלהם, את התפקיד שלהם, את מה שהם צריכים על-מנת להגיע לחקר האמת, ולהגיע לחקר האמת זו משימה.

"אם יש חשוד שלא משתף פעולה, המאמץ החקירתי הנוסף שנדרש מכל היחידה הוא גם כן הרבה יותר מורכב, כי יש צורך לשנס יותר מותניים ולבצע פעולות נוספות. זה לא יכול לבוא בליטופים ובחיבוקים".

עו"ד  חן המשיך והטיח בחוקר שוורץ: "אתה מציג מצג כוזב לבית המשפט. ידעת והיית שותף מלא למהלכים. לוגיסטיקה - אתה לא הראש הקטן שהצגת בחקירה, עשית בכוונת מכוון להטעות את בית המשפט לא לספר על הצעדים החריפים והחריגים לשבור את רוחם של הנחקרים והחשודים כדי להשיג מטרה שסימנת להשיג מראש".

בתגובה השיב שוורץ: "אני מוחה".

"החוקרים השתילו לו זיכרון"

מוקדם יותר חקר עו"ד בן-צור את שוורץ בנוגע ללוח הזמנים שנתן ניר חפץ לפגישות שקיים עם שאול אלוביץ'. חפץ לא זכר מתי התקיימו הפגישות עם אלוביץ', בהן הפגישה החשובה לגביה סיפר כי אלוביץ' ביקש ממנו להעביר מסמך לנתניהו. בחקירת המשטרה הציג החוקר שוורץ לחפץ ציר זמנים של אירועים, שערכה המשטרה, על-מנת לסייע לו להיזכר במועדים. שוורץ הסביר כי ניסו להביא את חפץ לקבע את מועדים של הפגישות. חפץ העיד כי ציין את המועדים לפי ההיגיון ולא מתוך ידיעה.

בחקירה הנגדית טען בן-צור כי לוח הזמנים שהוצג לחפץ היה מניפוליטיבי, ורמז כי הוא נועד להטעות את העד. עו"ד בן-צור הציג את הניסיונות של המשטרה למקם את חפץ במועדים הנוחים לתזה של התביעה.

הפגנות נגד הסדר הטיעון המתגבש של נתניהו, שמתקיימות מחוץ לדיונים במשפטו בירושלים / צילום: יוסי זמיר

במסגרת החקירה הוציאה המשטרה צו לקבלת שמות הנכנסים והיוצאים למעון הרשמי למועדים בהם אלוביץ' הגיע למעון בין אוקטובר לדצמבר 2014. עו"ד בן-צור טען כי החקירה של חפץ הייתה מגמתית, כי החוקרים כיוונו את חפץ בתשובותיו ו"השתילו לו זיכרון", לאחר שלא ידע לומר מי נכח במעון בזמן הפגישה ומתי התקיימה הפגישה. בנוסף טען עו"ד בן-צור כי מהפלט שהוצא עלה כי במעון נכחו פוליטיקאים, אך הם לא נחקרו.

בימי החקירה הקודמים של החוקר שוורץ הוצג לו תיעוד חקירותיו של עד המדינה ניר חפץ ואמירותיו הקשות בבית המשפט לפיהן הופעלו עליו אמצעי לחץ פסולים, בהם צעקות, איומים, שימוש במשפחתו, הבאת אשתו לחקירה ותרגיל המקורבת שחלק מפרטיו נמצאים תחת חיסיון. חפץ תיאר את האמצעים שהופעלו עליו בחקירה כדרקוניים, והעיד כי הועברו לו מסרים מאיימים. בעדותו של חפץ הושמעה הקלטה בה נשמע שוורץ צועק: "איפה אתה חושב שאתה נמצא? 'יש לך משפחה? הם חשובים לך. אל תעשה את זה עבורך אלא עבור משפחתך".

החוקר של ניר חפץ: לא ביקשתי ממנו להחליף עורך דין

בהמשך היום עלה להעיד חוקר המשטרה יניב פלג והתייחס לאמירות שהפנה לנחקר, עד המדינה ניר חפץ. באשר לניסיון להשפיע על חפץ להחליף עורך דין, אמר פלג כי הוא לא ביקש מחפץ להחליף את עורך דינו. "מעולם לא ביקשתי ממנו. אם אתה מתכוון לשיחה של הרופא/חולה, ניר חפץ השווה את עורך דינו לרופא. אני הקבלתי את עצמי לרופא. אמרתי לו שכדאי לו לדבר עם עוד רופא".

השופט משה ברעם העיר: "זה לא מתאים לאנלוגיה". פלג הוסיף: "חד-משמעית זה מה שהתכוונתי. פעם ראשונה ששמעתי על זה היה בתקשורת. מעולם לא התכוונתי שיחליף עורך דין". 

יניב פלג / צילום: ניצן שפיר

התדרדרות מצבו הבריאותי של חפץ בחקירה

באשר למצב הבריאותי של חפץ בזמן החקירה, פלג סיפר כי רופא שבדק את חפץ אמר לו: "אני לא מבין למה הוא הגיע למצב הזה". עוד הוסיף פלג: "לא היה רופא קבוע. באחד מימי החקירה הגיע רופא. הוא פגש את חפץ, שבאותו הזמן קיבל תרופות לגירודים ולעקיצות. הרופא אמר לי שהוא כועס על המצב של חפץ, ושלא היה צריך להגיע למצב הזה. שהוא רוצה לדווח לקצין רפואה ראשי".

פלג סיפר כי "חפץ התלונן על עקיצות הפשפשים. אני הלכתי והתקשרתי לחובש כדי לבדוק אותו. לא תמיד החובש נענה לבקשתי, אני לא זוכר את התדירות שהוא ראה את החובש. החובש אמר פעם אחת שזו לא סכנת חיים, ולא הגיע. אני זוכר שמפקד היחידה אמר לי או לניר שוורץ, שנגיד שהוא שלח אותנו, ועדיין החובש לא הסכים. לא היה לי מה לעשות מעבר ללבקש".

בחקירה הנגדית הטיח עו"ד בן-צור בפלג: "אני אומר לך שהרופא ראה את חפץ לאחר 8 ימים במעצר. הרופא ראה הזנחה פושעת במצבו של חפץ".

השופט ברעם הקשה על פלג ואמר: "אמרת שהרופא כעס על מצבו הרפואי של ניר, זה מצביע על משהו לא תקין. האם הדברים של הרופא תועדו? על מה הוא כעס? האם זה קשור לאופן בו החזיקו אותו?". פלג השיב: "הדברים לא תועדו. העקיצות היו עדיין עם שלפוחיות, הרופא ראה אותן ואמר- למה הוא הגיע למצב הזה?".

החוקר פלג גם העיד כי הוא איפשר לחפץ להתגלח ולהתקלח. "מעולם לא מנעתי ממנו צורך בסיסי של אדם. החריג היה שאושר לו להתקלח. היחידה אישרה לו להתקלח, והיה לו סכין גילוח, והשגחתי עליו. לא היה משהו חריג לרעה".

לדבריו, "חפץ התבקש לחתום על טופס בו הוא מוותר על נוכחות בזמן העתקת המדיה הדיגיטלית בביתו. והוא אמר בגלל צנעת הפרט. אני לא אמרתי למה הוא מתכוון. הסברתי שצנעת הפרט תרד ב'בית השימוש של ההיסטוריה', כי זה לא מעניין את המשטרה. כי החיפוש נעשה לפי מילים.

"חפץ מעולם לא נאזק בידיים וברגליים כשהוא ביקש להתפנות, וקיבל שתייה חמה. קיבל אוכל כשביקש. אני מי שהלך להביא לו, זה היה התפקיד שלי. השתדלתי להקל עליו בחקירה. מעולם לא מנעתי ממנו גישה למזון. ידעתי איזה אוכל מועדף עליו ולהביא לו".

"בשעות הקרובות הולכת לנחות עליך פצצה שתזעזע את עולמך"

במהלך החקירה אמר פלג לחפץ כי "בשעות הקרובות הולכת לנחות עליך פצצה שתזעזע את עולמך... עד עכשיו לא שיקרתי לך, הפצצה שאתה עומד לחטוף, תאמין לי שזה יזעזע את עולמך מהיסוד. לא חושב שאתה לוקח בחשבון את הידע שלנו, מה אנחנו מסוגלים לעשות". פלג הסביר בעדותו כי "הפצצה" אליה התכוון היא "התכתבות ושיחות הוואטסאפ עם חשודים שהיו להם בתיק", שכללו את ההתכתבויות על שיבוש החקירה.

פלג נשאל למה הזכיר את משפחתו של חפץ בהקשר זה, והשיב: "אדם עם מוניטין ושם שעלול להישלח למאסר, אז על התא המשפחתי תוטל פצצה. הבן שלו היה לפני גיוס ליחידה מובחרת, ובתו למדה משפטים. זו משפחה נורמטיבית שעלולה להינזק מהמעשים של האבא". 

*** חזקת החפות: יודגש כי גם לאחר הגשת כתב האישום נגדם, ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו, שאול ואיריס אלוביץ' וארנון (נוני) מוזס מכחישים את המיוחס להם, לא הורשעו בביצוע עבירה, ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

"המשך הסטת כספים מחו"ל יכול לתדלק את הראלי הבא בשוק המקומי"

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם