גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה קרה לביומד הישראלי ב-2021, ומה צפוי בחודשים הקרובים?

שנת 2021 התחילה בזינוקים אך בסופו של דבר לא הייתה טובה לחברות הביוטק בנאסד"ק, וגם החברות הישראליות מבין אלה רובן ככולן נפגעו ● משקיעי התחום נכנסים כעת בחשש ל-2022, ומחכים להחלטות הרות גורל בנושא תמחור תרופות ● במקביל חברות רבות עומדות בפני אבני דרך שיכולות לבנות או לשבור אותן

חברות ביומד רבות עומדות בפני אבני דרך שיכולות לבנות או לשבור אותן / צילום: Shutterstock
חברות ביומד רבות עומדות בפני אבני דרך שיכולות לבנות או לשבור אותן / צילום: Shutterstock

בהסתכלות על מדד הנאסד"ק ביוטק, 2021 הייתה אחת השנים הגרועות אי פעם. היא הגיעה אחרי 2020 מצויינת, שסגרה ארבע שנים של עליות, בעשור שהיה בסך הכל נהדר עבור התחום. המדד עדיין רושם תשואה של 230% בעשור, אבל מהשיא שנרשם בסך הכל בספטמבר האחרון, כבר איבד 27%. הירידות הללו הן במקביל למגמה דומה אם כי פחות דרמטית בנאסד"ק.

זו הייתה שנה של יחסית מעט תוצאות מדהימות של ניסויים קליניים, מעט עסקאות ענק, חששות ממהלכי הפחתת מחיר שמעוניינת ממשלת ארה"ב להטיל על התחום, ויציאת האוויר מכמה תתי-תחומים שהתנפחו יתר על המידה. לשנת 2022 המשקיעים נכנסים בחשש מהול בתקווה: שההשקעות האדירות של קרנות הון הסיכון בחברות חדשות ופורצות דרך בשנים האחרונות, כנראה יניבו חידושים ברפואה שישנו את חיינו. אך האם אלה יתבטאו בעליות בשוק?

הירידות קרו כאמור בעיקר ברבעון הרביעי של השנה, ולכן התחום הספיק להנות משנת שיא של הנפקות - 100 הנפקות משעותיות לעומת 75 בשנה שעברה, שהייתה גם היא שנת הנפקות מצויינת. וזה עוד בלי לכלול את המיזוגים לחברות SPAC, שהם בעצם שווי ערך להנפקה. אבל בגלל הירידות, רוב ההנפקות של 2020 ו-2021 לא הצליחו להשיג תשואה חיובית נכון לעכשיו, וסביר שבשנה הבאה יהיו פחות הנפקות.

כמו כן סביר ששוב נראה את המטוטלת חוזרת להנפקה של חברות קצת יותר מתקדמות, לעומת החברות המאוד צעירות ונטולות הוכחות קליניות שהצליחו להיכנס לשוק בשנים האחרונות. על פי דו"ח של קבוצת לייפסיי קפיטל, התיאבון של המשקיעים לתחום הזה הוא עדיין גבוה, וחברות פרטיות טובות שהושקע בהן כסף רב על ידי משקיעים חזקים, עדיין מחכות לתורן. לכן ייתכן שחלק מן ההנפקות שלא התקיימו בסוף 2021, רק נדחו ל-2022, ונראות אותן מגיעות בקרוב.

תחום המכשור הרפואי בלט בגזרת האקזיטים

בקרב חברות הביוטק הישראליות, ראינו השנה מעט כניסות חדשות לנאסד"ק, מעט תוצאות ניסויים קליניים שיזכרו לדורות קדימה, ומעט אקזיטים. הנפקות היו עניין מסובך לחברות הישראליות, שכן הפוקוס על חברות צעירות ללא מידע קליני הוביל לכך שהשוק התבסס יותר על היכרות קרובה של המשקיעים עם החברות, שאותה קשה יותר לחברות הצעירות הישראליות לייצר. כמה חברות חתמו על הסכמים עם SPAC, אחד מהם יצא כבר לפועל: NRX , אבל היא לא חמקה מהירידות שחווה כלל התחום, ונסחרת כעת לפי שווי של 200 מיליון דולר, לעומת שווי של מעל מיליארד דולר בשיא.

מוצר של איתמר מדיקל / צילום: יח''צ

מבחינת אקזיטים, בתחום הביוטק נרשם אקזיט לסל קיור שנמכרה לחברת רוש תמורת 50 מיליון דולר ואופציה לעד 670 מיליון בהתאם לאבני דרך. יתר האקזיטים בשנה שעברה היו של תחום המכשור הרפואי. הם מראים כי דווקא תחום זה שנחשב בשנים האחרונות למשני לאקשן של תחום הביוטק-פארמה, ממשיך להיות החזק והמשמעותי ביותר עבור סקטור הביומד ישראל. סקירה מקיפה של תחום המכשור הרפואי תפורסם במועד אחר, אך בינתיים נציין כי איתמר מדיקל נמכרה השנה ב-538 מיליון דולר, Cardivalve ומדיטייט ב-300 מיליון דולר כל אחת, דאטום דנטל ו-Perflow ב-100 מיליון דולר כל אחת, בהחלט שנה לא רעה לתחום מבחינה זו.

אם נשוב לחברות בתחום התרופות, ההתפתחות המלהיבה ביותר אולי הייתה גיוסים גדולים ממה שהכרנו לחברות בתחום פיתוח התרופות, כמו ImmunAI שגייסה 215 מיליון דולר ואימפקט ביו שהודיעה בשבוע שעבר על גיוס של 111 מיליון דולר.

העליות של הקורונה התמתנו בשנה החולפת

מדד הביומד בתל אביב הושפע מהבטחות קורונה גם ב-2020 וגם ב-2021. תקוות הקורונה הזניקה את המדד ב-2020, אך ב-2021 הוא צנח עם התפוגגות ההבטחה סביב חלק מן החברות, או התארכות הדרך למימושה. עם זאת מספר חברות שעוסקות ביום יום של הקורונה - בדיקות, אשפוזי בית, אספקת ציוד - נסקו ושמרו על יציבות יחסית.

בנאסד"ק, כמה חברות ישראליות שרשמו ביצועים שומטי לסת ב-2020, התמתנו מעט ב-2021. נובוקיור עדיין נסחרת בשווי מדהים של 7 מיליארד דולר, אך מנייתה איבדה כ-70% מהשיא, וחזרה למחירי 2020. באינמוד המצב דומה - 3.3 מיליארד דולר הם שווי מדהים לחברת אסתטיקה רפואית ישראלית, אבל זו ירידה של 55% מהשיא. חברת ננוקס נסחרת בכ-550 מיליון דולר. זה שווי שלא נשמע כמוהו לחברת מכשור רפואי ישראלית לפני אישור FDA על המוצר המוביל שלה, אבל זו ירידה של 85% מהשיא.

באשר לשאר החברות הישראליות בנאסד"ק, גם כאן התמונה היא בסך הכל של ירידות, יחד עם כלל השוק, וגם בגלל הקושי לתפוס תשומת לב לחברות הישראליות הנסחרות מזה כמה שנים, אל מול ההנפקות החדשות המרובות והנוצצות. אבל בכל זאת בחודשים הקרובים צפויים כמה אירועים מעניינים בחברות הישראליות, שעשויים לשנות קצת את התמונה. ואלה הם:

מדיוונד , המוחזקת בכ-35% על ידי חברת כלל ביוטכנולוגיה , נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 66 מיליון דולר אחרי שנת 2021 לא מוצלחת מבחינת מחיר המניה, מתקרבת לרגע מכריע בחייה. היום מדיוונד משווקת תרופה לטיפול בכוויות, תרופה טובה אבל השוק קטן. ההכנסות שלה בתשעה החודשים הראשונים של 2021 עמדו על 18 מיליון דולר, סכום כלל לא זניח, אבל הצמיחה לעומת התקופה המקבילה אשתקד הייתה של 21%. זה לא זניח, אבל לא מעיד על השתלטות מהירה על השוק.

אבל מדיוונד מתקרבת עם המוצר שלה לשוק הרבה יותר גדול, שוק ריפוי הפצעים. תוצאות מניסוי שלב II בתחום זה צפויות עד סוף הרבעון. תוצאות אלה עדיין לא מביאות אותה עד השוק, אבל יכולות לפתוח דלת לשיתוף פעולה אסטרטגי. בנוסף, החברה מצפה להשיג במהלך השנה לאישור ה-FDA את המוצר לכוויות, וכך להרחיב את השוק שלה.

אלפא טאו, שפיתחה טכנולוגיה חדשה לגמרי לטיפול בסרטן והשיגה עד כה תוצאות קליניות מרשימות, צפויה להתמזג ל-SPAC במהלך הרבעון הראשון של 2022. בעבר נמסר כי שווי החברה לצורך המיזוג יהיה כמיליארד דולר, ומעניין יהיה לראות אם השווי הזה יחזיק מעמד גם לאור חולשת השוק בכלל וחברות SPAC בפרט. גם אם השווי לא יחזיק, אלפא טאו צפויה להיות שחקנית מעניינת בנאסד"ק, עם רצף של הודעות מניסויים קליניים משמעותיים בשנים הקרובות.

חברת KAHR מתכננת כנראה הנפקה בנאסד"ק, כפי שאפשר היה ללמוד מרשימת המשקיעים בסבב הגיוס האחרון שלה, שהם משקיעים שמעדיפים חברות לפני הנפקה. KAHR היא חברת פורטפוליו של הדסית ביו , שכבר רשמה השנה הצלחה עם החברות סלקיור, אשר כמוזכר לעיל נמכרה השנה, ועם חברת אנלייבקס שמתקדמת בניסויים קליניים בתחום הטיפול בתחלואה קשה בקורונה ובתחום הטיפול באלח דם. KAHR נמצאת בשלב הניסויים הקליניים עם תרופה חדשה לטיפול בסרטן הדם, והצליחה להשיג מימון מקדים לקראת הנפקתה, בהיקף של 46 מיליון דולר. תנאי השוק מעמידים בסימן שאלה את היכולת שלה להנפיק וגם את המחיר שבו תוכל לעשות זאת, אך בינתיים התוכניות עדיין על השולחן. בחברה צפויה לפרסם במהלך 2022 נתוני ביניים משני ניסויים שהיא עורכת, שלב II בגידולים מוצקים ושלב I בסרטן הדם.

מתקדמות מול ה-FDA

חברת גמידה סל (5% על ידי כלל ביוטכנולוגיה, וכ-3% על ידי אלביט מדיקל ) הודיעה במהלך השבוע על כוונתה להגיש בקרוב את הבקשה לאישור המוצר המוביל שלה לטיפול בסרטן הדם במהלך החודשים הקרובים, וזאת לאחר פגישה מוצלחת עם ה-FDA. עדיין לא ידוע כמה זמן יקח ל-FDA לאשר את המוצר (בהנחה שיאושר), בעיקר על רקע הקורונה הפוגעת ביכולת של צוותי ה-FDA להגיע ולבקר במפעלי יצור מחוץ לארה"ב. אולם, בהנחה שהמוצר יאושר, מדובר במוצר שיכול לפנות לשוק של מיליארדי דולרים. כל הזכויות לתרופה נמצאות בידי החברה, והיא כבר נערכת ליצר ולשווק אותה.

ביוליין , שנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 100 מיליון דולר וכן בבורסה בתל אביב, צפויה במהלך הרבעון השני של 2022 להגיש את המוצר המוביל שלה, Motixafortide, לאישור ה-FDA. התרופה נועדה לטיפול בסרטן הדם, ועוזרת באיסוף של תאי גזע לשם השתלה, באופן שיכול לפתוח אפשרויות חדשות לטיפול בסרטן מסוג זה. לביוליין מוצר נוסף לטיפול בסרטן שצפוי לסיים ניסוי קליני ראשוני במחצית הראשונה של 2022.

מעבדות ביוליין אר.אקס / צילום: יח''צ

פוליפיד , שנסחרת ב-90 מיליון דולר בנאסד"ק, צפויה לדווח על תוצאות ניסוי קליני שלב III במחצית השניה של 2022 או זמן קצר לאחר סיומה. המוצר של פוליפיד הוא שתל המשחרר אנטיביוטיקה בשחרור מושהה כדי למנוע זיהומים אחרי ניתוחים. המוצר שיסיים את הניסוי מיועד לניתוחי בטן. ה-FDA, מנהל המזון והתרופות האמריקאי, ציין בפני החברה כי ניסוי יחיד, אם יהיה מוצלח, אמור להספיק לרישום התרופה. לחברה גם מוצר לטיפול בסרטן שעשוי להיכנס לניסויים קליניים עוד השנה.

אורמד - החברה המפתחת גלולת אינסולין בבליעה, ונסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 339 מיליון דולר, צפויה לדווח את התוצאות מניסוי שלב III שלה במהלך המחצית הראשונה של 2022. החברה עורכת במקביל שני ניסויי שלב III, הדרושים לשם אישור המוצר. הניסוי השני צפוי לסיים את גיוס המטופלים עד סוף 2022, ואז על פי התוצאות תוכל החברה לכוון להגשת המוצר לאישור ה-FDA ב-2023. במקביל, החברה מפתחת חיסון נגד קורונה הניתן בבליעה, והיא העריכה בעבר כי התגובה החיסונית למוצר זה עשויה לכסות וריאנטים רבים יותר מכפי שמכסים חיסוני ה-RNA. תוצאות ראשוניות מניסוי במוצר זה אמורות להתקבל במחצית הראשונה של 2022. לחברה מוצר נוסף לטיפול בכבד שומני שאמור להתקדם בניסויים הקליניים במהלך השנה. אורמד היא אחת החברות שדווקא רשמו תשואה חיובית ב-2021, ולא סתם תשואה חיובית אלא של כ-130%.

איילה פארמה - החברה שפיתחה טיפול חדשני לסרטן נסחרת לפי שווי של 93 מיליון דולר, הביאה כמה מוצרים לניסויים קליניים. המוביל ביניהם נמצא בשלב 2/3 של הניסויים בטיפול בגידולים לא ממאירים של רקמות חיבור (Desmoid Tumors). השווי של החברה יחסית נמוך לחברה בתחום הסרטן מה שאומר שהשוק כרגע לא צופה לגדולות ונצורות מן הניסויים שלה, אך תוצאות טובות עשויות להפתיע, ואפילו להוביל לשיתופי פעולה אסטרטגיים. תוצאות ביניים מן הניסוי צפויות באמצע 2022.

נובוקיור - החברה שכבר "עשתה את זה" והיא היום חברת הביוטק הישראלית הגדולה ביותר בנאסד"ק, עם שווי של 6.97 מיליארד דולר, כבר לא יותר מטבע, אבל עדיין שווי מרשים שגם נתמך בהכנסות מרשימות: 402 מיליון דולר בתשעה החודשים הראשוני של 2021, בעיקר בזכות הטיפול שהיא משווקת לסרט המוח מסוג גיובלסטומה. במהלך השנה הקרובה, החברה צפויה לפרסם תוצאות מניסויים במוצר שלה בסרטן קיבה, סרטן ריאות וסוג נוסף של טיפול בגליובלסטומה.

נובוקיור Novocure - טיפול בסרטן / צילום: יח''צ

ננוקס - החברה שנסחרת לפי שווי של 550 מיליון דולר אחרי שירדה משמעותית מן השיא, מצפה בשנה הקרובה לקבל את אישור ה-FDA למוצר הרנטגן הייחודי שלה, וזאת לאחר שהמוצר נדחה פעם אחת. עוד לפני כן היא מקווה להתחיל לשווק את המוצר במדינות שאינן דורשות רגולציה. במקביל, היא תחשוף בדו"חות סיום השנה לראשונה את ההכנסות של NanoxAI, חטיבת הבינה המלאכותית שלה (לשעבר זברה מדיקל).

סולג'ל - החברה פיתחה גרסאות משופרות של תרופות במריחה למחלות עור. היא מצפה כי ה-FDA יערוך בפברואר ביקורת במתקניה, שתאפשר בהמשך את אישור המוצר שלה למחלת העור רוזציאה. סולג'ל חתומה על הסכם עם חברת רפואת העור גלמדה, אשר צפויה במהלך השנה להשיק את המוצר של סולג'ל לאקנה שכבר אושר לשיווק ובתקווה גם את המוצר לרוזציאה. במקביל ממשיכה סולג'ל בפיתוח מוצרים נוספים. החברה נסחרת לפי שווי של 165 מיליון דולר.

VBL - חברת הטיפול בסרטן הוותיקה הנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 84 מיליון דולר, נמצאת לקראת סיום שלב III של הניסויים הקליניים בסרטן השחלות. החברה מצפה לסיים את גיוס החולים לניסוי במחצית הראשונה של 2022 ולפרסם את התוצאות במחצית השניה של השנה. עוד במחצית הראשונה, צפויה הועדה המייעצת הבלתי תלויה של המחקר לפרסם את הערכתה לגבי סיכויי ההצלחה שלו, כך שתהיה אינדיקציה עוד לפני המחצית השניה, האם לניסוי יש סיכוי להצליח. VBL נמצאת בשני ניסויים נוספים בתרופה זו, לסרטן המוח וסרטן המעי הגס, וכן מפתחת מוצר נוסף לטיפול במחלות דלקתיות.

פלוריסטם - החברה הנסחרת ב-54 מיליון דולר לאחר שאיבדה כ-76% מערכה השנה, מקווה כי תוכל להוכיח סוף סוף לשוק כי היא מסוגלת להצליח בניסויים קליניים מתקדמים ולעבור לשלב המסחרי שלה. ניסוי שלב III שלה בחידוש שריר אחרי שברי ירך צפוי להניב תוצאות ברבעון השלישי של השנה.

פרוטליקס - חברת הטיפול במחלות נדירות איבדה בשנה האחרונה יותר מ-80% מערכה בעקבות דחיה של ההגשה שלה לאישור התרופה שלה לטיפול במחלת פברי. הדחיה לא נבעה מבעיות במוצר אלא מקושי של ה-FDA להגיע לפקח על מפעל החברה, אבל הדחיה יצרה אתגרים תזרימיים לחברה וחוסר ודאות, ואפשרה למתחרה סאנופי להמשיך לבצר את מעמדה בשוק. פרוטליקס צפויה להגיד מחדש את המוצר לאישור, אחרי שיסתיים ניסוי גדול נוסף במוצר, במאי 2022. בינתיים במחצית הראשונה של השנה צפויה פרוטליקס להגיש את הבקשה לאישור גם לרשות התרופות האירופאית.

חברות נוספות למעקב - מספר חברות קטנות יותר גם הן ממתינות לתוצאות ניסויים. כמומאב ממתינה לתוצאות ניסוי שלב II בהצטלקות הכבד במחצית הראשונה של 2022 ולתוצאות מניסוי שלב II במחלה צלקתית נדירה של דרכי המרה (Primary Sclerosing Cholangitis) במחצית השניה של השנה. ביומיקס , אשר מפתחת תרופות התוקפות חיידקים ספציפיים לשם שינוי תמהיל חיידקי לטובת טיפול במחלות שונות ומגוונות, צפויה לפרסם תוצאות מן החלק הראשון בניסוי הראשון שלה בסיסטיק פיברוזיז, ברבעון השני של 2022. תוצאות במחלת העור אטופיק דרמטיטיס צפויות ברבעון השלישי של 2022. חברת פרפל ביוטק מצפה לתוצאות מלאות מניסוי באחת משתי תרופות שלה לטיפול בסרטן במהלך השנה הקרובה.

בנוסף, חברות הפועלות בתחום הקורונה: מספר חברות ישראליות הקימו תוכניות ייחודיות בתחום הקורונה, ומצפות לתוצאות מניסויים בחודשים הקרובים. בין אלה ניתן לכלול את: רדהיל , אנלייבקס, בונוס , NRX וקמהדע .

עוד כתבות

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

משה סעדה, הליכוד. פרסום ברשתות החברתיות, 24.02.26 / צילום:  דני שם טוב, דוברות הכנסת

מי יחקור את השוטרים? כך הגיעה מח"ש לפרקליטות, וזאת משמעות ההוצאה ממנה

המאבק על הכפיפות של המחלקה לחקירות שוטרים עולה מדרגה - והמשפטנים מזהירים מפני הפיכת המחלקה ל"כלי בידי השלטון" ● אבל למה מלכתחילה מח"ש הגיעה דווקא לפרקליטות המדינה, והאם זה הסדר שיש כמותו בעולם?

גיל גבע, יו''ר קבוצת תדהר / צילום: עופר חג'יוב

תדהר בדרך להנפקה במאי בשווי מתוכנן של 7-8 מיליארד שקל

ההנפקה של חברת הנדל"ן צפויה להיות אחת הגדולות בבורסה בשנים האחרונות ● ההנפקה תיעשה עפ"י הדוחות השנתיים של תדהר ל-2025, והסכום שיגויס יהיה כ-20% מהשווי שיושג, כלומר בין 1.4 ל-1.6 מיליארד שקל ● עם זאת, לבעלי החברה ברור כי המתיחות מול איראן והתרחישים השונים עשויים לשנות את התוכנית

רה''מ בנימין נתניהו ורה''מ הודו נרנדרה מודי בתערוכת חדשנות / צילום: מעיין טואף -לע''מ

מקורות רשמיים: ישראל מקדמת יבוא כלי רכב מהודו

ישראל מכוונת לתעשיית הרכב ההודית: בממשלה מקדמים יבוא רכב ואף פתיחת הדלת לתקינה הודית, סוגיה שנדונה גם בביקורו של ראש הממשלה נרנדרה מודי ● במקביל צ'רי מתרחבת באירופה באמצעות יבואן ישראלי ● וגם: מגמת הורדת מחירי המחירון של דגמים חדשים לא עוצרת ● השבוע בענף הרכב

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: ap, Ross D. Franklin

מהפך דרמטי בארה"ב: בוורנר ברדרס מעדיפים את ההצעה המשופרת של פרמאונט, נטפליקס נסוגה

לאחר שחתמה עם נטפליקס בחודש דצמבר על עסקה שהוערכה בכ-83 מיליארד דולר, חברת וורנר ברדרס מסרה אמש כי הצעתה המשופרת של חברת פרמאונט בסך 111 מיליארד דולר "עדיפה" ● מנכ"לי נטפליקס בתגובה הלילה: "העסקה כבר אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית"

טראמפ בנאומו, אמש / צילום: ap, Alex Brandon

מפקד הצבא האמריקאי במזה"ת תדרך את טראמפ על תקיפה באיראן

שר החוץ של עומאן ייפגש היום סגן נשיא ארה"ב לשיחות בנושא איראן ● סגן נשיא ארה"ב: לא נלך למלחמה שתימשך שנים במזרח התיכון ● בכיר איראני: "האווירה עם ארה"ב הייתה חיובית" ● עדכונים שוטפים

פרויקט של קטה בפתח תקווה / הדמיה: VIEWPOINT

כמה שוות ההטבות בשוק הדיור לעמיתי חבר?

מבצע של חברת קטה גרופ למילואימניקים בפתח תקווה מבטיח ארנונה לחמש שנים, ומבצע של חבר בשלושה פרויקטים שונים מציע הנחות עמוקות יותר, של כ־15% ממחיר הדירה ● מאחורי המבצעים

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● נובה, אלביט ונייס בפער ארביטרז' חיובי ● אתמול בוול סטריט - אנבידיה הובילה את נאסד"ק לירידות, מניות התוכנה עלו ● בבלקרוק אומרים כי זו תקופה מצוינת להשקעה לשם השגת הכנסה קבועה ● ואיזו מניית טכנולוגיה ישראלית זוכה להמלצת קנייה מ־UBS ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

טהרן, איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צאו באופן מיידי": שורת מדינות במסר לאזרחיהן במזרח התיכון

גרמניה, הודו, קוריאה הדרומית, אוסטרליה ומדינות נוספות הוציאו בזו אחר זו אזהרות רשמיות לאזרחיהן לעזוב את איראן מיידית ● ראש ממשלת פולין: "כולנו יודעים מה הכוונה"

צ'רי מוטורס / צילום: דניאל דהרי

רישיון היבוא של קרסו למותג הדגל שלו צפוי לקבל אישור, אבל רק לשנה אחת

ברשות התחרות סבורים שחידוש הזיכיון של צ’רי בידי קרסו מוטורס אינו צפוי לפגוע בתחרות בשוק הרכב - אך ממליצים להגביל את האישור לשנה בלבד, כחלק מבחינה רחבה של ריכוזיות בענף ● ההמלצה מגיעה בזמן שחברות אחרות, בהם GAC וטלקאר, קיבלו הארכות קצרות של שלושה חודשים בלבד, ובצל הזינוק החד במכירות צ’רי, שהפכו למנוע הרווח המרכזי של קרסו

שלמה איזנברג / צילום: תמר מצפי

מנצל את הקריסה במניה: שלמה אייזנברג פרסם הצעת רכש למזג את מלם תים לחברה האם

מניות חברות ה-IT קרסו בחודש האחרון בבורסה בעקבות החשש שה-AI עלולה להחליף את חברות התוכנה ● מלם תים צללה ביותר מ-30% ובעל השליטה מנסה בעקבות כך, פעם נוספת בתוך חצי שנה, לקלף שכבה אחת ולהכניס אותה לתוך החברה האם, מלם תים אחזקות באמצעות החלפת מניות

חוקרים במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, אוניברסיטת בן גוריון / צילום: דני מכליס

באיזה אזור בארץ סובלים הכי הרבה מסטרס? התשובה אצל חיידקי הביוב

במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, חוקרים איך אפשר לנצל חיידקים כדי למנוע מפגעים בריאותיים וסביבתיים ● מניבוי אזורי מצוקה בעיר ועד מניעת חורים בשיניים ואפשרות לפתח אנטיביוטיקה מהים

תחנת דלק / צילום: Shutterstock

מיום שבת בערב: מחיר הדלק מטפס מעל ל-7 שקלים

מחיר הדלק יעלה ב־14 אגורות בחודש מרץ ויעמוד על 7.02 שקלים ● הסיבה: "המתיחות הביטחונית והגאו־פוליטית הובילה לעלייה במחיר הבנזין הבינלאומי"

אילוסטרציה: Shutterstock

הותר לפרסום: חברה ביטחונית ישראלית עומדת בלב פרשת עבירות מס ועבירות כלכליות

החקירה, שנפתחה בשנת 2021, התנהלה ע"י רשות המסים ומשטרת ישראל תחת צו איסור פרסום גורף ● אתמול התיר ביהמ"ש לפרסם את עצם קיום החקירה, ואולם פרטי הפרשה המלאים, החשדות, שם החברה ושמות החשודים עדיין אסורים בפרסום

בורסת אחד העם, בימים עברו / צילום: הבורסה

מאי.די.בי, דרך טבע ועד פאלו אלטו: איך להרוויח מתחלופת המניות בצמרת הבורסה בת"א​

מחברות החזקה שהתרסקו, דרך ענקיות הפארמה שאיכזבו ועד הזינוק במניות הביטחון והטכנולוגיה ● גלובס בדק כיצד השתנתה ללא הכר צמרת החברות המובילות של הבורסה בת"א על פני יותר משלושה עשורים ● הלקח? גילעד אלטשולר ממליץ להיצמד למדדים, ש"שמזהים ראשונים את ה'ווינרים' החדשים. אם האמנת במניית אי.די.בי היית נשאר בלי כסף" וצבי סטפק מחזק: "לא חשוב כמה אתה אוהב את המניה ומעריך את סיכוייה בעתיד — תפזר" ● וגם - איזו חברה פספסה הבורסה בת"א, שהייתה יכולה להכפיל את שווייה

המבורגר שרימפס / צילום: חיים יוסף

לא טרנדית ולא מתחנפת: מסעדה שהיא עדיין אחת הטובות בת"א

המסעדה שייסד אוראל קמחי לפני 13 שנה מציעה אוכל גבוה או פשוט, בצלחות פיין דיינינג או שאוכלים עם הידיים – העיקר שתתענגו

מתוך קמפיין בנק לאומי

לאומי עורר זעם ברשת - אבל במדד אחד זה השתלם לו

הפרסומת החדשה של בנק לאומי נמצאת כבר בשבוע הראשון לעלייתה לאוויר במקום הראשון בזכירות והשני באהדה, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת האהובה ביותר זה השבוע החמישי שייכת לבנק הפועלים

משרדי רשת 13 / צילום: Shutterstock

השותף המפתיע בשיחות על רכישת רשת 13

בחברת אקסס החליטו להתקדם עם הצעת פטריק דרהי לרכישת רשת 13, וברשות השנייה מערימים קשיים על הבקשה שהוגשה ● קבוצת יזמי ההייטק בראשות אסף רפפורט רואה בכך הזדמנות לחזור לשולחן, ולפי מידע שהגיע לגלובס, בין השחקנים שנמצאים על המגרש נמצאת שותפה מעניינת במיוחד: התנועה הקיבוצית

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

ההצעה להרחיב את הפטור ממע"מ מוכיחה שאין לח"כים משנה סדורה

שר האוצר זרק עוד הצעה ● בצבא לא רוצים את עקבות הפיצה ● ובענף הבנייה מרגישים היטב את המתח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

בהיקף 255 מיליון דולר: הפועלים יממן התרחבות של נופר אנרגיה בארה"ב

הבנק יממן קניית צבר ייצור סולארי בארה"ב בהיקף של ג'יגהוואט אחד ● בנק הפועלים לא יהיה חלק מקונסורציום, אלא יהיה המממן הבלעדי של החוב ● תנאי ההלוואה טרם פורסמו